Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
Dostawa żywności – drób
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
Przedmiotem zamówienia jest dostawa wyrobów rybnych. Zakres rzeczowy w szczególności obejmuje:
LP. NAZWA TOWARU J.M. ILOŚĆ
1 Filet z kurczaka kg 400
2 Filet z indyka kg 100
3 Kurczak kg 50
4 Porcja rosołowa kg 500
5 Udko z kurczaka kg 200
6 Wątróbka drobiowa kg 20
7 Porcja rosołowa z kaczki kg 20
8 Skrzydło z kurczaka kg 30
9 Szyja z Indyka kg 10
10 Skrzydło z indyka kg 10
11 Udko drobiowe drobne (gulaszowe ) kg 100
12 Udziec z kurczaka kg 50
13 Galantyna drobiowa kg 10
14 Indyk w galarecie z warzywami. Skład mięso z indyka 46,7% kg 10
15 Kiełbasa krakowska parzona. Skład mięso z indyka 63% kg 30
16 Kiełbasa śląska drobiowa. Skład mięso drobiowe 80-85% kg 50
17 Kiełbasa z fileta .Skład filet z piersi kurczaka 58%, mięso wieprzowe 25 % kg 50
18 Kurczak gotowany. Skład filet z piersi kurczaka 65% kg 20
19 Pasztet drobiowy - 130 g szt. 50
20 Pasztet zapiekany z kurczaka. Skład mięso drobiowe z kurczaka 64% kg 50
21 Pierś z indyka o smaku maślanym. Skład mięso z piersi indyka 77,7% kg 20
22 Polędwica drobiowa z pasieki. Skład filet z kurczaka 96 % kg 20
23 Polędwica z Indyka. Skład- mięso z indyka 51% kg 20
24 Szynka z indyka w bloku .Skład mięso drobiowe 48%-z kurczaka 28% z indyka 20% kg 20
25 Parówki z drobiem. Skład mięso drobiowe 40% i mięso wieprzowe 31 % kg 100
26 Parówki drobiowe. Skład mięso z indyka 93% kg 100
27 Piersi z kaczki kg 10
28 Flaki wieprzowe krojone - 500g kg 20
29 Flaki wołowe krojone - 500 g kg 20
4.1. Dodatkowy opis przedmiotu zamówienia:
4.1.1. Zadanie będzie realizowane sukcesywnie wg. zapotrzebowania Zamawiającego. Dostawy asortymentu odbywać się będą na koszt i ryzyko Wykonawcy od poniedziałku do piątku w godz. od 700 do 1100. Maksymalny termin dostawy od zgłoszenia zapotrzebowania do dostawy 24 godziny.
4.1.2. Zamawiający przekaże e-mailem lub telefonicznie Wykonawcy wykaz produktów wraz z terminem i godzinami dostawy.
4.1.3. Dostawy winny być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami.
4.1.4. Odbioru towaru w siedzibie Zamawiający zgodnie z jego upoważnieniem dokona wyznaczony przez Zamawiającego pracownik.
4.1.5. Koszty przewozu, zabezpieczenia towaru i ubezpieczenia za czas przewozu ponosi Wykonawca, a Zamawiający zapewni odbiór towaru w siedzibie Zamawiającego.
4.1.6. Za dostarczoną żywność (w tym ubezpieczenie, stan jakościowy) odpowiada Wykonawca do czasu odbioru zrealizowanego zamówienia przez Zamawiającego.
4.1.7. Dostarczany towar winien być świeży z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości t.j. I-go gatunku bez wad fizycznych i jakościowych i odpowiadać Polskim Normom. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. W przypadku dostarczenia towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także niedokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę.
4.1.8. W przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami i opisem zawartym w SWZ, Zamawiający odmówi odbioru tych artykułów a Wykonawca poniesie koszty.
4.1.9. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian do umowy w zakresie zmniejszania ilości dostaw w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości dostaw przewidzianych w umowie.
4.1.10. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru i dostarczenia nowej partii do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji.
4.1.11. W przypadku produktów równoważnych - Wykonawca dostarczy do Zamawiającego (na pisemne wezwanie Zamawiającego) próbkę reprezentacyjną, w celu porównania zgodności opisu przedmiotu zamówienia z oferowanymi przez Wykonawcę produktami. Do każdej próbki należy dołączyć etykietę. Komisja dokonując oceny próbek weźmie pod uwagę cechy charakterystyczne danego produktu zawarte w opisie przedmiotu zamówienia. Z przeprowadzonej oceny komisja sporządzi notatki zawierające opis oferowanego produktu wraz ze zdjęciem asortymentu
4.1.12. Każdy artykuł żywnościowy, będący przedmiotem zamówienia publicznego musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie.
4.1.13. Wykonawca zapewnia, że dostarczane artykuły żywnościowe będą należytej jakości oraz że będą dostarczane w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach, nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego artykułu spożywczego.
4.1.14. Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia zostały wskazane znaki towarowe, patenty lub pochodzenie przedmiotu zamówienia publicznego, w domyśle, wskazaniu takiemu każdorazowo towarzyszą wyrazy „lub równoważny”. Zgodnie z ustawą prawo zamówień publicznych Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych i zastosowanie produktów równoważnych na cały asortyment stanowiący przedmiot zamówienia publicznego, tj. produktów innych producentów niż wymienione w SWZ z zastrzeżeniem, by ich minimalne parametry jakościowe były co najmniej takie same jak parametry i cechy produktów wskazanych w opisie przedmiotu zamówienia publicznego. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży na żądanie Zamawiającego specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę, która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego (skład, wagę, gramaturę itp.).
4.1.15. UWAGA: Jeżeli zaoferowane artykuły będą posiadały parametry gorsze od wymaganych w opisie przedmiotu zamówienia publicznego, Zamawiający odrzuci ofertę. Ciężar udowodnienia, że zaoferowane przez Wykonawcę artykuły odpowiadają wymaganiom wskazanym przez Zamawiającego, spoczywa na Wykonawcy.
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 9
Art. 109 ust. 1 pkt 10
w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
Pan Karnister - karnistry plastikowe
Wągrowiec (wielkopolskie)
Aleno.pl
Konin (wielkopolskie)
Zobal Usługi
Trzcianka (wielkopolskie)
Deep Sleep System
Baranów (wielkopolskie)
Samochody Używane z gwarancją Sanocka 92 (Rzepecki Mroczkowski)
Poznań (wielkopolskie)
TEKCE Globalna Organizacja Nieruchomości
Mlaga (wielkopolskie)
Petrive Sp. z o. o.
Dąbrówka (wielkopolskie)
J.szymański & M.wyjatek Adwokaci S.c.
Poznań (wielkopolskie)
Masaż erotyczny dla kobiet
(wielkopolskie)