IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Nie
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej
(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria |
Znaczenie |
Jakość |
60,00 |
Cena |
40,00 |
Cena |
100,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data:
godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w zakresie terminu realizacji zamówienia w przypadku powstania okoliczności których nie można było wcześniej przewidzieć a które uniemożliwiają realizację zamówienia w pożądanym terminie oraz w przypadku zmiany obowiązujących przepisów prawa związanych z przedmiotowym zamówieniem. Zmiany mogą być dokonywane tylko w formie pisemnej.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym
(jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data:
2019-08-07, godzina:
09:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do:
okres w dniach:
30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane
Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
1. Wykonawca ubiegając się o udzielenie zamówienia publicznego jest zobowiązany do wypełnienia wszystkich obowiązków formalno-prawnych związanych z udziałem w postępowaniu. Do obowiązków tych należą m.in. obowiązki wynikające z RODO , w szczególności obowiązek informacyjny przewidziany w art. 13 RODO względem osób fizycznych, których dane osobowe dotyczą i od których dane te wykonawca bezpośrednio pozyskał. Jednakże obowiązek informacyjny wynikający z art. 13 RODO nie będzie miał zastosowania, gdy i w zakresie, w jakim osoba fizyczna, której dane dotyczą, dysponuje już tymi informacjami (vide: art. 13 ust. 4). 2. Ponadto wykonawca będzie musiał wypełnić obowiązek informacyjny wynikający z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane przekazuje zamawiającemu i których dane pośrednio pozyskał, chyba że ma zastosowanie co najmniej jedno z włączeń, o których mowa w art. 14 ust. 5 RODO. 3. W celu zapewnienia, że wykonawca wypełnił ww. obowiązki informacyjne oraz ochrony prawnie uzasadnionych interesów osoby trzeciej, której dane zostały przekazane w związku z udziałem wykonawcy w postępowaniu, wykonawca zobowiązany jest do złożenia w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego oświadczenia o wypełnieniu przez niego obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO. – załącznik nr 16. Klauzula informacyjna Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że: - administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szkoła Podstawowa im. Mikołaja Reja w Rejowcu ul. Zwierzyńskiego 8A, 22-360 Rejowiec, reprezentowana przez Dyrektora - inspektorem ochrony danych osobowych w Szkole Podstawowej im. M. Reja w Rejowcu jest Pani/ Katarzyna Żółkiewska-Malicka; email: IODO@zeto.lublin.pl - Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego /dane identyfikujące postępowanie, np. nazwa, numer/ prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego; - odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp”; - Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; - obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; - w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; posiada Pani/Pan: − na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; − na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **; − na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***; − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; nie przysługuje Pani/Panu: − w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; − prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; − na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
Część nr: |
1 |
Nazwa: |
PIECZYWO |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Chleb zwykły pszenny krojony 550 g - 2400 szt.; Chleb razowy 0,35 kg (mąka żytnia typ 2000, pszenna typ 750) - 400 szt., Bułka zwykła długa 0,30 kg - 150 szt.; Bułka tarta - 160 kg; Bułka Graham nie mniej niż 60 g (mąka pszenna typ 850 lub 500, otręby pszenne) - 20 szt.; Chleb razowy 0,35 kg (mąka żytnia, mąka orkiszowa, płatki żytnie, ziarno słonecznika) - 200 szt.; Chleb razowy 0,35 kg (mąka pszenna, ostropest mielony, zakwas pszenny, ziarno słonecznika, siemię lniane) - 200 szt.; Chleb pszenno-żytni 0,35 kg (ziarna słonecznika, mąka pszenna, mąka żytnia) - 200 szt.; Chleb żytni 0,35 kg (mąka żytnia typ 720, naturalny zakwas) - 200 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-0, 15811000-6
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Jakość |
60,00 |
Cena |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Wykonawca zobowiązany jest DOSTARCZYĆ PRÓBKĘ PRODUKTÓW PODLEGAJĄCYCH OCENIE tj. Chleb pszenny 0,55 kg, Chleb razowy 0,35kg (mąka żytnia typ 2000, pszenna typ 750, Bułka tarta, Bułka graham (mąka pszenna 1850, 500, otręby pszenne). Wybór najkorzystniejszej oferty dokonany zostanie na podstawie dwóch kryteriów: jakim jest cena - 40 %. (max ilość pkt. 40) oraz jakość – 60 % (max ilość pkt 60 pkt). Sposób dokonywania oceny wg kryterium jakości decydować będą takie elementy jak: smak, zapach, konsystencja, wygląd zewnętrzny. Produkt z poz. 4 – bułka tarta zostanie poddany ocenie podczas procesu obróbki termicznej. Oceny jakości dokona trzyosobowy zespół biegłych – „Zespół degustacyjny”. Jakość zostanie określona przy pomocy zmysłów człowieka i dokonana zostanie w skali od 0 do 15 punktów, przy czym wartość punktowa „podkryteriów” będzie wynosić: smak – od 0 do 5 pkt.; zapach – do 0 do 4 pkt.; konsystencja (tekstura) od 0 do 3 pkt.; wygląd zewnętrzny od 0 do 3 pkt.
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
PRODUKTY MLECZARSKIE |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Twaróg półtłusty - 150 kg; Twarożek waniliowy 125 g (zawartość cukru do 15g) - 600 szt.; Masło roślinne 500 g (bez dodatku konserwantów sztucznych) - 250 szt.; Masło roślinne 250 g (bez dodatku konserwantów sztucznych) - 30 szt.; Margaryna zwykła 250g - 10 szt.; Masło śmietankowe 200g (min. 75% zawartości tłuszczu) - 40 szt.; Mleko 2% 1l - 500 szt.; Śmietana 18% 1kg - 400 szt.; Śmietana 12% 330ml - 200 szt.; Śmietana 18% 330 ml - 800 szt.; Jogurt naturalny 1kg 9% - 120 szt.; Jogurt naturalny 1 kg 2 % - 80 szt.; Jogurt owocowy 150 g różne smaki - 600 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15500000-3
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
3 |
Nazwa: |
MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Boczek wędzony - 20 kg; Filet z kurczaka - 500 kg; Kiełbasa cienka podwawelska min (80% mięsa) - 30 kg; Kurczak - 50 kg; Mięso wieprzowe b/kości – karkówka - 100kg; Kości wieprzowe - schabowe - 10 kg; Mięso wieprzowe b/kości – łopatka - 1400 kg; Mięso wołowe b/kości – polędwica - 30 kg; Korpusy drobiowe ze skrzydłami - 150 kg; Korpusy drobiowe ze skrzydłami - 150 kg; Mięso wieprzowe b/kości - schab - 600kg; Mięso wieprzowe b/kości - szynka 200 kg; Udka kurczaka - 50 kg; Podudzie kurczaka - 500 kg; Udziec kurczaka - 60 kg; Żeberka wieprzowe – paski - 30 kg; Wołowina, udziec bez kości - 30 kg; Filet z indyka świeży - 100 kg; Wołowina zrazowa świeża - 30 kg; Szponder wołowy - 50kg; Kura rosołowa - 10 kg; Szyja indyk - 10 kg; Antrykot wołowy z kością - 30 kg; Skrzydło indyk - 20 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15110000-2, 15130000-8
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
4 |
Nazwa: |
WARZYWA, OWOCE, KISZONKI |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Burak ćwikłowy - 400 kg; Młode liście z korzeniem buraka ćwikłowego w pęczkach - 20 szt.; Brokuł - 10 szt.; Cebula - 50 kg; Czosnek główka - 150 szt.; Fasola „Jaś” - 60 kg; Kalafior (średnia wielkość do 1 kg) - 10 szt. ; Kapusta biała (średnia wielkość do 3 kg) - 150 kg; Kapusta młoda główka (średnia wielkość do 1 kg) - 40 szt.; Kapusta kiszona - 300 kg; Kapusta pekińska (średnia wielkość do 50 dkg) - 100 kg; Koper pęczek - 200 szt.; Soczewica zielona - 10 kg; Marchew - 800 kg; Ogórek kiszony - 200 kg; Ogórek gruntowy lub szklarniowy - 300 kg; Pietruszka korzeń - 80 kg; Pieczarka - 50 kg; Papryka - 20 kg; Natka pietruszki - pęczek - 800 szt.; Pomidor - 200 kg; Rzodkiewka - pęczek - 50 szt.; Rzepa (czarna lub biała) - 60 kg; Seler - 100 kg; Sałata - 500 szt.; Szczypior - 50 szt.; Ziemniaki odmiana Bella Rossa lub równoważne - 2500 kg; Kiwi - 300 szt.; Rabarbar - 5 kg; Banan - 1000 kg; Gruszka - 200 kg; Jabłko - 1000 kg; Mandarynka - 500 kg; Pomarańcza - 500 kg; Śliwka - 200 kg; Ziemniak młody - 200 kg; Fasolka szparagowa żółta - 30 kg; Sałata lodowa - 150 szt.; Por średnia sztuka - 50 szt.; Bazylia - 10 szt.; Mięta - 10 szt.; Czerwona kapusta 1 kg -60 kg; Szpinak świeży liście - 10 kg; Cytryna 40 kg; Winogrono czerwone (pestkowy) - 30 kg; Truskawka - 10 kg; Arbuz - 30 kg; Pomidorki koktajlowe koszyczek 500g - 50 szt.; Borówka koszyczek 125 g - 50 szt.; Brzoskwinia koszyk 1 kg - 100 szt.; Nektarynka - 100 szt.; Cebula czerwona - 25 kg; Groch łupany - 20 kg; Ziemniaki jadalne żółte - 1000 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15330000-0, 03220000-9
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
5 |
Nazwa: |
MROŻONKI |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Szpinak mrożony liście 450g - 24 szt.; Ryba mrożona filet Sola - 100 kg; Fasolka szparagowa (żółta) mrożona 2,5 kg - 50 kg; Ryba mrożona filet Mintaj bez glazury - 20 kg; Ryba mrożona filet Miruna bez glazury - 200 kg; Włoszczyzna 2,5 kg - 5 szt.; Owoce mrożone 5-składnikowa mieszanka kompotowa 2,5 kg - 200 kg; Truskawka mrożona 2,5 kg - 200 kg; Groszek zielony mrożony 450 g - 100 szt.; Zupa pieczarkowa mrożona 450g - 100 szt.; Zupa grzybowa mrożona 450g - 60 szt.; Wiśnie mrożone 2,50 kg - 200 kg; Barszcz czerwony mrożony 450g - 120 szt.; Kalafior mrożony 2,5 kg - 30 kg; Brokuł mrożony 2,5 kg - 45 szt.; Fasolka szparagowa mrożona (zielona) 2,5 kg - 50 szt. ; Marchewka z groszkiem mrożona 2,5 kg - 100 szt.; Warzywa mrożone na patelni 5-składnikowe 2,5 kg - 100 szt.; Frytki karbowane 2,5 kg - 24 szt.; Marchew mrożona kostka (luz) 10 kg - 20 szt.; Ryba filet Dorsz mrożony Bałtycki - 200 kg; Ryba filet Czarniak - 100 kg; Paluszki rybne (pow. 50% ryby w składzie) - 100 kg; Warzywa na patelnię po meksykańsku 450g - 20 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15330000-0, 15200000-0
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
6 |
Nazwa: |
ARTYKUŁY GARMAŻERYJNE |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Pierogi z ziemniakami i serem - 600 kg; Pierogi z owocami - 60 kg; Kluski śląskie - 400 kg; Gołąbki z ryżem i mięsem - 250 kg; Kopytka - 240 kg; Naleśniki z serem - 165 kg; Pyzy z mięsem - 30 kg; Pyzy ziemniaczane - 240 kg; Uszka z pieczarkami - 20 kg; Pierogi z mięsem - 60 kg; Knedle ze serem białym - 250 kg; Kotlety jęczmienne - 60 kg; Pyzy z serem - 60 kg; Pierogi z kapustą i grzybami - 60 kg; Pierogi z kaszą i serem - 60 kg; Paszteciki - 60 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15800000-6
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
40,00 |
Jakość |
60,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Wybór oferty nastąpi na podstawie dwóch kryteriów: jakim jest cena - 40 %. (max ilość pkt. 40) oraz jakość – 60 % (max ilość pkt 60 pkt). Sposób dokonywania oceny wg kryterium jakości decydować będą takie elementy jak: smak, zapach, konsystencja, wygląd zewnętrzny. Oceny jakości dokona trzyosobowy zespół biegłych – „Zespół degustacyjny”. Jakość zostanie określona przy pomocy zmysłów człowieka i dokonana zostanie w skali od 0 do 12 punktów, przy czym wartość punktowa „podkryteriów” będzie wynosić: smak – od 0 do 4 pkt.; zapach – do 0 do 3 pkt.; konsystencja (tekstura) od 0 do 3 pkt.; wygląd zewnętrzny od 0 do 2 pkt. WYKONAWCA zobowiązany jest DOSTARCZYĆ PRÓBKĘ PRODUKTÓW PODLEGAJĄCYCH OCENIE tj. PIEROGI Z ZIEMNIAKAMI I SEREM, GOŁĄBKI Z RYŻEM I MIĘSEM, KOPYTKA, NALEŚNIKI Z SEREM, PASZTECIKI.
Część nr: |
7 |
Nazwa: |
RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE - produkty przemiału ziarna |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Mąka pszenna typ 450 i 500 -200 kg; Mąka ziemniaczana 500g lub 1 kg - 3 kg; Kasza jęczmienna - 100 kg; Kasza gryczana - 80 kg; Ryż (bez zawartości arsenu i pestycydów) - 100 kg; Makaron (100 % pszenicy durum) - 350 kg; Mąka razowa typ 2000 - 10 kg; Płatki kukurydziane o obniżonej zawartości soli 450g - 20 szt.; Kasza manna 1kg - 5 kg; Kasza kuskus 1kg - 20 kg; Kasza jaglana 1kg - 30 kg; Ryż brązowy 1kg - 20 kg; Makaron pełnoziarnisty z pszenicy durum 500g - 40 szt.; Kasza kukurydziana - 2 kg; Zacierka - 4 jajeczna 400g - 50 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15850000-1, 15610000-7
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
8 |
Nazwa: |
RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE: JAJA |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Jajka kurze klasa wagowa L - 2500 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03000000-1, 03142500-3
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
9 |
Nazwa: |
RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE - zioła, przyprawy |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Sól sodowo-potasowa - 10 kg; Mięta pieprzowa suszona 50g - 10 szt.; Carry przyprawa (100 % curry) 15g - 50 szt.; Curcuma przyprawa 10g - 40 szt.; Papryka ostra 22g - 40 szt.; Kolendra mielona 20g - 10 szt.; Pieprz kolorowy ziarno 50 g - 20 szt.; Zioła prowansalskie 10g - 10 szt.; Sól jodowana ważona 1 kg - 150 kg; Pietruszka suszona 400g - 2 szt. ; Koper suszony 200g - 2 szt.; Pieprz ziołowy (naturalny 100 %) 20g - 20 szt.; Majeranek 100g - 25 szt.; Liść laurowy 7g - 40 szt.; Ziele angielskie całe 500g - 2 szt.; Bazylia suszona 10g -30 szt.; Kminek mielony, ziarnka 20 g - 10 szt.; Papryka słodka 22g - 50 szt.; Goździki 20g - 10 szt.; Lubczyk 10g - 200 szt.; Cynamon 20 g -20 szt.; Pieprz mielony czarny 20g - 150 szt.; Musztarda 180g - 5 szt. ; Ziele angielskie 15 g -30 szt. ; Pietruszka suszona 120 g - 2 szt.; Pietruszka suszona 150 g - 2 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15870000-7
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
10 |
Nazwa: |
RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE – cukier i produkty pokrewne |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Cukier 1 kg - 400 kg; Miód (zawartość wody max 20%,zawartość cukrów prostych nie mniejsza niż 60% dla miodów nektarowych i 45 % w miodach spadziowych ,Zawartość sacharozy - nie może być w miodzie większa niż 10 % - 1kg; Ksylitol (100% ksylitol) 1 kg - 1kg; Czekolada mleczna Wedel truskawkowa 100g, o zawartości 50%czekolady mlecznej, nadzienie truskawkowe lub równoważna - 500 szt.; Cukier waniliowy 32g - 1 szt.; Syrop sok o ekstrakcie ogólnym nie mniejszym niż 65% 420 ml (smak: kiwi, pomarańcza, brzoskwinia, wiśnia, malina, truskawka, cytryna) Herbapol lub syrop sok (smak: pomarańcza, brzoskwinia, wiśnia, malina, truskawka, cytryna) Cymes lub równoważny - 1 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15830000-5, 15840000-8, 15320000-7
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
11 |
Nazwa: |
RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE – przetworzone owoce, warzywa, oleje i inne |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Koncentrat pomidorowy 900g (koncentrat pomidorowy min.30%)- 150 szt.; Koncentrat pomidorowy 200g (koncentrat pomidorowy min.30%) - 30 szt.; Chrzan w słoiczku 300g (bez dodatku konserwantów i barwników) - 30 szt.; Chrzan w słoiczku 200g (bez dodatku konserwantów i barwników) - 10 szt.; Szczaw w słoiczku 300g - 10 szt.; Kwasek cytrynowy 20g - 20 szt.; Ocet jabłkowy 0,5l (ocet jabłkowy naturalny) - 20 szt.; Kukurydza konserwowa 400g - 40 szt.; Oliwa z oliwek 1l - 5 szt.; Olej rzepakowy 5l (o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50 % i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40 %) - 50 szt.; Olej rzepakowy 1 l (o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50 % i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40 % ) - 20 szt.; Sok owocowo-warzywny (przecierowy zawartość owoców i warzyw min45% ) 3ooml. Różne smaki, zawartość cukru 11g Kubuś lub równoważny - 600 szt.; Sok owocowy w kartoniku 200 ml 600 szt.; Śliwka suszona bez pestek 150 g - 10 szt.; Żurawina suszona cała 500g - 4kg; Morela suszona 150g - 10 szt.; Rodzynki suszone 100 g - 10 szt.; Nasiona słonecznika wyłuskane 1 kg - 2 szt.; Sienie lniane 2kg; Nasiona dyni wyłuskane 100 g - 10 szt. Woda naturalna mineralna (nisko- lub średniomineralizowana , źródlana) 0,5 l - 300 szt.; Woda naturalna mineralna( nisko-lub średniomineralizowana , źródlana ) 1,5 l - 300 szt.; Majonez bez dodatku konserwantów sztucznych ( olej rzepakowy rafinowany, musztarda, woda, żółtka jaj kurzych 7%. W skład musztardy wchodzi: woda, ocet gorczyca, sól, cukier, przyprawy. 500ml - 50 szt.; Koncentrat barszcz czerwony 300ml - 20 szt.; Pomidory krojone w soku pomidorowym 400 g (pomidory 65%, zagęszczony sok pomidorowy(35%) - 200 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15890000-3, 15332000-4, 15331000-7
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
12 |
Nazwa: |
WYROBY CIASTKARSKIE |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Pączek z nadzieniem owocowym (cukier nie więcej niż 15g cukru w 100 g , 15 g tłuszczu w 100 g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku syropu glukozowo -fruktozowego i glukozowego)-300 szt.; Drożdżówka z nadzieniem owocowym (cukier nie więcej niż 15g cukru w 100 g , 15 g tłuszczu w 100 g produktu gotowego do spożycia) - 300 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15812100-4
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: