Dostawę sprzętu żywnościowego i gastronomicznego wraz z montażem na stołówce wojskowej...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawę sprzętu żywnościowego i gastronomicznego wraz z montażem na stołówce wojskowej nr 1 i magazynie sprzętu dla 42 BLSZ w m. Radom.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoRadom
  • WojewództwoMazowieckie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoInny
  • Termin składania wniosków2019-09-20
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • Zamawiający42 Baza Lotnictwa Szkolnego
  • Data publikacji ogłoszenia2019-09-12
  • Numer ogłoszenia596544-N-2019
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 596544-N-2019 z dnia 2019-09-12 r.

42 Baza Lotnictwa Szkolnego: Dostawę sprzętu żywnościowego i gastronomicznego wraz z montażem na stołówce wojskowej nr 1 i magazynie sprzętu dla 42 BLSZ w m. Radom.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: 42 Baza Lotnictwa Szkolnego, krajowy numer identyfikacyjny 14267631600000, ul. Sadków  9 , 26-603  Radom, woj. mazowieckie, państwo Polska, tel. 261 511 500, , e-mail zamowieniapubliczne42.blsz@ron.mil.pl, , faks 261 511 300.
Adres strony internetowej (URL): www.42blsz.wp.mil.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny (proszę określić):
Jednostka Wojskowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
www.42blsz.wp.mil.pl

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
www.42blsz.wp.mil.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
W wersji papierowej
Adres:
42 Baza Lotnictwa Szkolnego Adres: ul. Sadków 9; 26-600 Radom

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawę sprzętu żywnościowego i gastronomicznego wraz z montażem na stołówce wojskowej nr 1 i magazynie sprzętu dla 42 BLSZ w m. Radom.
Numer referencyjny: 35/PN/2019
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:

Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Dostawę sprzętu żywnościowego i gastronomicznego wraz z montażem na stołówce wojskowej nr 1 i magazynie sprzętu dla 42 BLSZ w m. Radom. 1. KUCHNIA GAZOWA 4 PALNIKOWA Z PIEKARNIKIEM Przeznaczenie: Do szybkiego i ekonomicznego przygotowania potraw. Wymagania konstrukcyjne: 1. Urządzenie przygotowane do eksploatacji w warunkach wielogodzinnej pracy ciągłej; 2. Kuchnia gazowa ze stali nierdzewnej z piekarnikiem gazowym; 3. Urządzenie posiada: cztery palniki, płomień pilotowy palników, zabezpieczenie przeciw wypływowe; 4. Urządzenie wyposażone jest w reduktor mocy palników od 25 % do 35% (płomień oszczędnościowy); 5. Jeden ruszt żeliwny piekarnika GN 2/1 w komplecie; 6. Piekarnik gazowy zasilany gazem butan; 7. Obudowa urządzenia w całości wykonana ze stali nierdzewnej i żeliwa (PN-EN 10088-1:2014-12 Stale odporne na korozję – Część 1:Wykaz stali odpornych na korozję); Wymagania techniczne: 1. Wymiary całego urządzenia w (mm)-800x700x850(+10%). 2. Ilość palików – 4 szt. 3. Moc palników (kW) – (24-26). 4. Moc cieplna kuchni (kW) – (29-31). 5. Moc piekarnika (kW) - (5-7). 6. Regulacja temperatury (stopni C) - (140-300). 7. Wymiary komory piekarnika w (mm) – 660x545x285 (+10%). 8. Ilość prowadnic piekarnika (szt.) – (2-3). 9. Oświetlenie piekarnika –TAK 10. Drzwi piekarnia – z szybą 11. Zapalanie piekarnika – generatorem Wymagania dodatkowe : 1. Pełna dokumentacja tylko w języku polskim. 2. Dokumentacja techniczno-ruchowa. 3. Instrukcja obsługi i bezpieczeństwa pracy. 4. Wypełniona karta gwarancyjna . 5. Wykaz adresów punktów serwisowych. 6. Okres gwarancji: na przechowywanie 48 miesięcy i 24 m-ce od daty rozpoczęcia eksploatacji. 7. Dostawca zobowiązany jest do usunięcia zgłoszonych usterek w terminie do 72 godzin od zgłoszenia w okresie obowiązywania gwarancji. 8. Urządzenie musi posiadać zamontowaną na stałe w widocznym miejscu tabliczkę informacyjną (metalową lub z laminowanego tworzywa sztucznego), przymocowaną w sposób trwały ,odporną na udary mechaniczne ,temperaturę ,którą emituje urządzenie, działanie wody i środków myjąco-dezynfekujących oraz zamazanie danych na niej zapisanych. Tabliczka powinna mieć wymiar minimum 40x80mm i zawierać wpisy: - producent - nazwa i model urządzenia - pełna nazwa i adres sprzedawcy - data produkcji - okres gwarancji - telefon do serwisów - firmowy serwis i magazyn części zamiennych na terenie Polski. 9. Do oferty należy dołączyć katalog z oferowanym modelem urządzenia. Katalog ten ma zawierać informacje o wszystkich wymaganych przez zamawiającego parametrach technicznych i wymagania co do montażu. 10. Deklaracja zgodności WE. 11. Dowóz, montaż oraz rozruch techniczny i technologiczny urządzeń w okresie obowiązującej gwarancji na koszt dostawcy w terminie uzgodnionym z odbiorcą (jednostką wojskową w której sprzęt będzie montowany )we wskazanych przez niego obiektach kuchennych . 12. Przeszkolenie personelu po montażu oraz rozruchu technicznym i technologicznym urządzenia . Produkt oznakowany znakiem CE (bezpośrednio na sprzęcie elektrycznym a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu, instrukcji obsługi lub świadectwie gwarancyjnym). Normy związane:  PN-EN 60335-1:2012 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego – Bezpieczeństwo użytkowania – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-1:2010/A11:2013-06 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego- Procedura badania hałasu – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-2-11:2002 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego – Procedura badania hałasu – Część 2-11: Wymagania szczegółowe dla elektrycznych przyrządów do przygotowywania żywności  PN-EN 60335-2-64:2002 Bezpieczeństwo elektrycznych przyrządów do użytku domowego i podobnego - Cześć 2-64: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych maszyn kuchennych dla zakładów zbiorowego żywienia  PN-EN 60335-2-14:2009 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego – Bezpieczeństwo użytkowania – Część 2-14: Wymagania szczegółowe dotyczące maszyn kuchennych 2. AUTOMATYCZNA KRAJALNICA ŻYWOŚCI – ELEKTRYCZNA Przeznaczenie: Do krojenia sera, wędlin, mięsa i pieczywa przy przygotowywaniu posiłków w obiektach żywienia zbiorowego. Materiał konstrukcyjny: 1. Podstawa , stół przesuwny wykonane ze stali nierdzewnej lub podwyższonej jakości stopów oksydowanych aluminiowych. 2. Ostrze noża wykonane z utwardzanej stali chromowej nierdzewnej hartowanej o średnicy 300-350mm. 3. Powierzchnie robocze wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktów z żywnością (stal nierdzewna o dużej gładkości). Wymagania techniczne i eksploatacyjne: 1. Zasilanie: prąd przemienny jednorazowy 230V , 50Hz. 2. Moc znamionowa napędu noża do 0,3kW. 3. Tryb pracy automatyczny i manualny. 4. Minimalny zakres regulacji grubości plastrów:1-25mm (regulacja płynna). 5. Minimalna wydajność – od 35 plastrów na minutę. 6. Funkcja liczenia plastrów w trybie automatycznym i ręcznym (elektroniczny licznik krojonych plastrów). 7. Funkcja programowania ilości plastrów. 8. Funkcja automatycznego wyłączania maszyny w przypadku braku materiału do cięcia lub po realizacji żądanej ilości plastrów. 9. Grubość plastrów (0-24mm). 10. Części łatwe do montażu i bezpieczne w obsłudze. 11. Wyposażenie : a) osłona przezroczysta z tworzywa, b) ostrzarka noża zintegrowana z maszyną z wymiennymi kamieniami, c) teflonowanie noża oraz jego osłony (pokrywy noża). Wymagania dodatkowe: 1. Okres gwarancji: na przechowywanie 48 m-cy i 24 m-ce od daty rozpoczęcia eksploatacji. 2. Dostawca zobowiązany jest do usunięcia zgłoszonych usterek w terminie do 72 godzin od zgłoszenia w okresie obowiązywania gwarancji. 3. Do oferty należy dołączyć katalog z oferowanym modelem maszyny. Katalog ma zawierać informacje o podstawowych wymaganych przez zamawiającego parametrach technicznych i wymagania dotyczące montażu urządzenia. 4. Pełna dokumentacja w języku polskim: a) dokumentacja techniczno-ruchowa b) instrukcja obsługi i bezpieczeństwa pracy 5. Urządzenie musi posiadać zamontowaną na stałe w widocznym miejscu tabliczkę informacyjną (metalową lub z laminowanego tworzywa sztucznego), przymocowaną w sposób trwały, odporną na udary mechaniczne, temperaturę, którą emituje urządzenie, działanie wody i środków myjąco-dezynfekujących oraz zamazanie danych na niej zapisanych. Tabliczka powinna mieć wymiar min.40x80mm i zawierać wpisy: - producent - nazwa i model urządzenia - pełna nazwa i adres sprzedawcy - data produkcji - okres gwarancji - telefon do serwisów Produkt oznakowany znakiem CE (bezpośrednio na sprzęcie elektrycznym a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu , instrukcji obsługi lub świadectwie gwarancyjnym). Normy związane:  PN-EN 60335-1:2012 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego – Bezpieczeństwo użytkowania – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-1:2010/A11:2013-06 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego – Procedura badania hałasu-Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-2-11:2002 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego – Procedura badania hałasu – Część 2-11: Wymagania szczegółowe dla elektrycznych przyrządów do przygotowywania żywności  PN-EN 60335-2-64:2002 Bezpieczeństwo elektrycznych przyrządów do użytku domowego i podobnego – Część 2-64: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych maszyn kuchennych dla zakładów zbiorowego żywienia  PN-EN 60335-2-14:2009 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego – Bezpieczeństwo użytkowania – Część 2-14: Wymagania szczegółowe dotyczące maszyn kuchennych. 3. OBIERARACZKA DO ZIEMNIAKÓW PODWÓJNA Z SEPARATOREM OBIERZYN Przeznaczenie : Obieraczka podwójna przeznaczona do obierania ziemniaków , marchwi, buraków itp. Wymagania konstrukcyjne: 1. Obieraczka podwójna wykonana ze stali nierdzewnej z płuczką. 2. Zbiornik wyłożony masą ścierną , w zestawie : naścienny zespół zasilający z gniazdem i zabezpieczeniem silnika , rury odpływowe, ściągacz talerza i zapasowy wtryskiwacz dodatkowo wyposażony w separator obierzyn przeznaczony do obieraczek do warzyw. Wymagania techniczne obieraczki podwójnej : 1. Długość: 980mm + 10mm 2. Szerokość: 680mm + 10mm 3. Wysokość: 925mm + 10mm 4. Moc całkowita :do 0,60kW 5. Napięcie: 400V 6. Wydajność: 500kg/h + 10% 7. Waga: 95kg-100kg 8. Wsad: 20kg + 10% 9. Materiał: stal nierdzewna 10. Zasilanie: elektryczne 11. Kolor: inox Wymagania techniczne separatora obierzyn: 1. Długość: 585mm + 10mm 2. Szerokość: 335mm + 10mm 3. Wysokość: 355mm + 10mm 4. Waga: 8,5kg – 10kg 5. Kolor: inox Wymagania dodatkowe: 1. Pełna dokumentacja w języku polskim: - dokumentacja techniczno-ruchowa - instrukcja obsługi i bezpieczeństwa pracy - wypełniona karta gwarancyjna - wykaz adresów punktów serwisowych 2. Okres gwarancji co najmniej 24 m-ce od daty rozpoczęcia eksploatacji. 3. Urządzenie musi posiadać zamontowaną na stałe w widocznym miejscu tabliczkę informacyjną (metalową lub z laminowanego tworzywa sztucznego), przymocowaną w sposób trwały, odporną na udary mechaniczne, temperaturę którą emituje urządzenie, działanie wody i środków myjąco – dezynfekujących oraz zamazanie danych na niej zapisanych. Tabliczka powinna mieć wymiar min.40mm x 80mm i zawierać wpisy: - producent - nazwa i model urządzenia - pełna nazwa i adres sprzedawcy - data produkcji - okres gwarancji - telefon do serwisów 4. Dostawca zapewni firmowy serwis w ciągu 48 godzin od zgłoszenia usterki przez użytkownika oraz magazyn części zamiennych na terenie Polski. Produkt oznakowany znakiem CE (bezpośrednio na sprzęcie elektrycznym a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu , instrukcji obsługi lun świadectwie gwarancyjnym). Normy związane:  PN-EN 60335-1:2012 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego – Bezpieczeństwo użytkowania – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-1:2010/A11:2013-06 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego – Procedura badania hałasu – Część 1: Wymagania ogólne. 4 MASZYNA WIELOCZYNNOŚCIOWA DO JARZYN (napęd z podstawą) Przeznaczenie: 1. Maszyna wieloczynnościowa (napęd z podstawą) przeznaczona do obróbki mięsa, warzyw, kawy, wędlin itp. 2. Wykonana ze stali kwasoodpornej. 3. Urządzenie spełnia normy sanitarno-epidemiologiczne w zakresie czystości fizycznej i mikrobiologicznej. 4. Powierzchnie robocze wykonane z materiałów dopuszczonych z żywnością. Wymagania techniczne: 1. Wymiary napędu: dł.470mm, szer. 260mm, wys.400mm + 10mm 2. Maksymalna prędkość obrotowa: 170 obr./min 3. Moc całkowita: 1,1kW do 1,5 kW 4. Napięcie: 400V 5. Waga: 27kg + 0,5kg 6. Zasilanie: elektryczne 7. Kolor: inox – stal nierdzewna 8. Podstawa – stojak przesuwny trójnożny do napędu wysokości 500-1000mm wykonany ze stali nierdzewnej w kolorze inox Wymagania dodatkowe: 1. Pełna dokumentacja tylko w języku polskim: - dokumentacja techniczno-ruchowa - instrukcja obsługi i bezpieczeństwa pracy - wypełniona karta gwarancyjna - wykaz adresów punktów serwisowych 2. Okres gwarancji co najmniej 24 m-ce od daty rozpoczęcia eksploatacji 3. Urządzenie musi posiadać zamontowaną na stałe w widocznym miejscu tabliczkę informacyjną (metalową lub z laminowanego tworzywa sztucznego) ,przymocowaną w sposób trwały, odporną na udary mechaniczne, temperaturę, którą emituje urządzenie, działanie wody i środków myjąco – dezynfekujących oraz zamazanie danych na niej zapisanych. Tabliczka powinna mieć wymiar min. 40mm x 80mm i zawierać wpisy: - producent - nazwa i model urządzenia - pełna nazwa i adres sprzedawcy - data produkcji - okres gwarancji - telefon do serwisów 4. Dostawca zapewni firmowy serwis w ciągu 48 godzin od zgłoszenia usterki przez użytkownika oraz magazyn części zamiennych na terenie Polski Produkt oznakowany znakiem CE (bezpośrednio na sprzęcie elektrycznym a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu , instrukcji obsługi lub świadectwie gwarancyjnym). Normy związane :  PN-EN 60335-1:2012 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego – Bezpieczeństwo użytkowania – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-1:2010/A11:2013-06 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego – Procedura badania hałasu – Część 1: Wymagania ogólne PRZYSTAWKA DO ROZDRABNIANIA WARZYW Przeznaczenie: 1. Wykonana ze stali kwasoodpornej kompatybilna z napędem 2. Urządzenie spełnia normy sanitarno-epidemiologiczne w zakresie czystości fizycznej i mikrobiologicznej 3. Powierzchnie robocze wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością Dane techniczne: 1. długość: 345mm + 10mm 2. szerokość: 275mm + 10mm 3. wysokość: 430mm + 10mm 4. maksymalna prędkość obrotowa: 227-230 obr./min 5. wydajność: 150kg/h 6. materiał: stal nierdzewna, duraluminium 7. kolor : inox – stal nierdzewna Wymagania dodatkowe: 1. Pełna dokumentacja tylko w języku polskim: - dokumentacja techniczno-ruchowa - instrukcja obsługi i bezpieczeństwa pracy - wypełniona karta gwarancyjna - wykaz adresów punktów serwisowych 2. Okres gwarancji co najmniej 24 m-ce od daty rozpoczęcia eksploatacji. 3. Urządzenie musi posiadać zamontowaną na stałe w widocznym miejscu tabliczkę informacyjną (metalową lub z laminowanego tworzywa sztucznego ), przymocowaną w sposób trwały, odporną na udary mechaniczne, temperaturę, którą emituje urządzenie, działanie wody i środków myjąco-dezynfekujących oraz zamazanie danych na niej zapisanych. Tabliczka powinna mieć wymiar min. 40mm x 80mm i zawierać wpisy: - producent - nazwa i model urządzenia - pełna nazwa i adres sprzedawcy - data produkcji - okres gwarancji - telefon do serwisów 4. Dostawca zapewni firmowy serwis w ciągu 48 godzin od zgłoszenia usterki przez użytkownika oraz magazyn części zamiennych na terenie Polski. Produkt oznakowany znakiem CE (bezpośrednio na sprzęcie elektrycznym a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu, instrukcji obsługi lub świadectwie gwarancyjnym). Normy związane:  PN-EN 60335-1:2012 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego – Bezpieczeństwo użytkowania – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-1:2010/A11:2013-06 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego – Procedura badania hałasu – Część 1: Wymagania ogólne PRZYSTAWKA DO OSTRZENIA NARZĘDZI Przeznaczenie: 1. Wykonana ze stali kwasoodpornej kompatybilna z napędem. 2. Urządzenie spełnia normy sanitarno-epidemiologiczne w zakresie czystości fizycznej i mikrobiologicznej. 3. Powierzchnie robocze wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Dane techniczne : 1. długość: 260mm + 10mm 2. szerokość: 230mm + 10mm 3. wysokość : 215mm + 10mm 4. maks. prędkość obrotowa: 170-180 obr./min 5. materiał: stal nierdzewna 6. kolor: inox – stal nierdzewna Wymagania dodatkowe: 1. Pełna dokumentacja tylko w języku polskim:  dokumentacja techniczno-ruchowa  instrukcja obsługi i bezpieczeństwo pracy  wypełniona karta gwarancyjna  wykaz adresów punktów serwisowych 2. Okres gwarancji co najmniej 24 m-ce od daty rozpoczęcia eksploatacji. 3. Urządzenie musi posiadać zamontowaną na stałe w widocznym miejscu tabliczkę informacyjną (metalową lub z laminowanego tworzywa sztucznego), przymocowaną w sposób trwały, odporną na udary mechaniczne, temperaturę, którą emituje urządzenie, działanie wody i środków myjąco-dezynfekujących oraz zamazanie danych na niej zapisanych. Tabliczka powinna mieć wymiar min.40mmx8mm i zawierać wpisy:  Producent  nazwa i model urządzenia  pełna nazwa i adres sprzedawcy  data produkcji  okres gwarancji  telefon do serwisów 4. Dostawca zapewni firmowy serwis w ciągu 48 godzin od zgłoszenia usterki przez użytkownika oraz magazyn części zamiennych na terenie Polski. Produkt oznakowany znakiem CE (bezpośrednio na sprzęcie elektrycznym a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu, instrukcji obsługi lub świadectwie gwarancyjnym). Normy związane:  PN-EN 60335-1:2012 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego - Bezpieczeństwo użytkowania – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-1:2010/A11:2013-06 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego – Procedura badania hałasu – Część 1: Wymagania ogólne PRZYSTAWKA DO MIELENIA MIĘSA Przeznaczenie: 1. Przystawka do mielenia wszystkich gatunków mięsa surowego i gotowanego. Wykonana ze stali nierdzewnej kompatybilna z napędem. 2. Wyposażenie przystawki :  nóż jednostronny  szarpak  sito o średnicy 81,5 mm z otworami o średnicach 8 mm, 5mm, 3mm  misa podawcza o wymiarach 350 x 242 x 95mm 3. Urządzenie spełnia normy sanitarno-epidemiologiczne w zakresie czystości fizycznej i mikrobiologicznej. 4. Powierzchnie robocze wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Dane techniczne: 1. Długość: 415mm + 10mm 2. Szerokość: 242mm + 10mm 3. Wysokość: 270mm + 10mm 4. Maksymalna prędkość obrotowa: 170-180 obr./min. 5. Materiał: stal nierdzewna. 6. Kolor: inox – stal nierdzewna Wymagania dodatkowe: 1. Pełna dokumentacja tylko w języku polskim:  dokumentacja techniczno-ruchowa  instrukcja obsługi i bezpieczeństwo pracy  wypełniona karta gwarancyjna  wykaz adresów punktów serwisowych 2. Okres gwarancji co najmniej 24 m-ce od daty rozpoczęcia eksploatacji. 3. Urządzenie musi posiadać zamontowaną na stałe w widocznym miejscu tabliczkę informacyjną (metalową lub z laminowanego tworzywa sztucznego), przymocowaną w sposób trwały, odporną na udary mechaniczne, temperaturę, którą emituje urządzenie, działanie wody i środków myjąco-dezynfekujących oraz zamazanie danych na niej zapisanych. Tabliczka powinna mieć wymiar min.40mmx8mm i zawierać wpisy: - producent - nazwa i model urządzenia - pełna nazwa i adres sprzedawcy - data produkcji - okres gwarancji - telefon do serwisów 4. Dostawca zapewni firmowy serwis w ciągu 48 godzin od zgłoszenia usterki przez użytkownika oraz magazyn części zamiennych na terenie Polski. Produkt oznakowany znakiem CE (bezpośrednio na sprzęcie elektrycznym a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu, instrukcji obsługi lub świadectwie gwarancyjnym). Normy związane:  PN-EN 60335-1:2012 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego – Bezpieczeństwo użytkowania – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-1:2010/A11:2013-06 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego - Procedura badania hałasu – Część 1: Wymagania ogólne. 5. MASZYNA ELEKTRYCZNA DO KROJENIA CHLEBA / KRAJALNICA PIECZYWA Przeznaczenie: Krajalnica przeznaczona do krojenia pieczywa na kromki o grubości od 11mm do 13mm. Urządzenie przystosowane do eksploatacji w warunkach wielogodzinnej ciągłej pracy. Proces krojenia pieczywa cykliczny. Materiał konstrukcyjny: 1. Osłona górna oraz elementy mające bezpośredni kontakt z pieczywem wykonane ze stali nierdzewnej. 2. Wykonanie zgodne z normą :PNE – 08309 oraz uzupełniająco według PN-92/08237/04.Elektryczne przyrządy powszechnego użytku. Maszyny kuchenne. 3. Urządzenie spełniać musi normy sanitarno-epidemiologiczne w zakresie czystości fizycznej i mikrobiologicznej. 4. Wielofunkcyjny wyłącznik sterujący musi zabezpieczać przed ponownym samoczynnym załączeniem się maszyny przy przerwach w dopływie prądu oraz zabezpieczać silnik napędowy przed przeciążeniem. Parametry techniczne: 1. Zasilanie: prąd przemienny trójfazowy 400V, 50Hz. 2. Znamionowy pobór mocy: od 0,50 do 1,5 kW 3. Moc silnika 0,30 - 0,40kW 4. Piłki tnące wykonane ze stali nierdzewnej. 5. Długość piłek krojących: ok. 300mm (+ 10% ). 6. Wymiar maszyny: 600x700x450mm (+ 10%). 7. Wymiar wózka: 600x650x750mm (+ 10%). 8. Wózek jezdny winien stanowić stabilną podstawę krajalnicy. 9. Wydajność krojenia ok.150 bochenków na godzinę (+ 10%). 10. Ilość noży tnących 35-38 szt. 11. Czas krojenia bochenka 20-25 s. 12. Proces krojenia automatyczny. Wyposażenie : 1. Szuflada na okruchy powstające przy krojeniu. 2. Wózek jezdny. Wymagania dodatkowe: 1. Okres gwarancji: na przechowywanie 48 m-cy i 24 m-ce od daty rozpoczęcia eksploatacji. 2. Dostawca zobowiązany jest do usunięcia zgłoszonych usterek w terminie do 72 godzin od zgłoszenia w okresie obowiązywania gwarancji. 3. Do oferty należy dołączyć katalog z oferowanym modelem maszyny. Katalog ma zawierać informacje o podstawowych wymaganych przez zamawiającego parametrach technicznych i wymagania dotyczące montażu urządzenia. 4. Pełna dokumentacja w języku polskim:  dokumentacja techniczno-ruchowa  instrukcja obsługi i bezpieczeństwa pracy 5. Urządzenie musi posiadać zamontowaną na stałe w widocznym miejscu tabliczkę informacyjną (metalową lub z laminowanego tworzywa sztucznego), przymocowaną w sposób trwały, odporną na udary mechaniczne , temperaturę, którą emituje urządzenie, działanie wody i środków myjąco-dezynfekujących oraz zamazanie danych na niej zapisanych. Tabliczka powinna mieć wymiar minimum 40x80mm i zawierać wpisy:  Producent  nazwa i model urządzenia  pełna nazwa i adres sprzedawcy  data produkcji  okres gwarancji  telefon do serwisów Produkt oznakowany znakiem CE (bezpośrednio na sprzęcie elektrycznym a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu, instrukcji obsługi lub świadectwie gwarancyjnym). Normy związane:  PN-EN 60335-1:2012 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego – Bezpieczeństwo użytkowania – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-1:2010/A11:2013-06 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego – Procedura badania hałasu – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-2-11:2002 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego –Procedura badania hałasu – Część 2 -11: Wymagania szczegółowe dla elektrycznych przyrządów do przygotowywania żywności  PN-EN 60335-2-64:2002 Bezpieczeństwo elektrycznych przyrządów do użytku domowego i podobnego – Część 2-64: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych maszyn kuchennych dla zakładów zbiorowego żywienia  PN-EN 60335-2-14:2009 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego – Bezpieczeństwo użytkowania – Część 2-14: Wymagania szczegółowe dotyczące maszyn kuchennych. 6. LADA BEMAROWA JEZDNA 3 KOMOROWA Z POJEMNIKAMI GN1/1 Przeznaczenie: Urządzenie grzejne do utrzymywania temperatury gorących potraw. Wymagania konstrukcyjne: 1. Materiał wykonania : stal nierdzewna kwasoodporna gat.304 AISI(PN-EN10088-1:2014-12. Stale odporne na korozję - Część 1: Wykaz stali odpornych na korozję). 2. Grzałki zamocowane są bezpośrednio pod pojemnikami gastronomicznymi. 3. Grzałki mogą pracować zarówno w powietrzu jak i w wodzie. 4. Zbiornik przystosowany do pojemników typu GN 1/1. 5. Zastosowanie systemu przekładek – mniejszych o maksymalnej wys. 200mm. 6. Wspólna komora dla wszystkich przewidzianych GN-ów lub osobne komory z niezależnym sterowaniem temperaturą w każdej z nich. 7. Elementy grzejne zabezpieczone przed uszkodzeniem. 8. Termostat utrzymujący temperatury w zakresie 30-95 ˚C. 9. Lampka sygnalizacyjna zakres temperatury. 10. Zawór spustowy. 11. Stojak jezdny: 4 skrętne kółka ,w tym 2 z hamulcem. 12. W zestawie pojemniki GN 1/1 h-200 mm z ruchomymi uchwytami i pokrywami z wcięciami – 3kpl. 13. Listwy wspornikowe oddzielające pojemniki GN1/1 – 2 szt. Wymagania techniczne: 1. Zasilanie: 230V, 50Hz 2. Moc: 2-2,20 kW 3. Zakres utrzymywanych temperatur: 30-95 ˚C Wymagania dodatkowe: 1. Dowóz, montaż oraz rozruch techniczny i technologiczny urządzeń w okresie obowiązującej gwarancji na koszt dostawcy w terminie uzgodnionym z odbiorcą we wskazanych przez niego obiektach kuchennych. 2. Dostawca przeprowadzi w jednostce wojskowej jednodniowe przeszkolenie personelu, po montażu oraz rozruchu technicznym i technologicznym urządzenia z zakresu obsługi codziennej, okresowej, bhp, programowania i pracy, łącznie z obsługą wyposażenia dodatkowego. 3. Pełna dokumentacja w języku polskim: a) dokumentacja techniczno-ruchowa b) instrukcja obsługi i bezpieczeństwa pracy 4. Urządzenie musi posiadać zamontowaną na stałe w widocznym miejscu tabliczkę informacyjną (metalową lub z laminowanego tworzywa sztucznego), przymocowaną w sposób trwały ,odporną na udary mechaniczne, temperaturę, którą emituje maszyna, działanie wody i środków myjąco-dezynfekujących oraz zamazanie danych na niej zapisanych. Tabliczka powinna mieć wymiar min.40 x 80 mm i zawierać wpisy:  Producent  nazwa i model urządzenia  pełna nazwa i adres sprzedawcy  data produkcji  okres gwarancji  telefon do serwisów 5. Wykaz adresów punktów serwisowych załączony do dokumentacji techniczno-ruchowej i instrukcji obsługi. 6. Do oferty musi być dołączony katalog z oferowanym modelem urządzenia. Katalog ma zawierać informacje o wszystkich wymaganych przez zamawiającego parametrach technicznych i wymagania co do montażu. 7. Okres gwarancji: na przechowywanie 48 miesięcy i 24 miesiące od daty rozpoczęcia eksploatacji. 8. Dostawca zobowiązany jest do usunięcia zgłoszonych usterek w terminie do 72 godzin od zgłoszenia w okresie obowiązywania gwarancji. 9. Deklaracja zgodności WE. Produkt oznakowany znakiem CE (bezpośrednio na sprzęcie elektrycznym a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu, instrukcji obsługi lub świadectwie gwarancyjnym). Normy związane:  PN-EN 60335-1:2012 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego - Bezpieczeństwo użytkowania – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-1:2010/A11:2013-06 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego – Procedura badania hałasu – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60335-2-50:2003 Bezpieczeństwo elektrycznych przyrządów do użytku domowego i podobnego - Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych bemarów dla zakładów zbiorowego żywienia  PN-EN 60335-2-49:2010 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego - Bezpieczeństwo użytkowania – Część 2-49: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznego sprzętu do przechowywania ciepłej żywności i ciepłych naczyń dla zakładów zbiorowego żywienia 7. SZATKOWNICA DO WARZYW Przeznaczenie: Do obróbki wstępnej , rozdrabniania i porcjowania żywności. Wymagania konstrukcyjne: 1. Wymagania ogólne:  powierzchnie materiałów i powłok powinny być trwałe i łatwe do czyszczenia,  nie mogą mieć pęknięć,  powinny być odporne na zarysowania, powstawanie odprysków i ubytków, łuszczenie oraz ścieranie. 2. Strefa spożywcza oprócz wymagań wg. pkt.1 materiały powinny być:  odporne na korozję,  nieszkodliwe,  nie absorpcyjne ponadto nie powinny:  przekazywać do żywności zapachów, zabarwień lub smaku,  zanieczyszczać żywności lub wywierać na nią niekorzystny wpływ. 3. Strefa niespożywcza w uzupełnieniu pkt.1, powierzchnie strefy niespożywczej powinny być wykonane z materiałów odpornych na korozję i łatwych do utrzymania w czystości. 4. Elementy strefy spożywczej szatkownicy powinny być wykonane ze stali nierdzewnej, tworzyw sztucznych i innych materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. 5. Elementy strefy niespożywczej szatkownicy powinny być wykonane ze stali nierdzewnej lub zwykłej jakości skutecznie zabezpieczonej powierzchniowo przed działaniem korozyjnie agresywnych czynników środowiska oraz umożliwiać łatwe ich czyszczenie i dezynfekcję. Wymagania techniczne: 1. Napięcie zasilania: 3x 400 V, 2. Moc: 0,8-1,2 kW 3. Wydajność: 900-1000 kg/h 4. Grubość cięcia ok. 1,7 mm 5. Średnica tarczy tnącej – 420 mm 6. Wymogi: wyłącznik przeciążeniowy 7. Cechy konstrukcyjne: obniżona głośność pracy, zabezpieczenie przed wyciekiem oleju, obudowa i wsyp nierdzewne. 8. Wyposażenie: zestaw tarcz tnących - 5 szt: a) tarcza do surówek 1,7x18mm i 1,7x36mm; b) tarcza do wiórek drobna i średnia; c) tarcza do szatkowania kapusty. Wymagania dodatkowe : 1. Pełna dokumentacja tylko w języku polskim: a) dokumentacja techniczno-ruchowa b) instrukcja obsługi i bezpieczeństwa pracy c) wypełniona karta gwarancyjna d) wykaz adresów punktów serwisowych 2. Okres gwarancji: na przechowywanie 48 miesięcy i 24 miesiące od daty rozpoczęcia eksploatacji. 3. Urządzenie musi posiadać zamontowaną na stałe w widocznym miejscu tabliczkę informacyjną (metalową lub z laminowanego tworzywa sztucznego), przymocowaną w sposób trwały, odporną na udary mechaniczne, temperaturę, którą emituje urządzenie, działanie wody i środków myjąco-dezynfekujących oraz zamazanie danych na niej zapisanych. Tabliczka powinna mieć wymiar min.40 mm x 80 mm i zawierać wpisy: - producent - nazwa i model urządzenia - pełna nazwa i adres sprzedawcy - data produkcji - okres gwarancji - telefon do serwisów 4. Dostawca zobowiązany jest do usunięcia zgłoszonych usterek w terminie do 72 godzin od zgłoszenia w okresie obowiązywania gwarancji. 5. Firmowy serwis i magazyn części zamiennych na terenie Polski. 6. Do oferty należy dołączyć katalog z oferowanym modelem urządzenia. Katalog ma zawierać informacje o wszystkich wymaganych przez zamawiającego parametrach technicznych i wymagania co do montażu. Produkt oznakowany znakiem CE (bezpośrednio na sprzęcie elektrycznym a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu, instrukcji obsługi lub świadectwie gwarancyjnym). Normy związane:  PN-EN 60335-1:2012 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego - Bezpieczeństwo użytkowania – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-1:2010/A11:2013-06 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego – Procedura badania hałasu – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-2-11:2002 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego – Procedura badania hałasu – Część 2-11: Wymagania szczegółowe dla elektrycznych przyrządów do przygotowywania żywności  PN-EN 60335-2-64:2002 Bezpieczeństwo elektrycznych przyrządów do użytku domowego i podobnego – Część 2-64: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych maszyn kuchennych dla zakładów zbiorowego żywienia  PN-EN 60335-2-14:2009 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego – Bezpieczeństwo użytkowania – Część 2-14: Wymagania szczegółowe dotyczące maszyn kuchennych.

II.5) Główny kod CPV: 42215110-0
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
42215100-7


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach: 21
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia:
Okres w miesiącach Okres w dniach Data rozpoczęcia Data zakończenia
21

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Wykonawca przedstawi wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych (2) dwóch głównych dostaw o wartości nie mniejszej niż 90 tysięcy złotych brutto każda, o charakterze tożsamym z przedmiotem zamówienia w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem wartości wraz z załączeniem dowodów, czy usługi te zostały wykonane lub są wykonywane należycie – załącznik nr 7 do SIWZ. Jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać wymaganych przez Zamawiającego dokumentów, o których mowa w pkt 3), Wykonawca może złożyć oświadczenie własne lub inne dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej. W przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, wystarczy by powyższy warunek spełniał jeden z Wykonawców lub wszyscy Wykonawcy łącznie.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)

Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp)



Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp)
III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
1. Zamawiający wezwie Wykonawcę, którego oferta zostanie najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia następujących dokumentów potwierdzających brak podstaw do wykluczenia Wykonawcy z postępowania: 1) zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy; 2) zaświadczenia właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy; 3) odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy; UWAGA: W przypadku oferty składanej przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (Konsorcjum, spółka cywilna), dokumenty, o których mowa w ppkt 1), 2) i 3) składane będą przez każdego partnera konsorcjum/ wspólnika spółki cywilnej.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
2. Zamawiający wezwie Wykonawcę, którego oferta zostanie najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu aktualnych na dzień złożenia dokumentów t. j.: wykazu wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych (2) dwóch głównych dostaw o wartości nie mniejszej niż 90 tysięcy złotych brutto każda, o charakterze tożsamym z przedmiotem zamówienia w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem wartości wraz z załączeniem dowodów, czy usługi te zostały wykonane lub są wykonywane należycie – załącznik nr 7 do SIWZ. Jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać wymaganych przez Zamawiającego dokumentów Wykonawca może złożyć oświadczenie własne lub inne dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej. W przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, wystarczy by powyższy warunek spełniał jeden z Wykonawców lub wszyscy Wykonawcy łącznie.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
1. W celu wstępnego wykazania braku podstaw do wykluczenia, o których mowa w art. 24 ust. 1 oraz 24 ust. 5 pkt 1, 2, 4 i 8 ustawy Pzp Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia – wg wzoru stanowiącego Załącznik nr 4 do SIWZ. 2. W celu wstępnego wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1b Pzp Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia – wg wzoru stanowiącego Załącznik nr 5 do SIWZ. 3. Formularz ofertowy – Załącznik nr 2 do SIWZ. 4. Potwierdzenie wniesienia wadium. 5. Pełnomocnictwo udzielane osobom podpisującym ofertę, o ile prawo do reprezentowania Wykonawcy w powyższym zakresie nie wynika wprost z dokumentu rejestrowego – gdy dotyczy. 6. Zobowiązanie do oddania do dyspozycji niezbędnych zasobów - Załącznik nr 8 do SIWZ – gdy dotyczy. 7. UWAGA: Wykonawca do oferty zobowiązany jest załączyć katalogi z oferowanym modelem urządzenia. Katalogi te mają zawierać informacje o wszystkich wymaganych przez Zamawiającego parametrach technicznych i wymagania co do montażu urządzeń. 8. oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 (Załącznik nr 6 do SIWZ). Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Jeżeli Wykonawca nie należy do jakiejkolwiek grupy kapitałowej, może już na etapie składania ofert (wraz z ofertą) złożyć stosowną informację w tym zakresie (załącznik nr 6 do SIWZ) – w takim przypadku wymóg złożenia w terminie 3 dni oświadczenia dotyczącego przynależności do grupy kapitałowej dezaktualizuje się. „[…] Oświadczenie o braku przynależności do grupy kapitałowej złożone wraz z ofertą, niezależnie od ilości, również potwierdza brak podstawy do wykluczenia z postępowania, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. Należy jednak w tym przypadku pamiętać, że jakakolwiek zmiana sytuacji wykonawcy w toku postępowania (włączenie do grupy kapitałowej) będzie powodowała obowiązek aktualizacji takiego oświadczenia po stronie wykonawcy.”
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Tak
Informacja na temat wadium
1. Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium na okres związania ofertą na kwotę/wartość: 5 356,95 złotych brutto. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości /t. j. Dz. U. z 2019 r., poz. 310 ze.zm./. Wadium wniesione w pieniądzu Zamawiający przechowuje na rachunku bankowym 42 Bazy Lotnictwa Szkolnego w Radomiu prowadzonym przez: NBP o/o Warszawa nr r-ku: 96 1010 1010 0136 2213 9120 0000 z dopiskiem: Wadium dotyczące –,,Dostawa sprzętu żywnościowego i gastronomicznego wraz z montażem na stołówce wojskowej nr 1 i magazynie sprzętu dla 42 BLSZ w m. Radom.’’ nr sprawy 35/PN/2019.

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
cena brutto 60,00
Okres udzielonej gwarancji na przedmiot zamówienia 20,00
Termin dostawy przedmiotu zamówienia 20,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji Nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: Nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: Nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. Zakazuje się zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, chyba że zachodzi co najmniej jedna z okoliczności wskazanych w art. 144 ust 1-1b, 1d i 1e ustawy Pzp. 2. Strony ustalają iż zmiana postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, z zastrzeżeniem art.144 ustawy Pzp, może mieć miejsce w następujących przypadkach: 1) wystąpienia okoliczności siły wyższej np. wystąpienia zdarzenia losowego wywołanego przez czynniki zewnętrzne, którego nie można było przewidzieć, w szczególności zagrażającego bezpośrednio życiu lub zdrowiu ludzi lub grożącego powstaniem szkody w znacznych rozmiarach; 2) innych postanowień umowy, gdy ich zmiana jest konieczna w związku ze zmianą przepisów prawa powszechnie obowiązującego, zmianą decyzji wydanych przez Ministra Obrony Narodowej, bądź zmianą wytycznych przełożonych Zamawiającego; 3) przekształcenia którejkolwiek ze Stron umowy; 4) zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa mających wpływ na realizację przedmiotu zamówienia; 5) zmiany wartości umowy spowodowanej zmianą stawki podatku od towarów i usług (VAT); 6) zmiany terminu realizacji dostawy ze względu na przyczyny zewnętrzne leżące po stronie Zamawiającego, mające związek ze specyfiką działalności Zamawiającego; 7) ewentualnych zmian zakresu przedmiotu umowy z przyczyn nie zależnych od Zamawiającego lub Wykonawcy. 3. W przypadkach przedstawionych w niniejszym paragrafie Wykonawcy nie będą przysługiwać żadne roszczenia odszkodowawcze z tego tytułu. 4. Wszelkie zmiany i uzupełnienia treści umowy, o której mowa powyżej wymagają aneksu sporządzonego z zachowaniem formy pisemnej pod rygorem nieważności.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2019-09-20, godzina: 09:30,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> Oferty składane mają być w języku polskim.
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
1. Do czynności podejmowanych przez Zamawiającego i Wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego stosuje się Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Rozporządzenie RODO), które weszło w życie z dniem 25 maja 2018 r., oraz ustawy z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych /Dz. U. z 2019 r. poz. 730./. 2. 8. KLAUZULA INFORMACYJNA z art. 13 RODO - Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) /Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1/, dalej „RODO”, informuję, że: 1) administratorem danych osobowych jest 42. Baza Lotnictwa Szkolnego w Radomiu z siedzibą w Radomiu przy ul. Sadków 9 nr tel.: 261 511 500, nr fax.: 261 511 300; 2) dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na ,,Dostawę sprzętu żywnościowego i gastronomicznego wraz z montażem na stołówce wojskowej nr 1 i magazynie sprzętu dla 42 BLSZ w m. Radom.’’ prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego; 3) odbiorcami danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art.96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych /Dz. U. z 2018 r. poz. 1986 z późn. zm./.
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH






NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę naprawę dwóch kanap - Zielonka
  • Lokalizacja zleceniamazowieckie
  • Data dodania22-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Dzień dobry, mam dwie kanapy 2 i 3 osobową z podnoszonymi podnóżkami sprowadzone ze Stanów Zjednoczonych. W obu poprzesuwały się sprężyny i zrobiły się przerwy pomiędzy siedziskami. Ponadto w dwuosobowej pękła deska boczna pod podłokietnikiem. Czy dokonuje Pan takich napraw u klienta i jaka jest ewentualnie cena takiej usługi?
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI