Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Zespołu Szkół w Babicach w roku szkolnym...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Zespołu Szkół w Babicach w roku szkolnym 2024/2025
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoBabice
  • WojewództwoMałopolskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2024-08-12
  • ZamawiającyZESPÓŁ SZKÓŁ W BABICACH
  • Data publikacji ogłoszenia2024-08-02
  • Numer ogłoszenia2024/BZP 00443919
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Zespołu Szkół w Babicach w roku szkolnym 2024/2025

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ W BABICACH

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 356864733

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Zamkowa 3

1.5.2.) Miejscowość: Babice

1.5.3.) Kod pocztowy: 32-551

1.5.4.) Województwo: małopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL21A - Oświęcimski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zsbabice@babice.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsbabice.szkolnastrona.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Zespołu Szkół w Babicach w roku szkolnym 2024/2025

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-5a1970cf-94a8-45d7-8abf-f34bc02ea4ac

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00443919

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-08-02

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00435702/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Zespołu Szkół w Babicach w roku szkolnym 2024/2025

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-5a1970cf-94a8-45d7-8abf-f34bc02ea4ac

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W niniejszym postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między
Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu strony internetowej ezamowienia.gov.pl oraz poczty elektronicznej: zsbabice@babice.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wykonawca zamierzający wziąć udział
w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia.
Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa
Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl/pl/regulamin/#regulaminserwisu
oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia PE i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że: Administratorem danych osobowych zawartych w dokumentacji postępowania w sprawie udzielenia zamówienia publicznego jest: ZS Babice, Zamkowa 3, 32-551 Babice. 1.Administrator wyznaczył IOD, z którym można kontaktować się w sprawach z zakresu ochrony danych osobowych w następujący sposób: pisemnie na adres siedziby Zamawiającego, poprzez pocztę elektroniczną pod adresem e-mail: musialmarta@ochronadanych.jaw.pl 2. Dane osobowe, o których mowa w pkt 1 przetwarzane są na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu przeprowadzenia postępowania o udzielenie zam. publ. i wykonania umowy w sprawie zam. publ. pn.: Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Zespołu Szkół w Babicach w roku szkolnym 2024/2025”. 3. Odbiorcami, o których mowa w pkt 1 będą: osoby lub podmioty, którym na ich wniosek udostępniona zostanie dokumentacja postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, zgodnie z warunkami określonymi w przepisach o zamówieniach publicznych, ZS Babice, inne osoby upoważnione. 4. Dane osobowe zawarte w dok. postępowania nie będą stanowiły podstawy do podejmowania względem osób, których te dane dotyczą decyzji w sposób zautomatyzowany ani ich profilowania, stosowanie do art. 22 RODO. 5. Obowiązek podania danych osobowych bezpośrednio dotyczących wykonawcy, podwykonawcy lub podmiotu, na zasoby którego powołuje się wykonawca jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje nie podania tych danych wynikają z ustawy Pzp. 6. Osobie, której dane dotyczą przysługuje: prawo żądania od Administratora dostępu do danych osobowych jej dotyczących - na podstawie art. 15 RODO, prawo żądania od Administratora sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych jej dotyczących - na podstawie art. 16 RODO, z zastrzeżeniem przepisów art. 19 ust. 2 ustawy Pzp oraz art. 76 ustawy Pzp (skorzystanie z prawa do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia, ani zmianą postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu postępowania oraz jego załączników), prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych - na podstawie art. 18 RODO z zastrzeżeniem art. 19 ust. 3 ustawy Pzp, prawo do wniesienia skargi do Prezesa UODO w przypadku uznania, że przetwarzanie danych osobowych przez Administratora narusza przepisy o ich ochronie. 8. Osobie, której dane dotyczą nie przysługuje: prawo żądania od Administratora usunięcia danych osobowych jej dotyczących w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO, prawo żądania od Administratora przenoszenia danych osobowych jej dotyczących, o którym mowa w art. 20 RODO, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych jej dotyczących na podstawie art. 21 RODO (gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO). 8.Administrator informuje, iż Wykonawca jest zobowiązany do wypełnienia wszystkich obowiązków formalno-prawnych związanych z udziałem w postępowaniu. 9.Administrator informuje, iż Wykonawca będzie musiał wypełnić obowiązek informacyjny wynikający z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane przekazuje Zamawiającemu i których dane nie pozyskał bezpośrednio od tych osób lecz z innych źródeł, chyba że ma zastosowanie co najmniej jedno z wyłączeń tego obowiązku, o których mowa w art. 14 ust. 5 RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 9

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Zespołu Szkół w Babicach- Szkoła Podstawowa, Przedszkole w roku szkolnym 2024/2025.

CZĘŚĆ 1: MIĘSO WIEPRZOWE, WOŁOWE, WĘDLINY

schab bez kości 375 kg
Łopatka wieprzowa bez kości, bez skóry kg 40
Boczek wędzony kg 73
Antrykot, Szponder kg 40
Kiełbasa śląska (min. 70% mięsa) kg 66
Kiełbasa podwawelska kg 78
Karczek kg 675
Szynka kulka b/k kg 225
Parówki cienkie z szynki min. 90% mięsa kg 75
Pasztet zapiekany drobiowy kg 15
Polędwica drobiowa min. 80% mięsa kg 16
Szynka drobiowa min.80% mięsa kg 13
Szynka wiejska min.80% mięsa kg 12

• Mięso najwyższej jakości, świeże, niemrożone, nierozmrażane, o barwie i zapachu charakterystycznych dla danego rodzaju, jędrne, elastyczne, pochodzące z produkcji krajowej.
• Wędliny najwyższej jakości, świeże, osłony ściśle przylegające do farszu, o czystej, suchej powierzchni i charakterystycznym dla danego asortymentu zapachu 
i wyglądzie.
• Wędliny powinny być pakowane w atmosferze chronionej.
• Barwa mięsa wieprzowego świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, mięso powinno być soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, dopuszczana niewielka naturalna ilość okrywy tłuszczowej.
• W przypadku mięs tłustych np. karczek oraz błon np. schab b/k. Wędliny, szynki 
i kiełbasy
– zawartość mięsa min. 70 %, wytwarzane bez MOM, smak i zapach charakterystyczny.
• Dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa.
• Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy do Zamawiającego dla wędlin i kiełbas oraz 5 dni dla mięsa świeżego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15113000-3 - Wieprzowina

15111100-0 - Wołowina

15131130-5 - Wędliny

15131135-0 - Wędliny drobiowe

15131500-0 - Produkty drobiowe

15131400-9 - Produkty wieprzowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Zespołu Szkół w Babicach- Szkoła Podstawowa, Przedszkole w roku szkolnym 2024/2025.

Filety z piersi kurczaka bez skóry, bez kości kg 703
Filet z indyka bez skóry, bez kości kg 222
Udziec z kurczaka kg 581
Udko z kurczaka kg 486

• Mięso najwyższej jakości, świeże, niemrożone, nierozmrażane, o barwie i zapachu charakterystycznych dla danego rodzaju, jędrne, elastyczne, pochodzące z produkcji krajowej.
• Mięso nie może być pakowane próżniowo.
• Barwa mięsa drobiowego świeżego powinna być bladoróżowa, mięso powinno być soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć 
o świeżości produktu.
• Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 5 dni od dnia dostawy do Zamawiającego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15112000-6 - Drób

15112100-7 - Świeży drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Zespołu Szkół w Babicach- Szkoła Podstawowa, Przedszkole w roku szkolnym 2024/2025

Mleko 3,2% UHT 1 litr szt. 2200
Jogurt naturalny kubek 370 g szt. 115
Jogurt naturalny pitny 200 g Szt. 600
Jogurt owocowy – kubeczek zawierający owoce lub sok naturalny i kultury bakterii probiotycznych 150g szt. 1170
Masło zawartość tłuszczu minimum 82% 200g szt. 880
Ser żółty pełnotłusty o zaw. tłuszczu min. 25%, typu gouda, plastry   kg 80
Serek homogenizowany smakowy - kubeczek, waniliowy lub owocowy o zawartości cukru mniejszej niż 15g na 100g produktu 150g szt. 1200
Śmietana 18 % 330g szt. 250
Twaróg półtłusty   kg 280
Śmietana 30% 500g szt. 200
Śmietana 30% 200g szt. 680
Maślanka- naturalna, owocowa 1 litr szt. 50
Desery mleczne typu monte 50-100g szt. 1500
Serek kanapkowy śmietankowy, naturalny typu Mój Ulubiony 200g szt.30
Mleczko smakowe 200ml szt. 800

• Produkty mleczarskie cechować ma świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty.
• Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od dnia dostawy do Zamawiającego dla produktów: twarogi, kefir maślanka, nie krótszy niż 21 dni od daty dostawy dla następujących produktów: masło, jogurty, śmietany, sery żółte, serki twarogowe do smarowania, pozostałe sery oraz nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy dla następujących produktów: mleko krowie, mleko sojowe, ser topiony, masło klarowane.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15500000-3 - Produkty mleczarskie

15530000-2 - Masło

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Zespołu Szkół w Babicach- Szkoła Podstawowa, Przedszkole w roku szkolnym 2024/2025.

Arbuz kg 164
Banany kg 559
Borówka amerykańska kg 35
Brzoskwinia kg 43
Burak czerwony (korzeń) kg 260
Cebula kg 300
Cytryny kg 42
Czosnek szt. 227
Gruszka kg 557
Jabłka krajowe, klasy I kg 820
Kapusta biała (główka) kg 145
Kapusta czerwona kg 85
Kapusta kiszona (bez dodatku octu) kg 180
Kapusta Pekińska szt. 170
Kiwi szt. 660
Koperek zielony - pęczek szt. 311
Lubczyk szt. 30
Mandarynki kg 300
Marchew korzeń kg 1015
Nektarynka kg 43
Ogórek kiszony (bez dodatku octu) 400g szt. 735
Ogórek zielony kg 211
Papryka czerwona, zielona, żółta świeża kg 125
Pieczarki kg 50
Pietruszka korzeń kg 610
Pietruszka zielona (pęczek) szt. 390
Pomarańcze kg 219
Pomidorki koktajlowe kg 30
Pomidory kg 110
Por szt. 240
Rzodkiewka szt. 120
Sałata lodowa szt. 260
Sałata zielona szt. 80
Seler korzeń kg 485
Szczypiorek szt. 100
Śliwki kg 40
Truskawka kg 28
Ziemniaki krajowe kl. I kg 3070
Ziemniaki młode kg 1700

• Owoce i warzywa wszystkie klasy pierwszej – powinny być świeże, nie zwiędnięte, bez uszkodzeń zewnętrznych.
• Owoce i warzywa cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danego gatunku, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń, oznak wyrastania korzenia 
w pęd nasienny, wolne od oznak więdnięcia, wyschnięcia, gnicia.
• Warzywa nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe.
• Warzywa korzenne – korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam.
• Ziemniaki – powinny być zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku, nieuszkodzone, jednolitej odmiany, kształt owalny.
• Warzywa liściaste – bez plam, uszkodzeń.
• Owoce – skóra gładka, miąższ soczysty, bez jakichkolwiek oznak nieświeżości i zepsucia.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03100000-2 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa

03212100-1 - Ziemniaki

03221000-6 - Warzywa

03222000-3 - Owoce i orzechy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Zespołu Szkół w Babicach- Szkoła Podstawowa, Przedszkole w roku szkolnym 2024/2025

Brokuły mrożone kg 96
Bukiet warzyw kg 60
Kalafior mrożony kg 60
Marchewka mini mrożona kg 110
Mieszanka kompotowa (owocowa) mrożona kg 525
Szpinak rozdrobniony kg 120
Truskawki mrożone kg 95
Włoszczyzna mrożona kg 105
Pierogi ruskie kg 105
Pierogi z mięsem kg 135
Pierogi z truskawkami kg 220
Pierogi z serem twarogowym na słodko kg 102
Pierogi z jagodą kg 68
Uszka z mięsem kg 25

• Owoce i warzywa mrożone najwyższej jakości, pierwszego gatunku, o kształcie i barwie charakterystycznej dla produktu wyjściowego, sypkie, niezbrylone.
• Mrożone warzywa i owoce będą w odpowiedni sposób zamrożone, nie będą nosić oznak rozmrożenia i ponownego zamrożenia (poszczególne warzywa i owoce są 
w worku luźne, nie stanowią jednej zmrożonej bryły – za wyjątkiem szpinaku rozdrobnionego, który jest mrożony w formie bryły lub jako małe zmielone kulki-bryły).
• Mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy towaru do Zamawiającego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15331170-9 - Warzywa mrożone

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Zespołu Szkół w Babciach- Szkoła Podstawowa, Przedszkole w roku szkolnym 2024/2025.

Bazylia suszona   szt. 47
Biszkopty bez cukru 100g szt. 60
Budyń( śmietankowy, czekoladowy)Winiary, Gellwe 35g szt. 300
Bułka tarta z pieczywa pszennego 450g szt. 325
Chrupki kukurydziane paluchy 50g szt. 130
Ciastka kruche z nadzieniem 3kg kg 15
Ciastka owsiane 90dkg kg 15
Ciastka typu Lubiś   szt. 700
Ciastka zbożowe 2kg kg 13
Ciastka zbożowe pakowane po 2 sz. typu Sante z żurawiną   szt. 630
Cukier biały kryształ 1kg kg 380
Curry   szt. 57
Czekolada gorzka   szt. 54
Czosnek granulowany   szt. 58
Drożdże 10dkg szt. 25
Dżem ( super gładki niskosłodzony truskawkowy min.60g owoców na 100g produktu, bez substancji konserwujących i bez "E") o zawartości cukru mniejszej niż 15g na 100g produktu 225g szt. 305
Fasola Jaś 400g szt. 100
Filet z makareli w pomidorach 170g szt. 60
Filet z makreli w oleju 170g szt. 80
Galaretka 71g szt. 350
Groch łuskany, pozbawiony łuski, połówki 400g szt. 67
Herbata ekspresowa w saszetkach 100szt   szt 20
Herbata owocowa z suszu owocowego w saszetkach 40g szt 55
Herbatniki typu BB   szt 960
Kakao ciemne o obniżonej zawartości tłuszczu 150g szt 40
Kasza orkiszowa 4x100g   szt 48
Kasza jęczmienna wiejska 1kg kg 95
Kasza jęczmienna 4x100g   szt 245
Kasza manna pszenna 1 kg kg 70
Kawa zbożowa (147 g 35 torebek) typu Anatol   szt 112
Keczup łagodny, bez konserwantów typu Pudliszki lub Winiary 480g szt 50
Kisiel 77g szt 280
Koncentrat pomidorowy w słoiku, pasteryzowany 30% 200g szt 510
Liść laurowy 5g szt 30
Makaron bezjajeczny 250g szt 6
Makaron nitki mąka pszenna semolina (100%) 250g szt 170
Makaron ryżowy typu Czaniec 250g szt 76
Makaron spaghetti mąka pszenna semolina (100%)Makaron mąka pszenna semolina (100%) (świderki, muszelki, rurki, kolanka ) 400g szt 1270
Makaron zacierka typu Czaniec 250g szt 76
Mąka tortowa 1kg kg 373
Mieszanka studencka 100g szt 120
Miód pszczeli, wielokwiatowy, naturalny, polski 1l szt 55
Mus w tubce do wyciskania 100% owoców bez konserwantów 120g szt 1800
Musli 500g szt 20
Ocet 500ml szt 20
Olej rzepakowy 100% do smażenia 1l szt 490
Oregano suszone 10g szt 68
Papryka mielona słodka, ostra 20g szt 150
Pasztet drobiowy w puszce typu Podlaski 200g szt 40
Pieprz czarny mielony 20g szt 107
Płatki jęczmienne błyskawiczne 400g szt 4
Płatki kukurydziane typu nestle 500g szt 30
Płatki migdałowe 100g szt 60
Płatki owsiane 200g szt 12
Płatki zbożowe miodowe typu Lubella 500g szt 10
Pomidory bez skóry w puszce krojone 400g szt 40
Przyprawa do kurczaka bez glutaminianu sodu   szt 45
Przyprawa warzywna do potraw. Skład: sól, suszone warzywa 30 proc. (marchew, pasternak, cebula, ziemniaki, seler, por, papryka, natka pietruszki, czosnek), cukier, ekstrakt drożdżowy, przyprawy (pieprz czarny, kurkuma, koper) typu NATUR 150g szt 390
Rodzynki 100g szt 70
Ryż biały 1kg kg 110
Ryż paraboliczny expresowy 4x100   szt 647
Słonecznik łuskany 100g szt 22
Soczek 100% w kartoniku ze słomką 200ml szt 1380
Sok owocowy w kartonie 1l szt 228
Sok typu Kubuś   szt 1250
Sól morska o niskiej zawartości sodu 1kg kg 60
Suszone jabłuszka plasterki typu Crispy Natural   szt 1220
Tuńczyk kawałki w sosie własnym 170g szt 135
Wafle andrutowe 100g szt 32
Wafle gofry 80g szt 85
Wafle kółeczka ryżowe 60g szt 85
Wafle ryżowe zbożowe (wieloziarniste, naturalne, z pestkami dyni itp.) 120 szt 140
Woda mineralna niegazowana 1,5l szt 1500
Ziele angielskie 15g szt 30
Żurawina suszona 100g szt 80
Żurek zakwas kubek 500ml szt 215

• Każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia.
• Produkty z długoterminowym okresem przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 6 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego.
• Makarony mają być sporządzone z najwyższej jakości mąki durum, po ugotowaniu makaron nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor.
• Przyprawy – zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek.
• Fasola, groch – nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe.
• Produkty sypkie, takie jak ryż, kasze – mają być najwyższej jakości, po ugotowaniu nie sklejać się.
• Produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji.
• Produkty w puszkach winny być wyposażone w elementy do otwierania ręcznego (bez konieczności używania otwieracza mechanicznego).

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze

15850000-1 - Produkty z ciasta makaronowego

15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Zespołu Szkół w Babicach- Szkoła Podstawowa, Przedszkole w roku szkolnym 2024/2025.

Jaja świeże L – kl.I szt. 5800

• Jaja świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki.
• Jaja konsumpcyjne muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu produkcyjnego. Jaja w dniu dostawy do Zamawiającego nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Zespołu Szkół w Babicach- Szkoła Podstawowa, Przedszkole w roku szkolnym 2024/2025.


Chleb zwykły krojony 700g szt. 479
Pączek 90g szt. 210
Bułka duża pszenna 95g szt. 595
Drożdżówka z budyniem, serem, czekoladą 110g szt. 120
Weka 350g szt. 120
Bułka ziarnista 50g szt. 110
Chleb wieloziarnisty krojony 500g szt. 320
Rogal maślany 100g Szt. 960
Bułka kajzerka 50g Szt. 780

• Dostarczane pieczywo nie może być mrożone ani rozmrażane.
• Pieczywo nie może być wypiekane z ciasta mrożonego.
• Pieczywo świeże, wyprodukowane w nie wcześniej niż 6 godzin od planowanej dostawy do Zamawiającego, niegumiaste, miękkie, chrupiące, wyprodukowane z najwyższej jakości składników, bez śladów wody i wilgoci.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Zespołu Szkół w Babicach – Szkoła Podstawowa, Przedszkole w roku szkolnym 2024/2025.

Miruna bez skóry nowozelandzka filety bez skóry 6-12+ bez dodatków 0% 6,8kg S-VAC 6,8kg kg 460

• Ryby świeże – mięso ryb powinno mieć świeży zapach, być pozbawione ości, jędrne i sprężyste, po lekkim naciśnięciu natychmiast wracać do stanu wyjściowego.
• Łuski – bez uszkodzeń, przylegające do skóry.
• Ryby mrożone – bez glazury, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się.
• Mrożone filety i inne produkty rybne mrożone mają być mrożone metodą SHP lub IQF.
• Termin przydatności do spożycia świeżych oraz wędzonych ryb ma być nie krótszy niż 5 dni od daty dostawy do Zamawiającego, a w przypadku produktów mrożonych – nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03310000-5 - Ryby, skorupiaki i produkty wodne

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

Zamawiający nie stawia warunków udziału w przedmiotowym postępowaniu.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1. Z postępowania o udzielenie zamówienia wyklucza się Wykonawców, w stosunku do których zachodzi którakolwiek z okoliczności wskazanych w art. 108 ust. 1 ustawy Pzp, z zastrzeżeniem art. 110 ust. 2 ustawy Pzp:
2. Zamawiający przewiduje wykluczenie Wykonawcy z powodu przesłanek, o których mowa w art. 109 ust. 1 pkt 4, 5, 7 i 10 ustawy PZP
3. Z postępowania o udzielenie zamówienia wyklucza się Wykonawców, do
których zachodzi którakolwiek z okoliczności, o których mowa w art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (Dz. U. 2022 poz. 835), zwana dalej „UOBN”.
4. ZW przypadku wspólnego ubiegania się Wykonawców o udzielenie zamówienia Zamawiający bada, czy nie zachodzą podstawy wykluczenia wobec każdego z tych Wykonawców. W przypadku wspólnego ubiegania się Wykonawców o udzielenie zamówienia
5. Wykonawca nie podlega wykluczeniu w okolicznościach określonych w art. 108 ust.1 pkt 1, 2, 5 lub art. 109 ust.1 pkt 4, 5, 7 i 10 ustawy Pzp, jeżeli udowodni Zamawiającemu, że łącznie spełnił przesłanki wskazane w art. 110 ust. 2 pkt 1, 2 i 3 ustawy Pzp.
6. Wykluczenie Wykonawcy, o którym mowa w pkt 1. i 2. następuje zgodnie z art. 111 ustawy Pzp.
7. Oferta Wykonawcy, o którym mowa w pkt 3. zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 2 lit. a) ustawy Pzp, tj. z uwagi na fakt, że oferta została złożona przez Wykonawcę podlegającego wykluczeniu z postępowania.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Do oferty Wykonawca zobowiązany jest dołączyć aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania – zgodnie z załącznikiem nr 2 do SWZ. Informacje zawarte w oświadczeniu stanowią potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania.
1.1. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenie, o którym mowa w pkt. 1 składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia z postępowania.
2. Zamawiający nie zamierza wzywać Wykonawcy, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia podmiotowych środków dowodowych.
3. W zakresie nieuregulowanym SWZ, zastosowanie mają przepisy Rozporządzenia Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy (Dz. U. z 2020 r., poz. 2415).

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Wybrany Wykonawca jest zobowiązany do zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w projektowanych postanowieniach umowy, stanowiących załącznik nr 3 do SWZ. Umowa zostanie uzupełniona o zapisy wynikające ze złożonej oferty.
2. Zakres świadczenia Wykonawcy wynikający z umowy jest tożsamy z jego zobowiązaniem zawartym w ofercie.
3. Zgodnie z art.455 PZP Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie uregulowanym we wskazanych w projektowanych postanowieniach umowy.
4. Zmiana umowy wymaga dla swej ważności, pod rygorem nieważności, zachowania formy pisemnej.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-08-12 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca zamierzajacy wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu "Wykonawca" na platformie eZamówienia.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-08-12 10:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-09-10

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę regenerację wałka przekładni kątowej do Volvo V50- Zakopane
  • Lokalizacja zleceniamałopolskie
  • Data dodania17-09-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę regenerację wałka przekładni kątowej do Volvo V50. Wałek 45 zębów. Posiadam nową tuleję spinającą przekładnię kątową ze skrzynią aby dopasować wałek do niej. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI