Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Samorządowego w Zagórzu...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Samorządowego w Zagórzu w roku szkolnym 2024/2025
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoZagórze
  • WojewództwoMałopolskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2024-08-13
  • ZamawiającyPRZEDSZKOLE SAMORZĄDOWE W ZAGÓRZU
  • Data publikacji ogłoszenia2024-08-05
  • Numer ogłoszenia2024/BZP 00445652
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Samorządowego w Zagórzu w roku szkolnym 2024/2025

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: PRZEDSZKOLE SAMORZĄDOWE W ZAGÓRZU

1.3.) Oddział zamawiającego: PRZEDSZKOLE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 121309264

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ŻELATOWA 8

1.5.2.) Miejscowość: Zagórze

1.5.3.) Kod pocztowy: 32-555

1.5.4.) Województwo: małopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL214 - Krakowski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: pszagorze@babice.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zagorze.schoolpage.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Samorządowego w Zagórzu w roku szkolnym 2024/2025

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-463ccfcd-7e22-4a44-9267-96ff2a12019e

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00445652

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-08-05

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00438222/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Samorządowego w Zagórzu w roku szkolnym 2024/2025

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-463ccfcd-7e22-4a44-9267-96ff2a12019e

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W niniejszym postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między
Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu strony internetowej ezamowienia.gov.pl oraz poczty elektronicznej:
pszagorze@babice.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wykonawca zamierzający wziąć udział
w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia.
Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa
Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl/pl/regulamin/#regulaminserwisu
oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Klauzula informacyjna została zawarta w Rozdziale I SWZ - Klauzula Informacyjna Dotycząca Przetwarzania Danych

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Klauzula informacyjna została zawarta w Rozdziale I SWZ - Klauzula Informacyjna Dotycząca Przetwarzania Danych

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 6

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Samorządowego w Zagórzu w roku szkolnym 2024/2025.

CZĘŚĆ 1: MIĘSO WIEPRZOWE, WOŁOWE, DROBIOWE, WĘDLINY

KABANOS kg 40
KIEŁBASA CIENKA kg 91
KIEŁBASA LISIECKA kg 23
PARÓWKA CIENKA Z SZYNKI MIN 90% MIĘSA op 320
BOCZEK kg 20
DRAMSTIKI kg 120
FILET Z KURCZAKA bez skóry, bez kości kg 66
FILET Z INDYKA bez skóry, bez kości kg 146
KURCZAK kg 141
ŁOPATKA WIEPRZOWA BEZ KOŚCI kg 14
MIĘSO SZYNKA kg 380
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE kg 72
SCHAB B/K kg 71
SZYNKA DROBIOWA Z FILETA min.80% mięsa kg 84
SZYNKA WIEPRZOWA min.80% mięsa kg 28

• Mięso najwyższej jakości, świeże, niemrożone, nierozmrażane, o barwie i zapachu charakterystycznych dla danego rodzaju, jędrne, elastyczne, pochodzące z produkcji krajowej.
• Wędliny najwyższej jakości, świeże, osłony ściśle przylegające do farszu, o czystej, suchej powierzchni i charakterystycznym dla danego asortymentu zapachu i wyglądzie.
• Wędliny powinny być pakowane w atmosferze chronionej.
• Barwa mięsa wieprzowego świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, mięso powinno być soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, dopuszczana niewielka naturalna ilość okrywy tłuszczowej.
• W przypadku mięs tłustych np. karczek oraz błon np. schab b/k. Wędliny, szynki i kiełbasy – zawartość mięsa min. 70 %, wytwarzane bez MOM, smak i zapach charakterystyczny.
• Dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa.
• Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy do Zamawiającego dla wędlin i kiełbas oraz 5 dni dla mięsa świeżego.
• Mięso drobiowe nie może być pakowane próżniowo.
• Barwa mięsa drobiowego świeżego powinna być bladoróżowa, mięso powinno być soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15113000-3 - Wieprzowina

15111100-0 - Wołowina

15131130-5 - Wędliny

15131135-0 - Wędliny drobiowe

15131500-0 - Produkty drobiowe

15131400-9 - Produkty wieprzowe

15112000-6 - Drób

15112100-7 - Świeży drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Samorządowego w Zagórzu w roku szkolnym 2024/2025.

CZĘŚĆ 2: NABIAŁ

Mleko 2 % UHT 1 litr szt. 2700
JOGURT NATURALNY KUBEK 370 g szt. 435
ACTIMEL 800g
(8 x 100g) szt. 650
DANONKI MAŁE 200g (4x50g) op 240
Jogurt owocowy – kubeczek zawierający owoce lub sok naturalny i kultury bakterii probiotycznych 150g szt. 695
Masło zawartość tłuszczu minimum 82% 200g szt. 1078
MARGARYNA 200g szt. 9
Ser żółty pełnotłusty o zaw. tłuszczu min. 25%, typu gouda kg 108
Serek homogenizowany smakowy - kubeczek, waniliowy lub owocowy 150g szt. 220
Śmietana 18 % gęsta 400 g szt. 156
Twaróg półtłusty kg 376
MLECZKO SMAKOWE 200ml szt. 1560
Śmietana 18% 500g szt. 182
DROŻDŻE kg 34
SER MOZZARELLA kulka 125g op 64
PALUSZKI SEROWE op 215
JAJKO świeże L – kl. I szt. 3020

• Produkty mleczarskie cechować ma świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty.
• Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od dnia dostawy do Zamawiającego dla produktów: twarogi, kefir maślanka, nie krótszy niż 21 dni od daty dostawy dla następujących produktów: masło, jogurty, śmietany, sery żółte, serki twarogowe do smarowania, pozostałe sery oraz nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy dla następujących produktów: mleko krowie, mleko sojowe, ser topiony, masło klarowane.
• Jaja świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki.
• Jaja konsumpcyjne muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu produkcyjnego. Jaja w dniu dostawy do Zamawiającego nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15500000-3 - Produkty mleczarskie

15530000-2 - Masło

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Samorządowego w Zagórzu w roku szkolnym 2024/2025.

CZĘŚĆ 3: WARZYWA I OWOCE

Banany kg 381
Cytryny kg 80
Jabłka krajowe, klasy I kg 808
Mandarynki kg 295
Burak czerwony (korzeń) kg 195
Cebula kg 108
Kapusta biała (główka) kg 5
Kapusta czerwona kg 45
Kapusta kiszona (bez dodatku octu) kg 90
Koperek zielony - pęczek szt. 25
Marchew korzeń kg 332
Ogórek kiszony (bez dodatku octu) kg 250
Ogórek zielony kg 240
Papryka czerwona kg 165
Pietruszka korzeń kg 147
Pietruszka zielona (pęczek) szt. 23
Pomidory kg 138
Por szt. 176
Rzodkiewka (pęczek) szt. 193
Sałata zielona szt. 195
Seler korzeń kg 110
Ziemniaki krajowe kl. I kg 2190
Kapusta pekińska szt. 45
Szczypiorek (pęczek) szt. 66
Truskawka kg 27
Pomarańcze kg 131
Winogrono kg 83
Śliwka kg 69
Arbuz kg 60
Śliwka suszona op 78
Gruszka kg 138
Kiwi kg 198
Khaki szt. 15
Buraki suszone op 70
Borówka amerykańska kg 3
Pieczarki kg 25
Cukinia kg 5
Nektarynka kg 30
Brzoskwinia kg 20

• Owoce i warzywa wszystkie klasy pierwszej – powinny być świeże, nie zwiędnięte, bez uszkodzeń zewnętrznych.
• Owoce i warzywa cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danego gatunku, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, wolne od oznak więdnięcia, wyschnięcia, gnicia.
• Warzywa nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe.
• Warzywa korzenne – korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam.
• Ziemniaki – powinny być zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku, nieuszkodzone, jednolitej odmiany, kształt owalny.
• Warzywa liściaste – bez plam, uszkodzeń.
• Owoce – skóra gładka, miąższ soczysty, bez jakichkolwiek oznak nieświeżości i zepsucia.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03100000-2 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa

03212100-1 - Ziemniaki

03221000-6 - Warzywa

03222000-3 - Owoce i orzechy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Samorządowego w Zagórzu w roku szkolnym 2024/2025.

CZĘŚĆ 4: MROŻONKI

Brokuły mrożone 2,5 kg op 70
Fasolka szparagowa żółta cięta mrożona 2,5 kg op 13
Kalafior mrożony 2,5 kg op 45
Marchewka mini mrożona 2,5 kg op 30
Groszek mrożony 2,5 kg op 6
Mieszanka kompotowa (owocowa) mrożona 2,5 kg op 40
Truskawki mrożone 2,5 kg op 106
Mieszanka warzywna 2,5 kg op 18
Jagoda2,5 kg op 1
Jeżyna 2,5 kg op 4
Malina 2,5 kg op 6
Mango 2,5 kg op 3
Uszka z kapustą i grzybami 2,5kg op 4
Dynia 2,5 kg op 15
Szpinak 400 g op 14
Frytki 2,5 kg op 8
Wiśnia 2,5 kg op 2
Filet rybny z miruny 6,8 kg Miruna bez skóry nowozelandzka filety bez skóry 6-12+ bez dodatków 0% 6,8kg S-VAC op 39

• Owoce i warzywa mrożone najwyższej jakości, pierwszego gatunku, o kształcie i barwie charakterystycznej dla produktu wyjściowego, sypkie, niezbrylone.
• Mrożone warzywa i owoce będą w odpowiedni sposób zamrożone, nie będą nosić oznak rozmrożenia i ponownego zamrożenia (poszczególne warzywa i owoce są w worku luźne, nie stanowią jednej zmrożonej bryły – za wyjątkiem szpinaku rozdrobnionego, który jest mrożony w formie bryły lub jako małe zmielone kulki-bryły).
• Mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy towaru do Zamawiającego.
• Ryby mrożone – bez glazury, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się.
• Mrożone filety i inne produkty rybne mrożone mają być mrożone metodą SHP lub IQF.
• Termin przydatności do spożycia świeżych oraz wędzonych ryb ma być nie krótszy niż 5 dni od daty dostawy do Zamawiającego, a w przypadku produktów mrożonych – nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15331170-9 - Warzywa mrożone

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Samorządowego w Zagórzu w roku szkolnym 2024/2025.

CZĘŚĆ 5: PIECZYWO

Chleb zwykły krojony 900g szt. 1104
Chałka szt. 20
Bułka pszenna 60g szt. 570
Weka pszenna szt. 370

• Dostarczane pieczywo nie może być mrożone ani rozmrażane.
• Pieczywo nie może być wypiekane z ciasta mrożonego.
• Pieczywo świeże, wyprodukowane w nie wcześniej niż 6 godzin od planowanej dostawy do Zamawiającego, niegumiaste, miękkie, chrupiące, wyprodukowane z najwyższej jakości składników, bez śladów wody i wilgoci.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Samorządowego w Zagórzu w roku szkolnym 2024/2025.

CZĘŚĆ 6: RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE

Miód wielokwiatowy naturalny, polski 1200 g op 100
Pieczywo lekkie pszenne 140 g op 28
Ananas puszka szt. 87
Brzoskwinia puszka szt. 80
Sok Kubuś 100% mały szt. 1200
Sok Kubuś 100% duży szt. 200
Soczek mały z rurką szt. 600
Sok pomarańczowy 100 % 100 ml szt. 204
Syrop klonowy 250 g szt. 5
Woda niegazowana 1500 ml szt. 4500
Woda Junior niegazowana 2500 ml szt. 720
Cynamon 20 gr szt. 20
Czosnek 20 gr szt. 150
Liść laurowy 20 gr szt. 40
Lubczyk 20 gr szt. 70
Majeranek 20 gr szt. 30
Ocet winny jabłkowy 90 ml szt. 32
Olej rzepakowy 100 % 100 ml szt. 220
Oliwa 100 ml szt. 24
Papryka słodka mielona 20 gr szt. 70
Oregano 20 gr szt. 10
Pieprz mielony 20 gr szt. 230
Sól morska o niskiej zawartości sodu 1 kg szt. 120
Ziele angielskie 20 gr szt. 35
Zioła prowansalskie 20 gr szt. 10
Batonik musli 30 gr szt. 160
Biszkopty okrągłe 120 gr op 40
Ciastko owsiane 300 gr szt. 850
Cukierek – galaretka w czekoladzie mieszkanka krakowska 125 gr op 306
Lizak chupa chups szt. 200
Czekolada gorzka 100 gr szt. 220
Czekolada gorzka 220 gr szt. 220
Kinder jajko 20 gr szt. 540
Herbatniki 100 gr op 15
Precel pszenny Max 1 kg op 22
Rurka waflowa pusta 1 kg op 7
Nutella 230 gr szt. 33
Dżem 100% 210 gr szt. 225
Filet rybny w oleju konserwa 160 gr szt. 56
Filet śledziowy w pomidorach konserwa 160 gr szt. 88
Krem z gorczycy w słoiczku 200 gr szt. 11
Groszek konserwowy w puszce 400 gr szt. 16
Humus w słoiczku 180 gr szt. 160
Ketchup łagodny 480 gr szt. 49
Kukurydza konserwowa 400 gr szt. 40
Barszcz czerwony koncentrat 300 ml szt. 14
Majonez 170 ml szt. 53
Mus owocowy w tubce do wyciskania 100 gr szt. 1840
Oliwka zielona bez pestki w słoiku 290 gr szt. 45
Pasztat drobiowy
180 gr szt. 110
Pomidor bez skóry w puszce 400 gr szt. 28
Musztarda łagodna 175 gr szt. 3
Pomidor suszony słoik 270 gr szt. 46
Przecier pomidorowy 190 gr szt. 305
Żur kubek 500 gr szt. 82
Andrut mały 100 gr szt. 59
Budyń 40 gr szt. 240
Bułka tarta z pieczywa pszennego 500 gr szt. 77
Chia nasiona 1000 gr kg 2
Chrupki bananowe 15 gr szt. 475
Chrupsy owocowe 18 gr op 70
Chrupki kukurydziane 50 gr op 190
Cukier biały kryształ 1000 gr kg 160
Cukier waniliowy 16 gr szt. 160
Galaretka owocowa 75 gr szt. 265
Fasola biała 1000 gr kg 10
Groch łuskany, pozbawiony łuski, połówki 500 gr szt. 42
Groszek ptysiowy 125 gr szt. 170
Grysik kasza manna 500 gr szt. 56
Herbata ekspresowa w saszetkach Lipton 100 szt. x 1,3g op 84
Herbata owocowa z suszu owocowego w saszetkach 20 szt. x 2g op 287
Kakao ciemne naturalne 80 gr szt. 45
Kasza jęczmienna wiejska 100 gr kg 90
Kasza bulgur 100 gr kg 44
Kawa zbożowa instant 150 gr szt. 58
Kisiel owocowy 77 gr szt. 160
Mąka pszenna typu 450-550 1000 gr kg 320
Makaron nitki mąka pszenna 250 gr szt. 46
Makaron drobny 400 gr szt. 120
Makaron świderki 400 gr szt. 85
Makaron zacierka 250 gr szt. 28
Makaron wstążka 400 gr szt. 18
Makaron fale 400 gr szt. 43
Makaron kokardka 400 gr szt. 104
Makaron łazanki 400 gr szt. 72
Makaron kolanka 500 gr szt. 22
Makaron pióra 400 gr szt. 95
Makaron spaghetti 400 gr szt. 200
Mąka ziemniaczana 100 gr kg 35
Migdały 100 gr szt. 48
Morela suszona 200 gr szt. 100
Orzech nerkowca 100 gr szt. 58
Orzech włoski 100 gr szt. 106
Dynia pestki łuskane 100 gr szt. 17
Płatki kukurydziane 500 gr szt. 82
Płatki owsiane błyskawiczne 500 gr szt. 25
Płatki ryżowe 250 gr szt. 33
Płatki wielozbożowe 500 gr szt. 28
Proszek do pieczenia 18 gr szt. 29
Rodzynki 200 gr szt. 48
Ryż 1000 gr kg 33
Ryż brązowy w pudełku 400 gr op 221
Soczewica 1000 gr kg 24
Słonecznik łuskany 100 gr szt. 5
Wafle ryżowe 100 gr szt. 122
Wafitki ryżowe 45 gr szt. 126
Wafle ryżowe w polewie owocowej 24 gr szt. 260
Wafle zbożowo-ryżowe duże 70 gr szt. 92
Żurawina 100 gr szt. 36

• Każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia.
• Produkty z długoterminowym okresem przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 6 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego.
• Makarony mają być sporządzone z najwyższej jakości mąki durum, po ugotowaniu makaron nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor.
• Przyprawy – zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek.
• Fasola, groch – nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe.
• Produkty sypkie, takie jak ryż, kasze – mają być najwyższej jakości, po ugotowaniu nie sklejać się.
• Produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji.
• Produkty w puszkach winny być wyposażone w elementy do otwierania ręcznego (bez konieczności używania otwieracza mechanicznego).

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze

15850000-1 - Produkty z ciasta makaronowego

15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

Zamawiający nie stawia warunków udziału w przedmiotowym postępowaniu.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Do oferty Wykonawca zobowiązany jest dołączyć aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania – zgodnie z
załącznikiem nr 2 do SWZ. Informacje zawarte w oświadczeniu stanowią potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania.

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Na ofertę składają się:
a) Wypełniony formularz ofertowy sporządzony z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 1.1. – 1.6. do SWZ, w języku polskim. Zamawiający nie korzysta w niniejszym postępowaniu z formularza interaktywnego, dostępnego na platformie e zamówieni;
b) oświadczenie Wykonawcy, o którym mowa w Rozdziale XI,
c) pełnomocnictwo upoważniające do złożenia oferty, o ile ofertę składa pełnomocnik,
d) pełnomocnictwo dla pełnomocnika do reprezentowania w postępowaniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia – dotyczy ofert składanych przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Załącznik nr 3 do SWZ - wzór umowy §8

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-08-13 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://ezamowienia.gov.pl/pl/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-08-13 10:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-09-11

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę regenerację wałka przekładni kątowej do Volvo V50- Zakopane
  • Lokalizacja zleceniamałopolskie
  • Data dodania17-09-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę regenerację wałka przekładni kątowej do Volvo V50. Wałek 45 zębów. Posiadam nową tuleję spinającą przekładnię kątową ze skrzynią aby dopasować wałek do niej. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI