Zakup oraz dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w (27-400)

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Zakup oraz dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w (27-400) Ostrowcu Św., ul. Grabowiecka 7 w 2021 r.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoOSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI
  • WojewództwoŚwiętokrzyskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoInny
  • Termin składania wniosków2020-11-30
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyDOM POMOCY SPOŁECZNEJ
  • Data publikacji ogłoszenia2020-11-20
  • Numer ogłoszenia613557-N-2020
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 613557-N-2020 z dnia 2020-11-20 r.

DOM POMOCY SPOŁECZNEJ: Zakup oraz dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w (27-400) Ostrowcu Św., ul. Grabowiecka 7 w 2021 r.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ, krajowy numer identyfikacyjny ---00000000000, ul. GRABOWIECKA  7 , 27-400  OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI, woj. świętokrzyskie, państwo Polska, tel. 41 262 00 23, e-mail biuro.dps7@home.pl, faks .
Adres strony internetowej (URL): www.ostrowiec.naszdps.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny (proszę określić):
Pomoc Społeczna DPS
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
http://www.ostrowiec.naszdps.pl/bip/przetargi

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
http://www.ostrowiec.naszdps.pl/bip/przetargi

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę, w przypadku złożenia większej liczby ofert wszystkie zostaną odrzucone na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 1 Pzp. Ofertę należy złożyć w formie pisemnej.
Adres:
Dom Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim ul. Grabowiecka 7 27-400 Ostrowiec Świętokrzyski

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup oraz dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w (27-400) Ostrowcu Św., ul. Grabowiecka 7 w 2021 r.
Numer referencyjny: ZP.271.10.2020
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
8


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Przedmiotem zamówienia jest Zakup oraz dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w (27-400) Ostrowcu Św., ul. Grabowiecka 7 w 2021 roku w ilościach i rodzajach określonych w Formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik Nr 3 do SIWZ oraz Formularzu asortymentowo – cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.I, 4.II, 4.III, 4.IV, 4.V, 4.VI, 4.VII, 4.VIII do SIWZ dla poszczególnych Części w okresie od dnia 01.01.2021 r., do dnia 31.12.2021 r. Zgodnie z art.34 ust. 5 Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji.Zamówienie zostało podzielone na Części. Wykonawcy w ramach jednej części muszą zaoferować wszystkie zawarte w niej pozycje. Wykonawcy mogą składać oferty na dowolną ilość części bez ograniczeń ze strony Zamawiającego.Wykaz Części:Część I Świeże warzywa i owoceCzęść II KiszonkiCzęść III Artykuły ogólnospożywczeCzęść IV Artykuły mleczarskieCzęść V RybyCzęść VI Mięso i wędlinyCzęść VII JajaCzęść VIII PieczywoDokładny opis poszczególnych Części przedmiotu zamówienia wymienionych powyżej znajduje się w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia stanowiącym Załącznik Nr 1 do SIWZ.W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych produktów dopuszcza się możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, wyłącznie pod warunkiem, że produkowany przez niego produkt jest tożsamy w procesie produkcji, składu i pozostałych parametrów z artykułem podanym w przedmiocie zamówienia lub równoważne. Nazwa produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawców musi znaleźć się w ofercie. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkt o parametrach nie niższych, niż wskazane w Formularzach asortymentowo – cenowych oraz produkt równoważny pod względem jakości i właściwości organoleptycznych: kolor, konsystencja, zapach i smak. Opisane parametry przedmiotu zamówienia stanowią minimalne wymagania jakościowe Zamawiającego. Wskazane w formularzach asortymentowo – cenowych ilości przedmiotu zamówienia są wielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie zużycia w ciągu ostatnich 12 miesięcy) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy ich realizacji. Zamówienia będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania Zamawiającego wynikającego ze stanu osobowego mieszkańców i ich potrzeb, których Zamawiający nie jest w stanie określić na etapie przeprowadzania postępowania. W związku z czym Zamawiający zastrzega możliwość realizacji przedmiotu umowy minimalnie do 80% jej wartości.Wszelkie wymienione produkty muszą spełniać normy co do jakości jakie wynikają z obowiązujących przepisów prawa dla produktów żywnościowych, w szczególności z przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2020 r., poz. 2021)Dostawy realizowane będą transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego – budynek Domu Pomocy Społecznej na ul. Grabowieckiej 7, 27-400 Ostrowiec Św. (Magazyn), na koszt Wykonawcy. W przypadku dostarczania produktów wskazanych w przepisach sanitarnych, wymagających decyzji inspekcji sanitarnej o dopuszczeniu środka transportu, Wykonawca zobowiązany jest posiadać taką decyzję. Wykonawca zobowiązany jest do niezwłocznego przedstawienia w/w decyzji w przypadku wystąpienia takiego żądania ze strony Zamawiającego.Wykonawca realizuje dostawy w transzach, określanych każdorazowo przez Zamawiającego i przekazywanych Wykonawcy drogą e-mail lub faksem przez wyznaczonego do tego Pracownika Zamawiającego najpóźniej na dwa dni przed dostawą.Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru i dokonania dostawy odpowiedniego towaru do siedziby Zamawiającego w ciągu 24 godzin licząc od czasu zgłoszenia reklamacji.Uchybienia w zakresie jakości towaru, naruszenie w sposób rażący umowy, bądź SIWZ oraz Szczegółowego Opisu Przedmiotu Zamówienia, będą podstawą do rozwiązania umowy zgodnie z przepisami Umowy stanowiącej Załącznik Nr 2.Wykonawca zobowiązany będzie do przestrzegania zasad HACCP oraz do zapewnienia właściwej jakości materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.Zamawiający zobowiązuje się do minimalnej realizacji zamówienia na poziomie nie mniejszym niż 80 % łącznej wartości przedmiotu zamówienia.W przypadku nie dokonania wymiany towaru reklamowanego, a także w przypadku niezrealizowania zamówienia w wyznaczonym terminie, Zamawiający ma prawo dokonać zakupu u innego dostawcy, a Wykonawca, z którym Zamawiający podpisał umowę zobowiązany jest pokryć koszty zakupów wynikającą z nabycia tego towaru u innego Wykonawcy.Cały dostarczany asortyment musi spełniać Polskie Normy przenoszące normy europejskie lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy oraz wszystkie powszechnie obowiązujące Polskę wymagania higieniczno-sanitarne oraz żywnościowe oraz zasady dotyczące zdrowia i dobrostanu zwierząt, zdrowia roślin i środków ochrony roślin stosowane w UE.Wymagania dodatkowe:a) Dostarczony towar powinien cechować się wysokimi walorami smakowymi, musi być świeży, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodnym z obowiązującymi normami. Towar niezgodny z zapotrzebowaniem, wadliwy, przeterminowany i niespełniający wymagań Zamawiającego będzie zwracany Wykonawcy na jego koszt,b) Wykonawca realizuje dostawy w zamówieniach podzielonych na transze, określane przez Zamawiającego,c) Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność za rzetelne i terminowe dostawy. W przypadku zwłoki w dostawach lub niedokonanie wymiany towaru wadliwego na wolny od wad, Zamawiający może kupić towar u inne sprzedającego, na koszt Wykonawcy związanego umową po cenach rynkowych, których pokrycie nastąpi z środków Wykonawcy,d) Wykonawca przedłoży Zamawiającemu na żądanie (w wypadku stwierdzenia przez Zamawiającego ewentualnych uwag dotyczących smaku, zapachu, konsystencji, itp.), aktualne atesty wydane przez uprawnione instytucje dopuszczające artykuły żywnościowe do sprzedaży

II.5) Główny kod CPV: 15800000-6
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15300000-1
15331000-7
15500000-3
15221000-3
15200000-0
15234000-7
15110000-2
15100000-9
15131130-5
03142500-3
15810000-9
15821000-9


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:  12   lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: 2021-01-01   lub zakończenia: 2021-12-31
Okres w miesiącach Okres w dniach Data rozpoczęcia Data zakończenia
12 2021-01-01 2021-12-31

II.9) Informacje dodatkowe: Wymagany termin wykonania przedmiotu zamówienia dla wszystkich Części zamówienia od 01 stycznia 2021 r., do 31 grudnia 2021 r., dodatkowo dla:Część I Świeże warzywa i owoce – od poniedziałku do piątku w godz. 7:00 – 13:00Część II Kiszonki – od poniedziałku do piątku w godz. 7:00 – 14:00Część III Artykuły ogólnospożywcze – od poniedziałku do piątku w godz. 7:00 – 13:00Część IV Artykuły mleczarskie – od poniedziałku do soboty w godz. 6:00 – 7:00Część V Ryby – od poniedziałku do piątku w godz. 7:00 – 13:00Część VI Mięso i wędliny – od poniedziałku do piątku w godz. od 7:00 – 9:00Część VII Jaja – od poniedziałku do piątku w godz. 7:00 – 14:00Część VIII Pieczywo – od poniedziałku do soboty w godz. 6:00 – 7:00Miejsce dostarczenia przedmiotu zamówienia: Magazyn Domu Pomocy Społecznej w (27-400) Ostrowcu Św. ul. Grabowiecka 7
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków w tym zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków w tym zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków w tym zakresie.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)






Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp)
III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
Dokumenty składane w postępowaniu na wezwanie Zamawiającego dot. okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 pkt 3 Pzp:a) Zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawione nie wcześniej niż na 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub inny dokument potwierdzający, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu,b) Zaświadczenie właściwej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo inny dokument potwierdzający, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawione nie wcześniej niż na 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub inny dokument potwierdzający, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
Zamawiający wymaga od wszystkich dołączenia do Formularza ofertowego następujących dokumentów i oświadczeń:a) aktualne na dzień składania ofert oświadczenie dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania – Załącznik Nr 5 do SIWZ,b) oświadczenie o niezaleganiu z opłacanie podatków i opłat lokalnych, zgodnie z ustawą z dnia 12 stycznia 1991 r. o podatkach i opłatach lokalnych (Dz. U. z 2019 r. poz.1170, z 2018 r. poz. 2244) – Załącznik Nr 8 do SIWZ.Na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu Wykonawca składa aktualne na dzień składania ofert oświadczenie dotyczące spełnienia warunków udziału w postępowaniu – Załącznik Nr 6 do SIWZ.W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie:a) oświadczenia, o których mowa w pkt. 1 i 2 składa każdy z Wykonawców ubiegających się o zamówienie,b) Wykonawcy muszą dołączyć dokument ustanawiający pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia/zawarcia Umowy w sprawie zamówienia publicznego.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
Dokument, z którego wynika prawo do podpisania oferty lub innych dokumentów składanych z ofertą: KRS/CEiDG lub inny.
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
Inne dokumenty, które wymagane są do złożenia przez Wykonawcę:a) zgodnie z art. 24 ust. 11 Pzp Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie informacji na podstawie art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, składa Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej na podstawie art. 24 ust. 1 pkt 23 Pzp – złożenie załącznika obowiązuje wszystkich Wykonawców, którzy złożyli oferty bez konieczności dodatkowego wezwania ze strony Zamawiającego. Ponadto Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia – Załącznik Nr 7 do SIWZ. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie (spółka cywilna, konsorcjum), wypełnia każdy Wykonawca z osobna,b) parafowany Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia – Załącznik Nr 1c) parafowany i podpisany Wzór Umowy – Załącznik Nr 2,d) prawidłowo wypełniony Formularz ofertowy – Załącznik Nr 3,e) prawidłowo wypełniony Formularz asortymentowo – cenowy – Załącznik Nr 4.I, 4.II, 4.III, 4.IV, 4.V, 4.VI, 4.VII, 4.VIII,f) dokument, z którego wynika prawo do podpisania oferty lub innych dokumentów składanych z ofertą: KRS/CEiDG itp.,g) pełnomocnictwo do podpisania dokumentów dotyczących zamówienia w przypadku gdy upoważnienie nie wynika z dokumentów rejestrowych,h) oświadczenie RODO,i) wykaz podwykonawców – Załącznik Nr 10,j) oświadczenie o braku orzeczenia wobec Wykonawcy zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne – Załącznik Nr 11,k) Wraz z ofertą musi zostać dostarczone przez Wykonawcę aktualne sprawozdanie z badań na zawartość azotanów i azotynów, wystawione przez uprawnioną instytucję publiczną, w przypadku składania ofert na Część I Świeże warzywa i owoce,l) Wraz z ofertą musi zostać dostarczone przez Wykonawcę aktualne sprawozdanie z badań na zawartość zasolenia, pH oraz NO3 wystawione przez uprawnioną instytucję publiczną, w przypadku składania ofert na Część II Kiszonki.Dodatkowe informacje:a) dokumenty są składane w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę,b) Zamawiający może żądać przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentu wyłącznie w przypadku, gdy złożona przez Wykonawcę kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi wątpliwości, co do jej prawdziwości,c) dokumenty w tym także oświadczenia sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej

Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
Cena 80,00
Termin płatności 20,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Do niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia jest dołączony projekt umowy stanowiący jej integralną część - Załącznik Nr 2 do SIWZ. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonał wyboru Wykonawcy w poniżej wymienionych przypadkach na podstawie art. 144 ust.1, gdy:a) zostały łącznie spełnione następujące warunki na podstawie art. 144 ust. 1 pkt 3: - zmiana spowodowana jest okolicznościami, których zamawiający, działając z należytą starannością, nie mógł przewidzieć,- wartość zmiany nie przekracza 50% wartości zamówienia określonego w już podpisanej umowieb) łączna wartość zmian jest mniejsza niż kwoty określone w art. 11 ust. 8 i jest mniejsza od 15% wartości zamówienia określonej w pierwotnej umowie w przypadku zamówień na roboty budowlane na podstawie art. 144 ust. 1 pkt 6Zmiana umowy musi być zawarta na piśmie w celu jej ważności.Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w przypadku zmiany zakresu rzeczowego zamówienia, gdy ze względów społecznych lub gospodarczych w trakcie trwania realizacji przedmiotu umowy wystąpią okoliczności powodujące, że niecelowym dla Zamawiającego byłoby wykonanie pełnego zakresu przedmiotu zamówienia.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2020-11-30, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: Część I Świeże warzywa i owoce
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa świeżych warzyw i owoców w ilościach określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.I do SIWZ.Zamawiający nadmienia, iż Wykonawca musi zaoferować wszystkie wymienione pozycje, brak uzupełnienia którejkolwiek pozycji będzie skutkował odrzuceniem oferty.Wraz z ofertą musi zostać dostarczone przez Wykonawcę aktualne sprawozdanie z badań na zawartość azotanów i azotynów, wystawione przez uprawnioną instytucję publiczną.Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu:a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi,b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z obowiązującymi normami,c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych,d) bez objawów chorób i pleśni.Uwaga:Jeżeli Wykonawca jest osobą fizyczną umieszcza na ofercie zapis: „Jestem dostawcą płodów rolnych pochodzących z własnej działalności rolniczej korzystającym ze zwolnienia od podatku na podstawie art. 43 ust. 1 pkt 3 ustawy o VAT (tzw. Rolnik ryczałtowy).”
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2021-01-01
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 80,00
Termin płatności 20,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: Część II Kiszonki
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa kiszonek w ilościach określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.II do SIWZ.Zamawiający nadmienia, iż Wykonawca musi zaoferować wszystkie wymienione pozycje, brak uzupełnienia którejkolwiek pozycji będzie skutkował odrzuceniem oferty.Wraz z ofertą musi zostać dostarczone przez Wykonawcę aktualne sprawozdanie z badań na zawartość zasolenia, pH oraz NO3 wystawione przez uprawnioną instytucję publiczną.Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu: a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi, b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z obowiązującymi normami, c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, d) bez objawów chorób i pleśni.Produkty powinny być w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15331000-7,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2021-01-01
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 80,00
Termin płatności 20,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: Część III Artykuły ogólnospożywcze
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa Artykułów ogólnospożywczych w ilościach określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.III do SIWZ. Zamawiający nadmienia, iż Wykonawca musi zaoferować wszystkie wymienione pozycje, brak uzupełnienia którejkolwiek pozycji będzie skutkował odrzuceniem oferty.Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu:a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi,b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z obowiązującymi normami,c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych,d) bez objawów chorób i pleśni.W przypadku artykułów ogólnospożywczych wymagany termin przydatności do spożycia produktu musi wynosić co najmniej 2 miesiące licząc od dnia dostarczenia produktu do Zamawiającego przez Wykonawcę. Produkty powinny być w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2021-01-01
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 80,00
Termin płatności 20,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4 Nazwa: Część IV Artykuły mleczarskie
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów mleczarskich w ilościach określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.IV do SIWZ. Zamawiający nadmienia, iż Wykonawca musi zaoferować wszystkie wymienione pozycje, brak uzupełnienia którejkolwiek pozycji będzie skutkował odrzuceniem oferty.Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu:a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi,b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z obowiązującymi normami,c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych,d) bez objawów chorób i pleśni.Produkty powinny być w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2021-01-01
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 80,00
Termin płatności 20,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5 Nazwa: Część V Ryby
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa ryb w ilościach określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.V do SIWZ. Zamawiający nadmienia, iż Wykonawca musi zaoferować wszystkie wymienione pozycje, brak uzupełnienia którejkolwiek pozycji będzie skutkował odrzuceniem oferty.Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu:a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi,b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z obowiązującymi normami,c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych,d) bez objawów chorób i pleśni.Produkty powinny być w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15221000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2021-01-01
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 80,00
Termin płatności 20,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6 Nazwa: Część VI Mięso i wędliny
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mięsa i wędlin w ilościach określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.VI do SIWZ. Zamawiający nadmienia, iż Wykonawca musi zaoferować wszystkie wymienione pozycje, brak uzupełnienia którejkolwiek pozycji będzie skutkował odrzuceniem oferty.Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu:a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi,b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z obowiązującymi normami,c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych,d) bez objawów chorób i pleśni.Pierwsza klasa jakości mięsa oznacza: mięso chude, nieściągnięte o wartości tłuszczu 7%, bez tłuszczu zewnętrznego, nie zawierające skórek, chrząstek, ścięgien niekonsumpcyjnych i powięzi.Produkty powinny być w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15110000-2, 15100000-9, 15131130-5

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2021-01-01
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 80,00
Termin płatności 20,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 7 Nazwa: Część VII Jaja
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa jaj w ilościach określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.VII do SIWZ. Zamawiający nadmienia, iż Wykonawca musi zaoferować wszystkie wymienione pozycje, brak uzupełnienia którejkolwiek pozycji będzie skutkował odrzuceniem oferty.Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu:a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi,b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z obowiązującymi normami,c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych,d) bez objawów chorób i pleśni.Produkty powinny być w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni.Wymagany jest każdorazowo przy dostawie dokument aktualny na dzień dostawy potwierdzający badanie na Salmonelle oraz Handlowy Dokument Identyfikacyjny chyba, że faktura jest jednocześnie dokumentem HDI.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03142500-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2021-01-01
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Termin płatności 20,00
Cena 80,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 8 Nazwa: Część VIII Pieczywo
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa pieczywa w ilościach określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.VIII do SIWZ. Zamawiający nadmienia, iż Wykonawca musi zaoferować wszystkie wymienione pozycje, brak uzupełnienia którejkolwiek pozycji będzie skutkował odrzuceniem oferty.Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu:a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi,b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z obowiązującymi normami,c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych,d) bez objawów chorób i pleśni.Produkty powinny być w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15810000-9, 15821000-9

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2021-01-01
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 80,00
Termin płatności 20,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę naprawę tłoczysk koparki Massej-Ferguson - Kielce
  • Lokalizacja zleceniaświętokrzyskie
  • Data dodania25-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Witam. Zlecę naprawę tłoczysk koparki Massej-Ferguson emerytowi. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu: Budowa sieci kanalizacji sanitarnej i sieci wodociągowej w m. Strzałkowo i m. Wólka oraz wyposażenia stacji uzdatniania wody w m. Skarboszewo w tym: Część 1 : Zadanie 1: Budowa kanalizacji sanitarnej – ul. Diamentowa (kontynuacja). Zadanie 2: Budowa kanalizacji sanitarnej – ul. Pułaskiego Zadanie 3: Budowa kanalizacji sanitarnej – ul. Ks. Marusarza Zadanie 4: Budowa sieci kanalizacji sanitarnej na działkach położonych w obrębie ewidencyjnym Strzałkowo ozn. nr ewid. gruntów 45, 50/3, 48/12, ul. Leśna Zadanie 5: Rozbudowa sieci kanalizacji sanitarnej Strzałkowo, ul. Powidzka, Jagiellonów, Polna od studni S6 do studni S30 Zadanie 6: Rozbudowa sieci kanalizacji sanitarnej Strzałkowo ul. Powidzka Część 2: Przebudowa sieci wodociągowej w obrębie geod. Strzałkowo – ul. Słoneczna – sieć wybudowana przed rokiem 2000 Część 3: Wyposażenie SUW Skarboszewo w filtry pośpieszne z areatorem i falownikiem
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu z miasta OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI: zakup i dostawy materiałów medycznych dla dwóch stanowisk dializacyjnych
Następne ogłoszenie o zamówieniu z miasta OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI: ZAKUP PALIW PŁYNNYCH NA 2021 r.
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu z kategorii Rzemiosło i przemysł: Dostawy produktów mleczarskich do Szkoły Policji w Katowicach w I półroczu 2021 r.