IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Tak
Informacja na temat wadium
Przystępując do postępowania Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia wadium w wysokości: - dla części zamówienia nr 1 – 1400,00 PLN; - dla części zamówienia nr 2 – 1400,00 PLN; - dla części zamówienia nr 3 – 1400,00 PLN; -dla części zamówienia nr 4 – 1400,00 PLN;
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej
(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria |
Znaczenie |
Cena brutto oferty dla ilości minimalnych |
60,00 |
Przyjęty do realizacji wariant dostaw |
40,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data:
godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. Wszelkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności. 2. Zamawiający przewiduje wprowadzenie zmian postanowień umowy dotyczące:1) zmiany ilości i częstotliwości dostaw w stosunku do wcześniej złożonych zamówień w przypadkach, których nie można było przewidzieć w dniu zawarcia umowy, (w szczególności zmiany stanów osobowych, restrukturyzacji Sił Zbrojnych, zmiany obowiązujących aktów prawnych w zakresie uprawnień do wyżywienia żołnierzy). Wartością końcową umowy będzie wówczas wartość faktycznie zrealizowanych dostaw, z zastrzeżeniem, że wartość umowy nie przekroczy kwoty określonej w § 2 ust. 2 umowy (odpowiednio od części zamówienia) .2) zmiany w ilości środków spożywczych dostarczanych do wskazanego miejsca odbioru (zmniejszenie lub zwiększenie), zmianę danego środka spożywczego dla wskazanego miejsca odbioru na inny, który nie był przewidziany dla tego miejsca, lecz jest objęty umową, O zmianie tej Zamawiający poinformuje Wykonawcę z co najmniej 7 dniowym wyprzedzeniem podając zakres zmian, a Wykonawca zobowiązany jest do przyjęcia powyższego do realizacji. Jeżeli wystąpi znaczna liczba zmian – nie później niż do 10 każdego następnego miesiąca Zamawiający dokona analizy realizacji umowy w związku ze zmianami i opracuje w tym zakresie aneks do umowy.3) zmiany wysokości wynagrodzenia w sytuacji, gdy nastąpi urzędowa zmiana stawki podatku VAT.4) zmiana sposobu spełniania świadczeń w sytuacji, gdy nastąpi zmiana przepisów prawnych mających wpływ na wykonanie przedmiotu zamówienia.5) wystąpi konieczność zmiany umowy na podstawie art. 144 ust. 1 ustawy Pzp.6) zmniejszenia ilości i wartości środków spożywczych określonych w zał. nr 2 do umowy w przypadku przyznania Zamawiającemu w 2020 r. mniejszej niż zaplanowano ilości środków finansowych.7) Zamawiający przewiduje zmiany umowy wynikające z art. 15r Ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym
(jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data:
2020-09-17, godzina:
10:30,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do:
okres w dniach:
30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
Nie
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że: 1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest 21 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Elblągu, ul. Kwiatkowskiego 15, 82-300 Elbląg, fax: 261 313 304, e-mail: 21wog@ron.mil.pl;2. Inspektor ochrony danych 21 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Elblągu dostępny jest pod adresem e-mail: 21wog@ron.mil.pl3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b), c) RODO oraz art. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych, dalej „ustawa Pzp” w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego nr 29/SZP/2020 na zakup i dostawy produktów mleczarskich w 2021 r. prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego;4. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy Pzp;5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;6. Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego;7. Konsekwencją niepodania danych osobowych będzie brak możliwości udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego przez 21 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Elblągu;8. W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;9. Posiada Pani/Pan:− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych *;− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **; − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;10. Nie przysługuje Pani/Panu:− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. *Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.**Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.
Część nr: |
1 |
Nazwa: |
GARNIZON ELBLĄG |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia są „Zakup i dostawy produktów mleczarskich w 2021 r.”, z uwzględnieniem 29 pozycji asortymentowych: część zamówienia nr 1 - garnizon Elbląg. Wyszczególnienie przedmiotu zamówienia jednostka miary, ilości minimalne, ilości maksymalne: 1. Mleko w proszku pełne kg 25,502. Mleko spożywcze pasteryz.2% tł. l 20,403. Mleko spożywcze UHT 2% tł. l 1700,34004. Śmietana 12% tł. kg 300,6005. Śmietana 18% tł. kg 500,10006. Śmietana kremowa 30% tł. kg 150,3007. Jogurt naturalny kg 200,4008. Jogurt owocowy kg 700,14009. Serek homogenizowany naturalny kg 325,65010. Serek homogenizowany waniliowy kg 525,105011. Serek twarogowy kg 130,26012. Serek naturalny do smarowania kg 70,14013. Kefir kg 120,24014. Ser twarogowy półtłusty kg 260,52015. Ser twarogowy ziarnisty kg 100,20016. Ser typu fromage kg 100,20017. Ser edamski pełnotłusty kg 300,60018. Ser gouda pełnotłusty kg 300,60019. Ser salami pełnotłusty kg 300,60020. Ser camembert kg 100,20021. Ser topiony z szynką kg 300,60022. Ser topiony z papryką kg 300,60023. Ser topiony pełnotłusty kg 200,40024. Ser topiony tłusty plasterkowany kg 200,40025. Ser wędzony kg 200,40026. Ser typu mozzarella kg 20,4027. Ser feta kg 20,4028. Masło ekstra jednoporcjowe kg 700,140029. Masło ekstra kg 40,80. Miejsca dostaw dla ilości minimalnych i maksymalnych - Grupa Zabezpieczenia 21 WOG Elbląg, ul. Królewiecka 169/130, ul. Łęczycka 10-12. Zamówienie będzie realizowane z wykorzystaniem prawa opcji tj. opcja polega na powtórzeniu tego samego asortymentu dla ilości maksymalnych określonych w SIWZ (załącznik nr 1 do SIWZ). Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 i 5 do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15511700-0, 15511100-4, 15511210-8, 15512000-0, 15551310-1, 15551320-4, 15542100-0, 15551000-5, 15544000-3, 15543000-6, 15540000-5, 15530000-2
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena brutto oferty dla ilości minimalnych |
60,00 |
Przyjęty do realizacji wariant dostaw |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Wymagany termin wykonania zamówienia: • dla części zamówienia nr 1 – od daty zawarcia umowy, jednak nie wcześniej niż od dnia 02.01.2021 r. do dnia 31.12.2021 r.;
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
GARNIZON BRANIEWO |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia są „Zakup i dostawy produktów mleczarskich w 2021 r.”, z uwzględnieniem 29 pozycji asortymentowych: część zamówienia nr 2 - garnizon Braniewo. Wyszczególnienie przedmiotu zamówienia jednostka miary, ilości minimalne, ilości maksymalne: 1. Mleko w proszku pełne kg 25,502. Mleko spożywcze pasteryz.2% tł. l 20,403. Mleko spożywcze UHT 2% tł. l 1700,34004. Śmietana 12% tł. kg 300,6005. Śmietana 18% tł. kg 500,10006. Śmietana kremowa 30% tł. kg 150,3007. Jogurt naturalny kg 200,4008. Jogurt owocowy kg 700,14009. Serek homogenizowany naturalny kg 325,65010. Serek homogenizowany waniliowy kg 525,105011. Serek twarogowy kg 130,26012. Serek naturalny do smarowania kg 70,14013. Kefir kg 120,24014. Ser twarogowy półtłusty kg 260,52015. Ser twarogowy ziarnisty kg 100,20016. Ser typu fromage kg 100,20017. Ser edamski pełnotłusty kg 300,60018. Ser gouda pełnotłusty kg 300,60019. Ser salami pełnotłusty kg 300,60020. Ser camembert kg 100,20021. Ser topiony z szynką kg 300,60022. Ser topiony z papryką kg 300,60023. Ser topiony pełnotłusty kg 200,40024. Ser topiony tłusty plasterkowany kg 200,40025. Ser wędzony kg 200,40026. Ser typu mozzarella kg 20,4027. Ser feta kg 20,4028. Masło ekstra jednoporcjowe kg 700,140029. Masło ekstra kg 40,80. Miejsca dostaw dla ilości minimalnych i maksymalnych - Grupa Zabezpieczenia 21 WOG Braniewo, ul. Sikorskiego 41. Zamówienie będzie realizowane z wykorzystaniem prawa opcji tj. opcja polega na powtórzeniu tego samego asortymentu dla ilości maksymalnych określonych w SIWZ (załącznik nr 1 do SIWZ). Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 i 5 do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15511700-0, 15511100-4, 15511210-8, 15512000-0, 15551310-1, 15551320-4, 15542100-0, 15551000-5, 15544000-3, 15543000-6, 15540000-5, 15530000-2
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena brutto oferty dla ilości minimalnych |
60,00 |
Przyjęty do realizacji wariant dostaw |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Wymagany termin wykonania zamówienia: • dla części zamówienia nr 2 – od daty zawarcia umowy, jednak nie wcześniej niż od dnia 02.01.2021 r. do dnia 31.12.2021
Część nr: |
3 |
Nazwa: |
GARNIZON BARTOSZYCE |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia są „Zakup i dostawy produktów mleczarskich w 2021 r.”, z uwzględnieniem 29 pozycji asortymentowych: część zamówienia nr 3 - garnizon Bartoszyce. Wyszczególnienie przedmiotu zamówienia jednostka miary, ilości minimalne, ilości maksymalne: 1. Mleko w proszku pełne kg 25,502. Mleko spożywcze pasteryz.2% tł. l 20,403. Mleko spożywcze UHT 2% tł. l 1700,34004. Śmietana 12% tł. kg 300,6005. Śmietana 18% tł. kg 500,10006. Śmietana kremowa 30% tł. kg 150,3007. Jogurt naturalny kg 200,4008. Jogurt owocowy kg 700,14009. Serek homogenizowany naturalny kg 325,65010. Serek homogenizowany waniliowy kg 525,105011. Serek twarogowy kg 130,26012. Serek naturalny do smarowania kg 70,14013. Kefir kg 120,24014. Ser twarogowy półtłusty kg 260,52015. Ser twarogowy ziarnisty kg 100,20016. Ser typu fromage kg 100,20017. Ser edamski pełnotłusty kg 300,60018. Ser gouda pełnotłusty kg 300,60019. Ser salami pełnotłusty kg 300,60020. Ser camembert kg 100,20021. Ser topiony z szynką kg 300,60022. Ser topiony z papryką kg 300,60023. Ser topiony pełnotłusty kg 200,40024. Ser topiony tłusty plasterkowany kg 200,40025. Ser wędzony kg 200,40026. Ser typu mozzarella kg 20,4027. Ser feta kg 20,4028. Masło ekstra jednoporcjowe kg 700,140029. Masło ekstra kg 40,80. Miejsca dostaw dla ilości minimalnych i maksymalnych - Grupa Zabezpieczenia 21 WOG Bartoszyce, ul. Wojska Polskiego 4. Zamówienie będzie realizowane z wykorzystaniem prawa opcji tj. opcja polega na powtórzeniu tego samego asortymentu dla ilości maksymalnych określonych w SIWZ (załącznik nr 1 do SIWZ). Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 i 5 do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15511700-0, 15511100-4, 15511210-8, 15512000-0, 15551310-1, 15551320-4, 15542100-0, 15551000-5, 15544000-3, 15543000-6, 15540000-5, 15530000-2
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena brutto oferty dla ilości minimalnych |
60,00 |
Przyjety do realizacji wariant dostaw |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Wymagany termin wykonania zamówienia: • dla części zamówienia nr 3 – od daty zawarcia umowy, jednak nie wcześniej niż od dnia 02.01.2021 r. do dnia 31.12.2021 r.
Część nr: |
4 |
Nazwa: |
GARNIZON MORĄG |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia są „Zakup i dostawy produktów mleczarskich w 2021 r.”, z uwzględnieniem 29 pozycji asortymentowych: część zamówienia nr 4 - garnizon Morąg. Wyszczególnienie przedmiotu zamówienia jednostka miary, ilości minimalne, ilości maksymalne: 1. Mleko w proszku pełne kg 25,502. Mleko spożywcze pasteryz.2% tł. l 20,403. Mleko spożywcze UHT 2% tł. l 1700,34004. Śmietana 12% tł. kg 300,6005. Śmietana 18% tł. kg 500,10006. Śmietana kremowa 30% tł. kg 150,3007. Jogurt naturalny kg 200,4008. Jogurt owocowy kg 700,14009. Serek homogenizowany naturalny kg 325,65010. Serek homogenizowany waniliowy kg 525,105011. Serek twarogowy kg 130,26012. Serek naturalny do smarowania kg 70,14013. Kefir kg 120,24014. Ser twarogowy półtłusty kg 260,52015. Ser twarogowy ziarnisty kg 100,20016. Ser typu fromage kg 100,20017. Ser edamski pełnotłusty kg 300,60018. Ser gouda pełnotłusty kg 300,60019. Ser salami pełnotłusty kg 300,60020. Ser camembert kg 100,20021. Ser topiony z szynką kg 300,60022. Ser topiony z papryką kg 300,60023. Ser topiony pełnotłusty kg 200,40024. Ser topiony tłusty plasterkowany kg 200,40025. Ser wędzony kg 200,40026. Ser typu mozzarella kg 20,4027. Ser feta kg 20,4028. Masło ekstra jednoporcjowe kg 700,140029. Masło ekstra kg 40,80. Miejsca dostaw dla ilości minimalnych i maksymalnych - Grupa Zabezpieczenia 21 WOG Morąg, ul. Wojska Polskiego 33. Zamówienie będzie realizowane z wykorzystaniem prawa opcji tj. opcja polega na powtórzeniu tego samego asortymentu dla ilości maksymalnych określonych w SIWZ (załącznik nr 1 do SIWZ). Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 i 5 do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15511700-0, 15511100-4, 15511210-8, 15512000-0, 15551310-1, 15551320-4, 15542100-0, 15551000-5, 15544000-3, 15543000-6, 15540000-5, 15530000-2
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena brutto oferty dla ilości minimalnych |
60,00 |
Przyjety do realizacji wariant dostaw |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Wymagany termin wykonania zamówienia: • dla części zamówienia nr 4 – od daty zawarcia umowy, jednak nie wcześniej niż od dnia 02.01.2021 r. do dnia 31.12.2021 r.