Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa wyposażenia i sprzętu stołowo – kuchennego dla Służby Żywnościowej
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: 31 Wojskowy Oddział Gospodarczy
1.3.) Oddział zamawiającego: Sekcja Zamówień Publicznych
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 101067256
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Konstantynowska 85
1.5.2.) Miejscowość: Zgierz
1.5.3.) Kod pocztowy: 95-100
1.5.4.) Województwo: łódzkie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL712 - Łódzki
1.5.7.) Numer telefonu: 261 442 099
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: 31wog.zp@ron.mil.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://31wog.wp.mil.pl/pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa wyposażenia i sprzętu stołowo – kuchennego dla Służby Żywnościowej
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-38e148b2-a7f0-11eb-911f-9ad5f74c2a25
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00044035
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-04-30
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00019378/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.2 Wyposażenie i sprzęt stołówkowo - kuchenny dla służby żywnościowej
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://platformazakupowa.pl/pn/31wog3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/31wog
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Postępowanie prowadzone jest w języku polskim w formie elektronicznej za pośrednictwem platformazakupowa.pl pod adresem: https://platformazakupowa.pl/pn/31wogSzczegółowe informacje zamieszczone są w SWZ oraz Opisie przedmiotu zamówienia - Załącznik nr 1 do SWZ.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że: 1. administratorem Pani/Pana danych osobowych jest 31. WOJSKOWY ODDZIAŁ GOSPODARCZY, ul. Konstantynowska 85, 95 – 100 ZGIERZ, tel. 261 442 002, 31wog.kancelaria@ron.mil.pl reprezentowany przez KOMENDANTA,2. u administratora danych osobowych wyznaczony jest Inspektor Ochrony Danych Osobowych, z którym można się skontaktować poprzez email: 31wog.iod@ron.mil.pl. lub telefonicznie nr 261 442 275,3. dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniami o udzielenie zamówienia publicznego,4. odbiorcami danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy Pzp; 5. dane osobowe wykonawcy będą przechowywane, zgodnie art. 78 ustawy PZP, w zw. z Jednolitym Rzeczowym Wykazem Akt 31.Wojskowego Oddziału Gospodarczego, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;6. obowiązek podania przez wykonawcę danych osobowych dotyczących bezpośrednio wykonawcy jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy PZP, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy PZP; 7. w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;8. Wykonawca posiada:− na podstawie art. 15 RODO, prawo dostępu do danych osobowych dotyczących wykonawcy;− na podstawie art. 16 RODO, prawo do sprostowania danych osobowych wykonawcy *;− na podstawie art. 18 RODO, prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **; − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy wykonawca uzna, że przetwarzanie danych osobowych dotyczących Wykonawcy narusza przepisy RODO;9. Wykonawcy nie przysługuje:− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych Wykonawcy jest art.. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: 35/ZP/21
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 5
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Załączniku nr 1 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 39221000-7 - Sprzęt kuchenny
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
38400000-9 - Przyrządy do badania właściwości fizycznych
38412000-6 - Termometry
38414000-0 - Higrometry
39221000-7 - Sprzęt kuchenny
39221160-6 - Tacki
39221200-9 - Zastawa stołowa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający uprawniony jest do realizacji zwiększonego zakresu umowy (art. 441 ust. 1 ustawy PZP), maksymalnie do 50% wartości zamówienia podstawowego, w sytuacji zaistnienia potrzeby zabezpieczenia bieżącego funkcjonowania obiektów bloku żywnościowego (np. konieczność zakupu nowego sprzętu). Skorzystanie przez Zamawiającego z prawa opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego skorzystanie rodzi po stronie wykonawcy obowiązek realizacji zamówienia opcjonalnego.Realizacja zamówienia opcjonalnego nastąpi po takich samych cenach jednostkowych jak w zamówieniu podstawowym, zgodnie z ofertą złożoną przez wykonawcę.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 21 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą łączną liczbę punktów obliczonych z zastosowaniem niżej wskazanych kryteriów, przedstawionych dla każdego zadania.KRYTERIUM A + B + C WAGAA Cena brutto oferty 60 pktB Termin dostawy (dni kalendarzowe) 20 pktC Okres udzielonej gwarancji 20 pktA. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium cena – waga 60 pkt cena brutto oferty z najniższą cenąLiczba punktów oferty = ---------------------------------------------------- x 60cena brutto ocenianej ofertyOferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną liczbę punktów – 60. Pozostałe oferty zostaną przeliczone według powyższego wzoru. Wynik będzie traktowany jako wartość punktowa oferty w kryterium cena oferty.B. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium termin realizacji (dni kalendarzowe) – waga 20 pktZamawiający przyzna wykonawcy:• Dostawa do 7 dni – 20 pkt• Dostawa do 14 dni – 10 pkt• Dostawa powyżej 14 dni – 0 pkt (maksymalny termin dostawy do 21 dni od podpisania umowy)Punkty zostaną przyznane na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia o oferowanym terminie dostawy towaru w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 3 do SWZ).C. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium gwarancja – waga 20 pktZamawiający przyzna wykonawcy dla zadań 1 - 3:• 24 miesiące – 20 pkt• 12 miesięcy – 0 pktZamawiający przyzna wykonawcy dla zadań 4 - 5:• 36 miesięcy – 20 pkt• 24 miesiące – 0 pktPunkty zostaną przyznane na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia o oferowanym terminie okresie gwarancji w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 3 do SWZ).PUNKTACJA BĘDZIE LICZONA DLA KAŻDEGO ZADANIA OSOBNO !
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Gwarancja
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą łączną liczbę punktów obliczonych z zastosowaniem niżej wskazanych kryteriów, przedstawionych dla każdego zadania.KRYTERIUM A + B + C WAGAA Cena brutto oferty 60 pktB Termin dostawy (dni kalendarzowe) 20 pktC Okres udzielonej gwarancji 20 pktA. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium cena – waga 60 pkt cena brutto oferty z najniższą cenąLiczba punktów oferty = ---------------------------------------------------- x 60cena brutto ocenianej ofertyOferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną liczbę punktów – 60. Pozostałe oferty zostaną przeliczone według powyższego wzoru. Wynik będzie traktowany jako wartość punktowa oferty w kryterium cena oferty.B. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium termin realizacji (dni kalendarzowe) – waga 20 pktZamawiający przyzna wykonawcy:• Dostawa do 7 dni – 20 pkt• Dostawa do 14 dni – 10 pkt• Dostawa powyżej 14 dni – 0 pkt (maksymalny termin dostawy do 21 dni od podpisania umowy)Punkty zostaną przyznane na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia o oferowanym terminie dostawy towaru w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 3 do SWZ).C. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium gwarancja – waga 20 pktZamawiający przyzna wykonawcy dla zadań 1 - 3:• 24 miesiące – 20 pkt• 12 miesięcy – 0 pktZamawiający przyzna wykonawcy dla zadań 4 - 5:• 36 miesięcy – 20 pkt• 24 miesiące – 0 pktPunkty zostaną przyznane na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia o oferowanym terminie okresie gwarancji w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 3 do SWZ).PUNKTACJA BĘDZIE LICZONA DLA KAŻDEGO ZADANIA OSOBNO !4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Załączniku nr 1 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 39221123-5 - Szklanki do napojów
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
39221110-1 - Naczynia
39221121-1 - Filiżanki
39221122-8 - Zestawy
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający uprawniony jest do realizacji zwiększonego zakresu umowy (art. 441 ust. 1 ustawy PZP), maksymalnie do 50% wartości zamówienia podstawowego, w sytuacji zaistnienia potrzeby zabezpieczenia bieżącego funkcjonowania obiektów bloku żywnościowego (np. konieczność zakupu nowego sprzętu). Skorzystanie przez Zamawiającego z prawa opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego skorzystanie rodzi po stronie wykonawcy obowiązek realizacji zamówienia opcjonalnego.Realizacja zamówienia opcjonalnego nastąpi po takich samych cenach jednostkowych jak w zamówieniu podstawowym, zgodnie z ofertą złożoną przez wykonawcę.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 21 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą łączną liczbę punktów obliczonych z zastosowaniem niżej wskazanych kryteriów, przedstawionych dla każdego zadania.KRYTERIUM A + B + C WAGAA Cena brutto oferty 60 pktB Termin dostawy (dni kalendarzowe) 20 pktC Okres udzielonej gwarancji 20 pktA. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium cena – waga 60 pkt cena brutto oferty z najniższą cenąLiczba punktów oferty = ---------------------------------------------------- x 60cena brutto ocenianej ofertyOferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną liczbę punktów – 60. Pozostałe oferty zostaną przeliczone według powyższego wzoru. Wynik będzie traktowany jako wartość punktowa oferty w kryterium cena oferty.B. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium termin realizacji (dni kalendarzowe) – waga 20 pktZamawiający przyzna wykonawcy:• Dostawa do 7 dni – 20 pkt• Dostawa do 14 dni – 10 pkt• Dostawa powyżej 14 dni – 0 pkt (maksymalny termin dostawy do 21 dni od podpisania umowy)Punkty zostaną przyznane na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia o oferowanym terminie dostawy towaru w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 3 do SWZ).C. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium gwarancja – waga 20 pktZamawiający przyzna wykonawcy dla zadań 1 - 3:• 24 miesiące – 20 pkt• 12 miesięcy – 0 pktZamawiający przyzna wykonawcy dla zadań 4 - 5:• 36 miesięcy – 20 pkt• 24 miesiące – 0 pktPunkty zostaną przyznane na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia o oferowanym terminie okresie gwarancji w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 3 do SWZ).PUNKTACJA BĘDZIE LICZONA DLA KAŻDEGO ZADANIA OSOBNO !
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Gwarancja
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą łączną liczbę punktów obliczonych z zastosowaniem niżej wskazanych kryteriów, przedstawionych dla każdego zadania.KRYTERIUM A + B + C WAGAA Cena brutto oferty 60 pktB Termin dostawy (dni kalendarzowe) 20 pktC Okres udzielonej gwarancji 20 pktA. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium cena – waga 60 pkt cena brutto oferty z najniższą cenąLiczba punktów oferty = ---------------------------------------------------- x 60cena brutto ocenianej ofertyOferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną liczbę punktów – 60. Pozostałe oferty zostaną przeliczone według powyższego wzoru. Wynik będzie traktowany jako wartość punktowa oferty w kryterium cena oferty.B. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium termin realizacji (dni kalendarzowe) – waga 20 pktZamawiający przyzna wykonawcy:• Dostawa do 7 dni – 20 pkt• Dostawa do 14 dni – 10 pkt• Dostawa powyżej 14 dni – 0 pkt (maksymalny termin dostawy do 21 dni od podpisania umowy)Punkty zostaną przyznane na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia o oferowanym terminie dostawy towaru w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 3 do SWZ).C. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium gwarancja – waga 20 pktZamawiający przyzna wykonawcy dla zadań 1 - 3:• 24 miesiące – 20 pkt• 12 miesięcy – 0 pktZamawiający przyzna wykonawcy dla zadań 4 - 5:• 36 miesięcy – 20 pkt• 24 miesiące – 0 pktPunkty zostaną przyznane na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia o oferowanym terminie okresie gwarancji w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 3 do SWZ).PUNKTACJA BĘDZIE LICZONA DLA KAŻDEGO ZADANIA OSOBNO !4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Załączniku nr 1 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 44143000-4 - Palety
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
34911100-7 - Wózki
39221130-7 - Pojemniki na żywność
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający uprawniony jest do realizacji zwiększonego zakresu umowy (art. 441 ust. 1 ustawy PZP), maksymalnie do 50% wartości zamówienia podstawowego, w sytuacji zaistnienia potrzeby zabezpieczenia bieżącego funkcjonowania obiektów bloku żywnościowego (np. konieczność zakupu nowego sprzętu). Skorzystanie przez Zamawiającego z prawa opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego skorzystanie rodzi po stronie wykonawcy obowiązek realizacji zamówienia opcjonalnego.Realizacja zamówienia opcjonalnego nastąpi po takich samych cenach jednostkowych jak w zamówieniu podstawowym, zgodnie z ofertą złożoną przez wykonawcę.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 21 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą łączną liczbę punktów obliczonych z zastosowaniem niżej wskazanych kryteriów, przedstawionych dla każdego zadania.KRYTERIUM A + B + C WAGAA Cena brutto oferty 60 pktB Termin dostawy (dni kalendarzowe) 20 pktC Okres udzielonej gwarancji 20 pktA. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium cena – waga 60 pkt cena brutto oferty z najniższą cenąLiczba punktów oferty = ---------------------------------------------------- x 60cena brutto ocenianej ofertyOferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną liczbę punktów – 60. Pozostałe oferty zostaną przeliczone według powyższego wzoru. Wynik będzie traktowany jako wartość punktowa oferty w kryterium cena oferty.B. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium termin realizacji (dni kalendarzowe) – waga 20 pktZamawiający przyzna wykonawcy:• Dostawa do 7 dni – 20 pkt• Dostawa do 14 dni – 10 pkt• Dostawa powyżej 14 dni – 0 pkt (maksymalny termin dostawy do 21 dni od podpisania umowy)Punkty zostaną przyznane na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia o oferowanym terminie dostawy towaru w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 3 do SWZ).C. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium gwarancja – waga 20 pktZamawiający przyzna wykonawcy dla zadań 1 - 3:• 24 miesiące – 20 pkt• 12 miesięcy – 0 pktZamawiający przyzna wykonawcy dla zadań 4 - 5:• 36 miesięcy – 20 pkt• 24 miesiące – 0 pktPunkty zostaną przyznane na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia o oferowanym terminie okresie gwarancji w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 3 do SWZ).PUNKTACJA BĘDZIE LICZONA DLA KAŻDEGO ZADANIA OSOBNO !
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Gwarancja
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą łączną liczbę punktów obliczonych z zastosowaniem niżej wskazanych kryteriów, przedstawionych dla każdego zadania.KRYTERIUM A + B + C WAGAA Cena brutto oferty 60 pktB Termin dostawy (dni kalendarzowe) 20 pktC Okres udzielonej gwarancji 20 pktA. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium cena – waga 60 pkt cena brutto oferty z najniższą cenąLiczba punktów oferty = ---------------------------------------------------- x 60cena brutto ocenianej ofertyOferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną liczbę punktów – 60. Pozostałe oferty zostaną przeliczone według powyższego wzoru. Wynik będzie traktowany jako wartość punktowa oferty w kryterium cena oferty.B. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium termin realizacji (dni kalendarzowe) – waga 20 pktZamawiający przyzna wykonawcy:• Dostawa do 7 dni – 20 pkt• Dostawa do 14 dni – 10 pkt• Dostawa powyżej 14 dni – 0 pkt (maksymalny termin dostawy do 21 dni od podpisania umowy)Punkty zostaną przyznane na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia o oferowanym terminie dostawy towaru w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 3 do SWZ).C. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium gwarancja – waga 20 pktZamawiający przyzna wykonawcy dla zadań 1 - 3:• 24 miesiące – 20 pkt• 12 miesięcy – 0 pktZamawiający przyzna wykonawcy dla zadań 4 - 5:• 36 miesięcy – 20 pkt• 24 miesiące – 0 pktPunkty zostaną przyznane na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia o oferowanym terminie okresie gwarancji w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 3 do SWZ).PUNKTACJA BĘDZIE LICZONA DLA KAŻDEGO ZADANIA OSOBNO !4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Załączniku nr 1 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 39711310-5 - Elektryczne zaparzacze do kawy
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
39710000-2 - Elektryczny sprzęt gospodarstwa domowego
39711100-0 - Chłodziarki i zamrażarki
39711361-7 - Kuchenki elektryczne
39711362-4 - Kuchenki mikrofalowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający uprawniony jest do realizacji zwiększonego zakresu umowy (art. 441 ust. 1 ustawy PZP), maksymalnie do 50% wartości zamówienia podstawowego, w sytuacji zaistnienia potrzeby zabezpieczenia bieżącego funkcjonowania obiektów bloku żywnościowego (np. konieczność zakupu nowego sprzętu). Skorzystanie przez Zamawiającego z prawa opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego skorzystanie rodzi po stronie wykonawcy obowiązek realizacji zamówienia opcjonalnego.Realizacja zamówienia opcjonalnego nastąpi po takich samych cenach jednostkowych jak w zamówieniu podstawowym, zgodnie z ofertą złożoną przez wykonawcę.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 21 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą łączną liczbę punktów obliczonych z zastosowaniem niżej wskazanych kryteriów, przedstawionych dla każdego zadania.KRYTERIUM A + B + C WAGAA Cena brutto oferty 60 pktB Termin dostawy (dni kalendarzowe) 20 pktC Okres udzielonej gwarancji 20 pktA. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium cena – waga 60 pkt cena brutto oferty z najniższą cenąLiczba punktów oferty = ---------------------------------------------------- x 60cena brutto ocenianej ofertyOferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną liczbę punktów – 60. Pozostałe oferty zostaną przeliczone według powyższego wzoru. Wynik będzie traktowany jako wartość punktowa oferty w kryterium cena oferty.B. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium termin realizacji (dni kalendarzowe) – waga 20 pktZamawiający przyzna wykonawcy:• Dostawa do 7 dni – 20 pkt• Dostawa do 14 dni – 10 pkt• Dostawa powyżej 14 dni – 0 pkt (maksymalny termin dostawy do 21 dni od podpisania umowy)Punkty zostaną przyznane na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia o oferowanym terminie dostawy towaru w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 3 do SWZ).C. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium gwarancja – waga 20 pktZamawiający przyzna wykonawcy dla zadań 1 - 3:• 24 miesiące – 20 pkt• 12 miesięcy – 0 pktZamawiający przyzna wykonawcy dla zadań 4 - 5:• 36 miesięcy – 20 pkt• 24 miesiące – 0 pktPunkty zostaną przyznane na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia o oferowanym terminie okresie gwarancji w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 3 do SWZ).PUNKTACJA BĘDZIE LICZONA DLA KAŻDEGO ZADANIA OSOBNO !
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Gwarancja
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą łączną liczbę punktów obliczonych z zastosowaniem niżej wskazanych kryteriów, przedstawionych dla każdego zadania.KRYTERIUM A + B + C WAGAA Cena brutto oferty 60 pktB Termin dostawy (dni kalendarzowe) 20 pktC Okres udzielonej gwarancji 20 pktA. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium cena – waga 60 pkt cena brutto oferty z najniższą cenąLiczba punktów oferty = ---------------------------------------------------- x 60cena brutto ocenianej ofertyOferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną liczbę punktów – 60. Pozostałe oferty zostaną przeliczone według powyższego wzoru. Wynik będzie traktowany jako wartość punktowa oferty w kryterium cena oferty.B. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium termin realizacji (dni kalendarzowe) – waga 20 pktZamawiający przyzna wykonawcy:• Dostawa do 7 dni – 20 pkt• Dostawa do 14 dni – 10 pkt• Dostawa powyżej 14 dni – 0 pkt (maksymalny termin dostawy do 21 dni od podpisania umowy)Punkty zostaną przyznane na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia o oferowanym terminie dostawy towaru w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 3 do SWZ).C. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium gwarancja – waga 20 pktZamawiający przyzna wykonawcy dla zadań 1 - 3:• 24 miesiące – 20 pkt• 12 miesięcy – 0 pktZamawiający przyzna wykonawcy dla zadań 4 - 5:• 36 miesięcy – 20 pkt• 24 miesiące – 0 pktPunkty zostaną przyznane na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia o oferowanym terminie okresie gwarancji w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 3 do SWZ).PUNKTACJA BĘDZIE LICZONA DLA KAŻDEGO ZADANIA OSOBNO !4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Załączniku nr 1 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 39720000-5 - Sprzęt gospodarstwa domowego inny niż elektryczny
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
39711100-0 - Chłodziarki i zamrażarki