Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2022/2023
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoSanniki
  • WojewództwoMazowieckie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2022-08-12
  • ZamawiającyMiasto i Gmina Sanniki
  • Data publikacji ogłoszenia2022-08-04
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00293130
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej
im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego
w Sannikach w roku szkolnym 2022/2023

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Miasto i Gmina Sanniki

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 611015916

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Warszawska 169

1.5.2.) Miejscowość: Sanniki

1.5.3.) Kod pocztowy: 09-540

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL923 - Płocki

1.5.7.) Numer telefonu: 24 277 78 10

1.5.8.) Numer faksu: 24 277 78 15

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@sanniki.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sanniki.bip.org.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej
im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego
w Sannikach w roku szkolnym 2022/2023

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-7216b73e-13d0-11ed-acbd-46d0480cd9c4

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00293130

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-08-04

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00019081/03/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2022/2023

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

- https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. Informacje ogólne
1). W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu, który dostępny jest pod adresem:
https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu, dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej.
2). Zamawiający wyznacza następujące osoby do kontaktu z Wykonawcami:
Honorata Kaźmierczak, tel. 24 277 78 13, e-mail:sekretariat@sanniki.pl
Albina Kotowicz, tel. 24 277 78 25, e-mail:sekretariat@sanniki.pl
3). Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do następujących formularzy: „Formularz do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz do „Formularza do komunikacji”.

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1).Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP).
2). Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB.
3). Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.
4). Zamawiający przekazuje link do postępowania oraz ID postępowania jako załącznik doniniejszej SWZ. Dane postępowanie można wyszukać również na Liście wszystkich postępowań w miniPortalu klikając wcześniej opcję „Dla Wykonawców” lub ze strony głównej z zakładki Postępowania.

2. Sposób komunikowania się Zamawiającego z Wykonawcami (nie dotyczy składania ofert)
1). W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcami w szczególności składanie oświadczeń, wniosków (innych niż wskazanych w pkt II), zawiadomień oraz przekazywanie informacji odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza: „Formularz do komunikacji” dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia (BZP).
2). Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, email:sekretariat@sanniki.pl
3) . Dokumenty elektroniczne, składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem „Formularza do komunikacji” jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych za pomocą poczty elektronicznej, na wskazany w ppkt 2 adres email. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych musi być zgody z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020 poz. 2452) oraz rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich
może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz. U. z 2020 poz. 2415).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Miasto i Gmina Sanniki, zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego
i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016,str. 1), dalej „RODO”, informuje, że:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Miasto i Gmina Sanniki
z siedzibą: ul. Warszawska 169,09-540 Sanniki, tel. 24 277 68 51, e-mail: sanniki@zgwrp.org.pl,
2. Inspektorem ochrony danych osobowych w Urzędzie Miasta i Gminy Sanniki jest Paweł Modrzejewski. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych: inspektor@kiodo.pl,
3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn. „Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2021/2022”
4. Odbiorcami danych osobowych są lub mogą zostać: podmioty, którym na podstawie umowy powierzono przetwarzanie danych osobowych, operatorzy pocztowi i firmy kurierskie, banki organy administracji publicznej w tym inne jednostki samorządu terytorialnego lub urzędy państwowe w zakresie, w jakim będzie to wynikać z przepisów prawa zobowiązujących do udostępnienia tych danych, podmioty, którym Administrator ma obowiązek przekazać dane na podstawie obowiązujących przepisów prawa - min. w oparciu o art.18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019r. (t.j.Dz. U. 2021 poz. 1129 z późn. zm.) Prawo Zamówień publicznych.
5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, przez okres 5 lat od dnia zakończenia
postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 5 lat, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy, nie dłużej jednak niż lat 15;
6. Podanie danych osobowych w związku z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego nie jest obowiązkowe, ale może być warunkiem niezbędnym do wzięcia w nim udziału, a następnie wykonywania umowy. W przypadku nie podania danych Zamawiający może odrzucić ofertę.
7. Posiada Pani/Pan:
• na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
• na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania lub uzupełnienia Pani/Pana danych osobowych z tym zastrzeżeniem, że sprostowanie lub uzupełnienie nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub postanowień umowy
w zakresie niezgodnym z ustawą PZP*;
• na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **;
• prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
______________________
15
* Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.
** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do
przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DG.271.6.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 7

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mięso, produkty mięsno - wędliniarskie i drób
Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki
1 schab z kością 22 kg
2 schab bez kości 14 kg
3 pachwina wędzona 6 kg
4 łopatka bez kości 47 kg
5 żeberka 50 kg
6 wołowina rosołowa 4 kg
7 golonka 4 kg
8 mięso mielone 20 kg
9 mięso na gulasz 12 kg
10 flaki drobiowe 13 kg
11 boczek 6 kg
12 wołowina bez kości 9 kg
13 polędwica sopocka 3 kg
14 kiełbasa podwawelska 9 kg
15 kiełbasa biała surowa 19 kg
16 kiełbasa śląska 4 kg
17 szynka z indyka 11 kg
18 szynka 2 kg
19 mortadela 1 kg
20 kurczaki 69 kg
21 udka 30 kg
22 piersi z kością 27 kg
23 porcje rosołowe 18 kg
24 skrzydełka 20 kg
25 filet z kurczaka 15 kg
26 wątróbka drobiowa 9 kg
27 pałeczki z kurczaka 39 kg
28 mięso mielone z indyka 4 kg
29 skrzydełka z indyka 2 kg
30 polędwiczki wieprzowe 12 kg
31 karkówka 12 kg
32 indyk faszerowany 2 kg
33 szynka swojska 1 kg
34 polędwica miodowa 3 kg
35 polędwica z warzywami 2 kg
36 wędlina kurczak gotowany "DUBIMEX" lub równoważna 3 kg
37 kiełbasa krakowska podsuszana 1 kg
38 parówki „Berlinki” lub równoważne 8 kg
39 szynka surowa 1 kg
40 pasztet „Podlaski” (puszka) 155g lub równoważny 6 szt
41 serduszka drobiowe 2 kg
42 żołądki drobiowe 2 kg
43 filet z indyka 12 kg
44 boczek wędzony 1 kg
45 szynkówka "Peklimar" lub równoważna 2 kg
46 szynka gotowana "Peklimar " lub równoważna 3 kg
47 kiełbasa golonkowa 2 kg
48 szynka konserwowa "Peklimar" lub równoważna 2 kg

4.2.5.) Wartość części: 95790 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: Waga
cena za wykonanie całości zamówienia 100 %

Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SIWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mleko i przetwory mleczne
Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki
1 ser biały – półtłusty 42 kg
2 mleko w butelce 2% 161 litr
3 śmietana 30% (0,5l) 95 szt.
4 masło śmietankowe z Ostrołęki - 200g lub równoważne 88 szt.
5 masło roślinne w kubku - 250g 37 szt.
6 serek "Danio" lub równoważny - 150g 175 szt.
7 serek „Twój smak” lub równoważny - 200g 6 szt
8 ser żółty Gouda lub równoważny 4 kg
9 jogurt smakowy 120 g Danone Gratka lub równoważny 61 szt.
10 jogurt naturalny 370g Zott lub równoważny 22 szt.
11 jogurt smakowy 150g Jogobella lub równoważny 130 szt.
12 masło klarowane 500g Mlekowita lub równoważne 1 szt.
13 śmietana 18% 400g Piątnica lub równoważna 10 szt
14 jogurt naturalny typu greckiego 440g Bakoma lub równoważny 10 szt.
15 ser parmezan 125g 1 szt.
16 serek topiony 100g Hochland lub równoważny 6 szt.
17 ser feta 270g Mlekowita lub równoważny 1 szt.
18 maślanka 750g Łowicz lub równoważna 8 szt
19 lody w kubku 280 ml "Olka" 15 szt.
20 serek homogenizowany Rolmlecz 150g lub równoważny 60 szt.
21 serek Bakuś Puszysty 90g lub równoważny 60 szt.

4.2.5.) Wartość części: 43229,1 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: Waga
cena za wykonanie całości zamówienia 100 %

Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SIWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przetwory owocowe i owoce
Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki
1 jabłka 70 kg
2 cytryny 12 kg
3 banany 47 kg
4 dżem truskawkowy 280g z Łowicza lub równoważny 27 szt.
5 dżem brzoskwiniowy 280g z Łowicza lub równoważny 6 szt.
6 dżem wiśniowy 280 g Łowicz lub równoważny 13 szt.
7 dżem malinowy 300g Łowicz lub równoważny 4 szt.
8 marmolada wieloowocowa 570g Stovit lub równoważna 1 szt
9 powidła śliwkowe 400g 3 szt.
10 truskawki mrożone 450g 9 szt.
11 wiśnie mrożone 450g 9 szt.
12 mandarynki 12 kg
13 truskawki (produkty sezonowe) 20 kg
14 gruszki 9 kg
15 winogron 8 kg
16 brzoskwinie 1 kg
17 syrop owocowy 400g Łowicz lub równoważny 36 szt
18 kiwi 30 szt.
19 śliwki 4 kg
20 arbuz 6 kg

4.2.5.) Wartość części: 18530,4 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: Waga
cena za wykonanie całości zamówienia 100 %

Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SIWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przetwory warzywne i warzywa
Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki
1 ziemniaki 690 kg
2 ziemniaki młode 25 kg
3 marchew 55 kg
4 pietruszka 27 kg
5 por 25 kg
6 pieczarki 11 kg
7 pomidory 17 kg
8 ogórki świeże 20 kg
9 groch 6 kg
10 koper 26 p
11 natka pietruszki 16 p
12 cebula 14 kg
13 cebula czerwona 1 kg
14 kapusta pekińska 13 kg
15 kapusta biała 12 kg
16 kapusta młoda w sezonie 14 szt.
17 kapusta kwaszona 27 kg
18 seler 20 kg
19 fasolka czerwona puszka 400g Kwidzyn lub równoważna 1 szt
20 fasola szparagowa 1 kg
21 fasola biała drobna 9 kg
22 kalafior świeży 2 kg
23 kalafior mrożony 450 g 11 szt.
24 szpinak mrożony 450g Hortex lub równoważny 2 szt.
25 fasola mrożona 450g 10 szt.
26 sałata zwykła 9 szt.
27 sałata lodowa 2 szt.
28 mix sałat 100g 1 szt
29 koncentrat pomidorowy 30% 190g Łowicz lub równoważny 33 szt.
30 sok pomidorowy 1l Fortuna lub równoważny 1 szt
31 rzodkiewka 6 p
32 chrzan biały w słoiku 200g Victus lub równoważny 2 szt.
33 kapusta czerwona 3 kg
34 ogórki konserwowe Urbanek 0,92l lub równoważne 8 szt
35 ogórki kwaszone 11 szt.
36 kapusta włoska 3 szt.
37 przecier szczawiowy siekany w słoiku 200g 18 szt.
38 barszcz ukraiński 400g Unifreeze lub równoważny 2 szt.
39 Mieszanka 7-mio sładnikowa Unifreeze lub równoważna 8 szt
40 buraki ćwikłowe 33 kg
41 kukurydza w puszce 400g Kwidzyn lub równoważna 4 szt
42 groszek zielony w puszce 450g Kwidzyn lub równoważna 6 szt.
43 marchewka z groszkiem mrożona 450g Unifreeze lub równoważny 4 szt
44 brokuły świeże 4 kg
45 szczypiorek 6 p
46 papryka surowa 3 kg
47 czosnek granulowany 1 szt
48 czosnek 1 szt.
49 botwina 1 p
50 soczewica czerwona 350g Sante lub równoważna 2 kg
51 rabarbar 1 kg
52 marcheweczki mini mrożone 450g Unifreeze lub równoważne 4 kg
53 bukiet warzyw 450g Unifreeze lub równoważny 6 szt.
54 brokuł mrożony 450g Unifreze lub równoważny 6 szt.
55 sałatka swedzka Urbanek 360g lub równoważna 6 szt.
56 pomidory koktajlowe chery 250 g 8 szt.
57 sałatka rzymska 1 szt.

4.2.5.) Wartość części: 36002,5 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: Waga
cena za wykonanie całości zamówienia 100 %

Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SIWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przyprawy, makarony, mąki, kasze
Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki
1 mąka szymanowska lub równoważna typ 480 23 kg
2 mąka wieloziarnista Lubella 400g lub równoważna 2 kg
3 mąka pszenna typ 500 Basia lub równoważna 12 kg
4 mąka ziemniaczana Kupiec lub równoważna 2 kg
5 makaron świderki 400g Anna lub równoważny 65 szt.
6 makaron świderki 400g Wadowicki lub równoważny 20 szt.
7 makaron rosołowy 400g Vela lub równoważny 56 szt.
8 makaron rosołowy 400g Goliard lub równoważny 15 szt.
9 makaron krajanka 400g Goliard lub równoważny 9 szt.
10 makaron krajanka 400g VELA lub równoważny 1 szt.
11 makaron wieloziarnisty świderki Lubella 400g lub równoważny 1 szt.
12 makaron Durum 250g lub równoważny 8 szt.
13 makaron Semolina 500g lub równoważny 6 szt.
14 makaron spaghetti 400g Wadowicki lub równoważny 6 szt.
15 makaron piórka 400g Lubella lub równoważny 12 szt.
16 makaron kokardki mini 400g Lubella lub równoważny 23 szt.
17 makaron gwiazdki 250 g Czarnecki lub równoważny 16 szt.
18 ryż w saszetkach Kupiec 400g lub równoważny 1 szt.
19 ryż 1kg Kupiec lub równoważny 2 szt.
20 ryż brązowy 400g Kupiec lub równoważny 10
21 kasza manna 1kg Kupiec lub równoważna 9 kg
22 kasza jęczmienna 400g Kupiec lub równoważna 2 kg
23 kasza jęczmienna w saszetkach 400g Kupiec lub równoważna 8 szt.
24 kasza gryczana jasna w saszetkach 400g Kupiec lub równoważna 2 szt.
25 kasza bulgur 400g Melvit lub równoważna 1 szt.
26 kasza kus-kus 250g Sante lub równoważna 2 szt
27 otręby pszenne 150g Sante lub równoważne 2 szt.
28 kasza jaglana 350g Sante lub równoważna 2 szt.
29 płatki owsiane 400g Kupiec lub równoważne 2 szt
30 płatki jaglane 200 g Kupiec lub równoważne 1 szt
31 sezam 300g Sante lub równoważny 1 szt.
32 migdały płatki 60g Siesta lub równoważne 1 szt
33 nasiona słonecznika 150g Sante lub równoważne 1 szt
34 pestki dyni 100g Bakalland lub równoważne 1 szt
35 groszek ptysiowy 100g Jumar lub równoważny 68 szt
36 grzanki 150g Mamut lub równoważne 19 szt
37 cukier 11 kg
38 cukier waniliowy 16g Delecta lub równoważny 10 szt.
39 sól 7 kg
40 kwasek cytrynowy 50g Delecta lub równoważny 1 szt.
41 liść laurowy Apetitta lub równoważny 9 szt.
42 keczyp 900g 55 szt.
43 keczup łagodny w tubie 480g Włocławek lub równoważny 1 szt.
44 przyprawa vegeta Podravka 200g lub równoważna 12 szt
45 przyprawa Degusta 200g lub równoważna 31 szt
46 zupa pieczarkowa Winiary 45g lub równoważna 13 szt.
47 barszcz biały 165g Winiary lub równoważny 8 szt.
48 majeranek 20g Cykoria lub równoważny 16 szt.
49 papryka słodka mielona 20g Apetitta lub równoważna 1 szt.
50 pieprz mielony 20g Apetitta lub równoważny 1 szt
51 warzywa suszone- liofilizowane- 300g ViVio lub równoważne 1 szt.
52 kurkuma 20g Prymat lub równoważna 2 szt
53 curry 20g Apetita lub równoważna 2 szt.
54 tymianek 10g Apetitta lub równoważny 2 szt
55 zioła prowansalskie 10g Apetitta lub równoważne 1 szt.
56 gałka muszkatołowa mielona 15g Apetitta lub równoważna 1 szt.
57 cząber 10g Kamis lub równoważny 2 szt.
58 oregano 10g Apetitta lub równoważny 4 szt
59 Bazylia 10g Apetitta lub równoważna 1 szt.
60 ziele angielskie 20g Apetitta lub równoważne 1 szt.
61 słonecznik łuskany 4 szt
62 bulion warzywny 120g 471 szt.
63 płatki kukurydziane Corn Flakes 600g lub równoważne 3 szt
64 jajka duże 5 szt.
65 herbata granulowana Saga 90g lub równoważna 6 szt
66 herbata granulowana Lipton 90g lub równoważna 49 szt.
67 smalec wieprzowy 200g 1 szt.
68 olej uniwersalny 1l Kujawski lub równoważny 7 szt.
69 oliwa z oliwek 0,5 l Bulerias lub równoważna 2 szt
70 majonez pomorski Ocetix 620g lub równoważny 3 szt
71 Ocet 0,5 l 10% 2 szt
72 Żurek 0,5 l 3 szt
73 cynamon 15g 16 szt.
74 pieprz w ziarnach 20g 16 szt.
75 budyń 64g Delecta lub równoważny 4 szt
76 Kisiel 58 g Delecta lub równoważny 1 szt
77 galaretka Delecta 75 g lub równoważna 2 szt
78 płatki zbożowe 500g 1 szt
79 herbata ekspresowa 100 torebek Saga lub równoważna 9 szt
80 herbata ekspresowa owocowa 25 torebek Saga lub równoważna 1 szt.
81 mięta w saszetkach Posti 30g lub równoważna 4 szt.
82 mięta świeża w doniczce 1 szt.
83 kawa inka 6 szt.
84 kakao 50g DecoMorreno lub równoważne 2 szt.
85 kakao granulowane Puchatek 350g lub równoważne 2 szt.
86 musztarda tuba 280g Kamis lub równoważna 2 szt.
87 musztarda mała 210g 13 szt
88 miód naturalny wielokwiatowy 350 g Podravka lub równoważny 2 szt
89 sos spaghetti Łowicz 350 g lub równoważny 5 szt
90 sos sałatkowy Knorr 9 g lub równoważny 1 szt
91 koncentrat buraczany Krakus 200 g 9 szt
92 sos pieczarkowy 34 g Winiary lub równoważny 81 szt
93 sos grzybowy 40 g Winiary lub równoważny 1 szt
94 sos słodko-kwaśny 350 g 1 szt
95 fix spaghetti bolognese Knorr 48g lub równoważny 1 szt
96 soczek ze słomką 0,2l 1 szt
97 batony Góralki 50g lub równoważne 1 szt
98 batony Grześki w polewie 28g lub równoważne 4 szt
99 krem czekoladowy Nutella 350g lub równoważny 120 szt
100 makaron Lubella (różne kształty) 500g lub równoważny 1 szt
101 zacierki 250g Abak lub równoważny 1 szt
102 woda niegazowana 1,5l Cisowianka lub równoważna 1 szt
103 woda niegazowana z dozownikiem 500 ml Żywiec lub równoważna 1 471 szt
104 filiżanki jednorazowe 50 szt. szt
105 tacki papierowe szt

4.2.5.) Wartość części: 41350 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: Waga
cena za wykonanie całości zamówienia 100 %

Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SIWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Ryby
Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki
1 ryba Panga 1 kg
2 ryba mrożona Dorsz 17 kg
3 ryba mrożona Miruna 21 kg
4 makrela wędzona 1 kg
5 makrela mrożona 2 kg

4.2.5.) Wartość części: 10076,7 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: Waga
cena za wykonanie całości zamówienia 100 %

Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SIWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pieczywo
Lp. Nazwa produktu zapotrzebowanie na m-c jednostki
1 chleb pełnoziarnisty krojony 7 szt.
2 chleb razowy Swojski lub równoważny 6 szt.
3 chleb krojony 95 szt.
4 bułki grahamki 21 szt.
5 bułki poznańskie 37 szt.
6 bułki kajzerki 500 szt.
7 bułka tarta 22 szt.
8 bułka słodka z kruszonką 1 szt.
9 bułka słodka z dżemem 1 szt.
10 bułka słodka z budyniem 1 szt.
11 rogale z jabłkiem 65 szt.
12 jagodzianka 35 szt.
13 bułeczki mleczne 400 g Dan Cake lub równoważne 8 szt.
14 pączki 1 szt.
15 placek drożdżowy 8 kg
16 chałka 8 szt.

4.2.5.) Wartość części: 13824,3 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:
Nazwa kryterium: Waga
cena za wykonanie całości zamówienia 100 %

Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SIWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.
Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:
Cmin
Yn = __________ x 100 pkt.
Cn
Gdzie:
Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,
Cmin - najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie,
Cn - cena ofertowa ocenianej oferty

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 9

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1) Pełnomocnictwo osoby lub osób podpisujących ofertę - jeżeli uprawnienie do podpisu nie wynika bezpośrednio z załączonych dokumentów.
2) W przypadku złożenia oferty wspólnej – pełnomocnictwo udzielone liderowi.
3) Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby – Załącznik Nr 3 lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. /jeżeli dotyczy/
4) Oświadczenie z art. 117 ust. 4 Pzp - Wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie
zamówienia – Załącznik Nr 4./jeżeli dotyczy/
5) Kalkulacja cenowa – załącznik nr 7.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

W przypadku złożenia oferty wspólnej do oferty należy załączyć pełnomocnictwo udzielone liderowi oraz oświadczenie z art.117 ust. 4 załącznik nr 4 do SWZ

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Wszelkie zmiany i uzupełnienia treści niniejszej umowy mogą być dokonane za zgodą obu stron wyrażoną na piśmie pod rygorem nieważności.
2. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania w umowie następujących zmian:
2.1.zmiana gramatury dostarczanych produktów w przypadku wprowadzenia przez producenta innej gramatury niż określona w ofercie Wykonawcy,
2.2. zmiana asortymentu w przypadku wstrzymania, zaprzestania produkcji, wycofania z rynku lub zmiany marki, z zastrzeżeniem, iż oferowany zamiennik musi odpowiadać parametrom co najmniej takim jak oferowany produkt, z gwarancję zachowania oferowanej ceny,
2.3. zmiana cen produktów w przypadku, gdy z powodu istotnej zmiany ceny nieprzewidzianej przy zawarciu umowy, spełnienie przedmiotu umowy groziłoby jednej ze stron rażącą stratą,
2.4. zmiana ilości w poszczególnych grupach asortymentowych artykułów wymienionych
w załączniku nr 1do umowy z zachowaniem cen jednostkowych,
2.5. czas trwania umowy może zostać przedłużony aneksem o maksymalnie 3 miesiące,
w przypadku gdy łączna maksymalna wartość umowy określona w § 1 ust 1 nie została przekroczona o 10%.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-08-12 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę należy złożyć za pośrednictwem „Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” dostępnego na ePUAP i udostępnionego na miniPortalu dostępnego pod adresem: https:/miniportal.uzp.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-08-12 11:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-09-10

NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów- Ożarów Mazowiecki
  • Lokalizacja zleceniamazowieckie
  • Data dodania06-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI