Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Pomoc społeczna
Zamówienia publicznego
Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Opolnicy
1.2.1 Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Opolnicy
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
Część 1 – Dostawa produktów zwierzęcych, mięso i produkty mięsne
Dostarczane mięso oraz podroby powinny być świeże, schłodzone, bez wad jakościowych (kolor mięsa jasno- różowy, właściwy, jak dla mięsa świeżego). Mięso powinno pochodzić wyłącznie z produkcji krajowej lub Państw Unii Europejskiej, wszystkie wędliny powinny być umieszczone w hermetycznie zamkniętych opakowań z etykietą, na której widnieje nazwa termin przydatności do spożycia, mięso powinno być jak najmniej tłuste, przebadane weterynaryjne, kurczaki i podroby muszą posiadać atest (wydany zgodnie z przepisami) stwierdzający, że drób z którego uzyskano mięso – zostało poddane badaniom przed i po uboju, mięso i wędliny nie mogą odznaczać się:
• obcymi posmakami, zapachami
• oślizłością, nalotem pleśni, zazielenieniem
• nie mogą być uszkodzone mechanicznie, zabrudzone
• nie dopuszcza się produktów z zerwaną plombą (dotyczy wędlin)
Mięso i jego wyroby powinny być I gatunku.
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie dostaw artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Opolnicy zgodnie z warunkami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia.
2. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar I klasy jakości, świeży posiadający odpowiednio długi okres ważności, dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie
z odpowiednimi przepisami.
3. Ewentualne wskazanie w dokumentach zamówienia stanowiących opis przedmiotu zamówienia nazw własnych, znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkt lub usługi- nie ma na celu naruszenie art. 16 Pzp. oraz art. 99 ust 4. Pzp ale w szczególności służy realizacji art. 17 ust. 1 pkt 1 i 2 Pzp. Zawarte opisy w SWZ mają za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych, technologicznych, wydajnościowych czy funkcjonalnych Zamawiającego. Zgodnie z art. 99 ust 5 i ust. 6 Pzp. Zamawiający wykazuje, że Wykonawca może zaoferować przedmiot zamówienia określonym opisem zawartym w dokumentach zamówienia lub równoważnym.
4. Dostarczone produkty muszą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnie
z obowiązującymi atestami, polskimi normami, systemem HACCAP, prawem żywnościowym określonym w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia
25 sierpnia 2006 roku (Dz. U. z 2022r. poz. 2132) oraz warunkami określonymi w SWZ.
5. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązuje się do dowozu towaru transportem spełniającym wymagania sanitarne.
6. Wykonawca zobowiązuje się do należytego zabezpieczenia towaru na czas przewozu
i ponoszenia odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru.
7. Dostarczany towar musi posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania. Na opakowaniu zewnętrznym logo i nazwę producenta i opis zamówienia.
Dostawa owoców i warzyw
Dostarczony towar ma być świeży, jędrny, bez oznak pleśni, pomidor o średnicy 5 cm i 10 cm, jabłka soczyste, miękkie o średnicy 8 cm, kalafior bez widocznych plam o średnicy 20cm, ogórek gruntowy świeży o długości ok.8 cm, ogórek szklarniowy o długości ok. 15cm, banany o długości ok.15 cm, ziemniaki odmiana typu Vineta.
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie dostaw artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Opolnicy zgodnie z warunkami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia.
2. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar I klasy jakości, świeży posiadający odpowiednio długi okres ważności, dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie
z odpowiednimi przepisami.
3. Ewentualne wskazanie w dokumentach zamówienia stanowiących opis przedmiotu zamówienia nazw własnych, znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkt lub usługi- nie ma na celu naruszenie art. 16 Pzp. oraz art. 99 ust 4. Pzp ale w szczególności służy realizacji art. 17 ust. 1 pkt 1 i 2 Pzp. Zawarte opisy w SWZ mają za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych, technologicznych, wydajnościowych czy funkcjonalnych Zamawiającego. Zgodnie z art. 99 ust 5 i ust. 6 Pzp. Zamawiający wykazuje, że Wykonawca może zaoferować przedmiot zamówienia określonym opisem zawartym w dokumentach zamówienia lub równoważnym.
4. Dostarczone produkty muszą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnie
z obowiązującymi atestami, polskimi normami, systemem HACCAP, prawem żywnościowym określonym w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia
25 sierpnia 2006 roku (Dz. U. z 2022r. poz. 2132) oraz warunkami określonymi w SWZ.
5. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązuje się do dowozu towaru transportem spełniającym wymagania sanitarne.
6. Wykonawca zobowiązuje się do należytego zabezpieczenia towaru na czas przewozu
i ponoszenia odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru.
7. Dostarczany towar musi posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania. Na opakowaniu zewnętrznym logo i nazwę producenta i opis zamówienia.
Dostawa mleka i artykułów mleczarskich
Dostarczone artykuły powinny mieć odpowiednio długi okres przydatności
do spożycia, odznaczać się świeżym zapachem np. masło, sery, bez oznak pleśni. Towar dostarczany powinien być codziennie od godz.7.00 do 11.00, samochodem przystosowanym do przewozu w/w produktów.
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie dostaw artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Opolnicy zgodnie z warunkami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia.
2. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar I klasy jakości, świeży posiadający odpowiednio długi okres ważności, dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie
z odpowiednimi przepisami.
3. Ewentualne wskazanie w dokumentach zamówienia stanowiących opis przedmiotu zamówienia nazw własnych, znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkt lub usługi- nie ma na celu naruszenie art. 16 Pzp. oraz art. 99 ust 4. Pzp ale w szczególności służy realizacji art. 17 ust. 1 pkt 1 i 2 Pzp. Zawarte opisy w SWZ mają za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych, technologicznych, wydajnościowych czy funkcjonalnych Zamawiającego. Zgodnie z art. 99 ust 5 i ust. 6 Pzp. Zamawiający wykazuje, że Wykonawca może zaoferować przedmiot zamówienia określonym opisem zawartym w dokumentach zamówienia lub równoważnym.
4. Dostarczone produkty muszą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnie
z obowiązującymi atestami, polskimi normami, systemem HACCAP, prawem żywnościowym określonym w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia
25 sierpnia 2006 roku (Dz. U. z 2022r. poz. 2132) oraz warunkami określonymi w SWZ.
5. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązuje się do dowozu towaru transportem spełniającym wymagania sanitarne.
6. Wykonawca zobowiązuje się do należytego zabezpieczenia towaru na czas przewozu
i ponoszenia odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru.
7. Dostarczany towar musi posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania. Na opakowaniu zewnętrznym logo i nazwę producenta i opis zamówienia.
Dostawa pieczywa i wyrobów piekarsko- ciastkarskich
Wyroby piekarnicze powinny być świeże, dobrze wyrośnięte i nie spieczone.
Towar dostarczany powinien być codziennie, samochodem przystosowanym do przewozu w/w produktów.
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie dostaw artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Opolnicy zgodnie z warunkami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia.
2. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar I klasy jakości, świeży posiadający odpowiednio długi okres ważności, dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie
z odpowiednimi przepisami.
3. Ewentualne wskazanie w dokumentach zamówienia stanowiących opis przedmiotu zamówienia nazw własnych, znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkt lub usługi- nie ma na celu naruszenie art. 16 Pzp. oraz art. 99 ust 4. Pzp ale w szczególności służy realizacji art. 17 ust. 1 pkt 1 i 2 Pzp. Zawarte opisy w SWZ mają za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych, technologicznych, wydajnościowych czy funkcjonalnych Zamawiającego. Zgodnie z art. 99 ust 5 i ust. 6 Pzp. Zamawiający wykazuje, że Wykonawca może zaoferować przedmiot zamówienia określonym opisem zawartym w dokumentach zamówienia lub równoważnym.
4. Dostarczone produkty muszą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnie
z obowiązującymi atestami, polskimi normami, systemem HACCAP, prawem żywnościowym określonym w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia
25 sierpnia 2006 roku (Dz. U. z 2022r. poz. 2132) oraz warunkami określonymi w SWZ.
5. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązuje się do dowozu towaru transportem spełniającym wymagania sanitarne.
6. Wykonawca zobowiązuje się do należytego zabezpieczenia towaru na czas przewozu
i ponoszenia odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru.
7. Dostarczany towar musi posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania. Na opakowaniu zewnętrznym logo i nazwę producenta i opis zamówienia.
Dostawa ryb przetworzonych i konserwowych
Dostarczone artykuły powinny mieć odpowiednio długi okres przydatności do spożycia. Towar dostarczany powinien być samochodem przystosowanym do przewozu w/w produktów.
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie dostaw artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Opolnicy zgodnie z warunkami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia.
2. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar I klasy jakości, świeży posiadający odpowiednio długi okres ważności, dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie
z odpowiednimi przepisami.
3. Ewentualne wskazanie w dokumentach zamówienia stanowiących opis przedmiotu zamówienia nazw własnych, znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkt lub usługi- nie ma na celu naruszenie art. 16 Pzp. oraz art. 99 ust 4. Pzp ale w szczególności służy realizacji art. 17 ust. 1 pkt 1 i 2 Pzp. Zawarte opisy w SWZ mają za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych, technologicznych, wydajnościowych czy funkcjonalnych Zamawiającego. Zgodnie z art. 99 ust 5 i ust. 6 Pzp. Zamawiający wykazuje, że Wykonawca może zaoferować przedmiot zamówienia określonym opisem zawartym w dokumentach zamówienia lub równoważnym.
4. Dostarczone produkty muszą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnie
z obowiązującymi atestami, polskimi normami, systemem HACCAP, prawem żywnościowym określonym w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia
25 sierpnia 2006 roku (Dz. U. z 2022r. poz. 2132) oraz warunkami określonymi w SWZ.
5. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązuje się do dowozu towaru transportem spełniającym wymagania sanitarne.
6. Wykonawca zobowiązuje się do należytego zabezpieczenia towaru na czas przewozu
i ponoszenia odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru.
7. Dostarczany towar musi posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania. Na opakowaniu zewnętrznym logo i nazwę producenta i opis zamówienia.
Dostawa różnych artykułów spożywczych
Dostarczone artykuły powinny mieć odpowiednio długi okres przydatności do spożycia.
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie dostaw artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Opolnicy zgodnie z warunkami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia.
2. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar I klasy jakości, świeży posiadający odpowiednio długi okres ważności, dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie
z odpowiednimi przepisami.
3. Ewentualne wskazanie w dokumentach zamówienia stanowiących opis przedmiotu zamówienia nazw własnych, znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkt lub usługi- nie ma na celu naruszenie art. 16 Pzp. oraz art. 99 ust 4. Pzp ale w szczególności służy realizacji art. 17 ust. 1 pkt 1 i 2 Pzp. Zawarte opisy w SWZ mają za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych, technologicznych, wydajnościowych czy funkcjonalnych Zamawiającego. Zgodnie z art. 99 ust 5 i ust. 6 Pzp. Zamawiający wykazuje, że Wykonawca może zaoferować przedmiot zamówienia określonym opisem zawartym w dokumentach zamówienia lub równoważnym.
4. Dostarczone produkty muszą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnie
z obowiązującymi atestami, polskimi normami, systemem HACCAP, prawem żywnościowym określonym w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia
25 sierpnia 2006 roku (Dz. U. z 2022r. poz. 2132) oraz warunkami określonymi w SWZ.
5. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązuje się do dowozu towaru transportem spełniającym wymagania sanitarne.
6. Wykonawca zobowiązuje się do należytego zabezpieczenia towaru na czas przewozu
i ponoszenia odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru.
7. Dostarczany towar musi posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania. Na opakowaniu zewnętrznym logo i nazwę producenta i opis zamówienia.
Dostawy mają być realizowane codziennie, tj. od poniedziałku do piątku w godz. 7.00-11.00., samochodem przystosowanym do przewozu w/w produktów.
Dostawa produktów dietetycznych
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie dostaw artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Opolnicy zgodnie z warunkami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia.
2. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar I klasy jakości, świeży posiadający odpowiednio długi okres ważności, dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie
z odpowiednimi przepisami.
3. Ewentualne wskazanie w dokumentach zamówienia stanowiących opis przedmiotu zamówienia nazw własnych, znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkt lub usługi- nie ma na celu naruszenie art. 16 Pzp. oraz art. 99 ust 4. Pzp ale w szczególności służy realizacji art. 17 ust. 1 pkt 1 i 2 Pzp. Zawarte opisy w SWZ mają za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych, technologicznych, wydajnościowych czy funkcjonalnych Zamawiającego. Zgodnie z art. 99 ust 5 i ust. 6 Pzp. Zamawiający wykazuje, że Wykonawca może zaoferować przedmiot zamówienia określonym opisem zawartym w dokumentach zamówienia lub równoważnym.
4. Dostarczone produkty muszą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnie
z obowiązującymi atestami, polskimi normami, systemem HACCAP, prawem żywnościowym określonym w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia
25 sierpnia 2006 roku (Dz. U. z 2022r. poz. 2132) oraz warunkami określonymi w SWZ.
5. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązuje się do dowozu towaru transportem spełniającym wymagania sanitarne.
6. Wykonawca zobowiązuje się do należytego zabezpieczenia towaru na czas przewozu
i ponoszenia odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru.
7. Dostarczany towar musi posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania. Na opakowaniu zewnętrznym logo i nazwę producenta i opis zamówienia.
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Spotkam się dzisiaj z młodą Dziewczyną
Wrocław (dolnośląskie)
Opieka nad dziećmi w wieku od 1 do 3 lat, żłobek, klub dziecięcy
(dolnośląskie)
Salon Domino Lubin
Lubin (dolnośląskie)
AS-Czystości Wrocław hurtownia środków czystości
Wrocław (dolnośląskie)
Szukam sponsora
Wrocław, Warszawa, Łódź (dolnośląskie)
SEO AI, treści wielojęzyczne, strategia konwentowa, tłumaczenia
M Wrocław (dolnośląskie)
Pomoc w zakupie nieruchomości w Turcji
Antalya, Stambuł (dolnośląskie)
SETKA - Restauracja Polska - Restaurant Wrocław
Wrocław (dolnośląskie)
Tas-Met kontenery na śmieci - Wrocław
Wrocław (dolnośląskie)