Zakup i dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku na rok...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Zakup i dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku na rok 2021
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoSzadek
  • WojewództwoŁódzkie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoJednostki organizacyjne administracji samorządowej
  • Termin składania wniosków2020-12-18
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyDom Pomocy Społecznej
  • Data publikacji ogłoszenia2020-12-08
  • Numer ogłoszenia763367-N-2020
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 763367-N-2020 z dnia 08.12.2020 r.

Dom Pomocy Społecznej: Zakup i dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku na rok 2021
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej, krajowy numer identyfikacyjny 73014932300000, ul. Przatówek  1 , 98-240  Szadek, woj. łódzkie, państwo Polska, tel. 43 675 12 29, e-mail dpsprzatowek@op.pl, faks 43 675 12 29.
Adres strony internetowej (URL): http://bip.dpsprzatowek.pl/
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
http://bip.dpsprzatowek.pl/

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
http://bip.dpsprzatowek.pl/

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
Pocztą tradycyjną, kurierem lub osobiście
Adres:
Dom Pomocy Społecznej, Przatówek 1, 98-240, Szadek

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku na rok 2021
Numer referencyjny: SPZ.361.4.2.2020
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
7


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne zakupy i dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2021 zgodnie z zapotrzebowaniami przesyłanymi w formie pisemnych zamówień. Szczegółowe opisy przedmiotu zamówienia znajdują sięw załączniku nr 2 do SIWZ odpowiednio do formularza oferty stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ. Formularze asortymentowe będące integralną częścią SIWZ zawierają wykaz asortymentu i ilości produktów spożywczych, które stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres trwania umowy.

II.5) Główny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15811000-6
15500000-3
15113000-3
15112000-6
15131130-5
03200000-3
15800000-6
03142500-3
15331170-9
15555100-4


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
złote
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia: 31.12.2021
Okres w miesiącach Okres w dniach Data rozpoczęcia Data zakończenia
31.12.2021

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia warunków w tym zakresie
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia warunków w tym zakresie
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Wykonawca winien wykazać, iż w okresie ostatnich 3 lat, przed upływem terminu składania ofert,a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie: a) dla części I zamówienia:wykonał co najmniej jedną dostawę obejmującą swym zakresem dostawę pieczywai wyrobów cukierniczych, o wartości co najmniej 5 000,00 zł brutto (słownie złotych: pięć tysięcy); b) dla części II zamówienia:wykonał co najmniej jedną dostawę obejmującą swym zakresem dostawę produktów mleczarskich , o wartości co najmniej 4 000,00 zł brutto (słownie złotych: cztery tysiące); c) dla części III zamówienia:wykonał co najmniej jedną dostawę obejmującą swym zakresem dostawę mięsai produktów mięsnych , o wartości co najmniej 5 000,00 zł brutto (słownie złotych: pięć tysięcy); d) dla części IV zamówienia:wykonał co najmniej jedną dostawę obejmującą swym zakresem dostawę warzywi owoców , o wartości co najmniej 4 000,00 zł brutto (słownie złotych: cztery tysiące); e) dla części V zamówienia:wykonał co najmniej jedną dostawę obejmującą swym zakresem dostawę różnych artykułów spożywczych, o wartości co najmniej 5 000,00 zł brutto (słownie złotych: pięć tysięcy); f) dla części VI zamówienia:wykonał co najmniej jedną dostawę obejmującą swym zakresem dostawę jaj, o wartości co najmniej 3 000,00 zł brutto (słownie złotych: trzy tysięcy); g) dla części VII zamówienia:wykonał co najmniej jedną dostawę obejmującą swym zakresem dostawę rybi przetworów rybnych, lodów i mrożonych warzyw, o wartości co najmniej 4 000,00 zł brutto (słownie złotych: cztery tysiące);
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Nie Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 25a ust. 1 ustawy PZP (sporządzone wg wzoru stanowiącego Załącznik nr 3 do SIWZ).
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 25a ust. 1 ustawy PZP (sporządzone wg wzoru stanowiącego Załącznik nr 3 do SIWZ).
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 25a ust. 1 ustawy PZP (sporządzone wg wzoru stanowiącego Załącznik nr 3 do SIWZ).
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej

Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
cena 60,00
czas reakcji 40,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
W przypadku zmiany obowiązujących stawek VAT – wprowadzenie w drodze aneksu wartości wynagrodzenia brutto zgodnie z aktualną stawką VAT. Wykonawca:1) może podwyższyć ceny artykułów o wzrost podatku VAT;2) obniży ceny artykułów w przypadku obniżenia podatku VAT, w takim samym wymiarze, w jakim uległ obniżeniu ten podatek.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):
Zamawiający informuje, iż zgodnie z art. 8 ust. 3 ustawy PZP, nie ujawnia się informacji stanowiących tajemnice przedsiębiorstwa, w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, jeżeli Wykonawca, nie później niż w terminie składania ofert, zastrzegł, że nie mogą być one udostępnione oraz wykazał, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnice przedsiębiorstwa. Wykonawca nie może zastrzec informacji, o których mowa w art. 86 ust. 4 ustawy Pzp.
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
Wszelkie informacje stanowiące tajemnice przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1913 ze zm.), które Wykonawca chce zastrzec jako tajemnice przedsiębiorstwa, winny być załączone w osobnym opakowaniu, w sposób umożliwiający łatwe od niej odłączenie i opatrzone napisem: „Informacje stanowiące tajemnice przedsiębiorstwa – nie udostępniać”, z zachowaniem kolejności numerowania stron oferty.
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 18.12.2020, godzina: 09:30,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):

Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: Zakup i dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2021
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki: a) pieczywo i wyroby cukiernicze muszą być w I gatunku i nadawać się do spożycia przez okres minimum 3 dni od daty dostawy, nie będzie pozbawiony walorów smakowych i zapachowych b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym, c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym), d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego e) może dostarczać produkty w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu f) asortymentowo – cenowym.Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej:Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowyL.pNazwa asortymentuJm1Bułka grahamka 0,08 kgszt30002Bułka kajzerka 0,06 kgszt40003Bułka zwykła 0,10 kgszt80004Bułka maślana 0,10 kgszt7205Bułka słodka, pączek 0,10 kgszt20006Bułka tarta kg1007Ciastka na wagę kg1008Chleb graham 400gszt43009Chleb zwykły krojony 0,60 kgszt850010Rogale 0,10 kgszt70011Babka marmurkowakg2012Murzynekkg3013Kekskg2014Placek biszkoptowykg4015Sero-makowieckg4016Babka czekoladowakg202) Wymagania dotyczące dostaw: a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonychw złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SIWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane liczby produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego b) ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą e-mail w dni roboczez góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego. c) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 6.00 – 7.30 mogą występować codziennie od poniedziałku do soboty z wyjątkiem niedziel i świąt. d) Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszti ryzyko e) możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego f) środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich. g) łatwy kontakt z Wykonawcą h) Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu i) Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, Wykonawca jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający (wg załączonego wzoru załącznik nr 1). Zastosowanie zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy. j) Dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15811000-6, 15812000-3

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas reakcji 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: Zakup i dostawy produktów mleczarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2021
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki: a) produkty mleczarskie muszą być w I gatunku, świeże, nie będą pozbawione walorów smakowychi zapachowych b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym), d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać produkty mleczarskie w gramaturach odbiegających od gramatury określonejw formularzu asortymentowo – cenowym.Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej:L.pNazwa asortymentuWymagana gramatura opakowaniaSzacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowyJm 1. Jogurt naturalny typu greckiego400g700szt 2. Jogurt naturalny150g400szt 3. Jogurt owocowy 150g2000szt 4. Kefir 1%400g200szt 5. Masło 82 % tłuszczu200g - 250g530kg 6. Masło roślinne kostka250g540kg 7. Maślanka naturalna 1 litr160szt 8. Mleko 2%opakowanie10 litrów700szt 9. Mleko 2% opakowanie 1 litr100szt 10. Serek homogenizowany smakowy150g1400szt 11. Serek homogenizowany naturalny150g250szt 12. Ser twarogowy półtłusty200 - 250g240kg 13. Ser twarogowy trzykrotnie mielonypojemnik1 kg 630szt 14. Serek wiejski ziarnisty150g 1400szt 15. Ser żółty twardy wędzony1kg50kg 16. Ser żółty (Gouda, Edamski ) lub równoważny1kg50kg 17. Śmietana 12%400g680szt 18. Śmietana 30%500g50szt2) Wymagania dotyczące dostaw: a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonychw złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SIWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane liczby produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego b) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt. c) ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą mailową w dni roboczez góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego. d) Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszti ryzyko e) dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego f) możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego w ciągu……………………………. g) środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich. h) łatwy kontakt z Wykonawcą. i) Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu j) wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres co najmniej ¾ terminu przydatności do spożycia określonego na produkcie, w chwili dostawy i nie będzie pozbawiony walorów smakowych I zapachowych k) Zamawiający dopuszcza produkt o innej gramaturze w ilości sztuk wynikającej z łącznej wagi wskazanej przez Zamawiającego na formularzu oferty pod warunkiem, że cenę należy przeliczyć stosownie do gramatury podanej na formularzu oferty tj. podać cenę za wagę wskazaną w formularzu. l) Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw. “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, oferent jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz nazw artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający (wg załącznika nr 1). Zastosowanie innych nazw nie zwalnia Wykonawcę od dostawy artykułów takiej samej lub lepszej jakości. Zastosowanie zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas reakcji 60,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: Zakup i dostawy mięsa i produktów mięsnych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2021
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki: a) mięso i produkty mięsne muszą być w I gatunku, świeże przy czym: - mięso powinno być świeże, bez wylewów krwawych, bez obcych zapachów, o naturalneji charakterystycznej dla danego gatunku mięsa barwie, niemrożone, - drób o barwie naturalnej, charakterystycznej, elementy – mięśnie piersiowe kurczaka pozbawione skóry, kości i ścięgien, dopuszcza się niewielkie rozerwania oraz nacięcia mięśni powstałe podczas oddzielania skóry i kośćca. Nie dopuszcza się wylewów krwawych. Całe tuszki kurczaka – dobrze wykształcone o naturalnym zapachu. Niedopuszczalny jest obcy zapach mogący świadczyćo zachodzących procesach rozkładu mięsa przez mikroorganizmy, niemrożone i nierozmrażane - wędliny o smaku i zapachu charakterystycznym dla danego gatunku. Powierzchnia przekroju wędlin lekko wilgotna. Niedopuszczalny smak i zapach obcy mogące świadczyć o nie świeżości, niemrożone, nierozmrażane. b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym, c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym), posiadać odpowiedni smak, zapach, kolor i konsystencję, odpowiednią dla poszczególnego produktu. d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać artykuły w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym.Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej:L.pNazwa asortymentuJmSzacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy 1. Golonka tylna wp.kg30 2. Gulaszowe wieprzowe zaw. mięsa min. 80%kg200 3. Gulaszowe wołowe zaw. mięsa min. 80 %kg150 4. Karczek b/k wp. zaw. mięsa min. 80 %kg300 5. Kości schabowo-karczkowe wp.kg400 6. Kości wędzonekg100 7. Łopatka b/k wp.kg300 8. Ozory wieprzowekg50 9. Polędwica wieprzowakg15 10. Schab z/k wp.kg300 11. Słonina wp.kg200 12. Smaleckg150 13. Szynka wieprzowa b/k kg250 14. Wątroba wieprzowakg50 15. Żeberka paski wp.kg110 16. Filet z indyka wędzonykg50 17. Filety z kurczakakg200 18. Kurczaki świeżekg30 19. Mięso mielone drobiowekg100 20. Polędwica drobiowa kg80 21. Porcje rosołowekg350 22. Udka drobiowekg1200 23. Wątróbka drobiowakg80 24. Baleron zaw. mięsa min. 80 %kg100 25. Boczek wędzonykg30 26. Kaszanka cienkakg130 27. Kaszanka grubakg50 28. Kiełbasa biała parzona zaw. mięsa min. 80 %kg150 29. Kiełbasa biała surowa zaw. mięsa min. 80 %kg30 30. Kiełbasa chłopska zaw. mięsa min. 80 %kg100 31. Kiełbasa drobiowa złota lub równoważna zaw. mięsa min. 80 %kg70 32. Kiełbasa krakowska zaw. mięsa min. 80 %kg170 33. Kiełbasa pieprzowa lub równoważna zaw. mięsa min. 80 %kg130 34. Kiełbasa podwawelska zaw. mięsa min. 80 %kg200 35. Kiełbasa szynkowa zaw. mięsa min. 80 %kg110 36. Kiełbasa śląska zaw. mięsa min. 80 %kg250 37. Kiełbasa zwyczajna zaw. mięsa min. 80 %kg170 38. Mielonka tyrolska zaw. mięsa min. 80 % kg70 39. Ogonówka zaw. mięsa min. 80 %kg100 40. Parówki cienkie wp. zaw. mięsa min. 80 %kg100 41. Parówki grube wp. zaw. mięsa min. 80 %kg90 42. Pasztet z żurawiną wp.kg70 43. Pasztetowa wędzonakg70 44. Pieczeń (z serem) lub równoważnakg40 45. Podgardle wędzonekg100 46. Polędwica sopockakg50 47. Polędwica zbójeckakg90 48. Rolada z kurczakakg80 49. Rolada wieprzowakg60 50. Salceson biały zwyczajnykg70 51. Szynka konserwowa zaw. mięsa min. 80 %kg40 52. Szynka miodowa lub równoważna zaw. mięsa min. 80 %kg100 53. Szynka piknikowa lub równoważna zaw. mięsa min. 80 %kg50 54. Szynka polska lub równoważna zaw. mięsa min. 80 %kg40 55. Szynka weselna lub równoważna zaw. mięsa min. 80 %kg30 56. Zawijaniec drobiowykg702) Wymagania dotyczące dostaw: a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonychw złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SIWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane liczby produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego b) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt c) ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą mailową w dni roboczez góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego. d) Dostawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszti ryzyko. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątkuz wyjątkiem sobót, niedziel i świąt e) dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego f) Wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres: minimum 3 doby (mięso, wędliny podrobowe i kiełbasy nietrwałe) oraz minimum: 6 dób (wędzonki) od daty dostawy i nie będzie pozbawiony walorów smakowych I zapachowych g) możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego w ciągu………………………... h) środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich. i) łatwy kontakt z Wykonawcą j) Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu k) Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw. “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, oferent jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz nazw artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający (wg załącznika nr 1) Zastosowanie innych nazw nie zwalnia Wykonawcę od dostawy artykułów takiej samej lub lepszej jakości. Zastosowanie zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy l) Zamawiający informuje, że w przypadku artykułów paczkowanych – łączna waga dostarczonego (na podstawie bieżących zamówień) produktu nie może przekraczać (w poszczególnym asortymencie) +/- 20 dag zamówionej ilości artykułu
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15113000-3, 15111000-9, 15112000-6, 15131500-0, 15131135-0, 15131130-5, 15131134-3, 15131310-1

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas reakcji 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4 Nazwa: Zakup I dostawy warzyw i owoców dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2021
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki: a) warzywa i owoce muszą być w I gatunku, świeże, nie będą pozbawione walorów smakowychi zapachowych b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym, c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym), d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać warzywa i owoce w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym.Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej:L.pNazwa asortymentuJmSzacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy 1. Arbuzykg200 2. Bananykg300 3. Botwinkaszt15 4. Brokułyszt200 5. Brzoskwiniekg40 6. Buraczkikg1200 7. Cebula białakg350 8. Cebula czerwonakg50 9. Chrzankg4 10. Cykoriaszt10 11. Cytrynykg30 12. Czosnekkg20 13. Fasola biała -Jaś /średnia/kg40 14. Fasolka szparagowakg60 15. Fasola wiejska drobnakg50 16. Grejpfrutkg50 17. Groch łupanykg50 18. Gruszki polskiekg40 19. Grzyby suszonekg2 20. Jabłka gat. Ikg5000 21. Kalafioryszt160 22. Kapusta białakg600 23. Kapusta czerwonakg200 24. Kapusta kiszonakg500 25. Kapusta młodakg100 26. Kapusta pekińskakg200 27. Kasza gryczanakg140 28. Kasza jęczmiennakg140 29. Kiełki MIXszt10 30. Kiwiop100 31. Koper do kiszenia - pęczekszt20 32. Koper nać- pęczkiszt360 33. Marchewkg2400 34. Morela suszonakg1 35. Nektarynkikg30 36. Ogórki kiszone kg400 37. Ogórki zielonekg620 38. Ogórek gruntowykg150 39. Papryka świeżakg170 40. Pieczarkikg120 41. Pietruszkakg800 42. Pietruszka nać-pęczekszt360 43. Pomarańczekg160 44. Pomidorykg750 45. Pomidory koktajlowekg5 46. Porkg150 47. Rabarbarkg20 48. Rukolaszt5 49. Rzodkiewka - pęczkiszt300 50. Sałataszt300 51. Sałata lodowaszt130 52. Sałata ozdobna szt10 53. Selerykg800 54. Seler naciowyszt50 55. Szczypior- pęczkiszt300 56. Śliwka – sezon przeróbkg150 57. Śliwkikg50 58. Śliwka suszona bez pestkikg1 59. Truskawkikg80 60. Winogrono jasnekg20 61. Ziemniakikg9400 62. Żurawina suszona 500gszt42) Wymagania dotyczące dostaw: a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonychw złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SIWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane liczby produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego b) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt c) ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą mailową w dni roboczez góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego. d) Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszt i ryzyko e) dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego f) możliwość uzupełnienia dostawy w razie potrzeby g) możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów h) od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego w ciągu ………………………….. i) środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich j) łatwy kontakt z Wykonawcą k) Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres co najmniej ¾ terminu przydatności do spożycia określonego na produkcie, w chwili dostawy i nie będzie pozbawiony walorów smakowych i zapachowych l) Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw. “Zamienniki”.W przypadku stosowania innych nazw, oferent jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz nazw artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający (wg załącznika nr 1). Zastosowanie innych nazw nie zwalnia Wykonawcę od dostawy artykułów takiej samej lub lepszej jakości. Zastosowanie zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03200000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas reakcji 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5 Nazwa: Zakup i dostawy różnych artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2021
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki: a) artykuły spożywcze muszą być w I gatunku, świeże,nie będą pozbawione walorów smakowychi zapachowych b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym, c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym), posiadać odpowiedni smak, zapach, kolor i konsystencję, odpowiednią dla poszczególnego produktu. d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać artykuły w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym.Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej:L.pNazwa asortymentuJmSzacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy w kg/litrach/sztWymagana gramatura opakowania 1. Ananasy w plastrach (puszka)kg10565g do 600g 2. Barszcz białylitr750,5l 3. Biszkopty okrągłekg25120g do 200g 4. Brzoskwinie (puszka)kg10820g do 850g 5. Budynie (różne smaki)kg30500g 6. Chrupki kukurydziane zwykłekg1070g do 100g 7. Chrupki kukurydziane-truskawkowe kg12do 220g 8. Chrzan (tarty, ostry, typu Motyl lub równoważny o tym samym standardzie jakościowym)kg40do 300g 9. Ciastka herbatniki typu szkolnekg20do 100g 10. Ciecierzyca konserwowakg60400 g 11. Cukier – biały kryształkg19001 kg 12. Cukier puderkg30400g do 500g 13. Cukier waniliowy kg732g do 35g 14. Cukierki – Michałkikg50do 1 kg 15. Cukierki czekoladowe – mieszanka miękkiekg451 kg 16. Cynamon mielonykg220g 17. Czekolada lekka gorzka (dla Diabetyków)kg10100g 18. Drożdże piekarskiekg20100g 19. Dżem brzoskwiniowy, o zawartości min. owocu 35g w 100 g produktu kg24280g do 300g 20. Dżem truskawkowy, o zawartości min. owocu 35g w 100 g produktu kg30280g do 300g 21. Dżem wiśniowy, o zawartości min. owocu 35g w 100 g produktu kg30280g do 300g 22. Dżem z czarnej porzeczki, o zawartości min. owocu 35g w 100 g produktukg30280g do 300g 23. Frytura - blokkg12010kg opak. 24. Galaretki owocowe (różne smaki)kg5390g 25. Gałka muszkatołowa mielonakg1,410g do 20g 26. Gorczyca biała ziarnistakg0,620g do 30g 27. Groszek konserwowy kg110400g 28. Herbata czarna liściasta (gruby liść, typu indyjska, Madras lub równoważna o tym samym standardzie jakościowym )kg40100g 29. Herbata expresowa Opak10Opak 100 torebek 30. Herbata expresowa miętowaOpak50Opak. 20 torebek 31. Herbata expresowa - LipaOpak30Opak. 20 torebek 32. Imbirkg0,920g 33. Kakao naturalne kg12150g do 250g 34. Kasza mannakg2301 kg 35. Kawa naturalna mielona kg2,5250g 36. Kawa naturalna rozpuszczalna (liofilizowana, 100 % kawy naturalnej)kg2200g 37. Kawa rozpuszczalna zbożowa kg12150g 38. Ketchup łagodny- o zawartości min. 163 g pomidorów w 100 g produktukg110380g do 460g 39. Kisielkg30500g 40. Kleik ryżowy bananowykg5180g 41. Kleik ryżowy naturalnykg8160g 42. Kompot owocowy litr4500,9 l 43. Koncentrat pomidorowy 30 % kg100190g 44. Kukurydza konserwowa kg80400g 45. Kurkumakg120g 46. Kwasek cytrynowykg1420g 47. Liście laurowekg1,58g do 10g 48. Majeranek kg620g do 30g 49. Majonez dekoracyjny kg84700g 50. Mak niebieskikg10400g do 500g 51. Makaron kolankakg150500g 52. Makaron muszelkakg150500g 53. Makaron nitki (rosołowy, krajanka)kg180250g 54. Makaron ryżowy (łezki)kg70250g 55. Makaron świderkikg150500g 56. Margaryna Palmakg90250g 57. Margaryna zwykłakg100250g 58. Marmoladakg3250g do 300g 59. Mąka pszenna – typ 480kg12001 kg 60. Mąka pszenna tortowakg1001 kg 61. Mąka ziemniaczanakg1201 kg 62. Migdały płatkikg150g 63. Miód naturalny wielokwiatowykg9280g do 300g 64. Mleko pełne w proszkukg15500g 65. Musztarda delikatesowakg47190g 66. Musztarda francuskakg15190g do 220g 67. Ocet 10%litr500,5 l 68. Ogórki konserwowe (słoik)szt800,9 l 69. Olej rzepakowylitr3001 l 70. Oreganokg1,28g do 10g 71. Orzechy włoskiekg4100g 72. Papryka czerwona konserwowa (słoik)szt800,9 l 73. Papryka mielona ostra kg0,620g 74. Papryka mielona słodkakg320g 75. Pieprz ziarnistykg121 kg 76. Pieprz cytrynowykg1,420g 77. Pieczarki konserwowekg20900g 78. Płatki kukurydziane do mlekakg301 kg 79. Płatki owsiane górskiekg150500g 80. Proszek do pieczenia kg530g 81. Przecier szczawiowy rozdrobniony kg45280g do 300g 82. Przyprawa do kurczaka kg1,520g 83. Przyprawa do piernikakg0,420g 84. Przyprawa do gyrosa kg120g 85. Przyprawa warzywnakg401 kg 86. Rodzynkikg5100g 87. Ryż białykg4001 kg 88. Rurka waflowa bez nadzieniakg12Do 1 kg 89. Serki topione (różne smaki)kg150100g 90. Soda spożywczakg150g 91. Sól jodowana miałkakg4701 kg 92. Suchary delikatesowe b/ckg45,6285g 93. Susz owocowykg3250g 94. Syrop owocowylitr1000,5 l 95. Seler konserwowykg19,2300g 96. Tymianekkg18g do 10g 97. Wafel do lodu – mały kubekszt2000Kubek- 1 gałka 98. Wafelki rożne – typu Princessa lub równoważny kg38,448g 99. Powidła śliwkowekg120250g do 300g 100. Wafle bez cukru - listkikg4,838g 101. Wafle ryżowekg10,4100g 102. Makaron sojowykg10250g 103. Wiórki kokosowekg5100 g 104. Ziarna sezamukg3100 g 105. Ziele angielskiekg520g 106. Zioła prowansalskiekg1,710g 107. Żelatyna spożywczakg1230g 108. Woda gazowanaszt3001,5 l 109. Woda gazowana szt3001,5 l2) Wymagania dotyczące dostaw: a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonychw złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SIWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane liczby produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego b) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt c) ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą mailową w dni roboczez góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego. d) Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszti ryzyko e) dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego f) możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego w ciągu …………………... g) środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich. h) łatwy kontakt z Wykonawcą i) Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres minimum 6 tygodni od daty dostawy i nie będzie pozbawiony walorów smakowych i zapachowych j) Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw. “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, oferent jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz nazw artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający (wg załącznika nr 1). Zastosowanie innych nazw nie zwalnia Wykonawcę od dostawy artykułów takiej samej lub lepszej jakości. Zastosowanie zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy k) Zamawiający dopuszcza produkt o innej gramaturze w ilości sztuk wynikającej z łącznej wagi wskazanej przez Zamawiającego na formularzu oferty pod warunkiem, że cenę należy przeliczyć stosownie do gramatury podanej na formularzu oferty tj. podać cenę za wagę wskazaną na formularzu
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas reakcji 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5 Nazwa: Zakup i dostawy różnych artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2021
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki: a) artykuły spożywcze muszą być w I gatunku, świeże,nie będą pozbawione walorów smakowychi zapachowych b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym, c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym), posiadać odpowiedni smak, zapach, kolor i konsystencję, odpowiednią dla poszczególnego produktu. d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać artykuły w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym.Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej:L.pNazwa asortymentuJmSzacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy w kg/litrach/sztWymagana gramatura opakowania 1. Ananasy w plastrach (puszka)kg10565g do 600g 2. Barszcz białylitr750,5l 3. Biszkopty okrągłekg25120g do 200g 4. Brzoskwinie (puszka)kg10820g do 850g 5. Budynie (różne smaki)kg30500g 6. Chrupki kukurydziane zwykłekg1070g do 100g 7. Chrupki kukurydziane-truskawkowe kg12do 220g 8. Chrzan (tarty, ostry, typu Motyl lub równoważny o tym samym standardzie jakościowym)kg40do 300g 9. Ciastka herbatniki typu szkolnekg20do 100g 10. Ciecierzyca konserwowakg60400 g 11. Cukier – biały kryształkg19001 kg 12. Cukier puderkg30400g do 500g 13. Cukier waniliowy kg732g do 35g 14. Cukierki – Michałkikg50do 1 kg 15. Cukierki czekoladowe – mieszanka miękkiekg451 kg 16. Cynamon mielonykg220g 17. Czekolada lekka gorzka (dla Diabetyków)kg10100g 18. Drożdże piekarskiekg20100g 19. Dżem brzoskwiniowy, o zawartości min. owocu 35g w 100 g produktu kg24280g do 300g 20. Dżem truskawkowy, o zawartości min. owocu 35g w 100 g produktu kg30280g do 300g 21. Dżem wiśniowy, o zawartości min. owocu 35g w 100 g produktu kg30280g do 300g 22. Dżem z czarnej porzeczki, o zawartości min. owocu 35g w 100 g produktukg30280g do 300g 23. Frytura - blokkg12010kg opak. 24. Galaretki owocowe (różne smaki)kg5390g 25. Gałka muszkatołowa mielonakg1,410g do 20g 26. Gorczyca biała ziarnistakg0,620g do 30g 27. Groszek konserwowy kg110400g 28. Herbata czarna liściasta (gruby liść, typu indyjska, Madras lub równoważna o tym samym standardzie jakościowym )kg40100g 29. Herbata expresowa Opak10Opak 100 torebek 30. Herbata expresowa miętowaOpak50Opak. 20 torebek 31. Herbata expresowa - LipaOpak30Opak. 20 torebek 32. Imbirkg0,920g 33. Kakao naturalne kg12150g do 250g 34. Kasza mannakg2301 kg 35. Kawa naturalna mielona kg2,5250g 36. Kawa naturalna rozpuszczalna (liofilizowana, 100 % kawy naturalnej)kg2200g 37. Kawa rozpuszczalna zbożowa kg12150g 38. Ketchup łagodny- o zawartości min. 163 g pomidorów w 100 g produktukg110380g do 460g 39. Kisielkg30500g 40. Kleik ryżowy bananowykg5180g 41. Kleik ryżowy naturalnykg8160g 42. Kompot owocowy litr4500,9 l 43. Koncentrat pomidorowy 30 % kg100190g 44. Kukurydza konserwowa kg80400g 45. Kurkumakg120g 46. Kwasek cytrynowykg1420g 47. Liście laurowekg1,58g do 10g 48. Majeranek kg620g do 30g 49. Majonez dekoracyjny kg84700g 50. Mak niebieskikg10400g do 500g 51. Makaron kolankakg150500g 52. Makaron muszelkakg150500g 53. Makaron nitki (rosołowy, krajanka)kg180250g 54. Makaron ryżowy (łezki)kg70250g 55. Makaron świderkikg150500g 56. Margaryna Palmakg90250g 57. Margaryna zwykłakg100250g 58. Marmoladakg3250g do 300g 59. Mąka pszenna – typ 480kg12001 kg 60. Mąka pszenna tortowakg1001 kg 61. Mąka ziemniaczanakg1201 kg 62. Migdały płatkikg150g 63. Miód naturalny wielokwiatowykg9280g do 300g 64. Mleko pełne w proszkukg15500g 65. Musztarda delikatesowakg47190g 66. Musztarda francuskakg15190g do 220g 67. Ocet 10%litr500,5 l 68. Ogórki konserwowe (słoik)szt800,9 l 69. Olej rzepakowylitr3001 l 70. Oreganokg1,28g do 10g 71. Orzechy włoskiekg4100g 72. Papryka czerwona konserwowa (słoik)szt800,9 l 73. Papryka mielona ostra kg0,620g 74. Papryka mielona słodkakg320g 75. Pieprz ziarnistykg121 kg 76. Pieprz cytrynowykg1,420g 77. Pieczarki konserwowekg20900g 78. Płatki kukurydziane do mlekakg301 kg 79. Płatki owsiane górskiekg150500g 80. Proszek do pieczenia kg530g 81. Przecier szczawiowy rozdrobniony kg45280g do 300g 82. Przyprawa do kurczaka kg1,520g 83. Przyprawa do piernikakg0,420g 84. Przyprawa do gyrosa kg120g 85. Przyprawa warzywnakg401 kg 86. Rodzynkikg5100g 87. Ryż białykg4001 kg 88. Rurka waflowa bez nadzieniakg12Do 1 kg 89. Serki topione (różne smaki)kg150100g 90. Soda spożywczakg150g 91. Sól jodowana miałkakg4701 kg 92. Suchary delikatesowe b/ckg45,6285g 93. Susz owocowykg3250g 94. Syrop owocowylitr1000,5 l 95. Seler konserwowykg19,2300g 96. Tymianekkg18g do 10g 97. Wafel do lodu – mały kubekszt2000Kubek- 1 gałka 98. Wafelki rożne – typu Princessa lub równoważny kg38,448g 99. Powidła śliwkowekg120250g do 300g 100. Wafle bez cukru - listkikg4,838g 101. Wafle ryżowekg10,4100g 102. Makaron sojowykg10250g 103. Wiórki kokosowekg5100 g 104. Ziarna sezamukg3100 g 105. Ziele angielskiekg520g 106. Zioła prowansalskiekg1,710g 107. Żelatyna spożywczakg1230g 108. Woda gazowanaszt3001,5 l 109. Woda gazowana szt3001,5 l2) Wymagania dotyczące dostaw: a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonychw złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SIWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane liczby produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego b) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt c) ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą mailową w dni roboczez góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego. d) Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszti ryzyko e) dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego f) możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego w ciągu …………………... g) środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich. h) łatwy kontakt z Wykonawcą i) Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres minimum 6 tygodni od daty dostawy i nie będzie pozbawiony walorów smakowych i zapachowych j) Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw. “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, oferent jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz nazw artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający (wg załącznika nr 1). Zastosowanie innych nazw nie zwalnia Wykonawcę od dostawy artykułów takiej samej lub lepszej jakości. Zastosowanie zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy k) Zamawiający dopuszcza produkt o innej gramaturze w ilości sztuk wynikającej z łącznej wagi wskazanej przez Zamawiającego na formularzu oferty pod warunkiem, że cenę należy przeliczyć stosownie do gramatury podanej na formularzu oferty tj. podać cenę za wagę wskazaną na formularzu
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas reakcji 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6 Nazwa: Zakup i dostawy jajek dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2021
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki: a) jajka muszą być w I gatunku, świeże, nie będą pozbawione walorów smakowych i zapachowych b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym, c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym), posiadać odpowiedni smak, zapach, kolor i konsystencję, odpowiednią dla poszczególnego produktu. d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać artykuły w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym.Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej:L.pNazwa asortymentuJmSzacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy1Jajka wielkości L (63g-73g)szt310002) Wymagania dotyczące dostaw: a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonychw złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SIWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane liczby produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego b) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt c) ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą e-mail w dni roboczez góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego d) Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszti ryzyko e) dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego f) możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów g) od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego w ciągu……………………….. h) środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich. i) łatwy kontakt z Wykonawcą j) Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03142500-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas reakcji 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 7 Nazwa: Zakup i dostawy ryb i przetworów rybnych, lodów i mrożonych warzyw dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2021
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki: a) ryby i przetwory rybne, lody i mrożone warzywa muszą być w I gatunku, świeże, nie będą pozbawione walorów smakowych i zapachowych – b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym, c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym), d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać artykuły w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym.Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej:L.pNazwa asortymentuSzacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowyJmWymagana gramatura opakowania 1. Brzuszki z łososiawędzone 20kgkg 2. Filet z miruny ze skórą600kgkg 3. Filet śledziowy100kgkg 4. Makrela wędzona100kgkg 5. Ryby w oleju160szt.170 g 6. Ryby w pomidorach200szt.170 g 7. Tuńczyk w sosie własnym w kawałkach270szt.170 gL.pNazwa asortymentuJmSzacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowyWymagana gramatura opakowania 1. Brokuł mrożonyszt.202 kg 2. Lody różne w smakuop.1601 litr 3. Brukselka mrożonaszt.602,5 kg 4. Szpinak rozdrobniony mrożonyszt.180450 g2) Wymagania dotyczące dostaw: a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonychw złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SIWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane ilości produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego b) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia faxem o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt. c) ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą mailową w dni roboczez góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego. d) Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszti ryzyko e) dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego f) możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów g) od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego w ciągu …………………….. h) środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich i) łatwy kontakt z Wykonawcą j) Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu k) Wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres co najmniej ¾ terminu przydatności do spożycia określonego na produkcie, w chwili dostawy i nie będzie pozbawiony walorów smakowych i zapachowych l) Zamawiający dopuszcza produkt o innej gramaturze w ilości sztuk wynikającej z łącznej wagi wskazanej przez Zamawiającego na formularzu oferty pod warunkiem, że cenę należy przeliczyć stosownie do gramatury podanej na formularzu oferty tj. podać cenę za wagę wskazaną w formularzu. m) Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw. “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, oferent jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz nazw artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający (wg załącznika nr 1). Zastosowanie innych nazw nie zwalnia Wykonawcę od dostawy artykułów takiej samej lub lepszej jakości Zastosowanie zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15331170-9, 15555100-4

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas reakcji 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam mechanicznej prościarki drutu- Wolbórz
  • Lokalizacja zleceniałódzkie
  • Data dodania12-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Szukam maszyny, która wyprostuje drut 1,2 półtwardy w otulinie na 2,3 wraz z automatem tnącym. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI