Postępowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postępowania
Zamówienia publicznego
Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2024r. do 20 grudnia 2024r.
1.2.1 Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2024r. do 20 grudnia 2024r.
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2024r. do 20 grudnia 2024r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Mięso i produkty mięsne wieprzowo - wołowe
Boczek surowy wędzony wieprzowy bez skóry z półtuszy klasy I 133kg.
Karkówka bez kości (klasa I) 140kg.
Kiełbasa biała parzona (mięso wieprzowo -wołowe o zawartości mięsa: 80% w 100g produktu) 30kg.
Kiełbasa śląska (mięso wieprzowo - wołowego o zawartości mięsa 80% w 100g produktu) 111kg.
Kości wieprzowe od schabu świeże (w całości klasa I) 200kg.
Kości wieprzowe wędzone od schabu (w całości klasa I) 40kg.
Łopatka wieprzowa b/k (klasa I) 310kg.
Mięso grubo mielone stekowe ( z tuszy wieprzowej klasy I) 30kg.
Mięso gulaszowe wieprzowe (klasa I ) 250kg.
Mięso mielone z łopatki (klasa I ) 250kg.
Schab bez kości (klasa I) 410kg.
Szynka gotowana (klasa I) 10kg.
Szynka surowa wieprzowa bez kości (klasa I) 300kg.
Wołowina bez kości extra (klasa I) 70 kg.
15130000-8 - Produkty mięsne
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2024r. do 20 grudnia 2024r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Mięso i produkty mięsne drobiowe
Filet z piersi z indyka (z tuszy drobiowej klasa A) 90kg.
Filet z piersi z kurczaka mielony (z tuszy drobiowej klasy A) 80kg.
Filet z piersi z kurczaka pojedynczy b/k (z tuszy drobiowej klasy A) 1 180kg.
Filet z piersi z kurczaka krojony - kostka (z tuszy drobiowej klasy A) 40kg.
Mielone z indyka (z tuszy drobiowej klasy A) 40kg.
Mięso drobne z indyka gulaszowe (z tuszy drobiowej klasy A) 45kg.
Parówki drobiowe – cienkie (z tuszy drobiowej klasy A, min 80% mięsa drobiowego w 100g produktu) 100kg.
Porcje rosołowe (z tuszy drobiowej klasy A) 270kg.
Szynka drobiowa min. 90% mięsa drobiowego w 100 g produktu (klasa A) 10kg.
Udziec z kurczaka (z tuszy drobiowej klasy A) 100kg.
Wątroba drobiowa (z tuszy drobiowej klasy A) 80kg.
15112000-6 - Drób
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2024r. do 20 grudnia 2024r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Produkty zwierzęce - jaja
Jaja L (10 szt. w opakowaniu) 6000szt.
03142500-3 - Jaja
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2024r. do 20 grudnia 2024r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia rafinowany (3l opakowanie) 1040l
Oliwa z oliwek (opakowanie butelka szklana 1l) 2l
Smalec wieprzowy czysty (opakowanie – kostka 250g.) 18kg
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2024r. do 20 grudnia 2024r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Owoce i warzywa świeże, ziemniaki
Ananas Klasa I (minimalna waga 1 kg) 10szt.
Arbuz (dostępny od VI do IX) Klasa I 200kg.
Banan Klasa I 2 200kg.
Brzoskwinia ciasteczkowa Klasa I 140kg.
Buraki Klasa I 120kg.
Cebula biała Klasa I 200kg.
Cebula biała klasa I (łuskana dostępna od 01.05) 30Kg.
Cebula czerwona Klasa I 30Kg.
Cytryna Klasa I 200kg.
Czosnek (kraj pochodzenia Polska) Klasa I 14kg.
Fasola Jaś karłowy Klasa I 90kg.
Groch łuskany połówki 60kg.
Gruszka klas I typu Konferencja lub równoważna 1 020kg.
Jabłko klasa I typu Champion, Jonagored, Jonagold, Lobo lub równoważny 4 520kg.
Kalafior Klasa I (waga minimalna 1,3 kg dostępny od 1. VI) 35szt.
Kalarepa Klasa I 20szt.
Kapusta biała Klasa I 170kg.
Kapusta biała młoda (dostępna od 15.V) Klasa I 175kg.
Kapusta modra Klasa I 120kg.
Kapusta pekińska Klasa I 320kg.
Kapusta włoska Klasa I 90kg.
Kiwi Klasa I 170Kg.
Koperek (pęczek o wadze min. 0,06kg) Klasa I 1 050p.
Mandarynka klasa I 1 000kg.
Marchew Klasa I 420kg.
Natka pietruszki (pęczek o wadze min. 0,10kg) Klasa I 520p.
Nektarynki klasa I 50kg.
Ogórek szklarniowy (kraj pochodzenia Polska) Klasa I 160kg.
Papryka świeża (czerwona)klasa I 50kg.
Papryka świeża (zielona)klasa I 6kg.
Papryka świeża (żółta)klasa I 22kg.
Pieczarki Klasa I Klasa I 140kg.
Pietruszka korzeń Klasa I 100kg.
Pomarańcza Klasa I 1 270kg.
Pomidor Klasa I 10kg.
Por Klasa I 310kg.
Rzodkiewka Klasa I 150p.
Sałata lodowa Klasa I (waga min. 0.70 kg) 135szt.
Seler korzeń Klasa I 170kg.
Szczypiorek naciowy (pęczek o wadze min. 0,03kg) Klasa I 210p.
Szczypior z cebulą (pęczek o wadze min. 0,05kg) Klasa I 30p.
Śliwki węgierki duże Klasa I 100kg.
Winogrono bezpestkowe jasne Klasa I 60kg.
Ziemniaki duże (opakowanie worek 5 kg) Klasa I 6 947kg.
Ziemniaki młode polskie (dostępne od 15.V) Klasa I 500kg.
03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy
03212100-1 - Ziemniaki
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2024r. do 20 grudnia 2024r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Owoce, warzywa mrożone
Barszcz ukraiński mrożony (opakowanie o masie 2,5 kg) - 3szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Brokuły mrożone (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 6szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Brukselka mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 10szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Cukinia plastry (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008) - 10szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Cząstki ziemniaczane (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008) - 30szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Dynia kostka ( (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008) - 20szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Fasolka mrożona czerwona (opakowanie o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 1szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Fasolka szparagowa żółta cała mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 35szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Fasolka żółta cięta mrożona (opakowanie worek o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 65szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Frytki typu Mccain Our Chef Solutions Express lub równoważne 6/6 (opakowanie 2,5kg) - 24szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Groszek mrożony (opakowanie worek o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 10szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Jagody ( (opakowanie worek o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008) - 6szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Kalafior mrożony (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 55szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Kukurydza ziarno mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 3szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Kulki ziemniaczane (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 10szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Lody rożki typu Big Milk lub równoważne o smaku śmietankowym - 420szt.
Malina mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 6szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Marchewka mini ( opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 50szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Marchewka w kostce mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 110szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Mieszanka chińska mrożona - bez dodatku ziemniaków (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 8szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Mieszanka kompotowa bez pestek (opakowanie o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 2szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Mieszanka meksykańska (opakowanie o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 2szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Mieszanka warzywna typu bukiet kwiatowy składający się co najmniej z 4 rodzajów warzyw z wyjątkiem ziemniaków (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 130szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Por plastry (opakowanie o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 2szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Szpinak liść mrożony (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 40szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Śliwki mrożone bez pestek (opakowanie o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 2szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Truskawka mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg ) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 22szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Włoszczyzna – cztero składnikowa : por, seler, pietruszka, marchew (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 210szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Wiśnia mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 3szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Zupa jarzynowa (włoszczyzna i inne warzywa z wyjątkiem ziemniaków- opakowanie o masie 2,5 kg) - 4szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2024r. do 20 grudnia 2024r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
owoce, warzywa przetworzone i konserwowe
Ananas w puszce plastry (opakowanie o pojemności 580ml ) typu Rolnik lub równoważne - 36szt. (opakowanie o pojemności 580ml )
Brzoskwinia w puszce w syropie (opakowanie o pojemności 850ml ) typu Splendor lub równoważne - 60szt. (opakowanie o pojemności 850ml )
Buraczki wiórki typu Rolnik lub równoważne (opakowanie 1,6kg słoik) - 80szt.(opakowanie o masie 1,6kg.)
Chrzan tarty (opakowanie 200g ) typu Dymecki lub równoważny - 10szt.(opakowanie o masie 200g.)
Dżem o smaku truskawkowym niskosłodzony o zawartości owoców min 45g w 100g produktu (opakowanie o masie 3,5 kg wiaderko) typu Horega lub równoważny - 3szt. (opakowanie o masie 3,5 kg)
Dżem o smaku truskawkowym niskosłodzony o zawartości owoców min 45g w 100g produktu (opakowanie 300g słoik) typu Międzychód lub równoważny- 166szt. (opakowanie o masie 300g)
Fasola czerwona puszka 425 ml typu Rolnik lub równoważna - 36szt. (opakowanie o pojemności 425 ml)
Kapusta kiszona z marchewką (opakowanie wiaderko o masie netto 5 kg) - 240kg.
Kapusta kiszona z marchewką surówkowa (opakowanie wiaderko o masie netto 5 kg) - 120kg.
Ketchup łagodny min. 158g pomidorów na 100g produktu typu Pudliszki lub równoważny (opakowanie o masie 700g) - 120szt. (opakowanie o masie 700g)
Koncentrat pomidorowy 30% ekstraktu typu Pudliszki lub równoważne (opakowanie o masie 950g) - 260szt. (opakowanie o masie 950g)
Kukurydza konserwowa typu Pudliszki lub równoważne (opakowanie o masie 400g) - 90szt. (opakowanie o masie 400g)
Musztarda sarebska Pegaz lub równoważna (opakowanie o masie 900g) - 11szt. (opakowanie o masie 900g)
Naturalny sok jabłkowy - tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony (opakowanie o pojemności 2l) typu Tarczyn lub równoważny - 110l
Naturalny sok pomarańczowy - tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony ( opakowanie o pojemności 2l) typu Tarczyn lub równoważny - 150l
Naturalny sok jabłkowy 100% typu Wosana lub równoważny (opakowanie 1l) - 800I
Naturalny sok pomarańczowy 100% typu Wosana lub równoważny (opakowanie 1l) - 300I
Ogórek kiszony (opakowanie wiaderko o masie netto min. 3kg.) - 158kg.
Ogórek konserwowy typu Rolnik lub równoważne (opakowanie o pojemności 900ml) - 375szt. (opakowanie o pojemności 900ml)
Ogórki małosolne opakowanie o masie 3 kg netto (od 15.V) - 60kg.
Pomidory całe w sosie własnym bez skóry (opakowanie od 2500 ml do 2550 ml) typu Rolnik lub równoważne - 30szt. (opakowanie od 2500ml do 2550 ml)
Papryka czerwona typu Rolnik lub równoważne (opakowanie o pojemności 720ml) - 20szt. (opakowanie o pojemności 720ml)
Powidła śliwkowe (opakowanie o masie od 285g do 300g) typu Międzychód lub równoważne - 70szt. (opakowanie o masie od 285g do 300g)
Syrop owocowy malinowy (opakowanie o pojemności 680ml) typu Herbapol lub równoważne - 90szt. (opakowanie o pojemności 680ml)
Syrop owocowy cytrynowy (opakowanie 420ml) typu Herbapol lub równoważne - 60szt. (opakowanie o pojemności 420ml)
Syrop owocowy pomarańczowy (opakowanie 680ml) typu Herbapol lub równoważne - 40szt. (opakowanie o pojemności 680ml)
15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2024r. do 20 grudnia 2024r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Produkty przemiału ziarna , skrobi i produktów skrobiowych
Kasza jaglana bezglutenowa Bio opakowanie 0,5 kg - 2Szt. (opakowanie 0,5 kg)
Kasza jęczmienna opakowanie 5 kg - 115kg.
Kasza manna (opakowanie 1 kg) - 40kg.
Uniwersalny mix typu Glutenex lub równoważne (opakowanie 1000 g.) - 3kg.
Kasza pęczak biała (opakowanie 5 kg) -160kg.
Mąka pszenna wrocławska typ 500 - opakowanie 1 kg - 660kg.
Mąka ziemniaczana (opakowanie 1 kg) - 20kg.
Ryż biały (opakowanie 1kg) 35kg.
Ryż paraboliczny (opakowanie 5 kg) - 470kg.
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2024r. do 20 grudnia 2024r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Ryby przetworzone i konserwowe, produkty głęboko mrożone
Filet śledziowy matias – solony (opakowanie wiaderko 4 kg) 40kg.
Filet śledziowy w zalewie octowej (opakowanie wiaderko 4 kg) 4kg.
Filet z dorsza Atlantycki bez skóry głęboko mrożony (tafla min. 6,804 kg) 100kg.
Filet z Mintaja w chrupiącej panierce (100g – szt.) 100kg.
Filet z Mintaja w chrupiącej panierce (150g-szt.) 20kg.
Filet z Miruny głęboko mrożony (rozmiar 175-225) bez skóry 220kg.
Filet z Morszczuka głęboko mrożony (rozmiar 175-225) bez skóry 52kg.
Krokiet rybny z serem min 45 % fileta z Mintaja (opak min.5 kg) 260kg.
Nagetsy – 100% fileta z kurczaka - mrożony 60kg.
Paluszki rybne min 65 % fileta z Mintaja typu Tiko lub równoważne (opak. Min.5 kg) 170kg.
Stripsy z kurczaka – 100% fileta z kurczaka - mrożony 61kg.
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2024r. do 20 grudnia 2024r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Produkty mleczarskie
Deser Zuzia typu Czarnków lub równoważny waga 130g śmietankowo-czekoladowy - 2 800szt.(opakowanie o masie 130g)
Deser Zuzia typu Czarnków lub równoważny waga 130g śmietankowy - 2 800szt. (opakowanie o masie 130g)
Deser ryżowy Czaruś typu Czarnków lub równoważny waga 150g waniliowy - 1 600szt.(opakowanie o masie 150g)
Deser ryżowy Czaruś typu Czarnków lub równoważny waga 150g truskawkowy - 1 600szt.(opakowanie o masie 150g)
Deser ryżowy Czaruś typu Czarnków lub równoważny waga 150g toffi - 1 600szt.(opakowanie o masie 150g)
Jogurt naturalny gęsty (opakowanie o masie 370g ) - 60szt. (opakowanie o masie 370g )
Masło extra o zawartości tłuszczu 82% (opakowanie kostka o masie 200g) - 900szt. (opakowanie kostka o masie 200g)
Mleko bez laktozy zawartość tłuszczu 3,2% ( karton -1l) - 5szt. (opakowanie karton o pojemności 1l)
Mleko zawartość tłuszczu 3,2% (opakowanie karton o pojemności 1l) - 2 000szt. (opakowanie karton o pojemności 1l)
Ser żółty tarty - typu "Gouda" lub równoważny (zawartość tłuszczu min 25g/ 100g produktu; białka min 25g/100g produktu; węglowodany i tłuszcze 0g/100g produktu; opakowanie 1 kg) - 80kg
Ser żółty plastry - typu "Gouda" lub równoważny (zawartość tłuszczu min 25g/ 100g produktu; białka min 25g/100g produktu; węglowodany i tłuszcze 0g/100g produktu; opakowanie 1 kg) - 3kg
Serek homogenizowany o smaku wanilii w saszetce typu Danio lub równoważny waga 120 g Składniki: twaróg odtłuszczony, śmietanka, woda, cukier trzcinowy 9,4 %, skrobia modyfikowana, naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami, koncentrat soku z cytryny, żelatyna. - 1 600szt. (opakowanie o masie 120g)
Serek homogenizowany o smaku truskawkowym w saszetce typu Danio lub równoważny waga 120 g Składniki: twaróg odtłuszczony, śmietanka, woda, cukier trzcinowy 9,4 %, skrobia modyfikowana, przecier truskawkowy innymi naturalnymi aromatami, koncentrat soku z cytryny, żelatyna. - 400szt. (opakowanie o masie 120g)
Serek o smaku waniliowym – typu "Franuś" lub równoważny waga 100 g w saszetce - 1 600szt. (opakowanie o masie 100g)
Ser topiony śmietankowy bloczek 90g typu Hochland lub równoważny Składniki: odtłuszczone mleko (55%) ser (28%) masło odtłuszczone mleko w proszku sole emulgujące - 100szt. (opakowanie o masie 90 g)
Śmietana ukwaszana zawartość tłuszczu 18 % gęsta typu Czarnków lub równoważna (opakowanie kubek o masie 400 g) - 250szt. (opakowanie kubek o masie 400 g)
Śmietana zawartość tłuszczu 30% (opakowanie karton o pojemności 500ml) - 660szt. (opakowanie karton o pojemności 500ml)
Twaróg tłusty/mielony typu Czarnków lub równoważny (opakowanie kostka o masie 250g) - 191kg
15500000-3 - Produkty mleczarskie
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2024r. do 20 grudnia 2024r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Bazylia (opakowanie 10g) typu Prymat lub równoważne - 90szt.
Budyń śmietankowy bezglutenowy bez dodatku cukru typu Winiary lub równoważny (opakowanie 35g) - 2szt.
Budyń czekoladowy z cukrem typu Winiary lub równoważny (opakowanie 1,2 kg) -5szt.
Budyń śmietankowy z cukrem typu Winiary lub równoważny (opakowanie 1,2 kg) - 16szt.
Budyń wanilinowy z cukrem typu Winiary lub równoważny (opakowanie 1,2 kg) - 18szt.
Bułki bezglutenowe 200g typu Glutenex lub równoważne (pakowane w atmosferze ochronnej) - 2szt.
Chipsy jabłkowe typu Cykoria Jabcusie lub równoważne opak. 40g - 410szt.
Chleb bochenkowy wieloziarnisty jasny 250g bezglutenowy typu Glutenex lub równoważny - 2szt.
Ciastka bezglutenowe owsiane 140 g typu Glutenex lub równoważne - 2szt. (opakowanie o masie 140g)
1Ciastko OREO – ciastka kakaowe z nadzieniem o smaku wanilinowym – 29 % nadzienia typu Oreo lub równoważne o masie 44g - 420szt. (opakowanie o masie 44g)
Cukier biały (opakowania 1 kg) -370kg
Cukier puder (opakowanie min. 400g) -8kg
Cukier wanilinowy (opakowanie 0,32g) typu Winiary lub równoważny -130szt.
Baton 3Bit Big w czekoladzie mlecznej z nadzieniem mlecznym i herbatnikiem lub równoważny 51 g - 420szt.
Czekolada mleczna min. 38% kakao w 100g produktu typu Goplana lub równoważna opak. od masie netto 90g do 100g -420szt.
Czosnek suszony – granulowany (opakowanie 20g) typu Prymat lub równoważne -520szt.
Drożdże (opakowanie od 100g do 1kg) -4kg
Galaretka truskawkowa typu Winiary lub równoważny (opakowanie 1,2 kg) -5szt.
Galaretka truskawkowa bezglutenowa typu Winiary lub równoważny (opakowanie 71 g) -2szt.
Grzanki pszenne typu Mamut lub równoważne ( opakowanie 150g) -50kg.
Herbata ekspresowa Lipton Earl Grey lub równoważna (opakowanie 100szt) -35op.
Herbata expresowa malinowa z cytryną bez sztucznych aromatów herbacianych typu Herbapol lub równoważna(opakowanie 20 saszetek-60g) -530szt.
Herbata miętowa expresowa typu Herbapol lub równoważna( opakowanie od 20 saszetek ) -200szt.
Imbir mielony (opakowanie 15g) typu Prymat lub równoważne -10szt.
Kakao (zawartość tłuszczu 10-12%) typu Decomoreno lub rownoważne ( opak. o masie 150g) -420szt.
Kisiel cytrynowy z cukrem i witaminą C typu Winiary lub równoważny (opakowanie 1,2 kg ) -8szt.
Kisiel truskawkowy z cukrem i witaminą C typu Winiary lub równoważny (opakowanie 1,2 kg ) -36szt.
Kisiel truskawkowy z cukrem bezglutenowy typu Winiary lub równoważny (opakowanie 77 g ) -2szt.
Kolendra mielona (opakowanie 15g) typu Prymat lub równoważne -30szt.
Krem Nutella słoik 350g lub równoważne smak śmietankowy lub czekoladowy -400szt.
Liść laurowy (opakowanie 6g) typu KAMIS lub równoważne -170szt.
Lubczyk- mechanicznie suszone liście lubczyku metodą przemysłową Prymat lub równoważny (opak. 10g) -20szt.
Majeranek suszony (opakowanie 8g) typu Prymat lub równoważne -700szt.
Majonez typu Winiary lub równoważny o masie netto 700ml -190szt.
Majonez typu Winiary lekki lub równoważny o masie netto 300 ml -20szt.
Makaron Catering Gniazda Wstęgi Tagliatelle z pszenicy durum zawierający jaja (opakowanie od 1kg) typu Lubella lub równoważny -60kg
Makaron ryżowy Chiński typu Tao Tao lub równoważny (opakowanie 25kg karton) -50kg.
Makaron jajeczny Catering krajaneczka z pszenicy durum zawierający Jaja (opakowanie 2 kg) tybu Lubella lub równoważny -20kg
Makaron muszelki morskie z pszenicy durum zawierający Jaja (opakowanie 400 g) tybu Lubella lub równoważny -40kg.
Makaron nitki rosołowy z pszenicy durum zawierający jaja (opakowanie od 1kg – 3kg) typu Lubella lub równoważny -80kg
Makaron rurki z pszenicy durum zawierający jaja (opakowanie od 1kg – 3kg) typu Lubella lub równoważny -130kg
Makaron spaghetti bezglutenowy (opakowanie 250g) typu Bezgluten lub równoważny - 2szt.
Makaron spaghetti z pszenicy durum zawierający jaja (opakowanie od 1kg – 3kg) typu Lubella lub równoważny -200kg
Makaron świderki bezglutenowy (opakowanie 250g) typu Glutenex lub równoważny - 2szt.
Makaron świderki z pszenicy durum zawierający Jaja (opakowanie od 1-3kg) typu Lubella lub równoważny -180kg
Makron łazanki z pszenicy durum zawierający jaja (opakowanie od 1kg do 3kg) typu Lubella lub równoważny - 30kg
Miód wielokwiatowy naturalny (opakowanie słoik od 1l do 3l) -100l
Ocet jabłkowy z polskich jabłek (opak. butelka o pojemności 500 ml) - 5szt.
Ocet spirytusowy 10% kwasowości (opakowanie butelka 1 l) - 60l
Papryka ostra ( opakowanie 20g ) typu Prymat lub równoważne - 220szt.
Papryka słodka ( opakowanie 20g ) typu Prymat lub równoważne -480szt.
Pestki dyni łuskane świeże (opakowanie 0,5 kg lub 1kg) - 2kg
Pieprz czarny mielony (opakowanie 20g) typu Prymat lub równoważne -480szt.
Pierniki serca w czekoladzie deserowej z nadzieniem owocowym 20% opak. o masie netto 200 g - 420szt.
Ptasie mleczko Śmietankowe w czekoladzie mlecznej 340 g typu E. Wedel lub równoważne - 410szt.
Przyprawa Curry (opakowanie o masie 20 g) typu Prymat lub równoważne -130szt.
Pyzy świeże (opakowanie 9 sztuk) -1110op.
Rodzynki opak. 100g bez dodatku soli - 30szt.
Rozmaryn (opakowanie 15g) typu KAMIS lub równoważne -20szt.
Sezam- ziarno 100% naturalny (opakowanie 0,5 kg lub 1kg) -1kg.
Słonecznik łuskany (opakowanie 100g) -2kg.
Sól spożywcza jodowana (opakowanie 1 kg) -260kg.
Sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu (opakowanie woreczek foliowym masie 1kg) typu SANTE lub równoważna - 10kg.
Sól peklowana drobnoziarnista (opakowanie 50 g) typu PRYMAT lub równoważna - 30szt.
Tymianek (opakowanie 10g) typu Prymat lub równoważne - 10szt.
Vegeta naturalna lub równoważna (opakowanie 300g) skład : sól morska, suszone warzywa 32% (marchew, pasternak, cebula, ziemniaki, seler, pomidory, por, papryka, natka pietruszki), cukier, lubczyk, pieprz czarny, kurkuma, czosnek, koper - 100szt.
Woda mineralna niegazowana typu Primavera lub równoważna (opakowanie butelka plastikowa 0,5l) - 4000szt.
Ziele angielskie kulki (opakowanie 15 g) typu KAMIS lub równoważne -130szt.
Zioła prowansalskie (opakowanie 10g) typu Prymat lub równoważne - 10szt.
Żurek śląski zakwas typu Rolnik lub równoważne (opakowanie butelka 370 ml) - 170szt.
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2024r. do 20 grudnia 2024r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Pieczywo, świeże wyroby piekarskie
Bułka hamburgerowa z sezamem mleczno – pszenna min. 12 cm średnicy) waga 0,35 kg 420szt.
Bułka hot-dog waga 0,15 kg 420szt.
Bułka tarta pszenna - opakowanie od 0,5 kg do 1 kg 140kg
Bułka wyborowa bezglutenowa o wadze od 0,06 kg 10szt.
Bułka wyborowa o wadze od 0,06kg 6 400szt.
Chleb bezglutenowy o wadze min 250g krojony 2szt.
Chleb pszenno – żytni waga min 600g krojony 680szt.
Chleb żytni razowy z ziarnami krojony o wadze 0,50 kg 350szt.
Pizzerka (średnica min 15 cm) z sosem pomidorowym i serem 1 600szt.
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2024r. do 20 grudnia 2024r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Świeże wyroby ciastkarskie
Babeczki mufinki kakaowe o masie 100g data przydatności do spożycia nie dłużej niż 14 dni 1 900szt.
Ciastka okolicznościowe – figurka Zajączek, Mikołaj z masy babkowej lub piernikowej (data przydatności nie dłużej niż 14 dni) waga od 100g do 200g 840szt.
Drożdżówka z budyniem słodzona miodem o wadze min. 100g bez dodatku cukru pudru 1 200szt.
Drożdżówka z owocem słodzona miodem o wadze min.100g bez dodatku cukru pudru 800szt.
Drożdżówka z serem słodzona miodem o wadze min.100g bez dodatku cukru pudru 800szt.
Pączki z powidłami słodzone miodem o wadze min 100g bez dodatku cukru 800szt.
Rogale z powidłami na bazie ciasta półfrancuskiego słodzone miodem o wadze min.100g bez dodatku cukru 800szt.
Rurka drożdżowa z budyniem słodzona miodem o wadze min. 100g bez dodatku cukru pudru 800szt.
Ciastko francuskie z jabłkiem słodzone miodem o wadze min.100g bez dodatku cukru 800szt.
15812000-3 - Wyroby ciastkarskie i ciasta
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7