Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
SUKCESYWNE DOSTAWY MAKARONU, ARTYKUŁÓW SYPKICH, TŁUSZCZY ZWIERZĘCYCH I ROŚLINNYCH, CUKRU I PRZYPRAW ORAZ RYB PRZETWORZONYCH
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Areszt Śledczy w Kielcach
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000319902
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Zagnańska 155
1.5.2.) Miejscowość: Kielce
1.5.3.) Kod pocztowy: 25-563
1.5.4.) Województwo: świętokrzyskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL721 - Kielecki
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: dkw_kielce@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zp.sw.gov.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
SUKCESYWNE DOSTAWY MAKARONU, ARTYKUŁÓW SYPKICH, TŁUSZCZY ZWIERZĘCYCH I ROŚLINNYCH, CUKRU I PRZYPRAW ORAZ RYB PRZETWORZONYCH
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-fc157b8a-4ec6-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00286869
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-11-26
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00017085/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.11 DOSTAWA RYB
1.2.13 SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW SYPKICH
1.2.16 SUKCESYWNE DOSTAWY TŁUSZCZY ROŚLINNYCH I ZWIERZĘCYCH
1.2.24 SUKCESYWNE DOSTAWY CUKRU
1.2.25 SUKCESYWNE DOSTAWY MAKARONU
1.2.26 SUKCESYWNE DOSTAWY PRZYPRAW
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-fc157b8a-4ec6-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Areszt Śledczy z siedzibą w Kielcach przy ul. Zagnańskiej 155, 25-563 Kielce;
inspektorem ochrony danych osobowych w Areszcie Śledczym w Kielcach jest mjr Piotr Feigel, e-mail: piotr.feigel@sw.gov.pl, tel. 41 369 07 06;
Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu w trybie podstawowym o wartości mniejszej niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 3 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, na zadanie: „SUKCESYWNE DOSTAWY MAKARONU, ARTYKUŁÓW SYPKICH, TŁUSZCZY ZWIERZĘCYCH I ROŚLINNYCH, CUKRU I PRZYPRAW ORAZ RYB PRZETWORZONYCH”, nr sprawy: DKW.2232.11.2021;
odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 569 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych;
Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy PZP, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy PZP, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy PZP;
w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane
w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
posiada Pani/Pan:
• na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
• na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych;
• na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa
w art. 18 ust. 2 RODO;
• prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
nie przysługuje Pani/Panu:
• w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
• prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
• na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: DKW.2232.11.2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 5
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część I – sukcesywne dostawy makaronu
1 Makaron gruby CPV 15851100-9 (świderki, kolanka, wstążka szeroka, muszelka itp. Opakowania o wadze 1-10 kg) - 15 000 kg
• Dostawy należy realizować nie częściej niż jeden raz w miesiącu w dniach od poniedziałku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00.
• Zamówienia Zamawiający składa telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem.
• Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury.
• Na każdym produkcie wymagane są etykiety zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011 dotyczącym znakowania środka spożywczego (nazwa producenta, nazwa produktu, termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, skład, waga itp.). Dostarczany towar ma być ułożony w opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w sposób nie powodujący deformacji
z odpowiednio długim terminem przydatności do spożycia. Towar nie może wykazywać oznak zepsucia, uszkodzenia i nieświeżości.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15851100-9 - Makaron niegotowany
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: pkt 15 SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część II – sukcesywne dostawy artykułów sypkich
1 Kasza jęczmienna CPV 1561000-7 - 4 500 kg
2 Kasza manna CPV 15613000-8 - 2 500 kg
3 Mąka pszenna typ 500 CPV 15612100-2 - 2 000 kg
4 Mąka ziemniaczana CPV 15612300-4 - 200 kg
5 Płatki kukurydziane CPV 15613311-1 - 100 kg
6 Płatki owsiane CPV 15613380-5 - 1 700 kg
7 Ryż biały CPV 15614100-6 - 9 000 kg
• Dostawy należy realizować nie częściej niż jeden raz w miesiącu w dniach od poniedziałku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00.
• Ww artykuły spożywcze dostarczone w opakowaniach 0,5-25 kg w workach papierowych lub z tworzywa przeznaczonego do kontaktu z żywnością.
• Zamówienia Zamawiający składa telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem.
• Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury.
• Na każdym produkcie wymagane są etykiety zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011 dotyczącym znakowania środka spożywczego (nazwa producenta, nazwa produktu, termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, skład, waga itp.). Dostarczany towar ma być ułożony w opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w sposób nie powodujący deformacji
z odpowiednio długim terminem przydatności do spożycia. Towar nie może wykazywać oznak zepsucia, uszkodzenia i nieświeżości.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15610000-7 - Produkty przemiału ziarna
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15612100-2 - Mąka pszenna
15612300-4 - Mąka i mączka warzywna
15613000-8 - Produkty z ziaren zbóż
15613311-1 - Płatki kukurydziane
15613380-5 - Płatki owsiane
15614100-6 - Ryż długoziarnisty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: pkt 15 SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część III – sukcesywne dostawy tłuszczy zwierzęcych i roślinnych
1 Margaryna CPV 1412200-1 - 23 000 kg
tłuszcz do smarowania pieczywa w kostce 200g -250g (zawartość tłuszczu min. 60%)
2 Olej roślinny rzepakowy CPV 15412200-1 - 800 l
opakowania plastikowe o pojemności 1-3 l
• Dostawy należy realizować nie częściej niż jeden raz w miesiącu w dniach od poniedziałku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00.
• Zamówienia Zamawiający składa telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem.
• Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury.
• Na każdym produkcie wymagane są etykiety zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011 dotyczącym znakowania środka spożywczego (nazwa producenta, nazwa produktu, termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, skład, waga itp.). Dostarczany towar ma być ułożony w opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w sposób nie powodujący deformacji
z odpowiednio długim terminem przydatności do spożycia. Towar nie może wykazywać oznak zepsucia, uszkodzenia i nieświeżości.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15412200-1 - Tłuszcze roślinne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: pkt 15 SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część IV – sukcesywne dostawy cukru i przypraw
1 Barszcz biały w proszku CPV 15891000-0 (opakowania o wadze 1 – 25 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 800 kg
2 Bazylia suszona CPV 15893000-4 (opakowania o wadze 1 – 3 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 10 kg
3 Bulion drobiowy w proszku CPV 15891500-5 (opakowania o wadze 1 – 10 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 800 kg
4 Bulion jarzynowy w proszku CPV 15891500-5 (opakowania o wadze 1 – 10 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 800 kg
5 Chrzan CPV 15331110-1 (opakowania o wadze 200 g – 2 kg plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 100 kg
6 Cukier biały kl II CPV 15831200-4 (opakowanie o wadze 1-25 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 16 000 kg
7 Cukier waniliowy CPV 15800000-6 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 80 kg
8 Cynamon mielony CPV 15893000-4 (opakowania o wadze 1 – 3 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 13 kg
9 Czosnek suszony mielony CPV 15893000-4 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 60 kg
10 Herbata granulowana czarna CPV 15863200-7 (opakowania o wadze 1 – 25 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 650 kg
11 Kawa zbożowa CPV 15861000-1 (opakowania o wadze 1 – 25 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 650 kg
12 Koper suszony CPV 15893000-4 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne przeznaczone do kontaktu z żywnością) – 60 kg
13 Kwasek cytrynowy w proszku CPV 15800000-6 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 25 kg
14 Liść laurowy CPV 15872000-1 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 55 kg
15 Majeranek CPV 15872000-1 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 65 kg
16 Majonez CPV 15871273-8 (opakowania o wadze 200 g – 2 kg plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 700 kg
17 Musztarda CPV 15871250-1 (opakowania o wadze 200 g – 2 kg plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 500 kg
18 Ocet 10% CPV 15871000-4 (opakowania o poj. 0,5 – 1l plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 70 l
19 Papryka czerwona mielona (słodka, ostra) CPV 15872000-1 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 40 kg
20 Pieprz naturalny mielony czarny CPV 15872100-2 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 120 kg
21 Przyprawa do zup w płynie CPV 15871000-4 (opakowania o pojemności 1 – 3 l. - butelki plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 1300 l
22 Przyprawa warzywna w proszku typu Vegeta CPV 15871270-7 (opakowania o wadze 1 – 10 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) –1300 kg
23 Sól spożywcza jodowana drobnoziarnista CPV 15872400-5 (opakowania 1- 50 kg foliowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 1200 kg
24 Syrop owocowy w płynie CPV 15831500-7 (opakowania o pojemności 1 – 5 l – butelki plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 2700 l
25 Ziele angielskie CPV 15872000-1 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 50 kg
26 Zupa pieczarkowa w proszku CPV 15891000-0 (opakowanie o wadze 1-25 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością – 300 kg
• Dostawy należy realizować nie częściej niż jeden raz w miesiącu w dniach od poniedziałku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00.
• Zamówienia Zamawiający składa telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem.
• Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury.
• Na każdym produkcie wymagane są etykiety zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011 dotyczącym znakowania środka spożywczego (nazwa producenta, nazwa produktu, termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, skład, waga itp.). Dostarczany towar ma być ułożony w opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w sposób nie powodujący deformacji z odpowiednio długim terminem przydatności do spożycia. Towar nie może wykazywać oznak zepsucia, uszkodzenia i nieświeżości.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15891000-0 - Zupy i buliony
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15331110-1 - Przetworzone warzywa korzeniowe
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
15831200-4 - Cukier biały
15831500-7 - Syropy cukrowe
15861000-1 - Kawa
15863200-7 - Herbata czarna
15871000-4 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda
15871250-1 - Musztarda
15871270-7 - Mieszanki przypraw
15871273-8 - Majonez
15872000-1 - Zioła i przyprawy korzenne
15872100-2 - Pieprz
15872400-5 - Sól
15891500-5 - Buliony
15893000-4 - Produkty suszone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: pkt 15 SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część V – sukcesywne dostawy ryb przetworzonych
1 Kostka z mintaja mrożona CPV 15220000-6 – 1 700 kg
2 Filety śledziowe CPV 15241200-1 (w zalewie lekko osolonej b/skóry i głowy, opakowanie – wiadro plastikowe o wadze 3-5 kg) – 1 600 kg
• Dostawy należy realizować nie częściej niż dwa razy w miesiącu w dniach od poniedziałku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00.
• Zamówienia Zamawiający składa telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem.
• Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury.
• Na każdym produkcie wymagane są etykiety zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011 dotyczącym znakowania środka spożywczego (nazwa producenta, nazwa produktu, termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, skład, waga itp.). Dostarczany towar ma być ułożony w opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w sposób nie powodujący deformacji
z odpowiednio długim terminem przydatności do spożycia. Towar nie może wykazywać oznak zepsucia, uszkodzenia i nieświeżości.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15241200-1 - Śledź przetworzony lub konserwowany
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: pkt 15 SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy:
1 Nie podlegają wykluczeniu,
2 W okresie ostatnich 3 lat wykonali lub wykonują co najmniej jedną dostawę na kwotę (brutto):
2.1 28.000,00 dla części I (sukcesywne dostawy makaronu),
2.2 38.100,00 dla części II (sukcesywne dostawy artykułów sypkich),
2.3 80.300,00 dla części III (sukcesywne dostawy tłuszczy zwierzęcych i roślinnych),
2.4 64.700,00 dla części IV (sukcesywne dostawy cukru i przypraw),
2.5 32.000,00 dla części V (sukcesywne dostawy ryb przetworzonych).
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Oświadczenie o braku podstaw wykluczenia z postępowania. 8.3 W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawca, którego oferta zostanie najwyżej oceniona powinien złożyć na wezwanie zamawiającego niżej wymienione dokumenty:
1 Zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami,
w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu.
2 Zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu.
3 Oświadczenie wykonawcy o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne.
4 Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy PZP. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu wykonawca, którego oferta zostanie najwyżej oceniona powinien złożyć na wezwanie zamawiającego niżej wymienione dokumenty:
1 wykaz wykonanych dostaw, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te roboty budowlane i dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego roboty budowlane i dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
W przypadku polegania Wykonawcy na potencjale podwykonawców, Wykonawca dostarczy na wezwanie Zamawiającego dokumenty, o których mowa powyżej, wskazujące na wykonanie robót budowlanych i/lub dostaw zrealizowanych przez podwykonawców.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Tak
6.4.1) Informacje dotyczące wadium:
Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości:
1 500,00 zł dla części I (sukcesywne dostawy makaronu),
2 700,00 zł dla części II (sukcesywne dostawy artykułów sypkich),
3 1.500,00 zł dla części III (sukcesywne dostawy tłuszczy zwierzęcych i roślinnych),
4 1.200,00 zł dla części IV (sukcesywne dostawy cukru i przypraw),
5 600,00 zł dla części V (sukcesywne dostawy ryb przetworzonych).
Wykonawca wnosi wadium przed terminem składania ofert określonym w pkt 13.2. specyfikacji w jednej lub kilku poniższych formach:
1 w pieniądzu na nieoprocentowane konto zamawiającego prowadzone przez NBP O/O Kielce, nr rachunku: 53 1010 1238 0804 0613 9120 0000;
2 w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo – kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym;
3 w gwarancjach bankowych;
4 w gwarancjach ubezpieczeniowych;
5 w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz.U. z 2020 r. poz. 299.).
Na dowodzie wpłaty wadium, wniesionego w formie określonej w pkt 1. Wykonawca w tytule przelewu wpisuje: wadium, nr sprawy DKW.2232.11.2021.
Wykonawca wybierając wadium określone w pkt 2 - 5 składa dokument wraz z ofertą opatrzony podpisem zaufanym.
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-06 08:30
8.2.) Miejsce składania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-06 09:00
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
W sprawach nieuregulowanych w niniejszej specyfikacji mają zastosowanie przepisy ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych.