Postępowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postępowania
Zamówienia publicznego
Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej
od 03 stycznia 2022r. do 22 grudnia 2022r.
1.2.1 Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 03.01.2022r. do 22.12.2022r.
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 03 stycznia 2022r. do 22 grudnia 2022r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 9 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – wzór umowy.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia z zastrzeżeniem punktu 6.
9. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Blok z mielonki wieprzowej ( z tuszy wieprzowej klasy I) 34kg.
Boczek surowy wędzony wieprzowy bez skóry z półtuszy klasy I 147kg.
Karkówka bez kości (klasa I) 120kg.
Kiełbasa biała parzona (mięso wieprzowo -wołowe o zawartości mięsa: 80% w 100g produktu) 24kg.
Kiełbasa śląska (mięso wieprzowo - wołowego o zawartości mięsa 80% w 100g produktu) 85kg.
Kości wieprzowe od schabu świeże (w całości klasa I) 320kg.
Kości wieprzowe wędzone od schabu (w całości klasa I) 44kg.
Łopatka wieprzowa b/k (klasa I) 310kg.
Mięso grubo mielone stekowe ( z tuszy wieprzowej klasy I) 30kg.
Mięso gulaszowe wieprzowe (klasa I ) 360kg.
Mięso mielone z łopatki (klasa I ) 132kg.
Schab bez kości (klasa I) 410kg.
Szynka gotowana (klasa I) 20kg.
Szynka surowa wieprzowa bez kości (klasa I) 235 kg.
Wołowina bez kości extra (klasa I) 125 kg.
15130000-8 - Produkty mięsne
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 03 stycznia 2022r. do 22 grudnia 2022r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 9 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – wzór umowy.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia z zastrzeżeniem punktu 6.
9. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Filet z piersi z indyka (z tuszy drobiowej klasa A) 120kg.
Filet z piersi z kurczaka mielony (z tuszy drobiowej klasy A) 120kg.
Filet z piersi z kurczaka pojedynczy b/k (z tuszy drobiowej klasy A) 710kg.
Filet z piersi z kurczaka krojony - kostka (z tuszy drobiowej klasy A) 110kg.
Mielone z indyka (z tuszy drobiowej klasy A) 112kg.
Mięso drobne z indyka gulaszowe (z tuszy drobiowej klasy A) 52kg.
Parówki drobiowe – cienkie (z tuszy drobiowej klasy A, min 80% mięsa drobiowego w 100g produktu) 130kg.
Porcje rosołowe (z tuszy drobiowej klasy A) 270kg.
Szynka drobiowa min. 90% mięsa drobiowego w 100 g produktu (klasa A) 10kg.
Udziec z kurczaka (z tuszy drobiowej klasy A) 63kg.
Wątroba drobiowa (z tuszy drobiowej klasy A) 82kg.
15112000-6 - Drób
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 03 stycznia 2022r. do 22 grudnia 2022r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 9 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – wzór umowy.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia z zastrzeżeniem punktu 6.
9. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Jaja L (10 szt. w opakowaniu) 6000szt.
03142500-3 - Jaja
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 03 stycznia 2022r. do 22 grudnia 2022r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 9 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – wzór umowy.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia z zastrzeżeniem punktu 6.
9. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia rafinowany (3l opakowanie) 886l
Oliwa z oliwek (opakowanie butelka szklana 1l) 14l
Smalec wieprzowy czysty (opakowanie – kostka 250g.) 14kg
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
rzedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 03 stycznia 2022r. do 22 grudnia 2022r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 9 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – wzór umowy.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia z zastrzeżeniem punktu 6.
9. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Ananas Klasa I (minimalna waga 1 kg) 400szt.
Arbuz (dostępny od VI do IX) Klasa I 420kg.
Banan Klasa I 1 938kg.
Brzoskwinia ciasteczkowa Klasa I 120kg.
Buraki Klasa I 223kg.
Cebula biała Klasa I 230kg.
Cytryna Klasa I 128kg.
Czosnek (kraj pochodzenia Polska) Klasa I 11kg.
Fasola Jaś karłowy Klasa I 111kg.
Groch łuskany połówki 70kg.
Gruszka klas I typu Konferencja lub równoważna 880kg.
Jabłko klasa I typu Champion, Jonagored, Jonagold, Lobo lub równoważny 4 520kg.
Kalafior Klasa I (waga minimalna 1,3 kg dostępny od 1. VI) 24szt.
Kalarepa Klasa I 10szt.
Kapusta biała Klasa I 485kg.
Kapusta biała młoda (dostępna od 15.V) Klasa I 106kg.
Kapusta modra Klasa I 176kg.
Kapusta pekińska Klasa I (minimalna waga 1,2kg) 127szt.
Kapusta włoska Klasa I 54kg.
Kiwi Klasa I 200Kg.
Koperek (pęczek o wadze min. 0,03kg) Klasa I 1 510p.
Mandarynka klasa I 720kg.
Marchew Klasa I 483kg.
Natka pietruszki (pęczek o wadze min. 0,05kg) Klasa I 1 050p.
Nektarynki klasa I 208kg.
Ogórek szklarniowy (kraj pochodzenia Polska) Klasa I 114kg.
Papryka świeża (czerwona)klasa I 38kg.
Papryka świeża (zielona)klasa I 4,20kg.
Papryka świeża (żółta)klasa I 8kg.
Pieczarki Klasa I Klasa I 122kg.
Pietruszka korzeń Klasa I 98kg.
Pomarańcza Klasa I 1 220kg.
Pomidor Klasa I 24kg.
Por Klasa I (minimalna waga 0,4 kg) 298szt.
Rzodkiewka Klasa I 200p.
Sałata lodowa Klasa I 220szt.
Sałata masłowa Klasa I 50szt.
Seler korzeń Klasa I 195kg.
Szczypiorek naciowy (pęczek o wadze min. 0,01kg) Klasa I 290p.
Śliwki węgierki duże Klasa I 100kg.
Winogrono bezpestkowe jasne Klasa I 60kg.
Ziemniaki duże (opakowanie worek 5 kg) Klasa I 6 947kg.
Ziemniaki młode polskie (dostępne od 15.V) Klasa I 600kg.
03212100-1 - Ziemniaki
03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 03 stycznia 2022r. do 22 grudnia 2022r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 9 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – wzór umowy.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia z zastrzeżeniem punktu 6.
9. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Barszcz ukraiński mrożony (opakowanie o masie 2,5 kg) 6szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Brokuły mrożone (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 3szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Brukselka mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 40szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Fasolka mrożona czerwona (opakowanie o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 1szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Fasolka szparagowa żółta cała mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 14szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Fasolka żółta cięta mrożona (opakowanie worek o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 65szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Groszek mrożony (opakowanie worek o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 8szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Kalafior mrożony (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 53szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Kukurydza ziarno mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 3szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Malina mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 12szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Marchewka mini ( opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 35szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Marchewka w kostce mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 35szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Mieszanka chińska mrożona - bez dodatku ziemniaków (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 4szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Mieszanka kompotowa bez pestek (opakowanie o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 4szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Mieszanka meksykańska (opakowanie o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 18szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Mieszanka warzywna typu bukiet kwiatowy składający się co najmniej z 4 rodzajów warzyw z wyjątkiem ziemniaków (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 170szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Szpinak liść mrożony (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 51szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Śliwki mrożone bez pestek (opakowanie o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 4szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Truskawka mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg ) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 13szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Wiśnia mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 5szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Zupa jarzynowa (włoszczyzna i inne warzywa z wyjątkiem ziemniaków- opakowanie o masie 2,5 kg) 12szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 03 stycznia 2022r. do 22 grudnia 2022r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 9 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – wzór umowy.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia z zastrzeżeniem punktu 6.
9. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Ananas w puszce plastry (opakowanie o pojemności 580ml ) typu Rolnik lub równoważne 20szt. (opakowanie o pojemności 580ml )
Brzoskwinia w puszce w syropie (opakowanie o pojemności 850ml ) typu Splendor lub równoważne 34szt. (opakowanie o pojemności 850ml )
Chrzan tarty (opakowanie 200g ) typu Dymecki lub równoważny 60szt.(opakowanie o masie 200g.)
Dżem o smaku truskawkowym niskosłodzony o zawartości owoców min 45g w 100g produktu (opakowanie o masie 3,5 kg wiaderko) typu Horega lub równoważny 8szt. (opakowanie o masie 3,5 kg)
Dżem wiśniowy niskosłodzony o zawartości owoców min 45g w 100g produktu (opakowanie 3,5 kg wiaderko) typu Horega lub równoważny 8szt. (opakowanie o masie 3,5 kg)
Kapusta kiszona z marchewką surówkowa (opakowanie wiaderko o masie netto 5 kg) 260kg.
Ketchup łagodny min. 158g pomidorów na 100g produktu typu Pudliszki lub równoważny (opakowanie o masie 700g) 88szt. (opakowanie o masie 700g)
Koncentrat pomidorowy 30% ekstraktu typu Pudliszki lub równoważne (opakowanie o masie 950g) 235szt. (opakowanie o masie 950g)
Kukurydza konserwowa typu Pudliszki lub równoważne (opakowanie o masie 400g) 90szt. (opakowanie o masie 400g)
Musztarda delikatesowa Pegaz lub równoważna (opakowanie o masie 900g) 11szt. (opakowanie o masie 900g)
Naturalny sok czarna porzeczka tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony (opakowanie 2l) typu Tarczyn lub równoważny 160l
Naturalny sok jabłkowo - tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony (opakowanie o pojemności 2l) typu Tarczyn lub równoważny 400l
Naturalny sok pomarańczowy - tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony ( opakowanie o pojemności 2l) typu Tarczyn lub równoważny 320l
Ogórek kiszony (opakowanie wiaderko o masie netto 3kg.) 158kg.
Ogórek konserwowy typu Rolnik lub równoważne (opakowanie o pojemności 900ml) 375szt. (opakowanie o pojemności 900ml)
Ogórki małosolne opakowanie o masie 3 kg netto (od 15.V) 60kg.
Pomidory całe w sosie własnym bez skóry (opakowanie od 2500 ml do 2550 ml) typu Rolnik lub równoważne 30szt. (opakowanie od 2500ml do 2550 ml)
Papryka czerwona typu Rolnik lub równoważne (opakowanie o pojemności 720ml) 40szt. (opakowanie o pojemności 720ml)
Powidła śliwkowe (opakowanie o masie od 285g do 300g) typu Międzychód lub równoważne 70szt. (opakowanie o masie od 285g do 300g)
Syrop owocowy malinowy (opakowanie o pojemności 680ml) typu Herbapol lub równoważne 75szt. (opakowanie o pojemności 680ml)
Syrop owocowy wiśniowy (opakowanie o pojemności 680ml) typu Herbapol lub równoważne 75szt. (opakowanie o pojemności 680ml)
15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 03 stycznia 2022r. do 22 grudnia 2022r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 9 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – wzór umowy.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia z zastrzeżeniem punktu 6.
9. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Kasza jaglana bezglutenowa Bio opakowanie 0,5 kg 10Szt. (opakowanie 0,5 kg)
Kasza jęczmienna opakowanie 5 kg 215kg.
Kasza manna (opakowanie 1 kg) 40kg.
Uniwersalny mix typu Glutenex lub równoważne (opakowanie 1000 g.) 10kg.
Kasza pęczak biała (opakowanie 5 kg) 50kg.
Mąka pszenna wrocławska typ 500 - opakowanie 1 kg 630kg.
Mąka ziemniaczana (opakowanie 1 kg) 10kg.
Ryż biały (opakowanie 1kg) 15kg.
Ryż paraboliczny (opakowanie 5 kg) 280kg.
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 03 stycznia 2022r. do 22 grudnia 2022r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 9 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – wzór umowy.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia z zastrzeżeniem punktu 6.
9. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Filet śledziowy matias – solony (opakowanie wiaderko 4 kg) 62kg.
Filet śledziowy w zalewie octowej (opakowanie wiaderko 4 kg) 8kg.
Filet z dorsza Atlantycki bez skóry głęboko mrożony (tafla min. 6,804 kg) 260kg.
Filet z Miruny głęboko mrożony (rozmiar 175-225) bez skóry 154kg.
Krokiet rybny z serem min 45 % fileta z Mintaja (opak min.5 kg) 160kg.
Krokiet rybny ze szpinakiem min 45 % fileta z Mintaja (opak min.5 kg) 50kg.
Paluszki rybne min 65 % fileta z Mintaja typu Tiko lub równoważne (opak. Min.5 kg) 160kg.
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 03 stycznia 2022r. do 22 grudnia 2022r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 9 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – wzór umowy.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia z zastrzeżeniem punktu 6.
9. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Deser Zuzia typu Czarnków lub równoważny waga 130g śmietankowo-czekoladowy 800szt.(opakowanie o masie 130g)
Deser Zuzia typu Czarnków lub równoważny waga 130g śmietankowy 800szt. (opakowanie o masie 130g)
Jogurt naturalny gęsty (opakowanie o masie 370g ) 116szt. (opakowanie o masie 370g )
Masło extra o zawartości tłuszczu 82% (opakowanie kostka o masie 200g) 750szt. (opakowanie kostka o masie 200g)
Mleko bez laktozy zawartość tłuszczu 3,2% ( karton -1l) 10szt. (opakowanie karton o pojemności 1l)
Mleko zawartość tłuszczu 3,2% (opakowanie karton o pojemności 1l) 2 080szt. (opakowanie karton o pojemności 1l)
Ser żółty tarty - typu "Gouda" lub równoważny (zawartość tłuszczu min 25g/ 100g produktu; białka min 25g/100g produktu; węglowodany i tłuszcze 0g/100g produktu; opakowanie 1 kg) 40kg
Serek homogenizowany o smaku klasycznej wanilii typu Danio lub równoważny waga 140 g Składniki: twaróg odtłuszczony, śmietanka, woda, cukier trzcinowy 9,4 %, skrobia modyfikowana, naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami, koncentrat soku z cytryny, żelatyna. 900szt. (opakowanie o masie 140g)
Serek homogenizowany truskawkowy typu Danio lub równoważny waga 140 g Składniki: twaróg odtłuszczony, śmietanka, cukier, przecier truskawkowy 6,15 %, skrobia modyfikowana, żelatyna, koncentrat soku z cytryny, naturalny aromat, koncentrat z czarnej marchwi 800szt. (opakowanie o masie 140g)
Śmietana ukwaszana zawartość tłuszczu 18 % gęsta typu Czarnków lub równoważna (opakowanie kubek o masie 400 g) 500szt. (opakowanie kubek o masie 400 g)
Śmietana zawartość tłuszczu 30% (opakowanie karton o pojemności 500ml) 502szt. (opakowanie karton o pojemności 500ml)
Twaróg tłusty/mielony typu Czarnków lub równoważny (opakowanie kostka o masie 250g) 191kg
15500000-3 - Produkty mleczarskie
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 03 stycznia 2022r. do 22 grudnia 2022r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 9 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – wzór umowy.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia z zastrzeżeniem punktu 6.
9. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Bazylia (opakowanie o masie 10g) typu Prymat lub równoważne 20szt. (opakowanie o masie 10g)
Budyń czekoladowy bezglutenowy bez dodatku cukru typu
Winiary lub równoważny (opakowanie 35g) 5szt. (opakowanie o masie 35g)
Budyń śmietankowy bezglutenowy bez dodatku cukru typu Winiary
lub równoważny (opakowanie 35g) 5szt. (opakowanie o masie 35g)
Budyń śmietankowy z cukrem typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,2 kg) 21szt. (opakowanie o masie 1,2 kg)
Budyń wanilinowy z cukrem typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,2 kg) 21szt. (opakowanie o masie 1,2 kg)
Bułki bezglutenowe typu Glutenex lub równoważne (pakowane w atmosferze ochronnej) – masa opakowania 200g 20szt. (opakowanie o masie 200g)
Chleb bochenkowy wieloziarnisty jasny 250g bezglutenowy typu Glutenex lub równoważny 10szt. (opakowanie o masie 250g)
Ciastka bezglutenowe owsiane typu Glutenex lub równoważne – masa opakowania 140 g 10szt. (opakowanie o masie 140g)
Ciastko OREO – ciastka kakaowe z nadzieniem o smaku wanilinowym – 29 % nadzienia typu Oreo lub równoważne o masie 44g 450szt.
Cukier biały (opakowania 1 kg) 350kg
Cukier puder (opakowanie o masie od 400g do 450g) 8szt. (opakowanie o masie od 400g do 450g)
Cukier wanilinowy (opakowanie o masie 32g) typu Winiary lub równoważny 130szt. (opakowanie o masie 32g)
Czekolada gorzka 90g min. 60% kakao w 100g produktu (opakowanie o masie od 90g do 100g) typu Goplana lub równoważne 420szt. (opakowanie o masie od 90g do 100g)
Czekolada mleczna z orzechami min. 38% kakao w 100g produktu typu Wedel lub równoważna opakowanie o masie netto od 90g do 100g 420szt.
Czosnek suszony – granulowany (opakowanie o masie 20g) typu Prymat lub równoważne 300szt.
Drożdże (opakowanie od 100g do 1kg) 4kg
Galaretka pomarańczowa typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,2 kg) 5szt.
Galaretka truskawkowa typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,2 kg) 5szt.
Galaretka truskawkowa bezglutenowa typu Winiary lub równoważny (opakowanie 71 g) 6szt.
Groszek ptysiowy typu Knorr lub równoważne (opakowanie o masie 1 kg) 5kg
Herbata ekspresowa Lipton Earl Grey lub równoważna (opakowanie 100szt) 10op.
Herbata expresowa malinowa z cytryną bez sztucznych aromatów herbacianych typu Herbapol lub równoważna(opakowanie 20 saszetek- masa 60g) 120szt.
Herbata expresowa owocowa malinowa typu Saga lub równoważna (opakowanie 20 saszetek) 65szt.
Herbata miętowa expresowa typu Herbapol lub równoważna (opakowanie od 20 saszetek ) 80szt.
Imbir mielony (opakowanie o masie 15g) typu Prymat lub równoważne 10szt.
Kakao (zawartość tłuszczu 10-12%) typu Decomoreno lub równoważne ( opakowanie o masie 150g) 400szt.
Kisiel cytrynowy z cukrem i witaminą C typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,2 kg ) 8szt.
Kisiel cytrynowy z cukrem bezglutenowy typu Winiary lub równoważny (opakowanie 77 g ) 5szt.
Kisiel truskawkowy z cukrem bezglutenowy typu Winiary lub równoważny (opakowanie 77 g ) 5szt.
Kisiel truskawkowy z cukrem typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,2 kg ) 8szt.
Krem Nutella słoik o pojemności 350g lub równoważne smak śmietankowy lub czekoladowy 400szt.
Liść laurowy (opakowanie o masie 6g) typu KAMIS lub równoważne 45szt.
Lubczyk- mechanicznie suszone liście lubczyku metodą przemysłową Prymat lub równoważny (opakowanie o masie 10g) 20szt.
Majeranek suszony (opakowanie o masie 8g) typu Prymat lub równoważne 900szt.
Majonez typu Winiary lub równoważny słoik o pojemności netto 700ml 80szt.
Makaron średnie muszelki z pszenicy durum zawierający
Jaja (opakowanie od 1-3kg) tybu Lubella lub równoważny 68kg
Makaron nitki rosołowy z pszenicy durum zawierający jaja
(opakowanie od 1kg – 3kg) typu Lubella lub równoważny 40kg
Makaron rurki z pszenicy durum zawierający jaja (opakowanie od 1kg – 3kg) typu Lubella lub równoważny 100kg
Makaron spaghetti bezglutenowy (opakowanie 250g) typu Bezgluten lub równoważny 5szt.
Makaron spaghetti z pszenicy durum zawierający jaja (opakowanie od 1kg – 3kg) typu Lubella lub równoważny 200kg
Makaron świderki bezglutenowy (opakowanie 250g) typu Glutenex lub równoważny 5szt.
Makaron świderki z pszenicy durum zawierający Jaja (opakowanie od 1-3kg) typu Lubella lub równoważny 140kg
Makron łazanki z pszenicy durum zawierający jaja (opakowanie od 1kg do 3kg) typu Lubella lub równoważny 120kg
Miód wielokwiatowy naturalny (opakowanie słoik od 1l do 3l) 57l
Ocet jabłkowy z polskich jabłek (opakowanie butelka o pojemności 500 ml) 10szt. (opakowanie butelka o pojemności 500)
Ocet spirytusowy 10% kwasowości (opakowanie butelka 1 l) 40l
Papryka ostra (opakowanie o masie 20g ) typu Prymat lub równoważne 80szt. (opakowanie o masie 20g )
Papryka słodka ( opakowanie o masie 20g ) typu Prymat lub równoważne 320szt. (opakowanie o masie 20g )
Pestki dyni łuskane świeże (opakowanie o masie 0,5 kg lub 1kg) 2kg
Pieprz czarny mielony (opakowanie o masie 20g) typu Prymat lub równoważne 400szt.
Pierniki serca w czekoladzie deserowej z nadzieniem owocowym 20% opakowanie o masie netto 200 g 400szt.
Przyprawa Curry (opakowanie o masie 20 g) typu Prymat lub równoważne 105szt.
Pyzy świeże (opakowanie 9 sztuk) 1110op.
Rodzynki opakowanie o masie 100g bez dodatku soli 420szt. (opakowanie o masie 100g)
Rozmaryn (opakowanie 15g) typu KAMIS lub równoważne 20szt.
Sezam- ziarno 100% naturalny (opakowanie 0,5 kg lub 1kg) 3kg.
Słonecznik łuskany (opakowanie 100g) 2kg.
Sól spożywcza jodowana (opakowanie 1 kg) 170kg.
Sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu (opakowanie woreczek foliowy o masie 1kg) typu SANTE lub równoważna 88kg.
Tymianek (opakowanie o masie 10g) typu Prymat lub równoważne 20szt.
Vegeta naturalna lub równoważna (opakowanie o masie 300g) skład : sól morska, suszone warzywa 32% (marchew, pasternak, cebula, ziemniaki, seler, pomidory, por, papryka, natka pietruszki), cukier, lubczyk, pieprz czarny, kurkuma, czosnek, koper 60szt.
Woda mineralna niegazowana typu Kropla Beskidu lub równoważna (opakowanie butelka plastikowa 0,5l) 4000szt.
Ziele angielskie kulki (opakowanie o masie 15 g) typu KAMIS lub równoważne 90szt.
Zioła prowansalskie (opakowanie o masie 10g) typu Prymat lub równoważne 40szt.
Żurek śląski zakwas typu Rolnik lub równoważne (opakowanie butelka o pojemności 370 ml) 134szt.
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 03 stycznia 2022r. do 22 grudnia 2022r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 9 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – wzór umowy.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego.
7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
8. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia z zastrzeżeniem punktu 6.
9. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Babeczki mufinki kakaowe o masie 100g data przydatności do spożycia nie dłużej niż 14 dni 1 200szt.
Bułka hot-dog waga 0,15 kg 500szt.
Bułka tarta pszenna - opakowanie od 0,5 kg do 1 kg 113kg
Bułka wyborowa bezglutenowa o wadze od 0,06 kg 30szt.
Bułka wyborowa o wadze od 0,06kg 5 575szt.
Chleb bezglutenowy o wadze 250g krojony 10szt.
Chleb pszenno – żytni waga 600g krojony 550szt.
Chleb żytni razowy z ziarnami krojony o wadze 0,50 kg 475szt.
Ciastka okolicznościowe – figurka Zajączek, Mikołaj z masy babkowej lub piernikowej (data przydatności nie dłużej niż 14 dni) waga od 100g do 200g 800szt.
Drożdżówka z budyniem słodzona miodem o wadze min. 100g bez dodatku cukru pudru 1 200szt.
Drożdżówka z owocem słodzona miodem o wadze min.100g bez dodatku cukru pudru 800szt.
Drożdżówka z serem słodzona miodem o wadze min.100g bez dodatku cukru pudru 1 200szt.
Pączki z marmoladą słodzone miodem o wadze min 100g bez dodatku cukru 800szt.
Rogale z marmoladą na bazie ciasta półfrancuskiego słodzone miodem o wadze min.100g bez dodatku cukru 1 200szt.
Rurka drożdżowa z budyniem słodzona miodem o wadze min. 100g bez dodatku cukru pudru 1 600szt.
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7