Sukcesywne dostawy przypraw, sosów, marynat, dodatków do dań do Ośrodka Przygotowań...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Sukcesywne dostawy przypraw, sosów, marynat, dodatków do dań do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu - postępowanie ponowne
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoWładysławowo
  • WojewództwoPomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - instytucja gospodarki budżetowej
  • Termin składania wniosków2024-03-26
  • ZamawiającyCentralny Ośrodek Sportu z siedzibą w Warszawie, (00-449), ul. Łazienkowska 6A, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie (84-120) ul. Żeromskiego 52
  • Data publikacji ogłoszenia2024-03-18
  • Numer ogłoszenia2024/BZP 00248655
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywne dostawy przypraw, sosów, marynat, dodatków do dań do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu - postępowanie ponowne

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Centralny Ośrodek Sportu z siedzibą w Warszawie, (00-449), ul. Łazienkowska 6A, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie (84-120) ul. Żeromskiego 52

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 14273335600035

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Żeromskiego 52

1.5.2.) Miejscowość: Władysławowo

1.5.3.) Kod pocztowy: 84-120

1.5.4.) Województwo: pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL634 - Gdański

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi.wladyslawowo@cos.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.cos.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - instytucja gospodarki budżetowej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

sport

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywne dostawy przypraw, sosów, marynat, dodatków do dań do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu - postępowanie ponowne

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-8b2d4cc2-e4fb-11ee-a01e-f641a8763d5f

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00248655

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-03-18

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00019710/08/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.3 Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych różnych do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-8b2d4cc2-e4fb-11ee-a01e-f641a8763d5f

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
7. Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia ani logowania.
8. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych.
9. Dokumenty elektroniczne, o których mowa w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych i przekazuje się jako załączniki.
10. W przypadku formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy Pzp, ww. regulacje nie będą miały bezpośredniego zastosowania. – nie dotyczy niniejszego postepowania
11. Informacje, oświadczenia lub dokumenty , inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej:
a. w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (i przekazuje się jako załącznik), lub
b. jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści wiadomości e-mail lub w treści „Formularza do komunikacji”).
12. Jeżeli dokumenty elektroniczne, przekazywane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, zawierają informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2020 r. poz. 1913 oraz z 2021 r. poz. 1655) wykonawca, w celu utrzymania w poufności tych informacji, przekazuje je w wydzielonym i odpowiednio oznaczonym pliku, wraz z jednoczesnym zaznaczeniem w nazwie pliku „Dokument stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa”.
13. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”).
Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
 administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Centralny Ośrodek Sportu, ul. Łazienkowska 6a, 00-449 Warszawa.
 Dane kontaktowe do Inspektora Ochrony Danych: iod@cos.pl, tel. 513790306 ;
 Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na ”Sukcesywne dostawy przypraw do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu - postępowanie ponowne” odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2021 r. poz. 1129 z późn. zm.), dalej „ustawa Pzp”;
 Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
 obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
 w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
 posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych *;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania):  nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: 15/2024

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia są Sukcesywne dostawy przypraw, sosów, marynat, dodatków do dań do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu - postępowanie ponowne
Kod CPV:
15870000-7 Przyprawy i przyprawy korzenne, 15871260-4 Sosy
2. dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w polskich normach przenoszących normy europejskie oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia, a wykonawca powinien posiadać atesty i/lub pozwolenia potwierdzające, że poprzez odpowiednie odniesienie dokładnie oznaczone produkty będące przedmiotem dostawy odpowiadają wskazanym normom. wymagane jest złożenie odpowiedniego oświadczenia o treści wskazanej w pkt. 8 podstawowego formularza ofertowego, a zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających powyższe okoliczności i jakość produktów przy danej dostawie
3. Szczegółowy zakres zamówienia przedstawiono w poniższej tabeli:

Lp. Nazwa oraz opis wymaganych cech danego asortymentu (kryteria stosowane w celu oceny równoważności) jm ilość
1. Sos podstawowy baza tak zwany Demi-Glace - bez dodatku glutaminianu sodu, bez konserwantow i sztucznych barwników, dobrze rozpuszcza się w gorącej wodzie, zachowuje swoją jakość (nie rozwarstwia się) podczas bemarowania. Opakowanie eurokontener maksimum a' 1 kg o wydajności minimum 20 litrów z 1 kg - typu Knor lub produkt równoważny ,cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu kg 4
2. SOS PIECZENIOWY -( w paście), intensywny, mięsy smak pieczeni, dobrze rozpuszcza się w gorącej wodzie, zachowuje swoją jakość (nie rozwarstwia się) podczas bemarowania. bez dodatku glutaminianu sodu i sztucznych barwników opakowanie eurokontener maksimum a'2 kg o wydajności minimum 7 litrów z 1 kg, typu Knor lub produkt równoważny,cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu kg 14
3. Sos typu – CAFE de PARIS - aromatyczny ziołowy sos o unikalnej recepturze, dobrze rozpuszcza się w gorącej wodzie, zachowuje swoją jakość, kremową konsystencję (nie rozwarstwia się) podczas bemarowania. opakowanie eurokontener maksimum a' 1 kg o wydajności minimum 5 litrów z 1 kg, nie zawiera glutaminianu, sztucznych barwników i konserwantów typu Knor lub produkt równoważny,cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu kg 16
4. sos Chili słodko-pikantny -dodatek do ryb,drobiu,aromatyczny,pikantny opakowanie max 1 kg typu Tao-Tao lub produkt rownoważny,cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu kg 60
5. Baza do sosu typu - FIX DO POTRAW CHIŃKICH - dobrze rozpuszcza się w gorącej wodzie, zawiera kompozycję warzyw i przypraw charakterystycznych dla potraw z dalekiego wschodu. opakowanie eurokontener maksimum a' 1 kg o wydajności minimum 11,0 litrów z 1 kg typu Knor lub produkt równoważny,cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu kg 15
6 GRZANKI ZIOŁOWO-CZOSNKOWE-skład:kostki chleba pszennego 64,2%/mąka pszenna/olej rzepakowy,sól.drożdze,tłuszcz palmowy,aromaty/czosnkowy 4,5%,ziołowy-2%/w tym seler/przeciwutleniacz/wyciągi z rozmarynu/- opakowanie karton lub folia max 1 kg typu Knor lub produkt rownoważny kg 170
7 Cebulka prażona-pokrojona z cząstki cebulka,poddana działaniu wysokiej temperatury,składniki: cebula,olej palmowy,mąka pszenna,sół,rumiana barwa,chrupka konsystencja-dodatek do smażonych mięs,ryb,ziemniaków, czytelna etykieta z nazwą produktu,skład,waga,termin przydatności,numer partii,producent,kraj pochodzenia produktu,termin przydatności -co najmniej 3 miesiące od dnia dostarczenia do Zamaiającego - opakowanie max 1000 g kg 20
8 Pulpa pomidorowa typu - TOMATO PRONTO – gęsta o intensywnej czerwonej barwie, z najlepszych jakościowo odmian czerwonych pomidorów. opakowanie puszka maksimum a' 2,00 kg typu Knorr lub produkt równoważny,cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu kg 120
9 KONCENTRAT POMIDOROWY 30% - Produkowany z pomidorów pierwszej jakości, nie zawiera skórek i nasion. Zawiera 30% pomidorów w suchej masie. opakowanie puszka lub opakowanie szklane/cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu/ maksimum a' 1kg typu złoty Bażant,Pudliszki,Łowicz , lub produkt rownoważny -należy załączyć kartę charakterystyki producenta kg 180
10 Pomidory bez skórki - krojone lub w całości, opakowanie puszka 2-3 kg netto-należy podać cenę netto za surowiec bez zalewy typu Dawtona ,Pudliszki,Łowicz lub produkt równoważny,cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu kg 300
11 Pasta o aromatycznej kompozycji przypraw połączonych z tłuszczem i solą typu - PRIMERBA BAZYLIOWA – skład: olej roślinny bazylia (min 36%) substancje wzmacniające smak i zapach. Bez konserwantów i sztucznych barwników opakowanie maksimum a' 0,5 kg tupu Knor lub produkt równoważny kg 9
12 Pasta o aromatycznej kompozycji przypraw połączonych z tłuszczem i solą typu - PRIMERBA CZERWONE PESTO – skład: olej roślinny, koncentrat pomidorowy (min 12%), bazylia (min 10%), sól, substancja wzmacniająca smak i zapach. Bez konserwantów i sztucznych barwników. opakowanie maksimum a' 0,5 g typu Knor lub produkt równoważny kg 4
13 Pasta o aromatycznej kompozycji przypraw połączonych z tłuszczem i solą typu - PRIMERBA GRZYBOWA - skład: olej roślinny, pieczarki (min 22%), sól, tłuszcz roślinny utwardzony, substancja wzmacniająca smak i zapach. Bez konserwantów i sztucznych barwników. opakowanie maksimum a' 0,5 kg typu Knor Lub produkt rownoważny kg 3
14 Sos typu BARBECUE- sos o aromacie wędzonych śliwek i dymu z ogniska opakowanie max 1 kg -termin przydatności co najmniej 3 miesiące od daty dostawy,typu Dawtona,Fanex lub produkt rownoważny,cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu kg 30
15 Sos typu - HOLENDERSKI - dobrze rozpuszcza się w zimnej wodzie, jasno zółty sos o wyrazistym maślano-winnym smaku, zachowuje swoją jakość (nie rozwarstwia się) podczas bemarowania. bez dodatku glutaminianu sodu, bez konserwantow i sztucznych barwników, opakowanie eurokontener 1 kg o wydajności min 6l z 1 kg typu Knor lub produkt rownoważny,cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu kg 3
c.d. w pkt. "Informacje dodatkowe"

4.2.6.) Główny kod CPV: 15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowy

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

oświadczenie według pkt. 8 załącznika nr 2 oraz karty charakterystyki produktów wskazanych w lp. 9,16 i 44 tabeli asortymentowej

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak

5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:

oświadczenie według pkt. 8 załącznika nr 2 oraz karty charakterystyki produktów wskazanych w lp. 9,16 i 44 tabeli asortymentowej

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Inne środki dowodowe (nie wynikające z ustawy Prawo zamówień publicznych) – Zamawiający przed podpisaniem umowy wzywa wykonawcę, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, do złożenia w wyznaczonym terminie, aktualnego na dzień złożenia, oświadczenia na potwierdzenie braku podstaw wykluczenia z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. (Dz.U. z 2023 r. poz. 1497) o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 PZP oraz oświadczenie na potwierdzenie braku podstaw wykluczenia z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. (Dz.U. z 2023 r. poz. 1497) o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

ZMIANA UMOWY
1. Strony dopuszczają możliwość zmiany umowy w trakcie jej wykonywania w zakresie zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT) na podstawie odrębnych przepisów, które wejdą w życie po dniu zawarcia umowy, od dnia dokonania zmian przepisów w tym zakresie, proporcjonalnie do wprowadzonych zmian przepisów,
2. Wniosek o dokonanie zmiany Umowy należy przedłożyć na piśmie, a okoliczności stanowiące podstawę zmiany Umowy powinny być uzasadnione, a w miarę możliwości również udokumentowane przez Wykonawcę.
3. Zmiany Umowy, za wyjątkiem zmiany ustawowej stawki podatku od towarów i usług (VAT), o której mowa w ust. 1, nie mogą skutkować wzrostem cen jednostkowych brutto w ramach przedmiotu umowy.
4. Zmiana postanowień zawartej Umowy może nastąpić za zgodą obu Stron wyrażoną na piśmie, pod rygorem nieważności

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-03-26 08:00

8.2.) Miejsce składania ofert: platforma e-zamówienia

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-03-26 08:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-04-24

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

c.d. opisu przedmiotu zamówienia
16 Zakwas do żurku-należy załączyć kartę charakterystyki producenta litr 50
17 AUSZPIK – naturalny bez konserwantów, kg 7
18 Sos sojowy typu kikkoman-skład-woda,ziarno soi,pszenica,sól,słony,intensywny z nutką słodyczy smak - Opakowanie max. 1 l ,cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu litr 16
19 Sos sojowy ciemny - do zup, marynat i sosów. Opakowanie a' 500 - 1000ml. Cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu litr 20
20 Pikantny sos z chili litr 12
21 Przyprawa typu - MARYNATA PREMIUM - do drobiu; gruboziarnista, z solą morską, mieszanka czerwonej papryki, czosnku, marchwi, rozmarynu, oliwy z oliwek, pieprzu cayenne, nasion kolendry, kozieradki, liści pietruszki, kurkumy i gorczycy, bez sztucznych barwników, bez glutaminianu, bez konserwantów. opakowanie PET maksimum a' 1 kg typu Knor lub produkt rownoważny kg 40
22 Przyrawa typu - MARYNATA PREMIUM-kg 15
23 Przyprawa typu - MARYNATA PREMIUM - do wieprzowiny; mieszanka czosnku, cebuli, marchwi, bazylii, skórki pomarańczowej, natki pietruszki i szałwii. Zawiera sól morską oraz oliwę z oliwek. bez glutaminianu, bez konserwantów, bez sztucznych barwników opakowanie PET maksimum a' 1 kg typu Knor lub produkt rownoważny kg 12
24 Przyprawa typu - MARYNATA PREMIUM- do wołowiny; mieszanka czosnku, gorczycy, kolendry, papryki, chili, kminku, gałki muszkatołowej i nasion selera. Zawiera sól morską oraz oliwę z oliwek. bez glutaminianu, bez konserwantów, bez sztucznych barwników opakowanie PET maksimum a' 1 kg typu Knor lub produkt równoważny kg 10
25 ZIOŁA PROWANSALSKIE -kg 2
26 ROZMARYN - kg 1,5
27 MAJERANEK SUSZONY- o wyrazistym smaku i zapachu,,opakowanie max 250 g kg 4
28 BAZYLIA kg 2
29 TYMIANEK suszony-przyjemny,lekko ostry aromat,gorzkawy smak,opakowanie torebka o wadze max 10 g. kg 2
30 PAPRYKA SŁODKA, MIELONA – Koloru ciemnoczerwonego, bez grudek, drobno mielona, O wyraźnym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy. opakowanie a' 0,5-1,0 kg kg 10
31 PIEPRZ CZARNY, MIELONY - Drobno mielony, bez grudek, o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie a' 0,5-1,0 kg kg 15
32 LIŚĆ LAUROWY suszony-charakterycuje się przyjemnym smakiem oraz korzenno-gorzkim zapachem,opakowanie max 25 g firmy Prymat lub produkt równoważny kg 2
33 ZIELE ANGIELSKIE - o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie 350-800g kg 2
34 SÓL WARZONA JODOWANA - spożywcza okg 350
35 Przyprawa typu – Delikt Przyprawa warzywna Szefa Kuchni – mieszanka przypraw i warzyw nie zawiera konserwantów i sztucznych barwiników. kg 120
36 Cynamon mielony – Drobno mielony, bez zbryleń, o charakterystycznym smaku słodkawo-korzennym,barwie i zapachu typowym dla tej przyprawykg 3
37 Kminek mielony - o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie 250-500 g kg 1
38 Curry – drobno mielona, kg 2
39 Przyprawa typu - Przyprawa do flaków - sól, warzywa suszone (marchew, czosnek, cebula, pasternak, liście selera), kg 1
41 Przyprawa typu - Delikat przyprawa do gyrosa– kg 2
42 Przyprawa w płynie typu - Delikat litr 120
43 Gałka muszkatołowa-kg 1
44 Przyprawa uniwersalna Delikat bez dodatku soli /jodowanej,morskiej/ i glutamianu sodu -opakowanie max 3 kg,cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu,należy załączyć aktualną kartę charakterysrystyki producenta oferowanego produktu kg 50
45 Gęsty sos na bazie pomidorów,z warzywami kg 20
46 kurkuma mielona kg 2
47 Pieprz kolorowy kg 1
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę wykonanie i dostarczenie opakowań kartonowych i etykiet - Pruszcz Gdański
  • Lokalizacja zleceniapomorskie
  • Data dodania30-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę wykonanie i dostarczenie opakowań kartonowych i etykiet. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.