Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Sport
Zamówienia publicznego
Sukcesywne dostawy wędlin do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu
1.2.6 Dostawy mięsa i wędlin
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
1. Przedmiotem zamówienia są Sukcesywne dostawy wędlin do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu
2. dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w polskich normach przenoszących normy europejskie oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia, a wykonawca powinien posiadać atesty i/lub pozwolenia potwierdzające, że poprzez odpowiednie odniesienie dokładnie oznaczone produkty będące przedmiotem dostawy odpowiadają wskazanym normom. wymagane jest złożenie odpowiedniego oświadczenia o treści wskazanej w pkt. 8 oferty, a zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających powyższe okoliczności i jakość produktów przy danej dostawie
3. Szczegółowy zakres zamówienia przedstawiono w poniższej tabeli:
Lp. Asortyment oraz kryteria stosowane w celu oceny równoważności, w poz. których dotyczy Jm Ilość w kg.
1. 2. 3. 4.
1. Baleron gotowany wieprzowy typu OLEWNIK, Duda,Balcerzak lub produkt równoważny kg 30
2. Boczek wędzony plastry (pakowany w opakowania od 0,5-1kg max) typu Kamieniarz, Morliny, Kościerzyna lub produkt równoważny kg 25
3. Boczek wędzony/parzony Z/S chudy typu KAMIENIARZ, Wolarek, Duda,Darpol lub produkt równoważny. kg 90
4. cienkie parówki wieprzowo - cielęce z dodatkiem
aromatycznych przypraw, Produkt parzony w osłonce kolagenowej.skład;mięso cielęce co najmniej 40%,mięso wieprzowe co najmniej 60% typu Nove, Viando, tarczyński lub produkt równoważny kg 100
5. Filet złocisty z kurczaka - soczysta wędlina z fileta drobiowego o zawartości mięsa min 75% typu Duda, Indykpol lub produkt równoważny kg 70
6. Frankfurterki - produkt bezglutenowy kg 2
7. Indyk gotowany-wyprodukowany z całego fileta z indyka o niskiej zawartości tłuszczów poniżej 3%,wysoka mięsnośc ze 113 gr mięsa-100 gr produktu,wysoka zawartość białka,bez dodatku fosforanów,typu Tarczyński lub produkt równoważny 110
8. Kiełbasa biała surowa, wieprzowa, w osłonce naturalnej z majerankiem typu Morliny, Nowak, Peklimar lub produkt równoważny kg 85
9. Kiełbasa krakowska sucha - produkt bezglutenowy kg 2
10. kiełbasa szynkowa - Gruba, parzona kiełbasa wieprzowa,lekko podwędzana
typu Tarczyński, JBB, Olewnik,Duda,Kier lub produkt równoważny kg 45
11. Kiełbasa śląska ekstra kiełbasa średniorozdrobniona, z mięsa wieprzowego i wołowego typu Lukullus, NOVE, Nowak,Olewnik lub produkt równoważny kg 90
12. Kiełbasa żywiecka bez E-/konserwantów/-delikatnie podsuszana typu Staropolskie Wędliny lub produkt rownowazny kg 95
13. Kiełbaski typu Paryżanki, Berlinetki - mięso wieprzowe,częściowo odtłuszczone,pakowane max 1.50 kg,typu Pekpol, Morliny, Ełk Mazury lub produkt równoważny kg 200
14. Kiełbaski typu pyszne kiełbasa średniorozdrobniona wieprzowa (małe kiełbaski) opak. o wadze max 2 kg typu MORLINY, Prosiaczek, Nowak lub produkt równoważny kg 185
15. Kiełbaski z fileta - mięso drobiowe z indyka, grubomielone,podwędzane Opak max 1 kg Typu Drobimex,Tarczyński lub produkt rownoważny kg 80
16. Konserwa Tyrolska - mięsność ok 90%,drobno mielona typu łuków lub produkt równoważny kg 70
17. Krakowska sucha, grubo rozdrobniona z mięsa wieprzowego z dodatkiem przypraw. Produkt wędzony i parzony a następnie suszony. MAP typu Balcerzak,Kier.Staropolskie Wędliny lub produkt równoważny kg 100
18. krupnioki-kaszanka na grilla typu JBB,STW lub produkt równoważny kg 40
19. Luncheon Meat - mielonka wieprzowa.konsystencja ścisła typu SOKOŁÓW, JBB, Nowak lub produkt równoważny. kg 60
20. Mortadela - typu Nowak, JBB, Duda lub produkt równoważny kg 25
21. Ogonówka wędzona - wędzonka wieprzowa,parzona,peklowana typu Hańderek, Sokołów,Kier lub produkt równoważny kg 90
22. Parówki wieprzowe grube np. Parówkowa bosmańska typu Nowak, Morliny, Majer lub produkt równoważny kg 50
23. Parówki z fileta drobiowego Zawartość mięsa drobiowego min 80 %, JBB, Indykpol, Morliny. lub produkt równowazny kg 155
24. parówki z szynki - cienkie parówki bez osłonek wyprodukowane z szynki
wieprzowej. Zawartość mięsa min 95 %. Zapach i smak charakterystyczny dla
parówek, kolor mięsa jasnoróżowy. typu Sokołów, Tarczyński, Nowak lub produkt równoważny kg 140
25. Parówki z szynki - produkt bezglutenowy kg 2
26. Pasztet pieczony drobiowy grubo mielony z indykiem i gęsiną, typu Indykpol, Duda,Roldrob ,Indykpol lub produkt równoważny kg 12
27. Pasztet z żurawiną,śliwką -pasztet drobiowo-wieprzowy z dodatkami, grubo mielony, pieczony w formie,typu Indykpol,Viando lub produkt równoważny…............. kg 40
28. Pasztetowa ze szczypiorkiem skład tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe, wątróbka, szczypiorek, sól i przyprawy o wadze 250-300g g typu PEKLIMAR, Nowak, DUDA lub produkt równowazny kg 25
29. Piersi z kurczaka wędzone -opakowanie max 1 kg typu Roldrobi,Animex lub produkt rownoważny kg 80
30. Pierś delikatesowa z kurcząt - szynka z wysokiej jakości fileta z piersi z kurczaka o jednolitej strukturze, wysokiej mięsności min 80% typu Swojscy, Indyk-pol, drobimex lub produkt równoważny kg 75
31. Pierś miodowa - produkt drobiowy z dodatkiem wieprzowiny, parzony, zawartość mięsa drobiowego min 40% typu DUDA, CEDROB lub produkt równoważny kg 85
32. Polędwica drobiowa z majerankiem typu Duda lub produkt równoważny kg 100
33. Polędwica łososiowa, wędzonka surowa wędzona ze schabu wieprzowego typu Swojscy, Pini, Prosiaczek lub produkt równoważny kg 96
34. Polędwica sopocka - produkt bezglutenowy kg 2
35. Polędwica typu sopocka polędwica wieprzowa poddana wędzeniu i parzeniu typu Balcerzak,Staropolskie Wędliny lub produkt równoważny kg 110
36. Salami wieprzowe i wieprzowo-wołowe, w otoczce z przyparaw i bez otoczki (do wyboru w trakcie realizacji zamówienia) typu Zimbo,Tarczyński lub produkt równoważny kg 70
37. salceson ozorkowy - wędlina wieprzowa z ozorów i mięsa mielonego z
wyrazistymi przyprawami. Produkt parzony z dodatkiem krwi wieprzowej .
typu Duda, JBB, Nowak lub produkt równoważny kg 30
38. Schab tradycyjnie wędzony - schab wędzony dymem.ciemna barwa z wyraźnym aromatem typu Balcerzak,Kabanos lub produkt równoważny kg 70
39. Szynka - extra tradycyjna staropolska receptura, wędzona na ciemno, wieprzowa np..szynka z komina typu SOKOŁÓW, Duda, Swojscy lub produkt równoważny kg 80
40. szynka biała - Wyprodukowana z mięsa wieprzowego z szynki, peklowana,
parzona. Z wyraźną otoczką z przypraw. Barwa mięsa na przekroju różowa, dopuszczalne przetłuszczenia
śródmięśniowe. Konsystencja ścisła, krucha. Smak i zapach charakterystyczny
dla szynki peklowanej, parzonej, umiarkowanie słony. typu Staropolskie Wędliny , Tarczyński, lub produkt równoważny kg 135
41. szynka gotowana- skład:szynka wieprzowa co najmniej 55%,,aromaty w tym aromat dymu wędzarniczego,białko sojowe,białko wieprzowe,sól,skrobia ziemniaczana kg 70
42. Szynka konserwowa drobiowa w bloku, zawartość mięsa drobiowego min 75% typu nowak, drobimex lub produkt równoważny kg 90
43. Szynka konserwowa wieprzowa w bloku-firmy Duda lub produkt równoważny kg 80
44. Szynka pieczona w boczku-soczysta szynka /zawartość mięsa co najmniej 60%/otoczona zrumienionymi plastrami boczku typu Tarczyński lub produkt równoważny kg 50
45. Szynka typu dębowa - szynka wędzona, parzona, naturalnie krucha, zawartość mięsa wieprzowego 95% typu Pekpol, Handerek, Balcerzak lub produkt równoważny kg 100
46. Szynka typu wiejska - wyrób wędzony i parzony mięso wieprzowe z szynki typu Nikpol, Nowe, Warmia lub produkt równoważny kg 50
47. Szynka z czarnuszką-wędzonka wyprodukowana z mięśnia szynki wieprzowej z delikatnym tłuszczykiem,o wyrażnym smaku i aromacie dzięki ziarenkom czarnuszki typu ZM Poliwczak lub produkt rownoważny….............. kg 125
48. Szynka zrazowa-szynka z części zrazowej/udzca wieprzowego/parzona,wędzona,zawartość mięsa wieprzowego min 75% typu Balcerzak,Staropolskie wędliny lub produkt równoważny kg 90
49. Wędlina Krakowska drobiowa, zawartość mięsa drobiowego powyżej 70% typu DUDA, Kier lub produkt równoważny kg 60
50. Wędzonka krotoszyńska - wędzonka surowa bez skóry, wyprodukowana z elementu zawierającego w sobie przycięty (od strony karkówki i biodrówki) schab oraz kilkucentymetrowy fragment boczku-typu PEKLIMAR, Morliny, łuków, Warmia lub produkt równoważny kg 85
4. Produkty przedstawione przez Wykonawcę muszą odpowiadać opisowi przedstawionemu przez Zamawiającego.
5. Ilość podana w kolumnie 4 powyższej tabeli jest szacunkowa. Zamawiający będzie dokonywał zamówień częściowych według faktycznych potrzeb.
6. W pozycjach dotyczących produktów wskazanych z nazwy handlowej oraz producenta. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych, spełniających walory smakowe, jakościowe oraz wielkość wymienionych produktów; W kol. 2 powyższej Zamawiający podał kryteria stosowane w celu oceny równoważności.
7. Wymagania ogólne:
Produkty przedstawione przez Wykonawcę muszą odpowiadać opisowi przedstawionemu przez Zamawiającego.
Ogólne wymagania jakościowe - Wyroby muszą odpowiadać wymaganiom norm:
PN-A-82007 - przetwory mięsne, wędliny
BN084/8014-05 – wędliny
Wymagania wspólne dla asortymentu:
Klasa I, świeże, wystudzone, osłonki ściśle przylegające, równomiernie pomarszczone (kiełbasy suche w osłonkach naturalnych), brak przebarwień na powierzchni. Niedopuszczalne są zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu.
Opakowania transportowe stanowią pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu.
Walory smakowe: smak czysty, wyraźny dla użytych dodatków, wyczuwalność przypraw i smaku wędzenia, brak grudek, brak obcych polotów smakowych
Walory zapachowe: wyczuwalny czysty, wyraźny zapach, charakterystyczny dla danego gatunku, brak obcych polotów zapachowych
15131130-5 - Wędliny
15131135-0 - Wędliny drobiowe
15131410-2 - Szynka
AMR REMIGIUSZ RUMIŃSKI
Pałubice (pomorskie)
Nieruchomości
Gdynia (pomorskie)
Seks spotkanie
Gdańsk (pomorskie)
MS-Logistyka Mariusz Sobański
Gdańsk (pomorskie)
Podnoszenie nagrobków usługi na cmetarzu
Tczew (pomorskie)
VANA Restaurant
Gdańsk (pomorskie)
Zakłady Artystyczne ART Sp. z o.o.
Gdańsk (pomorskie)
Iluzjonista Tomasz Jusza
Gdańsk (pomorskie)
Surogatka pomorskie
Gdańsk (pomorskie)