Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS Bramki na rok 2019.

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS Bramki na rok 2019.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoBłonie
  • WojewództwoMazowieckie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoAdministracja samorządowa
  • Termin składania wniosków2018-11-29
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyDom Pomocy Społecznej w Bramkach
  • Data publikacji ogłoszenia2018-11-19
  • Numer ogłoszenia649593-N-2018
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 649593-N-2018 z dnia 2018-11-19 r.

Dom Pomocy Społecznej w Bramkach: Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS Bramki na rok 2019.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Tak
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Bramkach, krajowy numer identyfikacyjny 29581100000, ul. ul. Północna  18 , 05870   Błonie, woj. mazowieckie, państwo Polska, tel. 0-22 7256127, e-mail dpsbramki2@poczta.onet.pl, faks 0-22 7256066.
Adres strony internetowej (URL): http://www.bramki.dps.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
http://www.biuletyn.abip.pl/dpsbramki/index.php?komunikat=9017&parent=9017

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
http://www.biuletyn.abip.pl/dpsbramki/index.php?komunikat=9017&parent=9017

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Adres:

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS Bramki na rok 2019.
Numer referencyjny: ZP/DPS/12/2018
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
7


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Przedmiotem zamówienia są stałe, powtarzające się dostawy artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Bramkach w 2019 roku do magazynu Zamawiającego według podziału na części. Kod CPV 15100000-9 - dostawa mięsa, wędlin, drobiu i wyrobów drobiarskich: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Baleron odtłuszczony zawartość mięsa min. 69% kg 220 66 2 Baleron wędzony zawartość mięsa min.77% kg 200 60 3 Boczek wędzony zawartość mięsa min. 95% kg 100 30 4 Filet pieczony z indyka zawartość mięsa min. 64% kg 100 30 5 Filet z piersi indyka kg 50 15 6 Kark wołowy kg 200 60 7 Karkówka b/k kg 500 150 8 Kaszanka kg 200 60 9 Kiełbasa biała zawartość mięsa min. 62% kg 150 45 10 Kiełbasa dębicka (nie rozdrobniona) kg 150 45 11 Kiełbasa krakowska podsuszana (nie rozdrobniona) kg 180 54 12 Kiełbasa podwawelska (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 77% kg 300 90 13 Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 350 105 14 Kiełbasa szynkowa z indyka (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 60% kg 180 54 15 Kiełbasa żywiecka (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 53% kg 400 120 16 Kości schabowe kg 1200 360 17 Kości wędzone kg 25 7,5 18 Kurczak cały kg. 420 126 19 Łopatka bez kości kg 1500 450 20 Łopatka pieczona zawartość mięsa min. 77% kg 50 15 21 Mięso wołowe gulaszowe paczka (600g-700g) kg 100 30 22 Ogonówka (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 71% kg 200 60 23 Parówki 50% mięsa chudego bez MOM kg 700 210 24 Pasztet drobiowy pieczony zawartość mięsa min. 53% kg 350 105 25 Pasztetowa drobiowa zawartość mięsa min. 50% kg 100 30 26 Pieczeń Rzymska kg 370 111 27 Piersi z kurczaka (filet) kg 650 195 28 Polędwica drobiowa (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 44% kg 200 60 29 Polędwica sopocka (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 60% kg 350 105 30 Polędwica z indyka (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 45% kg 300 90 31 Porcje rosołowe z kurczaka kg 1200 360 32 Salami wielkopolskie kg 150 45 33 Salceson czarny ozorkowy zawartość mięsa min. 70% kg 150 45 34 Salceson włoski zawartość mięsa min. 70% kg 400 120 35 Schab środkowy bez kości kg 500 150 36 Słonina kg 60 18 37 Szynka drobiowa (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 41% kg 300 90 38 Szynka gotowana zawartość mięsa min. 68% kg 250 75 39 Szynka konserwowa kg 300 90 40 Szynka wędzona zawartość mięsa min. 70% kg 150 45 41 Szynka wiejska zawartość mięsa min. 70% kg 300 90 42 Szynka z indyka (nie rozdrobniona) kg 250 75 43 Udziec kurczaka z kością (180g-200g) kg. 600 180 44 Udziec wołowy kg 200 60 45 Wątróbka drobiowa kg 350 105 15500000-3 Produkty mleczarskie Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Jogurt naturalny w kubku 150g szt. 7500 2250 2 Jogurt owocowy w kubku 150. (różne smaki) szt. 2000 600 3 Masło o zawartości tłuszczu 82% 200g szt. 4500 1350 4 Mix tłuszczowy w kostce 200g - całkowita zawartość tłuszczu 76% (64% tłuszcz roślinny, 12% tłuszcz mleczny) szt. 6500 1950 5 Mleko 2% UHT - 1l l. 12000 3600 6 Ser biały chudy kg. 400 120 7 Ser biały półtłusty min. 3% tłuszczu kg. 700 210 8 Ser żółty półtłusty 15%-20% tłuszczu kg. 350 105 9 Ser żółty chudy do 13% tłuszczu kg. 200 60 10 Śmietana 18% - 400g l. 950 285 11 Ser feta 270g szt. 50 15 15800000-6 Różne artykuły spożywcze Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Ananasy w puszce 565g szt. 240 72 2 Aromaty 9 ml szt. 240 72 3 Barszcz biały 66g szt. 400 120 4 Bazylia 10g szt. 200 60 5 Brzoskwinie 820g szt. 200 60 6 Budyń bez cukru 60g szt. 700 210 7 Budyń śmietankowy 60g szt. 400 120 8 Chrzan 320g szt. 200 60 9 Cukier 1kg kg. 3600 1080 10 Cukier puder 0,5kg szt. 100 30 11 Cukier waniliowy 32g szt. 300 90 12 Cynamon 20g szt. 360 108 13 Czosnek granulowany 20g szt. 240 72 14 Drożdże kg. 10 3 15 Dżem niskosłodzony 270g szt. 2000 600 16 Fasola czerwona konserwowa 400g szt. 200 60 17 Fasola sucha Jaś 500g szt. 300 90 18 Galaretka owocowa z cukrem 90g szt. 400 120 19 Gałka muszkatołowa 20g szt. 20 6 20 Groszek konserwowy 400g szt. 600 180 21 Herbata granulowana 100g kg. 300 90 22 Imbir 15g szt. 100 30 23 Kakao 100g szt. 200 60 24 Kasza bulgur 1kg kg. 50 15 25 Kasza gryczana 1kg kg. 80 24 26 Kasza jęczmienna 1kg kg. 200 60 27 Kasza manna 1kg kg. 280 84 28 Kawa inka 250g szt. 70 21 29 Kawa zbożowa 500g szt. 40 12 30 Ketchup 500g min. 35% wkł. koncentr. szt. 280 84 31 Kisiel bez cukru 77g szt. 1000 300 32 Kisiel z cukrem 77g szt. 900 270 33 Koncentrat pomidorowy 900g szt. 400 120 34 Kukurydza konserwowa 400g szt. 500 150 35 Kwasek cytrynowy 50g szt. 100 30 36 Liście laurowe 10g szt. 400 120 37 Majeranek 10g szt. 200 60 38 Majonez 420g szt. 200 60 39 Mak 1kg kg. 30 9 40 Makaron krajanka gruba kg. 500 150 41 Makaron lasagne kg. 40 12 42 Makaron muszelki 1kg kg. 100 30 43 Makaron nitki 500g kg. 400 120 44 Makaron rurki 1kg kg. 100 30 45 Makaron spagetti 500g kg. 100 30 46 Makaron świderki 1kg kg. 400 120 47 Mąka pszenna typ 480 1kg kg. 1700 510 48 Mąka ziemniaczana 1kg kg. 60 18 49 Miód naturalny 1l szt. 30 9 50 Musli owocowe 1kg kg. 130 39 51 Musztarda 200g szt. 200 60 52 Ocet 0,5l szt. 60 18 53 Ogórki konserwowe 870g szt. 200 60 54 Olej 1l szt. 700 210 55 Olej lniany 250 ml szt. 150 45 56 Oregano 10g szt. 120 36 57 Otręby owsiane 1kg kg. 40 12 58 Papryka konserwowa 870g szt. 200 60 59 Papryka mielona ostra 20g szt. 40 12 60 Papryka mielona słodka 20g szt. 40 12 61 Papryka wędzona 20g szt. 40 12 62 Pestki dyni 1kg szt. 50 15 63 Pestki słonecznika 1kg szt. 50 15 64 Pieprz naturalny mielony 15g szt. 900 270 65 Płatki jęczmienne kg. 200 60 66 Płatki kukurydzane kg. 300 90 67 Płatki owsiane 1kg kg. 300 90 68 Płatki żytnie kg. 20 6 69 Proszek do pieczenia 36g szt. 200 60 70 Przyprawa do drobiu 20g szt. 120 36 71 Przyprawa do ryb 20g szt. 180 54 72 Rodzynki 200g szt. 140 42 73 Ryż 1kg kg. 600 180 74 Sałatka szwedzka 850g szt. 300 90 75 Soda oczyszczona 80g szt. 100 30 76 Sól 1kg kg. 500 150 77 Szczawa konserwowy 320g szt. 200 60 78 Śliwki suszone 100g kg. 10 3 79 Tymianek 10g szt. 200 60 80 Vegetta 200g (lub równoważne) szt. 760 228 81 Wiórki kokosowe szt. 60 18 82 Ziele angielskie 20g szt. 300 90 83 Zupa grzybowa 37g szt. 700 210 84 Zupa ogonowa 62g szt. 700 210 85 Zupa pieczarkowa 44g szt. 700 210 86 Żelatyna 50g szt. 200 60 87 Żurawina suszona 500g szt. 100 30 15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Bułka paryska 450g szt. 14000 4200 2 Bułka kajzerka 50g szt. 600 180 3 Bułka słodka 100g szt. 400 120 4 Chleb pszenno-żytni 500g szt. 9500 2850 5 Chleb razowy 500g szt. 3300 990 03221200-8 Owoce i warzywa Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Botwina pęczek 120 36 2 Brokuły kg 400 120 3 Buraki czerwone kg 500 150 4 Cebula kg 400 120 5 Cukinia kg 100 30 6 Czosnek główki główki 200 60 7 Fasola szparagowa kg 100 30 8 Gruszki kg 1000 300 9 Jabłka kg 4000 1200 10 Kalafior kg 250 75 11 Kapusta biała kg 400 120 12 Kapusta czerwona kg 300 90 13 Kapusta kiszona kg 360 108 14 Kapusta pekińska kg 350 105 15 Kapusta włoska kg 50 15 16 Koper pęczek 1200 360 17 Marchew kg 1500 450 18 Natka pietruszki pęczek 1200 360 19 Ogórki kiszone kg 560 168 20 Ogórki świeże kg 460 138 21 Papryka świeża kg 160 48 22 Pieczarki kg 150 45 23 Pietruszka korzeń kg 900 270 24 Pomidory kg 700 210 25 Por kg 500 150 26 Rabarbar kg 60 18 27 Rzodkiewka peczek 2000 600 28 Sałata lodowa szt. 80 24 29 Sałata masłowa szt. 1500 450 30 Seler kg 1000 300 31 Szczypior pęczek 1200 360 32 Truskawki kg 160 48 33 Wiśnie kg 40 12 34 Ziemniaki kg 15000 4500 35 Banany kg. 400 120 36 Cytryny kg. 150 45 15200000-0 Ryby przetworzone i konserwowane Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Panga biała filet mrożony b/sk kg 1000 300 2 Ryba wędzona kg 500 150 3 Śledź płaty kg 300 90 4 Sola (filet) mrożony b/sk kg 200 60 5 Paprykarz w puszce 300g szt. 300 90 03142500-3 – Jaja Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Jaja (65-70g) szt. 40000 12000

II.5) Główny kod CPV: 15100000-9
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15500000-3
03221200-8
15800000-6
15810000-9
15200000-0
03142500-3


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: 2019-01-01   lub zakończenia: 2019-12-31
Okres w miesiącach Okres w dniach Data rozpoczęcia Data zakończenia
12 2019-01-01 2019-12-31

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Wykonawca przedstawi wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych dostaw w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie) sporządzony według wzoru stanowiącego załącznik nr 5 do niniejszej SIWZ), potwierdzający, że zrealizował lub realizuje (w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych), co najmniej jedną dostawę artykułów żywnościowych, o łącznej wartości: - część 1 - min.100 000,00 zł (bez podatku VAT), - część 2 – min. 50 000,00 zł (bez podatku VAT), - część 3 – min. 30 000,00 zł (bez podatku VAT), - część 4 – min. 20 000,00 zł (bez podatku VAT), - część 5 – min. 30 000,00 zł (bez podatku VAT), - część 6 – min. 20 000,00 zł (bez podatku VAT), - część 7 – min. 10 000,00 zł (bez podatku VAT). Dokumenty potwierdzające stosowanie wdrożonego systemu HACCP albo zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej albo oświadczenie Wykonawcy potwierdzające stosowanie zasad dobrej praktyki higienicznej (GHP)
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
a) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy, Zamawiający żąda od wykonawcy, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy, przedstawienia w odniesieniu do tych podmiotów dokumentów wymienionych w ust. 5 lit. a Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast dokumentów, o których mowa w rozdziale VII ust. 5 lit. a- niniejszej specyfikacji składa dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający odpowiednio, że: a) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów o których mowa powyżej zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
Wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, - wg wzoru załącznik nr 5 - w zależności jakiej części dotyczy (część, 5.1. 5.2. 5.3. 5.4. 5.5. 5.6. 5.7.)oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; W przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Wykonawcy zobowiązani są załączyć do oferty dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP albo zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej albo oświadczenie Wykonawcy potwierdzające stosowanie zasad dobrej praktyki higienicznej (GHP) – załącznik nr 6.
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
Wykaz oświadczeń lub dokumentów, potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia: 1) Formularza ofertowego zgodnego z treścią Załącznika nr 1.1-1.7 (w zależności jakiej części dotyczy) 2) Oświadczenia o spełnieniu warunków udziału i nie podleganiu wykluczeniu z postępowania (zwane dalej Oświadczeniem) stanowiącego wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu;– zgodnego z treścią Załącznika nr 2 i 3, 3) zobowiązania innych podmiotów do oddania wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia (art. 22a ust. 2 ustawy) (jeżeli dotyczy) 4) pełnomocnictwa - w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez notariusza (jeżeli dotyczy), 5) dokumentów, z których wynika prawo do podpisania oferty względnie do podpisania innych dokumentów składanych wraz z ofertą, chyba, że zamawiający może je uzyskać w szczególności za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz.U. z 2014 poz. 1114 oraz 2016 poz. 352), a wykonawca wskazał to wraz ze złożeniem oferty, o ile prawo do ich podpisania nie wynika z dokumentów złożonych wraz z ofertą. W terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej zamawiającego informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust. 5 Pzp Wykonawca zobowiązany jest przekazać Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp – załącznik nr 4. Oferta oraz pozostałe oświadczenia i dokumenty, dla których zamawiający określił wzory w formie formularzy winny być sporządzone zgodnie z tymi wzorami.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
Cena 60,00
Termin Płatności 40,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Nie
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:

IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2018-11-29, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):

Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: Dostawa mięsa, wędlin, drobiu i wyrobów drobiarskich
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Baleron odtłuszczony zawartość mięsa min. 69% kg 220 66 2 Baleron wędzony zawartość mięsa min.77% kg 200 60 3 Boczek wędzony zawartość mięsa min. 95% kg 100 30 4 Filet pieczony z indyka zawartość mięsa min. 64% kg 100 30 5 Filet z piersi indyka kg 50 15 6 Kark wołowy kg 200 60 7 Karkówka b/k kg 500 150 8 Kaszanka kg 200 60 9 Kiełbasa biała zawartość mięsa min. 62% kg 150 45 10 Kiełbasa dębicka (nie rozdrobniona) kg 150 45 11 Kiełbasa krakowska podsuszana (nie rozdrobniona) kg 180 54 12 Kiełbasa podwawelska (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 77% kg 300 90 13 Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 350 105 14 Kiełbasa szynkowa z indyka (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 60% kg 180 54 15 Kiełbasa żywiecka (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 53% kg 400 120 16 Kości schabowe kg 1200 360 17 Kości wędzone kg 25 7,5 18 Kurczak cały kg. 420 126 19 Łopatka bez kości kg 1500 450 20 Łopatka pieczona zawartość mięsa min. 77% kg 50 15 21 Mięso wołowe gulaszowe paczka (600g-700g) kg 100 30 22 Ogonówka (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 71% kg 200 60 23 Parówki 50% mięsa chudego bez MOM kg 700 210 24 Pasztet drobiowy pieczony zawartość mięsa min. 53% kg 350 105 25 Pasztetowa drobiowa zawartość mięsa min. 50% kg 100 30 26 Pieczeń Rzymska kg 370 111 27 Piersi z kurczaka (filet) kg 650 195 28 Polędwica drobiowa (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 44% kg 200 60 29 Polędwica sopocka (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 60% kg 350 105 30 Polędwica z indyka (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 45% kg 300 90 31 Porcje rosołowe z kurczaka kg 1200 360 32 Salami wielkopolskie kg 150 45 33 Salceson czarny ozorkowy zawartość mięsa min. 70% kg 150 45 34 Salceson włoski zawartość mięsa min. 70% kg 400 120 35 Schab środkowy bez kości kg 500 150 36 Słonina kg 60 18 37 Szynka drobiowa (nie rozdrobniona) zawartość mięsa min. 41% kg 300 90 38 Szynka gotowana zawartość mięsa min. 68% kg 250 75 39 Szynka konserwowa kg 300 90 40 Szynka wędzona zawartość mięsa min. 70% kg 150 45 41 Szynka wiejska zawartość mięsa min. 70% kg 300 90 42 Szynka z indyka (nie rozdrobniona) kg 250 75 43 Udziec kurczaka z kością (180g-200g) kg. 600 180 44 Udziec wołowy kg 200 60 45 Wątróbka drobiowa kg 350 105
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15100000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: Dostawa produktów mleczarskich
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Jogurt naturalny w kubku 150g szt. 7500 2250 2 Jogurt owocowy w kubku 150. (różne smaki) szt. 2000 600 3 Masło o zawartości tłuszczu 82% 200g szt. 4500 1350 4 Mix tłuszczowy w kostce 200g - całkowita zawartość tłuszczu 76% (64% tłuszcz roślinny, 12% tłuszcz mleczny) szt. 6500 1950 5 Mleko 2% UHT - 1l l. 12000 3600 6 Ser biały chudy kg. 400 120 7 Ser biały półtłusty min. 3% tłuszczu kg. 700 210 8 Ser żółty półtłusty 15%-20% tłuszczu kg. 350 105 9 Ser żółty chudy do 13% tłuszczu kg. 200 60 10 Śmietana 18% - 400g l. 950 285 11 Ser feta 270g szt. 50 15
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: Dostawa różnych artykułów spożywczych
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Ananasy w puszce 565g szt. 240 72 2 Aromaty 9 ml szt. 240 72 3 Barszcz biały 66g szt. 400 120 4 Bazylia 10g szt. 200 60 5 Brzoskwinie 820g szt. 200 60 6 Budyń bez cukru 60g szt. 700 210 7 Budyń śmietankowy 60g szt. 400 120 8 Chrzan 320g szt. 200 60 9 Cukier 1kg kg. 3600 1080 10 Cukier puder 0,5kg szt. 100 30 11 Cukier waniliowy 32g szt. 300 90 12 Cynamon 20g szt. 360 108 13 Czosnek granulowany 20g szt. 240 72 14 Drożdże kg. 10 3 15 Dżem niskosłodzony 270g szt. 2000 600 16 Fasola czerwona konserwowa 400g szt. 200 60 17 Fasola sucha Jaś 500g szt. 300 90 18 Galaretka owocowa z cukrem 90g szt. 400 120 19 Gałka muszkatołowa 20g szt. 20 6 20 Groszek konserwowy 400g szt. 600 180 21 Herbata granulowana 100g kg. 300 90 22 Imbir 15g szt. 100 30 23 Kakao 100g szt. 200 60 24 Kasza bulgur 1kg kg. 50 15 25 Kasza gryczana 1kg kg. 80 24 26 Kasza jęczmienna 1kg kg. 200 60 27 Kasza manna 1kg kg. 280 84 28 Kawa inka 250g szt. 70 21 29 Kawa zbożowa 500g szt. 40 12 30 Ketchup 500g min. 35% wkł. koncentr. szt. 280 84 31 Kisiel bez cukru 77g szt. 1000 300 32 Kisiel z cukrem 77g szt. 900 270 33 Koncentrat pomidorowy 900g szt. 400 120 34 Kukurydza konserwowa 400g szt. 500 150 35 Kwasek cytrynowy 50g szt. 100 30 36 Liście laurowe 10g szt. 400 120 37 Majeranek 10g szt. 200 60 38 Majonez 420g szt. 200 60 39 Mak 1kg kg. 30 9 40 Makaron krajanka gruba kg. 500 150 41 Makaron lasagne kg. 40 12 42 Makaron muszelki 1kg kg. 100 30 43 Makaron nitki 500g kg. 400 120 44 Makaron rurki 1kg kg. 100 30 45 Makaron spagetti 500g kg. 100 30 46 Makaron świderki 1kg kg. 400 120 47 Mąka pszenna typ 480 1kg kg. 1700 510 48 Mąka ziemniaczana 1kg kg. 60 18 49 Miód naturalny 1l szt. 30 9 50 Musli owocowe 1kg kg. 130 39 51 Musztarda 200g szt. 200 60 52 Ocet 0,5l szt. 60 18 53 Ogórki konserwowe 870g szt. 200 60 54 Olej 1l szt. 700 210 55 Olej lniany 250 ml szt. 150 45 56 Oregano 10g szt. 120 36 57 Otręby owsiane 1kg kg. 40 12 58 Papryka konserwowa 870g szt. 200 60 59 Papryka mielona ostra 20g szt. 40 12 60 Papryka mielona słodka 20g szt. 40 12 61 Papryka wędzona 20g szt. 40 12 62 Pestki dyni 1kg szt. 50 15 63 Pestki słonecznika 1kg szt. 50 15 64 Pieprz naturalny mielony 15g szt. 900 270 65 Płatki jęczmienne kg. 200 60 66 Płatki kukurydzane kg. 300 90 67 Płatki owsiane 1kg kg. 300 90 68 Płatki żytnie kg. 20 6 69 Proszek do pieczenia 36g szt. 200 60 70 Przyprawa do drobiu 20g szt. 120 36 71 Przyprawa do ryb 20g szt. 180 54 72 Rodzynki 200g szt. 140 42 73 Ryż 1kg kg. 600 180 74 Sałatka szwedzka 850g szt. 300 90 75 Soda oczyszczona 80g szt. 100 30 76 Sól 1kg kg. 500 150 77 Szczawa konserwowy 320g szt. 200 60 78 Śliwki suszone 100g kg. 10 3 79 Tymianek 10g szt. 200 60 80 Vegetta 200g (lub równoważne) szt. 760 228 81 Wiórki kokosowe szt. 60 18 82 Ziele angielskie 20g szt. 300 90 83 Zupa grzybowa 37g szt. 700 210 84 Zupa ogonowa 62g szt. 700 210 85 Zupa pieczarkowa 44g szt. 700 210 86 Żelatyna 50g szt. 200 60 87 Żurawina suszona 500g szt. 100 30
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4 Nazwa: Dostawa pieczywa
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Bułka paryska 450g szt. 14000 4200 2 Bułka kajzerka 50g szt. 600 180 3 Bułka słodka 100g szt. 400 120 4 Chleb pszenno-żytni 500g szt. 9500 2850 5 Chleb razowy 500g szt. 3300 990
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15810000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5 Nazwa: Dostawa owoców i warzyw
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Botwina pęczek 120 36 2 Brokuły kg 400 120 3 Buraki czerwone kg 500 150 4 Cebula kg 400 120 5 Cukinia kg 100 30 6 Czosnek główki główki 200 60 7 Fasola szparagowa kg 100 30 8 Gruszki kg 1000 300 9 Jabłka kg 4000 1200 10 Kalafior kg 250 75 11 Kapusta biała kg 400 120 12 Kapusta czerwona kg 300 90 13 Kapusta kiszona kg 360 108 14 Kapusta pekińska kg 350 105 15 Kapusta włoska kg 50 15 16 Koper pęczek 1200 360 17 Marchew kg 1500 450 18 Natka pietruszki pęczek 1200 360 19 Ogórki kiszone kg 560 168 20 Ogórki świeże kg 460 138 21 Papryka świeża kg 160 48 22 Pieczarki kg 150 45 23 Pietruszka korzeń kg 900 270 24 Pomidory kg 700 210 25 Por kg 500 150 26 Rabarbar kg 60 18 27 Rzodkiewka peczek 2000 600 28 Sałata lodowa szt. 80 24 29 Sałata masłowa szt. 1500 450 30 Seler kg 1000 300 31 Szczypior pęczek 1200 360 32 Truskawki kg 160 48 33 Wiśnie kg 40 12 34 Ziemniaki kg 15000 4500 35 Banany kg. 400 120 36 Cytryny kg. 150 45
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03221200-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6 Nazwa: Dostawa ryb
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Panga biała filet mrożony b/sk kg 1000 300 2 Ryba wędzona kg 500 150 3 Śledź płaty kg 300 90 4 Sola (filet) mrożony b/sk kg 200 60 5 Paprykarz w puszce 300g szt. 300 90
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15200000-0,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 7 Nazwa: Dostawa jaj
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Zakres rzeczowy zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jm. Ilość Prawo opcji 30% zamówienia podstawowego Podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze 1 Jaja (65-70g) szt. 40000 12000
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03142500-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów- Skrzeszew
  • Lokalizacja zleceniamazowieckie
  • Data dodania27-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI