Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Zakup wody i artykułów spożywczych”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Powiat Chełmski
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 110198221
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Plac Niepodległości 1
1.5.2.) Miejscowość: Chełm
1.5.3.) Kod pocztowy: 22-100
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL812 - Chełmsko-zamojski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@powiatchelmski.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://spchelm.bip.lubelskie.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„Zakup wody i artykułów spożywczych”
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-a0365980-032e-11ef-b21f-3ab44b58c1d6
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00302519
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-04-25
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00070998/11/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.13 Zakup wody i artykułów spożywczych
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://zamowienia.powiatchelmski.pl
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, zgodnie z art. 61 ust. 1 ustawy, komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami, w tym składanie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej za pośrednictwem Platformy zamówień publicznych, zwanej dalej „Platformą”, dostępnej pod adresem: https://zamowienia.powiatchelmski.pl. link do adresu url, który przekierowuje bezpośrednio do zakładki zawierającej przedmiotowe postepowanie: https://zamowienia.powiatchelmski.pl/#/offer/dc045c5c-f37c-404d-aa99-0ec570d8df75
2. Komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą (nie dotyczy czynności złożenia oferty), może odbywać sie również za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem zamowieniapubliczne@powiatchelmski.pl, którą należy traktować wyłącznie jako „awaryjną“, w przypadku problemów technicznych.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Zamawiający, zgodnie z art. 67 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych określa następujące wymagania techniczne i organizacyjne sporządzania, wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej przy wykorzystaniu Platformy, tj.:
1) stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 512 kb/s;
2) Komputer klasy PC lub MAC, o następującej konfiguracji: pamięć min 2GB Ram, procesor Intel IV 2GHZ, jeden z systemów operacyjnych - MS Windows 10 , Mac Os x 10.4, Linux, lub ich nowsze wersje;
3) zainstalowana dowolna przeglądarka internetowa najlepiej najnowszej dostępnej wersji obsługująca TLS 1.2 z wyjątkiem Internet Explorer;
4) włączona obsługa JavaScript;
5) zainstalowany program Acrobat Reader lub inny obsługujący pliki w formacie .pdf.;
6) podłączony lub wbudowany do komputera czytnik karty kryptograficznej wydanej przez wystawcę certyfikatu używanego przez Wykonawcę.
10. Zamawiający, zgodnie z §11 ust. 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz.U. z 2020 r. poz. 2452) podaje następujące informacje na temat specyfikacji połączenia, formatu przesyłanych danych oraz szyfrowania i oznaczania czasu przekazania i odbioru danych:
1) dopuszczalne formaty przesyłanych danych, tj. plików o wielkości do 100 MB w formatach: txt, rtf, pdf ,xps, odt, ods, odp, doc, xls, ppt, docx, xlsx, pptx, csv, jpg, jpeg, tif, tiff, geotiff, png, svg, wav, mp3, avi, mpg, mpeg, mp4, m4a, mpeg4, ogg, ogv, zip, tar, gz, gzip, 7z, html, xhtml, css, xml, xsd, gml, rng, xsl, xslt, TSL, XMLsig, XAdES, CAdES, ASIC, XMLen,
2) informacje na temat kodowania i czasu odbioru danych: - plik załączony przez Wykonawcę na Platformie Zamówień Publicznych ZETO PZP i zapisany, widoczny jest w Systemie, jako zaszyfrowany – format kodowania UTF8. Możliwość otworzenia pliku dostępna jest dopiero po odszyfrowaniu przez Zamawiającego po upływie terminu składania ofert;
11. Oznaczenie czasu odbioru danych przez Platformę stanowi datę oraz dokładny czas (hh:mm:ss) generowany wg czasu platformy Microsoft Azure, który jest synchronizowany ze znacznikiem czasu UTC.
12. Wykonawca powinien dokładnie zapoznać się z niniejszą SWZ i złożyć ofertę zgodnie z jej wymaganiami.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
1) Jest administratorem danych osobowych Wykonawcy oraz osób, których dane Wykonawca przekazał w niniejszym postępowaniu;
2) dane osobowe Wykonawcy przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na zadanie pn.: „Zakup wody i artykułów spożywczych” prowadzonym w trybie podstawowym;
3) odbiorcami danych osobowych Wykonawcy będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych, dalej „ustawa Pzp”;
4) dane osobowe Wykonawcy będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, w sposób gwarantujący jego nienaruszalność.
5) obowiązek podania przez Wykonawcę danych osobowych bezpośrednio go dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
6) w odniesieniu do danych osobowych Wykonawcy decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 7) Wykonawca posiada:
1) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych dotyczących Wykonawcy;
2) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania danych osobowych, o ile ich zmiana nie skutkuje zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia
publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie narusza integralności protokołu oraz jego załączników;
3) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
4) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy Wykonawca uzna, że przetwarzanie jego danych osobowych narusza przepisy RODO;
8) Wykonawcy nie przysługuje:
1) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
2) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
3) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych Wykonawcy jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO,
9) Wykonawcy przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego na niezgodne z RODO przetwarzanie danych osobowych przez administratora. Organem właściwym dla przedmiotowej skargi jest Urząd Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 3, 00-193 Warszawa.
W przypadku, gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1-3 rozporządzenia 2016/679, wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku, Zamawiający może żądać od osoby, której dane dotyczą, wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu.
Skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych, o którym mowa w art. 16 rozporządzenia 2016/679, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą.
Wystąpienie z żądaniem, o którym mowa w art. 18 ust. 1 rozporządzenia 2016/679, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu.
W przypadku danych osobowych zamieszczonych przez Zamawiającego w Biuletynie Zamówień Publicznych, prawa, o których mowa w art. 15 i art. 16 rozporządzenia 2016/679, są wykonywane w drodze żądania skierowanego do Zamawiającego.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: OG.272.1.25.2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa wody i artykułów spożywczych dla:
a) Domu Pomocy Społecznej w Nowinach, Nowiny 101, 22-105 Okszów,
b) Domu Pomocy Społecznej w Rejowcu, ul. Przemysłowa 4, 22-360 Rejowiec,
c) Liceum Ogólnokształcącego im. 27 Wołyńskiej Dywizji Armii Krajowej w Dubience, ul. 3 Maja 4, 22-145 Dubienka,
d) Specjalnego Ośrodka Szkolno- Wychowawczego w Dorohusku, ul. Graniczna 1, 22-175 Dorohusk,
e) Domu Dziecka w Siedliszczu, ul. Szkolna 66, 22-130 Siedliszcze,
f) Starostwa Powiatowego w Chełmie – Baza Materiałowo-Sprzętowa w Sielcu, Sielec 144, 22-122 Leśniowice,
g) Starostwa Powiatowego w Chełmie, Plac Niepodległości 1, 22-100 Chełm.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15411200-4 - Olej spożywczy
03142100-9 - Miód naturalny
15130000-8 - Produkty mięsne
15131000-5 - Konserwy i przetwory z mięsa
15131310-1 - Pasztety
15241500-4 - Makrela
15242000-6 - Gotowe dania rybne
15312400-2 - Przekąski ziemniaczane
15321800-2 - Soki skoncentrowane
15331110-1 - Przetworzone warzywa korzeniowe
15331427-6 - Skoncentrowany przecier pomidorowy
15331462-3 - Groch puszkowany
15331470-2 - Kukurydza słodka
15331500-2 - Warzywa konserwowane w occie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający oceni i porówna oferty Wykonawców, których oferty nie zostały odrzucone.
2. Zamawiający przy wyborze oferty będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert (dla wszystkich zadań):
Lp. Nazwa kryterium Waga (w %)
1 cena 60,00 %
2 termin realizacji dostaw 40,00 %
1) Kryterium „cena”:
W kryterium „cena” oceniana będzie cena brutto oferty. Maksymalną ilość punktów otrzyma Wykonawca, który zaproponuje najniższą cenę, pozostali będą oceniani według następującego wzoru:
najniższa cena z ofert niepodlegających odrzuceniu
P1= -------------------------------------------------------------------------- x 60
cena badanej oferty
gdzie:
P1 – ilość punktów, jaką dana oferta otrzyma za cenę oferty brutto
2) Kryterium „termin realizacji dostaw”:
W kryterium „termin realizacji dostaw” oceniany będzie zaoferowany termin realizacji dostaw zgodnie z poniższą tabelą:
Termin realizacji dostaw Punktacja (P2)
w terminie 3 dni roboczych od dnia przekazania zamówienia telefonicznego oraz droga mailową 0,00 pkt
w terminie 2 dni roboczych od dnia przekazania zamówienia telefonicznego oraz droga mailową 20,00 pkt
w terminie 1 dnia roboczego od dnia przekazania zamówienia telefonicznego oraz droga mailową 40,00 pkt
gdzie:
P2 - ilość punktów za termin realizacji dostaw
UWAGA: Nie podanie w ofercie terminu realizacji dostaw skutkować będzie uznaniem, że Wykonawca deklaruje termin realizacji dostaw: 3 dni robocze od dnia przekazania zamówienia telefonicznego oraz drogą mailową. Zaoferowanie terminu dłuższego, niż maksymalny (3 dni robocze od dnia przekazania zamówienia telefonicznego oraz drogą mailową) lub zaoferowanie terminu innego niż określone w tabeli skutkować będzie odrzuceniem oferty jako niezgodnej z treścią SWZ.
3. Łączna ilość punktów otrzymanych przez Wykonawcę będzie sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach i wagach danego kryterium:
PO = P1 + P2
gdzie:
PO – suma punktów przyznanych danej ofercie,
P1 – punkty w kryterium „cena”
P2 – punkty w kryterium „termin realizacji dostaw”
4. Za najkorzystniejszą ofertę Zamawiający uzna ofertę z najwyższą łączną punktacją, tj. przedstawiającą najkorzystniejszy bilans kryteriów oceny ofert.
5. Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybierze spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.
6. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera ofertę z najniższą ceną.
7. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w ust. 6, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych, zawierających nową cenę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji dostaw
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
Informacja dla Wykonawców polegających na zasobach innych podmiotów, na zasadach określonych w art. 118 ustawy oraz zamierzających powierzyć wykonanie części zamówienia Podwykonawcom:
12. Zamawiający nie żąda wskazania przez Wykonawcę, w ofercie, części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć Podwykonawcom, którzy nie są podmiotami udostępniającymi zasoby, oraz podania nazw ewentualnych podwykonawców.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Informacja dla Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (w tym spółki cywilne):
13. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku, Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
14. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oświadczenie, o których mowa w pkt. XV.1 SWZ składa z ofertą każdy
z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenie te potwierdza brak podstaw wykluczenia.
15. Jeżeli została wybrana oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, Zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego kopii umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Poza zmianami przewidzianymi w art. 455 ust. 1 i 2 ustawy, Zamawiający przewiduje możliwość dokonania:
1) zmiany przepisów prawa jeżeli wpłynie ona na zakres lub warunki wykonania przez strony świadczeń wynikających z umowy,
2) działania siły wyższej (np. klęski żywiołowe, strajki generalne lub lokalne, epidemie) mające bezpośredni wpływ na terminowość wykonania zamówienia,
3) zmiany wynagrodzenia Wykonawcy o wartość wynikającą ze zmiany kwoty podatku VAT, w przypadku zmiany stawki podatku VAT w czasie obowiązywania umowy. Stawka i kwota podatku VAT oraz wynagrodzenie brutto ulegną zmianie odpowiednio do przepisów prawa wprowadzających zmianę stawki podatku VAT, co oznacza, że Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia i zwiększenia wynagrodzenia brutto o kwotę równą różnicy wynikającej ze zmienionej stawki podatku - dotyczy to części wynagrodzenia za dostawy, których w dniu zmiany stawki podatku VAT jeszcze nie zrealizowano.
2. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany wynagrodzenia Wykonawcy w przypadku wzrostu kosztów transportu, których nie można było przewidzieć w dniu podpisania umowy.
3. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany wynagrodzenia Wykonawcy w przypadku wzrostu kosztów zakupu poszczególnych artykułów u producenta, z zastrzeżeniem, że wzrost ten będzie wynosił minimum 10% w stosunku do ceny oferowanej w postępowaniu przetargowym.
4. Wynagrodzenie będzie podlegało waloryzacji począwszy od pełnego miesiąca kalendarzowego, od pisemnego złożenia wniosku wraz z uzasadnieniem wzrostu kosztów ze szczegółowymi wyliczeniami ich zmian (w przypadku zwyżki cen artykułów popartymi kopiami faktur zakupu u producenta), po zatwierdzeniu go przez Zamawiającego ( nie dotyczy zadania nr 6 i zadania nr 7).
5. Wykonawca może występować o waloryzację cen, jednak nie częściej niż raz na kwartał.
6. Zamawiający dopuszcza zmianę wynagrodzenia Wykonawcy w wyniku waloryzacji maksymalnie do 20% wynagrodzenia brutto, o którym mowa w § 3 ust 2 projektowanych postanowień umowy.
7. Wynagrodzenie będzie podlegało waloryzacji, w stosunku do wynagrodzenia określonego w § 3 ust. 1 projektowanych postanowień umowy, maksymalnie do poziomu wzrostu wskaźników cen towarów i usług konsumpcyjnych (ogłaszanych przez GUS) liczonych od dnia podpisania umowy do złożenia wniosku, o którym mowa w § 9 ust. 5 projektowanych postanowień umowy.
8. Postanowień umownych w zakresie waloryzacji nie stosuje się od chwili osiągnięcia limitu o którym mowa w § 9 ust. 7 projektowanych postanowień umowy.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-05-06 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://zamowienia.powiatchelmski.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-05-06 10:30
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
Z uwagi na brak możliwości wpisania oraz pojawiający się bład przy wpisywaniu kodów CPV:
Termin wykonania zamówienia ustala się na : od dnia podpisania umowy do dnia 30 czerwca 2025 r. (dla zadań 1-5).
Dla zadań 6-7: 150 dni od dnia podpisania umowy.
15332100-5- Przetworzone owoce (Powidła śliwkowe)
15332240-8- Galaretki owocowe (Galaretka owocowa)
15332261-1- Masło orzechowe (Masło orzechowe)
15332290-3- Dżemy (Dżem owocowy niskosłodzony)
15332400-8- Owoce konserwowane (Brzoskwinie w syropie)
15412100-0- Tłuszcze zwierzęce (Smalec)
15431100-9- Margaryna (Margaryna roślinna, 80% tłuszczu)
15512900-9- Bita śmietana (Bita śmietana- proszek)
15612100-2- Mąka pszenna (Mąka pszenna, typ 450)
15613000-8- Produkty z ziaren zbóż (Kasza gryczana; Kasza jęczmienna, perłowa; Kasza manna)
15613311-1- Płatki kukurydziane (Płatki kukurydziane; Płatki kukurydziane czekoladowe; Płatki kukurydziane z miodem)
15613380-5- Płatki owsiane (Płatki owsiane)
15614000-5- Ryż przetworzony (Wafle ryżowe)
15614100-6- Ryż długoziarnisty (Ryż biały)
15620000-0- Skrobia i produkty skrobiowe (Budyń w proszku)
15623000-1- Skrobie (Skrobia ziemniaczana)
15800000-6- Różne produkty spożywcze (Popcorn solony)
15811000-6- Pieczywo (Bułka tarta)
15820000-2- Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości (Biszkopty; Delicje; Paluszki ser- cebula; Paluszki solone; Sezamki; Wafle nadziewane bez polewy; Wafle w polewie czekoladowej; Wafle w polewie z mlecznej czekolady)
15821000-9- Pieczywo tostowe i wyroby piekarskie (Rogalik z ciasta francuskiego z nadzieniem)
15821200-1- Herbatniki słodkie (Herbatniki typu "Petit Beurre")
15831000-2- Cukier (Cukier wanilinowy)
15831200-4- Cukier biały (Cukier; Cukier puder)
15840000-8- Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze (Krem orzechowo- kakaowy)
15841300-8- Niesłodzony proszek kakaowy (Kakao w proszku)
15841400-9- Słodzony proszek kakaowy (Kakao rozpuszczalne, z witaminami)
15842100-3- Czekolada (Czekolada biała; Czekolada gorzka; Czekolada mleczna; Czekolada nadziewana)
15842220-0- Batony czekoladowe (Baton czekoladowy w czekoladzie mlecznej; Baton czekoladowy z dodatkiem orzechów i miodu; Baton mleczny)
15842300-5- Wyroby cukiernicze (Cukierki czekoladowe; Draże; Guma rozpuszczalna; Lizaki; Mentos mini; Żelki)
15851100-9- Makaron niegotowany (Makaron czterojajeczny krajanka; Makaron łazanki z semoliny; Makaron spaghetti z semoliny; Makaron świderki z semoliny; Makaron wstążka z semoliny)
15862000-8- Substytuty kawy (Kawa zbożowa)
15863200-7- Herbata czarna (Herbata czarna granulowana)
15864000-2- Produkty z herbaty lub herbaty paragwajskiej (matè) (Napój herbaciany)
15864100-3- Herbata w torebkach (Herbata w torebkach)
15870000-7- Przyprawy i przyprawy korzenne (Cynamon; Czosnek granulowany; Papryka ostra- przyprawa; Papryka słodka- przyprawa)
15871110-8- Ocet lub produkty równoważne (Ocet)
15871230-5- Ketchup (Ketchup pomidorowy)