Dostawa warzyw i owoców

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa warzyw i owoców
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoToruń
  • WojewództwoKujawsko-pomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoPodmiot prawa publicznego
  • Termin składania wniosków2020-11-04
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • Zamawiający12 Wojskowy Oddział Gospodarczy
  • Data publikacji ogłoszenia2020-10-20
  • Numer ogłoszenia599867-N-2020
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 599867-N-2020 z dnia 2020-10-20 r.

12 Wojskowy Oddział Gospodarczy: Dostawa warzyw i owoców
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: 12 Wojskowy Oddział Gospodarczy, krajowy numer identyfikacyjny 34090172500000, ul. ul. Okólna  37 , 87-100  Toruń, woj. kujawsko-pomorskie, państwo Polska, tel. 261 43 35 40, , e-mail 12wog@ron.mil.pl, , faks 261 43 36 60.
Adres strony internetowej (URL): https://12wog.wp.mil.pl/pl/
Adres profilu nabywcy: https://12wog.wp.mil.pl/pl/
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne https://platformazakupowa.pl/pn/12wog
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
https://platformazakupowa.pl/pn/12wog

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
https://platformazakupowa.pl/pn/12wog

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Tak
adres
https://platformazakupowa.pl/pn/12wog

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
Papierowo
Adres:
12. Wojskowy Oddział Gospodarczy, ul. Okólna 37, 87-100 Toruń, Kancelaria Jawna, bud. 97, pom. 12

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa warzyw i owoców
Numer referencyjny: P/41/IW/20
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
Na wszystkie części


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa warzyw i owoców w asortymencie i ilościach podanych w ust. 7.2. Szczegółowe wymogi odnośnie przedmiotu zamówienia zawarto w niniejszym SIWZ i w załącznikach:2.1. Nr od 1.1. do 1.55. Opis przedmiotu zamówienia;2.2. Nr 5 Projekt umowy.3. Przedmiot zamówienia został podzielony na cztery części:3.1. Część 1 – Dostawa warzyw i ziemniaków dla Garnizonu Toruń;3.2. Część 2 – Dostawa owoców dla Garnizonu Toruń;3.3. Część 3 – Dostawa warzyw i ziemniaków dla Garnizonu Inowrocław;3.4. Część 4 – Dostawa owoców dla Garnizonu Inowrocław.4. Wykonawca może złożyć jedną ofertę na wszystkie lub na wybrane części.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do weryfikacji zgodności norm jakościowych dostarczanych produktów z jakością ustaloną w niniejszym SIWZ i w oparciu o:5.1. PN-R-74456 Rośliny okopowe - Badanie jakości ziemniaków;5.2. PN-R-75356 Warzywa świeże – Badanie jakości;5.3. PN-R-75021 Owoce świeże - Badanie jakości.6. Prawo do weryfikacji zgodności norm, o którym mowa w ust. 5 przysługuje (tj. pobrania prób i badania dostarczonego towaru) w imieniu Zamawiającego przysługuje właściwemu miejscowo dla Zamawiającego lub Odbiorcy akredytowanemu laboratorium lub laboratorium spełniającemu wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025.7. Szczegółowy zakres dostaw owoców i warzyw dla poszczególnych częściach zamówienia:7.1. Część 1 – Dostawa warzyw i ziemniaków dla Garnizonu Toruń:l.p. Nazwa produktu j.m. Zakres zamówienia Maksymalny Podstawowy Dodatkowya b c d e f1. Ziemniaki wczesne kg 1 000 500 5002. Buraki ćwikłowe kg 4 600 2 300 2 3003. Marchew kg 9 800 5 400 4 400a b c d e f4. Pietruszka korzeniowa kg 2 900 1 450 1 4505. Seler korzeniowy kg 4 800 2 400 2 4006. Cebula kg 6 800 3 400 3 4007. Cebula czerwona kg 300 150 1508. Por kg 3 900 1 950 1 9509. Kapusta biała kg 5 500 2 750 2 75010. Kapusta czerwona kg 2 500 1 250 1 25011. Czarna rzepa kg 500 250 25012. Fasola szparagowa kg 400 200 20013. Papryka słodka kg 2 200 1 250 95014. Pomidory kg 3 600 2 050 1 55015. Pomidorki cherry kg 140 70 7016. Ogórki kg 4 000 2 000 2 00017. Sałata kg 740 370 37018. Sałata lodowa kg 850 425 42519. Sałata karbowana kg 60 30 3020. Roszponka kg 30 15 1521. Cykoria kg 60 30 3022. Rukola kg 70 35 3523. Brokuły kg 600 300 30024. Kapusta włoska kg 400 200 20025. Kapusta pekińska kg 1 900 950 95026. Kapusta brukselska kg 580 290 29027. Kalafior kg 1 400 700 70028. Rzodkiewka kg 780 390 39029. Rabarbar kg 200 100 10030. Natka pietruszki kg 320 160 160a b c d e f31. Koperek zielony kg 400 200 20032. Szczypiorek kg 280 140 14033. Botwina kg 260 130 13034. Kiełki rzodkiewki kg 8 4 435. Kiełki słonecznika kg 8 4 436. Czosnek kg 180 90 9037. Pieczarki kg 1400 700 70038. Cukinia kg 200 100 10039. Bakłażan kg 70 35 3540. Szparagi kg 70 35 357.2. Część 2 – Dostawa owoców dla Garnizonu Toruń:l.p. Nazwa produktu j.m. Zakres zamówienia Maksymalny Podstawowy Dodatkowya b c d e f1. Banany kg 4 300 2 400 19002. Cytryny kg 1 600 800 8003. Pomarańcze kg 3 300 1 650 16504. Mandarynki kg 2 100 1 050 10505. Grejpfruty kg 600 300 3006. Arbuz kg 160 80 807. Kiwi kg 1 300 650 6508. Morele kg 740 370 3709. Brzoskwinie kg 900 450 45010. Winogrona kg 300 150 15011. Jabłka kg 11 600 5 800 5 800a b c d e f12. Gruszki kg 3 800 2 150 1 65013. Mango kg 110 55 5514. Ananas kg 70 35 3515. Nektarynki kg 1 600 800 8007.3. Część 3 – Dostawa warzyw i ziemniaków dla Garnizonu Inowrocław:l.p. Nazwa produktu j.m. Zakres zamówienia Maksymalny Podstawowy Dodatkowya b c d e f1. Ziemniaki wczesne kg 400 200 2002. Buraki ćwikłowe kg 2 000 1 000 1 0003. Marchew kg 3 500 2 000 1 5004. Pietruszka korzeniowa kg 1 000 500 5005. Seler korzeniowy kg 2 000 1 000 1 0006. Cebula kg 3 000 1 500 1 5007. Cebula czerwona kg 200 100 1008. Por kg 1 000 600 4009. Kapusta biała kg 3 000 1 500 1 50010. Kapusta czerwona kg 1 000 500 50011. Czarna rzepa kg 200 100 10012. Fasola szparagowa kg 300 150 15013. Papryka słodka kg 1 000 500 50014. Pomidory kg 1 500 750 75015. Pomidorki cherry kg 300 150 15016. Ogórki kg 1 700 1 000 70017. Sałata kg 400 200 20018. Sałata lodowa kg 400 200 20019. Sałata karbowana kg 20 10 10a b c d e f20. Roszponka kg 40 20 2021. Cykoria kg 20 10 1022. Rukola kg 40 20 2023. Brokuły kg 600 300 30024. Kapusta włoska kg 200 100 10025. Kapusta pekińska kg 1 000 500 50026. Kapusta brukselska kg 500 250 25027. Kalafior kg 600 300 30028. Rzodkiewka kg 100 50 5029. Rabarbar kg 200 100 10030. Natka pietruszki kg 200 100 10031. Koperek zielony kg 200 100 10032. Szczypiorek kg 100 50 5033. Botwina kg 60 30 3034. Kiełki rzodkiewki kg 4 2 235. Kiełki słonecznika kg 4 2 236. Czosnek kg 100 50 5037. Pieczarki kg 1200 600 60038. Cukinia kg 100 50 5039. Bakłażan kg 10 5 540. Szparagi kg 50 25 25 7.4. Część 4 – Dostawa owoców dla Garnizonu Inowrocław l.p. Nazwa produktu j.m. Zakres zamówienia Maksymalny Podstawowy Dodatkowy1. Banany kg 800 500 3002. Cytryny kg 650 400 2503. Pomarańcze kg 800 400 4004. Mandarynki kg 600 300 3005. Grejpfruty kg 500 250 2506. Kiwi kg 500 250 2507. Morele kg 100 50 508. Brzoskwinie kg 300 150 1509. Winogrona kg 40 20 2010. Jabłka kg 7000 3 500 350011. Gruszki kg 600 300 30012. Nektarynki kg 300 150 150 8. Przedmiot zamówienia winien być zgodny z przywoływanymi poniżej przepisami:8.1. Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.);8.2. Rozporządzeniem Wykonawczym Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw (Dz.U. UE. L. 2011.157.1 z późn zm.);8.3. Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (Dz.U. UE. L.2006.364.5 z późn. zm.);8.4. Rozporządzenie (WE) Nr 396/2005 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 23 lutego 2005 r. w sprawie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości pestycydów w żywności i paszy pochodzenia roślinnego i zwierzęcego oraz na ich powierzchni, zmieniające dyrektywę Rady 91/414/EWG (Dz.U.UE.L.2005.70.1 z późn. zm.);8.5. Ustawa z dnia 7 maja 2009 r. o towarach paczkowanych (tj. Dz.U.2020 r. poz.1442 z pożn zm.);8.6. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) NR 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz.U.UE.L.2008.354.16);8.7. Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych ( Dz. U. z 2015 r., poz. 29 z późn. zm.);9. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć poszczególne produkty określone w ust. 8 sukcesywnie (według bieżących potrzeb), w poniedziałki i czwartki w godzinach od 7.00 do 12.00 ubezpieczonym i specjalistycznym transportem na koszt Wykonawcy, na podstawie zamówień składanych telefonicznie lub faksem do Wykonawcy z wyprzedzeniem co najmniej dwóch dni przed dostawą do magazynów Odbiorców znajdujących w:10.1 Toruniu: ul. Okólna 37 i ul. Sobieskiego 36 oraz miejsce wskazane przez Zamawiającego w odległości do 50 km od granic administracyjnych miasta Torunia – część Nr 1 i 2;10.2 Inowrocławiu: ul. Jacewska 73 i ul. Dworcowa 56 oraz miejsce wskazane przez Zamawiającego w odległości do 50 km od granic administracyjnych miasta Inowrocławia – część Nr 2 i 3.10. Zamawiający, zgodnie z zapisem art. 34 ust. 5 Ustawy Pzp, przewiduje możliwość zastosowania prawa opcji na poniższych zasadach:10.1. jeżeli w trakcie realizacji zamówienia okaże się, iż Zamawiający posiada środki finansowe oraz potrzebę zamówienia większej ilości towaru w stosunku do przewidywanego zakresu podstawowego (obligatoryjnego.-.minimalnego),10.2. Zamawiający pozostawia sobie możliwość skorzystania z prawa opcji i zamówienia dodatkowego asortymentu określonego w ust. 7 niniejszego rozdziału, w ramach zawartej umowy, za które Wykonawcy będzie przysługiwało odrębne wynagrodzenie wyliczone na podstawie cen jednostkowych ujętych w ofercie Wykonawcy, z którym zamawiający podpisze umowę;10.3. Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako prawo opcji jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Realizacja opcji może, ale nie musi nastąpić w zależności od zapotrzebowania Zamawiającego i na skutek jego dyspozycji w tym zakresie;10.4. brak realizacji zamówienia w zakresie prawa opcji nie będzie rodzić żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy w stosunku do Zamawiającego; Zamówienie, wynikające z prawa opcji nie przekroczy ilości wskazanych w ust. 7 (zakres dostaw dodatkowy) niniejszego Rozdziału SIWZ.11. Zamawiający określił w Formularzu ofertowym (Załącznik Nr 2.) zakres podstawowy dostaw i zakres dodatkowy przy wykorzystaniu tzw prawa opcji, jednak wartość zamówienia (wartość brutto oferty) w formularzu odnosi się do ilości jakie Wykonawca ma dostarczyć Zamawiającemu w ramach niniejszego postępowania bez zastosowania prawa opcji – czyli do zakresu podstawowego dostaw.12. Zamawiający, za dostarczenie przedmiotu zamówienia, przewiduję płatności częściowe – jednak nie częściej niż raz w miesiącu.13. Wspólny Słownik Zamówienia CPV: 15300000-1 (Owoce, warzywa i podobne produkty); 03221000-6 (Warzywa); 03222000-3 (Owoce i orzechy); 03222110-7 (Owoce tropikalne); 03222200-5 (Owoce cytrusowe).14. Zamawiający nie przewiduje:14.1. Udzielania zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 7 ustawy PZP (art. 36 ust. 2pkt. 3 Ustawy Pzp);14.2. Zawarcia umowy ramowej (art. 36 ust. 2 pkt. 2 Ustawy Pzp);14.3. Rozliczenia w walutach obcych (art. 36 ust. 2 pkt. 6 Ustawy Pzp);14.4. Aukcji elektronicznej (art. 36 ust. 2 pkt. 7 Ustawy Pzp);14.5. Zwrotu kosztów udziału w postępowaniu (art. 36 ust. 2 pkt. 8 Ustawy Pzp);14.6. zastosowania wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 Ustawy Pzp.15. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia. (art. 36 ust. 2 pkt. 10 Ustawy Pzp).16. Cechy produktu wynikające z art. 30 ust. 9 pkt. 2)b)i d) Ustawy Pzp):16.1. Wykonawca, który faktycznie będzie realizował dostawę, w zakresie prowadzonej działalności zgodnej z przedmiotem zamówienia musi posiadać wdrożony system, który spełnia wymagania zawarte w HACCP lub równoważny;16.2. Wymagania jakościowe umowy podlegają nadzorowaniu jakości, realizowanemu przez właściwe miejscowo Zamawiającemu lub Odbiorcy akredytowane laboratorium lub laboratorium spełniające wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025;

II.5) Główny kod CPV: 15300000-1
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
03222000-3
03221000-6
03222110-7
03222200-5


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: 2021-01-01   lub zakończenia:
Okres w miesiącach Okres w dniach Data rozpoczęcia Data zakończenia
2021-01-01 2021-12-31

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Wykonawca został dopuszczony do produkcji lub obrotu artykułami spożywczymi Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) i posiada aktualną decyzję lub zaświadczenie wydane przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.Wykonawca posiada zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, do wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych zgodnie Ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tj. Dz. U. z 2019 r., poz. 2178 z późn. zm.), jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień,
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonuje, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert w postępowaniu (jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie), minimum jedną dostawę odpowiadającą swoim rodzajem dostawie stanowiącej przedmiot zamówienia na rzecz jednego Odbiorcy w ramach jednej umowy na wartościach nie mniejszych niż:a) dla części nr 1 – 90 000,00 PLN,b) dla części nr 2 – 55 000,00 PLN,c) dla części nr 3 – 45 000,00 PLN,d) dla części nr 4 – 15 000,00 PLN,potwierdzone dowodami, że została wykonana lub jest wykonywana należycie.Za dostawy tego samego rodzaju Zamawiający uzna dostawy innych warzyw i owoców UWAGA !Jeżeli Wykonawca składa ofertę na więcej niż jedną część przedmiotowego postępowania, zobowiązany jest wykazać wykonanie / wykonywanie ww. dostaw na rzecz jednego odbiorcy, w ramach jednej umowy na najwyższą z kwot określonych jako warunek udziału w postępowaniu wymaganych dla części, na które składana jest oferta.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Tak
Informacja na temat wadium
Dla części 1 – 5 000,00 PLN; Dla części 2 – 3 100,00 PLN;Dla części 3 – 2 700,00 PLN; Dla części 4 – 1 000,00 PLN.

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Tak
Informacje dodatkowe:
w postaci elektronicznej za pośrednictwem Platformy: https://platformazakupowa.pl/pn/12wog.

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
cena 100,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
3. Zamawiający zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy przewiduje możliwość wprowadzenia zmian do treści zawartej umowy w stosunku do treści oferty na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy. Zakres przewidywanych istotnych zmian oraz warunki tych zmian:a. zmiana Odbiorcy lub miejsca dostawy zgodnie ze wskazaniem właściwej instytucji wojskowej, wynikająca z potrzeb Sił Zbrojnych RP;b. zmiana numeru konta, adresu firmy, w przypadku poinformowania Zamawiającego pisemnie o zaistniałej zmianie;c. zmiana podwykonawcy uczestniczącego w realizacji umowy (jeśli Wykonawca wskaże podwykonawcę), pod warunkiem, że Wykonawca wykazując spełnianie warunków udziału w postępowaniu nie powoływał się na potencjał tego podwykonawcy. W przypadku powołania się na potencjał tego podwykonawcy, kolejny podwykonawca musi przedłożyć Zamawiającemu dokumenty potwierdzające spełnianie warunków w zakresie wymaganym od Wykonawcy, pod rygorem nie wyrażenia przez Zamawiającego zgody na zmianę podwykonawcy;d. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia przyjętych w umowie ilości i częstotliwości dostaw, a także zmniejszenia ilości zamawianego asortymentu, w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np. restrukturyzacja sił zbrojnych, zmiany ilości żywionych żołnierzy). Wartością umowy będzie wówczas końcowa wartość faktycznie zrealizowanych dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków spowodowanych zmniejszeniem ilości, częstotliwości i wartości dostaw przewidzianych w umowie.O zaistnieniu przyczyn powodujących konieczność zmian jak wyżej Zamawiający poinformuje Wykonawcę pisemnie z jednoczesnym przesłaniem projektu aneksu do umowy w zakresie zmian, w terminie 14 dni od powzięcia przez Zamawiającego wiadomości o wystąpieniu wyżej określonych przyczyn;e. w szczególnie uzasadnionych przypadkach (np. osiągania wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia rezerw osobowych, likwidacji klęsk żywiołowych, restrukturyzacji sił zbrojnych, kryzysu, zagrożenia lub wojny lub innych zadań postawionych Zamawiającemu przez organa władzy państwowej), Wykonawca zagwarantuje bezpłatny dowóz towaru oraz w razie potrzeby zwiększenie ilości i częstotliwości dostaw przy zachowaniu tej samej ilości asortymentu (przy niezmienności wartości umowy) do miejsc stacjonowania jednostek wojskowych oraz innych miejsc wskazanych przez Zamawiającego.O zaistnieniu przyczyn powodujących konieczność zmian jak wyżej Zamawiający poinformuje Wykonawcę pisemnie w terminie do 7 dni od powzięcia przez Zamawiającego wiadomości o wystąpieniu wyżej określonych przyczyn. Zmiana nie wymaga aneksu, a jedynie pisemnego powiadomienia ze strony Zamawiającego wraz z określeniem podstawy zmian, czasu w jakim będą obowiązywały, miejsc dostaw i szacowanych ilości do realizacji w tym czasie. Wykonawca potwierdzi w ciągu 3 dni od daty otrzymania powiadomienia – przyjęcie do realizacji;f. zmiana ilości produktów przewidzianych w umowie (zmniejszenie lub zwiększenie) lub zamianę danego rodzaju produktu na inny, ale wyłącznie taki, który jest objęty umową. Powyższe jest możliwe z zastrzeżeniem, że wynagrodzenie Wykonawcy nie może ulec zwiększeniu, a zmiany zostaną dokonane poprzez proporcjonalną zmianę ilości/ zamianę rodzaju produktów przy uwzględnieniu ich ceny jednostkowej. O zmianie tej Zamawiający poinformuje Wykonawcę z co najmniej 7-dniowym wyprzedzeniem podając zakres zmian, a Wykonawca zobowiązany jest do poinformowania (co najmniej faksem) przyjęcia powyższego do realizacji. Jeżeli wystąpi znaczna liczba zmian - co najmniej 1 x na kwartał – nie później niż do 10-każdego następującego miesiąca po upływie kwartału Zamawiający dokona analizy realizacji umowy w związku ze zmianami i opracuje aneks do umowy w tym zakresie.g. możliwość realizacji dostaw, niezbędnych do zabezpieczenia żywienia po mobilizacyjnym rozwinięciu na zasadach określonych w aktach normatywnych z zakresu zabezpieczenia potrzeb mobilizacyjnych i wojennych Sił Zbrojnych RP w środki zaopatrzenia.h. zmiana wysokości podatku VAT w zakresie przedmiotu zamówienia w wypadku ustawowych zmian w tym zakresie. Zmiana ta wymaga zachowania formy pisemnej (aneks) oraz pisemnego wniosku jednej ze Stron o zmianę wraz z uzasadnieniem. Korekty ilościowe i asortymentowe mogą następować w ramach jednego lub kilku zadań objętych zawartą umową z danym Wykonawcą.4. W przypadkach, o których mowa powyżej wartością końcową umowy będzie wartość faktycznie zrealizowanych dostaw na dzień 31.12.2021 r. w ramach umowy.5. Wszelkie zmiany dotyczące treści umowy dokonywane będą w formie pisemnej (aneksu do umowy) pod rygorem nieważności. Zmiany nie mogą powodować negatywnych skutków finansowych, jakościowych ani organizacyjnych dla Zamawiającego oraz wymagają wniosku strony o zmianę umowy wraz z uzasadnieniem.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2020-11-04, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: Dostawa warzyw i ziemniaków dla Garnizonu Toruń
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa warzyw i owoców w asortymencie i ilościach podanych w ust. 7.2. Szczegółowe wymogi odnośnie przedmiotu zamówienia zawarto w niniejszym SIWZ i w załącznikach:2.1. Nr od 1.1. do 1.55. Opis przedmiotu zamówienia;2.2. Nr 5 Projekt umowy.3. Przedmiot zamówienia został podzielony na cztery części:3.1. Część 1 – Dostawa warzyw i ziemniaków dla Garnizonu Toruń;4. Wykonawca może złożyć jedną ofertę na wszystkie lub na wybrane części.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do weryfikacji zgodności norm jakościowych dostarczanych produktów z jakością ustaloną w niniejszym SIWZ i w oparciu o:5.1. PN-R-74456 Rośliny okopowe - Badanie jakości ziemniaków;5.2. PN-R-75356 Warzywa świeże – Badanie jakości;5.3. PN-R-75021 Owoce świeże - Badanie jakości.6. Prawo do weryfikacji zgodności norm, o którym mowa w ust. 5 przysługuje (tj. pobrania prób i badania dostarczonego towaru) w imieniu Zamawiającego przysługuje właściwemu miejscowo dla Zamawiającego lub Odbiorcy akredytowanemu laboratorium lub laboratorium spełniającemu wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025.7. Szczegółowy zakres dostaw owoców i warzyw dla poszczególnych częściach zamówienia:7.1. Część 1 – Dostawa warzyw i ziemniaków dla Garnizonu Toruń:l.p. Nazwa produktu j.m. Zakres zamówienia Maksymalny Podstawowy Dodatkowya b c d e f1. Ziemniaki wczesne kg 1 000 500 5002. Buraki ćwikłowe kg 4 600 2 300 2 3003. Marchew kg 9 800 5 400 4 400a b c d e f4. Pietruszka korzeniowa kg 2 900 1 450 1 4505. Seler korzeniowy kg 4 800 2 400 2 4006. Cebula kg 6 800 3 400 3 4007. Cebula czerwona kg 300 150 1508. Por kg 3 900 1 950 1 9509. Kapusta biała kg 5 500 2 750 2 75010. Kapusta czerwona kg 2 500 1 250 1 25011. Czarna rzepa kg 500 250 25012. Fasola szparagowa kg 400 200 20013. Papryka słodka kg 2 200 1 250 95014. Pomidory kg 3 600 2 050 1 55015. Pomidorki cherry kg 140 70 7016. Ogórki kg 4 000 2 000 2 00017. Sałata kg 740 370 37018. Sałata lodowa kg 850 425 42519. Sałata karbowana kg 60 30 3020. Roszponka kg 30 15 1521. Cykoria kg 60 30 3022. Rukola kg 70 35 3523. Brokuły kg 600 300 30024. Kapusta włoska kg 400 200 20025. Kapusta pekińska kg 1 900 950 95026. Kapusta brukselska kg 580 290 29027. Kalafior kg 1 400 700 70028. Rzodkiewka kg 780 390 39029. Rabarbar kg 200 100 10030. Natka pietruszki kg 320 160 160a b c d e f31. Koperek zielony kg 400 200 20032. Szczypiorek kg 280 140 14033. Botwina kg 260 130 13034. Kiełki rzodkiewki kg 8 4 435. Kiełki słonecznika kg 8 4 436. Czosnek kg 180 90 9037. Pieczarki kg 1400 700 70038. Cukinia kg 200 100 10039. Bakłażan kg 70 35 3540. Szparagi kg 70 35 35
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03221000-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2021-01-01
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: Dostawa owoców dla Garnizonu Toruń
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa warzyw i owoców w asortymencie i ilościach podanych w ust. 7.2. Szczegółowe wymogi odnośnie przedmiotu zamówienia zawarto w niniejszym SIWZ i w załącznikach:2.1. Nr od 1.1. do 1.55. Opis przedmiotu zamówienia;2.2. Nr 5 Projekt umowy.3. Przedmiot zamówienia został podzielony na cztery części:Część 2 – Dostawa owoców dla Garnizonu Toruń;4. Wykonawca może złożyć jedną ofertę na wszystkie lub na wybrane części.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do weryfikacji zgodności norm jakościowych dostarczanych produktów z jakością ustaloną w niniejszym SIWZ i w oparciu o:5.1. PN-R-74456 Rośliny okopowe - Badanie jakości ziemniaków;5.2. PN-R-75356 Warzywa świeże – Badanie jakości;5.3. PN-R-75021 Owoce świeże - Badanie jakości.6. Prawo do weryfikacji zgodności norm, o którym mowa w ust. 5 przysługuje (tj. pobrania prób i badania dostarczonego towaru) w imieniu Zamawiającego przysługuje właściwemu miejscowo dla Zamawiającego lub Odbiorcy akredytowanemu laboratorium lub laboratorium spełniającemu wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025.7. Szczegółowy zakres dostaw owoców i warzyw dla poszczególnych częściach zamówienia7.1. Część 2 – Dostawa owoców dla Garnizonu Toruń:l.p. Nazwa produktu j.m. Zakres zamówienia Maksymalny Podstawowy Dodatkowya b c d e f1. Banany kg 4 300 2 400 19002. Cytryny kg 1 600 800 8003. Pomarańcze kg 3 300 1 650 16504. Mandarynki kg 2 100 1 050 10505. Grejpfruty kg 600 300 3006. Arbuz kg 160 80 807. Kiwi kg 1 300 650 6508. Morele kg 740 370 3709. Brzoskwinie kg 900 450 45010. Winogrona kg 300 150 15011. Jabłka kg 11 600 5 800 5 800a b c d e f12. Gruszki kg 3 800 2 150 1 65013. Mango kg 110 55 5514. Ananas kg 70 35 3515. Nektarynki kg 1 600 800 800
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03222000-3, 03222110-7, 03222200-5

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2021-01-01
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: Dostawa warzyw i ziemniaków dla Garnizonu Inowrocław
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa warzyw i owoców w asortymencie i ilościach podanych w ust. 7.2. Szczegółowe wymogi odnośnie przedmiotu zamówienia zawarto w niniejszym SIWZ i w załącznikach:2.1. Nr od 1.1. do 1.55. Opis przedmiotu zamówienia;2.2. Nr 5 Projekt umowy.3. Przedmiot zamówienia został podzielony na cztery części:Część 3 – Dostawa warzyw i ziemniaków dla Garnizonu Inowrocław;4. Wykonawca może złożyć jedną ofertę na wszystkie lub na wybrane części.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do weryfikacji zgodności norm jakościowych dostarczanych produktów z jakością ustaloną w niniejszym SIWZ i w oparciu o:5.1. PN-R-74456 Rośliny okopowe - Badanie jakości ziemniaków;5.2. PN-R-75356 Warzywa świeże – Badanie jakości;5.3. PN-R-75021 Owoce świeże - Badanie jakości.6. Prawo do weryfikacji zgodności norm, o którym mowa w ust. 5 przysługuje (tj. pobrania prób i badania dostarczonego towaru) w imieniu Zamawiającego przysługuje właściwemu miejscowo dla Zamawiającego lub Odbiorcy akredytowanemu laboratorium lub laboratorium spełniającemu wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025.7. Szczegółowy zakres dostaw owoców i warzyw dla poszczególnych częściach zamówienia:7.3. Część 3 – Dostawa warzyw i ziemniaków dla Garnizonu Inowrocław:l.p. Nazwa produktu j.m. Zakres zamówienia Maksymalny Podstawowy Dodatkowya b c d e f1. Ziemniaki wczesne kg 400 200 2002. Buraki ćwikłowe kg 2 000 1 000 1 0003. Marchew kg 3 500 2 000 1 5004. Pietruszka korzeniowa kg 1 000 500 5005. Seler korzeniowy kg 2 000 1 000 1 0006. Cebula kg 3 000 1 500 1 5007. Cebula czerwona kg 200 100 1008. Por kg 1 000 600 4009. Kapusta biała kg 3 000 1 500 1 50010. Kapusta czerwona kg 1 000 500 50011. Czarna rzepa kg 200 100 10012. Fasola szparagowa kg 300 150 15013. Papryka słodka kg 1 000 500 50014. Pomidory kg 1 500 750 75015. Pomidorki cherry kg 300 150 15016. Ogórki kg 1 700 1 000 70017. Sałata kg 400 200 20018. Sałata lodowa kg 400 200 20019. Sałata karbowana kg 20 10 10a b c d e f20. Roszponka kg 40 20 2021. Cykoria kg 20 10 1022. Rukola kg 40 20 2023. Brokuły kg 600 300 30024. Kapusta włoska kg 200 100 10025. Kapusta pekińska kg 1 000 500 50026. Kapusta brukselska kg 500 250 25027. Kalafior kg 600 300 30028. Rzodkiewka kg 100 50 5029. Rabarbar kg 200 100 10030. Natka pietruszki kg 200 100 10031. Koperek zielony kg 200 100 10032. Szczypiorek kg 100 50 5033. Botwina kg 60 30 3034. Kiełki rzodkiewki kg 4 2 235. Kiełki słonecznika kg 4 2 236. Czosnek kg 100 50 5037. Pieczarki kg 1200 600 60038. Cukinia kg 100 50 5039. Bakłażan kg 10 5 540. Szparagi kg 50 25 25
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03221000-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2021-01-01
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę naprawę walizki na kółkach- Bydgoszcz
  • Lokalizacja zleceniakujawsko-pomorskie
  • Data dodania27-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę naprawę walizki na kółkach. Przy walizce jest uszkodzone kółko. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI