Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej
im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego
w Sannikach w roku szkolnym 2023/2024
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Miasto i Gmina Sanniki
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 611015916
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Warszawska 169
1.5.2.) Miejscowość: Sanniki
1.5.3.) Kod pocztowy: 09-540
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL923 - Płocki
1.5.7.) Numer telefonu: 24 277 78 10
1.5.8.) Numer faksu: 24 277 78 15
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@sanniki.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sanniki.bip.org.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej
im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego
w Sannikach w roku szkolnym 2023/2024
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-fe1022b2-b444-11ee-a66a-5e0e9a75a9a0
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00041069
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-01-16
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-fe1022b2-b444-11ee-a66a-5e0e9a75a9a0
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: . W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między
Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem:
https://ezamowienia.gov.pl.
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.
3. Adres strony internetowej prowadzonego postępowania: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/tenders/ocds-148610-fe1022b2-b444-11ee-a66a-5e0e9a75a9a0
Postępowanie można wyszukać również ze strony głównej Platformy e-Zamówienia (przycisk „ Przeglądaj postępowania/konkursy”).
4. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu
„Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia.
5. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, odbywa się
drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” ( „Formularze do
komunikacji”). Pozostałe informacje w SWZ.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Komunikacja w postępowaniu, z
wyłączeniem składania ofert odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce
„Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności
przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również
dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”).
2. Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy”
na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do komunikacji”
służących do zadawania pytań dotyczących treści SWZ wystarczające jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie
eZamówienia.
3. Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie
postępowania w zakładce „Komunikacja”.
4. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy
plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).
5. Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz
informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.
6. W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy mogą
skorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego pod numerem telefonu infolinii platformy 22 458 77 99 lub drogą elektroniczną
poprzez formularz udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl w zakładce „Zgłoś problem”.
7. W uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem Platformy
eZamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail sekretariat@sanniki.pl (nie
dotyczy składania ofert). Pozostałe informacje w SWZ.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Miasto i Gmina Sanniki, zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego
i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016,str. 1), dalej „RODO”, informuje, że:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Miasto i Gmina Sanniki
z siedzibą: ul. Warszawska 169,09-540 Sanniki, tel. 24 277 68 51, e-mail: sekretariat@sanniki.pl,
2. Inspektorem ochrony danych osobowych w Urzędzie Miasta i Gminy Sanniki jest Paweł Modrzejewski. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych: inspektor@kiodo.pl,
3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn. „Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2023/2024”
4. Odbiorcami danych osobowych są lub mogą zostać: podmioty, którym na podstawie umowy powierzono przetwarzanie danych osobowych, operatorzy pocztowi i firmy kurierskie, banki organy administracji publicznej w tym inne jednostki samorządu terytorialnego lub urzędy państwowe w zakresie, w jakim będzie to wynikać z przepisów prawa zobowiązujących do udostępnienia tych danych, podmioty, którym Administrator ma obowiązek przekazać dane na podstawie obowiązujących przepisów prawa - min. w oparciu o art.18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019r. (t.j.Dz. U. 2022 poz. 1710 z późn. zm.) Prawo Zamówień publicznych.
5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, przez okres 5 lat od dnia zakończenia
postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 5 lat, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy, nie dłużej jednak niż lat 15;
6. Podanie danych osobowych w związku z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego nie jest obowiązkowe, ale może być warunkiem niezbędnym do wzięcia w nim udziału, a następnie wykonywania umowy. W przypadku nie podania danych Zamawiający może odrzucić ofertę.
7. Posiada Pani/Pan:
• na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
• na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania lub uzupełnienia Pani/Pana danych osobowych z tym zastrzeżeniem, że sprostowanie lub uzupełnienie nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub postanowień umowy
w zakresie niezgodnym z ustawą PZP*;
• na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **;
• prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
______________________
15
* Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.
** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do
przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: DG.271.1.2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów wędliniarskich i drobiu. Przewidywane zapotrzebowanie miesięczne na ww. artykuły wynosi:
Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki
1 schab bez kości w klasie I bez tłuszczu zewnętrznego 29 kg
2 schab z kością w klasie I bez tłuszczu zewnętrznego 10 kg
3 boczek wędzony, parzony 10 kg
4 łopatka z kością w klasie I 15 kg
5 łopatka bez kości w klasie I 25 kg
6 żeberka wieprzowe w klasie I 53 kg
7 wołowina rosołowa, w klasie I 4 kg
8 golonka tylna w klasie I 2 kg
9 mięso mielone z łopatki, min. 88% mięsa wieprzowego 20 kg
10 mięso na gulasz w klasie I bez tłuszczu 12 kg
11 boczek surowy w klasie I 2 kg
12 wołowina bez kości w klasie I 7 kg
13 polędwica sopocka, produkt wieprzowy, wędzony, parzony, mięso wieprzowe nie mniej niż 75% 3 kg
14 kiełbasa podwawelska, produkt wieprzowo-wołowy, średnio rozdrobniony, wędzony, parzony, mięso wieprzowe nie mniej niż 77%, mieso wołowe nie mniej niż 8% 10 kg
15 kiełbasa biała surowa w klasie I 17 kg
16 kiełbasa śląska, produkt wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony, parzony, mięsa wieprzowego nie mniej niż 75% 2 kg
17 szynka w klasie I 2 kg
18 polędwiczki wieprzowe klasa I 12 kg
19 karkówka wieprzowa klasa I 12 kg
20 szynka swojska wieprzowa, mięso wędzone, parzone min. 95% mięsa z szynki 1 kg
21 polędwica z warzywami z mięsa drobiowo-wieprzowego i warzyw, min. 26% mięsa z kurczaka 2 kg
22 kiełbasa krakowska, mięso wieprzowe grubo rozdrobnione, parzone, wędzone, miesa wieprzowego min. 89% 1 kg
23 kiełbasa szynkowa wieprzowa, grubo rozdrobniona z dodatkiem mięsa szynki min. 37% 2 kg
24 szynka wieprzowa gotowana, min. 57% mięsa z szynki 3 kg
25 kiełbasa golonkowa, parzona, wędzona, gruborozdrobiona, min. 20% mięsa z golonki 2 kg
26 szynka konserwowa wieprzowa,min. 65% mięsa wieprzowego 2 kg
27 parówki delikatesowe wieprzowe w osłonce niejadalnej, min. 71% mięsa wieprzowego 8 kg
28 wątróbka drobiowa klasa I 8 kg
29 szynka z indyka, produkt parzony, zawartość mięsa z indyka min. 90% 12 kg
30 udziec z kurczaka klasa I 45 kg
31 porcje rosołowe klasa I 107 kg
32 skrzydełka z kurczaka klasa I 30 kg
33 filet z kurczaka, bez kości i skóry klasa I 42 kg
34 podudzie z kurczaka klasa I 40 kg
35 mięso mielone z pierści indyka, min. 95% mięsa z piersi indyka 4 szt
36 filet z kurczaka faszerowany indyk z dodatkiem suszonych warzyw, min. 45% filetu z kurczaka i min. 10% filetu z indyka 2 kg
37 pierś z kurczaka gotowana, min. 75% mięsa z kurczaka 3 kg
38 pasztet drobiowy w puszce 155g zawartość surowców z kurczaka, min. 38% 6 szt
39 filet z indyka w klasi I 12 kg
40 polędwica z warzywami z mięsa drobiowego, min. 26 % mięsa z kurczaka 3 kg
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 5 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: cena za wykonanie danej części zamówienia
Waga100 %
Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie za wykonanie danej części zamówienia,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty za wykonanie danej części zamówienia
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa mleka i produktów mlecznych. Przewidywane zapotrzebowanie miesięczne na ww. artykuły wynosi:Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki
1 ser biały – półtłusty 45 kg
2 mleko UHT 3,2 % 1 litr 20 litr
3 mleko świeże w butelce 3,2 % 1 litr 180 litr
4 śmietana 30% (0,5l) 81 szt.
5 masło śmietankowe kostka 200g, zawartośc tłuszczu min.82% 138 szt.
6 serek waniliowy o pojemności od 140-150 g bez syropu glukozowo--fruktozowego, maksymalnie 10g cukru w produkcie 60 szt.
7 serek twarogowy typu almette o pojemności 125-135g 6 szt
8 twarożek odtłuszczony, puszysty, opakowanie min. 90 g 5 szt.
9 ser żółty Gouda niedopuszczalny wyrób seropodobny, podpuszczkowy, dojrzewający z mleka pasteryzowanego o zawartości tłuszczu niewiększej niż 27g/100g produktu 5 kg
10 jogurt naturalny z owocami o pojemności od 120-150g bez syropu glukozowo-fruktozowego maksymalnie 10g cukru 20 szt.
11 jogurt naturalny typu greckiego opakowanie o pojemności 400g, zawartość tłuszczu 2-2,5% 28 szt.
12 jogurt naturalny typu greckiego o smaku waniliowym,opakowanie o pojemności 120g 10 szt.
13 deser o smaku truskawkowym z mleka, min. 33% mleka odtłuszczonego, opakowanie 115 g 10 szt.
14 masło roślinne w kubku 250 g 37 szt.
15 śmietana 18% 400g 40 szt
16 serek topiony 100g 13 szt.
17 serek feta 270 g 10 szt.
18 ser mascarpone 250 g 2 szt.
19 maślanka owocowa 1 litr 8 szt
20 serek homogenizowany waniliowy 180g 20 szt
21 mleczko kokosowe puszka 400 g 1 szt.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 5 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: cena za wykonanie danej części zamówienia
Waga100 %
Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie za wykonanie danej części zamówienia,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty za wykonanie danej części zamówienia
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa owoców i przetworów owocowych. Przewidywane zapotrzebowanie miesięczne na ww. artykuły wynosi:
1) jabłka 40 kg
2) cytryny 12 kg
3) banany 47 kg
4) dżem truskawkowy, brzoskiwniowy, wiśniowy niemniej niż 80% owoców w dżemie, słoik 280g 50 szt.
5) syrop owocowy 400 ml 36 szt
6) mandarynki 12 kg
7) gruszki 8 kg
8) winogrono 4 kg
9) kiwi 30 szt
10) arbuz 6 kg
11) truskawki mrożone 450g 38 szt.
12) wiśnie mrożone 450g 33 szt.
13) czarna porzeczka mrożona 450g 9 szt.
14) lody w kubku 220 ml 15 szt.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 5 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: cena za wykonanie danej części zamówienia
Waga100 %
Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie za wykonanie danej części zamówienia,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty za wykonanie danej części zamówienia
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i przetworów warzywnych. Przewidywane zapotrzebowanie miesięczne na ww. artykuły wynosi:
1 ziemniaki 750 kg
2 marchew 22 kg
3 pietruszka 13 kg
4 por 27 szt
5 pieczarki 16 kg
6 pomidory 7 kg
7 ogórki zielone 10 kg
8 koper 26 p
9 natka pietruszki 16 p
10 cebula 10 kg
11 cebula czerwona 2 kg
12 kapusta pekińska 13 kg
13 kapusta biała 2 kg
14 kapusta kwaszona 29 kg
15 seler 11 kg
16 sałata zwykła 15 szt.
17 sałata lodowa 10 szt.
18 rzodkiewka 7 p
19 kapusta czerwona 5 kg
20 ogórki kwaszone 15 kg.
21 kapusta włoska 1 szt.
22 burak czerwony 14 kg
23 brokuł duży 1 szt
24 szczypiorek 8 p
25 papryka czerwona 1 kg
26 papryka żółta 1
27 czosnek 4 szt.
28 pomidory koktajlowe cherry 250g 8 szt
29 kalafior mrożony 450 g 19 szt.
30 szpinak mrożony 450g 1 szt.
31 fasola szparagowa mrożona 450g 14 szt.
32 mieszanka 7-mio sładnikowa 450g 10 szt
33 marcheweczki mini mrożone 450g 10 szt.
34 brokuł mrożony 450g 6 szt
35 groszek zielony mrożony - 450 g 1 szt.
36 barszcz ukraiński mrożony opakowanie 400g 3 szt.
37 marchewka z groszkiem mrożona 450g 10 szt
38 groch suchy łuskany połówki 400g 8 szt
39 fasola biała drobna 500g 2 szt
40 koncentrat pomidorowy 30% 190g 44 szt.
41 chrzan biały w słoiku 200g 2 szt.
42 ogórki konserwowe 0,92 l 16 szt
43 przecier szczawiowy siekany w słoiku 200g 18 szt.
44 kukurydza w puszce 400g 4 szt
45 groszek zielony w puszce 400g 6 szt
46 soczewica czerwona 350g 1 kg
47 sałatka szwedzka 360g 8 szt
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 5 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: cena za wykonanie danej części zamówienia
Waga100 %
Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie za wykonanie danej części zamówienia,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty za wykonanie danej części zamówienia
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa przypraw, makaronów, mąki i kasz. Przewidywane zapotrzebowanie miesięczne na ww. artykuły wynosi:
1 mąka typ 480 23 kg
2 mąka pszenna typ 500 10 kg
3 mąka ziemniaczana 1 kg 1 kg
4 ciasto francuskie 5 szt.
5 makaron świderki 400g 105 szt.
6 makaron rosołowy 400g 52 szt.
7 makaron krajanka 400g 51 szt.
8 makaron pełnoziarnisty świderki 400g 8 szt.
9 makaron spaghetti 400g 21 szt.
10 makaron pióra 400g 6 szt
11 makaron kokardki mini 400g 18 szt
12 makaron gwiazdki 250g 12 szt
13 makaron wstążka średnia 500g 11 szt.
14 ryż biały w saszetkach 400g 22 szt.
15 ryż biały 1kg 16 szt.
16 kasza manna błyskawiczna 400g 1 kg
17 kasza jęczmienna 400g 17 szt
18 kasza gryczana jasna w saszetkach 400g 4 szt.
19 kasza bulgur w saszetkach 400g 8 szt
20 kasza kus-kus 400 g 4 szt
21 płatki owsiane błyskawiczne 400g 3 szt
22 cukier 88 kg
23 cukier waniliowy 16g 19 szt.
24 sól 3 kg
25 sól alpejska 9 kg
26 kwasek cytrynowy 50g 9 szt.
27 liść laurowy opakowanie 20g 9 szt.
28 keczup łagodny w tubce o minimalnej zawartości pomidorów 160g/100g opakowania o pojemnośco 480g 4 szt.
29 przyprawa warzywna do potraw bez glutaminianu sodu 200g 58 szt
30 zupa pieczarkowa w proszku 45g 12 szt
31 barszcz biały w proszku 65g 39 szt.
32 majeranek 20g 13 szt.
33 papryka słodka mielona 20g 9 szt.
34 pieprz mielony 20g 16 szt.
35 kurkuma 20g 2 szt.
36 tymianek 10g 2 szt
37 zioła prowansalskie 10g 4 szt.
38 rozmaryn 15g 1 szt.
39 gałka muszkatułowa mielona 15 g 1 szt.
40 oregano 10g 1 szt.
41 bazylia 10g 1 szt.
42 ziele angielskie 20g 4 szt.
43 słonecznik łuskany 100g 1 szt.
44 bulion warzywny 120g 1 szt.
45 płatki kukurydziane z witaminami i żelazem 600g 5 szt
46 jajka klasa A, rozmiar L, waga 50-60g 480 szt.
47 smalec wieprzowy 200g 9 szt
48 olej rzepakowy, rafinowany 1 l 55 szt.
49 oliwa z oliwek 0,5 l 1 szt
50 majonez 620g 7 szt.
51 Ocet spirytusowy 0,5 l 10% 1 szt
52 Żurek zakwas 0,5 litra 3 szt.
53 cynamon 15g 1 szt.
54 pieprz w ziarnach 20g 11 szt.
55 budyń waniliowy i śmietankowy 64g 16 szt
56 Kisiel (wiśniowy, truskawkowy, malinowy, agrestowy, cytrynowy, pomarańczowy) 38 g 16 szt
57 galaretka 75 g (wiśniowa, truskawkowa, malinowa, agrestowa, cytrynowa, pomarańczowa) 43 szt
58 herbata ekspresowa 100 torebek 2 szt
59 herbata ekspresowa owocowa 20 torebek 8 szt.
60 herbata granulowana 90g 5 szt.
61 mięta w saszetkach 30g 10 szt.
62 kawa zbożowa inka 150g 4 szt
63 kakao granulowane 350g 7 szt
64 musztarda sarepska 280g 1 szt
65 musztarda francuska 280g 1 szt.
66 miód pszczeli wielokwiatowy prawdziwy, opakowanie o pojemności 370g 9 szt.
67 sos spaghetti 500 g 30 szt.
68 sos sałatkowy 9 g 5 szt.
69 koncentrat buraczany 300 g 2 szt.
70 sos grzybowy 40 g 8 szt.
71 sos pieczarkowy 35 g 3 szt.
72 sos słodko-kwaśny 500 g 80 szt.
73 fix spaghetti 4 sery z brokułami 48 g 5 szt.
74 krem czekoladowy 350g 4 szt
75 zacierki babuni 250g 4 szt.
76 woda niegazowana 1,5 l 121 szt
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 5 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: cena za wykonanie danej części zamówienia
Waga 100 %
Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie za wykonanie danej części zamówienia,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty za wykonanie danej części zamówienia
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa ryb.
Przewidywane zapotrzebowanie miesięczne na ww. artykuł wynosi:
1 ryba mrożona - filet z dorsza b/s SHP 230-280 10-20% glazury 25 kg
2 ryba mrożona - filet z miruny ze skórą, SHP 170-227 40 kg
3 makrela wędzona klasa I 1 kg
4 tuńczyk - puszka 170g, w sosie własnym, kawałki, zawartość ryby w opakowaniu min. 70% 3 szt
4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 5 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: cena za wykonanie danej części zamówienia
Waga100 %
Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie za wykonanie danej części zamówienia,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty za wykonanie danej części zamówienia
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa.
Przewidywane zapotrzebowanie miesięczne na ww. artykuł wynosi:
1 chleb pełnoziarnisty krojony 0,55 kg 6 szt
2 chleb pszenny zwykły krojony 0,60 kg 120 szt
3 bułka grahamka 0,06 kg 40 szt.
4 bułka poznańska duża 0,09 kg 45 szt.
5 bułka kajzerka 0,05 kg 120 szt.
6 bułka tarta 0,5 kg 28 szt.
7 bułka słodka z kruszonką 0,15 kg 30 szt.
8 bułka słodka z budyniem 0,08 kg 25 szt.
9 rogale z jabłkiem 0,08 kg 25 szt
10 bułeczki mleczne 400g 16 szt
11 pączki 0,08 kg 1 szt
12 placek drożdżowy mała foremka 0,3 kg 8 szt
13 chałka drożdżowa 0,30 kg 16 szt
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 5 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: cena za wykonanie danej części zamówienia
Waga100 %
Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie za wykonanie danej części zamówienia,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty za wykonanie danej części zamówienia
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 9
Art. 109 ust. 1 pkt 10
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Zamawiający nie wymaga złożenia podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczenia
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
Inne dokumenty dołączane do oferty:
1) Pełnomocnictwo osoby lub osób podpisujących ofertę - jeżeli uprawnienie do podpisu nie wynika bezpośrednio z załączonych dokumentów.
2) W przypadku złożenia oferty wspólnej – pełnomocnictwo udzielone liderowi.
3) Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby – Załącznik Nr 3 lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. /jeżeli dotyczy/
4) Oświadczenie z art. 117 ust. 4 Pzp - Wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie
zamówienia – Załącznik Nr 4./jeżeli dotyczy/
5) Kalkulacja cenowa – załącznik nr 7.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Oferta wspólna:
1) W przypadku złożenia oferty wspólnej Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika
do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania
w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
2) Oferta wspólna musi spełniać wymagania:
a) oświadczenie, o którym mowa w pkt 1 ppkt 1 składa:
- każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia w zakresie,
w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnienie warunków udziału w postępowaniu
lub
- pełnomocnik (umocowany do składania oświadczeń wiedzy) w imieniu każdego
z wykonawców osobno.
b) oświadczenie, o którym mowa w pkt 1 ppkt 2 składa:
- każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (na oddzielnym formularzu)
lub
- pełnomocnik (umocowany do składania oświadczeń wiedzy) w imieniu każdego
z wykonawców osobno.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Wszelkie zmiany i uzupełnienia treści niniejszej umowy mogą być dokonane za zgodą obu stron wyrażoną na piśmie pod rygorem nieważności.
2. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania w umowie następujących zmian:
2.1.zmiana gramatury dostarczanych produktów w przypadku wprowadzenia przez producenta innej gramatury niż określona w ofercie Wykonawcy,
2.2. zmiana asortymentu w przypadku wstrzymania, zaprzestania produkcji, wycofania z rynku lub zmiany marki, z zastrzeżeniem, iż oferowany zamiennik musi odpowiadać parametrom co najmniej takim jak oferowany produkt, z gwarancję zachowania oferowanej ceny,
2.3. zmiana cen produktów w przypadku, gdy z powodu istotnej zmiany ceny nieprzewidzianej przy zawarciu umowy, spełnienie przedmiotu umowy groziłoby jednej ze stron rażącą stratą,
2.4. zmiana ilości w poszczególnych grupach asortymentowych artykułów wymienionych
w załączniku nr 1do umowy z zachowaniem cen jednostkowych,
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-01-24 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę w postępowaniu za pomocą Platformy e-Zamówienia dostępniej pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-01-24 10:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-02-22