Sukcesywne dostawy przypraw, sosów i dresingów wraz z usługą transportu do Ośrodka...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Sukcesywne dostawy przypraw, sosów i dresingów wraz z usługą transportu do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoWładysławowo
  • WojewództwoPomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoInny
  • Termin składania wniosków2020-12-11
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyCentralny Ośrodek Sportu w Warszawie, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich im. Feliksa Stamma we Władysławowie
  • Data publikacji ogłoszenia2020-12-03
  • Numer ogłoszenia761612-N-2020
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 761612-N-2020 z dnia 03.12.2020 r.

Centralny Ośrodek Sportu w Warszawie, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich im. Feliksa Stamma we Władysławowie: Sukcesywne dostawy przypraw, sosów i dresingów wraz z usługą transportu do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Centralny Ośrodek Sportu w Warszawie, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich im. Feliksa Stamma we Władysławowie, krajowy numer identyfikacyjny 32790700060000, ul. Żeromskiego  52 , 84-120  Władysławowo, woj. pomorskie, państwo Polska, tel. 586 746 314, e-mail przetargi.wladyslawowo@cos.pl, faks 586 746 350.
Adres strony internetowej (URL): www.bip.cos.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny (proszę określić):
Instytucja gospodarki budżetowej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
www.bip.cos.pl

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
www.bip.cos.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
Wymagane jest złożenie oferty w formie pisemnej za pośrednictwem operatora pocztowego, osobiście lub za pośrednictwem posłańca
Adres:
Centralny Ośrodek Sportu, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie, ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy przypraw, sosów i dresingów wraz z usługą transportu do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie
Numer referencyjny: 35/2020
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Dostawy sukcesywne (zamówienia częściowe) na przyprawy, sosy, dresingi i podobne półprodukty do przygotowania potraw. Wartość szacunkowa zamówienia nie przekracza kwoty określonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 20195 r. poz.1843 ze. zm.). 3.1. Dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich normach przenoszących normy europejskie oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia, a Wykonawca powinien posiadać atesty i/lub pozwolenia potwierdzające, że poprzez odpowiednie odniesienie dokładnie oznaczone produkty będące przedmiotem dostawy odpowiadają określonym normom. Wymagane jest złożenie odpowiedniego oświadczenia o którym mowa w pkt. 6.3. SIWZ, a Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających powyższe okoliczności i jakość produktów przy danej dostawie.

II.5) Główny kod CPV: 15870000-7
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15871260-4
15891000-0
15872400-5
15872000-1
15833100-7
15893200-6
15411200-9
60100000-9


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:  12   lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia:
Okres w miesiącach Okres w dniach Data rozpoczęcia Data zakończenia
12

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Nie Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Nie
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
Oświadczenie o treści wskazanej pkt. 5 , Załącznika nr 3 do SIWZ– Formularz oferty
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy oraz, w przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, dowody potwierdzające, że powiązania z innym wykonawcą uczestniczącym w niniejszym postępowaniu, nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu – oświadczenie to składa wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy PZP
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
Cena 100,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
ZMIANA UMOWY1. Strony dopuszczają następujące możliwości zmiany umowy w trakcie jej wykonywania:.a) w zakresie stawki VATb) w przypadku nieosiągnięcia całkowitej wartości wynagrodzenia Wykonawcy, o którym mowa w § 5 ust. 1, w okresie, o którym mowa w § 2 ust. 1, Strony dopuszczają możliwość zmiany terminu obowiązywania Umowy do czasu osiągnięcia kwoty wynagrodzenia wskazanej w § 5 ust. 1, jednak nie dłużej niż do dwóch miesięcy.2. Wniosek o dokonanie zmiany Umowy należy przedłożyć na piśmie a okoliczności stanowiące podstawę zmiany Umowy powinny być uzasadnionej miarę możliwości również udokumentowane przez Wykonawcę.3. Zmiany Umowy nie mogą skutkować wzrostem cen brutto przedmiotu umowy.4. Zmiana postanowień zawartej Umowy może nastąpić za zgodą obu Stron wyrażoną na piśmie, pod rygorem nieważności.5. W razie wystąpienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie Umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia Umowy, Zamawiający może odstąpić od Umowy w terminie 30 dni od powzięcia wiadomości o powyższych okolicznościach. W takim wypadku Wykonawca może żądać jedynie wynagrodzenia należnego mu z tytułu wykonania części Umowy§ 9.Szczególne rozwiązania związane z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19 (zapisy poniższe obowiązują tylko w okresie ogłoszonych stanu wyjątkowego, w szczególności stanu zagrożenia epidemiologicznego i stanu epidemii oraz stanu klęski żywiołowej)1. Strony niniejszej umowy niezwłocznie, wzajemnie informują się o wpływie okoliczności związanych z wystąpieniem COVID-19 na należyte wykonanie niniejszej umowy, o ile taki wpływ wystąpił lub może wystąpić. Strony umowy potwierdzają ten wpływ dołączając do informacji, o której mowa w zdaniu pierwszym, oświadczenia lub dokumenty, które mogą dotyczyć w szczególności: 1) nieobecności pracowników lub osób świadczących pracę za wynagrodzeniem na innej podstawie niż stosunek pracy, które uczestniczą lub mogłyby uczestniczyć w realizacji zamówienia; 2) decyzji wydanych przez Głównego Inspektora Sanitarnego lub działającego z jego upoważnienia państwowego wojewódzkiego inspektora sanitarnego, w związku z przeciwdziałaniem COVID-19, nakładających na wykonawcę obowiązek podjęcia określonych czynności zapobiegawczych lub kontrolnych; 3) poleceń lub decyzji wydanych przez wojewodów, ministra właściwego do spraw zdrowia lub Prezesa Rady Ministrów, związanych z przeciwdziałaniem COVID-19, o których mowa w art. 11 ust. 1-3 ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz.U. z 2020 r. poz. 374 z późn. zm.) ; 4) wstrzymania dostaw produktów, komponentów produktu lub materiałów, trudności w dostępie do sprzętu lub trudności w realizacji usług transportowych; 5) innych okoliczności, które uniemożliwiają bądź w istotnym stopniu ograniczają możliwość wykonania umowy; 6) okoliczności, o których mowa w pkt 1-5, w zakresie w jakim dotyczą one podwykonawcy lub dalszego podwykonawcy. 7) W przypadku wykonawców mających siedzibę lub wykonujących działalność związaną z realizacją umowy poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, w miejsce dokumentów, o których mowa w ust. 1 pkt 1-5, składa się dokumenty wydane przez odpowiednie instytucje w tych krajach lub oświadczenia tych wykonawców. Dokumenty te winne zostać dostarczone wraz z tłumaczeniem na jeżyk polski. 2. Każda ze stron umowy, o której mowa w ust. 1, może żądać przedstawienia dodatkowych oświadczeń lub dokumentów potwierdzających wpływ okoliczności związanych z wystąpieniem COVID-19 na należyte wykonanie niniejszej umowy. 3. Strona umowy, o której mowa w ust. 1, na podstawie otrzymanych oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w ust. 1 i 2, w terminie 14 dni od dnia ich otrzymania, przekazuje drugiej stronie swoje stanowisko, wraz z uzasadnieniem, odnośnie do wpływu okoliczności, o których mowa w ust. 1, na należyte jej wykonanie. Jeżeli strona umowy otrzymała kolejne oświadczenia lub dokumenty, termin liczony jest od dnia ich otrzymania. 4. Zamawiający, po stwierdzeniu, że okoliczności związane z wystąpieniem COVID-19, o których mowa w ust. 1, mogą wpłynąć lub wpływają na należyte wykonanie umowy, o której mowa w ust. 1, może w uzgodnieniu z wykonawcą dokonać zmiany umowy, o której mowa w art. 144 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, w szczególności przez: 1) zmianę terminu wykonania umowy lub jej części, lub czasowe zawieszenie wykonywania umowy lub jej części, 2) zmianę sposobu wykonywania usług dostaw, 3) zmianę zakresu świadczenia wykonawcy i odpowiadającą jej zmianę wynagrodzenia lub sposobu rozliczenia wynagrodzenia wykonawcy - o ile wzrost wynagrodzenia spowodowany każdą kolejną zmianą nie przekroczy 50% wartości pierwotnej umowy. 5. Jeżeli niniejsza umowa zawiera postanowienia korzystniej kształtujące sytuację wykonawcy, niż wynikałoby to z ust. 4, do zmiany umowy stosuje się te postanowienia, z zastrzeżeniem, że okoliczności związane z wystąpieniem COVID-19, o których mowa w ust. 1, nie mogą stanowić samodzielnej podstawy do wykonania umownego prawa odstąpienia od umowy. 6. W zakresie postanowień dotyczących kar umownych lub odszkodowań z tytułu odpowiedzialności za niewykonanie lub nienależyte wykonanie niniejszej umowy z powodu oznaczonych okoliczności, - strona umowy, o której mowa w ust. 1, w stanowisku, o którym mowa w ust. 3, przedstawia wpływ okoliczności związanych z wystąpieniem COVID-19 na należyte jej wykonanie oraz wpływ okoliczności związanych z wystąpieniem COVID-19, na zasadność ustalenia i dochodzenia tych kar lub odszkodowań, lub ich wysokość. 7. Wykonawca i podwykonawca, po stwierdzeniu, że okoliczności związane z wystąpieniem COVID-19, mogą wpłynąć lub wpływają na należyte wykonanie łączącej ich umowy, która jest związana z wykonaniem zamówienia publicznego lub jego części, uzgadniają odpowiednią zmianę tej umowy, w szczególności mogą zmienić termin wykonania umowy lub jej części, czasowo zawiesić wykonywanie umowy lub jej części, zmienić sposób wykonywania umowy lub zmienić zakres wzajemnych świadczeń. 8. W przypadku dokonania zmiany umowy, o której mowa w ust. 1, jeżeli zmiana ta obejmuje część zamówienia powierzoną do wykonania podwykonawcy, wykonawca i podwykonawca uzgadniają odpowiednią zmianę łączącej ich umowy, w sposób zapewniający, że warunki wykonania tej umowy przez podwykonawcę nie będą mniej korzystne niż warunki wykonania umowy, o której mowa w ust. 1, zmienionej zgodnie z ust. 4. 9. Przepisy ust. 7 i 8 stosuje się do umowy zawartej między podwykonawcą a dalszym podwykonawcą. 10. W okresie obowiązywania stanu zagrożenia epidemicznego albo stanu epidemii oraz związanych z nimi ograniczeń w przemieszczaniu się, umowy w sprawie zamówienia publicznego zawierane są pod rygorem nieważności w formie pisemnej, albo za zgodą zamawiającego w postaci elektronicznej opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):
Klauzula informacyjna z art. 13 RODO Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:  administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Centralny Ośrodek Sportu, ul. Łazienkowska 6a, 00-449 Warszawa.  Dane kontaktowe do Inspektora Ochrony Danych: iod@cos.pl, tel. 513790306 ; Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na Sukcesywne dostawy przypraw, sosów i dresingów wraz z usługą transportu do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie; odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 1843), dalej „ustawa Pzp”;  Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;  w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; posiada Pani/Pan:− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych *;− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **; − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; nie przysługuje Pani/Panu:− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. * Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 11.12.2020, godzina: 11:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: Cześć I: Rosoły, zupy, sosy, dresingi, tłuszcze, dodaki do dań, desery
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Sos podstawowy baza tak zwany Demi-Glace - bez dodatku glutaminianu sodu, bez konserwantow i sztucznych barwników, dobrze rozpuszcza się w gorącej wodzie, zachowuje swoją jakość (nie rozwarstwia się) podczas bemarowania Opakowanie eurokontener maksimum a' 1 kg o wydajności minimum 20 litrów z 1 kg - typu Knor lub produkt równoważny kg 202 SOS PIECZENIOWY -( w paście), intensywny, mięsy smak pieczeni, dobrze rozpuszcza się w gorącej wodzie, zachowuje swoją jakość (nie rozwarstwia się) podczas bemarowania bez dodatku glutaminianu sodu i sztucznych barwników opakowanie eurokontener maksimum a'2 kg o wydajności minimum 7 litrów z 1 kg, typu Knor lub produkt równoważny kg 203 Sos typu – CAFE de PARIS - aromatyczny ziołowy sos o unikalnej recepturze, dobrze rozpuszcza się w gorącej wodzie, zachowuje swoją jakość, kremową konsystencję (nie rozwarstwia się) podczas bemarowania opakowanie eurokontener maksimum a' 1 kg o wydajności minimum 5 litrów z 1 kg, nie zawiera glutaminianu, sztucznych barwników i konserwantów typu Knor lub produkt równoważny- kg 244 Sos sałatkowy typu paprykowy-ntensywny aromat papryki,natki pietruszki,siekanego czosnku-wydajnośc 100 gr produktu-1 litr gotowego sosu,opakowanie min 500 gr ,typu Knor lub produkt równoważny kg 45 sos Chili słodko-pikantny -dodatek do ryb,drobiu,aromatyczny,pikantny opakowanie max 1 kg typu Tao-Tao lub produkt równoważny kg 206 Sos typu -SOS Z ZIELONYM PIEPRZEM – dobrze rozpuszcza się w gorącej wodzie, pikantny, ciemny pieczeniowy sos z kawałkami zielonego pieprzu zachowuje swoją jakość (nie rozwarstwia się) podczas bemarowania bez dodatku glutaminianu sodu, bez konserwantow i sztucznych barwników, opakowanie eurokontener maksimum a' 1,5 kg o wydajności minimum 6,5 litra z 1 kg - typu Knor lub produkt równoważny kg 107 Baza do sosu typu - FIX DO POTRAW CHIŃKICH - dobrze rozpuszcza się w gorącej wodzie, zawiera kompozycję warzyw i przypraw charakterystycznych dla potraw z dalekiego wschodu opakowanie eurokontener maksimum a' 1 kg o wydajności minimum 11,0 litrów z 1 kg typu Knor lub produkt równoważny kg 208 GRZANKI ZIOŁOWO-CZOSNKOWE- opakowanie karton lub folia max 1 kg typu Knor lub produkt równoważny kg 709 GROSZEK PTYSIOWY- skład;mąka pszenna,tłuszcz palmowysół,jaja kurze w proszku,mleko w proszku odtłuszczone,drożdże,bez suropu glukozowo-fruktozowego-,opakowanie karton lub folia max 1 kg ,typu Knor lub produkt równoważny kg 7010 Cebula smażona - cebulka opakowanie PET max 1000 gr typu KIER lub produkt równoważny * kg 8011 SOS SAŁATKOWY typu KOPERKOWY w proszku – stosowany dodatek do sosów na bazie oliwy lub majonezu, o charakterystycznym koperkowym smaku opakowanie eurokontener maksimum a' 1 kg o wydajności minimum 12 litrów z 1 kg ,typu Knor lub produkt równoważny kg 1612 SOS SAŁATKOWY typu OGRODOWY – w proszku – stosowany dodatek do sosów na bazie oliwy lub majonezu, o charakterystycznym cytrynowo-ziołowym smaku, opakowanie eurokontener maksimum a' 1 kg o wydajności minimum 8 litrów z 1 kg typu Knor lub produkt równoważny kg 813 Pulpa pomidorowa typu - TOMATO PRONTO – gęsta o intensywnej czerwonej barwie, z najlepszych jakościowo odmian czerwonych pomidorów opakowanie puszka maksimum a' 2,00 kg typu Knorr lub produkt równoważny kg 24014 KONCENTRAT POMIDOROWY 30% - Produkowany z pomidorów pierwszej jakości, nie zawiera skórek i nasion Zawiera 30% pomidorów w suchej masie opakowanie puszka maksimum a' 1kg typu złoty Bażant,Pudliszki,Łowicz , lub produkt równoważny kg 24015 Pomidory bez skórki - krojone lub w całości, opakowanie puszka 2-3 kg netto-należy podać cenę netto za surowiec bez zalewy typu Dawtona ,Pudliszki,Łowicz lub produkt równoważny kg 50016 Pasta o aromatycznej kompozycji przypraw połączonych z tłuszczem i solą typu - PRIMERBA BAZYLIOWA – skład: olej roślinny bazylia (min 36%) substancje wzmacniające smak i zapach Bez konserwantów i sztucznych barwników opakowanie słoiczek maksimum a' 0,5 kg tupu Knor lub produkt równoważny kg 717 Pasta o aromatycznej kompozycji przypraw połączonych z tłuszczem i solą typu - PRIMERBA CZERWONE PESTO – skład: olej roślinny, koncentrat pomidorowy (min 12%), bazylia (min 10%), sól, substancja wzmacniająca smak i zapach Bez konserwantów i sztucznych barwników opakowanie słoiczek maksimum a' 0,5 g typu Knor lub produkt równoważny kg 1518 Pasta o aromatycznej kompozycji przypraw połączonych z tłuszczem i solą typu - PRIMERBA GRZYBOWA - skład: olej roślinny, pieczarki (min 22%), sól, tłuszcz roślinny utwardzony, substancja wzmacniająca smak i zapach Bez konserwantów i sztucznych barwników opakowanie słoiczek maksimum a' 0,5 kg typu Knor Lub produkt równoważny kg 1219 Pasta o aromatycznej kompozycji przypraw połączonych z tłuszczem i solą typu - PRIMERBA PESTO - olej roślinny, bazylia (min 22%), oliwa z oliwek, orzeszki pinii (min 8%), sól, substancja wzmacniająca smak i zapach Bez konserwantów i sztucznych barwników opakowanie słoiczek maksimum a' 0,5 kg typu Knor lub produkt równoważny kg 1020 Pasta o aromatycznej kompozycji przypraw połączonych z tłuszczem i solą typu PRIMERBA PROWANSALSKA - tłuszcz roślinny, zioła i przyprawy min 38% sól, substanacja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu; czosnek (min 8%), tymianek, bazylia, rozmaryn, opakowanie słoiczek maksimum a' 0,5 kg typu Knor lub produkt równoważny kg 521 Pasta o aromatycznej kompozycji przypraw połączonych z tłuszczem i solą typu PRIMERBA TYMIANKOWA - tłuszcz roślinny, zioła i przyprawy min 38% sól, substanacja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu; czosnek (min 8%), tymianek, bazylia, rozmaryn, opakowanie słoiczek maksimum a' 0,5 kg typu Knor lub produkt równoważny kg 722 Pasta o aromatycznej kompozycji przypraw połączonych z tłuszczem i solą typu PRIMERBA ROZMARYNOWA - tłuszcz roślinny, zioła i przyprawy min 38% sól, substanacja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu; czosnek (min 8%), tymianek, bazylia, rozmaryn, opakowanie słoiczek maksimum a' 0,5 kg typu Knor lub produkt równoważny kg 323 Pasta szafranowa , bez konserwantów, nadaje kolor i smak szafranu opakowanie maksimum 0,8 kg typu Knor lub produkt równoważny kg 224 Sos typu BARBECUE- sos o aromacie wędzonych śliwek i dymu z ogniska opakowanie max 1 kg ,typu Dawtona lub produkt równoważny kg 4025 Sos typu - HOLENDERSKI - dobrze rozpuszcza się w zimnej wodzie, jasno zółty sos o wyrazistym maślano-winnym smaku, zachowuje swoją jakość (nie rozwarstwia się) podczas bemarowania bez dodatku glutaminianu sodu, bez konserwantow i sztucznych barwników, opakowanie eurokontener 1 kg o wydajności min 6l z 1 kg typu Knor lub produkt równoważny kg 3026 Śmietana roślinna typu - Rama Cremefine Profi 31% – połączenie maślanki i tłuszczów roślinnych zawartość tłuszczu min 31%, 2,5 krotny przyrost obietości po ubiciu Stabilna nawet 2 godziny po ubiciu Nie żółknie zachowuje śnieżnobiały kolor Nadaje się do zapiekania opakowanie 1l litr 1227 Śmietana roślinna typu - Rama Creme Fraiche do zup i sosów 24% - połączenie maślanki i tłuszczów roślinnych zawartość tłuszczu min 24% Posiada walory smakowe kwaśnej śmietany, Stosowana jako dodatek do zup i sosów, nie warzy się, dobrze łączy się ze różnymi składnikami, opakowanie 1l litr 1228 Tłuszcz do piecy konwekcyjno-parowych typu -Rama - Combi Profi – powoduje efekt brązowienia mięsa, zmniejsza ubytek smażonego mięsa opakowanie max 4l litr 529 tłuszcz uniwersalny - kostka 1 kg, zawiera 75% tłuszczu Zastosowanie: Do pieczenia, SmażeniaZagęszczania sosów (zasmażki) Smarowanie kanapek,typu Rama lub produkt równoważny kg 530 Pieprz zielony w zalewie - marynowany w kwasie octowym Opakowanie puszka max 900g Wsad 500g netto Cenę należy podać w odniesieniu do wagi wsadu netto/kg ,typu HELCOM lub produkt równoważny kg 1031 Kapary w zalewie - Opakowanie puszka lub słoik o wadze max 1 kg Cenę należy podać w odniesieniu do wagi wsadu surowca netto/kg ,typu Helcom lub produkt równoważny kg 1232 Zakwas do żurku-koncentrat-wydajność min4 l żurku z 1 l koncentratu,składniki -naturalny zakwas żytni,przeciery warzywne/z cebuli,ziemniaków/,tłuszcz wieprzowy,serwatka,mąka-żytnia,pszenna,laktoza,białko mleka,odłuszczone mleko w proszku,ekstart grzybowymajeranej,, - butelka lub kartonik o pojemnośći min03 l - max 1,0 litr typu Krakus,lub produkt równoważny litr 20033 AUSZPIK – naturalny bez konserwantów, sztucznych barwników i ulepszaczy smakowych, bez glutaminianu sodu Dobrze rozpuszczalny w wodzie opakowanie eurokontener maksimum a' 1 kg typu Knor lub produkt rownowazny kg 1234 POLEWY /OWOCOWE,ZABAJONE/ DO LODÓW - opakowanie butelka min 1kg - max 1,2kg typu Tymbark lub produkt równoważny kg 1035 POLEWA CZEKOLADOWA DO LODÓW - opakowanie butelka min 1kg - max 1,2kg ,typu Tymbark lub produkt równoważny kg 1536 Sos sojowy typu kikkoman - Opakowanie 1L litr 2037 Sos sojowy ciemny - do zup, marynat i sosów Opakowanie a' 500 - 1000ml litr 2838 Sezam biały - opakowanie max 1 kg kg 2
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15871260-4, 15411200-9, 15891000-0, 15872400-5, 15893200-6, 15411200-9, 60100000-9

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: Część II: Przyprawy jednolite i mieszane
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Przyprawa typu - DELIKAT DO RYB - skład: natka pietruszki, koperek, tymianek, czosnek i imbir, nie zawiera sztucznych konserwantów i sztucznych barwników opakowanie PET maksimum a' 1kg typu Knor lub produkt równoważny- kg 62 Przyprawa typu - MARYNATA PREMIUM - do drobiu; gruboziarnista, z solą morską, mieszanka czerwonej papryki, czosnku, marchwi, rozmarynu, oliwy z oliwek, pieprzu cayenne, nasion kolendry, kozieradki, liści pietruszki, kurkumy i gorczycy, bez sztucznych barwników, bez glutaminianu, bez konserwantów opakowanie PET maksimum a' 1 kg typu Knor lub produkt równoważny kg 483 Przyrawa typu - MARYNATA PREMIUM-do ryb i owoców morza; mieszanka cebuli, skórki cytrynowej, czosnku, rozmarynu, natki pietruszki, koperku i kurkumy, bez sztucznych barwników, bez glutaminianu, bez konserwantów opakowanie PET maksimum a' 1 kg typu Knor lub produkt równoważny/* kg 244 Przyprawa typu - MARYNATA PREMIUM - do wieprzowiny; mieszanka czosnku, cebuli, marchwi, bazylii, skórki pomarańczowej, natki pietruszki i szałwii Zawiera sól morską oraz oliwę z oliwek bez glutaminianu, bez konserwantów, bez sztucznych barwników opakowanie PET maksimum a' 1 kg typu Knor lub produkt równoważny kg 245 Przyprawa typu - MARYNATA PREMIUM- do wołowiny; mieszanka czosnku, gorczycy, kolendry, papryki, chili, kminku, gałki muszkatołowej i nasion selera Zawiera sól morską oraz oliwę z oliwek bez glutaminianu, bez konserwantów, bez sztucznych barwników opakowanie PET maksimum a' 1 kg typu Knor lub produkt równoważny kg 146 ZIOŁA PROWANSALSKIE -mieszanka rozmarynu, bazylii, tymianku, szałwi, mięty, leboidka i majeranku Opakowanie PET maksimum a' 500g typu Kamis,Prymat lub produkt równoważny kg 27 ROZMARYN - zioła suszone opakowanie 200-300g typu Kamis,Prymat lub produkt równoważny kg 28 CZOSNEK GRANULOWANY- opakowanie PET max 0,50 kg typu Prymat,Kamis lub produkt równoważny kg 19 MAJERANEK SUSZONY- o wyrazistym smaku i zapachu, opakowanie max 0,25 kg typu PrymatKotanyi lub produkt rownowazny kg 510 BAZYLIA - liscie bazylii wonnej, opakowanie PET maksimum a' 300g typu Kamis,Prymat lub produkt równoważny kg 211 TYMIANEK – o wyrazistym smaku i zapachu Opakowanie PET maksimum a' 300g typu typu Kamis,Prymat lub produkt równoważny kg 112 KURKUMA – Koloru żółtego, drobno mielona be grudek O wyraźnym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy Opakowanie PET a' 600g typu Prymat lub produkt równowazny kg 113 PAPRYKA SŁODKA, MIELONA – Koloru ciemnoczerwonego, bez grudek, drobno mielona, O wyraźnym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie PET a' 0,5-1,0 kg typu Prymat,Kamis Kotanyi lub produkt rownowazny kg 814 Papryka słodka wędzona-koloru ciemnoczerwonego,bez grudek,o wyrazistym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy-opakowanie PET max 1 kg typu Prymat,Kotanyi lub produkt rownowazny kg 215 PIEPRZ CZARNY, MIELONY - Drobno mielony, bez grudek, o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie PET a' 0,5-1,0 kg typu Prymat,Kamis,Knor lub produkt równoważny kg 1516 Przyprawa typu - Pieprz Cytrynowy – Gruboziarnisty z dodatkiem skórki cytrynowej, o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej mieszanki opakowanie max 1kg typu Prymat lub produkt równoważny kg 117 LIŚĆ LAUROWY opakowanie max 25 g kg 218 PIEPRZ CZARNY, CAŁY – Całe ziarna pieprzu czarnego, aromatyczne, o, charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie PET a' 500-700g typu Prymat,Kamis lub produkt rownowazny kg 119 PIEPRZ KOLOROWY MŁOTKOWANY – młotkowane ziarna kolorowego pieprzu, o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie PET maksimum a' 500g, typu Kamis,Prymat lub produkt równoważny kg 120 ZIELE ANGIELSKIE - o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie PET 350-800g typu Kamis,Prymat lub produkt równoważny kg 721 SÓL WARZONA JODOWANA - spożywcza opakowanie a' 1 kg kg 40022 Kwasek cytrynowy - opakowanie pet 500-1kg kg 123 Przyprawa typu – Delikt Przyprawa warzywna Szefa Kuchni – mieszanka przypraw i warzyw nie zawiera konserwantów i sztucznych barwiników Mieszanka o dużej zawartości jodu Opakowanie worek 25 kg typu Knor lub produkt równoważny kg 30024 Cynamon mielony – Drobno mielony, bez zbryleń, o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie PET a' 300-600g kg 325 Oregano - o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie pet 250-500g kg 126 Kminek - o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie PET 250-500 g kg 227 Gorczyca - o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy – opakowanie PET max 1 kg kg 128 Curry – drobno mielona, pikantna przyprawa o ciemno żółtym kolorze, charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie PET a' 0,5-1 kg kg 229 Przyprawa typu - Przyprawa do flaków - sól, warzywa suszone (marchew, czosnek, cebula, pasternak, liście selera), papryka słodka, imbir, gałka muszkatołowa, gorczyca, cukier, hydrolizat białkowy sojowy, pieprz czarny, chili, liście laurowe, kurkuma opakowanie a' 500-800g ,typu Prymat lub produkt równoważny kg 230 Sól himalajska spożywcza opakowanie max 1 kg kg 231 WANILIA LASKA – pakowana pojedynczo, zabezpieczona przed wyschnięciem, jędrna o intensywnym waniliowym zapachu Nie wysuszona opakowanie blister 1 szt szt 432 CHILI – drobno mielona, bez zbryleń, o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie PET 500-600g kg 233 Papryka mielona ostra – drobno mielona, jasno czerwonego koloru, bez zbryleń, o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie PET 0,8-1,0 kg typu KamisPrymat lub produkt równoważny kg 334 Owoc jałowca - przyprawa korzenna opakowanie PET 600g typu Kamis lub produkt równoważny kg 135 Gałka muszkatałowa – proszek drobno mielony, bez zbryleń, o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie pet max 1 kg kg 136 Kmin Rzymski - Cumin w proszku o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie max 1 kg kg 237 Goździki - o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie PET 400-500g kg 138 Przyprawa typu - Delikat przyprawa do grilla – gruboziarnista pikantna przyprawa zawierająca sól morską, i mieszankę odpowiednio dobranych przypraw i suszonych warzyw Bez konserwantów i stucznych barwników opakowanie Pet max 1 kg typu Knor lub produkt równoważny kg 339 Przyprawa typu - Delikat przyprawa do gyrosa– pikantna przyprawa zawierająca sól, cebulę, paprykę, oregano, kolendrę, czosnek, gorczycę, pieprz czarny, rozmaryn, cukier i pieprz cayenne Bez konserwantów i stucznych barwników opakowanie Pet max 1 kg typu Knor lub produkt równoważny kg 440 Przyprawa do frytek i ziemniaków-skladniki-sól,czosnek,papryka,cukier,olej słonecznikowy,pieprz biały-opak min 350 gr typu Knor lub produkt równoważny kg 544 Przyprawa w płynie typu - Delikat przyprawa w płynie – bez sztucznych barwników opakowanie butelka max 1,1 kg (0,9l) typu Knor lub produkt równoważny litr 300
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15870000-7, 15872400-5, 15833100-7, 15870000-7, 60100000-9

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę wykonanie i dostarczenie opakowań kartonowych i etykiet - Pruszcz Gdański
  • Lokalizacja zleceniapomorskie
  • Data dodania30-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę wykonanie i dostarczenie opakowań kartonowych i etykiet. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.