Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
Świadczenie usługi restauracyjnej w 2022r.
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
Część 1 Usługa cateringowa
1. Świadczenie usług polegających na przygotowywaniu oraz dostarczaniu jednodaniowych gorących posiłków uczestnikom Klubu Senior+ w Jarosławiu, ul. 3-go Maja 48, Klubu Senior+ w Jarosławiu, os. Jagiellonów 1, Dziennego Domu Senior+ w Jarosławiu,
ul. Dolnoleżajska 16 oraz Dziennego Domu Senior + w Jarosławiu, Pl. A. Mickiewicza 18,
2. Przedmiot zamówienia
Nazwy i kody wg wspólnego słownika zamówień (CPV):
CPV: 55321000- 6 - usługi przygotowywania posiłków,
CPV: 55520000-1 - usługi dostarczania posiłków
1) Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi w okresie od 03 stycznia 2022 r.
do 31 grudnia 2022 r. w dni od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy i wyjazdów zorganizowanych uczestników, polegającej na przygotowaniu oraz dostarczaniu transportem Wykonawcy do miejsca wskazanego przez zamawiającego na terenie Gminy Miejskiej Jarosław, 11 610 gorących posiłków jednodaniowych uczestnikom:
a) Klubu Senior+ w Jarosławiu, ul. 3-go Maja 48 (3 600 posiłków - w dni od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy i wyjazdów zorganizowanych),
b) Klubu Senior+ w Jarosławiu, os. Jagiellonów 1 (2 250 posiłków - 3 x w tygodniu
z wyłączeniem wyjazdów zorganizowanych ),
c) Dziennego Domu Senior+ w Jarosławiu, ul. Dolnoleżajska 16 (2 880 posiłków -
3 x w tygodniu z wyłączeniem wyjazdów zorganizowanych ),
d) Dziennego Domu Senior+ w Jarosławiu, Pl. A. Mickiewicza 18 (2 880 posiłków -
3 x w tygodniu z wyłączeniem wyjazdów zorganizowanych), (możliwość dostawy do miejsca zamieszkania uczestników w przypadku zawieszenia działalności lub wprowadzenia
w placówkach ograniczeń organizacyjnych - działania alternatywne).
Przewiduje się, że szacunkowy zakres usług będzie obejmował w skali tygodnia przygotowanie i dostarczenie 223 posiłków w naczyniach jednorazowego użytku. Ze względu na specyfikę zamówienia faktyczna liczba zamawianych posiłków może ulec zmniejszeniu w związku z frekwencją osób korzystających z tej formy pomocy. Z racji zmniejszenia liczby wydawanych posiłków Wykonawcy nie przysługują roszczenia względem Zamawiającego.
Zamawiający zastrzega, że nie będzie ponosił żadnej odpowiedzialności, jeżeli tylko część
z gorących posiłków będzie zrealizowana, a Wykonawca nie będzie miał w tym zakresie żadnych roszczeń do Zamawiającego. Zamawiający zapłaci tylko za faktycznie dostarczone ilości gorących posiłków.
Gorący posiłek jednodaniowy składał się będzie z:
a) 0,5 l zupy, 300 g pieczywa oraz wkładki mięsnej tj. 150-200 g albo
b) drugiego dania składającego się z porcji mięsa lub ryby, ziemniaków lub kaszy lub ryżu lub makaronu oraz surówki albo dań jarskich np. pierogów itp.
Tygodniowy jadłospis powinien zawierać nie więcej niż 2 zupy z wkładką mięsną oraz pieczywem oraz nie mniej niż 3 drugie dania zawierające porcie mięsa lub ryby.
Wykonawca dostarczał będzie w pierwszy dzień tygodnia jadłospis dekadowy, który będzie zawierał informacje o składzie potraw z wyszczególnieniem alergenów.
Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej, zasadami racjonalnego żywienia, być zróżnicowane tj. rodzaj potrawy nie może się powtarzać w okresie następujących po sobie l4 dni oraz spełniać wymogi sanitarne dla żywienia zbiorowego w szczególności posiłki powinny być przygotowane z zachowaniem obowiązujących norm żywieniowych i sanitarnych, zgodnie z przepisami ustawy z dnia
25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm.) oraz przepisami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy.
Posiłki przygotowywane będą na bazie pełnowartościowych produktów zakupionych przez Wykonawcę we własnym zakresie - z uwzględnieniem sezonowości ich występowania. Produkty powinny spełniać normy jakości produktów spożywczych, zgodnie
z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie, w tym ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz zgodnie z normami HACCP.
Do przygotowywania posiłków nie mogą być wykorzystane produkty nieświeże, złej jakości oraz produkty wysoko przetworzone np. zupy w proszku.
Dostarczane posiłki nie mogą być przygotowane wcześniej niż w dniu ich dostarczenia, muszą być świeże, dobrej jakości, posiadać odpowiednie walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę.
Dostarczanie posiłków będzie się odbywało w dni od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy i wyjazdów zorganizowanych uczestników do miejsca wskazanego przez Zamawiającego w godz. od 11.00 do 14.00.
Posiłki nie mogą być dostarczane wstecz - za dni poprzednie, ani z wyprzedzeniem - na dni następne.
10) Miejsce realizacji zamówienia:
a) Wykonawca zobowiązany jest do realizacji zamówienia w miejscu wskazanym przez zamawiającego na terenie Gminy Miejskiej Jarosław. Miejscem dostawy będzie: Dzienny Dom ,,Senior+” w Jarosławiu, ul. Dolnoleżajska 16, Dzienny Dom ,,Senior+” w Jarosławiu, Pl. Mickiewicza 18, Klub Senior+ w Jarosławiu, ul. 3- go Maja 48 oraz Klub Senior+ w Jarosławiu, os. Jagiellonów 1 ewentualnie miejsce zamieszkania uczestników w przypadku zawieszenia działalności),
b) Wykonawca zobowiązany jest do ponoszenia odpowiedzialności prawnej i materialnej wobec organów kontroli (stacji sanitarno - epidemiologicznej, PIP, BHP) w zakresie wykonywanej usługi, w tym m.in. w zakresie jakości produktów i przygotowania posiłków
w zakresie wymagań higieniczno - sanitarnych.
ll)Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za żadne szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
_ Termin realizacji zamówienia: od 03 Stycznia 2022 r. do 31 grudnia 2022 r.
_ Warunki płatności :
l) Rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się w miesięcznych okresach
rozliczeniowych na podstawie rozliczeń wydanych posiłków w danym miesiącu
2) Wykonawca każdorazowo zobowiązuje się do wystawienia faktury VAT - oddzielnie za posiłki dostarczone do:
- Dziennego Domu Senior+ przy ul. Dolnoleżajskiej 16,
- Dziennego Domu Senior+ Pl. Mickiewiczal8,
- Klubu Senior+, przy ul. 3- go Maja 48
- Klubu Senior+, os. Jagiellonów 1 w ciągu 5 dni po zakończeniu miesiąca kalendarzowego,
a w miesiącu grudniu 2022 r. do 15.12.2022 r.
3) Rozliczenia finansowe z Wykonawcą odbywać się będą na podstawie wystawianej przez Wykonawcę faktury.
4) Zamawiający zobowiązuje się do przekazywania należności za dostawy artykułów żywnościowych w ciągu 14 dni od otrzymania faktury VAT, przelewem na konto Wykonawcy.
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
Część 2 - Usługa restauracyjna
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi restauracyjnej w okresie od 01.01.2022 r. do 31.12.2022 r. w dni od poniedziałku do soboty z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy, polegającej na przygotowywaniu oraz wydawaniu z możliwością konsumpcji w lokalu wyznaczonym przez Wykonawcę na terenie Gminy Miejskiej Jarosław 10 000 gorących posiłków jednodaniowych osobom, którym Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
w Jarosławiu decyzją administracyjną przyzna tą formę pomocy. W przypadku, gdy
w związku z obowiązywaniem stanu epidemii, stanu zagrożenia epidemicznego lub stanu nadzwyczajnego nie będzie możliwa konsumpcja w lokalu wyznaczonym przez Wykonawcę, Wykonawca będzie wydawał posiłki na wynos.
Nazwy i kody wg wspólnego słownika zamówień (CPV): 55300000-3.
Przewiduje się, że minimalny zakres usług będzie obejmował w skali 1 dnia przygotowanie
i wydanie ok. 40 posiłków. Ze względu na specyfikę zamówienia faktyczna liczba wydanych posiłków może ulec zmianie +/- 15%.
Posiłki wydawane będą sukcesywnie przez cały czas określony w ust 1.
Ogólna liczba zakupionych posiłków uzależniona będzie od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. Liczba sporządzonych i wydanych gorących posiłków może ulec zmianie ze względu na specyfikę zamówienia, którą cechuje zmienność potrzeb świadczeniobiorców Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Jarosławiu. Zamawiający zastrzega, że nie będzie ponosił żadnej odpowiedzialności, jeżeli tylko część z gorących posiłków będzie zrealizowana, a Wykonawca nie będzie miał w tym zakresie żadnych roszczeń do Zamawiającego. Zamawiający zapłaci tylko za faktycznie wydane ilości gorących posiłków.
Gorący posiłek jednodaniowy składał się będzie z:
1) 0,5 l zupy, 300 g pieczywa oraz wkładki mięsnej tj. 150-200 g albo
2) drugiego dania składającego się z porcji mięsa lub ryby, ziemniaków lub kaszy lub ryżu lub makaronu oraz surówki albo dań jarskich np. pierogów itp.
Tygodniowy jadłospis powinien zawierać nie więcej niż 2 zupy z wkładką mięsną oraz pieczywem oraz nie mniej niż 3 drugie dania zawierające porcję mięsa lub ryby.
Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej, zasadami racjonalnego żywienia, być zróżnicowane tj. rodzaj potrawy nie może się powtarzać
w okresie następujących po sobie 14 dni oraz spełniać wymogi sanitarne dla żywienia zbiorowego w szczególności posiłki powinny być przygotowane z zachowaniem obowiązujących norm żywieniowych i sanitarnych, zgodnie z przepisami ustawy z dnia
25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm.) oraz przepisami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy.
Posiłki przygotowywane będą na bazie pełnowartościowych produktów zakupionych przez Wykonawcę we własnym zakresie - z uwzględnieniem sezonowości ich występowania. Produkty powinny spełniać normy jakości produktów spożywczych, zgodnie
z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie, w tym ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz zgodnie 2 normami HACCP.
Do przygotowywania posiłków nie mogą być wykorzystane produkty nieświeże, złej jakości oraz produkty wysoko przetworzone np. zupy w proszku. Wydawane posiłki nie mogą być przygotowane wcześniej niż w dniu ich wydania, muszą być świeże, dobrej jakości, posiadać odpowiednie walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę.
Wydawanie posiłków będzie się odbywało w dni od poniedziałku do soboty z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy W lokalu Wykonawcy w godz. od 12.00
do 15.00. Posiłki nie mogą być wydawane wstecz - za dni poprzednie, ani z wyprzedzeniem - na dni następne.
Wykonawca zapewni w lokalu, o którym mowa w ust. 10 zaplecze sanitarne dla świadczeniobiorców Zamawiającego w postaci szatni oraz z wydzielonym pomieszczeniem
z dostępem do bieżącej wody i toalety. Wykonawca powinien wykazać w ofercie, że dysponuje odpowiednią salą jadalną na terenie Gminy Miejskiej Jarosław, posiadającą dostęp do bezpłatnego WC z umywalka, dopuszczoną na mocy decyzji
właściwego organu do prowadzenia działalności gastronomicznej (zbiorowe żywienie)
w miejscu przygotowywania oraz wydawania posiłków.
Miejsce realizacji zamówienia:
1) Wykonawca zobowiązany jest do realizacji zamówienia na terenie Gminy Miejskiej Jarosław w lokalu usytuowanym nie dalej niż 500 m od przystanku komunikacji miejskiej,
2) Wykonawca zapewni odpowiednie warunki lokalowe (miejsca siedzące przy stole), umożliwiające spożycie posiłku w tym samym czasie dla minimum 30 osób,
3) Wykonawca zobowiązany jest do ponoszenia odpowiedzialności prawnej i materialnej wobec organów kontroli (stacji sanitarno - epidemiologicznej, PIP, BHP) w zakresie wykonywanej usługi, w tym m.in. w zakresie jakości produktów i przygotowania posiłków
w zakresie wymagań higieniczno - sanitarnych,
4) Jeżeli w trakcie trwania Umowy w miejscu jej wykonywania obowiązywał będzie stan epidemii, stan zagrożenia epidemicznego lub stan nadzwyczajny, Wykonawca obowiązany będzie do wdrożenia określonych dla jego branży wytycznych zapobiegających zakażeniu wirusem SARS-CoV 2.
Wykonawca przedkłada jadłospis na następny miesiąc w siedzibie Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Jarosławiu z tygodniowym wyprzedzeniem W celu jego akceptacji. Zamawiający przekaże Wykonawcy listę osób uprawnionych do odbioru jednego ciepłego posiłku w ciągu dnia. Lista zostanie przekazany Wykonawcy najpóźniej na 3 dni przed końcem miesiąca. W przypadku aktualizacji listy informacja ta będzie przekazywana Wykonawcy do godz. 10 dnia następnego.
Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia ewidencji wydanych posiłków, zawierającej informację o liczbie wydanych posiłków w ciągu danego miesiąca wraz z czytelnym podpisem osoby korzystającej z posiłku.
Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za żadne szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
Cena oferty powinna uwzględniać wszelkie koszty związane z wykonaniem przedmiotu umowy. Oferta powinna uwzględniać w szczególności następujące koszty: zakup produktów niezbędnych do realizacji przedmiotu zamówienia, ewentualnych kosztów utrzymania lokali w których przygotowywane i wydawane będą posiłki, koszty zatrudnienia odpowiedniej kadry.
W przygotowanej ofercie należy podać koszt przygotowania i wydania jednego gorącego posiłku w kwocie netto i brutto oraz kwotę ogółem netto i brutto (obliczoną jako iloczyn stawki za jeden posiłek oraz przewidywanej do zamówienia ilości posiłków, określonej
w IWZ.
Wykonawca zobowiązany będzie podczas realizacji umowy do zapewnienia dostępności architektonicznej i/lub informacyjno-komunikacyjnej osobom ze szczególnymi potrzebami na poziomie minimalnych wymagań, określonych w art. 6-7 ustawy z dnia 19 lipca 2019 r. o zapewnianiu dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami (Dz. U. z 2020 r. poz. 1062) oraz wykazania w ofercie konkretnych działań w tym zakresie.
Wszelkie koszty sporządzenia oferty niezależnie od wyników niniejszego postępowania ponosi Oferent. Zamawiający nie odpowiada za koszty poniesione przez Oferentów w związku z przygotowaniem i złożeniem oferty.
Art. 109 ust. 1 pkt 4
w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
Wynajem symulatorów jazdy na imprezy firmowe, integracyjne, eventy
Rzeszów, Warszawa, Kraków, Tarnów, Dębica, (podkarpackie)
Restauracja
Rzeszów (podkarpackie)
Bar, pokazy, usługi
Rzeszów (podkarpackie)
Chleby Joanna - Chleby Domowe, Wiejskie, Swojskie
Nowy Żmigród (podkarpackie)
Obozy dla dzieci i młodzieży Rzeszów i okolice - Sokole Gniazdo
Rzeszów (podkarpackie)
Kamerzysta, fotograf, kamerzysta na wesele, fotograf ślubny, fotografi
Trzciana (podkarpackie)
Catering Rzeszów
Rzeszów (podkarpackie)
Striptizerka Rzeszów - 576 170 483 - Striptiz na kawalerski Rzeszów
Rzeszów, Przemyśl, Krosno, Jarosław (podkarpackie)
Wynajem retro urządzeń rozrywkowych na imprezy firmowe,kulturow itp.
Rzeszów (podkarpackie)