Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
„ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO PRZEDSZKOLA MIEJSKIEGO NR 3 W IŁAWIE”
1.2.1 Dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Miejskiego nr 3 w Iławie”
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
polski
PAKIET I – ARTYKUŁY SPOŻYWCZE OGÓLNE - zał. nr 1A do SWZ; 3. Opis przedmiotu zamówienia:
1) Wszystkie produkty wchodzące w skład pakietów/części muszą charakteryzować się I Klasa jakości oraz być zgodne z obowiązującymi normami jakości;
2) produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;
3) wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;
4) wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego Zamawiający będzie rozumiał jako faktyczną łączną wielkością opakowania;
5) w przypadku zmiany wielkości opakowania, wprowadzonej przez producenta, zamawiający przewiduje zmianę sposobu konfekcjonowania z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na pisemny wniosek Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
6) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostaw, Zamawiający przewiduje dostawę odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
7) przedmiotem dostawy, nie mogą być produkty zawierające dodatki do żywności niewskazane w diecie dzieci;
8) Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;
9) Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;
10) Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego.
11) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ gramatury opakowania lub wagi produkty Zamawiający dopuszcza tolerancje (+/-) 5%.
12) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ wartości procentowej składnika, Zamawiający rozumie to jako wartość minimalną.
13) dostawy towaru:
a) jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 2A – 2H do SWZ,
b) dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,
c) częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ,
d) przy każdej dostawie mięsa i wędlin Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji),
e) Zamawiający nie posiada magazynów żywności, tym samym wymagana jest dyspozycyjność dowozu w trybie stałym, towar może być zamawiany z dnia na dzień, we wszystkie dni robocze tygodnia z obowiązkiem dostawy na następny dzień.
f) przez dostawę Zamawiający rozumie dostawę wyspecyfikowanych produktów, przystosowanym do tego celu środkiem transportu oraz ich rozładunek, wydanie, wniesienie i zeskładowanie do miejsca wskazanego przez Intendenta lub pracownika kuchni.
03142100-9 - Miód naturalny
15430000-1 - Tłuszcze jadalne
15610000-7 - Produkty przemiału ziarna
15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości
15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne
15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze
15850000-1 - Produkty z ciasta makaronowego
15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty
15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne
15981000-8 - Wody mineralne
Mięso i wędliny
Opis przedmiotu zamówienia:
1) Wszystkie produkty wchodzące w skład pakietów/części muszą charakteryzować się I Klasa jakości oraz być zgodne z obowiązującymi normami jakości;
2) produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;
3) wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;
4) wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego Zamawiający będzie rozumiał jako faktyczną łączną wielkością opakowania;
5) w przypadku zmiany wielkości opakowania, wprowadzonej przez producenta, zamawiający przewiduje zmianę sposobu konfekcjonowania z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na pisemny wniosek Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
6) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostaw, Zamawiający przewiduje dostawę odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
7) przedmiotem dostawy, nie mogą być produkty zawierające dodatki do żywności niewskazane w diecie dzieci;
8) Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;
9) Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;
10) Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego.
11) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ gramatury opakowania lub wagi produkty Zamawiający dopuszcza tolerancje (+/-) 5%.
12) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ wartości procentowej składnika, Zamawiający rozumie to jako wartość minimalną.
13) dostawy towaru:
a) jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 2A – 2H do SWZ,
b) dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,
c) częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ,
d) przy każdej dostawie mięsa i wędlin Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji),
e) Zamawiający nie posiada magazynów żywności, tym samym wymagana jest dyspozycyjność dowozu w trybie stałym, towar może być zamawiany z dnia na dzień, we wszystkie dni robocze tygodnia z obowiązkiem dostawy na następny dzień.
f) przez dostawę Zamawiający rozumie dostawę wyspecyfikowanych produktów, przystosowanym do tego celu środkiem transportu oraz ich rozładunek, wydanie, wniesienie i zeskładowanie do miejsca wskazanego przez Intendenta lub pracownika kuchni.
Owoce i warzywa
3. Opis przedmiotu zamówienia:
1) Wszystkie produkty wchodzące w skład pakietów/części muszą charakteryzować się I Klasa jakości oraz być zgodne z obowiązującymi normami jakości;
2) produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;
3) wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;
4) wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego Zamawiający będzie rozumiał jako faktyczną łączną wielkością opakowania;
5) w przypadku zmiany wielkości opakowania, wprowadzonej przez producenta, zamawiający przewiduje zmianę sposobu konfekcjonowania z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na pisemny wniosek Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
6) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostaw, Zamawiający przewiduje dostawę odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
7) przedmiotem dostawy, nie mogą być produkty zawierające dodatki do żywności niewskazane w diecie dzieci;
8) Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;
9) Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;
10) Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego.
11) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ gramatury opakowania lub wagi produkty Zamawiający dopuszcza tolerancje (+/-) 5%.
12) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ wartości procentowej składnika, Zamawiający rozumie to jako wartość minimalną.
13) dostawy towaru:
a) jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 2A – 2H do SWZ,
b) dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,
c) częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ,
d) przy każdej dostawie mięsa i wędlin Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji),
e) Zamawiający nie posiada magazynów żywności, tym samym wymagana jest dyspozycyjność dowozu w trybie stałym, towar może być zamawiany z dnia na dzień, we wszystkie dni robocze tygodnia z obowiązkiem dostawy na następny dzień.
f) przez dostawę Zamawiający rozumie dostawę wyspecyfikowanych produktów, przystosowanym do tego celu środkiem transportu oraz ich rozładunek, wydanie, wniesienie i zeskładowanie do miejsca wskazanego przez Intendenta lub pracownika kuchni.
03221000-6 - Warzywa
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
Ziemniaki
3. Opis przedmiotu zamówienia:
1) Wszystkie produkty wchodzące w skład pakietów/części muszą charakteryzować się I Klasa jakości oraz być zgodne z obowiązującymi normami jakości;
2) produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;
3) wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;
4) wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego Zamawiający będzie rozumiał jako faktyczną łączną wielkością opakowania;
5) w przypadku zmiany wielkości opakowania, wprowadzonej przez producenta, zamawiający przewiduje zmianę sposobu konfekcjonowania z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na pisemny wniosek Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
6) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostaw, Zamawiający przewiduje dostawę odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
7) przedmiotem dostawy, nie mogą być produkty zawierające dodatki do żywności niewskazane w diecie dzieci;
8) Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;
9) Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;
10) Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego.
11) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ gramatury opakowania lub wagi produkty Zamawiający dopuszcza tolerancje (+/-) 5%.
12) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ wartości procentowej składnika, Zamawiający rozumie to jako wartość minimalną.
13) dostawy towaru:
a) jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 2A – 2H do SWZ,
b) dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,
c) częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ,
d) przy każdej dostawie mięsa i wędlin Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji),
e) Zamawiający nie posiada magazynów żywności, tym samym wymagana jest dyspozycyjność dowozu w trybie stałym, towar może być zamawiany z dnia na dzień, we wszystkie dni robocze tygodnia z obowiązkiem dostawy na następny dzień.
f) przez dostawę Zamawiający rozumie dostawę wyspecyfikowanych produktów, przystosowanym do tego celu środkiem transportu oraz ich rozładunek, wydanie, wniesienie i zeskładowanie do miejsca wskazanego przez Intendenta lub pracownika kuchni.
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
Nabiał
3. Opis przedmiotu zamówienia:
1) Wszystkie produkty wchodzące w skład pakietów/części muszą charakteryzować się I Klasa jakości oraz być zgodne z obowiązującymi normami jakości;
2) produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;
3) wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;
4) wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego Zamawiający będzie rozumiał jako faktyczną łączną wielkością opakowania;
5) w przypadku zmiany wielkości opakowania, wprowadzonej przez producenta, zamawiający przewiduje zmianę sposobu konfekcjonowania z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na pisemny wniosek Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
6) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostaw, Zamawiający przewiduje dostawę odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
7) przedmiotem dostawy, nie mogą być produkty zawierające dodatki do żywności niewskazane w diecie dzieci;
8) Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;
9) Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;
10) Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego.
11) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ gramatury opakowania lub wagi produkty Zamawiający dopuszcza tolerancje (+/-) 5%.
12) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ wartości procentowej składnika, Zamawiający rozumie to jako wartość minimalną.
13) dostawy towaru:
a) jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 2A – 2H do SWZ,
b) dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,
c) częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ,
d) przy każdej dostawie mięsa i wędlin Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji),
e) Zamawiający nie posiada magazynów żywności, tym samym wymagana jest dyspozycyjność dowozu w trybie stałym, towar może być zamawiany z dnia na dzień, we wszystkie dni robocze tygodnia z obowiązkiem dostawy na następny dzień.
f) przez dostawę Zamawiający rozumie dostawę wyspecyfikowanych produktów, przystosowanym do tego celu środkiem transportu oraz ich rozładunek, wydanie, wniesienie i zeskładowanie do miejsca wskazanego przez Intendenta lub pracownika kuchni.
15500000-3 - Produkty mleczarskie
Pieczywo
3. Opis przedmiotu zamówienia:
1) Wszystkie produkty wchodzące w skład pakietów/części muszą charakteryzować się I Klasa jakości oraz być zgodne z obowiązującymi normami jakości;
2) produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;
3) wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;
4) wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego Zamawiający będzie rozumiał jako faktyczną łączną wielkością opakowania;
5) w przypadku zmiany wielkości opakowania, wprowadzonej przez producenta, zamawiający przewiduje zmianę sposobu konfekcjonowania z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na pisemny wniosek Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
6) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostaw, Zamawiający przewiduje dostawę odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
7) przedmiotem dostawy, nie mogą być produkty zawierające dodatki do żywności niewskazane w diecie dzieci;
8) Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;
9) Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;
10) Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego.
11) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ gramatury opakowania lub wagi produkty Zamawiający dopuszcza tolerancje (+/-) 5%.
12) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ wartości procentowej składnika, Zamawiający rozumie to jako wartość minimalną.
13) dostawy towaru:
a) jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 2A – 2H do SWZ,
b) dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,
c) częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ,
d) przy każdej dostawie mięsa i wędlin Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji),
e) Zamawiający nie posiada magazynów żywności, tym samym wymagana jest dyspozycyjność dowozu w trybie stałym, towar może być zamawiany z dnia na dzień, we wszystkie dni robocze tygodnia z obowiązkiem dostawy na następny dzień.
f) przez dostawę Zamawiający rozumie dostawę wyspecyfikowanych produktów, przystosowanym do tego celu środkiem transportu oraz ich rozładunek, wydanie, wniesienie i zeskładowanie do miejsca wskazanego przez Intendenta lub pracownika kuchni.
15610000-7 - Produkty przemiału ziarna
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
Jaja świeże
3. Opis przedmiotu zamówienia:
1) Wszystkie produkty wchodzące w skład pakietów/części muszą charakteryzować się I Klasa jakości oraz być zgodne z obowiązującymi normami jakości;
2) produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;
3) wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;
4) wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego Zamawiający będzie rozumiał jako faktyczną łączną wielkością opakowania;
5) w przypadku zmiany wielkości opakowania, wprowadzonej przez producenta, zamawiający przewiduje zmianę sposobu konfekcjonowania z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na pisemny wniosek Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
6) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostaw, Zamawiający przewiduje dostawę odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
7) przedmiotem dostawy, nie mogą być produkty zawierające dodatki do żywności niewskazane w diecie dzieci;
8) Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;
9) Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;
10) Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego.
11) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ gramatury opakowania lub wagi produkty Zamawiający dopuszcza tolerancje (+/-) 5%.
12) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ wartości procentowej składnika, Zamawiający rozumie to jako wartość minimalną.
13) dostawy towaru:
a) jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 2A – 2H do SWZ,
b) dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,
c) częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ,
d) przy każdej dostawie mięsa i wędlin Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji),
e) Zamawiający nie posiada magazynów żywności, tym samym wymagana jest dyspozycyjność dowozu w trybie stałym, towar może być zamawiany z dnia na dzień, we wszystkie dni robocze tygodnia z obowiązkiem dostawy na następny dzień.
f) przez dostawę Zamawiający rozumie dostawę wyspecyfikowanych produktów, przystosowanym do tego celu środkiem transportu oraz ich rozładunek, wydanie, wniesienie i zeskładowanie do miejsca wskazanego przez Intendenta lub pracownika kuchni.
03142500-3 - Jaja
Mrożonki i ryby
3. Opis przedmiotu zamówienia:
1) Wszystkie produkty wchodzące w skład pakietów/części muszą charakteryzować się I Klasa jakości oraz być zgodne z obowiązującymi normami jakości;
2) produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;
3) wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;
4) wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego Zamawiający będzie rozumiał jako faktyczną łączną wielkością opakowania;
5) w przypadku zmiany wielkości opakowania, wprowadzonej przez producenta, zamawiający przewiduje zmianę sposobu konfekcjonowania z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na pisemny wniosek Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
6) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostaw, Zamawiający przewiduje dostawę odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;
7) przedmiotem dostawy, nie mogą być produkty zawierające dodatki do żywności niewskazane w diecie dzieci;
8) Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;
9) Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;
10) Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego.
11) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ gramatury opakowania lub wagi produkty Zamawiający dopuszcza tolerancje (+/-) 5%.
12) W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ wartości procentowej składnika, Zamawiający rozumie to jako wartość minimalną.
13) dostawy towaru:
a) jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 2A – 2H do SWZ,
b) dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,
c) częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ,
d) przy każdej dostawie mięsa i wędlin Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji),
e) Zamawiający nie posiada magazynów żywności, tym samym wymagana jest dyspozycyjność dowozu w trybie stałym, towar może być zamawiany z dnia na dzień, we wszystkie dni robocze tygodnia z obowiązkiem dostawy na następny dzień.
f) przez dostawę Zamawiający rozumie dostawę wyspecyfikowanych produktów, przystosowanym do tego celu środkiem transportu oraz ich rozładunek, wydanie, wniesienie i zeskładowanie do miejsca wskazanego przez Intendenta lub pracownika kuchni.
15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Część 1 : Tak
Część 2 : Tak
Część 3 : Tak
Część 4 : Tak
Część 5 : Tak
Część 6 : Tak
Część 7 : Tak
Część 8 : Tak