DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA ZAKŁADU AKTYWNOŚCI ZAWODOWEJ W SZTUMIE W I PÓŁROCZU...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA ZAKŁADU AKTYWNOŚCI ZAWODOWEJ W SZTUMIE W I PÓŁROCZU 2024 ROKU
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoSztum
  • WojewództwoPomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2023-11-30
  • ZamawiającyZakład Aktywności Zawodowej
  • Data publikacji ogłoszenia2023-11-15
  • Numer ogłoszenia2023/BZP 00494324
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA ZAKŁADU AKTYWNOŚCI ZAWODOWEJ W SZTUMIE W I PÓŁROCZU 2024 ROKU

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Aktywności Zawodowej

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 220139236

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Żeromskiego 8

1.5.2.) Miejscowość: Sztum

1.5.3.) Kod pocztowy: 82-400

1.5.4.) Województwo: pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL638 - Starogardzki

1.5.7.) Numer telefonu: 55 6403565

1.5.8.) Numer faksu: 55 6403565

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@zazsztum.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zazsztum.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

usługi cateringowe, stolarskie, szwalnicze i papiernicze

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA ZAKŁADU AKTYWNOŚCI ZAWODOWEJ W SZTUMIE W I PÓŁROCZU 2024 ROKU

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-e8cfabe7-838f-11ee-9aa3-96d3b4440790

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00494324

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-11-15

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00070265/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa artykułów spożywczych dla Zakładu Aktywności Zawodowej w Sztumie na 2024 rok

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://platformazakupowa.pl/pn/sp_sztum/proceedings

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/sp_sztum/proceedings

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej są ujęte w rozdziale II, IX,X,XII

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych
i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
a) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Zakład Aktywności Zawodowej w Sztumie, ul. Żeromskiego 8, 82-400 Sztum.;
b) dane kontaktowe inspektora ochrony danych w Zakładzie Aktywizacji Zawodowej to sekretariat@zazsztum.pl ;
c) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn.: „DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA ZAKŁADU AKTYWNOŚCI ZAWODOWEJ W SZTUMIE NA 2024 ROK”, nr sprawy: DA.251.1.2023 prowadzonym w trybie podstawowym z możliwością negocjacji;
d) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych dalej „ustawa Pzp”;
e) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia;
f) obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
g) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
h) posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; − na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***; − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
i) nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

** Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.

*** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DA.251.1.2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 6

4.1.10.) Ofertę można składać na kilka części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

„Dostawa mięsa i produktów mięsnych dla Zakładu Aktywności Zawodowej w Sztumie w I półroczu 2024 roku”
1. Przedmiotem zamówienia w części I jest dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych według załącznika A1 OPZ do SWZ oraz załącznika B do SWZ tj. projektu umowy.
2. Dostawa odbywać się będzie codziennie od poniedziałku do piątku.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15110000-2 - Mięso

15112000-6 - Drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
1) „Cena” – C
2) „Termin płatności za fakturę”- T

2.Kryterium „Termin płatności za fakturę ”

Za termin płatności za fakturę wynoszący:
a) do 14 dni (minimalny termin) - oferta otrzyma 0 pkt
b) do 21 dni - oferta otrzyma 20 pkt
c) do 30 dni (maksymalny termin) - oferta otrzyma 40 pkt

3.W przypadku niewypełnienia lub błędnie wypełnionego przez wykonawcę w formularzu ofertowym kryterium „Termin płatności za fakturę” Zamawiający przyzna 0 punktów w tym kryterium, a jako deklarowany termin płatności za fakturę zostanie przyjęty do 14 dni roboczych.
4. Zamawiający nie będzie przyznawał punktów pośrednich w kryterium „Termin płatności za fakturę” tzn. możliwe są do przyznania punkty odpowiednio: 0, 20, 40.
5. Jako najkorzystniejszą uważać się będzie ofertę, która uzyska najwyższą ilość punktów. Ocena w zakresie kryterium zostanie dokonana na podstawie wypełnionego „Formularza oferty”
6. UWAGA: Jeżeli nie będzie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans kryterium „Cena”, kryterium oraz „Termin płatności za fakturę”, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofertę z najniższą ceną.
7. Powyższe kryteria będą przedmiotem negocjacji i złożenia ofert dodatkowych.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności za fakturę

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

„Dostawa różnych produktów spożywczych dla Zakładu Aktywności Zawodowej w Sztumie
w I półroczu 2024 roku”
1. Przedmiotem zamówienia w części II jest dostawa różnych produktów spożywczych według załącznika A2 OPZ do SWZ oraz załącznika B do SWZ tj. projektu umowy.
2. Dostawa odbywać się będzie trzy razy w tygodniu od poniedziałku do piątku.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze

15850000-1 - Produkty z ciasta makaronowego

15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty

15880000-0 - Specjalne produkty odżywcze

15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
1) „Cena” – C
2) „Termin płatności za fakturę”- T

2.Kryterium „Termin płatności za fakturę ”

Za termin płatności za fakturę wynoszący:
a) do 14 dni (minimalny termin) - oferta otrzyma 0 pkt
b) do 21 dni - oferta otrzyma 20 pkt
c) do 30 dni (maksymalny termin) - oferta otrzyma 40 pkt

3.W przypadku niewypełnienia lub błędnie wypełnionego przez wykonawcę w formularzu ofertowym kryterium „Termin płatności za fakturę” Zamawiający przyzna 0 punktów w tym kryterium, a jako deklarowany termin płatności za fakturę zostanie przyjęty do 14 dni roboczych.
4. Zamawiający nie będzie przyznawał punktów pośrednich w kryterium „Termin płatności za fakturę” tzn. możliwe są do przyznania punkty odpowiednio: 0, 20, 40.
5. Jako najkorzystniejszą uważać się będzie ofertę, która uzyska najwyższą ilość punktów. Ocena w zakresie kryterium zostanie dokonana na podstawie wypełnionego „Formularza oferty”
6. UWAGA: Jeżeli nie będzie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans kryterium „Cena”, kryterium oraz „Termin płatności za fakturę”, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofertę z najniższą ceną.
7. Powyższe kryteria będą przedmiotem negocjacji i złożenia ofert dodatkowych.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności za fakturę

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

„Dostawa produktów mleczarskich dla Zakładu Aktywności Zawodowej w Sztumie w I półroczu 2024 roku”
1. Przedmiotem zamówienia w części III jest dostawa produktów mleczarskich według załącznika A3 OPZ do SWZ oraz załącznika B do SWZ tj. projektu umowy.
2. Dostawa odbywać się będzie trzy razy w tygodniu od poniedziałku do piątku.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
1) „Cena” – C
2) „Termin płatności za fakturę”- T

2.Kryterium „Termin płatności za fakturę ”

Za termin płatności za fakturę wynoszący:
a) do 14 dni (minimalny termin) - oferta otrzyma 0 pkt
b) do 21 dni - oferta otrzyma 20 pkt
c) do 30 dni (maksymalny termin) - oferta otrzyma 40 pkt

3.W przypadku niewypełnienia lub błędnie wypełnionego przez wykonawcę w formularzu ofertowym kryterium „Termin płatności za fakturę” Zamawiający przyzna 0 punktów w tym kryterium, a jako deklarowany termin płatności za fakturę zostanie przyjęty do 14 dni roboczych.
4. Zamawiający nie będzie przyznawał punktów pośrednich w kryterium „Termin płatności za fakturę” tzn. możliwe są do przyznania punkty odpowiednio: 0, 20, 40.
5. Jako najkorzystniejszą uważać się będzie ofertę, która uzyska najwyższą ilość punktów. Ocena w zakresie kryterium zostanie dokonana na podstawie wypełnionego „Formularza oferty”
6. UWAGA: Jeżeli nie będzie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans kryterium „Cena”, kryterium oraz „Termin płatności za fakturę”, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofertę z najniższą ceną.
7. Powyższe kryteria będą przedmiotem negocjacji i złożenia ofert dodatkowych.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności za fakturę

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

„Dostawa mrożonek i ryb dla Zakładu Aktywności Zawodowej w Sztumie w I półroczu 2024 roku”
1. Przedmiotem zamówienia w części IV jest dostawa mrożonek i ryb według załącznika A4 OPZ do SWZ oraz załącznika B do SWZ tj. projektu umowy.
2. Dostawa odbywać się będzie dwa razy w tygodniu od poniedziałku do piątku.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

15229000-9 - Mrożone produkty rybne

15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
1) „Cena” – C
2) „Termin płatności za fakturę”- T

2.Kryterium „Termin płatności za fakturę ”

Za termin płatności za fakturę wynoszący:
a) do 14 dni (minimalny termin) - oferta otrzyma 0 pkt
b) do 21 dni - oferta otrzyma 20 pkt
c) do 30 dni (maksymalny termin) - oferta otrzyma 40 pkt

3.W przypadku niewypełnienia lub błędnie wypełnionego przez wykonawcę w formularzu ofertowym kryterium „Termin płatności za fakturę” Zamawiający przyzna 0 punktów w tym kryterium, a jako deklarowany termin płatności za fakturę zostanie przyjęty do 14 dni roboczych.
4. Zamawiający nie będzie przyznawał punktów pośrednich w kryterium „Termin płatności za fakturę” tzn. możliwe są do przyznania punkty odpowiednio: 0, 20, 40.
5. Jako najkorzystniejszą uważać się będzie ofertę, która uzyska najwyższą ilość punktów. Ocena w zakresie kryterium zostanie dokonana na podstawie wypełnionego „Formularza oferty”
6. UWAGA: Jeżeli nie będzie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans kryterium „Cena”, kryterium oraz „Termin płatności za fakturę”, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofertę z najniższą ceną.
7. Powyższe kryteria będą przedmiotem negocjacji i złożenia ofert dodatkowych.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności za fakturę

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

„Dostawa warzyw i owoców świeżych i suszonych dla Zakładu Aktywności Zawodowej w Sztumie
w I półroczu 2024 roku”
1. Przedmiotem zamówienia w części V jest dostawa świeżych i suszonych warzyw i owoców według załącznika A5 OPZ do SWZ oraz załącznika B do SWZ tj. projektu umowy.
2. Dostawa odbywać się będzie trzy razy w tygodniu w poniedziałek, środę i piątek.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
1) „Cena” – C
2) „Termin płatności za fakturę”- T

2.Kryterium „Termin płatności za fakturę ”

Za termin płatności za fakturę wynoszący:
a) do 14 dni (minimalny termin) - oferta otrzyma 0 pkt
b) do 21 dni - oferta otrzyma 20 pkt
c) do 30 dni (maksymalny termin) - oferta otrzyma 40 pkt

3.W przypadku niewypełnienia lub błędnie wypełnionego przez wykonawcę w formularzu ofertowym kryterium „Termin płatności za fakturę” Zamawiający przyzna 0 punktów w tym kryterium, a jako deklarowany termin płatności za fakturę zostanie przyjęty do 14 dni roboczych.
4. Zamawiający nie będzie przyznawał punktów pośrednich w kryterium „Termin płatności za fakturę” tzn. możliwe są do przyznania punkty odpowiednio: 0, 20, 40.
5. Jako najkorzystniejszą uważać się będzie ofertę, która uzyska najwyższą ilość punktów. Ocena w zakresie kryterium zostanie dokonana na podstawie wypełnionego „Formularza oferty”
6. UWAGA: Jeżeli nie będzie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans kryterium „Cena”, kryterium oraz „Termin płatności za fakturę”, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofertę z najniższą ceną.
7. Powyższe kryteria będą przedmiotem negocjacji i złożenia ofert dodatkowych.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności za fakturę

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

„Dostawa pieczywa, wyrobów piekarskich i ciastkarskich dla Zakładu Aktywności Zawodowej
w Sztumie w I półroczu 2024 roku”
1. Przedmiotem zamówienia w części VI jest dostawa pieczywa i wyrobów piekarniczych według załącznika A6 OPZ do SWZ oraz załącznika B do SWZ tj. projektu umowy.
2. Dostawa odbywać się będzie codziennie od poniedziałku do soboty.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
1) „Cena” – C
2) „Termin płatności za fakturę”- T

2.Kryterium „Termin płatności za fakturę ”

Za termin płatności za fakturę wynoszący:
a) do 14 dni (minimalny termin) - oferta otrzyma 0 pkt
b) do 21 dni - oferta otrzyma 20 pkt
c) do 30 dni (maksymalny termin) - oferta otrzyma 40 pkt

3.W przypadku niewypełnienia lub błędnie wypełnionego przez wykonawcę w formularzu ofertowym kryterium „Termin płatności za fakturę” Zamawiający przyzna 0 punktów w tym kryterium, a jako deklarowany termin płatności za fakturę zostanie przyjęty do 14 dni roboczych.
4. Zamawiający nie będzie przyznawał punktów pośrednich w kryterium „Termin płatności za fakturę” tzn. możliwe są do przyznania punkty odpowiednio: 0, 20, 40.
5. Jako najkorzystniejszą uważać się będzie ofertę, która uzyska najwyższą ilość punktów. Ocena w zakresie kryterium zostanie dokonana na podstawie wypełnionego „Formularza oferty”
6. UWAGA: Jeżeli nie będzie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans kryterium „Cena”, kryterium oraz „Termin płatności za fakturę”, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofertę z najniższą ceną.
7. Powyższe kryteria będą przedmiotem negocjacji i złożenia ofert dodatkowych.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności za fakturę

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunek udziału w postępowaniu w zakresie:

1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym.
Zamawiający nie określa warunku.

2) Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów.
Zamawiający nie określa warunku.

3) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej.
Zamawiający nie określa warunku.

4) Zdolności technicznej lub zawodowej.

„Doświadczenie Wykonawcy”

Warunek zostanie uznany za spełniony wówczas, jeżeli Wykonawca wykaże się wykonaniem w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykonaniem co najmniej 2 dostawy polegające na dostawie artykułów spożywczych o wartości nie mniejszej niż:

Część I zamówienia: 100.000,00 złotych brutto każda,
Część II zamówienia: 30.000,00 złotych brutto każda,
Część III zamówienia: 60.000,00 złotych brutto każda,
Część IV zamówienia: 30.000,00 złotych brutto każda,
Część V zamówienia: 50.000,00 złotych brutto każda,
Część VI zamówienia 30 000,00 złotych brutto każda,

- z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów na rzecz których dostawy zostały wykonane oraz załączeniem dowodów określających czy dostawy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie.

2. Zamawiający oceniając warunek udziału w postępowaniu w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej Wykonawcy, może na każdym etapie postępowania, uznać że Wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez Wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych Wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze Wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Zamawiający wezwie Wykonawcę, którego oferta zostanie najwyżej oceniona do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, podmiotowych środków dowodowych, aktualnych na dzień złożenia podmiotowych środków dowodowych:
a) Wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie przy czym dowodami o których mowa są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot na rzecz którego dostawy lub usługi zostały wykonane a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów oświadczenie wykonawcy w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych Referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinno być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy - wzór wykazu dostaw stanowi załącznik nr 7 do SWZ.
b) Jeżeli zajdą uzasadnione podstawy do uznania, że złożone uprzednio podmiotowe środki dowodowe nie są już aktualne, Zamawiający dopuszcza możliwość wezwania Wykonawcy lub Wykonawców do złożenia wszystkich lub niektórych podmiotowych środków dowodowych, aktualnych na dzień ich złożenia.
c) Zamawiający nie będzie wzywał do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli można je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile Wykonawca wykazał w oświadczeniu o którym mowa w w/w pkt. 1 niniejszego rozdziału, dane umożliwiające dostęp do tych środków.
d) Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia podmiotowych środków dowodowych, które Zamawiający posiada, jeżeli Wykonawca wskaże te środki oraz potwierdzi ich prawidłowość i aktualność.
e) W zakresie nieuregulowanym w SWZ, zastosowanie mają przepisy rozporządzenia Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy oraz rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1) Oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia musi być podpisana w taki sposób, by prawnie zobowiązywała wszystkich Wykonawców występujących wspólnie.

2) Zgodnie z art. 58 ust. 1 ustawy PZP Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku zgodnie z art. 58 ust. 2 ustawy PZP Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania ich i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.

3) Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zgodnie z treścią projektowanych postanowień umowy stanowiących Załącznik B do SWZ.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Tak

7.6.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-11-30 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/sp_sztum/proceedings

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-11-30 10:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-12-29

8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji:

Część 1 : Tak

Część 2 : Tak

Część 3 : Tak

Część 4 : Tak

Część 5 : Tak

Część 6 : Tak

NAJNOWSZE ZLECENIE
Potrzebuje pracy chałupniczej - Pruszcz Gdański
  • Lokalizacja zleceniapomorskie
  • Data dodania21-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Witam. Potrzebuje pracy chałupniczej. Czekam na kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI