Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowica

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoKatowice
  • WojewództwoŚląskie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna
  • Termin składania wniosków2024-08-20
  • ZamawiającyUniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Data publikacji ogłoszenia2024-08-09
  • Numer ogłoszenia2024/BZP 00452236
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego
w Katowicach

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach

1.3.) Oddział zamawiającego: Biuro Zamówień Publicznych

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000001548

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: 1 Maja 50

1.5.2.) Miejscowość: Katowice

1.5.3.) Kod pocztowy: 40-287

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22A - Katowicki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: bzp@ue.katowice.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.ue.katowice.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego
w Katowicach

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-365e8fbc-7ea1-469d-b9b5-8aeedfb952ef

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00452236

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-08-09

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00558120/08/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.10 Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://uekat.ezamawiajacy.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://uekat.ezamawiajacy.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Zamawiający, zgodnie § z 1 ust. 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie
zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. 2020 poz. 2452) określa informacje na temat specyfikacji połączenia, formatu przesyłanych danych oraz szyfrowania i oznaczania czasu przekazania i odbioru danych:
1.1. Stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 512 kb/s;
1.2. Komputer klasy PC lub MAC, o następującej konfiguracji: pamięć min 2GB Ram, procesor Intel Pentium IV 2GHZ, jeden z systemów operacyjnych – MS Windows 7, Mac Os x 10.4, Linux, lub ich nowsze wersje;
1.3. Zainstalowana dowolna przeglądarka internetowa obsługująca TLS 1.2, najlepiej w najnowszej wersji, w przypadku Internet Explorer minimalnie wersja 10.0 Uwaga - korzystanie z operacyjnych przeglądarek lub z systemów operacyjnych oraz przeglądarek niewspieranych przez producenta może skutkować pojawieniem się nieprawidłowości i błędów w funkcjonowaniu Platformy;
1.4. Włączona obsługa JavaScript;
1.5. Zainstalowany program Acrobat Reader lub inny obsługujący pliki w formacie.pdf.
1.7. Dokumenty w formacie .pdf zaleca się podpisywać formatem PAdES;
1.8. Dopuszcza się podpisanie dokumentów w formacie innym niż .pdf, wtedy będzie wymagany oddzielny plik z podpisem. W związku z tym wykonawca będzie zobowiązany załączyć oddzielny plik z podpisem. BDG-WZP.251.1.2022
2. Zamawiający zgodnie z § 3 ust. 3 ww. Rozporządzenia określa dopuszczalne formaty przesyłanych danych tj. plików o wielkości do 70 MB w formatach: .pdf, .xls, .xlsx, doc, .docx, .odt, .ods, .odp, .ppt, .pptx, .jpg, .jpeg, .tif, .tiff, .png, .svg, .zip, .7z, PAdES, XAdES.
3. Szczegółowe zapisy znajdują się w Rozdziale VI SWZ

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Obowiązek informacyjny RODO znajduje się w Rozdziale XXIII SWZ.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Informacja o ograniczeniach, o których mowa w art. 19 ust. 2 i 3 ustawy Pzp znajduje się w Rozdziale XXIII SWZ.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: BZP/026/13002/24

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Tak

4.1.14.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub etykiet w opisie przedmiotu zamówienia:

Zamawiający uwzględnił wymagania w zakresie dostępności dla osób niepełnosprawnych oraz projektowania z przeznaczeniem dla wszystkich użytkowników, zgodnie z art. 100 ust. 1 ustawy

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usługi cateringowej
w ramach wydarzeń organizowanych dla społeczności akademickiej oraz innych wydarzeń o podobnym charakterze odbywających się na terenie obiektów Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach.
2. Przez świadczenie sukcesywnych usług cateringowych zamawiający rozumie usługę przygotowywania, dostarczania do miejsca wydania i podawania gotowych posiłków i napojów z wykorzystaniem przez wykonawcę własnych urządzeń, sprzętu, naczyń, produktów w czasie wydarzeń organizowanych na terenie obiektów Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach, w terminach i ilościach wskazanych przez zamawiającego.
3. Świadczenie usług cateringowych w ramach organizowanych przez zamawiającego wydarzeń będzie odbywało się sukcesywnie, w oparciu o odrębne zlecenia zamawiającego przesłane w formie elektronicznej.
4. Każde zlecenie będzie obejmować usługi cateringowe dla minimum 20 osób i maksymalnie 300 osób, w zależności od charakteru wydarzenia, którego dotyczy usługa cateringowa, co będzie każdorazowo określał zamawiający.
5. Zamawiający dopuszcza organizację nie więcej niż 2 spotkań połączonych ze świadczeniem usług cateringowych tego samego dnia.
6. Zamawiający udostępni pomieszczenia, w których będą odbywać się wydarzenia w terminie uzgodnionym z wykonawcą, jednak minimalnie 2 godziny przed rozpoczęciem wydarzenia. Zamawiający zapewni również dostęp do mediów tj. do prądu i wody.
7. W sytuacji zgłoszenia zapotrzebowania przez zamawiającego, wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia czystego, nieuszkodzonego wyposażenia niezbędnego do obsługi cateringowej tj.:
a. stołów bufetowych oraz stolików koktajlowych typu klepsydra (każdy stolik na maksimum 6 osób), pokrytych wyprasowanymi pokrowcami z jednobarwnego materiału elastycznego (typu stretch), obowiązkowo w różnych kolorach (np. zieleń, granat, róż, biel, czerń - kolor ustalony będzie każdorazowo w zleceniu);
b. krzeseł oraz stołów stabilnych, dostosowanych swoim wyglądem i rozmiarem do rodzaju wydarzenia. Stoły do konsumpcji zasiadanej muszą być nakryte estetycznymi i wyprasowanymi obrusami materiałowymi (kolor ustalony będzie każdorazowo w zleceniu). Obrusy powinny pokrywać całą powierzchnię stołów. Wykonawca nie może używać obrusów jednorazowych i cerat.
8. Klauzula zatrudnieniowa:
Zamawiający wymaga zatrudnienia przez wykonawcę koordynatora posiadającego odpowiednie doświadczenie w nadzorze nad realizacją usług cateringowych, zatrudnionego na podstawie umowy o pracę, w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy.
Do zakresu obowiązków koordynatora usługi cateringowej będzie należało
w szczególności:
a. bezpośredni kontakt z zamawiającym oraz pozostawanie do dyspozycji
w trakcie realizacji i przebiegu usługi cateringu;
b. w miejscu realizacji wydarzenia sprawowanie nadzoru oraz zarządzanie zespołem (personelem) wykonawcy zaangażowanym w realizację usługi cateringu;
c. w miejscu realizacji wydarzenia bezpośrednie rozwiązywanie ewentualnych problemów organizacyjnych wykonawcy podczas realizacji usługi cateringu;
d. w miejscu realizacji wydarzenia kontrolowanie jakości i estetyki podawanych potraw;
e. w miejscu realizacji wydarzenia nadzorowanie stanu technicznego sprzętu
i urządzeń gastronomicznych;
f. w miejscu realizacji wydarzenia dbanie o czystość i porządek podczas usługi cateringu;
g. w miejscu realizacji wydarzenia sprawowanie nadzoru nad obsługą sprzątającą. Zamawiający wymaga obecności koordynatora w miejscu świadczenia usługi cateringu podczas każdego wydarzenia.
Uwaga:
Za niezapewnienie obecności koordynatora w miejscu świadczenia usługi cateringu podczas każdego wydarzenia zamawiający ma prawo do naliczenia wykonawcy kar umownych zgodnie z postanowieniami § 7 Projektowanych postanowień umowy stanowiących Formularz nr 5 do SWZ.
9. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz opis sposobu wykonania zamówienia oraz obowiązki wykonawcy określają:
9.1. Projektowane postanowienia umowy zwane dalej ,,PPU’’ stanowiące Formularz nr 5 do SWZ.
9.2. Opis przedmiotu zamówienia zwany dalej: ,,OPZ’’ stanowiący Formularz
nr 6 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy dokonywaniu wyboru najkorzystniejszej oferty zamawiający stosować będzie następujące kryteria
oceny ofert:
Cena brutto - 80%
Koordynator z odpowiednim doświadczeniem - 20%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koordynator z odpowiednim doświadczeniem

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 7

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunek udziału w postępowaniu, o którym mowa w art. 112 ust. 2 ustawy Pzp:
1.1. Zdolność do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie określa warunku w powyższym zakresie.
1.2. Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej:
Zamawiający wymaga, aby wykonawca wykazał, iż posiada aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej, udokumentowane decyzją organu inspekcji sanitarnej potwierdzające, że wykonawca objęty jest nadzorem sanitarnym i spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa procesu przygotowania posiłków oraz realizuje program i procedury z zakresu bezpieczeństwa żywności zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 08.2006 r. (Dz.U z 2023 r. poz. 1448).
Zmawiający oceni spełnianie powyższego warunku w oparciu o podmiotowe środki dowodowe, o których mowa w Rozdziale XVI SWZ.
1.3. Sytuacja ekonomiczna lub finansowa:
Zamawiający nie określa warunku w powyższym zakresie.
1.4. Zdolność techniczna lub zawodowa:
1.4.1. Zdolność techniczna:
Zamawiający uzna spełnienie ww. warunku jeżeli, Wykonawca wykaże, że:
w okresie ostatnich 3 lat (licząc wstecz od dnia, w którym upływa termin składania ofert), a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 4 usługi cateringowe polegające na przygotowaniu, dostarczaniu i podaniu zestawów cateringowych podczas konwentów i/lub kongresów i/lub konferencji i/lub sympozjów i/lub seminariów i/lub szkoleń i/lub zjazdów i/lub eventów lub innych wydarzeń o podobnym charakterze świadczone jednorazowo dla grupy uczestników liczących minimum 200 osób dla każdej z wykazanych usług.
Zmawiający oceni spełnianie powyższego warunku w oparciu o podmiotowe środki dowodowe, o których mowa w Rozdziale XVI SWZ.
1.4.2. Zdolność zawodowa:
Zamawiający uzna spełnienie ww. warunku jeżeli, Wykonawca wykaże, że: skieruje do realizacji przedmiotowego zamówienia publicznego 1 osobę do koordynacji działań związanych z realizacją i obsługą usługi cateringowej podczas wydarzeń organizowanych dla społeczności akademickiej i innych wydarzeń o podobnym charakterze, posiadającą doświadczenie zdobyte
w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, polegające
na pełnieniu funkcji koordynatora usługi cateringowej podczas co najmniej
4 konwentów i/lub kongresów i/lub konferencji i/lub sympozjów i/lub seminariów i/lub szkoleń i/lub zjazdów i/lub eventów lub innych wydarzeń o podobnym charakterze zrealizowanych dla co najmniej 200 uczestników dla każdego z wykazanych wydarzeń.
Zamawiający poprzez koordynatora rozumie osobę bezpośrednio odpowiedzialną za obsługę i koordynację usługi cateringowej, zarządzającą zespołem osób zaangażowanych w realizację usługi cateringu oraz sprawującą nadzór nad całością przebiegu usługi cateringu podczas wydarzenia.
Zmawiający oceni spełnianie powyższego warunku w oparciu o podmiotowe środki dowodowe, o których mowa w Rozdziale XVI SWZ.
2. Oceniając zdolność techniczną lub zawodową, zamawiający może, na każdym etapie postępowania, uznać, że wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze wykonawcy, może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Mając na uwadze zapewnienie odpowiedniego przebiegu postępowania, w tym przyznanie punktów w ramach pozacenowych kryteriów oceny ofert, o których mowa w Rozdziale XX pkt 1.2. SWZ jak również z uwagi na rangę i na pilność przeprowadzenia postępowania zamawiający na podstawie art. 274 ust. 2 ustawy Pzp, wymaga złożenia wraz z ofertą następujących podmiotowych środków dowodowych:
1.1. W celu potwierdzenia spełniania warunku udziału w postępowaniu, o którym mowa w Rozdziale XV pkt 1.2. SWZ:
Zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej, udokumentowane decyzją organu inspekcji sanitarnej potwierdzające, że wykonawca objęty jest nadzorem sanitarnym i spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa procesu przygotowania posiłków oraz realizuje program i procedury z zakresu bezpieczeństwa żywności zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 08.2006 r. (Dz.U z 2023 r. poz. 1448).
1.2. W celu potwierdzenia spełniania warunku udziału w postepowaniu, o którym mowa w Rozdziale XV pkt 1.4.1. SWZ:
wypełnionego Formularza nr 4 do SWZ stanowiącego wykaz usług wykonanych, w okresie ostatnich 3 lat, licząc wstecz od dnia, w którym upływa termin składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy –
w tym okresie, wraz z podaniem przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi zostały wykonane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są:
- referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane należycie, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy;
Uwaga nr 1:
Okresy wyrażone w latach lub miesiącach, o których mowa w pkt 1.2. liczy się wstecz od dnia, w którym upływa termin składania ofert.
Uwaga nr 2:
Jeżeli wykonawca powołuje się na doświadczenie w realizacji usług wykonywanych wspólnie z innymi wykonawcami, należy wykazać usługę, w której wykonawca bezpośrednio uczestniczył.
1.3. W celu potwierdzenia spełniania warunku udziału w postępowaniu, o którym mowa w Rozdziale XV pkt 1.4.2. SWZ oraz w celu oceny wykazanego przez wykonawcę doświadczenia koordynatora w ramach kryterium ,,Koordynator z odpowiednim doświadczeniem’’, o którym mowa w Rozdziale XX pkt 1.2. SWZ: wypełnionego Formularza nr 3 do SWZ stanowiącego wykaz osób (koordynatora) odpowiedzialnych za świadczenie usług, wraz z informacjami na temat ich doświadczenia zdobytego w okresie ostatnich 3 lat, niezbędnego do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami.
Uwaga nr 1:
Okresy wyrażone w latach lub miesiącach, o których mowa w pkt 1.3. liczy się wstecz od dnia, w którym upływa termin składania ofert.
Uwaga nr 2:
Zamawiający odrzuci ofertę na podstawie art. 226 ust.1 pkt 2c ustawy Pzp jeżeli wykonawca nie złoży wraz z ofertą dokumentów podmiotowych, o których mowa w pkt 1.1. i pkt 1.3. powyżej lub złożone dokumenty będą niekompletne, lub będą zwierały błędy.
2. Zamawiający nie wzywa do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych,
w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile wykonawca wskazał w oświadczeniu, o którym mowa w art.125 ust.1 ustawy Pzp dane umożliwiające dostęp do tych środków.
3. Zamawiający może żądać od wykonawców wyjaśnień dotyczących złożonych podmiotowych środków dowodowych lub innych dokumentów lub oświadczeń składanych w postępowaniu.

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Oferta i dokumenty składane wraz z ofertą przez wykonawcę:
Mając na uwadze zapewnienie odpowiedniego przebiegu postępowania, w tym przyznanie punktów w ramach pozacenowych kryteriów oceny ofert, o których mowa w Rozdziale XX pkt 1.2. SWZ jak również z uwagi na rangę i na pilność przeprowadzenia postępowania zamawiający na podstawie art. 274 ust. 2 ustawy Pzp wymaga złożenia wraz z ofertą następujących podmiotowych środków dowodowych:
1. Dokumenty stanowiące ofertę:
a) Formularz oferty - Formularz nr 1 do SWZ;
b) Obowiązujące zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej, udokumentowane decyzją organu inspekcji sanitarnej potwierdzające,
że wykonawca objęty jest nadzorem sanitarnym i spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa procesu przygotowania posiłków oraz realizuje program i procedury z zakresu bezpieczeństwa żywności zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności
i żywienia z dnia 25 08.2006 r. (Dz.U z 2023 r. poz. 1448).
c) Wykaz osób – Formularz nr 3 do SWZ – podmiotowy środek dowodowy.
Zamawiający odrzuci ofertę na podstawie art. 226 ust.1 pkt 2c ustawy Pzp jeżeli wykonawca nie złoży wraz z ofertą wskazanych powyżej dokumentów podmiotowych lub złożone dokumenty będą niekompletne lub będą zawierały błędy.
2. Dokumenty składane wraz z ofertą:
a) Oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania oraz spełnianiu warunków udziału
w postępowaniu, zgodnie z Formularzem nr 2 do SWZ;
Oświadczenie to stanowi dowód potwierdzający brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu na dzień składania ofert, tymczasowo zastępujący wymagane przez zamawiającego podmiotowe środki dowodowe wskazane w Rozdziale XVI SWZ;
b) W przypadku polegania na zdolnościach technicznych lub zawodowych podmiotów udostępniających zasoby, wykonawca przedstawia wraz
z oświadczeniem, o którym mowa w pkt 2.a), także oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz odpowiednio spełnianie warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w jakim wykonawca powołuje się na jego zasoby - zgodnie z Formularzem nr 2a do SWZ – jeżeli dotyczy;
c) Zobowiązanie podmiotu udostępniającego wykonawcy zasoby do oddania do dyspozycji wykonawcy niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów (o ile wykonawca korzysta ze zdolności innych podmiotów na zasadach określonych w art. 118 ustawy Pzp) – Formularz 2b do SWZ – jeżeli dotyczy;
d) Oświadczenie, o którym mowa w art. 117 ust. 4 ustawy Pzp „(…)
z którego wynika, które roboty budowlane, dostawy lub usługi wykonają poszczególni wykonawcy.”) - odnosi się do wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia – zgodnie z Formularzem nr 2c do SWZ – jeżeli dotyczy;
e) Pełnomocnictwo ustanowione do reprezentowania wykonawcy/ów ubiegającego/cych się o udzielenie zamówienia publicznego – jeżeli dotyczy.
f) Wykaz usług – Formularz nr 4 do SWZ – podmiotowy środek dowodowy

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego–nie dotyczy spółki cywilnej, o ile upoważnienie/pełnomocnictwo do występowania w imieniu tej spółki wynika z dołączonej do oferty umowy spółki.2. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, zobowiązani się złożyć wraz z ofertą stosowne pełnomocnictwo – zgodnie z pkt 16.2.e) Rozdz.IX SWZ–nie dotyczy spółki cywilnej o ile upoważnienie /pełnomocnictwo do występowania w imieniu tej spółki wynika z dołączonej do oferty umowy spółki. Uwaga: Pełnomocnictwo, o którym mowa powyżej może wynikać albo z dokumentu pod taką samą nazwą, albo z umowy wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.3. Oferta musi być podpisana w taki sposób, by prawnie zobowiązywała wszystkich wykonawców występujących wspólnie (przez każdego z wykonawców lub upoważnionego pełnomocnika).4. W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienie przez wykonawców oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ust. Pzp o składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenia te potwierdzają spełnianie warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w którym wykonawca wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu, oraz brak podstaw wykluczenia - każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia nie może podlegać wykluczeniu z postępowania w oparciu o wskazane w SWZ podstawy wykluczenia. Powyższe oznacza, iż:
4.1. Oświadczenie w zakresie braku podstaw wykluczenia (Formularz nr 2 do SWZ) musi złożyć każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia;4.2. Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału (Formularz nr 2 do SWZ) składa podmiot, który w odniesieniu do danego warunku udziału w postępowaniu potwierdza jego spełnianie; dopuszcza się oświadczenie złożone łącznie, tj. podpisane przez wszystkie podmioty wspólnie składające ofertę lub przez pełnomocnika występującego w imieniu wszystkich podmiotów.5. Warunek udziału w postępowaniu dotyczących uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej o którym mowa w pkt 1.2. Rozdziału XV SWZ jest spełniony, jeżeli co najmniej jeden z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia posiada uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej i zrealizuje roboty budowlane, dostawy lub usługi, do których realizacji te uprawnienia są wymagane. 6. W odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia mogą polegać na zdolnościach tych z wykonawców, którzy wykonają roboty budowlane lub usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane. 7. Na potwierdzenie okoliczności, o których mowa powyżej w pkt 5 i pkt 6, wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienie zobowiązani są dołączyć do oferty oświadczenie, oświadczenie, o którym mowa w art. 117 ust.4 ustawy Pzp (,,(…) z którego wynika, które roboty budowlane, dostawy lub usługi wykonują poszczególni Wykonawcy’’) – Formularz nr 2C do SWZ.8. Wszelka korespondencja prowadzona będzie wyłącznie z podmiotem występującym jako pełnomocnik wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.9. Jeżeli oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia została wybrana jako najkorzystniejsza, zamawiający żąda przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego umowy regulującej współpracę tych wykonawców. 10. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia żaden z nich nie może podlegać wykluczeniu.11.Zamawiający nie określa wymagań związanych z realizacją zamówienia w inny sposób niż w odniesieniu do pojedynczych wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zmiana umowy dopuszczalna jest w szczególności w razie:
a. zmiany sposobu lub zakresu realizacji Umowy w związku z sytuacją epidemiczną w kraju;
b. zmiany Wykonawcy, któremu Zamawiający udzielił zamówienia, w przypadku, gdy ma zastąpić go nowy Wykonawca, w wyniku sukcesji, wstępując w prawa i obowiązki Wykonawcy, w następstwie przejęcia, połączenia, podziału, przekształcenia, upadłości, restrukturyzacji dziedziczenia lub nabycia dotychczasowego Wykonawcy lub jego przedsiębiorstwa, o ile nowy Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, wobec nowego Wykonawcy, nie zachodzą podstawy wykluczenia oraz nie pociąga to za sobą innych istotnych zmian u, a także nie ma na celu uniknięcia stosowania przepisów ustawy Pzp;
c. zmiany podwykonawcy (ów) lub powierzenia realizacji części zamówienia podwykonawcom na zasadach przewidzianych w § 10 Umowy;
d. w przypadkach wskazanych w art. 455 ustawy Pzp;
e. w przypadku wzrostu lub obniżenia stawki podatku VAT, jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszt wykonania Zamówienia. Zmiana taka może być wprowadzona w formie Aneksu do Umowy zwiększającego albo zmniejszającego odpowiednio wysokość wynagrodzenia Wykonawcy.
f. zmiany obowiązywania Umowy poprzez możliwość jej wydłużenia o maksymalnie o 1 miesiąc w stosunku do terminu wskazanego w § 2 w przypadku wystąpienia przyczyn niezależnych od Zamawiającego lub braku wyczerpania maksymalnego wynagrodzenia brutto określonego w § 6 ust. 2. umowy.
2. Możliwości zmian postanowień umowy, zostały opisane w § 12 Projektowanych postanowień umowy stanowiących Formularz nr 5 do SWZ.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-08-20 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://uekat.ezamawiajacy.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-08-20 09:05

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-09-18

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

I. Uzupełnienie do Sekcji IV pkt 4.2.10) Ogłoszenia:
1. Wykonawca zobowiązany jest do wykonywania sukcesywnych usług cateringowych w terminie 6 miesięcy od dnia podpisania umowy lub do wyczerpania maksymalnej kwoty, zamówienia o której mowa w § 6 ust. 2 Projektowanych postanowień umowy stanowiących Formularz nr 5 do SWZ, w zależności od tego, które z tych zdarzeń nastąpi wcześniej.
2. Zamawiający przewiduje świadczenie usług cateringowych 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00. W wyjątkowych przypadkach godziny wydarzeń mogą być wydłużone, o czym zamawiający powiadomi wykonawcę najpóźniej na dzień przed wydarzeniem. Orientacyjne terminy planowanych wydarzeń podczas których będą realizowane usługi cateringowe zostały opisane w Formularzu nr 6 do SWZ.
3. Wszystkie usługi cateringowe będą wykonywane na terenie obiektów zamawiającego zlokalizowanych w Katowicach.
Uwaga nr 1 :
W kalkulacji ceny ofertowej w Formularzu nr 1 do SWZ określone ilości zestawów cateringowych są orientacyjne (szacunkowe) i zostały podane w celu uzyskania wspólnej podstawy do sporządzenia ofert przez wykonawców jak również na potrzeby porównania złożonych ofert. Wykonawcy będzie przysługiwało wynagrodzenie z tytułu prawidłowego wykonania przedmiotu zamówienia odpowiadające sumie iloczynów liczby dostarczonych zestawów i ich cen jednostkowych wskazanych przez wykonawcę w Formularzu nr 1 do SWZ.
Uwaga nr 2:
W okresie obowiązywania umowy wykonawca ma obowiązek posiadać ważną polisę ubezpieczeniową od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia w tym OC produktu, zatrucia pokarmowe i przeniesienie chorób zakaźnych. Suma gwarancyjna na kwotę nie mniejszą niż 1 000 000 złotych (słownie: jeden milion złotych) na jedno i wszystkie zdarzenia w okresie ubezpieczenia. Dopuszczalna franszyza redukcyjna/udział własny nie większe niż 500 złotych (słownie: pięćset złotych) dla szkód rzeczowych, a brak franszyz/udziały własne dla szkód osobowych. Szczegółowy opis wymagań dotyczących ubezpieczenia został określony w §9 Projektowanych postanowień umowy stanowiących Formularz nr 5 do SWZ.
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę dostawę pieca do pizzy - Łaziska Górne
  • Lokalizacja zleceniaśląskie
  • Data dodania03-12-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę dostawę i montaż wyposażenia dla dwóch placówek gastronomicznych - pieca do pizzy. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI