Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
zakład karny
Zamówienia publicznego
Sukcesywne dostawy pieczywa do Zakładu Karnego w Cieszynie
1.2.1 Sukcesywna dostawa pieczywa
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
Przedmiotem zamówienia publicznego są sukcesywne dostawy pieczywa dla Zakładu Karnego w Cieszynie pod adres: ul. Bolesława Chrobrego 2, 43-400 Cieszyn oraz do Oddziału Zewnętrznego w Bielsku-Białej Zakładu Karnego w Cieszynie pod adres: ul. Juliusza Słowackiego 15A, 43-300 Bielsko-Biała. Wspólny słownik CPV 15811000-6.
Produkty dostarczane będą w asortymencie i ilościach zgodnych z niżej zamieszczoną tabela:
L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość
1 Chleb kilogram 82120
2 Bułka kanapkowa kilogram 9290
3 Bułka tarta kilogram 650
Chleb mieszany pszenno-żytni, (PN-A-74103). Pieczywo mieszane wyrabiane z mąki pszennej i mąki żytniej. Dostarczany w bochenkach krojonych i pakowanych o masie bochenka (opakowania) od 800 g/szt. do 1000 g./szt. Opakowania z tworzywa sztucznego, dopuszczone do kontaktu z żywnością. Bochenki chleba o kształcie podłużnym, niedopuszczalne wyroby zdeformowane, zgniecione, zabrudzone, spalone, ze śladami pleśni. Skórka ściśle połączona z miękiszem, gładka lub lekko chropowata, błyszcząca, o barwie od złocistej do jasnobrązowej, intensywność zabarwienia skórki na przekroju bochenka maleje w kierunku miękiszu. Grubość skorki górnej nie mniejsza niż 2,5 mm. Miękisz o równomiernej porowatości i równomiernym zabarwieniu, suchy w dotyku o dobrej krajalności; miękisz po lekkim nacisku powinien wrócić do stanu pierwotnego bez deformacji struktury. Nie dopuszcza się wyrobów o miękiszu lepkim, niedopieczonym, z zakalcem, kruszącym się, zanieczyszczonym, z obecnością grudek mąki lub soli. Smak i zapach typowy dla tego rodzaju chleba, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Dopuszczalne odchylenie masy poszczególnych sztuk pieczywa (do 8 godzin po wypieku) wynosi +-3%, z tym że średnia arytmetyczna masa 10 sztuk pieczywa nie powinna być mniejsza niż zadeklarowana przez wykonawcę. Zawartość zanieczyszczeń w produkcie oraz dozwolonych substancji dodatkowych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Oznakowanie towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami (termin przydatności do spożycia, gramatura, skład). Minimalny termin przydatności do spożycia 72 godziny od momentu dostawy. Kod CPV 15811100-7.
Bułka kanapkowa (PN-A-74113). Pieczywo pszenne zwykłe wyrabiane z mąki pszennej, na drożdżach, z dodatkiem soli, i innych surowców określonych recepturą, bułka krojona i pakowana po 400 g/szt. w szczelnych opakowaniach (np. woreczki z tworzywa sztucznego) dopuszczone do kontaktu z żywnością. Niedopuszczone są wyroby zdeformowane, zgniecione, zabrudzone, spalone, ze śladami pleśni. Skorka ściśle połączona z miękiszem, błyszcząca, gładka lub skostkowana, o barwie od złocistej do jasnobrązowej. Grubość skórki nie mniejsza niż 1,5 mm. Miękisz jasny o dość równomiernej porowatości i równomiernym zabarwieniu, suchy w dotyku o dobrej krajalności. Miękisz po lekkim nacisku powinien wrócić do stanu pierwotnego bez deformacji struktury. Nie dopuszcza się wyrobów o miękiszu lepkim, niedopieczonym, z zakalcem, kruszącym się, zanieczyszczonym, z obecnością grudek mąki lub soli. Smak i zapach typowy dla tego rodzaju pieczywa, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Dopuszczalne odchylenie masy poszczególnych sztuk pieczywa (do 4 godzin po wypieku) wynosi +-4%, z tym że średnia arytmetyczna masa 30 sztuk pieczywa nie powinna być mniejsza niż zadeklarowana przez wykonawcę. Zawartość zanieczyszczeń w produkcie oraz dozwolonych substancji dodatkowych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Oznakowanie towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami (termin przydatności do spożycia, gramatura, skład). Minimalny termin przydatności do spożycia 72 godziny od momentu dostawy. Kod CPV 15811100-7.
Bułka tarta (PN-A-74105). Produkt otrzymany przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywa pszennego zwykłego i wyborowego, bez dodatku nasion, nadzień i zdobień. Postać sypka, bez grudek. Barwa od szaro-kremowej do złocistej, może być niejednolita. Zapach swoisty, bez obcych zapachów. Smak typowy dla suszonego pieczywa pszennego, bez obcych posmaków. Stopień rozdrobnienia, czyli przesiew przez sito z drutu okrągłego ze stali o boku oczka kwadratowego 1 mm, %(m/m) nie mniej niż 90. Wilgotność, nie więcej niż 10 %. Zawartość zanieczyszczeń w produkcie oraz dozwolonych substancji dodatkowych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Każda sztuka pakowana w opakowania od 1 kg do 10 kg. Oznakowanie towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami (termin przydatności do spożycia, gramatura, skład). Minimalny termin przydatności do spożycia 30 dni od momentu dostawy. Kod CPV 15820000-2.
Towar dostarczany będzie zamawiającemu do godz.10 00 w dniu ustalonej dostawy według cen zgodnych z zawartą umową oraz ilości wskazanych przez Zamawiającego.
Dostawy będą realizowane codziennie za wyjątkiem niedziel i świąt, pod warunkiem zachowania ciągłości dostaw.
Miejsce dostaw:
1. Zakład Karny w Cieszynie ul. Bolesława Chrobrego 2, 43-400 Cieszyn
2. Oddział Zewnętrzny w Bielsku-Białej Zakładu Karnego w Cieszynie ul. Juliusza Słowackiego 15A, 43-300 Bielsko-Biała.
Pozostałe wymagania:
1. Przedstawione wyżej nazwy oznaczają: przedmiot zamówienia, ilości zapotrzebowania w kg. Wszystkie w/w produkty muszą spełniać normy co do jakości, jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych
2. Dostawy towarów następowa będą partiami, zgodnie z sukcesywnie składanymi zamówieniami częściowymi określonymi przez Zamawiającego w trakcie realizacji zamówienia.
3. Podane ilości produktów są wartościami szacunkowymi, które w zależności od aktualnego zapotrzebowania zamawiającego mogą ulec zmianom. W związku z tym Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmian ilościowych w pozycjach asortymentu. Jednocześnie Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykorzystania planowej ilości zamawianego towaru w trakcie realizacji zamówienia.
4. Osoby realizujące ostawy w imieniu Wykonawcy poddadzą się każdorazowo procedurom bezpieczeństwa realizowanym w trakcie przyjmowania dostaw na teren Zakładu Karnego w Cieszynie.
5. Pozostałe postanowienia dotyczące realizacji niniejszego przedmiotu zamówienia, jak i warunki reklamacji zawiera wzór umowy załączony do niniejszej specyfikacji.
6. Przedmiotem zamówienia są dostawy powszechnie dostępne, o ustalonych standardach jakościowych, spełniające wymagania art. 246 ust. 2 ustawy. Zamówienie obejmuje dostawę typowych produktów żywnościowych objętych produkcją masową, seryjną, dostępnych w stałej ofercie podmiotów realizujących tego typu zamówienia. Ustalona jakość zamawianych produktów odpowiada powszechnie dostępnym produktom na rynku żywności.
7. Opis przedmiotu zamówienia wraz ze wzorem umowy, zawierają standardy jakościowe odnoszące się do wszystkich istotnych cech produktów, a w szczególności:
1) określenie zamawianego asortymentu,
2) charakterystykę produktów,
3) częstotliwość dostaw
4) zasady wymiany wadliwego towaru,
5) termin płatności.
15811100-7 - Chleb
15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 10
Sztachety metalowe pionowe
Krzepice (śląskie)
Formy wtryskowe
Gliwice (śląskie)
Produkcja części z tworzyw sztucznych
Gliwice (śląskie)
Tworzywa sztuczne
Gliwice (śląskie)
Good Molding - Nowoczesna wtryskownia dla każdej branży
Częstochowa (śląskie)
Formowanie wtryskowe
Częstochowa (śląskie)
Pudełka z tektury
Katowice (śląskie)
Kartony
Katowice (śląskie)
Opakowania kartonowe
Katowice (śląskie)