Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup i dostawa wyposażenia prac.gastron. dla szkół Powiatu Lub. w ramach proj. Nowe kwalifikacje realiz. w ramach RPO WL na lata 2014-2020, Oś prior: 12 Edukacja, kwalif., kompetencje, Dział: 12.4
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Powiat Lubelski
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 431019508
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Spokojna 9
1.5.2.) Miejscowość: Lublin
1.5.3.) Kod pocztowy: 20-072
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@powiat.lublin.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat.lublin.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Zakup i dostawa wyposażenia prac.gastron. dla szkół Powiatu Lub. w ramach proj. Nowe kwalifikacje realiz. w ramach RPO WL na lata 2014-2020, Oś prior: 12 Edukacja, kwalif., kompetencje, Dział: 12.4
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-c63ead50-9864-11eb-86b1-a64936a8669f
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00029773
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-04-08
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00003868/04/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.2 Doposażenie pracowni gastronomicznej (Projekt)
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak
2.15.) Nazwa projektu lub programu
w ramach projektu pn. „Nowe kwalifikacje” realizowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020, Oś priorytetowa: 12 Edukacja, kwalifikacje, kompetencje, Działanie: 12.4 Kształcenie zawodowe
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://splublin.bip.lubelskie.pl/index.php?id=6043.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://splublin.bip.lubelskie.pl/index.php?id=604,https://miniportal.uzp.gov.pl/,https://epuap.gov.pl/wps/portal
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 11.1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl, ePUAPu, dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej. 11.2. Zamawiający wyznacza następujące osoby do kontaktu z Wykonawcami: Agnieszka Wieleba , tel. 81 52 86 663, Bernadetta Mikus-Kocka, tel. 81 528 67 45email: przetargi@powiat.lublin..pl11.3. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do następujących formularzy: „Formularz do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz do „Formularza do komunikacji”.11.4. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP). Zasady składania ofert oraz dokumentów składanych wraz z ofertą oraz wymagania techniczne i organizacyjne ich wysyłania opisane zostały w Instrukcji użytkownika. Wykonawca zobowiązany jest zapoznać się z ww. Instrukcją i postępować wg zasad w niej wskazanych. Wykonawca ubiegając się o udzielenie zamówienia w szczególności składając ofertę akceptuje zasady korzystania z systemu miniPortal wskazane w Instrukcji użytkownika i SWZ. W celu korzystania z systemu miniPortal konieczne jest dysponowanie przez użytkownika urządzeniem teleinformatycznym z dostępem do sieci Internet. Aplikacja działa tylko na platformie Windows i wymaga .NET Framework 4.5. W przypadku korzystania z urządzeń mobilnych oraz Mac lub Linux, dostęp do wszystkich funkcjonalności systemu miniPortal może być ograniczony. Specyfikacja połączenia, formatu przesyłanych danych oraz kodowania i oznaczania czasu odbioru danych: specyfikacja połączenia formularze udostępnione są za pomocą protokołu TLS 1.2, format danych oraz kodowanie miniPortal - Formularze dostępne są w formacie HTML z kodowaniem UTF-8, oznaczenia czasu odbioru danych – miniPortal - wszelkie operacje opierają się o czas serwera i dane zapisywane są z dokładnością co do setnej części sekundy, integracja z systemem ePUAP jest wykonana w wykorzystaniem standardowego mechanizmu ePUAP. W przypadku Wykonawcy wysyłającego wniosek do Zamawiającego, ESP Zamawiającego automatycznie generuje Rodzaj Urzędowego Poświadczenia Odbioru, czyli Urzędowe Poświadczenie Przedłożenia (UPP), które jest powiązane z wysyłanym dokumentem. W UPP w sekcji „Dane poświadczenia” jest zawarta informacja o dacie doręczenia.System dostępny jest za pośrednictwem następujących przeglądarek internetowych: Microsoft Internet Explorer od wersji 9.0, Mozilla Firefox od wersji 15, Google Chrome od wersji 20.11.5. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB. 11.6. Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.11.7. Zamawiający przekazuje identyfikator postępowania na miniPortalu jako załącznik Nr 5 do SWZ. Dane postępowanie można wyszukać również na Liście wszystkich postępowań w miniPortalu, klikając wcześniej opcję „Dla Wykonawców” lub ze strony głównej z zakładki Postępowania.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2rozporządzeniaParlamentuEuropejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawieochrony osóbfizycznych wzwiązku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnegoprzepływu takichdanych orazuchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochroniedanych) (Dz. Urz. UE L119 z04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że: 1) Jestadministratoremdanychosobowych Wykonawcy oraz osób, których dane Wykonawca przekazał wniniejszympostępowaniu;2)dane osobowe Wykonawcy przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit.c RODOw celuzwiązanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na zadanie pn.:„Dokumentacjegeodezyjno-prawne dla potrzeb Starostwa Powiatowego w Lublinie”, prowadzonymwtrybiepodstawowym bez negocjacji;3) odbiorcami danych osobowych Wykonawcy będą osobylubpodmioty,którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art.74ustawy zdnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 2019 zpóźn.zm.), dalej„ustawa Pzp”; 4) dane osobowe Wykonawcy będą przechowywane, zgodnie z art. 78ust. 1ustawyPzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia,wsposóbgwarantujący jego nienaruszalność.5) obowiązek podania przez Wykonawcędanychosobowychbezpośrednio go dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisachustawyPzp,związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówieniapublicznego;konsekwencjeniepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; 6) w odniesieniu dodanychosobowychWykonawcy decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany,stosowanie doart. 22RODO;7) Wykonawca posiada:− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu dodanychosobowychdotyczących Wykonawcy;− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowaniadanychosobowych, oile ich zmiana nie skutkuje zmianą wyniku postępowania o udzieleniezamówieniapublicznego anizmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nienaruszaintegralnościprotokołu oraz jego załączników;− na podstawie art. 18 RODO prawo żądaniaodadministratoraograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, októrychmowa w art. 18ust. 2 RODO; − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu OchronyDanychOsobowych, gdyWykonawca uzna, że przetwarzanie jego danych osobowych naruszaprzepisyRODO;8) Wykonawcynie przysługuje:− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawodousunięcia danychosobowych;− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art.20RODO;− napodstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych,gdyżpodstawąprawną przetwarzania danych osobowych Wykonawcy jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.Wprzypadku, gdywykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1-3 rozporządzenia2016/679,wymagałobyniewspółmiernie dużego wysiłku, Zamawiający może żądać od osoby, którejdanedotyczą, wskazaniadodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, wszczególnościpodania nazwy lubdaty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lubkonkursu.Skorzystanieprzez osobę,której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lubuzupełnienia danych osobowych,o którymmowa w art. 16 rozporządzenia 2016/679, nie możeskutkować zmianą wyniku postępowaniaoudzielenie zamówienia publicznego lub konkursu ani zmianąpostanowień umowy w zakresieniezgodnym z ustawą.Wystąpienie z żądaniem, o którym mowa w art.18 ust. 1 rozporządzenia2016/679,nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasuzakończenia postępowania oudzieleniezamówienia publicznego lub konkursu.W przypadku danychosobowych zamieszczonychprzezZamawiającego w Biuletynie Zamówień Publicznych, prawa, októrych mowa w art. 15 i art.16rozporządzenia 2016/679, są wykonywane w drodze żądaniaskierowanego do Zamawiającego.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: IGM-ZP.272.1.4.2021.AW1
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 3
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
część 1Zakup i dostawa wyposażenia pracowni gastronomicznej dla szkół Powiatu Lubelskiego w ramach projektu pn. „Nowe kwalifikacje” realizowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020, Oś priorytetowa: 12 Edukacja, kwalifikacje, kompetencje, Działanie: 12.4 Kształcenie zawodowe, tj.:1) szafy magazynowe - 5 szt. 2) okapy - 3 szt.3) stoły ze stali nierdzewnej-5 szt.4) witryna chłodnicza-1 szt.5) szafa chłodnicza-1 szt.6) piec konwencyjny parowy- elektryczny-1 szt. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik Nr 1 do SWZ.Wykonawca jest zobowiązany wykonać zamówienie w terminie:1) do 45 dni, licząc od dnia podpisania umowy (cz. 1-2),(CPV): 39141000-2 meble i wyposażenie kuchni, 39221000-7 sprzęt kuchenny, 39220000-0 sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe, 39711200-1 robot kuchenny, 39711211-1 miksery kuchenne, 39221180-2 naczynia do gotowania, 39221240-1 misy, 39221200-9 zastawa stołowa, 39223000-1 łyżki i widelce, 39513200-3 serwety stołowe, 39513100-2 obrusy, 39241120-0 noże kuchenne, 39711340-4 podgrzewacze do potraw, 42513210-0 witryny chłodnicze, 39711110-3 chłodziarko-zamrażarka, 39713100-4 zmywarki do naczyń, 39221123-5 szklanki do napojów, 39710000-2 elektryczny sprzęt gospodarstwa domowego, 42214110-3 grill, 42214100-0 piece kuchenne, 39221150-3 termosy
4.2.6.) Główny kod CPV: 39141000-2 - Meble i wyposażenie kuchni
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 45 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 17.1. Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów oceny ofert:Cz. 1 -2 l.p. Nazwa kryterium Udział pkt Udział %1. Cena 60 60%2. Długość okresu gwarancyjnego na sprzęt 2 lata 10 40% Długość okresu gwarancyjnego na sprzęt 3 lata 20 Długość okresu gwarancyjnego na sprzęt 4 lata i więcej 40 1) Cena oferty – 60 %.Kryterium CENAPunkty za kryterium „Cena” zostaną obliczone według wzoru:CnPC = ------- x 60 pktCb gdzie, PC - ilość punktów za kryterium cena, Cn - najniższa cena ofertowa spośród ofert nieodrzuconych, Cb – cena oferty badanej.W kryterium „Cena”, oferta z najniższą ceną otrzyma 60 punktów a pozostałe oferty po matematycznym przeliczeniu w odniesieniu do najniższej ceny odpowiednio mniej. Końcowy wynik powyższego działania zostanie zaokrąglony do dwóch miejsc po przecinku.2) Długość terminu okresu gwarancyjnego na sprzęt – max. 40 %.Wykonawca za udzielenie gwarancji na sprzęt na okres 2 lat otrzyma 10 pkt.Wykonawca za udzielenie gwarancji na sprzęt na okres 3 lat otrzyma 20 pkt.Wykonawca za udzielenie gwarancji na sprzęt na okres 4 lat i więcej otrzyma 40 pkt.Uwaga: Minimalny okres gwarancji na sprzęt wynosi 2 lataPunkty dla powyższych kryteriów zostaną przyznane Wykonawcy na podstawie informacji podanych przez Wykonawcę w formularzu ofertowym Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną na podstawie wzoru:Przyznana ilość punktów = PC + GNgdzie:PC - ilość punktów za kryterium „Cena”,GN - ilość punktów za kryterium „Termin okresu gwarancyjnego na sprzęt”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin okresu gwarancyjnego na sprzęt
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
17.1. Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów oceny ofert:Cz. 1 -2 l.p. Nazwa kryterium Udział pkt Udział %1. Cena 60 60%2. Długość okresu gwarancyjnego na sprzęt 2 lata 10 40% Długość okresu gwarancyjnego na sprzęt 3 lata 20 Długość okresu gwarancyjnego na sprzęt 4 lata i więcej 40 1) Cena oferty – 60 %.Kryterium CENAPunkty za kryterium „Cena” zostaną obliczone według wzoru:CnPC = ------- x 60 pktCb gdzie, PC - ilość punktów za kryterium cena, Cn - najniższa cena ofertowa spośród ofert nieodrzuconych, Cb – cena oferty badanej.W kryterium „Cena”, oferta z najniższą ceną otrzyma 60 punktów a pozostałe oferty po matematycznym przeliczeniu w odniesieniu do najniższej ceny odpowiednio mniej. Końcowy wynik powyższego działania zostanie zaokrąglony do dwóch miejsc po przecinku.2) Długość terminu okresu gwarancyjnego na sprzęt – max. 40 %.Wykonawca za udzielenie gwarancji na sprzęt na okres 2 lat otrzyma 10 pkt.Wykonawca za udzielenie gwarancji na sprzęt na okres 3 lat otrzyma 20 pkt.Wykonawca za udzielenie gwarancji na sprzęt na okres 4 lat i więcej otrzyma 40 pkt.Uwaga: Minimalny okres gwarancji na sprzęt wynosi 2 lataPunkty dla powyższych kryteriów zostaną przyznane Wykonawcy na podstawie informacji podanych przez Wykonawcę w formularzu ofertowym Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną na podstawie wzoru:Przyznana ilość punktów = PC + GNgdzie:PC - ilość punktów za kryterium „Cena”,GN - ilość punktów za kryterium „Termin okresu gwarancyjnego na sprzęt”.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
część 2Zakup i dostawa wyposażenia pracowni gastronomicznej dla szkół Powiatu Lubelskiego w ramach projektu pn. „Nowe kwalifikacje” realizowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020, Oś priorytetowa: 12 Edukacja, kwalifikacje, kompetencje, Działanie: 12.4 Kształcenie zawodowe, tj.:1) maszynka do mielenia-1 szt.2) urządzenie sous vide-1 szt.3) pakowarka próżniowa-1 szt.4) blendery-15 szt.5) sokowirówki-2 szt.6) roboty kuchenny-3 szt.7) miksery ręczne-17 szt.8) ekspres do kawy-1 szt.9) podgrzewacze do potraw, talerzy-10 szt.10) chłodziarka z zamrażarką-1 szt.11) zmywarka z wyparzarką-1 szt.12) urządzenia wielofunkcyjne-3 szt.13) frytkownica nablatowa-1 szt.14) grill elektryczny nablatowy-1 szt.15) szatkownica do warzyw-1 szt.16) schładzarka szokowa-1 szt.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik Nr 1 do SWZ.Wykonawca jest zobowiązany wykonać zamówienie w terminie:1) do 45 dni, licząc od dnia podpisania umowy (cz. 1-2),(CPV): 39141000-2 meble i wyposażenie kuchni, 39221000-7 sprzęt kuchenny, 39220000-0 sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe, 39711200-1 robot kuchenny, 39711211-1 miksery kuchenne, 39221180-2 naczynia do gotowania, 39221240-1 misy, 39221200-9 zastawa stołowa, 39223000-1 łyżki i widelce, 39513200-3 serwety stołowe, 39513100-2 obrusy, 39241120-0 noże kuchenne, 39711340-4 podgrzewacze do potraw, 42513210-0 witryny chłodnicze, 39711110-3 chłodziarko-zamrażarka, 39713100-4 zmywarki do naczyń, 39221123-5 szklanki do napojów, 39710000-2 elektryczny sprzęt gospodarstwa domowego, 42214110-3 grill, 42214100-0 piece kuchenne, 39221150-3 termosy
4.2.6.) Główny kod CPV: 39141000-2 - Meble i wyposażenie kuchni
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 45 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 17.1. Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów oceny ofert:Cz. 1 -2 l.p. Nazwa kryterium Udział pkt Udział %1. Cena 60 60%2. Długość okresu gwarancyjnego na sprzęt 2 lata 10 40% Długość okresu gwarancyjnego na sprzęt 3 lata 20 Długość okresu gwarancyjnego na sprzęt 4 lata i więcej 40 1) Cena oferty – 60 %.Kryterium CENAPunkty za kryterium „Cena” zostaną obliczone według wzoru:CnPC = ------- x 60 pktCb gdzie, PC - ilość punktów za kryterium cena, Cn - najniższa cena ofertowa spośród ofert nieodrzuconych, Cb – cena oferty badanej.W kryterium „Cena”, oferta z najniższą ceną otrzyma 60 punktów a pozostałe oferty po matematycznym przeliczeniu w odniesieniu do najniższej ceny odpowiednio mniej. Końcowy wynik powyższego działania zostanie zaokrąglony do dwóch miejsc po przecinku.2) Długość terminu okresu gwarancyjnego na sprzęt – max. 40 %.Wykonawca za udzielenie gwarancji na sprzęt na okres 2 lat otrzyma 10 pkt.Wykonawca za udzielenie gwarancji na sprzęt na okres 3 lat otrzyma 20 pkt.Wykonawca za udzielenie gwarancji na sprzęt na okres 4 lat i więcej otrzyma 40 pkt.Uwaga: Minimalny okres gwarancji na sprzęt wynosi 2 lataPunkty dla powyższych kryteriów zostaną przyznane Wykonawcy na podstawie informacji podanych przez Wykonawcę w formularzu ofertowym Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną na podstawie wzoru:Przyznana ilość punktów = PC + GNgdzie:PC - ilość punktów za kryterium „Cena”,GN - ilość punktów za kryterium „Termin okresu gwarancyjnego na sprzęt”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin okresu gwarancyjnego na sprzęt
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
17.1. Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów oceny ofert:Cz. 1 -2 l.p. Nazwa kryterium Udział pkt Udział %1. Cena 60 60%2. Długość okresu gwarancyjnego na sprzęt 2 lata 10 40% Długość okresu gwarancyjnego na sprzęt 3 lata 20 Długość okresu gwarancyjnego na sprzęt 4 lata i więcej 40 1) Cena oferty – 60 %.Kryterium CENAPunkty za kryterium „Cena” zostaną obliczone według wzoru:CnPC = ------- x 60 pktCb gdzie, PC - ilość punktów za kryterium cena, Cn - najniższa cena ofertowa spośród ofert nieodrzuconych, Cb – cena oferty badanej.W kryterium „Cena”, oferta z najniższą ceną otrzyma 60 punktów a pozostałe oferty po matematycznym przeliczeniu w odniesieniu do najniższej ceny odpowiednio mniej. Końcowy wynik powyższego działania zostanie zaokrąglony do dwóch miejsc po przecinku.2) Długość terminu okresu gwarancyjnego na sprzęt – max. 40 %.Wykonawca za udzielenie gwarancji na sprzęt na okres 2 lat otrzyma 10 pkt.Wykonawca za udzielenie gwarancji na sprzęt na okres 3 lat otrzyma 20 pkt.Wykonawca za udzielenie gwarancji na sprzęt na okres 4 lat i więcej otrzyma 40 pkt.Uwaga: Minimalny okres gwarancji na sprzęt wynosi 2 lataPunkty dla powyższych kryteriów zostaną przyznane Wykonawcy na podstawie informacji podanych przez Wykonawcę w formularzu ofertowym Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną na podstawie wzoru:Przyznana ilość punktów = PC + GNgdzie:PC - ilość punktów za kryterium „Cena”,GN - ilość punktów za kryterium „Termin okresu gwarancyjnego na sprzęt”.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
część 3Zakup i dostawa wyposażenia pracowni gastronomicznej dla szkół Powiatu Lubelskiego w ramach projektu pn. „Nowe kwalifikacje” realizowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020, Oś priorytetowa: 12 Edukacja, kwalifikacje, kompetencje, Działanie: 12.4 Kształcenie zawodowe, tj.:1) zestawy garnków - 10 zestawów2) zestawy patelni i rondli-12 zestawów3) zestawy misek ze stali polerowanej lub satynowej-16 zestawów4) drobne akcesoria kuchenne-6 zestawów5) zastawy stołowej-17 kompletów6) sztućce-17 kompletów7) akcesoria cukiernicze-8 kompletów8) obrusy, serwety, skirty-15 kompletów9) zestawy noży-10 komplety10) naczynia szklane do napojów - 42 zestawy11) termosy cateringowe - 10 szt.2.3 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik Nr 1 DO swz. (CPV): 39141000-2 meble i wyposażenie kuchni, 39221000-7 sprzęt kuchenny, 39220000-0 sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe, 39711200-1 robot kuchenny, 39711211-1 miksery kuchenne, 39221180-2 naczynia do gotowania, 39221240-1 misy, 39221200-9 zastawa stołowa, 39223000-1 łyżki i widelce, 39513200-3 serwety stołowe, 39513100-2 obrusy, 39241120-0 noże kuchenne, 39711340-4 podgrzewacze do potraw, 42513210-0 witryny chłodnicze, 39711110-3 chłodziarko-zamrażarka, 39713100-4 zmywarki do naczyń, 39221123-5 szklanki do napojów, 39710000-2 elektryczny sprzęt gospodarstwa domowego, 42214110-3 grill, 42214100-0 piece kuchenne, 39221150-3 termosyWykonawca jest zobowiązany wykonać zamówienie w terminie:1) do 45 dni, licząc od dnia podpisania umowy (cz. 1-2),2) do 60 dni, licząc od dnia podpisania umowy (cz. 3).