Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego artykułów ogólnospoży

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego artykułów ogólnospożywczych
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoGórowo Iławeckie
  • WojewództwoWarmińsko-mazurskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoPodmiot prawa publicznego
  • Termin składania wniosków2020-12-14
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyZakład Karny w Kamińsku
  • Data publikacji ogłoszenia2020-12-03
  • Numer ogłoszenia761528-N-2020
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 761528-N-2020 z dnia 03.12.2020 r.

Zakład Karny w Kamińsku: Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego artykułów ogólnospożywczych
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kamińsku, krajowy numer identyfikacyjny 32012400000000, ul. Kamińsk, ul. Obrońców Westerplatte  1 , 11-220  Górowo Iławeckie, woj. warmińsko-mazurskie, państwo Polska, tel. 897 617 400, , e-mail zk_kaminsk@sw.gov.pl, , faks 89 761 70 77.
Adres strony internetowej (URL): www.zp.sw.gov.pl www.platformazakupowa.pl/pn/oisw_olsztyn
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Nie
www.zp.sw.gov.pl www.platformazakupowa.pl/pn/oisw_olsztyn

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Nie
www.zp.sw.gov.pl www.platformazakupowa.pl/pn/oisw_olsztyn

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Adres:

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego artykułów ogólnospożywczych
Numer referencyjny: DKW.2232.19.2020
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: CZĘŚĆ 11. Cynamon mielony w ilości 40 kg (opakowania do 0,5 kg);2. Czosnek granulowany w ilości 100 kg, (opakowania do 0,5 kg);3. Herbata granulowana w ilości 40 kg, (opakowania do 0,2 kg);4. Kawa zbożowa w ilości 800 kg, (opakowania do 0,5 kg);5. Kisiel w ilości 400 kg, (opakowania do 0,5 kg);6. Kwasek cytrynowy w ilości 40 kg, (opakowania do 0,2 kg);7. Liść laurowy w ilości 70 kg, (opakowania do 0,5 kg);8. Majeranek w ilości 90 kg, (opakowania do 0,5 kg);9. Ocet spirytusowy 10 % w ilości 600 l, (opakowania do 0,5 kg);10. Papryka ostra mielona w ilości 110 kg, (opakowania do 0,5 kg);11. Pieprz czarny mielony w ilości 110 kg, (opakowania do 0,5 kg);12. Pieprz ziołowy w ilości 80 kg, (opakowania do 0,5 kg);13. Przyprawa warzywna typu Vegeta w ilości 80 kg, (opakowania do 0,5 kg);14. Przyprawa do bigosu w ilości 40 kg, (opakowania do 0,5 kg);15. Przyprawa do kurczaka w ilości 30 kg, (opakowania do 0,5 kg);16. Przyprawa do mięs w ilości 50 kg, (opakowania do 0,5 kg);17. Przyprawa do gulaszu w ilości 40 kg, (opakowania do 0,5 kg);18. Przyprawa do zup w płynie w ilości 1 800 l, (opakowania do 1l);19. Syrop owocowy w płynie w ilości 2 500 l, (opakowania 1l lub 5 l);20. Sól spożywcza w ilości 1 900 kg, (opakowania do 5 kg);21. Ziele angielskie w ilości 80kg, (opakowania do 0,5 kg);Wymagania jakościowe:1) data minimalnej trwałości do spożycia od dnia dostawy minimum 8 miesięcy;2) konsystencja produktów suchych – sypka, nie klejąca się i nie zbrylona;CZĘŚĆ 21. Woda źródlana niegazowana w ilości 5 292 l (opakowania 1,5 l);2. Woda źródlana gazowana w ilości 5 292 l (opakowania 1,5 l);Wymagania jakościowe:1) data minimalnej trwałości do spożycia od dnia dostawy minimum 12 miesięcy;2) opakowania jednostkowe to butelki plastikowe o pojemności 1,5 l;CZĘŚĆ 31. Kasza gryczana w ilości 2 000 kg;2. Kasza jęczmienna w ilości 3 800 kg;3. Kasza manna w ilości 4 500 kg;4. Płatki owsiane w ilości 2 000 kg;5. Płatki kukurydziane w ilości 2 000 kg;6. Otręby pszenne w ilości 20 kg;7. Mąka pszenna w ilości 3 000 kg;8. Mąka ziemniaczana w ilości 300 kg;9. Ryż biały w ilości 6 000 kg;Wymagania jakościowe:1) data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 6 miesięcy;2) smak i zapach charakterystyczny dla tego typu produktów spożywczych, bez obcych posmaków i zapachów;3) konsystencja sypka, nie zlepiająca się przy nacisku4) opakowania jednostkowe dla:- otręby pszenne, mąka ziemniaczana do 1 kg;- płatki kukurydziane od 1kg do 15 kg- kasza gryczana, kasza jęczmienna, kasza manna płatki owsiane, mąka pszenna, ryż do 30 kgCZĘŚĆ 41. Makaron nitki w ilości 4 000 kg;2. Makaron rurki w ilości 6 000 kg;3. Makaron świderki w ilości 8 000 kg;Wymagania jakościowe:1) data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 12 miesięcy;2) konsystencja – twarda, dobrze wysuszona, nie pokruszona;3) opakowania jednostkowe od 5 kg do 20 kg;4) właściwa wydajność makaronu powinna wynosić: ze 100 g masy suchej wychodzi 250 g – 300 g gotowego do spożycia makaronuCZĘŚĆ 51. Rosół drobiowy w proszku w ilości 800 kg;2. Rosół wołowy w proszku w ilości 800 kg;3. Rosół jarzynowy w proszku w ilości 800 kg;4. Sos sałatkowy w proszku ilości 100 kg;5. Sos biały w proszku w ilości 500 kg;6. Sos carbonara w proszku w ilości 600 kg;7. Sos grzybowy w proszku w ilości 400 kg;8. Sos myśliwski w proszku w ilości 400 kg;9. Sos pieczeniowy w proszku w ilości 400 kg;10. Sos koperkowy w proszku w ilości 400 kg;11. Zupa bieszczadzka w proszku w ilości 500 kg;12. Zupa brokułowa w proszku w ilości 500 kg;13. Zupa szparagowa w proszku w ilości 500 kg;14. Zupa grzybowa w proszku w ilości 500 kg;15. Zupa kalafiorowa w proszku w ilości 500 kg;16. Zupa żurek w proszku w ilości 500 kg;Wymagania jakościowe:1) data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 12 miesięcy;2) smak i zapach charakterystyczny dla tego typu produktów spożywczych, bez obcych posmaków i zapachów;3) konsystencja sypka, jednolita, niezbrylona;4) opakowania jednostkowe od 1 kg do 5 kg;5) produkty typu instant;CZĘŚĆ 61. Keczup w ilości 2 000 kg;2. Majonez w ilości 900 kg;3. Musztarda w ilości 2 000 kg;Wymagania jakościowe:1) data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 6 miesięcy;2) smak i zapach charakterystyczny dla tego typu produktów spożywczych;3) opakowania jednostkowe od 1 kg do 5 kg;CZĘŚĆ 71. Granulat sojowy w ilości 300 kg;2. Kostka sojowa w ilości 300 kg;3. Kotlet sojowy w ilości 700 kg;Wymagania jakościowe:1) data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 12 miesięcy;2) waga 1 sztuki kotleta sojowego 10 g -20 g;3) opakowania jednostkowe do 20 kg;CZĘŚĆ 8Miód sztuczny płynny w ilości 1 800 kgWymagania jakościowe:1) data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 12 miesięcy2) opakowania – słoiki jednorazowe bezzwrotne o gramaturze netto od 400 g do 500 g3) konsystencja płynna;4) barwa bursztynowa;5) smak słodki, bez goryczy, zbliżony do miodu naturalnego;CZĘŚĆ 9Cukier biały kryształ w ilości 8 500 kg;Wymagania jakościowe:1) sypki bez zlepów i grudek;2) brak obcego zapachu;3) charakterystyczny słodki smak ;4) barwa biała do kremowej;5) opakowania jednostkowe od 1 kg do 25 kg;

II.5) Główny kod CPV: 15890000-3
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15860000-4
15870000-7
15981000-8
15600000-4
15850000-1
15830000-5


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: 24.03.2021   lub zakończenia:

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zmawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zmawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Zmawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 3 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 5 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 6 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 7 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp)
III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy PZP.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
1. Formularz ofertowy cenowej Wykonawcy - załącznik nr 1 do SIWZ. 2. Dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę (np. oryginał pełnomocnictwa lub kopia notarialnie poświadczona), o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych. 3. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia informacji na stronie internetowej Zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy, przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument składa każdy z wykonawców składających ofertę wspólną lub upoważniony przez mocodawcę pełnomocnik. Oświadczenie stanowi Załącznik nr 3 do SIWZ.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
CENA 100,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Zmiany zostały określone we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 4. Podczas obowiązywania umowy ceny są stałe, mogą ulec zmianie jedynie w wymienionych poniżej przypadkach: 1) w przypadku urzędowej zmiany stawki podatku VAT – w celu dostosowania do aktualnie obowiązującej stawki – bez zmiany wartości netto produktów objętych zmianą jednak nie wcześniej niż po dacie rozpoczęcia jej obowiązywania. Zmiana umowy w tym zakresie może być wprowadzona tylko na wniosek Wykonawcy. Jednocześnie Wykonawca zobowiązuje się do przedstawienia Zamawiającemu podstawy prawnej do podwyższenia lub obniżenia cen towarów np.: rozporządzenie, obwieszczenie, ustawa lub innej podstawy do zmiany cen – zmiany umowy. 2) w przypadku obniżenia cen producenta lub zastosowania promocyjnej obniżki cen.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 14.12.2020, godzina: 09:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: PRZYPRAWY I INNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Cynamon mielony w ilości 40 kg (opakowania do 0,5 kg);2. Czosnek granulowany w ilości 100 kg, (opakowania do 0,5 kg);3. Herbata granulowana w ilości 40 kg, (opakowania do 0,2 kg);4. Kawa zbożowa w ilości 800 kg, (opakowania do 0,5 kg);5. Kisiel w ilości 400 kg, (opakowania do 0,5 kg);6. Kwasek cytrynowy w ilości 40 kg, (opakowania do 0,2 kg);7. Liść laurowy w ilości 70 kg, (opakowania do 0,5 kg);8. Majeranek w ilości 90 kg, (opakowania do 0,5 kg);9. Ocet spirytusowy 10 % w ilości 600 l, (opakowania do 0,5 kg);10. Papryka ostra mielona w ilości 110 kg, (opakowania do 0,5 kg);11. Pieprz czarny mielony w ilości 110 kg, (opakowania do 0,5 kg);12. Pieprz ziołowy w ilości 80 kg, (opakowania do 0,5 kg);13. Przyprawa warzywna typu Vegeta w ilości 80 kg, (opakowania do 0,5 kg);14. Przyprawa do bigosu w ilości 40 kg, (opakowania do 0,5 kg);15. Przyprawa do kurczaka w ilości 30 kg, (opakowania do 0,5 kg);16. Przyprawa do mięs w ilości 50 kg, (opakowania do 0,5 kg);17. Przyprawa do gulaszu w ilości 40 kg, (opakowania do 0,5 kg);18. Przyprawa do zup w płynie w ilości 1 800 l, (opakowania do 1l);19. Syrop owocowy w płynie w ilości 2 500 l, (opakowania 1l lub 5 l);20. Sól spożywcza w ilości 1 900 kg, (opakowania do 5 kg);21. Ziele angielskie w ilości 80kg, (opakowania do 0,5 kg);Wymagania jakościowe:1) data minimalnej trwałości do spożycia od dnia dostawy minimum 8 miesięcy;2) konsystencja produktów suchych – sypka, nie klejąca się i nie zbrylona;
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15890000-3, 15860000-4, 15870000-7

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 24.03.2021
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: WODA
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Woda źródlana niegazowana w ilości 5 292 l (opakowania 1,5 l);2. Woda źródlana gazowana w ilości 5 292 l (opakowania 1,5 l);Wymagania jakościowe:1) data minimalnej trwałości do spożycia od dnia dostawy minimum 12 miesięcy;2) opakowania jednostkowe to butelki plastikowe o pojemności 1,5 l;
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15981000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 24.03.2021
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: PRODUKTY SYPKIE
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Kasza gryczana w ilości 2 000 kg;2. Kasza jęczmienna w ilości 3 800 kg;3. Kasza manna w ilości 4 500 kg;4. Płatki owsiane w ilości 2 000 kg;5. Płatki kukurydziane w ilości 2 000 kg;6. Otręby pszenne w ilości 20 kg;7. Mąka pszenna w ilości 3 000 kg;8. Mąka ziemniaczana w ilości 300 kg;9. Ryż biały w ilości 6 000 kg;Wymagania jakościowe:1) data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 6 miesięcy;2) smak i zapach charakterystyczny dla tego typu produktów spożywczych, bez obcych posmaków i zapachów;3) konsystencja sypka, nie zlepiająca się przy nacisku4) opakowania jednostkowe dla:- otręby pszenne, mąka ziemniaczana do 1 kg;- płatki kukurydziane od 1kg do 15 kg- kasza gryczana, kasza jęczmienna, kasza manna płatki owsiane, mąka pszenna, ryż do 30 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15600000-4,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 24.03.2021
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4 Nazwa: MAKARONY
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Makaron nitki w ilości 4 000 kg;2. Makaron rurki w ilości 6 000 kg;3. Makaron świderki w ilości 8 000 kg;Wymagania jakościowe:1) data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 12 miesięcy;2) konsystencja – twarda, dobrze wysuszona, nie pokruszona;3) opakowania jednostkowe od 5 kg do 20 kg;4) właściwa wydajność makaronu powinna wynosić: ze 100 g masy suchej wychodzi 250 g – 300 g gotowego do spożycia makaronu
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15850000-1,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 24.03.2021
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5 Nazwa: ROSOŁY, SOSY, ZUPY
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Rosół drobiowy w proszku w ilości 800 kg;2. Rosół wołowy w proszku w ilości 800 kg;3. Rosół jarzynowy w proszku w ilości 800 kg;4. Sos sałatkowy w proszku ilości 100 kg;5. Sos biały w proszku w ilości 500 kg;6. Sos carbonara w proszku w ilości 600 kg;7. Sos grzybowy w proszku w ilości 400 kg;8. Sos myśliwski w proszku w ilości 400 kg;9. Sos pieczeniowy w proszku w ilości 400 kg;10. Sos koperkowy w proszku w ilości 400 kg;11. Zupa bieszczadzka w proszku w ilości 500 kg;12. Zupa brokułowa w proszku w ilości 500 kg;13. Zupa szparagowa w proszku w ilości 500 kg;14. Zupa grzybowa w proszku w ilości 500 kg;15. Zupa kalafiorowa w proszku w ilości 500 kg;16. Zupa żurek w proszku w ilości 500 kg;Wymagania jakościowe:1) data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 12 miesięcy;2) smak i zapach charakterystyczny dla tego typu produktów spożywczych, bez obcych posmaków i zapachów;3) konsystencja sypka, jednolita, niezbrylona;4) opakowania jednostkowe od 1 kg do 5 kg;5) produkty typu instant;
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15890000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 24.03.2021
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6 Nazwa: KECZUP, MAJONEZ, MUSZTARDA
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Keczup w ilości 2 000 kg;2. Majonez w ilości 900 kg;3. Musztarda w ilości 2 000 kg;Wymagania jakościowe:1) data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 6 miesięcy;2) smak i zapach charakterystyczny dla tego typu produktów spożywczych;3) opakowania jednostkowe od 1 kg do 5 kg;
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15890000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 24.03.2021
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 7 Nazwa: PRODUKTY SOJOWE
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Granulat sojowy w ilości 300 kg;2. Kostka sojowa w ilości 300 kg;3. Kotlet sojowy w ilości 700 kg;Wymagania jakościowe:1) data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 12 miesięcy;2) waga 1 sztuki kotleta sojowego 10 g -20 g;3) opakowania jednostkowe do 20 kg;
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15890000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 24.03.2021
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 8 Nazwa: MIÓD
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Miód sztuczny płynny w ilości 1 800 kgWymagania jakościowe:1) data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 12 miesięcy2) opakowania – słoiki jednorazowe bezzwrotne o gramaturze netto od 400 g do 500 g3) konsystencja płynna;4) barwa bursztynowa;5) smak słodki, bez goryczy, zbliżony do miodu naturalnego;
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15830000-5,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 24.03.2021
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 9 Nazwa: CUKIER
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Cukier biały kryształ w ilości 8 500 kg;Wymagania jakościowe:1) sypki bez zlepów i grudek;2) brak obcego zapachu;3) charakterystyczny słodki smak ;4) barwa biała do kremowej;5) opakowania jednostkowe od 1 kg do 25 kg;
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15830000-5,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 24.03.2021
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę dostawę wyposażenia gastronomicznego - Dąbrowy
  • Lokalizacja zleceniawarmińsko-mazurskie
  • Data dodania22-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę dostawę wyposażenia gastronomicznego. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI