Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup i dostawa olejów i tłuszczów roślinnych, sosów, zup, przypraw przetworzonych, mleka i produktów mleczarskich w 2023 r. na rzecz 1. Bazy Lotnictwa Transportowego w Warszawie.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: 1. BAZA LOTNICTWA TRANSPORTOWEGO
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 010088949
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ŻWIRKI I WIGURY 1C
1.5.2.) Miejscowość: Warszawa
1.5.3.) Kod pocztowy: 00-909
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: 1bltr.zampubliczne@ron.mil.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://1bltr.wp.mil.pl/pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
1. Baza Lotnictwa Transportowego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Zakup i dostawa olejów i tłuszczów roślinnych, sosów, zup, przypraw przetworzonych, mleka i produktów mleczarskich w 2023 r. na rzecz 1. Bazy Lotnictwa Transportowego w Warszawie.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-50c3e9df-4dfb-11ed-8832-4e4740e186ac
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00398801
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-10-19
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00070562/05/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.8 Dostawa olejów i tłuszczów roślinnych, sosów, zup, przypraw, mleka i przetworów mlecznych
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://portal.smartpzp.pl/1bltr
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://portal.smartpzp.pl/1bltr
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: zawarte zostały w rozdziale 19 SWZ
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Szczegółowe informacje dotyczące klauzuli RODO zawarte są w Rozdziale 32 SWZ
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: 27/2022
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 4
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest „Zakup i dostawa olejów i tłuszczów roślinnych”.
Szczegółowe określenie przedmiotu zamówienia zawarte jest w Załączniku nr 1 – (Opis przedmiotu zamówienia) do specyfikacji warunków zamówienia.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15411100-3 - Olej roślinny
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15411110-6 - Oliwa z oliwek
15431000-8 - Margaryna i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
1. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizacji przedmiotu Umowy z Prawem Opcji w zakresie zwiększenia ilości w poszczególnych zadaniach ujętych w formularzu cenowym (do 123% środków finansowych) na realizację przedmiotu zamówienia w ramach opcji od wartości zamówienia podstawowego. Skorzystanie przez Zamawiającego z Prawa Opcji może nastąpić w okresie obowiązywania Umowy. Zamawiający może skorzystać z Prawa Opcji jednokrotnie lub wielokrotnie stosownie do własnych potrzeb.
Warunkiem każdorazowej realizacji Prawa Opcji jest złożenie przez Zamawiającego zawiadomienia (w formie pisemnej lub za pośrednictwem poczty elektronicznej lub za pośrednictwem faksu na adres Wykonawcy podany w umowie), w którym wskazana zostanie ilość objęta tymże zawiadomieniem. Rozliczenie Wynagrodzenia należnego Wykonawcy z tytułu skorzystania przez Zamawiającego z Prawa Opcji nastąpi na podstawie cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu cenowym złożonym przez Wykonawcę oraz na zasadach określonych w umowie.
2. Szczegółowe informacje dotyczące prawa opcji zawarte zostały we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Został określony w Rozdziale 26 SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest „Zakup i dostawa sosów, zup oraz przypraw przetworzonych”.
Szczegółowe określenie przedmiotu zamówienia zawarte jest w Załączniku nr 1 – (Opis przedmiotu zamówienia) do specyfikacji warunków zamówienia.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03111500-7 - Nasiona sezamu
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15331134-5 - Pomidory przetworzone
15331400-1 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne
15871260-4 - Sosy
15871110-8 - Ocet lub produkty równoważne
15871210-9 - Sos sojowy
15871230-5 - Ketchup
15871250-1 - Musztarda
15871270-7 - Mieszanki przypraw
15871273-8 - Majonez
15872300-4 - Zioła
15872500-6 - Imbir
15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone
15891400-4 - Zupy
15891500-5 - Buliony
15892400-1 - Zagęszczacze
15893000-4 - Produkty suszone
15898000-9 - Drożdże
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
1. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizacji przedmiotu Umowy z Prawem Opcji w zakresie zwiększenia ilości w poszczególnych zadaniach ujętych w formularzu cenowym (do 123% środków finansowych) na realizację przedmiotu zamówienia w ramach opcji od wartości zamówienia podstawowego. Skorzystanie przez Zamawiającego z Prawa Opcji może nastąpić w okresie obowiązywania Umowy. Zamawiający może skorzystać z Prawa Opcji jednokrotnie lub wielokrotnie stosownie do własnych potrzeb.
Warunkiem każdorazowej realizacji Prawa Opcji jest złożenie przez Zamawiającego zawiadomienia (w formie pisemnej lub za pośrednictwem poczty elektronicznej lub za pośrednictwem faksu na adres Wykonawcy podany w umowie), w którym wskazana zostanie ilość objęta tymże zawiadomieniem. Rozliczenie Wynagrodzenia należnego Wykonawcy z tytułu skorzystania przez Zamawiającego z Prawa Opcji nastąpi na podstawie cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu cenowym złożonym przez Wykonawcę oraz na zasadach określonych w umowie.
2. Szczegółowe informacje dotyczące prawa opcji zawarte zostały we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Został określony w Rozdziale 26 SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest „Zakup i dostawa mleka i produktów mleczarskich”.
Szczegółowe określenie przedmiotu zamówienia zawarte jest w Załączniku nr 1 – (Opis przedmiotu zamówienia) do specyfikacji warunków zamówienia.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15511100-4 - Mleko pasteryzowane
15511210-8 - Mleko UHT
15511700-0 - Mleko w proszku
15512000-0 - Śmietana
15530000-2 - Masło
15540000-5 - Produkty serowarskie
15542100-0 - Ser twarogowy
15542300-2 - Ser feta
15543000-6 - Sery scalone, sproszkowane, z przerostami pleśni i pozostałe sery
15544000-3 - Ser twardy
15550000-8 - Klasyfikowane produkty mleczarskie
15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne
15551310-1 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych
15551320-4 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
1. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizacji przedmiotu Umowy z Prawem Opcji w zakresie zwiększenia ilości w poszczególnych zadaniach ujętych w formularzu cenowym (do 123% środków finansowych) na realizację przedmiotu zamówienia w ramach opcji od wartości zamówienia podstawowego. Skorzystanie przez Zamawiającego z Prawa Opcji może nastąpić w okresie obowiązywania Umowy. Zamawiający może skorzystać z Prawa Opcji jednokrotnie lub wielokrotnie stosownie do własnych potrzeb.
Warunkiem każdorazowej realizacji Prawa Opcji jest złożenie przez Zamawiającego zawiadomienia (w formie pisemnej lub za pośrednictwem poczty elektronicznej lub za pośrednictwem faksu na adres Wykonawcy podany w umowie), w którym wskazana zostanie ilość objęta tymże zawiadomieniem. Rozliczenie Wynagrodzenia należnego Wykonawcy z tytułu skorzystania przez Zamawiającego z Prawa Opcji nastąpi na podstawie cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu cenowym złożonym przez Wykonawcę oraz na zasadach określonych w umowie.
2. Szczegółowe informacje dotyczące prawa opcji zawarte zostały we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Został określony w Rozdziale 26 SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest „Zakup i dostawa miodu”.
Szczegółowe określenie przedmiotu zamówienia zawarte jest w Załączniku nr 1 – (Opis przedmiotu zamówienia) do specyfikacji warunków zamówienia.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142100-9 - Miód naturalny
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
1. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizacji przedmiotu Umowy z Prawem Opcji w zakresie zwiększenia ilości w poszczególnych zadaniach ujętych w formularzu cenowym (do 123% środków finansowych) na realizację przedmiotu zamówienia w ramach opcji od wartości zamówienia podstawowego. Skorzystanie przez Zamawiającego z Prawa Opcji może nastąpić w okresie obowiązywania Umowy. Zamawiający może skorzystać z Prawa Opcji jednokrotnie lub wielokrotnie stosownie do własnych potrzeb.
Warunkiem każdorazowej realizacji Prawa Opcji jest złożenie przez Zamawiającego zawiadomienia (w formie pisemnej lub za pośrednictwem poczty elektronicznej lub za pośrednictwem faksu na adres Wykonawcy podany w umowie), w którym wskazana zostanie ilość objęta tymże zawiadomieniem. Rozliczenie Wynagrodzenia należnego Wykonawcy z tytułu skorzystania przez Zamawiającego z Prawa Opcji nastąpi na podstawie cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu cenowym złożonym przez Wykonawcę oraz na zasadach określonych w umowie.
2. Szczegółowe informacje dotyczące prawa opcji zawarte zostały we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Został określony w Rozdziale 26 SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym;
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;
Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wykazał, że posiada:
a) ważną (obowiązującą) decyzję administracyjną Powiatowego Lekarza Weterynarii w sprawie zatwierdzenia zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia (art. 20 ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego - Dz. U. 2020 poz. 1753, z późn. zm.)
lub
ważną (obowiązującą) decyzję administracyjną Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres prowadzonej działalności (ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z 2020 poz. 2021, z późn. zm.);
lub
ważne (obowiązujące) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organa urzędowej kontroli na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r., poz. 2021, z późn. zm.).
b) wdrożony system HACCP, poprzez posiadanie wystawionego nie wcześniej niż 12 miesięcy od dnia składania ofert:
- ważnego (obowiązującego) certyfikatu HACCP wystawionego przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą;
lub
- ważnego (obowiązującego) zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad wdrożeniem systemu HACCP.
lub
- protokołu z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej jako organu urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
c) sytuacji ekonomicznej lub finansowej;
Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wykazał, iż jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę nie mniejszą niż 100.000,00 zł brutto.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Oświadczenie wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2021 r. poz. 275, z późn. zm.), z innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej niezależnie od innego Wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej –zgodnie z załącznikiem nr 8.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) ważną (obowiązującą) decyzję administracyjną Powiatowego Lekarza Weterynarii w sprawie zatwierdzenia zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia (art. 20 ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego - Dz. U. 2020 poz. 1753, z późn. zm.)
lub
ważną (obowiązującą) decyzję administracyjną Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres prowadzonej działalności (ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z 2020 poz. 2021, z późn. zm.);
lub
ważne (obowiązujące) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organa urzędowej kontroli na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r., poz. 2021, z późn. zm.).
b) wdrożony system HACCP, poprzez posiadanie wystawionego nie wcześniej niż 12 miesięcy od dnia składania ofert:
- ważnego (obowiązującego) certyfikatu HACCP wystawionego przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą;
lub
- ważnego (obowiązującego) zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad wdrożeniem systemu HACCP.
lub
- protokołu z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej jako organu urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
c) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wykazał, iż jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę nie mniejszą niż 100.000,00 zł brutto.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Tak
6.4.1) Informacje dotyczące wadium:
Wykonawca zobowiązany jest do zabezpieczenia swojej oferty wadium w wysokości: 3 481,00 zł (słownie: trzy tysiące czterysta osiemdziesiąt jeden złotych), w rozbiciu na zadania:
Zadanie nr 1: Zakup i dostawa olejów i tłuszczów roślinnych - 499,00 zł
Zadania nr 2: Zakup i dostawa sosów, zup oraz przypraw przetworzonych - 644,00 zł
Zadanie nr 3: Zakup i dostawa mleka i produktów mleczarskich - 2 338,00 zł
Zadanie nr 4: Zakup i dostawa miodu - Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Wymagania zostały zawarte w Rozdziale 18 SWZ
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zmiany umowy zostały zawarte w załączniku nr 2 do SWZ
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2022-10-27 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://portal.smartpzp.pl/1bltr
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-10-27 10:10
8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-11-25