Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
Dostawy warzyw, owoców, ziemniaków oraz roślin strączkowych.
1.2.4 Dostawy warzyw, owoców, ziemniaków oraz roślin strączkowych
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
I opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia są dostawy warzyw, owoców, ziemniaków oraz roślin strączkowych dla Zakładu Karnego w Wadowicach.
w szacunkowych ilościach:
Warzywa świeże i owoce:
Burak ćwikłowy – 2800 kg
Dostarczane buraki powinny być całe, bez ran powstałych podczas zbioru lub pakowania, bez objawów zwiędnięcia, zdrowe, bez objawów zaparzenia, gnicia, bez szkodników i śladów po szkodnikach, czyste, bez obcych zanieczyszczeń w tym bez grudek ziemi. Zawartość każdego opakowania powinna być jednolita i zawierać buraki wyłącznie tego samego pochodzenia, odmiany, jakości, wielkości oraz o tym samym stopniu dojrzałości. Pakowane w siatki.
Cebula biała – 8000 kg
Cebula, cała, bez uszkodzeń, czysta, bez zanieczyszczeń, bez szklistej i mięsistej łuski, jędrna, wystarczająco wysuszona, bez pustej i twardej szyjki, bez szkodników i uszkodzeń przez szkodniki, bez wyrastającego szczypioru. Nie dopuszcza się cebuli z objawami gnicia lub takiego zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia. Cebula o średnicy min. 5 cm. Pakowana w siatki.
Kapusta biała – 2000 kg
Dostarczana kapusta biała wielkości od 1,5 – 5,0 kg ma być cała, zwarta, bez odgnieceń, liście bez uszkodzeń mechanicznych i bez pęknięć, zdrowa – bez śladów gnicia i chorób grzybowych, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o świeżym wyglądzie, lekko zielona, czysta, bez wyrośniętych pędów kwiatostanowych. Pakowana w siatki.
Kapusta czerwona – nie dotyczy
Dostarczana kapusta czerwona w wielkości od 1,5 – 5,0 kg ma być cała, zwarta, bez odgnieceń, liście bez uszkodzeń mechanicznych i bez pęknięć, zdrowa – bez śladów gnicia i chorób grzybowych, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o świeżym wyglądzie, ciemnoczerwona, czysta, bez wyrośniętych pędów kwiatostanowych. Pakowana w siatki.
Marchew – 8400 kg
Dostarczana marchewka ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, czysta, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, niezdrewniała. Pakowana w siatki.
Pietruszka – 600 kg
Dostarczana pietruszka ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych
i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, czysta, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, niezdrewniała. Pakowana w siatki. Nie może nosić znamion pasternaku.
Seler – 700 kg
Korzeń selera powinien być zdrowy, bez śladów gnicia, cały, bez ordzawień skórki, bez uszkodzeń mechanicznych i stłuczeń, twardy, bez szkodników i śladów po szkodnikach. Na przekroju seler powinien mieć barwę białą lub biało- kremową, bez pustych przestrzeni. Pakowana w siatki.
Pomidor – nie dotyczy
Dostarczane pomidory mają być całe – skórka ma być w całości, bez pęknięć, o jednolitym wybarwieniu, zdrowe – nie mogą być zgniłe i zapleśniałe, bez szkodników i śladów po szkodnikach, czyste – nie mogą być brudne, nie mogą mieć plam po opryskach, o świeżym wyglądzie, jędrne, nie mogą być mokre. Pakowane w skrzynki.
Ogórek świeży – nie dotyczy
Ogórki świeże, całe, zdrowe, o jednolitym stopniu wybarwienia, bez śladów gnicia lub innego zepsucia, jędrne, czyste, suche, bez szkodników, bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki.
Jabłka – 2600 kg
Jabłka gramatura od 0,15 – 0,25kg, mają być dostarczane w stanie świeżym, całe, zdrowe – nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. Powinny mieć kształt, wielkość i barwę charakterystyczną dla danej odmiany, nieuszkodzone. Pakowane w skrzynki.
Kiszonki:
Kapusta kiszona biała – 2100 kg
Dostarczana kapusta barwy białej lub kremowo – białej powinna mieć smak słono – kwaśny, bez obcych posmaków i zapachów, nie zepsuta. Pakowana w beczki.
Ogórek kiszony – 320 kg
Dostarczane ogórki kiszone powinny być twarde, całe, niezepsute, o smaku słono – kwaśnym, bez obcych posmaków i zapachów. Pakowane w beczki.
Ziemniaki:
Ziemniaki – 32000 kg
Ziemniaki jadalne: o barwie białej, dojrzałe bulwy, zdrowe, niezzieleniałe, czyste, suche, jednoodmianowe, o kształcie typowym dla danej odmiany, o dobrym smaku, bez pustych miejsc, o średnicy poprzecznej min. 4 cm i podłużnej 6 cm. Zawartość każdego opakowania powinna być jednolita i zawierać ziemniaki wyłącznie tego samego pochodzenia, odmiany, jakości, wielkości oraz o tym samym stopniu dojrzałości. Pakowane w siatki.
Rośliny strączkowe:
Fasola “Jaś” – 40 kg
Fasola „Jaś” powinna być zdrowa, czysta, sucha, o zapachu swoistym, bez zapachu pleśni, stęchlizny, ziarna zbliżonej wielkości, w całości, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, jednoodmianowy, bez zanieczyszczeń.
Groch łuskany – 1000 kg
Groch łuskany jednoodmianowy ma być zdrowy, czysty, suchy, o zapachu swoistym, bez zapachu pleśni, stęchlizny, przebrany, bez zanieczyszczeń, bez śladów uszkodzeń mechanicznych.
Towar ma być dostarczany w opakowaniach handlowych nie większych niż 30kg.
II Sposób realizacji zamówienia.
1. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać artykuły własnym transportem i na własny koszt w ilościach wynikających z wcześniejszych uzgodnień telefonicznych z uprawnionym przedstawicielem Zamawiającego.
2. Dostarczane artykuły będące przedmiotem umowy będą przewożone:
a) specjalistycznym środkiem transportu posiadającym konstrukcję i wyposażenie odpowiednie do rodzaju przewożonych artykułów zapewniające właściwą temperaturę przewożonego przedmiotu zamówienia,
b) w pojemnikach Wykonawcy, które będą opakowaniem zwrotnym,
c) zarówno środek transportu jak też pojemniki muszą spełniać wymagania sanitarno-higieniczne dotyczące transportu żywności.
3. Dostawy na koszt Wykonawcy będą się odbywać razy w tygodniu w godzinach 7:00-12:30, do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w :
Zakładzie Karnym w Wadowicach ul Trybunalska 8, 34-100 Wadowice.
W przypadku braku możliwości pełnego zrealizowania zamówienia Wykonawca powiadomi o tym Zamawiającego i przedłoży propozycję alternatywnego uzupełnienia zamówienia z posiadanej aktualnie oferty najpóźniej w przeddzień dostawy do godz. 10:00. Cena proponowanych zamiennie artykułów nie może być wyższa niż cena artykułów z zamówienia. Propozycję alternatywnego uzupełnienia zamówienia musi zaakceptować Zamawiający.
4. Każdy artykuł winien być zaopatrzony w metkę na opakowaniu jednostkowym lub zbiorczym, na której winna być umieszczona nazwa artykułu, data produkcji i okres lub data przydatności do spożycia.
5. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm.
6. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany cen brutto w przypadku zmiany stawki VAT na dostarczany przedmiot zamówienia. Nowa stawka podatku VAT obowiązuje od dnia wejścia przepisów ja wprowadzających.
7. Reklamacje jakościowe dotyczące zarówno produktów jak też stanu środka transportu i opakowań rozpatrywane będą bezzwłocznie w dniu dostawy. Na żądanie Zamawiającego obowiązkiem Wykonawcy będzie w dniu złożenia reklamacji lub w dniu następnym po uzgodnieniu z upoważnionym pracownikiem Zamawiającego wykonanie na własny koszt dostawy zastępczej w zamian za towar podlegający reklamacji lub też ponownie wykonanie dostawy środkiem transportu i w pojemnikach, które spełniają wszelkie wymogi sanitarne.
8. Zmiany obowiązującej stawki VAT nie powodują konieczności zmiany treści umowy w drodze aneksu.
9. W przypadku niedotrzymania warunków określonych w ust. 4 Zamawiający zakupi ilość artykułu równą ilości podlegającej reklamacji i obciąży kosztami zakupu Wykonawcę.
10. Zamawiający może w trakcie trwania umowy zlecić wyspecjalizowanemu laboratorium wykonanie badań od 2 do 5 próbek dowolnie wybranego asortymentu z całej partii towaru na zgodność z wymaganiami określonymi w SWZ. Każda niezgodność będzie traktowana jako nienależyte wykonanie umowy.
11. W przypadku uzyskania wyniku potwierdzającego niezgodność badanej partii towaru ze specyfikacją koszt wykonanych badań obciąża Wykonawcę. Natomiast w przypadku wyniku negatywnego koszt badań pokrywa Zamawiający.
12. Wykonawca zobowiązuje się do bezpłatnej wymiany towaru o złej jakości lub, gdy wymiana będzie niemożliwa, do poniesienia kosztów zakupu awaryjnego, tj. różnicy cen zakupu towaru, a także ewentualnych innych kosztów poniesionych przez Zamawiającego związanych z realizacją tego zakupu.
03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit a
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit b
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit c
Art. 109 ust. 1 pkt 3
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 6
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 9
Art. 109 ust. 1 pkt 10
Deputo - Firma windykacyjna Bydgoszcz
Wrocław (małopolskie)
Film erotyczny z seksem dla dorosłych
Kraków (małopolskie)
Ser, sery, ser premium, sery premium
Barlinek (małopolskie)
Cristal Cosmetics Laboratory
Kraków (małopolskie)
Detektyw warszawa, agencja detektywistyczna
Warszawa (małopolskie)
Producent dmuchańców z atestem, dmuchane zjeżdżalnie producent
Kraków (małopolskie)
Smacznie Zdrowo Kolorowo
Kraków (małopolskie)
Perfumy nalewane
Chechło (małopolskie)
Dom Korkowy Sp. z o.o.
Kraków (małopolskie)