"Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 2 w Redzie"

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
"Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 2 w Redzie"
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoReda
  • WojewództwoPomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2021-12-17
  • ZamawiającyPRZEDSZKOLE NR 2
  • Data publikacji ogłoszenia2021-12-09
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00308498
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
"Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 2 w Redzie"

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: PRZEDSZKOLE NR 2

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 381031695

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ŁĄKOWA, 27

1.5.2.) Miejscowość: Reda

1.5.3.) Kod pocztowy: 84-240

1.5.4.) Województwo: pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL634 - Gdański

1.5.7.) Numer telefonu: 58 678 31 51 , 784 315 193

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: administracja@przedszkole2.reda.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://przedszkole2reda.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

"Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 2 w Redzie"

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d4743c38-585e-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00308498

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-09

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 18. Zamawiający, zgodnie z § 3 ust. 3 Rozporządzenia Prezesa rady Ministrów w sprawie użycia środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego oraz udostępniania i przechowywania dokumentów elektronicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1320), dalej: „Rozporządzenia w sprawie środków komunikacji” podaje wymagania w postępowaniu o udzielenie zamówienia:
a) Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej przekazywanej przy ich użyciu, opisane zostały w warunkach korzystania z miniPortalu dostępnymi pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUslugi oraz warunkami korzystania z ePUAP: https://www.gov.pl/web/gov/warunki-korzystania.
b) Niezbędne wymagania sprzętowo-aplikacyjne umożliwiające pracę w Systemie:
1) Stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 512 kb/s;
2) Zainstalowany program Adobe Acrobat Reader lub inny obsługujący format plików .pdf
3) Maksymalny rozmiar pojedynczych plików przesyłanych za pośrednictwem Systemu wynosi 150 MB.
c) Zamawiający rekomenduje wykorzystanie formatów: .pdf .doc .xls .jpg (.jpeg) ze szczególnym wskazaniem na .pdf.
d) Pliki w innych formatach niż Pdf zaleca się opatrzyć zewnętrznym podpisem XAdES. Wykonawca powinien pamiętać, aby plik z podpisem przekazywać łącznie z dokumentem podpisywanym.
e) Zamawiający zaleca aby w przypadku podpisywania pliku przez kilka osób, stosować podpisy tego samego rodzaju. Podpisywanie różnymi rodzajami podpisów np. osobistym i kwalifikowanym może doprowadzić do problemów w weryfikacji plików.
f) Zamawiający zaleca, aby Wykonawca z odpowiednim wyprzedzeniem przetestował możliwość prawidłowego wykorzystania wybranej metody podpisania plików oferty.
g) Zaleca się aby komunikacja odbywała się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza: „Formularz do komunikacji” dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia (ID postępowania).
h) Zamawiający zaleca aby nie wprowadzać jakichkolwiek zmian w plikach po podpisaniu ich podpisem kwalifikowanym. Może to skutkować naruszeniem integralności plików co równoważne będzie z koniecznością odrzucenia oferty w postępowaniu.

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27.04.2016 r. informujemy, że:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Przedszkole nr 2 w Redzie, ul. Łąkowa 27, 84-240 Reda,
Inspektorem Ochrony Danych jest Pan Michał Filipowski.
2. W sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych, kontaktować się kierując korespondencję na adres wskazany powyżej lub na adres e-mail: administracja@przedszkole2.reda.pl
3. Administrator przetwarza następujące Pani/Pana dane osobowe: imię i nazwisko, nazwa firmy, dane adresowe firmy, adres poczty elektronicznej i numer telefonu, numer NIP, REGON, nr konta bankowego.
4. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w następujących celach:
• zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. c RODO; w celu związanym z ww. postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego
• zawarcia oraz wykonania umowy, w tym składania reklamacji oraz kontaktowania się w związku z realizacją umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
• realizacji obowiązków wynikających z przepisów podatkowych i rachunkowych (art. 6 ust. 1 lit. c RODO), tj. ustawa z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych, ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 r. - Ordynacja podatkowa, ustawa z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości, ustawa z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług, inne przepisy podatkowe;
• do ustalenia, dochodzenia roszczeń lub obrony przed roszczeniami (art. 6 ust. 1 lit. f RODO), na podstawie prawnie uzasadnionego interesu Administratora.
5. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych mogą być: ZUS, US, odbiorca towaru/nadawca towaru, porty, dostawcy odpowiedzialni za obsługę systemów informatycznych, dostawca usług prawnych, księgowych, oraz podmioty powiązane z Administratorem.
6. Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.
7. Okres przetwarzania danych przez Administratora zależy od rodzaju danych osobowych, celu i podstawy prawnej przetwarzania:
• dane osobowe pozyskane w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego, przetwarzane będą, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
• dane osobowe przetwarzane w celu realizacji umowy będą przetwarzane do momentu przedawnienia roszczeń z tytułu umowy lub do momentu wygaśnięcia obowiązku przetwarzania danych wynikającego z przepisów prawa, a w szczególności obowiązku przechowywania dokumentów księgowych i finansowych dotyczących umów i prowadzenia działalności;
• dane przetwarzane są do czasu zgłoszenia skutecznego sprzeciwu względem przetwarzania danych w przypadkach, gdy podstawą prawną przetwarzania danych jest uzasadniony interes Administratora;
• okres przetwarzania danych może być przedłużony w przypadku, gdy przetwarzanie jest niezbędne do ustalenia, dochodzenia lub obrony przed ewentualnymi roszczeniami, a po tym okresie, jedynie w przypadku i w zakresie, w jakim będą wymagać tego przepisy prawa;
• po upływie okresu przetwarzania, dane są usuwane lub anonimizowane.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZP/P2/I/2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 10

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest „Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 2 w Redzie” z podziałem na 10 części:
Część 1: Różne artykuły spożywcze, produkty mączne,
Część 2: Pieczywo i wyroby piekarskie,
Część 3: Warzywa i owoce świeże i kiszone,
Część 4: Mięso, wędliny i produkty mięsne,
Część 5: Mrożonki warzywne i owocowe,
Część 6: Ryby świeże i wędzone oraz pozostałe produkty rybne,
Część 7: Nabiał,
Część 8: Jaja,
Część 9: Świeże soki owocowe,
Część 10: Woda źródlana.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowią załączniki
Opis przedmiotu zamówienia (OPZ) załącznik 2 do SWZ, wzór umowa załącznik nr 4
Część 1 - obejmująca zakup i dostawę różnych artykułów spożywczych.
- Zbiorcze zestawienie artykułów żywnościowych – załącznik nr 1a do SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował wyłącznie ceną

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest „Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 2 w Redzie” z podziałem na 10 części:
Część 1: Różne artykuły spożywcze, produkty mączne,
Część 2: Pieczywo i wyroby piekarskie,
Część 3: Warzywa i owoce świeże i kiszone,
Część 4: Mięso, wędliny i produkty mięsne,
Część 5: Mrożonki warzywne i owocowe,
Część 6: Ryby świeże i wędzone oraz pozostałe produkty rybne,
Część 7: Nabiał,
Część 8: Jaja,
Część 9: Świeże soki owocowe,
Część 10: Woda źródlana.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowią załączniki:
Opis przedmiotu zamówienia (OPZ) – załącznik 2 do SWZ, wzór umowy - załącznik nr 4 do SWZ
Część 2 obejmująca zakup i dostawę pieczywa i wyrobów piekarskich.
- Zbiorcze zestawienie artykułów żywnościowych – załącznik nr 1b do SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował wyłącznie ceną

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest „Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 2 w Redzie” z podziałem na 10 części:
Część 1: Różne artykuły spożywcze, produkty mączne,
Część 2: Pieczywo i wyroby piekarskie,
Część 3: Warzywa i owoce świeże i kiszone,
Część 4: Mięso, wędliny i produkty mięsne,
Część 5: Mrożonki warzywne i owocowe,
Część 6: Ryby świeże i wędzone oraz pozostałe produkty rybne,
Część 7: Nabiał,
Część 8: Jaja,
Część 9: Świeże soki owocowe,
Część 10: Woda źródlana.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowią załączniki:
Opis przedmiotu zamówienia (OPZ) – załącznik 2 do SWZ, wzór umowy - załącznik nr 4 do SWZ
Część 3 obejmująca zakup i dostawę warzyw i owoców świeżych i kiszonych.
- Zbiorcze zestawienie artykułów żywnościowych – załącznik nr 1c do SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował wyłącznie ceną

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest „Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 2 w Redzie” z podziałem na 10 części:
Część 1: Różne artykuły spożywcze, produkty mączne,
Część 2: Pieczywo i wyroby piekarskie,
Część 3: Warzywa i owoce świeże i kiszone,
Część 4: Mięso, wędliny i produkty mięsne,
Część 5: Mrożonki warzywne i owocowe,
Część 6: Ryby świeże i wędzone oraz pozostałe produkty rybne,
Część 7: Nabiał,
Część 8: Jaja,
Część 9: Świeże soki owocowe,
Część 10: Woda źródlana.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowią załączniki:
Opis przedmiotu zamówienia (OPZ) – załącznik 2 do SWZ, wzór umowy - załącznik nr 4 do SWZ
Część 4 obejmująca zakup i dostawę mięs, wędlin i produktów mięsnych.
- Zbiorcze zestawienie artykułów żywnościowych – załącznik nr 1d do SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15112000-6 - Drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował wyłącznie ceną

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest „Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 2 w Redzie” z podziałem na 10 części:
Część 1: Różne artykuły spożywcze, produkty mączne,
Część 2: Pieczywo i wyroby piekarskie,
Część 3: Warzywa i owoce świeże i kiszone,
Część 4: Mięso, wędliny i produkty mięsne,
Część 5: Mrożonki warzywne i owocowe,
Część 6: Ryby świeże i wędzone oraz pozostałe produkty rybne,
Część 7: Nabiał,
Część 8: Jaja,
Część 9: Świeże soki owocowe,
Część 10: Woda źródlana.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowią załączniki:
Opis przedmiotu zamówienia (OPZ) – załącznik 2 do SWZ, wzór umowy - załącznik nr 4 do SWZ
Część 5 obejmująca zakup i dostawę mrożonek warzywnych i owocowych.
- Zbiorcze zestawienie artykułów żywnościowych – załącznik nr 1e do SWZ*.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował wyłącznie ceną

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest „Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 2 w Redzie” z podziałem na 10 części:
Część 1: Różne artykuły spożywcze, produkty mączne,
Część 2: Pieczywo i wyroby piekarskie,
Część 3: Warzywa i owoce świeże i kiszone,
Część 4: Mięso, wędliny i produkty mięsne,
Część 5: Mrożonki warzywne i owocowe,
Część 6: Ryby świeże i wędzone oraz pozostałe produkty rybne,
Część 7: Nabiał,
Część 8: Jaja,
Część 9: Świeże soki owocowe,
Część 10: Woda źródlana.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowią załączniki:
Opis przedmiotu zamówienia (OPZ) – załącznik 2 do SWZ, wzór umowy - załącznik nr 4 do SWZ
Część 6 obejmująca zakup i dostawę ryb świeżych i wędzonych oraz pozostałych produktów - rybnych

4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03310000-5 - Ryby, skorupiaki i produkty wodne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował wyłącznie ceną

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest „Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 2 w Redzie” z podziałem na 10 części:
Część 1: Różne artykuły spożywcze, produkty mączne,
Część 2: Pieczywo i wyroby piekarskie,
Część 3: Warzywa i owoce świeże i kiszone,
Część 4: Mięso, wędliny i produkty mięsne,
Część 5: Mrożonki warzywne i owocowe,
Część 6: Ryby świeże i wędzone oraz pozostałe produkty rybne,
Część 7: Nabiał,
Część 8: Jaja,
Część 9: Świeże soki owocowe,
Część 10: Woda źródlana.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowią załączniki:
Opis przedmiotu zamówienia (OPZ) – załącznik 2 do SWZ, wzór umowy - załącznik nr 4 do SWZ
Część 7 obejmująca zakup i dostawę nabiału
- Zbiorcze zestawienie artykułów żywnościowych – załącznik nr 1g do SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował wyłącznie ceną

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest „Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 2 w Redzie” z podziałem na 10 części:
Część 1: Różne artykuły spożywcze, produkty mączne,
Część 2: Pieczywo i wyroby piekarskie,
Część 3: Warzywa i owoce świeże i kiszone,
Część 4: Mięso, wędliny i produkty mięsne,
Część 5: Mrożonki warzywne i owocowe,
Część 6: Ryby świeże i wędzone oraz pozostałe produkty rybne,
Część 7: Nabiał,
Część 8: Jaja,
Część 9: Świeże soki owocowe,
Część 10: Woda źródlana.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowią załączniki:
Opis przedmiotu zamówienia (OPZ) – załącznik 2 do SWZ, wzór umowy - załącznik nr 4 do SWZ
Część 8 obejmująca zakup i dostawę jaj.
- Zbiorcze zestawienie artykułów żywnościowych – załącznik nr 1h do SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował wyłącznie ceną

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest „Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 2 w Redzie” z podziałem na 10 części:
Część 1: Różne artykuły spożywcze, produkty mączne,
Część 2: Pieczywo i wyroby piekarskie,
Część 3: Warzywa i owoce świeże i kiszone,
Część 4: Mięso, wędliny i produkty mięsne,
Część 5: Mrożonki warzywne i owocowe,
Część 6: Ryby świeże i wędzone oraz pozostałe produkty rybne,
Część 7: Nabiał,
Część 8: Jaja,
Część 9: Świeże soki owocowe,
Część 10: Woda źródlana.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowią załączniki:
Opis przedmiotu zamówienia (OPZ) – załącznik 2 do SWZ, wzór umowy - załącznik nr 4 do SWZ
Część 9 obejmująca zakup i dostawę świeżych soków owocowych
- Zbiorcze zestawienie artykułów żywnościowych – załącznik nr 1i do SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 15982100-6 - Soki ze świeżych owoców

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował wyłącznie ceną

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 10

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest „Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 2 w Redzie” z podziałem na 10 części:
Część 1: Różne artykuły spożywcze, produkty mączne,
Część 2: Pieczywo i wyroby piekarskie,
Część 3: Warzywa i owoce świeże i kiszone,
Część 4: Mięso, wędliny i produkty mięsne,
Część 5: Mrożonki warzywne i owocowe,
Część 6: Ryby świeże i wędzone oraz pozostałe produkty rybne,
Część 7: Nabiał,
Część 8: Jaja,
Część 9: Świeże soki owocowe,
Część 10: Woda źródlana.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowią załączniki:
Opis przedmiotu zamówienia (OPZ) – załącznik 2 do SWZ, wzór umowy - załącznik nr 4 do SWZ
Część 10 obejmująca zakup wody źródlanej
- Zbiorcze zestawienie artykułów żywnościowych – załącznik nr 1j do SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 15981000-8 - Wody mineralne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował wyłącznie ceną

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 9

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki w postępowaniu dotyczące:
a) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym.
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
b) Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile
wynika to z odrębnych przepisów.
Warunek zostanie spełniony, gdy Wykonawca wykaże, że:
posiada aktualną decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1753), lub właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2020 r., poz. 2021 ze zm.), lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007r. Nr 106, poz. 730).
2. Wykonawca ma obowiązek posiadania niezbędnych zezwoleń, zgód, pozwoleń, koncesji, licencji przez cały okres trwania umowy. Zamawiający na każdym etapie trwania umowy może wezwać Wykonawcę do przedstawienia stosownych dokumentów. Zamawiający może, na każdym etapie postępowania, uznać, że Wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych Wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Zamawiający wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, aktualnych na dzień złożenia podmiotowych środków dowodowych potwierdzających:
a) brak podstaw wykluczenia: tj. oświadczenia Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 275) z innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty niezależnie od innego Wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej, zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 3 do SWZ

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, aktualnych na dzień złożenia podmiotowych środków dowodowych potwierdzających:
Spełnianie warunków w postępowaniu wymaga aktualnej decyzji administracyjnej właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 ze zm.), lub właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z
dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj. Dz. U. z 2010r., Nr 136, poz. 914 ze zm., lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007r. Nr 106, poz. 730).

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Dokumentami składanymi do niniejszego zamówienia są:
Formularz ofertowy załącznik nr. 1 do SWZ
1) Zbiorcze zestawienie artykułów spożywczych, stanowiące załącznik nr 1a, 1b, 1c, 1d, 1e, 1f,
1g, 1h, 1i,1j* do SWZ,
2) Oświadczenie Wykonawcy składane na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, (wg wzoru
stanowiącego załącznik nr 5 do SWZ),
3) Oświadczenie Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia składane
na podstawie art. 117 ust. 4 ustawy Pzp, (wg wzoru stanowiącego załącznik nr 6 do SWZ)*,
4) Oświadczenie podmiotu trzeciego składane na podstawie art. 125 ust. 5 ustawy Pzp, (wg
wzoru stanowiącego załącznik nr 7 do SWZ)*
5) Oświadczenie wykonawcy o braku przynależności lub przynależności do tej samej grupy kapitałowej składane na podstawie ustawy z dnia 16 lutego 2007r. o ochronie konkurencji i konsumentów (dokument składany na wezwanie) załącznik nr 3 do SWZ*
6) Pełnomocnictwo dla osoby/osób podpisującej ofertę i oświadczenia*,
7) Pełnomocnictwo podmiotów występujących wspólnie*,
8) Równoważność - Wykonawca składając produkt równoważny musi jednoznacznie zaznaczyć w „Zbiorczym zestawieniu artykułów żywnościowych” jakiego produktu dotyczy oferta
równoważna – co proponuje Wykonawca jako produkt równoważny. Ponadto produkt
należy opisać w taki sposób, aby potwierdzić, że oferowany produkt równoważny spełnia
wymogi Zamawiającego.*

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia.
Wykonawcy składający ofertę wspólną ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia lub reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy.
Do oferty wspólnej Wykonawcy dołączają pełnomocnictwo.
Pełnomocnik pozostaje w kontakcie z Zamawiającym w toku postępowania i do niego Zamawiający kieruje informacje, korespondencję, itp.
Oferta wspólna, składana przez dwóch lub więcej Wykonawców, powinna spełniać następujące wymagania:
oferta wspólna powinna być sporządzona zgodnie z SWZ;
sposób składania dokumentów w ofercie wspólnej:
dokumenty, dotyczące własnej firmy, takie jak np.: oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia składa każdy z Wykonawców składających ofertę wspólną we własnym imieniu;
dokumenty wspólne takie jak np.: formularz ofertowy, formularz cenowy, dokumenty podmiotowe i przedmiotowe, oświadczenie składane na podstawie art. 117 ust. 4 ustawy Pzp składa pełnomocnik Wykonawców w imieniu wszystkich Wykonawców składających ofertę wspólną;
kopie dokumentów dotyczących każdego z Wykonawców składających ofertę wspólną muszą być poświadczone za zgodność z oryginałem przez osobę lub osoby upoważnione do reprezentowania tych Wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Szczegółowy rodzaj i zakres zmian został uwzględniony w umowie § 9, stanowi załącznik do SWZ nr 4

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-17 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-17 11:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-01-15

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

Postępowanie prowadzone jest przez Przedszkole nr 2 w Redzie, 84-240 Reda, ul. Łąkowa 27, tel. 784 315 193, e-mail administracja@przedszkole2.reda.pl
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zakontraktuję duże ilości zendry - Gdańsk
  • Lokalizacja zleceniapomorskie
  • Data dodania21-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zakontraktuję duże ilości zendry. Wymagania: Fe 70%, objętość 3.5kg/L. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.