Część nr: |
1 |
Nazwa: |
warzywa i owoce |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów żywnościowych dla potrzeb żywienia dzieci. Produkty żywnościowe należy dostarczać w zależności od potrzeb do:a. Kuchni gminnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym , 43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3,b. Stołówki szkolnej w Zespole Szkolno –Przedszkolnym, 43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3,c. Stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Bestwinie, 43 – 512 Bestwina, ul. Szkolna 11,d. Stołówki szkolnej w Przedszkolu w Bestwinie, 43 – 512 Bestwina, ul. Szkolna 8,e. Stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Janowicach, 43 – 512 Janowice, ul. Korczaka 2,f. Stołówki szkolnej w Przedszkolu w Janowicach, 43 – 512 Janowice, ul. Janowicka 100,g Stołówki szkolnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Kaniowie, 43 – 514 Kaniów, ul. Batalionów Chłopskich 15.2.W związku z faktem, że produkty żywnościowe dostarczane będą do kilku lokalizacji, Zamawiający przedstawia ogólny schemat przygotowania posiłków dla dzieci. Produkty dostarczane będą do 6 obiektów szkolnych (szkoły i przedszkola). Przygotowywanie obiadów będzie miało miejsce w „centralnej” kuchni gminnej, która zlokalizowana jest w budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Bestwince przy ul. Dworkowej 3. Następnie obiady będą rozwożone do poszczególnych szkół i przedszkoli (tzw. catering). Przygotowanie śniadań i podwieczorków odbywać się będzie natomiast w każdym z 6 obiektów szkolnych indywidualnie (także w budynku, w którym jest kuchnia gminna).3.W okresie wakacyjnym kuchnia gminna będzie pracowała w ograniczonym zakresie. Posiłki będą przygotowywane dla przedszkola pełniącego dyżur w okresie wakacji. 4.Dyżur wakacyjny pełnić będzie stołówka szkolna w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Bestwince, 43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3.6.W każdym przypadku, jeżeli w SIWZ nie ma wskazania do której części zamówienia odnosi się dany zapis, należy przyjąć, iż zapis dotyczy wszystkich części zamówienia.7.Dostawa poszczególnych części asortymentowych odbywać się będzie dwa razy w tygodniu, w godzinach od 7:00 do 9:00, w terminie do 1 lub 2 dni roboczych (w zależności od zadeklarowanego przez Wykonawcę terminu) od złożenia zamówienia. Przez dni robocze należy rozumieć dni od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.8.Ogólne wymagania dotyczące dostarczanych produktów:a. dostarczane produkty muszą być wyprodukowane, opakowane i dostarczone zgodnie z obowiązującymi wymaganiami określonymi w przepisach krajowych i unijnych dotyczących artykułów żywnościowych,b. dostarczane produkty muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, data spożycia winna być nie krótsza, niż wskazana w formularzu cenowym dla danej grupy. Produkty winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami,c. dostarczane artykuły winny być wysokiej jakości, tj. I-go gatunku bez wad fizycznych i jakościowych,d. dostarczane produkty muszą spełniać wymagania zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r., poz. 1154),e. opakowania jednostkowe oraz zbiorowe powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m. in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakościowej, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. Opakowania powinny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.9.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono we wzorze umowy oraz w załącznikach 1a do SIWZ dla poszczególnych części stanowiących jednocześnie formularz cenowy. 10.Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych i musi posiadać aktualną decyzję Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. z 2019 r, poz. 1252), zaś konwojent dostarczający dany produkt musi posiadać aktualną książeczkę zdrowia dopuszczającą do kontaktu z żywnością, o ile przepisy w danym asortymencie tego wymagają. Wykonawca każdorazowo zobowiązany będzie okazać powyższe dokumenty na prośbę Zamawiającego. W razie stwierdzenia przez Zamawiającego niezachowania warunków sanitarnych Zamawiający może odmówić odbioru towaru, a w przypadku trzykrotnego powtórzenia się opisanej sytuacji Zamawiający może odstąpić od umowy.11.W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym Zamawiający posłużył się prawem opcji, o którym mowa w art. 34 ust. 5 ustawy Pzp. 12.Tym samym, wskazany został zakres minimalny artykułów żywnościowych w poszczególnych grupach asortymentowych, który zamawiający zakupi oraz zakres maksymalny tego zamówienia, tzw. widełki do których zakres minimalny będzie mógł być powiększony wg realnych potrzeb Zamawiającego. Przy czym, wykonawca zobowiązany jest podać cenę za minimalny oraz maksymalny poziom zamówienia. Zamawiający zastrzega, że realizacja zakresu maksymalnego zamówienia uzależniona będzie od okoliczności niezależnych od zamawiającego i stanowi uprawnienie Zamawiającego, z którego może, ale nie musi on skorzystać.13.Podane w opisach produktów nazwy mają jedynie charakter pomocniczy dla określenia podstawowych parametrów i cech opisywanego produktu. Parametry te stanowią wymagania minimalne i dopuszcza się, aby dostawa objęła produkty o równoważnych lub lepszych parametrach. Udowodnienie równoważności zaoferowanych produktów spoczywa na Wykonawcy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-1, 15300000-1, 03212100-1, 15300000-1
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
Termin realizacji dostawy po zlożeniu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
warzywa korzeniowe obrane |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów żywnościowych dla potrzeb żywienia dzieci. Produkty żywnościowe należy dostarczać w zależności od potrzeb do:a. Kuchni gminnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym , 43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3,b. Stołówki szkolnej w Zespole Szkolno –Przedszkolnym, 43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3,c. Stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Bestwinie, 43 – 512 Bestwina, ul. Szkolna 11,d. Stołówki szkolnej w Przedszkolu w Bestwinie, 43 – 512 Bestwina, ul. Szkolna 8,e. Stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Janowicach, 43 – 512 Janowice, ul. Korczaka 2,f. Stołówki szkolnej w Przedszkolu w Janowicach, 43 – 512 Janowice, ul. Janowicka 100,g Stołówki szkolnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Kaniowie, 43 – 514 Kaniów, ul. Batalionów Chłopskich 15.2.W związku z faktem, że produkty żywnościowe dostarczane będą do kilku lokalizacji, Zamawiający przedstawia ogólny schemat przygotowania posiłków dla dzieci. Produkty dostarczane będą do 6 obiektów szkolnych (szkoły i przedszkola). Przygotowywanie obiadów będzie miało miejsce w „centralnej” kuchni gminnej, która zlokalizowana jest w budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Bestwince przy ul. Dworkowej 3. Następnie obiady będą rozwożone do poszczególnych szkół i przedszkoli (tzw. catering). Przygotowanie śniadań i podwieczorków odbywać się będzie natomiast w każdym z 6 obiektów szkolnych indywidualnie (także w budynku, w którym jest kuchnia gminna).3.W okresie wakacyjnym kuchnia gminna będzie pracowała w ograniczonym zakresie. Posiłki będą przygotowywane dla przedszkola pełniącego dyżur w okresie wakacji. 4.Dyżur wakacyjny pełnić będzie stołówka szkolna w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Bestwince, 43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3.6.W każdym przypadku, jeżeli w SIWZ nie ma wskazania do której części zamówienia odnosi się dany zapis, należy przyjąć, iż zapis dotyczy wszystkich części zamówienia.7.Dostawa poszczególnych części asortymentowych odbywać się będzie dwa razy w tygodniu, za wyjątkiem pieczywa, które będzie dostarczane od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach od 7:00 do 9:00, w terminie do 1 lub 2 dni roboczych (w zależności od zadeklarowanego przez Wykonawcę terminu) od złożenia zamówienia. Przez dni robocze należy rozumieć dni od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.8.Ogólne wymagania dotyczące dostarczanych produktów:a. dostarczane produkty muszą być wyprodukowane, opakowane i dostarczone zgodnie z obowiązującymi wymaganiami określonymi w przepisach krajowych i unijnych dotyczących artykułów żywnościowych,b. dostarczane produkty muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, data spożycia winna być nie krótsza, niż wskazana w formularzu cenowym dla danej grupy. Produkty winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami,c. dostarczane artykuły winny być wysokiej jakości, tj. I-go gatunku bez wad fizycznych i jakościowych,d. dostarczane produkty muszą spełniać wymagania zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r., poz. 1154),e. opakowania jednostkowe oraz zbiorowe powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m. in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakościowej, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. Opakowania powinny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.9.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono we wzorze umowy oraz w załącznikach 1a do SIWZ dla poszczególnych części stanowiących jednocześnie formularz cenowy. 10.Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych i musi posiadać aktualną decyzję Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. z 2019 r, poz. 1252), zaś konwojent dostarczający dany produkt musi posiadać aktualną książeczkę zdrowia dopuszczającą do kontaktu z żywnością, o ile przepisy w danym asortymencie tego wymagają. Wykonawca każdorazowo zobowiązany będzie okazać powyższe dokumenty na prośbę Zamawiającego. W razie stwierdzenia przez Zamawiającego niezachowania warunków sanitarnych Zamawiający może odmówić odbioru towaru, a w przypadku trzykrotnego powtórzenia się opisanej sytuacji Zamawiający może odstąpić od umowy.11.W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym Zamawiający posłużył się prawem opcji, o którym mowa w art. 34 ust. 5 ustawy Pzp. 12.Tym samym, wskazany został zakres minimalny artykułów żywnościowych w poszczególnych grupach asortymentowych, który zamawiający zakupi oraz zakres maksymalny tego zamówienia, tzw. widełki do których zakres minimalny będzie mógł być powiększony wg realnych potrzeb Zamawiającego. Przy czym, wykonawca zobowiązany jest podać cenę za minimalny oraz maksymalny poziom zamówienia. Zamawiający zastrzega, że realizacja zakresu maksymalnego zamówienia uzależniona będzie od okoliczności niezależnych od zamawiającego i stanowi uprawnienie Zamawiającego, z którego może, ale nie musi on skorzystać.13.Podane w opisach produktów nazwy mają jedynie charakter pomocniczy dla określenia podstawowych parametrów i cech opisywanego produktu. Parametry te stanowią wymagania minimalne i dopuszcza się, aby dostawa objęła produkty o równoważnych lub lepszych parametrach. Udowodnienie równoważności zaoferowanych produktów spoczywa na Wykonawcy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-1, 03221110-0
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
Termin realizacji dostawy po zlożeniu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
3 |
Nazwa: |
pieczywo |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów żywnościowych dla potrzeb żywienia dzieci. Produkty żywnościowe należy dostarczać w zależności od potrzeb do:a. Kuchni gminnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym , 43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3,b. Stołówki szkolnej w Zespole Szkolno –Przedszkolnym, 43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3,c. Stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Bestwinie, 43 – 512 Bestwina, ul. Szkolna 11,d. Stołówki szkolnej w Przedszkolu w Bestwinie, 43 – 512 Bestwina, ul. Szkolna 8,e. Stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Janowicach, 43 – 512 Janowice, ul. Korczaka 2,f. Stołówki szkolnej w Przedszkolu w Janowicach, 43 – 512 Janowice, ul. Janowicka 100,g Stołówki szkolnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Kaniowie, 43 – 514 Kaniów, ul. Batalionów Chłopskich 15.2.W związku z faktem, że produkty żywnościowe dostarczane będą do kilku lokalizacji, Zamawiający przedstawia ogólny schemat przygotowania posiłków dla dzieci. Produkty dostarczane będą do 6 obiektów szkolnych (szkoły i przedszkola). Przygotowywanie obiadów będzie miało miejsce w „centralnej” kuchni gminnej, która zlokalizowana jest w budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Bestwince przy ul. Dworkowej 3. Następnie obiady będą rozwożone do poszczególnych szkół i przedszkoli (tzw. catering). Przygotowanie śniadań i podwieczorków odbywać się będzie natomiast w każdym z 6 obiektów szkolnych indywidualnie (także w budynku, w którym jest kuchnia gminna).3.W okresie wakacyjnym kuchnia gminna będzie pracowała w ograniczonym zakresie. Posiłki będą przygotowywane dla przedszkola pełniącego dyżur w okresie wakacji. 4.Dyżur wakacyjny pełnić będzie stołówka szkolna w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Bestwince, 43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3.6.W każdym przypadku, jeżeli w SIWZ nie ma wskazania do której części zamówienia odnosi się dany zapis, należy przyjąć, iż zapis dotyczy wszystkich części zamówienia.7. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać pieczywo w dni robocze w godzinach od 7:00 do 7:30, w terminie do 1 lub 2 dni roboczych (w zależności od zadeklarowanego przez Wykonawcę terminu) od złożenia zamówienia. Przez dni robocze należy rozumieć dni od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.8.Ogólne wymagania dotyczące dostarczanych produktów:a. dostarczane produkty muszą być wyprodukowane, opakowane i dostarczone zgodnie z obowiązującymi wymaganiami określonymi w przepisach krajowych i unijnych dotyczących artykułów żywnościowych,b. dostarczane produkty muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, data spożycia winna być nie krótsza, niż wskazana w formularzu cenowym dla danej grupy. Produkty winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami,c. dostarczane artykuły winny być wysokiej jakości, tj. I-go gatunku bez wad fizycznych i jakościowych,d. dostarczane produkty muszą spełniać wymagania zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r., poz. 1154),e. opakowania jednostkowe oraz zbiorowe powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m. in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakościowej, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. Opakowania powinny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.9.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono we wzorze umowy oraz w załącznikach 1a do SIWZ dla poszczególnych części stanowiących jednocześnie formularz cenowy. 10.Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych i musi posiadać aktualną decyzję Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. z 2019 r, poz. 1252), zaś konwojent dostarczający dany produkt musi posiadać aktualną książeczkę zdrowia dopuszczającą do kontaktu z żywnością, o ile przepisy w danym asortymencie tego wymagają. Wykonawca każdorazowo zobowiązany będzie okazać powyższe dokumenty na prośbę Zamawiającego. W razie stwierdzenia przez Zamawiającego niezachowania warunków sanitarnych Zamawiający może odmówić odbioru towaru, a w przypadku trzykrotnego powtórzenia się opisanej sytuacji Zamawiający może odstąpić od umowy.11.W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym Zamawiający posłużył się prawem opcji, o którym mowa w art. 34 ust. 5 ustawy Pzp. 12.Tym samym, wskazany został zakres minimalny artykułów żywnościowych w poszczególnych grupach asortymentowych, który zamawiający zakupi oraz zakres maksymalny tego zamówienia, tzw. widełki do których zakres minimalny będzie mógł być powiększony wg realnych potrzeb Zamawiającego. Przy czym, wykonawca zobowiązany jest podać cenę za minimalny oraz maksymalny poziom zamówienia. Zamawiający zastrzega, że realizacja zakresu maksymalnego zamówienia uzależniona będzie od okoliczności niezależnych od zamawiającego i stanowi uprawnienie Zamawiającego, z którego może, ale nie musi on skorzystać.13.Podane w opisach produktów nazwy mają jedynie charakter pomocniczy dla określenia podstawowych parametrów i cech opisywanego produktu. Parametry te stanowią wymagania minimalne i dopuszcza się, aby dostawa objęła produkty o równoważnych lub lepszych parametrach. Udowodnienie równoważności zaoferowanych produktów spoczywa na Wykonawcy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-1, 15811000-6
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
Termin realizacji dostawy po zlożeniu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
4 |
Nazwa: |
ryby i mrożone artykuły spożywcze |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów żywnościowych dla potrzeb żywienia dzieci. Produkty żywnościowe należy dostarczać w zależności od potrzeb do:a. Kuchni gminnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym , 43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3,b. Stołówki szkolnej w Zespole Szkolno –Przedszkolnym, 43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3,c. Stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Bestwinie, 43 – 512 Bestwina, ul. Szkolna 11,d. Stołówki szkolnej w Przedszkolu w Bestwinie, 43 – 512 Bestwina, ul. Szkolna 8,e. Stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Janowicach, 43 – 512 Janowice, ul. Korczaka 2,f. Stołówki szkolnej w Przedszkolu w Janowicach, 43 – 512 Janowice, ul. Janowicka 100,g Stołówki szkolnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Kaniowie, 43 – 514 Kaniów, ul. Batalionów Chłopskich 15.2.W związku z faktem, że produkty żywnościowe dostarczane będą do kilku lokalizacji, Zamawiający przedstawia ogólny schemat przygotowania posiłków dla dzieci. Produkty dostarczane będą do 6 obiektów szkolnych (szkoły i przedszkola). Przygotowywanie obiadów będzie miało miejsce w „centralnej” kuchni gminnej, która zlokalizowana jest w budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Bestwince przy ul. Dworkowej 3. Następnie obiady będą rozwożone do poszczególnych szkół i przedszkoli (tzw. catering). Przygotowanie śniadań i podwieczorków odbywać się będzie natomiast w każdym z 6 obiektów szkolnych indywidualnie (także w budynku, w którym jest kuchnia gminna).3.W okresie wakacyjnym kuchnia gminna będzie pracowała w ograniczonym zakresie. Posiłki będą przygotowywane dla przedszkola pełniącego dyżur w okresie wakacji. 4.Dyżur wakacyjny pełnić będzie stołówka szkolna w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Bestwince,43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3.6.W każdym przypadku, jeżeli w SIWZ nie ma wskazania do której części zamówienia odnosi się dany zapis, należy przyjąć, iż zapis dotyczy wszystkich części zamówienia.7.Dostawa poszczególnych części asortymentowych odbywać się będzie dwa razy w tygodniu, w godzinach od 7:00 do 9:00, w terminie do 1 lub 2 dni roboczych (w zależności od zadeklarowanego przez Wykonawcę terminu) od złożenia zamówienia. Przez dni robocze należy rozumieć dni od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.8.Ogólne wymagania dotyczące dostarczanych produktów:a. dostarczane produkty muszą być wyprodukowane, opakowane i dostarczone zgodnie z obowiązującymi wymaganiami określonymi w przepisach krajowych i unijnych dotyczących artykułów żywnościowych,b. dostarczane produkty muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, data spożycia winna być nie krótsza, niż wskazana w formularzu cenowym dla danej grupy. Produkty winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami,c. dostarczane artykuły winny być wysokiej jakości, tj. I-go gatunku bez wad fizycznych i jakościowych,d. dostarczane produkty muszą spełniać wymagania zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r., poz. 1154),e. opakowania jednostkowe oraz zbiorowe powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m. in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakościowej, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. Opakowania powinny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.9.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono we wzorze umowy oraz w załącznikach 1a do SIWZ dla poszczególnych części stanowiących jednocześnie formularz cenowy. 10.Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych i musi posiadać aktualną decyzję Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. z 2019 r, poz. 1252), zaś konwojent dostarczający dany produkt musi posiadać aktualną książeczkę zdrowia dopuszczającą do kontaktu z żywnością, o ile przepisy w danym asortymencie tego wymagają. Wykonawca każdorazowo zobowiązany będzie okazać powyższe dokumenty na prośbę Zamawiającego. W razie stwierdzenia przez Zamawiającego niezachowania warunków sanitarnych Zamawiający może odmówić odbioru towaru, a w przypadku trzykrotnego powtórzenia się opisanej sytuacji Zamawiający może odstąpić od umowy.11.W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym Zamawiający posłużył się prawem opcji, o którym mowa w art. 34 ust. 5 ustawy Pzp. 12.Tym samym, wskazany został zakres minimalny artykułów żywnościowych w poszczególnych grupach asortymentowych, który zamawiający zakupi oraz zakres maksymalny tego zamówienia, tzw. widełki do których zakres minimalny będzie mógł być powiększony wg realnych potrzeb Zamawiającego. Przy czym, wykonawca zobowiązany jest podać cenę za minimalny oraz maksymalny poziom zamówienia. Zamawiający zastrzega, że realizacja zakresu maksymalnego zamówienia uzależniona będzie od okoliczności niezależnych od zamawiającego i stanowi uprawnienie Zamawiającego, z którego może, ale nie musi on skorzystać.13.Podane w opisach produktów nazwy mają jedynie charakter pomocniczy dla określenia podstawowych parametrów i cech opisywanego produktu. Parametry te stanowią wymagania minimalne i dopuszcza się, aby dostawa objęła produkty o równoważnych lub lepszych parametrach. Udowodnienie równoważności zaoferowanych produktów spoczywa na Wykonawcy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-1, 15220000-6, 15330000-0, 15331170-9
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
Termin realizacji dostawy po zlożeniu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów żywnościowych dla potrzeb żywienia dzieci. Produkty żywnościowe należy dostarczać w zależności od potrzeb do:a. Kuchni gminnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym , 43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3,b. Stołówki szkolnej w Zespole Szkolno –Przedszkolnym, 43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3,c. Stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Bestwinie, 43 – 512 Bestwina, ul. Szkolna 11,d. Stołówki szkolnej w Przedszkolu w Bestwinie, 43 – 512 Bestwina, ul. Szkolna 8,e. Stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Janowicach, 43 – 512 Janowice, ul. Korczaka 2,f. Stołówki szkolnej w Przedszkolu w Janowicach, 43 – 512 Janowice, ul. Janowicka 100,g Stołówki szkolnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Kaniowie, 43 – 514 Kaniów, ul. Batalionów Chłopskich 15.2W związku z faktem, że produkty żywnościowe dostarczane będą do kilku lokalizacji, Zamawiający przedstawia ogólny schemat przygotowania posiłków dla dzieci. Produkty dostarczane będą do 6 obiektów szkolnych (szkoły i przedszkola). Przygotowywanie obiadów będzie miało miejsce w „centralnej” kuchni gminnej, która zlokalizowana jest w budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Bestwince przy ul. Dworkowej 3. Następnie obiady będą rozwożone do poszczególnych szkół i przedszkoli (tzw. catering). Przygotowanie śniadań i podwieczorków odbywać się będzie natomiast w każdym z 6 obiektów szkolnych indywidualnie (także w budynku, w którym jest kuchnia gminna).3.W okresie wakacyjnym kuchnia gminna będzie pracowała w ograniczonym zakresie. Posiłki będą przygotowywane dla przedszkola pełniącego dyżur w okresie wakacji. 4.Dyżur wakacyjny pełnić będzie stołówka szkolna w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Bestwince, 43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3.6.W każdym przypadku, jeżeli w SIWZ nie ma wskazania do której części zamówienia odnosi się dany zapis, należy przyjąć, iż zapis dotyczy wszystkich części zamówienia.7.Dostawa poszczególnych części asortymentowych odbywać się będzie dwa razy w tygodniu, w godzinach od 7:00 do 9:00, w terminie do 1 lub 2 dni roboczych (w zależności od zadeklarowanego przez Wykonawcę terminu) od złożenia zamówienia. Przez dni robocze należy rozumieć dni od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.8.Ogólne wymagania dotyczące dostarczanych produktów:a. dostarczane produkty muszą być wyprodukowane, opakowane i dostarczone zgodnie z obowiązującymi wymaganiami określonymi w przepisach krajowych i unijnych dotyczących artykułów żywnościowych,b. dostarczane produkty muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, data spożycia winna być nie krótsza, niż wskazana w formularzu cenowym dla danej grupy. Produkty winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami,c. dostarczane artykuły winny być wysokiej jakości, tj. I-go gatunku bez wad fizycznych i jakościowych,d. dostarczane produkty muszą spełniać wymagania zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r., poz. 1154),e. opakowania jednostkowe oraz zbiorowe powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m. in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakościowej, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. Opakowania powinny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.9.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono we wzorze umowy oraz w załącznikach 1a do SIWZ dla poszczególnych części stanowiących jednocześnie formularz cenowy. 10.Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych i musi posiadać aktualną decyzję Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. z 2019 r, poz. 1252), zaś konwojent dostarczający dany produkt musi posiadać aktualną książeczkę zdrowia dopuszczającą do kontaktu z żywnością, o ile przepisy w danym asortymencie tego wymagają. Wykonawca każdorazowo zobowiązany będzie okazać powyższe dokumenty na prośbę Zamawiającego. W razie stwierdzenia przez Zamawiającego niezachowania warunków sanitarnych Zamawiający może odmówić odbioru towaru, a w przypadku trzykrotnego powtórzenia się opisanej sytuacji Zamawiający może odstąpić od umowy.11.W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym Zamawiający posłużył się prawem opcji, o którym mowa w art. 34 ust. 5 ustawy Pzp. 12.Tym samym, wskazany został zakres minimalny artykułów żywnościowych w poszczególnych grupach asortymentowych, który zamawiający zakupi oraz zakres maksymalny tego zamówienia, tzw. widełki do których zakres minimalny będzie mógł być powiększony wg realnych potrzeb Zamawiającego. Przy czym, wykonawca zobowiązany jest podać cenę za minimalny oraz maksymalny poziom zamówienia. Zamawiający zastrzega, że realizacja zakresu maksymalnego zamówienia uzależniona będzie od okoliczności niezależnych od zamawiającego i stanowi uprawnienie Zamawiającego, z którego może, ale nie musi on skorzystać.13.Podane w opisach produktów nazwy mają jedynie charakter pomocniczy dla określenia podstawowych parametrów i cech opisywanego produktu. Parametry te stanowią wymagania minimalne i dopuszcza się, aby dostawa objęła produkty o równoważnych lub lepszych parametrach. Udowodnienie równoważności zaoferowanych produktów spoczywa na Wykonawcy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-1, 03142500-3
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
Termin realizacji dostawy po zlożeniu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
6 |
Nazwa: |
Mięso, wędliny i drób |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów żywnościowych dla potrzeb żywienia dzieci. Produkty żywnościowe należy dostarczać w zależności od potrzeb do:a. Kuchni gminnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym , 43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3,b. Stołówki szkolnej w Zespole Szkolno –Przedszkolnym, 43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3,c. Stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Bestwinie, 43 – 512 Bestwina, ul. Szkolna 11,d. Stołówki szkolnej w Przedszkolu w Bestwinie, 43 – 512 Bestwina, ul. Szkolna 8,e. Stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Janowicach, 43 – 512 Janowice, ul. Korczaka 2,f. Stołówki szkolnej w Przedszkolu w Janowicach, 43 – 512 Janowice, ul. Janowicka 100,g Stołówki szkolnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Kaniowie, 43 – 514 Kaniów, ul. Batalionów Chłopskich 15.2.W związku z faktem, że produkty żywnościowe dostarczane będą do kilku lokalizacji, Zamawiający przedstawia ogólny schemat przygotowania posiłków dla dzieci. Produkty dostarczane będą do 6 obiektów szkolnych (szkoły i przedszkola). Przygotowywanie obiadów będzie miało miejsce w „centralnej” kuchni gminnej, która zlokalizowana jest w budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Bestwince przy ul. Dworkowej 3. Następnie obiady będą rozwożone do poszczególnych szkół i przedszkoli (tzw. catering). Przygotowanie śniadań i podwieczorków odbywać się będzie natomiast w każdym z 6 obiektów szkolnych indywidualnie (także w budynku, w którym jest kuchnia gminna).3.W okresie wakacyjnym kuchnia gminna będzie pracowała w ograniczonym zakresie. Posiłki będą przygotowywane dla przedszkola pełniącego dyżur w okresie wakacji. 4.Dyżur wakacyjny pełnić będzie stołówka szkolna w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Bestwince, 43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3.6.W każdym przypadku, jeżeli w SIWZ nie ma wskazania do której części zamówienia odnosi się dany zapis, należy przyjąć, iż zapis dotyczy wszystkich części zamówienia.7.Dostawa poszczególnych części asortymentowych odbywać się będzie dwa razy w tygodniu, w godzinach od 7:00 do 9:00, w terminie do 1 lub 2 dni roboczych (w zależności od zadeklarowanego przez Wykonawcę terminu) od złożenia zamówienia. Przez dni robocze należy rozumieć dni od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.8.Ogólne wymagania dotyczące dostarczanych produktów:a. dostarczane produkty muszą być wyprodukowane, opakowane i dostarczone zgodnie z obowiązującymi wymaganiami określonymi w przepisach krajowych i unijnych dotyczących artykułów żywnościowych,b. dostarczane produkty muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, data spożycia winna być nie krótsza, niż wskazana w formularzu cenowym dla danej grupy. Produkty winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami,c. dostarczane artykuły winny być wysokiej jakości, tj. I-go gatunku bez wad fizycznych i jakościowych,d. dostarczane produkty muszą spełniać wymagania zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r., poz. 1154),e. opakowania jednostkowe oraz zbiorowe powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m. in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakościowej, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. Opakowania powinny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.9.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono we wzorze umowy oraz w załącznikach 1a do SIWZ dla poszczególnych części stanowiących jednocześnie formularz cenowy. 10.Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych i musi posiadać aktualną decyzję Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. z 2019 r, poz. 1252), zaś konwojent dostarczający dany produkt musi posiadać aktualną książeczkę zdrowia dopuszczającą do kontaktu z żywnością, o ile przepisy w danym asortymencie tego wymagają. Wykonawca każdorazowo zobowiązany będzie okazać powyższe dokumenty na prośbę Zamawiającego. W razie stwierdzenia przez Zamawiającego niezachowania warunków sanitarnych Zamawiający może odmówić odbioru towaru, a w przypadku trzykrotnego powtórzenia się opisanej sytuacji Zamawiający może odstąpić od umowy.11.W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym Zamawiający posłużył się prawem opcji, o którym mowa w art. 34 ust. 5 ustawy Pzp. 12.Tym samym, wskazany został zakres minimalny artykułów żywnościowych w poszczególnych grupach asortymentowych, który zamawiający zakupi oraz zakres maksymalny tego zamówienia, tzw. widełki do których zakres minimalny będzie mógł być powiększony wg realnych potrzeb Zamawiającego. Przy czym, wykonawca zobowiązany jest podać cenę za minimalny oraz maksymalny poziom zamówienia. Zamawiający zastrzega, że realizacja zakresu maksymalnego zamówienia uzależniona będzie od okoliczności niezależnych od zamawiającego i stanowi uprawnienie Zamawiającego, z którego może, ale nie musi on skorzystać.13.Podane w opisach produktów nazwy mają jedynie charakter pomocniczy dla określenia podstawowych parametrów i cech opisywanego produktu. Parametry te stanowią wymagania minimalne i dopuszcza się, aby dostawa objęła produkty o równoważnych lub lepszych parametrach. Udowodnienie równoważności zaoferowanych produktów spoczywa na Wykonawcy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-1, 15110000-2, 15130000-8, 15131130-5, 15112100-7
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
Termin realizacji dostawy po zlożeniu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
7 |
Nazwa: |
Mleko, produkty mleczarskie i nabiał |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów żywnościowych dla potrzeb żywienia dzieci. Produkty żywnościowe należy dostarczać w zależności od potrzeb do:a. Kuchni gminnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym , 43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3,b. Stołówki szkolnej w Zespole Szkolno –Przedszkolnym, 43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3,c. Stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Bestwinie, 43 – 512 Bestwina, ul. Szkolna 11,d. Stołówki szkolnej w Przedszkolu w Bestwinie, 43 – 512 Bestwina, ul. Szkolna 8,e. Stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Janowicach, 43 – 512 Janowice, ul. Korczaka 2,f. Stołówki szkolnej w Przedszkolu w Janowicach, 43 – 512 Janowice, ul. Janowicka 100,g Stołówki szkolnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Kaniowie, 43 – 514 Kaniów, ul. Batalionów Chłopskich 15.2.W związku z faktem, że produkty żywnościowe dostarczane będą do kilku lokalizacji, Zamawiający przedstawia ogólny schemat przygotowania posiłków dla dzieci. Produkty dostarczane będą do 6 obiektów szkolnych (szkoły i przedszkola). Przygotowywanie obiadów będzie miało miejsce w „centralnej” kuchni gminnej, która zlokalizowana jest w budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Bestwince przy ul. Dworkowej 3. Następnie obiady będą rozwożone do poszczególnych szkół i przedszkoli (tzw. catering). Przygotowanie śniadań i podwieczorków odbywać się będzie natomiast w każdym z 6 obiektów szkolnych indywidualnie (także w budynku, w którym jest kuchnia gminna).3.W okresie wakacyjnym kuchnia gminna będzie pracowała w ograniczonym zakresie. Posiłki będą przygotowywane dla przedszkola pełniącego dyżur w okresie wakacji. 4.Dyżur wakacyjny pełnić będzie stołówka szkolna w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Bestwince, 43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3.6.W każdym przypadku, jeżeli w SIWZ nie ma wskazania do której części zamówienia odnosi się dany zapis, należy przyjąć, iż zapis dotyczy wszystkich części zamówienia.7.Dostawa poszczególnych części asortymentowych odbywać się będzie dwa razy w tygodniu, w godzinach od 7:00 do 9:00, w terminie do 1 lub 2 dni roboczych (w zależności od zadeklarowanego przez Wykonawcę terminu) od złożenia zamówienia. Przez dni robocze należy rozumieć dni od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.8.Ogólne wymagania dotyczące dostarczanych produktów:a. dostarczane produkty muszą być wyprodukowane, opakowane i dostarczone zgodnie z obowiązującymi wymaganiami określonymi w przepisach krajowych i unijnych dotyczących artykułów żywnościowych,b. dostarczane produkty muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, data spożycia winna być nie krótsza, niż wskazana w formularzu cenowym dla danej grupy. Produkty winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami,c. dostarczane artykuły winny być wysokiej jakości, tj. I-go gatunku bez wad fizycznych i jakościowych,d. dostarczane produkty muszą spełniać wymagania zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r., poz. 1154),e. opakowania jednostkowe oraz zbiorowe powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m. in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakościowej, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. Opakowania powinny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.9.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono we wzorze umowy oraz w załącznikach 1a do SIWZ dla poszczególnych części stanowiących jednocześnie formularz cenowy. 10.Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych i musi posiadać aktualną decyzję Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. z 2019 r, poz. 1252), zaś konwojent dostarczający dany produkt musi posiadać aktualną książeczkę zdrowia dopuszczającą do kontaktu z żywnością, o ile przepisy w danym asortymencie tego wymagają. Wykonawca każdorazowo zobowiązany będzie okazać powyższe dokumenty na prośbę Zamawiającego. W razie stwierdzenia przez Zamawiającego niezachowania warunków sanitarnych Zamawiający może odmówić odbioru towaru, a w przypadku trzykrotnego powtórzenia się opisanej sytuacji Zamawiający może odstąpić od umowy.11.W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym Zamawiający posłużył się prawem opcji, o którym mowa w art. 34 ust. 5 ustawy Pzp. 12.Tym samym, wskazany został zakres minimalny artykułów żywnościowych w poszczególnych grupach asortymentowych, który zamawiający zakupi oraz zakres maksymalny tego zamówienia, tzw. widełki do których zakres minimalny będzie mógł być powiększony wg realnych potrzeb Zamawiającego. Przy czym, wykonawca zobowiązany jest podać cenę za minimalny oraz maksymalny poziom zamówienia. Zamawiający zastrzega, że realizacja zakresu maksymalnego zamówienia uzależniona będzie od okoliczności niezależnych od zamawiającego i stanowi uprawnienie Zamawiającego, z którego może, ale nie musi on skorzystać.13.Podane w opisach produktów nazwy mają jedynie charakter pomocniczy dla określenia podstawowych parametrów i cech opisywanego produktu. Parametry te stanowią wymagania minimalne i dopuszcza się, aby dostawa objęła produkty o równoważnych lub lepszych parametrach. Udowodnienie równoważności zaoferowanych produktów spoczywa na Wykonawcy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-1, 15500000-3
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
Termin realizacji dostawy po zlożeniu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
8 |
Nazwa: |
pozostałe artykuły spożywcze |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów żywnościowych dla potrzeb żywienia dzieci. Produkty żywnościowe należy dostarczać w zależności od potrzeb do:a. Kuchni gminnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym , 43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3,b. Stołówki szkolnej w Zespole Szkolno –Przedszkolnym, 43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3,c. Stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Bestwinie, 43 – 512 Bestwina, ul. Szkolna 11,d. Stołówki szkolnej w Przedszkolu w Bestwinie, 43 – 512 Bestwina, ul. Szkolna 8,e. Stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Janowicach, 43 – 512 Janowice, ul. Korczaka 2,f. Stołówki szkolnej w Przedszkolu w Janowicach, 43 – 512 Janowice, ul. Janowicka 100,g Stołówki szkolnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Kaniowie, 43 – 514 Kaniów, ul. Batalionów Chłopskich 15.2.W związku z faktem, że produkty żywnościowe dostarczane będą do kilku lokalizacji, Zamawiający przedstawia ogólny schemat przygotowania posiłków dla dzieci. Produkty dostarczane będą do 6 obiektów szkolnych (szkoły i przedszkola). Przygotowywanie obiadów będzie miało miejsce w „centralnej” kuchni gminnej, która zlokalizowana jest w budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Bestwince przy ul. Dworkowej 3. Następnie obiady będą rozwożone do poszczególnych szkół i przedszkoli (tzw. catering). Przygotowanie śniadań i podwieczorków odbywać się będzie natomiast w każdym z 6 obiektów szkolnych indywidualnie (także w budynku, w którym jest kuchnia gminna).3.W okresie wakacyjnym kuchnia gminna będzie pracowała w ograniczonym zakresie. Posiłki będą przygotowywane dla przedszkola pełniącego dyżur w okresie wakacji. 4.Dyżur wakacyjny pełnić będzie stołówka szkolna w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Bestwince, 43– 512 Bestwinka, ul. Dworkowa 3.6.W każdym przypadku, jeżeli w SIWZ nie ma wskazania do której części zamówienia odnosi się dany zapis, należy przyjąć, iż zapis dotyczy wszystkich części zamówienia.7.Dostawa poszczególnych części asortymentowych odbywać się będzie dwa razy w tygodniu, w terminie do 1 lub 2 dni roboczych (w zależności od zadeklarowanego przez Wykonawcę terminu) od złożenia zamówienia. Przez dni robocze należy rozumieć dni od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.8.Ogólne wymagania dotyczące dostarczanych produktów:a. dostarczane produkty muszą być wyprodukowane, opakowane i dostarczone zgodnie z obowiązującymi wymaganiami określonymi w przepisach krajowych i unijnych dotyczących artykułów żywnościowych,b. dostarczane produkty muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, data spożycia winna być nie krótsza, niż wskazana w formularzu cenowym dla danej grupy. Produkty winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami,c. dostarczane artykuły winny być wysokiej jakości, tj. I-go gatunku bez wad fizycznych i jakościowych,d. dostarczane produkty muszą spełniać wymagania zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r., poz. 1154),e. opakowania jednostkowe oraz zbiorowe powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m. in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakościowej, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. Opakowania powinny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.9.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono we wzorze umowy oraz w załącznikach 1a do SIWZ dla poszczególnych części stanowiących jednocześnie formularz cenowy. 10.Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych i musi posiadać aktualną decyzję Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. z 2019 r, poz. 1252), zaś konwojent dostarczający dany produkt musi posiadać aktualną książeczkę zdrowia dopuszczającą do kontaktu z żywnością, o ile przepisy w danym asortymencie tego wymagają. Wykonawca każdorazowo zobowiązany będzie okazać powyższe dokumenty na prośbę Zamawiającego. W razie stwierdzenia przez Zamawiającego niezachowania warunków sanitarnych Zamawiający może odmówić odbioru towaru, a w przypadku trzykrotnego powtórzenia się opisanej sytuacji Zamawiający może odstąpić od umowy.11.W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym Zamawiający posłużył się prawem opcji, o którym mowa w art. 34 ust. 5 ustawy Pzp. 12.Tym samym, wskazany został zakres minimalny artykułów żywnościowych w poszczególnych grupach asortymentowych, który zamawiający zakupi oraz zakres maksymalny tego zamówienia, tzw. widełki do których zakres minimalny będzie mógł być powiększony wg realnych potrzeb Zamawiającego. Przy czym, wykonawca zobowiązany jest podać cenę za minimalny oraz maksymalny poziom zamówienia. Zamawiający zastrzega, że realizacja zakresu maksymalnego zamówienia uzależniona będzie od okoliczności niezależnych od zamawiającego i stanowi uprawnienie Zamawiającego, z którego może, ale nie musi on skorzystać.13.Podane w opisach produktów nazwy mają jedynie charakter pomocniczy dla określenia podstawowych parametrów i cech opisywanego produktu. Parametry te stanowią wymagania minimalne i dopuszcza się, aby dostawa objęła produkty o równoważnych lub lepszych parametrach. Udowodnienie równoważności zaoferowanych produktów spoczywa na Wykonawcy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-1, 15800000-6
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
Termin realizacji dostawy po zlożeniu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: