„Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych na potrzeby kuchni ” na potrzeby Szkoły...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
„Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych na potrzeby kuchni ” na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 31 w Gdyni ul. Chylońska 227
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoGdynia
  • WojewództwoPomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - organ władzy publicznej - organ administracji rządowej (centralnej lub terenowej)
  • Termin składania wniosków2021-12-20
  • ZamawiającySzkoła Podstawowa nr 31
  • Data publikacji ogłoszenia2021-12-11
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00310732
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych na potrzeby kuchni ”
na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 31 w Gdyni ul. Chylońska 227

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa nr 31

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 192911184

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Chylońska 227

1.5.2.) Miejscowość: Gdynia

1.5.3.) Kod pocztowy: 81-007

1.5.4.) Województwo: pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL633 - Trójmiejski

1.5.7.) Numer telefonu: 58 78 211 51

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sp31@sp31gdynia.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: sp31gdynia.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - organ władzy publicznej - organ administracji rządowej (centralnej lub terenowej)

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych na potrzeby kuchni ”
na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 31 w Gdyni ul. Chylońska 227

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-7d137620-5a55-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00310732

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-11

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00005324/04/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Sukcesywna dostawa artykółw spożywczych na potrzeby kuchni na 2022 rok

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzielenie
zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami, odbywa się za pośrednictwem
Platformy miniPortal, która jest dostępna pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/ oraz poczty
elektronicznej: sp31@sp31gdynia.pl i ePUAP

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi
posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy:
złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji.
7.4. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych,
elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu
opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu.
7.5. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z Rozdziałem XXII SWZ

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Zgodnie z Rozdziałem XXII SWZ

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: EZP/7/REM/2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.5.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 0 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 7

4.1.10.) Ofertę można składać na kilka części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 1 – Mięso i przetwory mięsne
Przedmiotem zamówienia są: sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na
potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w formularzu asortymentowocenowym
w Załączniku część 1 do SWZ. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne
dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia.
Zamawiający zastrzega prawo do niewykorzystania całości bądź części zamówienia, a
Wykonawca oświadcza, że nie będzie z tego powodu wnosił żadnych roszczeń.
1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SWZ.
2. Zamawiający dopuszcza złożenie oferty na kilka części. Zamawiający będzie rozpatrywał
każdą ofertę częściową oddzielnie. Ilekroć w SWZ nie wskazano, iż dany zapis dotyczy
konkretnej części zamówienia, należy przyjąć, że jest to zapis taki sam dla każdej części
zamówienia.
3. Realizacja zamówienia odbywać się będzie na zasadach i warunkach opisanych w projekcie
umowy - Załącznik nr 3 do SWZ - odpowiedni dla danej części zamówienia.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak

4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane zgodnie z art. 455 ustawy PZP

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertę najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska
największą liczbę punktów w wyżej wymienionych kryteriach oceny ofert - na podstawie informacji
podanych przez Wykonawcę w Załączniku nr 1 i Załączniku część 1 do 7 do SWZ.
2. Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia
taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert
ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.
3. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera
ofertę z najniższą ceną lub najniższym kosztem.
4. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty, w sposób o którym mowa w pkt. 4, Zamawiający wzywa
Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert
dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.
5. W toku oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści
złożonych ofert.
6. Niedopuszczalne jest prowadzenie między Zamawiającym a Wykonawcą negocjacji dotyczących
złożonej oferty oraz, z uwzględnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w
jej treści.
7. Zamawiający poprawia w tekście oferty omyłki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp,
niezwłocznie zawiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas wymiany towaru

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia są: sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na
potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w w formularzu asortymentowocenowym
w Załączniku część 2 do SWZ. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne
dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia.
Zamawiający zastrzega prawo do niewykorzystania całości bądź części zamówienia, a
Wykonawca oświadcza, że nie będzie z tego powodu wnosił żadnych roszczeń.
1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SWZ.
2. Zamawiający dopuszcza złożenie oferty na kilka części. Zamawiający będzie rozpatrywał
każdą ofertę częściową oddzielnie. Ilekroć w SWZ nie wskazano, iż dany zapis dotyczy
konkretnej części zamówienia, należy przyjąć, że jest to zapis taki sam dla każdej części
zamówienia.
3. Realizacja zamówienia odbywać się będzie na zasadach i warunkach opisanych w projekcie
umowy - Załącznik nr 3 do SWZ - odpowiedni dla danej części zamówienia.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak

4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane zgodnie z art. 455 ustawy PZP

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertę najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska
największą liczbę punktów w wyżej wymienionych kryteriach oceny ofert - na podstawie informacji
podanych przez Wykonawcę w Załączniku nr 1 i Załączniku część 1 do 7 do SWZ.
2. Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia
taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert
ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.
3. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera
ofertę z najniższą ceną lub najniższym kosztem.
4. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty, w sposób o którym mowa w pkt. 4, Zamawiający wzywa
Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert
dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.
5. W toku oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści
złożonych ofert.
6. Niedopuszczalne jest prowadzenie między Zamawiającym a Wykonawcą negocjacji dotyczących
złożonej oferty oraz, z uwzględnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w
jej treści.
7. Zamawiający poprawia w tekście oferty omyłki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp,
niezwłocznie zawiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas wymiany towaru

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 3 – Nabiał i produkty mleczarskie
Przedmiotem zamówienia są: sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na
potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w w formularzu asortymentowocenowym
w Załączniku część 3 do SWZ. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne
dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia.
Zamawiający zastrzega prawo do niewykorzystania całości bądź części zamówienia, a
Wykonawca oświadcza, że nie będzie z tego powodu wnosił żadnych roszczeń.
1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SWZ.
2. Zamawiający dopuszcza złożenie oferty na kilka części. Zamawiający będzie rozpatrywał
każdą ofertę częściową oddzielnie. Ilekroć w SWZ nie wskazano, iż dany zapis dotyczy
konkretnej części zamówienia, należy przyjąć, że jest to zapis taki sam dla każdej części
zamówienia.
3. Realizacja zamówienia odbywać się będzie na zasadach i warunkach opisanych w projekcie
umowy - Załącznik nr 3 do SWZ - odpowiedni dla danej części zamówienia.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak

4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane zgodnie z art. 455 ustawy PZP

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertę najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska
największą liczbę punktów w wyżej wymienionych kryteriach oceny ofert - na podstawie informacji
podanych przez Wykonawcę w Załączniku nr 1 i Załączniku część 1 do 7 do SWZ.
2. Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia
taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert
ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.
3. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera
ofertę z najniższą ceną lub najniższym kosztem.
4. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty, w sposób o którym mowa w pkt. 4, Zamawiający wzywa
Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert
dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.
5. W toku oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści
złożonych ofert.
6. Niedopuszczalne jest prowadzenie między Zamawiającym a Wykonawcą negocjacji dotyczących
złożonej oferty oraz, z uwzględnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w
jej treści.
7. Zamawiający poprawia w tekście oferty omyłki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp,
niezwłocznie zawiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas wymiany towaru

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 4 – Mrożonki
Przedmiotem zamówienia są: sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na
potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w w formularzu asortymentowocenowym
w Załączniku część 4 do SWZ. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne
dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia.
Zamawiający zastrzega prawo do niewykorzystania całości bądź części zamówienia, a
Wykonawca oświadcza, że nie będzie z tego powodu wnosił żadnych roszczeń.
1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SWZ.
2. Zamawiający dopuszcza złożenie oferty na kilka części. Zamawiający będzie rozpatrywał
każdą ofertę częściową oddzielnie. Ilekroć w SWZ nie wskazano, iż dany zapis dotyczy
konkretnej części zamówienia, należy przyjąć, że jest to zapis taki sam dla każdej części
zamówienia.
3. Realizacja zamówienia odbywać się będzie na zasadach i warunkach opisanych w projekcie
umowy - Załącznik nr 3 do SWZ - odpowiedni dla danej części zamówienia.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak

4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane zgodnie z art. 455 ustawy PZP

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertę najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska
największą liczbę punktów w wyżej wymienionych kryteriach oceny ofert - na podstawie informacji
podanych przez Wykonawcę w Załączniku nr 1 i Załączniku część 1 do 7 do SWZ.
2. Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia
taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert
ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.
3. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera
ofertę z najniższą ceną lub najniższym kosztem.
4. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty, w sposób o którym mowa w pkt. 4, Zamawiający wzywa
Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert
dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.
5. W toku oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści
złożonych ofert.
6. Niedopuszczalne jest prowadzenie między Zamawiającym a Wykonawcą negocjacji dotyczących
złożonej oferty oraz, z uwzględnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w
jej treści.
7. Zamawiający poprawia w tekście oferty omyłki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp,
niezwłocznie zawiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas wymiany towaru

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 5 – Różne artykuły spożywcze
Przedmiotem zamówienia są: sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na
potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w w formularzu asortymentowocenowym
w Załączniku część 5 do SWZ. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne
dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia.
Zamawiający zastrzega prawo do niewykorzystania całości bądź części zamówienia, a
Wykonawca oświadcza, że nie będzie z tego powodu wnosił żadnych roszczeń.
1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SWZ.
2. Zamawiający dopuszcza złożenie oferty na kilka części. Zamawiający będzie rozpatrywał
każdą ofertę częściową oddzielnie. Ilekroć w SWZ nie wskazano, iż dany zapis dotyczy
konkretnej części zamówienia, należy przyjąć, że jest to zapis taki sam dla każdej części
zamówienia.
3. Realizacja zamówienia odbywać się będzie na zasadach i warunkach opisanych w projekcie
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00118391/01 z dnia 2021-07-16
2021-07-16 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
umowy - Załącznik nr 3 do SWZ - odpowiedni dla danej części zamówienia.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak

4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane zgodnie z art. 455 ustawy PZP

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertę najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska
największą liczbę punktów w wyżej wymienionych kryteriach oceny ofert - na podstawie informacji
podanych przez Wykonawcę w Załączniku nr 1 i Załączniku część 1 do 7 do SWZ.
2. Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia
taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert
ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.
3. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera
ofertę z najniższą ceną lub najniższym kosztem.
4. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty, w sposób o którym mowa w pkt. 4, Zamawiający wzywa
Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert
dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.
5. W toku oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści
złożonych ofert.
6. Niedopuszczalne jest prowadzenie między Zamawiającym a Wykonawcą negocjacji dotyczących
złożonej oferty oraz, z uwzględnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w
jej treści.
7. Zamawiający poprawia w tekście oferty omyłki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp,
niezwłocznie zawiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas wymiany towaru

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 6 – Pieczywo i wyroby piekarnicze
Przedmiotem zamówienia są: sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na
potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w w formularzu asortymentowocenowym
w Załączniku część 6 do SWZ. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne
dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia.
Zamawiający zastrzega prawo do niewykorzystania całości bądź części zamówienia, a
Wykonawca oświadcza, że nie będzie z tego powodu wnosił żadnych roszczeń.
1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SWZ.
2. Zamawiający dopuszcza złożenie oferty na kilka części. Zamawiający będzie rozpatrywał
każdą ofertę częściową oddzielnie. Ilekroć w SWZ nie wskazano, iż dany zapis dotyczy
konkretnej części zamówienia, należy przyjąć, że jest to zapis taki sam dla każdej części
zamówienia.
3. Realizacja zamówienia odbywać się będzie na zasadach i warunkach opisanych w projekcie
umowy - Załącznik nr 3 do SWZ - odpowiedni dla danej części zamówienia.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak

4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane zgodnie z art. 455 ustawy PZP

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertę najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska
największą liczbę punktów w wyżej wymienionych kryteriach oceny ofert - na podstawie informacji
podanych przez Wykonawcę w Załączniku nr 1 i Załączniku część 1 do 7 do SWZ.
2. Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia
taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert
ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.
3. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera
ofertę z najniższą ceną lub najniższym kosztem.
4. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty, w sposób o którym mowa w pkt. 4, Zamawiający wzywa
Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert
dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.
5. W toku oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści
złożonych ofert.
6. Niedopuszczalne jest prowadzenie między Zamawiającym a Wykonawcą negocjacji dotyczących
złożonej oferty oraz, z uwzględnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w
jej treści.
7. Zamawiający poprawia w tekście oferty omyłki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp,
niezwłocznie zawiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas wymiany towaru

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 7 – Ryby mrożone i wędzone
Przedmiotem zamówienia są: sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na
potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w w formularzu asortymentowocenowym
w Załączniku część 7 do SWZ. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne
dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia.
Zamawiający zastrzega prawo do niewykorzystania całości bądź części zamówienia, a
Wykonawca oświadcza, że nie będzie z tego powodu wnosił żadnych roszczeń.
1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SWZ.
2. Zamawiający dopuszcza złożenie oferty na kilka części. Zamawiający będzie rozpatrywał
każdą ofertę częściową oddzielnie. Ilekroć w SWZ nie wskazano, iż dany zapis dotyczy
konkretnej części zamówienia, należy przyjąć, że jest to zapis taki sam dla każdej części
zamówienia.
3. Realizacja zamówienia odbywać się będzie na zasadach i warunkach opisanych

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15221000-3 - Ryby mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak

4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane zgodnie z art. 455 ustawy PZP

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertę najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska
największą liczbę punktów w wyżej wymienionych kryteriach oceny ofert - na podstawie informacji
podanych przez Wykonawcę w Załączniku nr 1 i Załączniku część 1 do 7 do SWZ.
2. Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia
taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert
ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.
3. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera
ofertę z najniższą ceną lub najniższym kosztem.
4. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty, w sposób o którym mowa w pkt. 4, Zamawiający wzywa
Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert
dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.
5. W toku oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści
złożonych ofert.
6. Niedopuszczalne jest prowadzenie między Zamawiającym a Wykonawcą negocjacji dotyczących
złożonej oferty oraz, z uwzględnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w
jej treści.
7. Zamawiający poprawia w tekście oferty omyłki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp,
niezwłocznie zawiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas wymiany towaru

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Do oferty Wykonawca dołącza oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu, spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, w zakresie wskazanym przez Zamawiającego - zgodnie z Załącznikiem nr 2 do SWZ.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Do oferty Wykonawca dołącza oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu, spełnianiu
warunków udziału w postępowaniu, w zakresie wskazanym przez Zamawiającego – zgodnie z
Załącznikiem nr 2 do SWZ.
1) Wykonawca, w przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów
udostępniających zasoby, przedstawia, wraz z oświadczeniem, o którym mowa w pkt. 1, także
oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia
tego podmiotu oraz odpowiednio spełnianie warunków udziału w postępowaniu, w zakresie, w
jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby.
2) w przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców oświadczenie o
którym mowa w pkt. 1, składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w
postępowaniu w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnienie warunków udziału
w postępowaniu.
2. Forma składanych oświadczeń i dokumentów:
1) oferta, oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, podmiotowe środki
dowodowe, w tym oświadczenie, o którym mowa w art. 117 ust. 4 ustawy Pzp oraz
zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby, o którym mowa w art. 118 ust. 3 ustawy Pzp,
zwane dalej zobowiązaniem podmiotu udostępniającego zasoby, przedmiotowe środki
dowodowe, pełnomocnictwo, sporządza się w postaci elektronicznej. Pozostałe dokumenty,
informacje i oświadczenia sporządza się w postaci elektronicznej lub jako tekst wpisany do
wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej. Dokumenty
elektroniczne przekazuje się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej wskazanych przez
Zamawiającego,
2) zgodnie z art. 63 ust. 2 ustawy Pzp ofertę oraz oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1
ustawy Pzp składa się pod rygorem nieważności w formie elektronicznej lub w postaci
elektronicznej opatrzonej podpisem kwalifikowanym, zaufanym lub podpisem osobistym.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1) Wykonawcy ustanowią Pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie
zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia
publicznego;
2) oferta musi być podpisana w taki sposób, aby prawnie zobowiązywała wszystkich
Wykonawców występujących wspólnie – podpisy stawia na niej Wykonawca/ Pełnomocnik
upoważniony przez wszystkich Wykonawców występujących wspólnie do reprezentowania ich w
postępowaniu albo reprezentowaniu w postępowaniu i zawarciu umowy;
3) Wykonawca/Pełnomocnik dołącza do oferty pełnomocnictwo do reprezentowania ich w
postępowaniu albo reprezentowaniu w postępowaniu i zawarciu umowy, z podpisami
upoważnionych przedstawicieli Wykonawców. Treść pełnomocnictwa powinna zawierać w
szczególności:
a) w przypadku konsorcjum – określenie rodzaju czynności, których dotyczy, oznaczenie
Wykonawców ubiegających się o udzielenie zamówienia, wskazanie Wykonawcy/ Pełnomocnika
i zakres pełnomocnictwa (dokument powinien być podpisany przez upoważnionych
przedstawicieli poszczególnych Wykonawców);
b) w przypadku spółki cywilnej – określenie rodzaju czynności, których dotyczy, wskazanie
pełnomocnika, zakresu pełnomocnictwa (dokument powinien być podpisany przez wszystkich
wspólników spółki cywilnej);
4) wszelka korespondencja prowadzona będzie wyłącznie z Wykonawcą/ Pełnomocnikiem.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Strony dopuszczają możliwość dokonywania zmian umowy w okolicznościach przewidzianych ustawą Pzp a także zmian przewidzianych w projekcie umowy - stanowiącym załącznik nr 3 do SWZ.
Projekt umowy zawierający postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego stanowi załącznik nr 3 do SWZ.
Zmawiający dopuszcza wprowadzenie zmian umowy w sytuacjach określonych w art. 454 – 455 ustawy Pzp. W celu dokonania zmian zapisów umowy wnioskowanych przez Stronę, zobowiązana jest ona pisemnie wystąpić z propozycja zmiany warunków umowy wraz z ich uzasadnieniem. Zmiany te muszą być korzystne bądź neutralne dla Zamawiającego.
W związku z obecną sytuacją epidemiologiczną w kraju Zamawiający dopuszcza zmiany umowy w sytuacji zwiększenia obostrzeń epidemiologicznych

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-20 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-20 09:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-01-19

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę wykonanie i dostarczenie opakowań kartonowych i etykiet - Pruszcz Gdański
  • Lokalizacja zleceniapomorskie
  • Data dodania30-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę wykonanie i dostarczenie opakowań kartonowych i etykiet. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.