I. 1) NAZWA I ADRES:
Przedszkole w Stęszewie, krajowy numer identyfikacyjny
63003275900000, ul.
Janusza Korczaka
2
,
62-060
Stęszew, woj.
wielkopolskie, państwo
Polska, tel.
618134345, e-mail
przedszkole@przedszkole-steszew.pl, faks
.
Adres strony internetowej (URL):
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Nie
Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
http://bip.steszew.pl/index.php?id=40
Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres
Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
pisemnie
Adres:
Przedszkole w Stęszewie ul. Janusza Korczaka 2, 62-060 Stęszew
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej
(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria |
Znaczenie |
Najniższa cena |
60,00 |
Czas dostawy od momentu zamówienia |
40,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data:
godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Zakazuje się zmian postanowień zawartej umowy lub umowy ramowej w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy, chyba że zachodzi co najmniej jedna z następujących okoliczności: 1) zmiany zostały przewidziane w ogłoszeniu o zamówieniu lub specyfikacji istotnych warunków zamówienia w postaci jednoznacznych postanowień umownych, które określają ich zakres, w szczególności możliwość zmiany wysokości wynagrodzenia wykonawcy, i charakter oraz warunki wprowadzenia zmian; 2) zmiany dotyczą realizacji dodatkowych dostaw, usług lub robót budowlanych od dotychczasowego wykonawcy, nieobjętych zamówień podstawowym, o ile stały się niezbędne i zostały spełnione łącznie następujące warunki: a) zmiana wykonawcy nie może zostać dokonana z powodów ekonomicznych lub technicznych, w szczególności dotyczących zamienności lub interoperacyjności sprzętu, usług lub instalacji, zamówionych w ramach zamówienia podstawowego; b) zmiana wykonawcy spowodowałaby istotną niedogodność lub znaczne zwiększenie kosztów dla zamawiającego; c) wartość każdej kolejnej zmiany nie przekracza 50% wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie lub umowie ramowej; 3) zostały spełnione łącznie następujące warunki: a) konieczność zmiany umowy lub umowy ramowej spowodowana jest okolicznościami, których zamawiający działając z należytą starannością, nie mógł przewidzieć; b) wartość zmiany nie przekracza 50% wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie lub umowie ramowej; 4) wykonawcę, któremu zamawiający udzielił zamówienia, ma zastąpić nowy wykonawca: a) na podstawie postanowień umownych, o których mowa w pkt 1; b) w wyniku połączenia, podziału, przekształcenia, upadłości, restrukturyzacji lub nabycia dotychczasowego wykonawcy lub jego przedsiębiorstwa, o ile nowy wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, nie zachodzą wobec niego podstawy wykluczenia oraz nie pociąga to za sobą innych istotnych zmian umowy; c) w wyniku przejęcia przez zamawiającego zobowiązań wykonawcy wzglądem jego podwykonawców; 5) łączna wartość zmian jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust.8 ustawy Prawo zamówień publicznych i jest mniejsza od 10% wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie w przypadku zamówień na usługi lub dostawy albo, w przypadku zamówień na roboty budowlane – jest mniejsza od 15% wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie. 18.3. Zamawiający przewiduje zmiany postanowień umowy, w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru oferty, z zastrzeżeniem, że zmiana umowy może nastąpić wyłącznie za zgodą obydwu stron wyrażoną na piśmie pod rygorem nieważności, jeżeli służyć będzie należytemu wykonaniu umowy. 18.4. Zmiana umowy w formie pisemnej pod rygorem nieważności może mieć miejsce w następujących przypadkach / okolicznościach: 1) w sytuacjach, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, a nie powstałych z winy Zamawiającego ani Wykonawcy, Zamawiający dopuszcza możliwość niezrealizowania pełnego zakresu dostaw wraz z odpowiednim zmniejszeniem wynagrodzenie umownego 2) zmiana Wykonawcy realizacji zamówienia publicznego w przypadku gdy Wykonawca z którym została zawarta umowa wykaże i wyjaśni, że nie jest w stanie zrealizować zamówienia zgodnie z umową. Umowa może być wtedy zawarta z innym Wykonawcą na tych samych warunkach. Nowy Wykonawca musi wykazać spełnienie warunków udziału w postępowaniu oraz kryteriów oceny ofert określonych w ogłoszeniu o zamówieniu lub SIWZ w zakresie nie mniejszym niż dotychczasowy Wykonawca. Nowy Wykonawca musi także wykazać brak podstaw do wykluczenia w zakresie określonym w ogłoszeniu o zamówieniu lub w SIWZ. Nowy Wykonawca odpowiada solidarnie z dotychczasowym Wykonawcą za zakres umowy dotychczas zrealizowany; 3) zmiany w zakresie płatności i wynagrodzenia - zmiany terminów płatności wynikające z wszelkich uzasadnionych (koniecznych) zmian wprowadzanych do umowy; 4) zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy; 5) zmiana obowiązującej stawki VAT - wartość należnego wynagrodzenia zostanie skorygowana o wartość należnego podatku poprzez dodanie do wartości netto wartości należnego podatku VAT, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa; 6) w przypadku niezawinionych przez Wykonawcę okoliczności powodujących opóźnienie w wykonaniu dostawy Zamawiający może odstąpić od naliczania kar umownych. 7) W skutek wystąpienia okoliczności niezależnych od stron umowy związanych z koniecznością zmiany okresu realizacji umowy. 8) Jeżeli wystąpiły okoliczności, których przy dołożeniu należytej staranności strony na dzień podpisania umowy przewidzieć nie mogły i wynikają one ze zmian przepisów prawa, które nastąpiły w czasie realizacji lub wystąpieniem zdarzenia związanego z siłą wyższą. 9) w przypadku wzrostu zapotrzebowania Zamawiającego, w związku ze wzrostem ilości wydawanych posiłków spowodowanych zwiększeniem ilości dzieci, Zamawiający dopuszcza możliwość zmian w umowie w zakresie wzrostu wartości przedmiotu zamówienia o wartość zwiększonego zapotrzebowania 10) Warunkiem zmiany umowy będzie udokumentowany lub odpowiednio uzasadniony wniosek, a zmiana może nastąpić w przypadku, gdy jej wprowadzenie jest konieczne dla prawidłowej realizacji zamówienia, a druga Strona umowy wyrazi zgodę. 11) W razie zaistnienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, Zamawiający może odstąpić od umowy zgodnie z art. 145 ustawy Prawo zamówień publicznych.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym
(jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data:
2019-11-06, godzina:
10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do:
okres w dniach:
30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane
Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
Część nr: |
1 |
Nazwa: |
Różne produkty spożywcze |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Jogurt owocowy 150 g z dużymi kawałkami owoców ( nie mniej niż 9% owoców i żywymi kulturami bakterii) szt 3500 Serek homoginizowany o smaku waniliowym 140g szt 50 Śmietana 12% 500 ml szt 30 Jogurt naturalny 500 g szt 200 Kasza pęczak kg 150 Kefir naturalny 400ml szt 50 Masło 250 g( nie mniej niż 82% tłuszczu) szt 2500 Śmietana kremówka 30% 500 ml szt 500 Śmietana ukwaszona 12% 400 ml szt 100 olej rzepakowy 100% z pierwszego tłoczenia -5L litr 250 Miód naturalny nektarowy, wielokwiatowy 1,4 kg szt 60 Podpłomyki szt 150 Chrupki kukurydziane 150 g szt 130 Groch łuskany 500 g kg 50 Fasola sucha 500 g kg 30 Mąka wrocławska typ 500 kg 650 Mąka ziemniaczana kg 10 Mąka kukurydziana kg 20 Mąka pełnoziarnista kg 30 Kasza jęczmienna kg 20 Kaszka manna 1 kg kg 60 Kasza jaglana kg 20 Makaron świderki pszenny, pełnoziarnisty 400 g szt. 350 Makaron świderki 400 g szt 150 Makaron nitki typ Zbyszko szt 100 Makaron pełnoziarnisty szt 200 Kasza gryczana kg 20 Ryż biały długozirnisty 1 kg kg 180 Płatki kukurydziane pełnoziarniste 600 g szt 300 Płatki owsiane kg 30 Cukier trzcinowy 500g kg 450 Cukier zwykły biały kg 30 Cukier puder 400 g kg 20 Cukier waniliowy 32g szt 150 Proszek do pieczenia 36g szt 150 Cynamon mielony 20g szt 20 Czosnek granulowany 25g szt 150 Liść laurowy 6g szt 15 Przyprawa w płynie do zup, sosów i sałatek 1l szt 20 Majeranek 100 g szt 10 Papryka słodka sypka 20 g szt 150 Pieprz mielony 100g szt 20 Przyprwa do kurczaka 40g szt 30 Przyprawa do mięś 20g szt 70 Sół himalajska 0,35 g kg 100 Sól zwykła kg 50 Otręby pszenne szt 30 Ziele angielskie 6g szt 15 Ananas w puszcze w plastrach 580ml szt 20 Fasola czerwona w puszce 400 g szt 20 Kukurydza w puszcze 400 g szt 30 Budyń 60 g szt 250 Kisiel 77 g szt 400 Zacierka makaronowa szt 200 Soczewica czerwona szt 20 Soczewica zielona kg 20 Sezam mielony kg 5 Ryż brązowy szt 20 Cukier brązowy kg 20 Dżem brzoskwiniowy 100%-100g owoców na 100g produktu, zagęszczony sokiem jabłkowym, bez konserwantów 235g szt 20 Dżem czarna porzeczka 100%-100g owoców na 100g produktu, zagęszczony sokiem jabłkowym, bez konserwantów 235g szt 50 Dżem truskawkowy 100%-owoców na 100g produktu, zagęszczony sokiem jabłkowym, bez konserwantów 235g szt 450 Powidła śliwkowe, zawartość śliwek nie mniej niż 195g/100 g produktu , pasteryzowane 300g szt 150 Kakao ciemne o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12% tłuszczu szt 200 Rodzynki szt 30 Koncentrat barszczu czerwonego o zawartości zagęszczonego soku z buraków, nie mniej niż 59,2% 300ml szt 30 Ketchup łagodny, zawartość pomidorów nie mniej 198g/100g produktu, pasteryzowany, bez konserwantów 1l szt 330 Koncentrat pomidorowy 28-30% pasteryzowany 950g szt 100 Koncentrat pomidorowy 28-30% pasteryzowany 200g szt 70 Zakwas do żurku 500 ml szt 70 Herbata czarna, aromatyzowana 100 szt/paczka z esencją wycisnietą ze świeżych listków, saszetki jednorazowe szt 50 Wafle w czekoladzie XXL typu:Grześki szt 1200 Morele szt 20 Galaretka owocowa 75 g szt 150 Kawa Inka 150 g szt 120 Żurawina 150 g szt 20 Sok Jabłkowy 100%2 L szt 1200 Daktyle 100g szt 20 Sok pomarańczowy 100% 2l szt 1200 Soczki kartonik 100%200 ml szt 7500 Serek waniliowy typu : Danio szt 2000 "Sok z warzyw i owoców częściowo z soku zagęszczonego ( nie mniej niż 40%)przecierowy, pasteryzowany 0,9l o smakach: - Marchew-jabłko-banan -Marchew-jabłko-truskawka -Marchew - malina-jabłko -Marchew-jabłko-pomarańcza -Marchew-jabłko-brzoskwinia" szt 1800 Ser zółty Gouda lub Salami szt 100 Ser twarogowy półtłusty, pakowany próżniowo, zawartoś tłuszczu 3,5g/100g produktu, nie mielony kg 50 Ser śmietankowy wiaderko 1 kg kg 400 Ser kanapkowy śmietankowy 36% sera twarogowego 150g kg 200 Twarożek domowy naturalny 200g szt 20 Ser Feta 270g szt 20 Serek puszysty twarogowy 150 g tłuszczu/100g produktu, 20g szt 230 Ser waniliowy wiaderko 1 kg szt 30 Ser wiejski 5g tłuszczu/100g produktu, naturalny, 200g kg 50 Mleko UHT 2% karton 1l szt 7000 Drożdże 100g szt 80 Ciasteczka owsiane 1kg szt 50 Zioła prowansalskie 20g szt 30 Lubczyk szt 10 Bazylia szt 30 Oregano szt 30 Wafle ryżowe szt 400 Wafle ryżowo-zbożowe szt 200 Wafle przekładane-śmietankowe kg 70 Mus jabłokowy, pasteryzowany 95% jabłek 1l szt 130 Ciastka z cukrem kg 10 Brzoskwinie w puszce 850g szt 100 Woda niegazowana 5l szt 100 Woda niegazowana 0,33l szt 500 Cukierki owocowe kg 50 Lizaki serduszka-pakowane 100szt szt 10 Ser Almette 150g szt 200 Herbata owcowa 20 szt. szt. 100 Pestki słonecznika 100g szt. 20 Biszkopty 120g szt. 500 Ciastka Herbatniki 16g szt. 3500 Płatki jaglane 250g szt. 100 Przyprawa do piernika szt. 20 Cytrynka w płynie 200 ml szt. 20
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15320000-7, 15332200-6, 15551000-5, 15612000-1, 15400000-2, 15800000-6, 15500000-3, 15610000-7
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-01-02
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Najniższa cena |
60,00 |
Czas dostawy od momentu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
Warzywa, owoce, kiszonki, ryby wędzone |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Buraki czerwone kg 60 Cebula kg 5 Kapusta biała szt. 80 Kapusta biała kg 10 Kapusta pekińska szt. 10 Marchew kg 100 Ogórki kwaszone kg 230 Ogórki zielone kg 140 Papryka czerwona kg 30 Pieczarki kg 20 Pietruszka korzeń kg 20 Pomidory kg 100 Seler kg 20 Kapusta pekińsks kg 40 Surówka wiejska kg 10 Surówka z kapusty pekińskiej kg 10 Surowka żydowska kg 10 Koper pęczek 300 Natka pietruszki pęczek 300 Por szt. 20 Rzodkiewka pęczek 100 Sałata szt. 350 Szczypiorek pęczek 150 Banany kg 1800 Brzoskwinie kg 150 Jabłka kg 1500 Mandarynki kg 500 Nektarynki kg 180 Pomarańcza kg 50 Gruszki kg 500 Śliwki kg 15 Por kg 5 Fasolka szparagowa żółta świeża kg 30 Arbuz kg 60 Szparagi świeże kg 10 Kalafior świeży szt. 15 Brokuł świeży szt. 15 Cytryna kg 50 Kapusta czerwona szt. 15 Makrela wędzona kg 30 Kapusta młoda biała szt. 40 Ziemniaki kg 30 Ogórki małosolne kg 25 Ogórki konserwowe w słoiku szt. 10 Dynia kg 30 Mięta szt. 12 Cukinia kg 60 Maliny kg 60 Borówka kg 60 Kiełki szt. 50 Chrzan szt. 20 Pomidor koktajlowy kg 50 Kapusta kwaszona kg 250 Truskawki świeże kg 120 Winogrono kg 70
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03220000-9, 15200000-0
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-01-02
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Najniższa cena |
60,00 |
Czas dostawy od momentu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
3 |
Nazwa: |
Jaja, drób |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Jaja szt 8000 Filet drobiowy kg 250 Porcja rosołowa kg 90 Udko z kurczaka kg 150 Udko z kurczaka trybowane kg 150 Wątróbka kg 50
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15112000-6, 03142500-3
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-01-02
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Najniższa cena |
60,00 |
Czas dostawy od momentu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
4 |
Nazwa: |
Mrożonki owocowo-warzywne i produkty podobne |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Groszek zielony 2,5 kg kg 50 Fasolka szparagowa żólta 2,5 kg w całości kg 100 Fasolka szparagowa zielona 2,5 kg cięta lub w całości kg 40 Barszcz ukraiński2,5 kg skład: burak kostka, kapsta biała, marchew kostka, pomidor kostka, fasola szparagowa zielona, cebula, seler kostka kg 100 Brokuł 2,5 kg kg 220 Bukiet warzyw 2,5 kg skład: marchew 50%, kalafior 25%, brokuł 25% kg 200 Kalafior 2,5 kg kg 150 Marchew z groszkiem 2,5 kg kg 150 Marchew kostka 2 kg kg 150 Mieszka 7 składników 2,5 kg skład:kalafior 25%, marchew 20%, fasolka szparagowa 15%, brukselka 15%, brokuł 15%, cebula 5%, seler 5% kg 200 Szpinak mrożony liściasty 2,5 kg kg 50 Truskawki mrożona 2,5 kg kg 150 Włoszczyzna paski 2,5 kg kg 300 Zupa pieczarkowa 2,5 kg skład: pieczarki plastry 32%, ziemniaki kostka 32%, marchew kostka 18%, seler kostka 16%, brokuł 2% kg 200 Malina cała 2,5 kg kg 50 Malina grys 2,5 % kg 50 Porzeczka czarna 2,5 % kg 20 Porzeczka czerwona 2,,5 % kg 20 Marchewka mini kg 150
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15330000-0, 15331170-9, 15332100-5
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-01-02
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Najniższa cena |
60,00 |
Czas dostawy od momentu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
5 |
Nazwa: |
Pieczywo, wyroby ciastkarskie |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Bułka 60 g szt 500 Bułka tarta kg 50 Kawiorek 350 g szt. 2500 Chleb kornel 500 g szt 1500 Chleb zwykły 500 g szt 2100 Rogal mleczny szt 330 Drożdżówka francuska 100 g szt 150 Drożdżówka z serem 100 g szt. 150 Drożdżówka z owocem szt 550 Bułka mleczna szt 400 Bułka mini szt. 400 Bułka grahamka szt 400 Chleb graham szt. 300 Ciastka owsiane kg 30 Placek jogurtowy kg 90 Pączki szt 650
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15810000-9,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-01-02
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Najniższa cena |
60,00 |
Czas dostawy od momentu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
6 |
Nazwa: |
Ziemniaki |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Ziemniaki kg 5000 Cebula kg 100
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03212100-1, 03221100-7
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-01-02
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Najniższa cena |
60,00 |
Czas dostawy od momentu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
7 |
Nazwa: |
Produkty zwierzęce, mięso, produkty mięsne, wędliny |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Biodrówka kg 190 Łopatka b/k kg 50 Mięso od szynki kg 90 Schab b/k kg 150 Mielone z łopatki kg 190 Karkówka b/k kg 100 Frankfuterki kg 60 Frankfuterki pieczone kg 60 Kiełbasa biała delikatesowa kg 15 Kiełbasa krakowska sucha kg 50 Polędwica z indyka kg 15 Kiełbasa śląska drobiowa kg 15 Kiełbasa śląska wieprzowa kg 100 Kiełbasa szynkowa kg 30 Kiełbasa królewiecka kg 30 Ligawa wołowa kg 13 Kiełbasa zwyczajna kg 30 Kiełbaski piastowskie kg 15 Łopatka z przyprwami kg 15 Mielonka królewiecka kg 30 Parówka dziecięca kg 170 Parówka drobiowa kg 17 Pasztet wędzony kg 17 Wątrobianka kg 40 Płat parzony kg 50 Polędwica drobiowa kg 12 Polędwica sopocka kg 20 Schab z przyprwami kg 30 Szynka dębowa kg 60 Szynka drobiowa kg 15 Szynka gotowana kg 10 Szynka konserwowa kg 60 Szynka wiejska kg 10 Schab konserwowy kg 10 Smalec domowy 400 g szt. 30 Schab smyka kg 8 Kiełbaski szwajcarskie kg 90 Szynka Smyka kg 17 Wołowina b/k kg 50 Kiełbaski z szynki Smyka kg 160
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15110000-2, 15131000-5
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-01-02
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Najniższa cena |
60,00 |
Czas dostawy od momentu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
8 |
Nazwa: |
Ryby mrożone |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Filet z dorsza glazura kg 240 Filet z soli glazura do 5 % kg 50 Filet z tilapii glazura do 5% kg 50 Filet zapiekany z serem kg 200 Filet z morszczuka glazura 0% -5% kg 50 Filet z miruny glazura 0%-%% kg 220 Filet z mintaja glazura do 5% kg 50 Paluszki rybne z fileta kg 240
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15200000-0,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-01-02
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Najniższa cena |
60,00 |
Czas dostawy od momentu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: