Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa mięsa i wędlin do Domu Pomocy Społecznej w Nowej Wsi Ełckiej
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000304680
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Lipowa 1
1.5.2.) Miejscowość: Nowa Wieś Ełcka
1.5.3.) Kod pocztowy: 19-321
1.5.4.) Województwo: warmińsko-mazurskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL623 - Ełcki
1.5.7.) Numer telefonu: 087 6197770
1.5.8.) Numer faksu: 087 6197490
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zp@dpsnwe.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsnwe.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa mięsa i wędlin do Domu Pomocy Społecznej w Nowej Wsi Ełckiej
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d3c8d806-3555-11ec-a3fb-0a24f8cd532c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00243351
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-10-25
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00005978/04/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.15 Dostawa mięsa i wędlin
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://dpsnwe.pl
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu
https://miniPortal.uzp.gov.pl/, ePUAP (Elektroniczna Skrzynka Podawcza -nazwa –
DPSNWE)https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej e-mail: zp@dpsnwe.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych,elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy
ich użyciu zostały opisane w Instrukcji użytkowania systemu miniPortal oraz Regulaminie ePUAP
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: www.dpsnwe.pl
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu
Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w
związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz
uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str.1), dalej „RODO” informuję, że:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych przetwarzanych w ramach zamówień jest Dom
Pomocy Społecznej, ul. Lipowa 1, 19-321 Nowa Wieś Ełcka; 2. jeśli ma Pani/Pan pytania dotyczące
sposobu i zakresu przetwarzania Pani/Pana danych osobowych, a także przysługujących Pani/Panu
uprawnień, może się Pani/Pan skontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych u
Administratora za pomocą adresu e - mail: iod@rodo.elk.pl lub pisemnie na adres administratora, 3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO,
4. odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie
dokumentacja postępowania w oparciu o przepisy z dnia 11 września 2019 r - Prawo zamówień
publicznych (Dz. U. poz. 1919 z późn. zm.), dalej „ustawa Pzp”; 5. Pani/Pana dane osobowe będą
przechowywane przez okres przechowywania dokumentacji z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego; 6. obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; 7. w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą
podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
8. posiada Pani/Pan:
- na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
- na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych*
- na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych
osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **;
- prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że
przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
9. nie przysługuje Pani/Panu:
- w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
- prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
- na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż
podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
RODO (ograniczenia stosowania):
* Skorzystanie przez osobę, której dane osobowe dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub
uzupełnienia, o którym mowa w art.16 rozporządzenia 20216/679, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia ani zmianą postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego w zakresie niezgodnym z ustawą. ** W postępowaniu o udzielenie zamówienia zgłoszenie
żądania ograniczenia przetwarzania, o którym mowa w art.18 ust.1 rozporządzenia 2016/679, nie
ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia tego postępowania.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: TP/DPSNWE/23/2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 Baleron wysokogatunkowy (mający w składzie min. 90% surowego karczku) 35kg, 2Blok mięsny drobiowy. Produkt drobno rozdrobniony, parzony (mięso z kurczaka min. 73%) 20kg, 3 Boczek pieczony, podpiekany (boczek wieprzowy min. 79%) 25kg, 4 Boczek wędzony parzony (boczek wieprzowy min 85% ) 170kg, 5 Boczek surowy bez żeberek 120kg, 6 Boczek-rolada wysokogatunkowa (mająca w składzie min 85% boczku wieprzowego) 25kg, 7 Ćwiartka z kurczaka 500kg, 8 Filet z kurczaka surowy (vacum) 220kg,
9 Filet z indyka surowy (vacum) 40kg,
10 Filet drobiowy, parzony (grubo rozdrobniony, mający w składzie minimum 66% mięsa z fileta drobiowego surowego) 40kg,
11 Filet z indyka wędzony (mająca w składzie min 70% surowego fileta z indyka ) 40kg, 12 Flak wołowy krojony gotowany (hermetycznie zamknięty w opakowaniach od 1k wzwyż) 130kg,
13 Galareta z mięsem wieprzowym (min 50% mięsa) 20 kg, 14 Galareta z mięsem drobiowym (min 50% mięsa) 30kg, 15 Golonka prasowana, parzona, w bloku (mająca w składzie min 60% mięsa wieprzowego) 60kg, 16 Golonka wieprzowa surowa z/k tylnia 60 kg, 17 Indyk w galarecie z warzywami 120kg, 18 Kurczak w galarecie z warzywami 120 kg, 19 Kabanos wieprzowo-drobiowy o średnicy 1cm i małym stopniu wysuszenia (mający w skłądzie na 100g gotowego produktu min 60g mięsa wieprzowego i 50g mięsa drobiowego) 40kg,
20 Karczek wieprzowy b/k (vacum) 270kg,
21 Kaszanka pieczona (mająca w składzie min 50% mięsa wieprzowego, w tym tłuszcz wieprzowy co najmniej 14%, kasza jęczmienna 12%, cebula smażona oraz przyprawy ) 105kg, 22 Kiełbasa biała surowa wysokogatunkowa (90% mięsa) 150kg, 23 Kiełbasa śląska, średnio rozdrobniona (mająca w składzie min 80% mięsa) 70kg, 24 Kiełbasa krakowska sucha wieprzowa (mająca w składzie min 87% mięsa) 150kg, 25 Kiełbasa krakowska parzona (mająca w składzie min 60% mięsa) 50 kg, 26 Kiełbasa podwawelska, średnio rozdrobniona (mająca w składzie min 80% mięsa) 70 kg, 27 Kiełbasa toruńska, średnio rozdrobniona (mająca w składzie min 80% mięsa) 70 kg, 28 Kiełbasa palcówka wędzona (mająca w składzie min 87% mięsa) 50 kg
29 Kiełbasa parówkowa, drobno rozdrobniona, wędzona (mająca w składzie min 35% mięsa wieprzowego) 120 kg, 30 Kiełbasa piwna, średnio rozdrobniona, wieprzowa, wędzona (mająca w składzie min 64% mięsa wieprzowego) 20 kg
31 Kiełbasa szynkowa drobiowo-wieprzowa, grubo rozdrobniona, parzona (mająca w składzie min 53% mięsa) 50 kg, 32 Kiełbasa żywiecka wieprzowa, średnio rozdrobniona, podsuszana, podwędzana (100g gotowego wyrobu wyprodukowane ze 125g mięsa wieprzowego) 80 kg, 33 Kiełbasa cienka drobiowa, średnio rozdrobniona (mająca w składzie min 93% mięsa z piersi kurczaka) 80 kg, 34 Kiszka ziemniaczana, wyrób garmażeryjny (mająca w składzie 75% ziemniaków, tłuszcz wieprzowy, mąkę pszenną, cebulę, sól i przyprawy) 150 kg,
35 Konserwa mięsna 300g (mająca w składzie min 85% mięsa) 300 szt, 36 Kości karkowe 160 kg,
37 Kości schabowe 160 kg, 38 Kurczak cały świeży 180 kg, 39 Kurczak gotowany, grubo rozdrobniony (mający w składzie min 87% mięsa z piersi kurczaka) 40 kg, 40 Łopatka wieprzowa b/k (vacum) 520 kg,
41 Mortadela z warzywami, pieczarkami, serem 50 kg, 42 Mielonka wieprzowa w bloku (mająca w składzie min 60% mięsa) 70 kg, 43 Mięso drobne indycze (vacum) 30 kg, 44 Nogi wieprzowe 130 kg, 45 Ogonówka wędzona, wieprzowa (mająca w składzie min 80% mięsa wieprzowego) 50 kg
46 Ozory wieprzowe 65 kg, 47 Parówki cienkie z dodatkiem cielęciny; produkt homogenizowany, wieprzowo-drobiowo-cielęcy (mający w składzie min 66% mięsa wieprzowego, mięso z kurczaka 4%, cielęcina 4%) 90 kg, 48 Parówki z szynki (mająca w składzie min 90% szynki wieprzowej) 100 kg,
49 Pasztet z indykiem, z dodatkiem wieprzowiny, pieczony (mający w składzie min 48% mięsa z indyka, mięso wieprzowe 4%, tłuszcz wieprzowy 12%) 100 kg, 50 Pasztet drobiowy z dodatkiem wieprzowiny (mający w składzie min 52% mięsa z kurczaka, mięso wieprzowe 7%) 100 kg, 51 Pasztetowa w osłonce foliowej (mająca w składzie min 45% mięsa) 90 kg
52 Pasztetowa we flaku (mająca w składzie min 60% mięsa) 90 kg, 53 Pasztet drobiowy, drobiowo-wieprzowy w konserwie, w słoiku (300g) 400 szt
54 Podgardle surowe bez skóry 90 kg,
55 Podudzie z kurczaka surowe 350 kg, 56 Podudzie wędzone z kurczaka (vacum) 250 kg,
57 Porcje rosołowe 930 kg, 58 Polędwica sopocka wieprzowa (mająca w składzie min 64% mięsa) 80 kg, 59 Polędwica drobiowa (mająca w składzie min 43% mięsa) 60 kg, 60 Pieczeń rzymska wieprzowa, pieczona (mająca w składzie min 62% mięsa wieprzowego) 50 kg, 61 Rolada z kurczaka (mająca w składzie min 40% mięsa) 80 kg, 62 Salami, kiełbasa drobno rozdrobniona, suszona (do wyprodukowania 100g gotowego wyrobu zużyto min 54g mięsa wieprzowego i 14g mięsa wołowego) 60 kg,
63 Salceson wieprzowo-drobiowy, parzony (mięso z głów wieprzowych min 58%, mięso drobiowe mechanicznie oddzielone min 10%) 80 kg
64 Schab pieczony, produkt wysokodajny, wieprzowy (mająca w składzie min 65% surowego schabu) 90 kg, 65 Schab w przyprawach; produkt wędzony, parzony (mający w składzie min 60% surowego schabu) 70 kg, 66 Schab wp surowy b/k (vacum) 250 kg, 67 Schab wędzony wysokogatunkowy (mająca w składzie min 90% mięsa) 100 kg, 68 Serdelki wieprzowe 90 kg, 69 Słonina surowa bez skóry 60 kg, 70 Szynka wieprzowa wędzona,parzona, pieczona (mająca w składzie min 99% mięsa) 90 kg,
71 Szynka wieprzowa gotowana, wysokodajna (mająca w składzie mini 65% mięsa) 90 kg,
72 Szynka wieprzowa tradycyjna, wędzona, wysokodajna (mająca w składzie min 97% mięsa) 70 kg, 73 Szynka drobiowa konserwowa, produkt blokowy, grubo rozdrobniony (mająca w składzie min 65% mięsa) 40 kg, 74 Szynka wieprzowa konserwowa, produkt blokowy, grubo rozdrobniony (mająca w składzie min 65% mięsa) 50 kg,
75 Szynka wp surowa b/k (vacum) 380 kg,
76 Udziec z indyka surowy z/k i skórą (vacum) 50kg,
77 Udziec z kurczaka surowy 80 kg, 78 Udziec wołowy b/k (vacum) 100 kg, 79 Wątróbka drobiowa 105 kg, 80 Żołądki z indyka (vacum) 120 kg,
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający przewiduje prawo opcji i powiększenie ilości realizacji dostaw: do 50% wartości
określonej w umowie.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-03-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przyzna zamówienie Wykonawcy, którego oferta odpowiada określonym w ustawie z dnia 11 września 2019 r prawo zamówień publicznych i specyfikacji warunków
zamówienia oraz została uznana za najkorzystniejszą tj. otrzymała najwyższą ilość punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki
udziału w postępowaniu, dotyczące:
1.1. Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym: Zamawiający nie formułuje żadnego warunku w tym zakresie.
1.2. Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile
wynika to z odrębnych przepisów:
Zamawiający nie formułuje żadnego warunku w tym zakresie. 1.3. Sytuacji ekonomicznej lub
finansowej: Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że dysponuje co najmniej 150 tys. zł (sto pięćdziesiąt tysięcy złotych) rocznym obrotem
gospodarczym za okres ostatnich trzech lat obrotowych, a jeżeli okres prowadzenia działalności
jest krótszy – za ten okres – zgodnie z załącznikiem nr 7 do niniejszej SWZ; W przypadku wspólnego ubiegania się Wykonawców o udzielenie zamówienia lub polegania na zdolnościach podmiotów udostępniających zasoby warunek określony w pkt. 1.3 oceniany będzie łącznie. W przypadku złożenia przez Wykonawców dokumentów zawierających kwoty wyrażone w innych walutach niż PLN, Zamawiający, jako kurs przeliczeniowy waluty przyjmie średni kurs danej waluty publikowany przez Narodowy Bank Polski w dniu publikacji ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych. Jeżeli w dniu publikacji ogłoszenia o zamówieniu w BZP, Narodowy Bank Polski nie publikuje średniego kursu danej waluty, za podstawę przeliczenia
przyjmuje się średni kurs waluty publikowany pierwszego dnia, po dniu publikacji ogłoszenia o
zamówieniu w BZP, w którym zostanie on opublikowany.
1.4. Zdolności technicznej lub zawodowej:
Zamawiający nie formułuje żadnego warunku w tym zakresie.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniu o udzielenie
zamówienia publicznego, zamawiający żąda następujących podmiotowych środków dowodowych:
a) Oświadczenie Wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art.
125 ust. 1 ustawy Pzp, w zakresie podstaw wykluczenia z postępowania wskazanych przez
Zamawiającego, o których mowa w: art. 108 ust. 1 pkt 3 ustawy Pzp, art. 108 ust.1 pkt 4 ustawy Pzp,
dotyczących orzeczenia zakazu ubiegania się o zamówienie publiczne tytułem środka
zapobiegawczego, art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp dotyczących zawarcia z innymi Wykonawcami
porozumienia mającego na celu zakłócenie konkurencji, art. 108 ust. 1 pkt 6 ustawy Pzp,
art. 109 ust. 1 pkt. 5 i 7 ustawy Pzp
– zgodnie z Załącznikiem nr 5a do SWZ. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o
udzielenie zamówienia oświadczenie Wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o
którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp składa każdy z tych Wykonawców.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) Załącznik nr 7 potwierdzający dysponowanie przez Wykonawcę co najmniej 150 tys. zł (sto pięćdziesiąt tysięcy złotych) rocznym obrotem gospodarczym za okres ostatnich trzech lat obrotowych, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – za ten okres,
b) zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie
zalega z opłacaniem podatków i opłat, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 1 ustawy, wystawionego nie
wcześniej niż 3 miesiące przed jego złożeniem, a w przypadku zalegania z opłacaniem podatków lub
opłat wraz z zaświadczeniem zamawiający żąda złożenia dokumentów potwierdzających, że
odpowiednio przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
albo przed upływem terminu składania ofert wykonawca dokonał płatności należnych podatków lub opłat wraz z odsetkami lub grzywnami lub zawarł wiążące porozumienie w sprawie spłat tych
należności;
c) zaświadczenia albo innego dokumentu właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu
Ubezpieczeń Społecznych lub właściwego oddziału regionalnego lub właściwej placówki terenowej
Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z
opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 1 ustawy,
wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed jego złożeniem, a w przypadku zalegania z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne wraz z zaświadczeniem albo innym dokumentem zamawiający żąda złożenia dokumentów potwierdzających, że odpowiednio przed
upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo przed upływem terminu składania ofert wykonawca dokonał płatności należnych składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne wraz odsetkami lub grzywnami lub zawarł wiążące porozumienie w sprawie spłat tych należności;
d) odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o
Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3
miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku
Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do
reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno
być załączone do oferty. Wszelka korespondencja kierowana będzie wyłącznie do podmiotu
występującego jako pełnomocnik.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, żaden z nich
nie może podlegać wykluczeniu na podstawie art. 108 ust. 1 oraz 109 ust. 1 pkt. 5 i 7 ustawy
Pzp, natomiast spełnianie warunków udziału w postępowaniu Wykonawcy wykazują zgodnie z
treścią rozdziału 13 SWZ. 3. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie
zamówienia, oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz nie podleganiu
wykluczeniu składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw
wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu, w zakresie, w jakim każdy z
Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu. 4. Wykonawcy wspólnie
ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które roboty budowlane wykonają poszczególni wykonawcy –
zgodnie z Załącznikiem nr 6 do SWZ.
5. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania
składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
6. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców są oni zobowiązani,
na wezwanie Zamawiającego złożyć aktualne na dzień złożenia podmiotowe środki dowodowe,
o których mowa w rozdziale XIV przy czym:
6.1. podmiotowe środki dowodowe, o których mowa w rozdziale XIV pkt. 2 składa każdy z
Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienia
6.2. podmiotowe środki dowodowe, o których mowa w rozdziale XIV pkt. 1 składa odpowiednio
Wykonawca/Wykonawcy, który/którzy wykazuje/wykazują spełnianie warunku.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zakres i warunki zmian zawartej umowy- kwestie odnoszące się do umowy są uregulowane we
worze umowy (załącznik nr 9).
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2021-11-05 08:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu. W formularzu oferty Wykonawca zobowiązany jest podać adres skrzynki ePUAP, na którym prowadzona będzie korespondencja związana z postępowaniem.
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-11-05 10:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-12-03