Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
Zakup i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej i przedszkolnej
1.2.1 Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej i przedszkolnej.
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących załącznik w formacie EXCEL. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia.
2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu cenowym jest ilością szacunkową.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie
może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej
ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów czy
odszkodowania za ich nie zamówienie.. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno –
epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między
innymi:
1) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
2) posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin
przydatności do spożycia,
3) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami
europejskimi.
Wszystkie artykuły suche powinny być pakowane w czyste opakowania jednostkowe
przeznaczone do kontaktu z żywnością chroniące zawartość przed uszkodzeniem. Kasze powinny być suche, bez obecności szkodników oraz uszkodzeń przez nich wyrządzonych,
bez śladów pleśni czy wilgoci. Nie dopuszczalne są produkty uszkodzone, połamane, a
także zniszczone lub otwarte opakowania albo hermetycznie nieszczelne, bądź dostarczane
w opakowaniach zastępczych/nieoryginalnych.
8. Artykuły piekarnicze powinny być dostarczane suche, bez obecności szkodników oraz
uszkodzeń przez nich wyrządzonych, bez śladów pleśni czy wilgoci, bez obcych
zapachów. Nie dopuszczalne są produkty uszkodzone mechanicznie, połamane,
niewyrośnięte, zakalcowate wewnątrz lub o zbyt ciemnym kolorze skórki.
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących załącznik w formacie EXCEL. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia.
2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu cenowym jest ilością szacunkową.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie
może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej
ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów czy
odszkodowania za ich nie zamówienie.. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno –
epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między
innymi:
1) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
2) posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin
przydatności do spożycia,
3) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami
europejskimi.
Warzywa i owoce powinny być:
1) Wygląd: zdrowe (bez śladów gnicia i pleśni), wolne od szkodników i uszkodzeń przez
nich wyrządzonych, nie zwiędnięte, czyste, nie uszkodzone;
2) Barwa: Typowa dla odmiany;
3) Smak i zapach: niedopuszczalny obcy smak, posmak czy zapach;
4) Jednolitość: jednolite w opakowaniu pod względem pochodzenia, jakości, wielkości
i możliwie w tym samym stopniu dojrzałości i rozwoju;
5) Opakowanie: towar winien być przewożony w opakowaniach do tego przeznaczonych wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, nie uszkodzone, nie
zamoczone i czyste, bez śladów pleśni i obcych zapachów.
Mrożonki powinny być pakowane w czyste opakowania jednostkowe przeznaczone do
kontaktu z żywnością chroniące zawartość przed uszkodzeniem. Mrożonki powinny być
suche, bez obecności szkodników oraz uszkodzeń przez nich wyrządzonych, bez śladów
pleśni. Nie dopuszczalne są produkty uszkodzone, połamane, a także zniszczone lub
otwarte opakowania albo hermetycznie nieszczelne.
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
15310000-4 - Ziemniaki i produkty z ziemniaków
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących załącznik w formacie EXCEL. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia.
2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu cenowym jest ilością szacunkową.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie
może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej
ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów czy
odszkodowania za ich nie zamówienie.. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno –
epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między
innymi:
1) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
2) posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin
przydatności do spożycia,
3) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami
europejskimi.
. Mięso, wędliny, drób powinny być przewożone w opakowaniach do tego przeznaczonych
wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, nie uszkodzone, nie
zamoczone i czyste, bez śladów pleśni i obcych zapachów.
Mrożonki powinny być pakowane w czyste opakowania jednostkowe przeznaczone do
kontaktu z żywnością chroniące zawartość przed uszkodzeniem. Mrożonki powinny być
suche, bez obecności szkodników oraz uszkodzeń przez nich wyrządzonych, bez śladów
pleśni. Nie dopuszczalne są produkty uszkodzone, połamane, a także zniszczone lub
otwarte opakowania albo hermetycznie nieszczelne.
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących załącznik w formacie EXCEL. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia.
2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu cenowym jest ilością szacunkową.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie
może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej
ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów czy
odszkodowania za ich nie zamówienie.. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno –
epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między
innymi:
1) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
2) posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin
przydatności do spożycia,
3) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami
europejskimi..
Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze: nabiał i produkty mleczarskie, oraz produkty
spożywcze, pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym
właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, o
aktualnych terminach przydatności do spożycia. Opakowania dostarczanych przez
Wykonawcę artykułów spożywczych muszą być oznakowane widoczną datą terminu
przydatności do spożycia.
15500000-3 - Produkty mleczarskie
Art. 109 ust. 1 pkt 4
SmartPack Sp. z o.o.
Radom (mazowieckie)
DACPOL Sp. z o.o.
Piaseczno (mazowieckie)
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia - vivaoliwa.pl
Warszawa (mazowieckie)
Obróbka przewodów elektrycznych
Stare Pieścirogi (mazowieckie)
Okablowanie szaf sterujących
Stare Pieścirogi (mazowieckie)
Elektryczne wiązki zasilające
Stare Pieścirogi (mazowieckie)
Usługi spawalnicze
Tarnobrzeg (mazowieckie)
Biżuteria złota
Warszawa (mazowieckie)
Pierścionki zaręczynowe
Warszawa (mazowieckie)