IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej
(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin płatności faktury |
40,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data:
godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Nie
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym
(jeżeli dotyczy):
Zamawiający informuje, iż zgodnie z art. 8 w zw. z art. 96 ust. 3 ustawy Pzp oferty składane w postępowaniu o zamówienie publiczne są jawne i podlegają udostępnieniu od chwili ich otwarcia, z wyjątkiem informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2003 r. Nr 153, poz. 1503 z późn. zm.), jeśli Wykonawca w terminie składania ofert zastrzegł, że nie mogą one być udostępniane i jednocześnie wykazał, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa.
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
Zamawiający zaleca, aby informacje zastrzeżone, jako tajemnica przedsiębiorstwa były przez Wykonawcę złożone w oddzielnej wewnętrznej kopercie z oznakowaniem „tajemnica przedsiębiorstwa”, lub spięte (zszyte) oddzielnie od pozostałych, jawnych elementów oferty. Brak jednoznacznego wskazania, które informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa oznaczać będzie, że wszelkie dokumenty i informacje złożone wraz z ofertą są jawne.
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data:
2018-09-14, godzina:
10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do:
okres w dniach:
30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane
Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
Część nr: |
1 |
Nazwa: |
Pieczywo |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Chałka 300g szt. 70, Chleb mieszany pszenno-żytni 1000g szt. 1180, Chleb orkiszowy 400-450g szt. 900, Bułka drożdżówka szt.700, Bułka kajzerka 50g szt. 2799, Bułka połówkowa 100g szt. 140, Bułka wrocławska 400g szt.45, Rogal 100g szt. 300
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15810000-9,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-06-20
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
termin płatności faktury |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
Artykóły ogólnospożywcze |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Barszcz biały w butelce WELPIK500ml szt. 85, Barszcz biały Winiary szt.120, Bazylia PRYMAT 10g szt.50, Budyń śmietankowy DELECTA 64g szt.200, Bułeczki maślane ZŁOTY KŁOS szt. 220, Bułka tarta 500 g kg150, Ciasteczka owsiane BELVITA szt. 900, Chrzan POLONAISE 189g szt.60, Cukier kryształ 1 kg kg 195, Dżem ŁOWICZ różne smaki 280g szt. 190, Fasola biała JAŚ kg 140, Filet z makreli w pomidorach ŁOSOŚ 170g szt.34, Groch żółty łupany kg 80, Groszek konserwowy szt. 30,Herbata SAGA 50 szt.50, Herbata owocowa HERBAPOL 20 szt. 100, Kucharek 1 k szt. 20, Kakao naturalne DEKOMORENO 150g szt. 30, Kasza gryczana biała kg 220, Kasza kuskus kg 60, Kasza jęczmienna średnia kg 190, Kasza manna 500g szt. 10, Kawa INKA 150g szt. 27, Ketchup łagodny KOTLIN 450g szt. 56, Kisiel DELECTA różne smaki 58g szt. 430, Koncentrat pomidorowy 30% FRUBEX 185g szt.750, Kukurydza konserwowa DAWTONA 400g szt.45, Kwasek cytrynowy PRYMAT 20g szt. 27, Liście laurowe PRYMAT 6g szt. 20, Majeranek PRYMAT 8g szt. 60, Majonez KIELECKI 310ml szt. 50, Makaron nitki LUBELLA 500g szt. 240, Makaron świderki LUBELLA 500g szt. 59, Makaron spaghetti LUBELLA 500g szt. 550, Makaron wstążki LUBELLA 500g szt. 180, Mąka pszenna SZADKOWSKA TYP 480 kg 260, Miód prawdziwy wielokwiatowy 370g szt. 40, Mleczna kanapka KINDER szt. 850, Olej KUJAWSKI 1l` szt. 50, Olej KUJAWSKI 3l szt. 75, Ogórki konserwowe ROLNIK 900ml szt. 350, Oregano PRYMAT 10g szt. 50, Pałki kukurydziane szt. 190, Papryka ostra PRYMAT 20g szt. 20, Pieprz naturalny PRYMAT 20g szt. 220, Płatki CORN FLAKES, bezglutenowe 600g szt. 70, Płatki NESQUIK 500g szt. 95, Płatki CHEERIOS 500g szt. 95, Przyprawa w płynie Winiary 210g szt. 30, Przyprawa do kurczaka PRYMAT 30g` szt. 120, Ryż w saszetkach SARITO 400g szt. 380, Ryż długoziarnisty SOTTO 1000g kg 76, Rosół z drobiu Knorr w op.12 szt szt. 40, Sok LEON HORTEX 200ml szt. 1200, Sos do spaghetti ŁOWICZ 500g szt. 380, Szczaw ROLNIK 320 ml szt. 90, Sos pieczeniowy Winiary 30g Szt. 80, Sól o obniżonej zawartości sodu SANTE kg 220, Wafle ryżowe SONKO 130g szt. 200, Zacierka Babuni EKO-MAK szt. 150, Ziele angielskie PRYMAT 15g szt. 8, Zioła prowansalskie PRYMAT 10g szt. 50, Grzyby suszone kg 4
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-06-20
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
termin płatności faktury |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
3 |
Nazwa: |
Owoce i warzywa |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Banany kg 650, Brokuły szt. 90, Burak ćwikłowy kg 370, Cebula kg 52, Cytryna kg 28, Czosnek szt. 14, Gruszki kg 275, Jabłka konsumpcyjne kg 2560, Kalafior świeży szt. 80, Kapusta biała świeża kg 120, Kapusta czerwona kg 160, Kapusta pekińska kg 265, Kapusta Kiszona kg 180, Kiwi kg 25,. Koperek szt. 200, Mandarynki kg 220, Marchew kg 500, Ogórek kiszony kg 200, Ogórki zielone kg 190, Papryka świeża kg 96, Pieczarki kg 200, Pietruszka nać szt. 260, Pietruszka korzeń kg 117, Pomarańcza kg 355, Pomidory kg 190, Por kg 80, Rzodkiewka kg 120, Sałata szt. 240, Sałata lodowa szt. 10, Seler korzeń kg. 130, Szczypior świeży szt. 100, Śliwki kg 210, Truskawki kg. 105, Ziemniaki kg 3850, Fasolka szparagowa kg 100
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-06-20
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
termin płatności faktury |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
4 |
Nazwa: |
Mięso, wędliny, drób |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Boczek wędzony parzony kg 30, Filet z piersi kurczaka kg 374, Frankfurterki kg 22, Mięso gulaszowe drobiowe Kg 171, Kiełbasa dębnicka Kg 7, Kiełbasa wiejska kg 200, Kiełbasa szynkowa kg 12, Kurczak świeży kg 500, Łopatka wieprzowa b/k kg 275, Mięso mielone wieprzowo-wołowe kg 400, Ogonówka kg 7, Parówki SOKOŁÓW odtłuszczone kg 80, Pasztet z drobiu kg 22, Pasztet wieprzowy kg 8, Kiełbasa krakowska kg 5, Polędwica sopocka kg 7, Polędwica z indyka kg 8, Schab ze wsi kg 8, Schab b/k kg 260, Skrzydło z indyka kg 261, Szynka drobiowa gotowana kg 8, Szynka b/k kg 250, Szynka wiejska kg 24, Udko z kurczaka kg 590, Wątróbka drobiowa kg 50, Wołowina rosołowa Kg 34
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15100000-9, 15112000-6
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-06-20
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
termin płatności faktury |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
5 |
Nazwa: |
Produkty mleczarskie |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Jogurt GRATKA 115g szt. 1301, Jogurt GRATKA pitny 170g szt. 220, Jogurt Jogobella ZOTT 150g szt. 300, Jogurt naturalny 370g szt. 230, Jogurt FANTAZJA 122g szt. 800, Masło EXTRA Koneckie 200g szt. 850, Margaryna PALMA 250g szt. 110, Mleko 2% 1l szt. 2900, Ser twardy typu GOUDA w plasterkach kg 60, Ser biały półtłusty ROLMLECZ 200g kg 110, Serek homogenizowany waniliowy ROLMLECZ 200g szt. 50, Serek DANIO 160g szt. 800, Śmietana 18% WŁOSZCZOWA 400g szt. 1650
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-06-20
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
termin płatności faktury |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
6 |
Nazwa: |
Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Makrela wędzona kg 26, Filet rybny mrożony z PANGI bez lodu kg 380, Filet rybny mrożony z MIRUNY bez lodu kg 80, Filet rybny mrożony z DORSZA bez lodu kg 80
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15220000-6,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-06-20
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
termin płatności faktury |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Jaja duże kl. L szt. 5500
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03142500-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-06-20
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
termin płatności faktury |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: