Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
Dostawa gorących posiłków regeneracyjnych dla osób potrzebujących z terenu Miasta Płońsk w 2024 roku.
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczeniu ciepłych jednodaniowych posiłków regeneracyjnych dla osób potrzebujących z terenu Miasta Płońsk w 2024 roku. Zamówienie realizowane jest dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Płońsku, ul. św. M. Kolbe 9, 09-100 Płońsk.
W ramach zamówienia wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania w ramach prowadzonej działalności ciepłych (temperatura min. 75 st. Celsjusza) jednodaniowych posiłków w postaci zup 500 ml. z wkładką mięsną w pojemniku jednorazowym, zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi dla osób dorosłych,
W ramach realizacji zamówienia nie dopuszcza się przygotowania zup ze sztucznych zagęszczaczy oraz z dodawanie dużej ilości mąki.
Do zup dodatkowo dostarczane będzie pieczywo oraz „wkładka mięsna” w postaci kiełbasy min. 50 g (skład: min. 80% mięsa) lub mięsa (nie może być tłuste i przerośnięte). Pod pojęciem "wkładka mięsna" należy rozumieć porcję mięsa drobiowego, wieprzowego lub wołowego.
Szacunkowa ilość przygotowanych i dostarczonych ciepłych jednodaniowych posiłków w ramach całego zamówienia wyniesie 4480 sztuk (70 porcji posiłku przez 64 dni). Podana ilość posiłków jest szacunkowa i może ulec zmianie.
Przygotowanie i dostarczanie posiłków odbywać się będzie w dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach od 12.00 do 13.00 do siedziby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Płońsku, ul. Kolbego 9. W piątek powinna być dostarczona podwójna ilość posiłku, która będzie wydawana osobom potrzebującym w celu spożycia go w sobotę. Godzina wydawania posiłku może ulec zmianie na wniosek Kierownika MOPS-u.
Posiłki powinny być przygotowane w tym samym dniu co dostawa, za wyjątkiem posiłku sobotniego, który przygotowany będzie w piątek,
Posiłki powinny być dostarczane w specjalnych termosach, zabezpieczających przez stygnięciem.
Dostarczane posiłki muszą być proste, tradycyjne, lekkostrawne, świeże. Dostawy posiłków przez Wykonawcę przeprowadzone będą własnym środkiem transportu, na własny koszt. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków w miejsce wskazane przez Kierownika MOPS.
Wykonawca zobowiązuje się do wykonywania posiłków ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia sporządzonych zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej oraz z przestrzeganiem wszelkich wymogów sanitarnych dla żywienia zbiorowego.
Posiłki muszą być urozmaicone, przygotowywane z różnych rodzajów mięsa. Posiłki nie mogą się powtarzać w jednym tygodniu.
Wykonawca powinien dysponować odpowiednim zapleczem gospodarczym i osobowym na przygotowanie i dowóz gorących posiłków do siedziby MOPS-u
Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Przygotowanie i dostawa posiłków powinna odbywać się zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawnymi obowiązującymi w Polsce w tym zakresie.
Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów,
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
Moda, styl, modne stylizacje, modne buty
Warszawa (mazowieckie)
Dmuchańce, byk rodeo, dmuchana ścianka wspinaczkowa, popcorn, wata
Warszawa (mazowieckie)
Restauracja & Hotel Złoty Lin
Serock pow legionowski (mazowieckie)
Wynajem sprzętu fotograficznego
Warsaw (mazowieckie)
Jedyna Taka Pizza Pruszków
Pruszków (mazowieckie)
Fotobudka Warszawa, Fotolustro Warszawa, Fotobudka 360 Warszawa
Warszawa (mazowieckie)
Catering
(mazowieckie)
Malowanie przy winie
Warszawa, cała Polska (mazowieckie)
Organizacja przyjęć weselnych i imprez firmowych
Warszawa (mazowieckie)