Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Gielniowie w roku szkolnym 2022/2023
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Gmina Gielniów
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 670223630
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Plac Wolności 75
1.5.2.) Miejscowość: Gielniów
1.5.3.) Kod pocztowy: 26-434
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL921 - Radomski
1.5.7.) Numer telefonu: 486720011
1.5.8.) Numer faksu: 486720004
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: gmina@gielniow.radom.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.uggielniow.nv.pl/a,15739,informacje-podstawowe.html
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Gielniowie w roku szkolnym 2022/2023
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-5a54bc8d-067b-11ed-9a86-f6f4c648a056
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00259835
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-07-18
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00035762/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Gielniowie w roku szkolnym 2022/2023
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://uggielniow.ezamowienia.com/#/home
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://uggielniow.ezamowienia.com/#/home
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: według instrukcji zamieszczonej na stronie
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 20.1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
a) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Wójt Gminy Gielniów, Pl. Wolności 75, 26-434 Gielniów
b) Zamawiający powołał inspektora ochrony danych o których mowa w art.37-39 RODO. Dane kontaktowe: e-mail: iod@gielniow.radom.pl
c) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z niniejszym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego;
d) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3, a także podmiot pełniący obowiązki inspektora nadzoru nad tą inwestycją na podstawie ustawy z dnia 11 września 2019 r. - Prawo zamówień publicznych ((Dz. U. z. 2021 r. poz. 1129 z późń. zm)
e) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ustawy Pzp, przez okres co najmniej 4 lat od dnia zakończenia postępowania a jeżeli zobowiązania wskazane w ofercie i umowie przekroczą w/w przedział czasowy, okres przechowywania obejmuje ten termin;
f) obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego;
konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
g) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
h) posiada Pani/Pan:
- na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
- na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych *;
- na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **;
- prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
i) nie przysługuje Pani/Panu:
- w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
- prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
- na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych
osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych
jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
* Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.
** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: RGG.271.4.2.2022
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.5.) Wartość zamówienia: 302856,63 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Chałka 300g szt. 180
Chleb mieszany pszenno-żytni 1000g szt. 1180
Chleb razowy 400-450g szt. 970
Chleb kanapkowy 650g szt. 720
Bułka drożdżówka
z owocami 100g szt. 635
Bułka kajzerka 50g szt. 3200
Bułka połówkowa 100g szt. 327
Bułka wrocławska 400g szt. 155
Rogal 100g szt. 365
Kule serowe kg 35
Pączki 90g szt. 300
Rogaliki drożdżowe kg. 46
Strucla serowa 500g szt. 65
Babka piaskowa 300g szt. 180
Donat drożdżowy 80g Szt. 240
4.2.5.) Wartość części: 24077,80 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-09-05 do 2023-06-16
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 15.1. Oferty będą oceniane według następujących kryteriów oceny ofert:
Kryterium Waga (pkt)
Cena brutto 60
Termin płatności faktury 40
a) Ocena ofert w kryterium „Cena brutto” zostanie dokonana według wzoru:
Cena = Najniższa cena
oferty spośród ofert niepodlegających odrzuceniu x 60 pkt
Cena oferty ocenianej
b) Ocena ofert w kryterium “Termin płatności faktury” zostanie przeprowadzona w następujący sposób:
Termin płatności faktury 14 dni 21 dni 30 dni
Ilość punktów 0 20 40
15.2. Obliczenia punktacji, zgodnie z wyżej wskazanymi kryteriami, zostaną dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
15.3. Jako najkorzystniejsza, w danej części, zostanie uznana oferta, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyska najwyższą łączną ocenę w wyżej wymienionych kryteriach oceny ofert dla danej części.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termon płatności
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Barszcz biały w butelce WELPIK500ml szt. 80
Barszcz biały Winiary szt. 200
Bazylia PRYMAT 10g szt. 36
Budyń śmietankowy DELECTA 64g szt. 480
Bułeczki maślane ZŁOTY KŁOS szt. 170
Bułka tarta 500g szt. 500
Galaretka owocowa Dr.Oetker 75g szt. 400
Chrzan POLONAISE 180g szt. 45
Cukier kryształ 1 kg kg 270
Dżem ŁOWICZ różne smaki 280g szt. 215
Fasola biała JAŚ kg 80
Filet z makreli w pomidorach KING OSCAR 170g szt. 65
Groch żółty łupany kg 120
Groszek konserwowy szt. 35
Herbata SAGA 40 szt. 70
Herbata owocowa HERBAPOL 20 szt. 100
Kucharek 1kg szt. 50
Kakao naturalne
DEKOMORENO 80g szt. 30
Kasza gryczana biała kg 230
Kasza kuskus kg 80
Kasza jęczmienna średnia kg 230
Kasza manna 1000g kg. 7
Kawa INKA 150g szt. 27
Ketchup łagodny KOTLIN 450g szt. 85
Kisiel DELECTA rózne smaki 58g szt. 490
Koncentrat pomidorowy 30% PUDLISZKI 200g szt. 740
Kukurydza konserwowa szt. 65
Kwasek cytrynowy PRYMAT 20g szt. 25
Liście laurowe PRYMAT 10g szt. 20
Majeranek PRYMAT 20g szt. 75
Majonez KIELECKI 310ml szt. 104
Makaron nitki Czaniec 500g szt. 250
Makaron pełne ziarno rurki GOLiARD 400g szt. 400
Makaron świderki LUBELLA 500g szt. 480
Baton Kinder Pingui 30g CHOCO Szt. 1000
Makaron spaghetti LUBELLA 500g szt. 470
Makaron kokardki LUBELLA 400g szt. 330
Mąka pszenna SZADKOWSKA TYP 480 kg 225
Mąka ziemniaczana 1000g kg 19
Miód prawdziwy wielokwiatowy 370g szt. 55
Mleczna kanapka KINDER szt. 1000
Nutella czekoladowa GELLWE 20g szt. 40
Olej KUJAWSKI 1l` szt. 45
Olej KUJAWSKI 3l szt. 70
Oliwa z oliwek 500ml szt. 5
Ogórki konserwowe ROLNIK 860 ml szt. 390
Oregano PRYMAT 10g szt. 35
Pałki kukurydziane szt. 200
Papryka ostra PRYMAT 20g szt. 15
Pieprz naturalny PRYMAT 20g szt. 230
Płatki CORN FLAKES bezglutenowe 600g szt. 60
Płatki NESGUIK 500g szt. 80
Płatki CHEERIOS 500g szt. 80
Przyprawa w płynie Winiary 210g szt. 130
Przyprawa do kurczaka PRYMAT 30g` szt. 160
Przyprawa KEBAB-GYROS PRYMAT 30g szt. 15
Ryż w saszetkach SONKO 400g szt. 500
Ryż długoziarnisty KUPIEC 1000g kg 110
Rosół z drobiu Knorr 12 szt szt. 102
Sok LEON HORTEX 200ml szt. 1350
Sos do spaghetti ŁOWICZ 500g szt. 280
Sos słodko-kwaśny ŁOWICZ 500g szt. 280
Szczaw FRUBEX 280 ml szt. 65
Sos pieczeniowy Winiary 30g szt. 190
Sól o obniżonej zawartości sodu SANTE kg 140
Wafle ryżowe SONKO 130g szt. 170
Warzywko 500g szt. 30
Zacierka Babuni EKO-MAK
250g szt. 50
Ziele angielskie PRYMAT 15g szt. 15
Zioła prowansalskie PRYMAT 10g szt. 35
Grzyby suszone borowiki kg 3
Fasola czerwona w puszcze 400g szt. 20
Pomidory suszone 280g szt. 20
Pieprz czosnkowy PRYMAT 20g szt. 20
Rodzynki 250g szt. 35
4.2.5.) Wartość części: 58481,83 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-09-05 do 2023-06-16
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 15.1. Oferty będą oceniane według następujących kryteriów oceny ofert:
Kryterium Waga (pkt)
Cena brutto 60
Termin płatności faktury 40
a) Ocena ofert w kryterium „Cena brutto” zostanie dokonana według wzoru:
Cena = Najniższa cena
oferty spośród ofert niepodlegających odrzuceniu x 60 pkt
Cena oferty ocenianej
b) Ocena ofert w kryterium “Termin płatności faktury” zostanie przeprowadzona w następujący sposób:
Termin płatności faktury 14 dni 21 dni 30 dni
Ilość punktów 0 20 40
15.2. Obliczenia punktacji, zgodnie z wyżej wskazanymi kryteriami, zostaną dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
15.3. Jako najkorzystniejsza, w danej części, zostanie uznana oferta, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyska najwyższą łączną ocenę w wyżej wymienionych kryteriach oceny ofert dla danej części.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termon płatności
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Banany kg 501
Brokuły szt. 150
Brzoskwinie kg 20
Burak ćwikłowy kg 385
Cebula kg 80
Cebula czerwona kg 8
Cytryna kg 30
Czosnek szt. 30
Fasolka szparagowa kg 100
Gruszki kg 365
Jabłka konsumpcyjne kg 2545
Kalafior świeży szt. 121
Kapusta biała świeża kg 200
Kapusta czerwona kg 200
Kapusta pekińska kg 255
Kapusta kiszona kg 200
Kiwi kg 40
Koperek szt. 200
Mandarynki kg 290
Marchew kg 580
Nektarynka kg 63
Ogórek kiszony kg 210
Ogórki zielone kg 381
Papryka świeża kg 105
Pieczarki kg 250
Pietruszka nać szt. 230
Pietruszka korzeń kg 200
Pomarańcza kg 340
Pomidory kg 352
Por kg 120
Rzodkiewka szt. 230
Sałata szt. 234
Winogron kg. 38
Seler korzeń kg 185
Szczypior świeży szt. 187
Szpinak 450g szt. 91
Śliwki kg 220
Truskawki kg 170
Ziemniaki kg 3450
Ziemniak młody kg 400
4.2.5.) Wartość części: 57261,90 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-09-05 do 2023-06-16
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 15.1. Oferty będą oceniane według następujących kryteriów oceny ofert:
Kryterium Waga (pkt)
Cena brutto 60
Termin płatności faktury 40
a) Ocena ofert w kryterium „Cena brutto” zostanie dokonana według wzoru:
Cena = Najniższa cena
oferty spośród ofert niepodlegających odrzuceniu x 60 pkt
Cena oferty ocenianej
b) Ocena ofert w kryterium “Termin płatności faktury” zostanie przeprowadzona w następujący sposób:
Termin płatności faktury 14 dni 21 dni 30 dni
Ilość punktów 0 20 40
15.2. Obliczenia punktacji, zgodnie z wyżej wskazanymi kryteriami, zostaną dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
15.3. Jako najkorzystniejsza, w danej części, zostanie uznana oferta, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyska najwyższą łączną ocenę w wyżej wymienionych kryteriach oceny ofert dla danej części.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termon płatności
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Boczek wędzony parzony kg 30
Filet z piersi kurczaka kg 430
Kiełbasa mielonka kg 20
Udziec z indyka kg 305
Szynka konserwowa kg 16
Kiełbasa wiejska kg 250
Kiełbasa szynkowa kg 17
Kurczak świeży kg 690
Łopatka wieprzowa b/k kg 310
Mięso mielone wieprzowo-wołowe kg 550
Ogonówka kg 20
Parówki SOKOŁÓW odtłuszczone kg 110
Pasztet z drobiu kg 32
Pasztet wieprzowy kg 20
Kiełbas krakowska kg 14
Polędwica sopocka kg 15
Polędwica z indyka kg 14
Schab ze wsi kg 15
Schab wieprzowy b/k kg 400
Skrzydło z indyka kg 385
Szynka drobiowa kg 15
Szynka b/k kg 180
Szynka wiejska kg 30
Udko z kurczaka kg 615
Wątróbka drobiowa kg 130
Wołowina rosołowa kg 55
Karczek wieprzowy b/k kg 350
Skrzydełka z kurczaka kg 190
4.2.5.) Wartość części: 93996,82 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15112000-6 - Drób
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-09-05 do 2023-06-16
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 15.1. Oferty będą oceniane według następujących kryteriów oceny ofert:
Kryterium Waga (pkt)
Cena brutto 60
Termin płatności faktury 40
a) Ocena ofert w kryterium „Cena brutto” zostanie dokonana według wzoru:
Cena = Najniższa cena
oferty spośród ofert niepodlegających odrzuceniu x 60 pkt
Cena oferty ocenianej
b) Ocena ofert w kryterium “Termin płatności faktury” zostanie przeprowadzona w następujący sposób:
Termin płatności faktury 14 dni 21 dni 30 dni
Ilość punktów 0 20 40
15.2. Obliczenia punktacji, zgodnie z wyżej wskazanymi kryteriami, zostaną dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
15.3. Jako najkorzystniejsza, w danej części, zostanie uznana oferta, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyska najwyższą łączną ocenę w wyżej wymienionych kryteriach oceny ofert dla danej części.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termon płatności
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Jogurt GRATKA 115g szt. 1485
Jogurt GRATKA pitny 170g szt. 877
Jogurt Jogobella ZOTT 150g szt. 855
Jogurt naturalny 370g szt. 500
Jogurt FANTAZJA 122g szt. 1310
Masło EXTRA Koneckie 200g szt. 935
Margaryna PALMA 250g szt. 160
Mleko 2% 1l szt. 2830
Ser twardy typu GOUDA w plasterkach kg 135
Ser biały półtłusty ROLMLECZ 200g kg 220
Serek homogenizowany waniliowy ROLMLECZ 200g szt. 90
Serek DANIO 140g szt. 410
Śmietana 18% WŁOSZCZOWA 330g szt. 1665
Serek topiony śmietankowo-ziołowy szt. 200
Serek Almette 150g szt. 60
Śmietana kremówka 30% Łaciata szt. 40
4.2.5.) Wartość części: 42489,13 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-09-05 do 2023-06-16
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 15.1. Oferty będą oceniane według następujących kryteriów oceny ofert:
Kryterium Waga (pkt)
Cena brutto 60
Termin płatności faktury 40
a) Ocena ofert w kryterium „Cena brutto” zostanie dokonana według wzoru:
Cena = Najniższa cena
oferty spośród ofert niepodlegających odrzuceniu x 60 pkt
Cena oferty ocenianej
b) Ocena ofert w kryterium “Termin płatności faktury” zostanie przeprowadzona w następujący sposób:
Termin płatności faktury 14 dni 21 dni 30 dni
Ilość punktów 0 20 40
15.2. Obliczenia punktacji, zgodnie z wyżej wskazanymi kryteriami, zostaną dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
15.3. Jako najkorzystniejsza, w danej części, zostanie uznana oferta, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyska najwyższą łączną ocenę w wyżej wymienionych kryteriach oceny ofert dla danej części.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termon płatności
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Makrela wędzona kg 37
Filet rybny mrożony z MORSZCZUKA bez lodu kg 220
Filet rybny mrożony z MIRUNY bez lodu kg 180
Filet rybny mrożony SOLA bez lodu kg 190
4.2.5.) Wartość części: 20418,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-09-05 do 2023-06-16
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 15.1. Oferty będą oceniane według następujących kryteriów oceny ofert:
Kryterium Waga (pkt)
Cena brutto 60
Termin płatności faktury 40
a) Ocena ofert w kryterium „Cena brutto” zostanie dokonana według wzoru:
Cena = Najniższa cena
oferty spośród ofert niepodlegających odrzuceniu x 60 pkt
Cena oferty ocenianej
b) Ocena ofert w kryterium “Termin płatności faktury” zostanie przeprowadzona w następujący sposób:
Termin płatności faktury 14 dni 21 dni 30 dni
Ilość punktów 0 20 40
15.2. Obliczenia punktacji, zgodnie z wyżej wskazanymi kryteriami, zostaną dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
15.3. Jako najkorzystniejsza, w danej części, zostanie uznana oferta, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyska najwyższą łączną ocenę w wyżej wymienionych kryteriach oceny ofert dla danej części.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termon płatności
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Jaja duże kl. L szt. 6450
4.2.5.) Wartość części: 6131,15 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-09-05 do 2023-06-16
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 15.1. Oferty będą oceniane według następujących kryteriów oceny ofert:
Kryterium Waga (pkt)
Cena brutto 60
Termin płatności faktury 40
a) Ocena ofert w kryterium „Cena brutto” zostanie dokonana według wzoru:
Cena = Najniższa cena
oferty spośród ofert niepodlegających odrzuceniu x 60 pkt
Cena oferty ocenianej
b) Ocena ofert w kryterium “Termin płatności faktury” zostanie przeprowadzona w następujący sposób:
Termin płatności faktury 14 dni 21 dni 30 dni
Ilość punktów 0 20 40
15.2. Obliczenia punktacji, zgodnie z wyżej wskazanymi kryteriami, zostaną dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
15.3. Jako najkorzystniejsza, w danej części, zostanie uznana oferta, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyska najwyższą łączną ocenę w wyżej wymienionych kryteriach oceny ofert dla danej części.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termon płatności
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 8.3. Zamawiający nie wzywa do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz.U. z 2021 r. poz. 670), o ile wykonawca wskazał w jednolitym dokumencie dane umożliwiające dostęp do tych środków. Zamawiający wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, aktualnych na dzień złożenia następujących podmiotowych środków dowodowych potwierdzających:
8.4. brak podstaw wykluczenia:
a) oświadczenie wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy pzp, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów, z innym wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, albo oświadczenie o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej (wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 4 do SWZ)
b) odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, sporządzona nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji.
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
a) oświadczenie wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy pzp, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów, z innym wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, albo oświadczenie o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej (wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 4 do SWZ)
b) odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, sporządzona nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji.
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
7.1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
7.2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w Rozdziale 8 ust. 1, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
7.3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które dostawy wykonają poszczególni wykonawcy.
7.4. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
zgodnie z zał 3
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2022-07-25 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://uggielniow.ezamowienia.com/#/home
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-07-25 11:00
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni