Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Reszlu do magazynów szkolnych w Reszlu: ul. Chrobrego 5A oraz ul. M. Konopnickiej 2 od 01.01.2019 r. do 31.12.2019 r.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoReszel
  • WojewództwoWarmińsko-mazurskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoJednostki organizacyjne administracji samorządowej
  • Termin składania wniosków2018-12-06
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyZespół Szkolno-Przedszkolny w Reszlu
  • Data publikacji ogłoszenia2018-11-28
  • Numer ogłoszenia654624-N-2018
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 654624-N-2018 z dnia 2018-11-28 r.

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Reszlu: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Reszlu do magazynów szkolnych w Reszlu: ul. Chrobrego 5A oraz ul. M. Konopnickiej 2 od 01.01.2019 r. do 31.12.2019 r.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Reszlu, krajowy numer identyfikacyjny 380440575, ul. M. Konopnickiej 2, B. Chrobrego 5A  - , 11-440  Reszel, woj. warmińsko-mazurskie, państwo Polska, tel. 897550196, , e-mail sp3domaradzki@onet.pl, , faks 897550196.
Adres strony internetowej (URL):
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Nie

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Nie
www.sp3.reszel.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
Zespół Szkolno - Przedszkolny w Reszlu
Adres:
11 - 440 Reszel, ul. M. Konopnickiej 2

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Reszlu do magazynów szkolnych w Reszlu: ul. Chrobrego 5A oraz ul. M. Konopnickiej 2 od 01.01.2019 r. do 31.12.2019 r.
Numer referencyjny: ZSP.271.1.2018
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:

Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Część 1 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne kod CPV 15100000-9 Część 2 Różne produkty spożywcze, kod CPV 15800000-6oraz chipsy, chrupki, produkty cukrownicze kod CPV 15833000-6 oraz dżemy i wyroby podobne. Część 3 Owoce warzywa i produkty podobne, kod CPV 15300000-1, jaja kurze konsumpcyjne kod CPV 03142500-3 Część 4 Ryby przetworzone i konserwowane, kod CPV 15200000-0, produkty głęboko mrożone, kod CPV 158960000-5 /mrożonki: pyzy, pierogi, kluski, frytki i inne przetwory i produkty mrożone w tym owoce i warzywa. 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna sprzedaż i dostawa artykułów spożywczych które zostały wyspecyfikowane w Formularzu cenowym Zał. Nr 2, zgodnie z Ofertą Wykonawcy stanowiącą Zał. Nr 1. 2. Artykuły spożywcze dostarczone Zamawiającemu musza spełniać warunki określone przedmiotem zamówienia w zakresie odpowiednich wymogów jakościowych, wysokich walorów smakowych dla żywienia w warunkach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w jednostkach oświatowych, w tym będą spełniały warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, znakowania, magazynowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej zgodnie z : - Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności , zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004, (Dz.U.UE.L2011.304.18), - Rozporządzeniem (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U.UE.L.2002.31.1), - Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tekst jednolity (Dz.U. z 2017 r. poz. 149 ze zm.), - Ustawą z dnia 21.12.2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych tekst jednolity (Dz.U. z 2016 r. poz.1604 ze zm.), - Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016 poz. 1154), - Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych (Dz.U. 2015 r., poz. 29), tj. są właściwie oznakowanie co do nazwy, wykazu i ilości składników lub kategorii składników, alergenów, ilości netto w opakowaniu, daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia, warunków przechowywania lub użycia, nazwy firmy, adresu podmiotu działającego na rynku spożywczym lub podmiotu paczkującego artykuł spożywczy, nazwy kraju lub miejsca pochodzenia, instrukcji użycia, gatunku, klasy jakości, daty produkcji, informacji o wartości odżywczej. 3. Produkty spożywcze powinny zawierać skład zgodnie z opisem podanym w Formularzu cenowym.. Przetwory z ryb powinny zawierać co najmniej 60% mięsa ryby w 100g produktu gotowego do spożycia. Produkty zbożowe śniadaniowe powinny zawierać nie więcej niż 0,12 g sodu lub soli na 100g, nie więcej niż 15 g cukrów na 100 g. Do użytku dopuszczalny jest olej o zawartości kwasów jedno nienasyconych powyżej 50 % i zawartości kwasów wielo nienasyconych powyżej 40 %.Napoje (woda, soki) nie powinny zawierać więcej niż 10 g cukrów w 100 ml produktu gotowego, o niskiej zawartości soli/sodu tj. zawierające nie więcej niż 0,12 g sodu lub soli na 100g produktu. Produkty mleczne powinny zawierać nie więcej niż 10 g cukrów w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących. 4. Ilości artykułów żywnościowych podanych przetargu są szacunkowe i mogą ulegać zmianie. Dotyczy to zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianego towaru. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego z tytułu zmniejszenia zakresu dostawy. 5. Wszystkie oferowane i dostarczone do stołówki artykuły, spożywcze będą w gatunku I. 6. Okres przydatności do spożycia na dostarczone artykuły, spożywcze nietrwałe oraz data minimalnej trwałości na dostarczone artykuły, spożywcze trwałe musi być zgodny z normami w warunkach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w jednostkach oświatowych. 7. Termin przydatności do spożycia produktów żywnościowych od chwili dostarczenia produktu do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu. 8. Produkty powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. 9. Dostawa mięsa i drobiu powinna odbywać się w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach z pokrywami, posiadających stosowne atesty, czystych i nieuszkodzonych. 10. Transport Zamawianych produktów odbywać się będzie transportem Wykonawcy przystosowanym do przewozu artykułów spożywczych oraz na jego koszt z uwzględnieniem rozładunku i wniesienia do magazynów szkolnych. 11. Wykonawca obowiązany jest do zapewnienia odpowiednich warunków transportu. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów, w przypadku pojazdów przewożących szybko psujące się artykuły żywnościowe świadectwo ATP. 12. Dysponenci i kierowcy Wykonawcy winni posiadać aktualne świadectwa zdrowia. 13. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów: a) decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia, b) dokumenty potwierdzające stosowanie systemu HACCP.

II.5) Główny kod CPV: 15100000-9
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15800000-6
15833000-6
15300000-1
03142500-3
15200000-0
15896000-5


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: 2019-01-01   lub zakończenia: 2019-12-31

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności objętej przedmiotem zamówienia. Warunek powyższy zostanie spełniony, jeżeli wykonawca złoży oświadczenie na podstawie art. 25a ust 1 ustawy Prawo zamówień publicznych – załącznik Nr 3. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia. Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Dysponują odpowiednim potencjałem technicznym: Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Nie Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Tak
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
Inne dokumenty jakie są zobowiązani złożyć Wykonawcy: Formularz ofertowy (załącznik Nr 1 do SIWZ) Formularz cenowy (załącznik Nr 2 do SIWZ) Pełnomocnictwo /jeśli dotyczy/ Oświadczenie o podwykonawstwie (załącznik nr 10 do SIWZ) - jeśli dotyczy Pisemne zobowiązanie innych podmiotów (jeśli dotyczy)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej

Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Nie
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Nie
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
Nie

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
cena brutto 100,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji Nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: Nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: Nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
15.Zamawiający działając w oparciu o art. 144 ust 1 ustawy Prawo zamówień publicznych określa następujące okoliczności, które mogą powodować konieczność wprowadzenia zmian w treści zawartej umowy: 1) W sytuacji zmian asortymentowych artykułów spożywczych z Załącznika Nr 2 Formularz cenowy w zakresie wielkości, wagi, pojemności lub ilości sztuk w opakowaniu, wartości odżywczej, wykazu składników, Zamawiający dopuszcza dostawę artykułów spożywczych innych nie gorszej jakości o tych samych walorach smakowych i właściwościach jakościowych oraz wartości odżywczej, jak opisane w Załączniku Nr 2 Formularz cenowy. W takim przypadku Wykonawca obowiązany jest wpisać jakiego artykułu dotyczy zmiana. Ciężar udowodnienia, że artykuł spożywczy spełnia wymogi określone przez Zamawiającego spoczywa na Wykonawcy i zobowiązuje Wykonawcę do przedłożenia dokumentów dopuszczających do żywienia w placówkach oświatowych. 2) Zmiany wysokości szacunkowego wynagrodzenia Wykonawcy w wyniku zmian ilościowych, zwiększenia ilości dostaw artykułów spożywczych, o których mowa w § 1 ust. 3 umowy. 3) zmian korzystnych dla Zamawiającego, w szczególności obniżenia kosztów realizacji zamówienia lub podwyższenia standardów realizacji 4) zmian wynagrodzenia, w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT. 16.Zamawiający przewiduje również wprowadzenie innych zmian umowy, w szczególności: 1) Zmiany osób upoważnionych lub ich danych kontaktowych, odpowiedzialnych za kontakty i nadzór nad realizacją przedmiotu umowy. 2) Poprawienie błędów pisarskich w umowie, zmiana nazwy i innych danych Zamawiającego lub Wykonawcy, doprecyzowanie zapisów umowy. 17.Strony umowy uznają zasadność wprowadzenia zmian do umowy, gdy zmiany te nie wywołają niekorzystnych skutków dla Zamawiającego i nie spowodują zmiany oferowanych warunków realizacji zamówienia będących podstawą oceny ofert. 18.Zmiany wymienione w ust. 15 pkt. 1 – 2 oraz ust.16 pkt 1 nie wymagają sporządzenia aneksu do umowy a wprowadzone będą sporządzeniem protokółu podpisanego przez strony umowy.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2018-12-06, godzina: 11:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Reszlu do magazynów szkolnych w Reszlu: ul. Chrobrego 5A oraz ul. M. Konopnickiej 2 od 01.01.2019 r. do 31.12.2019 r.
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Nazwa artykułu,opis, zawartość składników,wielkość opakowania Jednostka miary: kg/szt./l/opak. "Orientacyjna ilość artykułu w m-cu " Ilość zamawianego artykułu w 2019 r. Kości schabowe (cięte) kg 160 1600 Kości szpikowe kg 72 720 Łopatka b/k kg 175 1750 Szynka b/k kg 58 580 Filet z kurczaka b/k kg 200 2000 Ćwiartka z kurczaka kg 65 650 Udko/Pałka kg 65 650 Schab b/k kg 125 1250 Słonina (bez skóry) kg 30 300 Golonka wieprzowa tylnia kg 5 50 Żeberka wieprzowe (paski) kg 10 100 Wątróbka drobiowa kg 30 150 Karkówka b/k kg 30 300 Smalec (kostka 200g) kg 2 20 Boczek wędzony kg 6 60 Porcje rosołowe z kuprem kg 45 450 Kiełbasa biała surowa (90 % mięsa wieprzowego) kg 9 90 Kiełbasa francuska (64% mięsa wieprzowego, 6% mięsa wołowego) kg 12 120
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15100000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena brutto 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:Podane ilości poszczególnych artykułów służące do wyliczenia ceny, mogą ulec zmianie, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego z zastrzeżeniem, iż zakupy będą dokonywane do wysokości kwoty podanej przez wykonawcę we wierszu Ogółem wartość artykułów brutto łącznie, jako cena ofertowa.


Część nr: 2 Nazwa: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Reszlu do magazynów szkolnych w Reszlu: ul. Chrobrego 5A oraz ul. M. Konopnickiej 2 od 01.01.2019 r. do 31.12.2019 r.
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Różne produkty spożywcze, oraz chipsy, chrupki, produkty cukrownicze oraz dżemy i wyroby podobne Nazwa artykułu,opis, zawartość składników,wielkość opakowania Jednostka miary: kg/szt./l/opak. "Orientacyjna ilość artykułów m-cu " "Ilość zamawianego artykułu w 2019 r. " Ciastko owsiane (35g) wieloowocowe zaw.kwasów nasyconych do 10g szt. 500 1000 Bazylia (10g) szt. 6 60 Bulion warzywny (60g) szt. 2 20 Cukier waniliowy (32g) szt. 23 230 Cukier puder (400g) szt. 2 20 Cukier (1kg) szt. 60 600 Curry (20g) szt. 2 20 Cebula suszona (15g) szt. 12 120 Czosnek granulowany (20g) szt. 30 300 Przyprawa do mięs (75g) szt. 3 30 Drożdże świeże (100g) szt. 15 75 Dżem (270g) różne smaki; truskawkowy, wiśniowy, malinowy, brzoskwiniowy szt. 12 36 Kasza jęczmienna średnia (500g) szt. 42 420 Kasza gryczana (400g) szt. 6 60 Kasza kuskus (400g) szt. 25 250 Ketchup(480g) łagodny, pikantny szt. 25 250 Przyprawa uniwersalna do potraw(200g) szt. 2 8 Koncentrat pomidorowy(970g)30% szt. 60 600 Kwasek cytrynowy(20g) szt. 40 400 Kurkuma(20g) szt. 2 20 Koperek suszony(20g) szt. 10 100 Lubczyk (10g) szt. 32 320 Liść laurowy(6g) szt. 6 60 Mąka ziemniaczana(500g) szt. 3 30 Majeranek (8g) szt. 25 250 Makaron (500g) różne rodzaje (łazanki, nitka cięta, wstążki, spaghetti, świderek, muszelka) - z mąki makaronowej pszennej szt. 400 4000 Musztarda (180g) szt. 17 170 Natka pietruszki susz(6g) szt. 65 650 Ocet 10%(1l) szt. 3 30 Olej(900g)olej rzepakowy szt. 120 1200 Oregano(30g) szt. 3 30 Papryka słodka mielona(20g) szt. 43 430 Papryka ostra mielona(20g) szt. 5 50 Przyprawa do bigosu(20g) szt. 2 20 Przyprawa do ryb(20g) szt. 4 40 Przyprawa do kurczaka(30g) szt. 20 200 Przyprawa do gulaszu(20g) szt. 2 20 Przyprawa do spaghetti/przyprawa do makaronu(20g) szt. 18 180 Pieprz czarny mielony(20g) szt. 75 750 Pieprz ziołowy(20g) szt. 29 290 Rosół drobiowy(120g) szt. 19 190 Ryż biały długoziarnisty(1kg) kg 30 300 Sól morska drobnoziarnista(350g) szt. 67 670 Sól morska gruboziarnista(900g) szt. 40 400 Sok 100% (200g) różne smaki - jabłkowy, pomarańczowy, wieloowocowy szt. 3820 38200 Sok owocowy (300ml) różne smaki (cukry do 10%) - jabłko, wieloowocowy, pomarańczowy szt. 200 2000 Suszona włoszczyzna(100g) szt. 15 150 Zupa barszcz biały(66g) szt. 20 200 Żurek (66g) szt. 23 230 Zupa ogonowa(41g) szt. 9 90 Zacierka babuni(250g) szt. 5 50 Ziele angielskie(15g) szt. 7 70 Zioła prowansalskie(10g) szt. 7 70 Cząber(10g) szt. 3 60 Estragon(10g) szt. 2 20 Miód wielokwiatowy(1l) szt. 17 170 Proszek do pieczenia(36g) szt. 10 100 Tymianek(10g) szt. 2 20 Kasza jaglana (400g) szt. 36 360 Mąka tortowa-typ 450 kg 80 800 Woda mineralna niegazowana(0,5l) szt. 100 1000 Barszcz czerwony koncentrat(330ml) szt. 4 40 Chrzan tarty(190g) szt. 12 120 Kisiel truskawkowy(38G) szt. 20 200
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15833000-6, 15833000-6

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena brutto 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:Podane ilości poszczególnych artykułów służące do wyliczenia ceny, mogą ulec zmianie, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego z zastrzeżeniem, iż zakupy będą dokonywane do wysokości kwoty podanej przez wykonawcę we wierszu Ogółem wartość artykułów brutto łącznie, jako cena ofertowa.


Część nr: 3 Nazwa: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Reszlu do magazynów szkolnych w Reszlu: ul. Chrobrego 5A oraz ul. M. Konopnickiej 2 od 01.01.2019 r. do 31.12.2019 r.
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Owoce warzywa i produkty podobne, jaja kurze konsumpcyjne Nazwa artykułu,opis, zawartość składników,wielkość opakowania Jednostka miary: kg/szt./l/opak. "Orientacyjna ilość artykułu w m-cu " Ilość zamawianego artykułu w 2019 r. Marchew kg 45 450 Pietruszka korzeń kg 30 300 Seler kg 25 250 Cebula kg 70 700 Por kg 12 120 Natka pietruszki(pęczek) szt. 60 600 Koper(pęczek) szt. 16 160 Szczypior(pęczek) szt. 7 70 Czosnek (główka) szt. 40 400 Papryka kolorowa kg 8 80 Pomidor kg 50 500 Ogórek zielony kg 70 700 Ogórek kiszony kg 63 630 Ogórek konserwowy (cały 900g) szt. 50 500 Kapusta kiszona kg 55 550 Kapusta pekińska kg 40 400 Kapusta biała kg 190 190 Kapusta czerwona kg 13 65 Kapusta włoska kg 20 80 Pieczarki kg 18 180 Kalafior szt. 6 60 Burak kg 150 150 Fasola drobna kg 20 200 Groch połówki kg 7 70 Szczaw konserwowy krojony(820g) szt. 8 80 Kukurydza konserwowa(400g) szt. 3 30 Groszek konserwowy(400g) szt. 30 300 Sałata zielona(główka) szt. 50 250 Rzodkiewka(pęczek) szt. 10 50 Banan kg 70 700 Kiwi szt. 500 1000 Mandarynka kg 30 180 Jabłka kg 30 420 Gruszka kg 20 100 Pomarańcz kg 50 400 Śliwka (duża) kg 30 120 Brzoskwinia kg 50 400 Nektarynka kg 50 400 Ziemniak biały Irga kg 1400 14000 Brokuł szt. 5 50 Cytryna kg 16 160 Jajka XL szt. 700 7000 Ciecierzyca (500g) szt. 5 20 Soczewica (500g) szt. 5 20
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1, 03142500-3

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena brutto 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:Podane ilości poszczególnych artykułów służące do wyliczenia ceny, mogą ulec zmianie, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego z zastrzeżeniem, iż zakupy będą dokonywane do wysokości kwoty podanej przez wykonawcę we wierszu Ogółem wartość artykułów brutto łącznie, jako cena ofertowa.


Część nr: 4 Nazwa: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Reszlu do magazynów szkolnych w Reszlu: ul. Chrobrego 5A oraz ul. M. Konopnickiej 2 od 01.01.2019 r. do 31.12.2019 r.
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Ryby przetworzone i konserwowane, produkty głęboko mrożone, mrożonki: pyzy, pierogi, kluski, frytki i inne przetwory i produkty mrożone w tym owoce i warzywa Nazwa artykułu,opis, zawartość składników,wielkość opakowania Jednostka miary: kg/szt./l/opak. "Orientacyjna ilość artykułu w m-cu " "Ilość zamawianego artykułu w 2019 r. " Filet z miruny mrożony SHP kg 60 600 Czarniak filet b/s SHP kg 30 300 Paluszki rybne z fileta (mintaj) kg 30 300 Mieszanka kompotowa mrożona (5-7skł) (1kg) kg 50 500 Czarna porzeczka mrożona (1kg) kg 5 50 Mieszanka jarzynowa mrożona (7skł)-1kg kg 10 100 Truskawka mrożona (1kg) kg 35 350 Fasolka szparagowa mrożona (1kg) kg 5 50 Marchew z groszkiem mrożona (1kg) kg 50 500
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15200000-0, 15896000-5

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena brutto 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:Podane ilości poszczególnych artykułów służące do wyliczenia ceny, mogą ulec zmianie, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego z zastrzeżeniem, iż zakupy będą dokonywane do wysokości kwoty podanej przez wykonawcę we wierszu Ogółem wartość artykułów brutto łącznie, jako cena ofertowa.






NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów- Dźwierzuty
  • Lokalizacja zleceniawarmińsko-mazurskie
  • Data dodania16-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI