III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
- Zamawiający wymaga, aby Wykonawca: w odniesieniu do zad. nr 5, - posiadał zatwierdzony zakład wpisany do rejestru zakładów, prowadzony przez powiatowego inspektora sanitarnego lub państwowego granicznego inspektora sanitarnego oraz spełniał wymagania odnośnie bezpieczeństwa żywności i żywienia, zgodnie z art. 61 i 62 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r (Dz. U. z 2018 r. poz. 1541) w trybie i na zasadach określonych w rozporządzeniu nr 852/2004 i rozporządzeniu nr 882/2004.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
Zamawiający wymaga, aby Wykonawca: - dysponował środkami transportu, niezbędnymi do realizacji zamówienia, dopuszczonymi do przewozu żywności przez uprawniony do tego podmiot.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp
Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp)
III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
6.1. Na potwierdzenie okoliczności określonych w art. 24 ust. 1 i w art. 24 ust. 5 pkt. 1, w związku z art. 25 ust. 1 pkt. 3) ustawy Zamawiający wymaga dołączenia do oferty oświadczeń lub dokumentu wskazanych w ppkt. 6.1.1. SIWZ, aktualnego na dzień złożenia tj.: 6.1.1. odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy; Nie złożenie wymaganego dokumentu wymienionych w pkt. 6.1.1. SIWZ będzie skutkować wykluczeniem z postępowania na podstawie 24 ust. 1 i w art. 24 ust. 5 pkt. 1,8 ustawy, po wyczerpaniu procedury określonej w art. 26 ust.3 i 4 ustawy. 6.1.2. Dokumenty podmiotów zagranicznych. Dot. § 7, ust.1-4. Rozporządzenia Ministra Rozwoju z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia (Dz. U. z 2016 r. poz. 1126). Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w ppkt 6.1.1. SIWZ – składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości.Dokument, powinen być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert w postępowaniu. Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa powyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez Wykonawcę, Zamawiający może zwrócić się do właściwych organów odpowiednio kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących tego dokumentu. Podmioty występujące wspólnie składają dokumenty określone w pkt. 6.1. ppkt. 6.1.1. SIWZ na każdy z podmiotów z osobna.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
Na potwierdzenie warunku udziału w postępowaniu określonego w art. 22 ust. 1b, pkt. 1, w związku z art. 25 ust. 1, pkt. 1) ustawy Zamawiający przed udzieleniem zamówienia, może wezwać Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia nw. dokumentów: 5.3.a) Na potwierdzenie warunku określonego w pkt. 5.1.a): dla zad. nr 5 1) aktualnej decyzji w sprawie zatwierdzenia zakładu, tj.: zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów prowadzonego przez państwowego inspektora sanitarnego, państwowego granicznego inspektora sanitarnego, podlegającego urzędowej kontroli organów PIS. Podmioty występujące wspólnie: składają dokument wskazany w pkt 5.3.a) na każdy z podmiotów z osobna. 5.3.b) Na potwierdzenie warunku określonego w pkt. 5.1.c): dla zad. nr 1-6, 1) wykazu pojazdów dostępnych wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami. Wzór wykazu pojazdów przedstawiono w Załączniku nr 5 do SIWZ.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
8.1. W celu potwierdzenia, że oferowany przedmiot zamówienia spełnia wymagania określone przez Zamawiającego, zgodnie z art. 25 ust. 1 pkt. 2) ustawy, Zamawiający może wezwać Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów wskazanych poniżej, tj.: 8.1.1. Oświadczenia Wykonawcy, iż samochody dostawcze niezbędne do realizacji zamówienia są dopuszczone do przewozu żywności przez uprawniony do tego podmiot, a realizacja dostaw odbywać się będzie zgodnie z wymaganiami sanitarnymi, a w przypadku artykułów żywnościowych wymagających zachowania właściwych warunków chłodniczych, również zapewnienia właściwego ciągu temperaturowego, zgodnie z zaleceniem producenta. 8.1.2 Oświadczenia Wykonawcy, iż wszystkie dostarczane artykuły żywnościowe będą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnym z obowiązującymi Polskimi Normami lub równoważnymi, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP, podlegającym wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej i przestrzeganiu zasad higieny, a Wykonawca posiada wdrożony system HACCP, zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz. U. z 2018 r. poz. 1541). Wzór zgodnie z Załącznikiem nr 6 do SIWZ.
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
9.1. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie niniejszego zamówienia ustanawiają Pełnomocnika do reprezentowania ich w niniejszym postępowaniu albo reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego i takie pełnomocnictwo powinni dołączyć do oferty. 9.2. Przepisy dotyczące Wykonawcy stosuje się odpowiednio do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do wymagań postawionych przez Zamawiającego, każdy z przedsiębiorców wchodzących w skład konsorcjum lub każdy ze wspólników wchodzących w skład spółki cywilnej oddzielnie musi udokumentować, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy. Kopie dokumentów dotyczących odpowiednio Wykonawcy wchodzącego w skład konsorcjum lub spółki cywilnej muszą być poświadczane za zgodność z oryginałem przez tego Wykonawcę (konsorcjanta lub wspólnika). 9.3. Zgodnie z art. 141 ustawy. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy. 9.4. Wszelka korespondencja dokonywana będzie wyłącznie z Pełnomocnikiem. 9.5. W przypadku wyboru oferty złożonej przez Wykonawców występujących wspólnie Zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego, umowy regulującej współpracę tych Wykonawców. Umowa podmiotów występujących wspólnie będzie wówczas załącznikiem do umowy na realizację przedmiotu zamówienia
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej
(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
Okres utrzymania stałości cen |
20,00 |
Termin wymiany reklamowanego produktu |
20,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data:
godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
2. Strony ustalają, że każda zmiana umowy może nastąpić zgodnie z art. 144 Ustawy Pzp. Ponadto Strony dopuszczają możliwość zmiany umowy w przypadku: a) zmiany nazwy produktu, nazwy producenta, gramatury opakowania – przy niezmienionym produkcie – dot. zad. nr 3-6. b) zmiany danych podmiotów zawierających umowę ( np. w wyniku przekształceń, przejęć). 3. Ponadto, w okresie okresu utrzymania stałości cen, Wykonawca może wystąpić do Zamawiającego z wnioskiem o zmianę cen jednostkowych netto, w przypadku: a) klęski żywiołowej (typu susza, powódź, grad), w drodze obustronnych negocjacji ustalenia poziomu cen jednostkowych, które nie mogą być wyższe niż średnie ceny rynkowe występujące na giełdzie Rolno-Spożywczej i publikowanej na stronie internetowej. Po stronie Wykonawcy leży obowiązek udokumentowania powyższych okoliczności.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym
(jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data:
2019-09-06, godzina:
11:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do:
okres w dniach:
30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane
Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
Część nr: |
1 |
Nazwa: |
Zadanie nr 1 – Dostawa warzyw i owoców całorocznych |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. BURAK ĆWIKŁOWY 2. MARCHEW KORZEŃ 3. PIETRUSZKA (KORZEŃ) 4. SELER (KORZEŃ) 5. POR 6. CEBULA BIAŁA 7. CZOSNEK (GŁÓWKI) 8. KAPUSTA GŁOWIASTA - BIAŁA 9. KAPUSTA GŁOWIASTA - CZERWONA 10. FASOLA JAŚ (KARŁOWATY) SUSZONA 11. ZIEMNIAKI JADALNE JESIENNE - STARE 12. JABŁKA KONSUMPCYJNE
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-09-30
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
Okres utrzymania stałości cen |
20,00 |
Termin wymiany reklamowanego produktu |
20,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:w odniesieniu do zad. nr 1-4, - artykuły spożywcze były dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze zbliżonej, nie większej niż opisana przez Zamawiającego, wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i spełniających wymogi sanitarno-higieniczne (czyste, odpowiednio zabezpieczone przed czynnikami biologicznymi i atmosferycznymi) – dot. zad. nr 3 i 4, - dostarczany asortyment był świeży (zad. nr 2), właściwie przechowywany (zad. nr 1,3,4), przetworzony (zad nr 3), mrożony (zad. nr 4), w I gatunku – wysokiej jakości, pełnowartościowy, z zastrzeżeniem iż dostarczane artykuły winny być z terminem przydatności do spożycia właściwym dla danej grupy produktów, bez uszkodzeń mechanicznych, cały, zdrowy, właściwej wielkości i jakości bez objawów gnicia lub zepsucia, wolnych od szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów lub smaków, dostatecznie rozwinięty i odpowiednio dojrzały, w opakowaniach zbiorczych, nieuszkodzonych, odpowiednio opisanych, dostosowanych do rodzaju asortymentu, zapobiegających uszkodzeniom i chroniącym przed zanieczyszczeniem.
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
Zadanie nr 2 – Dostawa warzyw i owoców sezonowych, |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Marchew młoda, korzeń 2. Kapusta głowiasta, biała, młoda 3. Kapusta włoska 4. Kapusta brukselka 5. Kalafior świeży 6. Brokuł świeży 7. Sałata masłowa (1 szt min. 300g) 8. Sałata lodowa (1szt. minimum 300g) 9. Rzodkiewka (1 pęczek min. 250g) 10. Koper świeży 11. Pietruszka nać, świeża (1 pęczek min. 100g) 12. Szczaw świeży 13. Szpinak świeży 14. Burak -boćwina świeża (pęczek min. 250g) 15. Ogórek szklarniowy, świeży 16. Ogórek gruntowy, świeży 17. Pomidor szklarniowy, świeży 18. Pomidor gruntowy, świeży 19. Szczypior świeży (pęczek min.100g) 20. Papryka czerwona, słodka, świeża 21. Dynia jadalna 22. Pieczarka świeża 23. Fasolka szparagowa, świeża 24. Ziemniaki jadalne, młode 25. Truskawki świeże 26. Wiśnie świeże 27. Porzeczka czarna,świeża 28. Porzeczka kolorowa, świeża 29. Śliwka węgierka, świeża 30. Arbuz
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-09-30
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
Okres utrzymania stałości cen |
20,00 |
Termin wymiany reklamowanego produktu |
20,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:w odniesieniu do zad. nr 1-4, - artykuły spożywcze były dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze zbliżonej, nie większej niż opisana przez Zamawiającego, wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i spełniających wymogi sanitarno-higieniczne (czyste, odpowiednio zabezpieczone przed czynnikami biologicznymi i atmosferycznymi) – dot. zad. nr 3 i 4, - dostarczany asortyment był świeży (zad. nr 2), właściwie przechowywany (zad. nr 1,3,4), przetworzony (zad nr 3), mrożony (zad. nr 4), w I gatunku – wysokiej jakości, pełnowartościowy, z zastrzeżeniem iż dostarczane artykuły winny być z terminem przydatności do spożycia właściwym dla danej grupy produktów, bez uszkodzeń mechanicznych, cały, zdrowy, właściwej wielkości i jakości bez objawów gnicia lub zepsucia, wolnych od szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów lub smaków, dostatecznie rozwinięty i odpowiednio dojrzały, w opakowaniach zbiorczych, nieuszkodzonych, odpowiednio opisanych, dostosowanych do rodzaju asortymentu, zapobiegających uszkodzeniom i chroniącym przed zanieczyszczeniem.
Część nr: |
3 |
Nazwa: |
Zadanie nr 3 – Dostawa warzyw przetworzonych, |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. KAPUSTA BIAŁA KISZONA 2. OGÓREK KISZONY
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15331000-7,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-09-30
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
Okres utrzymania stałości cen |
20,00 |
Termin wymiany reklamowanego produktu |
20,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:w odniesieniu do zad. nr 1-4, - artykuły spożywcze były dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze zbliżonej, nie większej niż opisana przez Zamawiającego, wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i spełniających wymogi sanitarno-higieniczne (czyste, odpowiednio zabezpieczone przed czynnikami biologicznymi i atmosferycznymi) – dot. zad. nr 3 i 4, - dostarczany asortyment był świeży (zad. nr 2), właściwie przechowywany (zad. nr 1,3,4), przetworzony (zad nr 3), mrożony (zad. nr 4), w I gatunku – wysokiej jakości, pełnowartościowy, z zastrzeżeniem iż dostarczane artykuły winny być z terminem przydatności do spożycia właściwym dla danej grupy produktów, bez uszkodzeń mechanicznych, cały, zdrowy, właściwej wielkości i jakości bez objawów gnicia lub zepsucia, wolnych od szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów lub smaków, dostatecznie rozwinięty i odpowiednio dojrzały, w opakowaniach zbiorczych, nieuszkodzonych, odpowiednio opisanych, dostosowanych do rodzaju asortymentu, zapobiegających uszkodzeniom i chroniącym przed zanieczyszczeniem.
Część nr: |
4 |
Nazwa: |
Zadanie nr 4 – Dostawa warzyw i owoców mrożonych |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Kalafior mrożony – różyczki 2. Brokuł mrożony – różyczki 3. Fasolka szparagowa, zielona, cięta, mrożona, 4. Kapusta brukselka, mrożona 5. Marchew, kostka, mrożona 6. Mieszanka warzywna, włoszczyzna, paski (marchew, seler, pietruszka, por), mrożona, 7. Szpinak, rozdrobniony, mrożony 8. Truskawka bez szypułek, mrożona 9. Mieszanka owocowa, kompotowa, mrożona
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15331170-9,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-09-30
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
Okres utrzymania stałości cen |
20,00 |
Termin wymiany reklamowanego produktu |
20,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:w odniesieniu do zad. nr 1-4, - artykuły spożywcze były dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze zbliżonej, nie większej niż opisana przez Zamawiającego, wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i spełniających wymogi sanitarno-higieniczne (czyste, odpowiednio zabezpieczone przed czynnikami biologicznymi i atmosferycznymi) – dot. zad. nr 3 i 4, - dostarczany asortyment był świeży (zad. nr 2), właściwie przechowywany (zad. nr 1,3,4), przetworzony (zad nr 3), mrożony (zad. nr 4), w I gatunku – wysokiej jakości, pełnowartościowy, z zastrzeżeniem iż dostarczane artykuły winny być z terminem przydatności do spożycia właściwym dla danej grupy produktów, bez uszkodzeń mechanicznych, cały, zdrowy, właściwej wielkości i jakości bez objawów gnicia lub zepsucia, wolnych od szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów lub smaków, dostatecznie rozwinięty i odpowiednio dojrzały, w opakowaniach zbiorczych, nieuszkodzonych, odpowiednio opisanych, dostosowanych do rodzaju asortymentu, zapobiegających uszkodzeniom i chroniącym przed zanieczyszczeniem.
Część nr: |
5 |
Nazwa: |
Zadanie nr 5 – Dostawa ryb przetworzonych i konserw rybnych |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. FILET Z MIRUNY (GLAZURA DO 3%) 2. FILET Z MORSZCZUKA (GLAZURA DO 3%) 3. FILETY ŚLEDZIOWE (MATIAS) 4. MAKRELA WĘDZONA 5. KONSERWA RYBNA - FILET ŚLEDZIOWY W POMIDORACH 6. KONSERWA RYBNA - FILET ŚLEDZIOWY W OLEJU 7. KONSERWA RYBNA - SZPROT W POMIDORACH 8. KONSERWA RYBNA - SZPROT W OLEJU
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15200000-0,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Okres utrzymania stałości cen |
20,00 |
Termin wymiany reklamowanego produktu |
20,00 |
cena |
60,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:w odniesieniu do zad. nr 5, - dostarczany asortyment był w I gatunku – wysokiej jakości, pełnowartościowy, ryby wędzone dostarczane z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 5 dni od dostawy, a w przypadku ryb mrożonych i konserw , z terminem przydatności do spożycia minimum 6 m-cy, - osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, - opakowania wykonane były z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i spełniały wymogi sanitarno-higieniczne (czyste, odpowiednio zabezpieczone przed deszczem, śniegiem, kurzem)
Część nr: |
6 |
Nazwa: |
Zadanie nr 6 – Dostawa jaj kurzych, świeżych. |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Jaja kurze, świeże, klasy A (klasa wagowa M: 53-63g)
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03142500-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-09-30
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
Okres utrzymania stałości cen |
20,00 |
Termin wymiany reklamowanego produktu |
20,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:w odniesieniu do zad. nr 6, - dostarczane jaja kurze były bez uszkodzeń mechanicznych, całe, świeże, właściwej wielkości i jakości, nie dopuszcza się produktów zanieczyszczonych fizycznie (np. fekalia), niewłaściwego kształtu, zapachu itp. - dostarczane jaja kurze muszą być wyraźnie oznakowane numerem weterynaryjnym oraz każda partia towaru winna posiadać informację (w formie etykiety) zawierającą: dane producenta, klasę jakościową i wagową, numer weterynaryjny, datę zniesienia, datę przydatności do spożycia. - posiadały aktualne badania w kierunku salmonelli.