Zakup i dostawa żywności do stołówki Zespołu Szkół w Lipnicy

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Zakup i dostawa żywności do stołówki Zespołu Szkół w Lipnicy
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoLipnica
  • WojewództwoPomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2021-06-21
  • ZamawiającyZespół Szkół w Lipnicy
  • Data publikacji ogłoszenia2021-06-14
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00081961
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
˜Zakup i dostawa żywności do stołówki Zespołu Szkół w Lipnicy

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ˜Zespół Szkół w Lipnicy

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: ˜REGON 771271650

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ˜Szkolna 4

1.5.2.) Miejscowość: ˜Lipnica

1.5.3.) Kod pocztowy: ˜77-130

1.5.4.) Województwo: pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL636 - Słupski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ˜s.rudnik@lipnica.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: ˜splipnic.vot.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

˜Zakup i dostawa żywności do stołówki Zespołu Szkół w Lipnicy

2.4.) Identyfikator postępowania: ˜ocds-148610-d902360f-ccf0-11eb-911f-9ad5f74c2a25

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00081961

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-06-14

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: ˜2021/BZP 00003679/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Zakup i dostawa żywności do stołówki Zespołu Szkół w Lipnicy

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

˜http://bip.lipnica.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: ˜https://epuap.gov.pl/wps/portal, zslipnica@poczta.onet.pl, s.rudnik@lipnica.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: ˜Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia i w konkursie, w tym składanie ofert, , wymianainformacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między zamawiającym a wykonawcą, zuwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie odbywa się przy użyciu środków komunikacjielektronicznej.Przez środki komunikacji elektronicznej rozumie się środki komunikacji elektronicznejzdefiniowane w ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2020r. poz. 344). Ofertę, oświadczenia, o których mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, podmiotowe środki dowodowe, pełnomocnictwa (jeżeli dotyczy), zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby (jeżelidotyczy), oświadczenie Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie (jeżeli dotyczy)sporządza się w postaci elektronicznej, Ofertę, a także oświadczenie o jakim mowa w SWZ składa się,pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej (tj. opatrzonej kwalifikowanym podpisemelektronicznym) lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcamiodbywa się przy użyciu: 1) miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/,2) ePUAPu, dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz (za wyjątkiem składaniaofert) 3) poczty elektronicznej. Ze względu na ograniczona ilość znaków Informacje o środkachkomunikacji elektronicznej, przy użyciu których Zamawiający będzie komunikował się z Wykonawcami,oraz informacje o wymaganiach technicznych i organizacyjnych sporządzenia, wysyłania i odbieraniakorespondencji elektronicznej zostały określone w rozdziale 11 swz natomiast opis sposobuprzygotowania ofert został określony w rozdziale 14 swz.

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: ˜http://bip.lipnica.pl

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): ˜Informacje w związku z RODO zawarte są w rozdziale 20 SWZ

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): ˜Informacje w związku z RODO zawarte są w rozdziale 20 SWZ

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ˜ZSL.26.1.2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.5.) Wartość zamówienia: 175472 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 6

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

˜dostawa mięsa świeżego, wędlin i drobiu – zgodnie z częścią nr 1 dodatku „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia

4.2.5.) Wartość części: 55472 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: ˜12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜Sposób oceny ofert został określony w rozdziale 18 swz.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

˜Sposób oceny ofert został określony w rozdziale 18 swz.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

˜dostawa mleka i produktów mleczarskich – zgodnie z częścią nr 2 dodatku Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia

4.2.5.) Wartość części: 22000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: ˜12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜Sposób oceny ofert został określony w rozdziale 18 swz.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

˜Sposób oceny ofert został określony w rozdziale 18 swz.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

˜dostawa ryb i mrożonek – zgodnie z częścią nr 3 dodatku „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia”

4.2.5.) Wartość części: 15000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: ˜12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜Sposób oceny ofert został określony w rozdziale 18 swz.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

˜Sposób oceny ofert został określony w rozdziale 18 swz.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

˜dostawa przypraw i koncentratów – zgodnie z częścią nr 4 dodatku „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia”

4.2.5.) Wartość części: 6500 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: ˜12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜Sposób oceny ofert został określony w rozdziale 18 swz.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

˜Sposób oceny ofert został określony w rozdziale 18 swz.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

˜dostawa pozostałych artykułów spożywczych i deserów – zgodnie z częścią nr 5 dodatku „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia”

4.2.5.) Wartość części: 38000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: ˜12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜Sposób oceny ofert został określony w rozdziale 18 swz.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

˜Sposób oceny ofert został określony w rozdziale 18 swz.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

˜dostawa warzyw i owoców – zgodnie z częścią nr 6 załącznika „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia”

4.2.5.) Wartość części: 38500 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: ˜12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜Sposób oceny ofert został określony w rozdziale 18 swz.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

˜Sposób oceny ofert został określony w rozdziale 18 swz.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: ˜- oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu załącznik nr 2 do swz (składająrównież każdy z Wykonawców wspólnie ubiegający się o zamówienie oraz podwykonawca jeżeliudostępnia zasoby- jeżeli dotyczy),- oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowaniao udzielenie zamówienia publicznego załącznik nr 3 do swz (składają również każdy zWykonawców wspólnie ubiegający się o zamówienie oraz podwykonawca - jeżeli dotyczy),- pełnomocnictwo do złożenia oferty, jeżeli ofertę składa pełnomocnik,- oświadczenia Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia załącznik nr 4do swz – jeżeli dotyczy,Jeżeli w imieniu Wykonawcy działa osoba, której umocowanie do jego reprezentowania niewynika z rejestru z którego Zamawiający może samodzielnie sprawdzić sposób reprezentacji ipobrać z bezpłatnych baz danych np. odpis lub informację z Krajowego Rejestru Sądowego,Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru,pełnomocnictwo lub inny dokument potwierdzający umocowanie do reprezentowaniaWykonawcy.Pełnomocnictwo dla pełnomocnika do reprezentowania w postępowaniu Wykonawców wspólnieubiegających się o udzielenie zamówienia - dotyczy ofert składanych przez Wykonawcówwspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

˜- oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu załącznik nr 2 do swz (składająrównież każdy z Wykonawców wspólnie ubiegający się o zamówienie oraz podwykonawca jeżeliudostępnia zasoby- jeżeli dotyczy),- oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowaniao udzielenie zamówienia publicznego załącznik nr 3 do swz (składają również każdy zWykonawców wspólnie ubiegający się o zamówienie oraz podwykonawca - jeżeli dotyczy),- pełnomocnictwo do złożenia oferty, jeżeli ofertę składa pełnomocnik,- oświadczenia Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia załącznik nr 4do swz – jeżeli dotyczy,Jeżeli w imieniu Wykonawcy działa osoba, której umocowanie do jego reprezentowania niewynika z rejestru z którego Zamawiający może samodzielnie sprawdzić sposób reprezentacji ipobrać z bezpłatnych baz danych np. odpis lub informację z Krajowego Rejestru Sądowego,Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru,pełnomocnictwo lub inny dokument potwierdzający umocowanie do reprezentowaniaWykonawcy.Pełnomocnictwo dla pełnomocnika do reprezentowania w postępowaniu Wykonawców wspólnieubiegających się o udzielenie zamówienia - dotyczy ofert składanych przez Wykonawcówwspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

˜W przypadku wyboru oferty Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia – umowy regulującej współpracę tych Wykonawców, o ile Zamawiający tego zażąda; oświadczenia Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia –jeżeli dotyczy (do oferty).

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

˜1. Projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego zostaną wprowadzone do treści tej umowy, określone zostały w załączniku nr 5 do swz.2. Zamawiający przewiduje możliwości wprowadzenia zmian do zawartej umowy, na podstawie art. 454-455 ustawy oraz postanowień Projektu Umowy.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-06-21 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: ˜przez miniPortal zgodnie z rozdziałem 11 i 14 swz

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-06-21 11:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-07-20

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

˜1. Określone ilości produktów żywnościowych w załączniku nr 1 do SWZ „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia” zostały podane szacunkowo. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych.2. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych poszczególnych towarów w ramach maksymalnej kwoty określonej na realizację zadań.3. Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego w sytuacjach zmiany ilości zamawianych artykułów.4. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w asortymencie i ilościach wynikających z zapotrzebowania składanych bezpośrednio przez Zamawiającego.5. W częściach zamówienia od 2 do 6 informacja o rodzaju i ilości potrzebnego towaru będzie przekazywana z minimalnie 2-dniowym wyprzedzeniem do godz. 12:00, a towar musi zostać dostarczony 2 dni później do godz. 8:00 rano.6. Dla części 1 (dostawa mięsa świeżego, wędlin i drobiu) informacja o rodzaju i ilość potrzebnego towaru będzie przekazywana minimalnie jeden dzień przed planowaną dostawą do godz. 10:00, a towar musi zostać dostarczony dnia następnego do godz. 8:00 rano.7. - Zamawiający potwierdzi na piśmie przyjęcie dostawy.8. Dostawy winny być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami, na koszt i ryzyko Wykonawcy.9. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe (w asortymencie i ilościach wynikających z zamówień) zarówno pod względem norm jakościowych jak i odpowiednim terminem ważności zapewniającym bezpieczne użycie dostarczonych produktów. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami.10. Rozliczenie dostaw będzie odbywać się raz w miesiącu na podstawie faktury za towar dostarczony w okresie miesiąca. Podstawą płatności będzie prawidłowo wystawiona faktura. Płatność następować będzie na rachunek bankowy wskazany przez Wykonawcę zgodnie z terminem płatności zgodnym ze złożoną ofertą.11. Wykonawca winien posiadać wymagany atest laboratoryjny na oferowane produkty.12. Rozwiązania równoważne, zgodnie ze swoją definicją, muszą posiadać parametry oraz spełniać standardy nie gorsze niż produkty podane przykładowo.13. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub produkt równoważny”.14. Szczegółowy wykaz rodzaju i ilości zamawianych produktów w podziale na zadania.15. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych.Pozostałe informacje nie zawarte wniniejszym ogłoszeniu ze względu na ograniczoną ilość znaków zostały zawarte w swz.
2021-06-14 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów- Rzeczenica
  • Lokalizacja zleceniapomorskie
  • Data dodania19-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu: Usługa ubezpieczenia Powiatu Oławskiego
Następne ogłoszenie o zamówieniu z miasta Lipnica: Modernizacja sali wiejskiej w m. Ostrowite
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu z kategorii Pozostałe: Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej
Następne ogłoszenie o zamówieniu z kategorii Pozostałe: Dostawy mięsa i wędlin do DPS w Wysocku
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI