Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS Czachów na rok 2019

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS Czachów na rok 2019
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoCzachów
  • WojewództwoŚwiętokrzyskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoJednostki organizacyjne administracji samorządowej
  • Termin składania wniosków2018-12-13
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyDom Pomocy Społecznej w Czachowie
  • Data publikacji ogłoszenia2018-12-05
  • Numer ogłoszenia657778-N-2018
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 657778-N-2018 z dnia 2018-12-05 r.

Dom Pomocy Społecznej w Czachowie: Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS Czachów na rok 2019
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Czachowie, krajowy numer identyfikacyjny 29113069400000, ul. Czachów  54 , 27530   Czachów, woj. świętokrzyskie, państwo Polska, tel. 0-15 86 11 501, e-mail dps_czachow@poczta.onet.pl, faks 0-15 86 11 501.
Adres strony internetowej (URL): http://dpsczachow.pl/
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Nie
http://biuletyn.abip.pl/dps-czachow/

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Nie
http://biuletyn.abip.pl/dps-czachow/

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Adres:

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS Czachów na rok 2019
Numer referencyjny: ZP.26.1.2018
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Część 1. 15100000-9 -Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Baleron kg 70 21 2 BATON DROBIOWY Kg 70 21 3 Boczek wędzony gotowany Kg 140 42 4 Flaki wołowe krojone kg 50 15 5 Kaszanka w nylonie kg 90 27 6 Kiełbasa wiejska kg 40 12 7 Kiełbasa aleksandryjska/podlaska kg 400 120 8 Polędwica drobiowa z majerankiem kg 25 7,5 9 Kiełbasa krakowska kg 120 36 10 Lencz kg 117 35 11 Mortadela kg 78 23 12 Kiełbasa parówkowa/parówki kg 202 61 13 Kiełbasa szynkowa kg 78 23 14 Kurczak świeży kg 264 79 15 Mięso: szynka bez kości wieprzowe kg 302 91 16 Pasztet w bloku kg 104 31 17 Pasztet słoik 460 g Szt. 210 63 18 Pieczeń kg 79 24 19 Polędwica drobiowa Kg 94 28 20 Polędwica sopocka Kg 97 29 21 Salceson chłopski Kg 110 33 22 Mięso: schab bez kości Kg 143 43 23 Szynka delikatesowa drobiowa Kg 104 31 24 Szynka tyrolska Kg 10 3 25 Szynka wieprzowa wiejska Kg 5 1,5 26 Ćwiartka z kurczaka/udka Kg 252 76 27 Wątroba drobiowa Kg 97 29 28 Mięso: Łopatka bez kości wieprzowe Kg 314 94 29 Płuca wieprzowe, podroby Kg 10 3 30 Resztki od schabu /kości Kg 506 152 31 Filet z kurczaka – mięso Kg 111 33 32 Serca wieprzowe Kg 10 3 33 Błona wieprzowa Kg 10 3 34 Pasztetowa drobiowa Kg 70 21 35 Polędwiczanka z warzywami Kg 97 29 36 Schabik drobiowy z majerankiem Kg 59 18 37 Słonina Kg 59 18 38 Kiełbasa żywiecka Kg 57 17 39 Smalec z cebulą Kg 100 30 40 Korpus z kaczki Kg 10 3 41 Korpus z kurczaka Kg 10 3 42 Rolada drobiowa Kg 69 21 43 Kiełbasa grillowa Kg 10 3 44 Szynka wiejska Kg 7 2 45 Smalec Kg 20 6 46 Szynka konserwowa Kg 51 15 47 ogonówka Kg 96 29 48 Szynka drobiowa Kg 56 17 Część 2. 15500000-3 Produkty mleczarskie Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Śmietana 30% 0,5l litr 320 96 2 Śmietana 18% 400g Szt. 5 1,5 3 Mleko 2 % 0,9 l WORECZEK FOLIOWY Szt. 6800 2040 4 Twaróg biały półtłusty szt. 700 210 5 Masło 200g ekstra szt. 220 66 6 Ser żółty SALAMI ,GOUDA kg 91 118 7 Serek homo 125 Szt. 55 16,5 8 Serek topiony KOSTKA 100 g Szt. 612 184 9 Jogurt naturalny 400g Szt. 280 8400 10 Serek DANIO 150 g Szt. 2730 819 11 Jogurt naturalny 180g Szt. 1376 413 12 Zsiadłe mleko 400g Szt. 190 57 13 Jogurt owocowy Jogobella bez cukru 150g szt. 100 30 Część 3. 15800000-6 Różne artykuły spożywcze Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Aromat do ciast szt. 5 2 2 Barszcz biały butelka 0,5 l szt. 200 60 3 Brzoskwinie w puszce 820g szt. 5 2 4 Budyń śmietankowy 40g szt. 50 15 5 Budyń śmietankowy 1 kg kg 4 1 6 Chrzan tarty 190g szt. 114 34 7 Cukier kryształ kg 1106 332 8 Cukier puder kg 3 1 9 Cukier waniliowy 16 g szt. 30 9 10 Cynamon 15 g szt. 15 6 11 Dżem brzoskwiniowy 280g szt. 132 40 12 Dżem czarna porzeczka 280g szt. 132 40 13 Dżem morelowy 280g szt. 132 40 14 Dżem truskawkowy 280g szt. 132 40 15 Dżem wiśniowy 280g szt. 132 40 16 Bułka tarta kg. 107 32 17 Groszek konserwowy 400g szt. 66 20 18 Galaretka wiśniowa 79g szt. 5 2 19 Galaretka agrestowa 90g szt. 5 2 20 Herbata ekspresowa Saga 126g/90szt. szt. 210 63 21 Kakao sypkie 80 g szt. 48 14 22 Kawa Woseba Gold 250g Szt 50 15 23 Kasza gryczana kg 75 22 24 Kasza jaglana 400g szt. 185 56 25 Kasza jęczmienna kg 134 40 26 Kasza manna kg 80 24 27 Czekolada 100g szt. 50 15 28 Kawa Inka 150 g szt. 265 78 29 Ketchup łagodny 500 g szt. 107 32 30 Koncentrat barszczu czerwonego 300g szt. 46 14 31 Koncentrat pomidorowy 1 litr szt. 127 38 32 Kukurydza konserwowa 340g szt. 5 2 33 Kwasek cytrynowy 20g szt. 205 62 34 Liść laurowy 1 kg szt. 4 1 35 Majeranek 1kg szt. 6 2 36 Majonez 310 g szt. 196 59 37 Makaron świderki 1000g szt. 433 130 38 Makaron nitki 1000 g szt. 149 45 39 Makaron zacierka 250 g szt. 511 153 40 Marmolada 1200g szt. 74 22 41 Musztarda 190 g szt. 102 31 42 Mąka kg 280 84 43 Mąka ziemniaczana kg 7 2 44 Napoje 1,5 l szt. 110 33 45 Papryka mielona 20g słodka szt. 99 30 46 Pieprz naturalny mielony 1 kg szt. 6 2 47 Powidła śliwkowe 300 g szt. 192 58 48 Proszek do pieczenia 30 g szt. 10 3 49 Przyprawa do flaków 20g szt. 40 12 50 Przyprawa warzywna szt. 74 22 51 w proszku 1 kg szt. 49 15 52 Przyprawa w płynie 1 l Maggi szt. 5 2 53 Przyprawa do piernika szt. 204 61 54 Płatki kukurydziane 500g szt. 106 32 55 Płatki owsiane 500g szt. 5 2 56 Rodzynki 200g szt. 225 68 57 Ryż 1 kg szt. 384 115 58 Syrop owocowy 0,5 l szt. 111 33 59 Sos sałatkowy 9g (koperkowy, włoski, francuski) szt. 2 1 60 Soda 100 g szt. 153 46 61 Sól kuchenna 1 kg szt. 10 3 62 Wiórka kokosowe 200g szt. 5 2 63 Ziele angielskie 1 kg szt. 10 3 64 Uszka wigilijne 300g szt. 47 14 65 Zupa pieczarkowa 61 g szt. 10 3 66 Papryka konserwowa 720ml szt. 20 6 67 Kawa ziarnista Lavazza 250g szt. 42 13 68 Herbata owocowa rozpuszczalna granulowana 300g szt. 68 20 69 Brokuł mrożony 450g szt. 10 3 70 Drożdże 100gt szt. 115 35 71 Pieprz ziołowy 20g kg 233 70 72 Ogórki kwaszone kg 262 79 73 Kapusta kwaszona szt. 1 1 74 Miód pszczeli 1000g szt. 169 51 75 Mieszanka warzywna mrożona 450g kg 3 1 76 Jabłka suszone kg 3 1 77 Śliwka suszona szt. 260 78 78 Olej 1litr szt. 851 255 79 Margaryna śniadaniowa 500g szt. 15 5 80 Margaryna Kasia 200g szt. 32 9 81 Sos pieczeniowy 30g szt. 30 9 82 Sok pomidorowy 330g szt. 16 5 83 Vegeta 1 kg szt. 100 30 Część 4. 15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Chleb mieszany cały 600g szt. 4290 1288 2 Chleb mieszany szt. 4000 1200 3 Krojony 600g szt. 1446 434 4 Chleb razowy 500 g szt. 2596 779 5 Bułki drożdżowe 100g, szt. 2743 823 6 Bułki zwykłe 50 g kg. 11 3 7 Paszteciki drożdżowe szt. 110 33 8 Ciastka delicje 136g szt. 110 33 9 Wafelki familijne 180 g szt. 110 33 10 Paluszki delikatesowe 260g kg 4 1 11 Ciasto domowe szt. 55 17 12 Pączki Kg 59 18 13 Ciasto krówka szt. 5 2 Część 5. 03221200-8 Owoce i warzywa Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Banan kg 431 130 2 Botwina 300g szt. 15 5 3 Burak czerwony kg 505 151 4 Brokuły 1 kg szt. 17 5 5 Cebula kg 535 160 6 Cukinia kg 65 20 7 Cytryna kg 85 26 8 Fasola biała kg 45 14 9 Fasola szparagowa kg 45 14 10 Groch łupany 1kg kg 53 16 11 Grzyby suszone szt. 10 3 12 Jabłka kg 2079 624 13 Kalafior szt. 60 18 14 Kapusta świeża 1,5 kg szt. 161 48 15 Kapusta biała kg 326 98 16 Kapusta czerwona kg 172 52 17 Kapusta pekińska 1,5 kg szt. 92 28 18 Koper 100g szt. 290 87 19 Mandarynka kg 213 64 20 Pomarańcza kg 30 9 21 Malina kg 20 6 22 Mak kg 4 1 23 Marchew kg 1082 325 24 Ogórek świeży kg 545 164 25 Papryka kg 178 53 26 Pieczarka kg 34 10 27 Pietruszka nać 100g szt. 347 104 28 Pomidor kg 366 110 29 Brokuł 0,5 szt. 10 3 30 Pietruszka korzeń kg 200 60 31 Ziemniaki kg 5565 1670 32 Rzodkiewka kg 100 30 33 Sałata masłowa szt. 100 30 34 Sałata lodowa szt. 136 41 35 Nektarynka Kg 70 21 36 Morela Kg 70 21 37 Brzoskwinia Kg 70 21 38 Seler kg 200 60 39 Śliwki kg 70 21 40 Szczypior 100g szt. 110 33 41 Borówka kg 10 3 42 Truskawka kg 12 4 43 Gruszki kg 500 150 Część 6. 15200000-0 Ryby przetworzone i konserwowane Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Filet rybny mrożony kg 296 89 2 Konserwa rybna 300g /oleju, pomidorach/ szt. 20 6 3 Śledzie marynowane kg 59 18 4 Śledzie solone kg 34 10 5 Makrela wędzona kg 42 13 6 Paprykarz 300g szt. 158 47 7 Śledź w oleju 160g szt. 30 9 Część 7. 03142500-3 – Jaja Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Jajka klasa L szt. 8068 2420

II.5) Główny kod CPV: 15100000-9
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15500000-3
15800000-6
15810000-9
03221200-8
15200000-0
03142500-3


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: 2019-01-01   lub zakończenia:
Okres w miesiącach Okres w dniach Data rozpoczęcia Data zakończenia
12 2019-01-01 2019-12-31

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Określenie warunków: Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Określenie warunków: Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Wykonawca przedstawi wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych dostaw w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie) sporządzony według wzoru stanowiącego załącznik nr 5 do niniejszej SIWZ), potwierdzający, że zrealizował lub realizuje (w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych), co najmniej jedną dostawę artykułów żywnościowych, o łącznej wartości: - część 1 - min25 000,00zł brutto - część 2 – min. 25 000,00 zł brutto - część 3 – min. 20 000,00zł brutto - część 4 – min. 10 000,00zł brutto - część 5 – min. 20 000,00 zł brutto - część 6 – min. 4 000,00zł brutto - część 7 – min. 3 000,00zł brutto Dokumenty potwierdzające stosowanie wdrożonego systemu HACCP albo zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej albo oświadczenie Wykonawcy potwierdzające stosowanie zasad dobrej praktyki higienicznej (GHP)
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
a) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy, Zamawiający żąda od wykonawcy, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy, przedstawienia w odniesieniu do tych podmiotów dokumentów wymienionych w ust. 5 lit. a Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast dokumentów, o których mowa w rozdziale VII ust. 5 lit. a- niniejszej specyfikacji składa dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający odpowiednio, że: a) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów o których mowa powyżej zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
Wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, - wg wzoru załącznik nr 5 - w zależności jakiej części dotyczy (część, 5.1. 5.2. 5.3. 5.4. 5.5. 5.6. 5.7.)oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; W przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Wykonawcy zobowiązani są załączyć do oferty dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP albo zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej albo oświadczenie Wykonawcy potwierdzające stosowanie zasad dobrej praktyki higienicznej (GHP) – załącznik nr 6.
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
Wykaz oświadczeń lub dokumentów, potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia: 1) Formularza ofertowego zgodnego z treścią Załącznika nr 1.1-1.7 (w zależności jakiej części dotyczy) 2) Oświadczenia o spełnieniu warunków udziału i nie podleganiu wykluczeniu z postępowania (zwane dalej Oświadczeniem) stanowiącego wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu;– zgodnego z treścią Załącznika nr 2 i 3, 3) zobowiązania innych podmiotów do oddania wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia (art. 22a ust. 2 ustawy) (jeżeli dotyczy) 4) pełnomocnictwa - w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez notariusza (jeżeli dotyczy), 5) dokumentów, z których wynika prawo do podpisania oferty względnie do podpisania innych dokumentów składanych wraz z ofertą, chyba, że zamawiający może je uzyskać w szczególności za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz.U. z 2014 poz. 1114 oraz 2016 poz. 352), a wykonawca wskazał to wraz ze złożeniem oferty, o ile prawo do ich podpisania nie wynika z dokumentów złożonych wraz z ofertą. W terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej zamawiającego informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust. 5 Pzp Wykonawca zobowiązany jest przekazać Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp – załącznik nr 4. Oferta oraz pozostałe oświadczenia i dokumenty, dla których zamawiający określił wzory w formie formularzy winny być sporządzone zgodnie z tymi wzorami.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej

Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
cena 60,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Nie
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:

IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2018-12-13, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):

Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH






NAJNOWSZE ZLECENIE
Potrzebuje pracy chałupniczej - Klimontów
  • Lokalizacja zleceniaświętokrzyskie
  • Data dodania22-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Witam. Potrzebuje pracy chałupniczej. Czekam na kontakt. Pozdrawiam.
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu z kategorii Pozostałe: Dostawa mięsa wieprzowego i wędlin oraz mięsa drobiowego i jego przetworów
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI