IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej
(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data:
godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Nie
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym
(jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data:
2020-11-27, godzina:
10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
jezyk polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do:
okres w dniach:
30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
Część nr: |
1 |
Nazwa: |
zadanie Nr 1 – dostawy artykułów spożywczych zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 2 do SIWZ. |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Dostawy dotyczą artykułów :- produkty przemiału ziarna (CPV 15610000-7) : kasze, płatki, ryż, mąka pszenna.- skrobia i produkty skrobiowe (CPV 15620000-0) : mąka ziemniaczana.- olej roślinny (CPV 154 11100-3) : olej jadalny uniwersalny.- oliwa z oliwek (CPV 15411110-6) : oliwa z oliwek.- pasztet (CPV 15131310-1) : pasztet drobiowy.- owoce, warzywa i podobne produkty (CPV 15300000-1) : dżemy, powidła, warzywaprzetworzone, soki, owoce suszone (śliwki), groch łuskany (połówki), fasola „Jaś”.- cukier i produkty pokrewne (CPV 15830000-5) : cukier biały, cukier waniliowy, cukierpuder, miód, syrop cukrowy.- makaron niegotowany (CPV 15851100-9) : makarony.- kawa, herbata i podobne produkty (CPV 15860000-4) : kawa zbożowa, herbata.- przyprawy i przyprawy korzenne (CPV 15870000-7) : sól, cynamon, czosnekgranulowany, gałka muszkatałowa, zioła prowansalskie (mieszanka), przyprawawarzywna do potraw, lubczyk suszony, pieprz, kwasek cytrynowy, aromaty do ciast,ocet, ketchup,majonez, musztarda, pieprz czarny, przyprawy ziołowe.- produkty dietetyczne (CPV 15882000-4) : chrupki kukurydziane bezglutenowe(naturalne i smakowe), kaszki ryżowo-owocowe (bezmleczne), kaszki mleczno-ryżowez owocami, kaszka mleczno-wielozbożowa wieloowocowa, produkty niskobiałkowe PKL,markizy z nadzieniem- różne produkty spożywcze i produkty suszone (CPV 15890000-3) : galaretki, kisiel,budyń, drożdże, proszek do pieczenia, aromaty, bułka tarta, barszcz biały, przyprawa dozup, kostki rosołowe, grzyby suszone.- kakao, czekolada i wyroby cukiernicze (CPV 15840000-8) : kakao, biszkopty,ciastka kruche, paluszki słone (smakowe), cukierki, czekolada, wafelki, herbatniki wczekoladzie.- owoce tropikalne (CPV 03222110 -7) : banany, kiwi.- owoce cytrusowe (CPV 03222200 – 5) : cytryny, mandarynki.- owoce pestkowe (CPV 03222330 – 5) : nektarynki, arbuzy, winogrona.Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 2 (formularzucenowym zadania Nr 1).
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15610000-7, 15620000-0, 15411100-3, 15131310-1, 15300000-1, 15830000-5, 15851100-9, 15860000-4, 15870000-7, 15882000-4, 15840000-8, 03222110-7
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
zadanie Nr 2 – dostawy artykułów mleczarskich zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 3 do SIWZ. |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Dostawy dotyczą artykułów :- śmietana (CPV 15512000-0) : śmietany 18%,- mleko w proszku (CPV 15511700-0) : mleko w proszku,- masło (CPV 15530000-2) : masła świeżego,- margaryna (CPV 15431100-9) : margaryny do smarowania, mixu tłuszczowego,- jogurt bez dodatków substancji smakowych (CPV 15551310-1) : jogurtównaturalnych,- jogurt z dodatkiem substancji smakowych (CPV 15551320-4) : jogurtów owocowych,deserów,- klasyfikowane produkty mleczarskie (CPV 15550000-8) : kefiru,- maślanka (CPV 15551500-0) : maślanki,- pasty serowe do smarowania (CPV 15545000-0) : serków homogenizowanychwaniliowych, serka wiejskiego i serów topionych,- ser twardy (CPV 15544000-3) : sera twardego gouda i edamskiego,- ser twarogowy (CPV 15542100-0) : twarogu półtłustego.Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 3 (formularzucenowym zadania Nr 2).
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15512000-0, 15511700-0, 15530000-2, 15431100-9, 15551320-4, 15551500-0, 15542100-0
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
3 |
Nazwa: |
zadanie Nr 3 – dostawy pieczywa zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 4 do SIWZ. |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Dostawy dotyczą artykułów :- chleb (CPV 15811100-7) : chleba zwykłego, chleba graham, chleba słonecznikowego,- bułeczki (CPV 15811400-0) : bułeczki pszenne, bułeczki graham.Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 4 (formularzucenowym zadania Nr 3).
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15811100-7, 15811400-0
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
4 |
Nazwa: |
zadanie Nr 4 – dostawy artykułów ciastkarskich i ciast zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 5 do SIWZ. |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Dostawy dotyczą artykułów :- wyroby ciastkarskie (CPV 15812100-4) : pączków,- ciasta (CPV 15812200-5) : ciast drożdżowych z makiem, ciast drożdżowych z serem,strucli makowej, babki piaskowej, piernika z powidłami.Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 5 (formularzucenowym zadania Nr 4).
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15812100-4, 15812200-5
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
5 |
Nazwa: |
zadanie Nr 5 – dostawy mięsa i wędlin zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 6 do SIWZ. |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Dostawy dotyczą artykułów :- drób (CPV 15112000-6) : kurczaka świeżego, filetów świeżych z kurczaka, korpusówmrożonych z kurczaka, udek świeżych z kurczaka,świeżego mięsa gulaszowegoz kurczaka- podroby (CPV 15114000-0) : świeżych wątróbek i żołądków z kurczaka,- wieprzowina (CPV 15113000-3) : świeżej słoniny, świeżej łopatki wieprzowej bez kości,świeżego schabu bez kości, świeżej karkówki bez kości ,- mięso wołowe (CPV 15111000-9) : świeżej łopatki wołowej bez kości,- wędliny drobiowe (CPV 15131135-0) : pasztetu drobiowego, parówki drobiowej(cienkiej), batonu drobiowego, polędwicy drobiowej, baleronu z indyka,- produkty wieprzowe (CPV 15131400-9) : kiełbasy : krakowskiej, szynkowej,toruńskiej, wiejskiej, zwyczajnej, pieczeni rzymskiej, pieczeni tyrolskiej, szynki wiejskiej,kaszani, kiszki pasztetowej, salcesonu wiejskiego, boczku wędzonego.Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 6 (formularzucenowym zadania Nr 5).
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15112000-6, 15114000-0, 15113000-3, 15111000-9, 15131135-0, 15131400-9
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
6 |
Nazwa: |
zadanie Nr 6 – dostawy artykułów rybnych zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 7 do SIWZ. |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Dostawy dotyczą artykułów :- ryby przetworzone i konserwowane (CPV 15200000-0) : filetów, płatów mrożonychz : morszczuka, mintaja, makreli wędzonej, śledzi solonych Matjas (filety), śledzi w oleju(filety), konserw rybnych : paprykarz szczeciński, śledź w pomidorach, filet z makreliw oleju, filet z makreli w pomidorach.Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 7 (formularzucenowym zadania Nr 6).
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15200000-0
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
7 |
Nazwa: |
zadanie Nr 7 – dostawy jaj zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 8 do SIWZ. |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Dostawy dotyczą artykułów :- jaja (CPV 03142500-3) : jaj kurzych.Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 8 (formularzucenowym zadania Nr 7).
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 03142500-3
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
8 |
Nazwa: |
zadanie Nr 8 – dostawy mrożonek zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 9 do SIWZ. |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Dostawy dotyczą artykułów :- warzywa mrożone (CPV 15331100-8) : mieszanki warzywnej, marchwi kostka, marchwiz groszkiem, kalafiora, fasolki szparagowej,- owoce przetworzone (CPV 15332100-5) : mieszanki kompotowej mrożonej, truskawekmrożonych.Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 9 (formularzucenowym zadania Nr 8).
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15331100-8, 15332100-5
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: