Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 01 stycznia 2024r. do 31 grudnia 2024r.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoObrzycko
  • WojewództwoWielkopolskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2023-12-04
  • ZamawiającyZespół Szkół w Mieście Obrzycko
  • Data publikacji ogłoszenia2023-11-24
  • Numer ogłoszenia2023/BZP 00513638
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 01 stycznia 2024r. do 31 grudnia 2024r.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół w Mieście Obrzycko

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 639640472

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: plac Lipowy 12

1.5.2.) Miejscowość: Obrzycko

1.5.3.) Kod pocztowy: 64-520

1.5.4.) Województwo: wielkopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL418 - Poznański

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: dyrektor@zsobrzycko.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsobrzycko.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 01 stycznia 2024r. do 31 grudnia 2024r.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f6241bf9-83a8-11ee-a60c-9ec5599dddc1

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00513638

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-11-24

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00026543/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 01 stycznia 2024r. do 31 grudnia 2024r.

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-f6241bf9-83a8-11ee-a60c-9ec5599dddc1

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia. Komunikacja elektroniczna ma odbywać się na platformie https://ezamowienia.gov.pl, lecz w przypadku problemów z komunikacją poprzez tę platformę, dopuszcza się kontakt elektroniczny na adres mailowy: dyrektor@zsobrzycko.pl

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 7

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część I - Artykuły ogólnospożywcze. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do kuchni Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko. Produkty muszą być dobrej jakości, posiadać wymagane prawem atesty dopuszczające żywność do spożycia. Dostawa produktów następuje wraz z wniesieniem przedmiotu zamówienia transportem własnym Wykonawcy przystosowanym do przewozu żywności w okresie 01.01.2024 - 31.12.2024 w dni nauki szkolnej, z wyłączeniem lipca, a w sierpniu w dni robocze) w godz. 6.00 - 7.30. Dostawy będą wykonywane wg zamówień składanych przez Zamawiającego z dopuszczalnym jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 15.00. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie lub mailowo. W wyjątkowych sytuacjach może nastąpić zmiana godzin dostawy po uprzednim uzgodnieniu pomiędzy Wykonawcą a Zamawiającym. Zamawiający zastrzega sobie możliwość składania korekty zamówienia na 24 godziny przed realizacją zamówienia w granicach do (+/-) 15% dla poszczególnych asortymentów oraz realizacji zamówień interwencyjnych w ciągu 3 godzin od złożenia zamówienia.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część II - Nabiał. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do kuchni Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko. Produkty muszą być dobrej jakości, posiadać wymagane prawem atesty dopuszczające żywność do spożycia. Dostawa produktów następuje wraz z wniesieniem przedmiotu zamówienia transportem własnym Wykonawcy przystosowanym do przewozu żywności w okresie 01.01.2024 - 31.12.2024 w dni nauki szkolnej, z wyłączeniem lipca, a w sierpniu w dni robocze) w godz. 6.00 - 7.30. Dostawy będą wykonywane wg zamówień składanych przez Zamawiającego z dopuszczalnym jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 15.00. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie lub mailowo. W wyjątkowych sytuacjach może nastąpić zmiana godzin dostawy po uprzednim uzgodnieniu pomiędzy Wykonawcą a Zamawiającym. Zamawiający zastrzega sobie możliwość składania korekty zamówienia na 24 godziny przed realizacją zamówienia w granicach do (+/-) 15% dla poszczególnych asortymentów oraz realizacji zamówień interwencyjnych w ciągu 3 godzin od złożenia zamówienia.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część III - Mrożone warzywa i owoce. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do kuchni Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko. Produkty muszą być dobrej jakości, posiadać wymagane prawem atesty dopuszczające żywność do spożycia. Dostawa produktów następuje wraz z wniesieniem przedmiotu zamówienia transportem własnym Wykonawcy przystosowanym do przewozu żywności w okresie 01.01.2024 - 31.12.2024 w dni nauki szkolnej, z wyłączeniem lipca, a w sierpniu w dni robocze) w godz. 6.00 - 7.30. Dostawy będą wykonywane wg zamówień składanych przez Zamawiającego z dopuszczalnym jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 15.00. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie lub mailowo. W wyjątkowych sytuacjach może nastąpić zmiana godzin dostawy po uprzednim uzgodnieniu pomiędzy Wykonawcą a Zamawiającym. Zamawiający zastrzega sobie możliwość składania korekty zamówienia na 24 godziny przed realizacją zamówienia w granicach do (+/-) 15% dla poszczególnych asortymentów oraz realizacji zamówień interwencyjnych w ciągu 3 godzin od złożenia zamówienia.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część IV - Ryby. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do kuchni Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko. Produkty muszą być dobrej jakości, posiadać wymagane prawem atesty dopuszczające żywność do spożycia. Dostawa produktów następuje wraz z wniesieniem przedmiotu zamówienia transportem własnym Wykonawcy przystosowanym do przewozu żywności w okresie 01.01.2024 - 31.12.2024 w dni nauki szkolnej, z wyłączeniem lipca, a w sierpniu w dni robocze) w godz. 6.00 - 7.30. Dostawy będą wykonywane wg zamówień składanych przez Zamawiającego z dopuszczalnym jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 15.00. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie lub mailowo. W wyjątkowych sytuacjach może nastąpić zmiana godzin dostawy po uprzednim uzgodnieniu pomiędzy Wykonawcą a Zamawiającym. Zamawiający zastrzega sobie możliwość składania korekty zamówienia na 24 godziny przed realizacją zamówienia w granicach do (+/-) 15% dla poszczególnych asortymentów oraz realizacji zamówień interwencyjnych w ciągu 3 godzin od złożenia zamówienia.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część V - Mięso i przetwory z mięs. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do kuchni Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko. Produkty muszą być dobrej jakości, posiadać wymagane prawem atesty dopuszczające żywność do spożycia. Dostawa produktów następuje wraz z wniesieniem przedmiotu zamówienia transportem własnym Wykonawcy przystosowanym do przewozu żywności w okresie 01.01.2024 - 31.12.2024 w dni nauki szkolnej, z wyłączeniem lipca, a w sierpniu w dni robocze) w godz. 6.00 - 7.30. Dostawy będą wykonywane wg zamówień składanych przez Zamawiającego z dopuszczalnym jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 15.00. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie lub mailowo. W wyjątkowych sytuacjach może nastąpić zmiana godzin dostawy po uprzednim uzgodnieniu pomiędzy Wykonawcą a Zamawiającym. Zamawiający zastrzega sobie możliwość składania korekty zamówienia na 24 godziny przed realizacją zamówienia w granicach do (+/-) 15% dla poszczególnych asortymentów oraz realizacji zamówień interwencyjnych w ciągu 3 godzin od złożenia zamówienia.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część VI - Świeże warzywa i owoce. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do kuchni Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko. Produkty muszą być dobrej jakości, posiadać wymagane prawem atesty dopuszczające żywność do spożycia. Dostawa produktów następuje wraz z wniesieniem przedmiotu zamówienia transportem własnym Wykonawcy przystosowanym do przewozu żywności w okresie 01.01.2024 - 31.12.2024 w dni nauki szkolnej, z wyłączeniem lipca, a w sierpniu w dni robocze) w godz. 6.00 - 7.30. Dostawy będą wykonywane wg zamówień składanych przez Zamawiającego z dopuszczalnym jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 15.00. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie lub mailowo. W wyjątkowych sytuacjach może nastąpić zmiana godzin dostawy po uprzednim uzgodnieniu pomiędzy Wykonawcą a Zamawiającym. Zamawiający zastrzega sobie możliwość składania korekty zamówienia na 24 godziny przed realizacją zamówienia w granicach do (+/-) 15% dla poszczególnych asortymentów oraz realizacji zamówień interwencyjnych w ciągu 3 godzin od złożenia zamówienia.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część VII - Pieczywo i wyroby piekarskie. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do kuchni Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko. Produkty muszą być dobrej jakości, posiadać wymagane prawem atesty dopuszczające żywność do spożycia. Dostawa produktów następuje wraz z wniesieniem przedmiotu zamówienia transportem własnym Wykonawcy przystosowanym do przewozu żywności w okresie 01.01.2024 - 31.12.2024 w dni nauki szkolnej, z wyłączeniem lipca, a w sierpniu w dni robocze) w godz. 6.00 - 7.30. Dostawy będą wykonywane wg zamówień składanych przez Zamawiającego z dopuszczalnym jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 15.00. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie lub mailowo. W wyjątkowych sytuacjach może nastąpić zmiana godzin dostawy po uprzednim uzgodnieniu pomiędzy Wykonawcą a Zamawiającym. Zamawiający zastrzega sobie możliwość składania korekty zamówienia na 24 godziny przed realizacją zamówienia w granicach do (+/-) 15% dla poszczególnych asortymentów oraz realizacji zamówień interwencyjnych w ciągu 3 godzin od złożenia zamówienia.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1. Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym - za ich spełnienie Zamawiający uzna złożenie oświadczenia z art. 125 ust. 1 stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ.
2. Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej - za ich spełnienie Zamawiający uzna złożenie oświadczenia z art. 125 ust. 1 stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ.
3. Sytuacji ekonomicznej lub finansowej - za ich spełnienie Zamawiający uzna złożenie oświadczenia z art. 125 ust. 1 stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ.
4. Zdolności technicznej lub zawodowej - za ich spełnienie Zamawiający uzna złożenie oświadczenia z art. 125 ust. 1 stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia Wykonawcy z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia, o których mowa w art. 108 i art. 109 ust. 1 pkt 4, 5 i 7 ustawy Pzp oraz art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13.04.2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego, Wykonawca składa następujące podmiotowe środki dowodowe:

1) oświadczenie wykonawcy, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, w zakresie podstaw wykluczenia z postępowania wskazanych przez Zamawiającego - wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 2 do SWZ.

W stosunku do Wykonawcy, którego oferta zostanie najwyżej oceniona, podmiotowe środki dowodowe stanowią:
1) oświadczenie o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, stanowiące załącznik nr 7 SWZ,
2) oświadczenie Wykonawcy o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, stanowiące załącznik nr 6 SWZ.

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Dokumenty składane RAZEM Z OFERTĄ:
1) Formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 1 SWZ.
2) Oświadczenie w zakresie spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania na podstawie art. 108 ust. 1 i 109 ust. 1 pkt 4,5,7 Prawo zamówień publicznych oraz art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego stanowiący załącznik nr 2 SWZ.
3) Zobowiązanie podmiotu do oddania do dyspozycji wykonawcy niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia stanowiące załącznik nr 3 SWZ – jeżeli dotyczy.
4) Oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu stanowiące załącznik nr 4 SWZ - jeżeli dotyczy.
5) Oświadczenie wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia stanowiące załącznik nr 5 SWZ - jeżeli dotyczy.
6) Formularze rzeczowo-cenowe stanowiące załączniki od 8 do 14 SWZ.
7) Pełnomocnictwo - jeżeli dotyczy.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo powinno być załączone do oferty.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia potwierdzające brak podstaw do wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu, a także które
usługi wykonają poszczególni wykonawcy - załącznik nr 5 SWZ.
3. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie regulowanym w art. 454-455 Pzp oraz wskazanym w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym załącznik do SWZ.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-12-04 12:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://ezamowienia.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-12-04 13:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

NAJNOWSZE ZLECENIE
Kupię DC01, S355JR, S355MC, Ocynk Ogniowy/Elektrolit/Alu Cynk, profile, rury - Kłecko
  • Lokalizacja zleceniawielkopolskie
  • Data dodania20-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Witam, Kupię DC01, S355JR, S355MC, Ocynk Ogniowy/Elektrolit/Alu Cynk, profile, rury. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI