Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
˜Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 18 w Chorzowie, ul. Gałeczki 17 – I/2021
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: ˜Przedszkole nr 18 w Chorzowie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: ˜REGON 241784800
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ˜ks. Jana Gałeczki 17
1.5.2.) Miejscowość: ˜Chorzów
1.5.3.) Kod pocztowy: ˜41-500
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22A - Katowicki
1.5.7.) Numer telefonu: ˜032 2413960
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ˜przedszkolank@wp.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: ˜www.przedszkole18.bip.chorzow.eu
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
˜Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 18 w Chorzowie, ul. Gałeczki 17 – I/2021
2.4.) Identyfikator postępowania: ˜ocds-148610-4d271f93-caab-11eb-911f-9ad5f74c2a25
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00082547
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-06-15
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: ˜2021/BZP 00000271/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawy żywności dla przedszkola
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
˜https://portal.smartpzp.pl/zefo.chorzow3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: ˜https://portal.smartpzp.pl/zefo.chorzow adres poczty elektronicznej: mrugala@zefo.com.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: ˜Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych i informacji przekazywanych przy ich użyciu zostały opisane w Regulaminie korzystania z usług Systemu (Regulamin Portalu E-Usług) dostępnym z poziomu modułu E-learning dla wszystkich użytkowników Systemu oraz podczas rejestracji konta wykonawcy dla wykonawców. Użycie przez Wykonawcę do kontaktu z Zamawiającym środków komunikacji elektronicznej zapewnionych w Systemie jest uzależnione od uprzedniej akceptacji przez Wykonawcę regulaminu korzystania z usług Systemu na witrynie internetowej przy zakładania profilu Wykonawcy. Użytkownikom zewnętrznym Wykonawcy przysługuje prawo korzystania z asysty obejmującej wsparcie techniczne w kwestiach dotyczących korzystania z Systemu, polegające na doradztwie telefonicznym i e-mailowym na zasadach określonych w Regulaminie korzystania z usług Systemu. W sytuacji awarii Systemu lub niedostępności Systemu, uniemożliwiających komunikację Wykonawcy i Zamawiającego poprzez system, zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres mrugala@zefo.com.pl (nie dotyczy składania ofert). Zamawiający informuje, że instrukcje korzystania z Systemu, dotyczące w szczególności logowania, składania wniosków o wyjaśnienie treści SWZ, składania ofert oraz innych czynności podejmowanych w niniejszym postępowaniu przy użyciu Systemu, można uzyskać na infolinii technicznej pod numerem telefonu +48 22 123 77 97. 1. Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami:1) Z zastrzeżeniem art. 61 ust. 2 ustawy, komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcami, w szczególności składanie oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz przekazywanie informacji, odbywa się elektronicznie za pośrednictwem Systemu pod adresem https://portal.smartpzp.pl/zefo.chorzow2) Zadawanie pytań przez Wykonawców odbywa się w zakładce „Pytania do postępowania”. Po otwarciu ofert, komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami, w tym wszelkie oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje, przekazywane są elektronicznie za pośrednictwem Systemu, w zakładce „Korespondencja”, która dla Wykonawcy widoczna jest w zakładce „Oferty”, po zaznaczeniu numeru złożonej oferty.3) Korespondencja przekazana Zamawiającemu w inny sposób (np. listownie, na pendrive) nie będzie brana pod uwagę.2. Wymagania techniczne i organizacyjne sporządzania, wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej:1) Ofertę i oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, a także inne dokumenty składane wraz z ofertą przygotowuję się i składa, pod rygorem nieważności w formie elektronicznej (tj. przy użyciu kwalifikowanego podpisu elektronicznego) lub w postaci elektronicznej, opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.2) W celu złożenia oferty wykonawca zobowiązany jest założyć w Systemie konto użytkownika, jednocześnie wprowadzając do Systemu swój podmiot. Użytkownik ten będzie pełnić rolę administratora podmiotu wykonawcy. Rejestracja w Systemie dostępna jest po kliknięciu przycisku „Załóż konto”. Szczegółowa instrukcja dotycząca tworzenia konta wykonawcy oraz złożenia oferty dostępna jest w Systemie w zakładce E-learning.3) Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta w Systemie, ani logowania do Systemu.4) Korzystanie z Systemu przez wykonawców jest bezpłatne.5) Za datę wpływu oświadczeń, wniosków, zaświadczeń oraz informacji przyjmuje się datę zapisania plików na serwerze. Aktualna data i godzina są zsynchronizowane z Głównym Urzędem Miar.Pozostałe postanowienia zgodnie z SWZ.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): ˜Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że: • administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dyrektor Przedszkola nr 18 w Chorzowie, ul. Gałeczki 17, 41-500 Chorzów;• kontakt do inspektora ochrony danych osobowych: biuro@bitprotect;• Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z ww. postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego;• odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 2019 z późn. zm.), dalej „ustawa Pzp”; • Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres, który wyznaczony zostanie przede wszystkim na podstawie rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie działania archiwów zakładowych, chyba że przepisy szczególne stanowią inaczej;• obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; • w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;• posiada Pani/Pan:− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych *;− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych**; − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;• nie przysługuje Pani/Panu:− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ˜ZP/P18/I/2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
˜1. Pieczywo – przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy: bułek, chlebów pszennych, żytnich, wieloziarnistych, drożdżówek. Szczegółowy wykaz produktów stanowi załącznik nr 1a do swz.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜1. Kryterium wyboru oferty najkorzystniejszej będzie cena całkowita brutto – 100%. Oferta najtańsza spośród ofert nieodrzuconych otrzyma 100 punktów, pozostałe proporcjonalnie mniej, według wzoru: Cn/Cb × 100 × 100% = ilość punktów Gdzie: Cn – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych Cb – cena oferty badanej 100 – wskaźnik stały 100% - procentowe znaczenie kryterium ceny2. Zamawiający uzna za najkorzystniejszą tę ofertę, która uzyska największą ilość punktów.3. Standardy jakościowe, odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia zostały wskazane przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia. Uwzględniając, iż dokumenty opisujące przedmiot zamówienia są precyzyjne i zestandaryzowane, Zamawiający jest uprawniony do zastosowania ceny jako jedynego kryterium wyboru oferty.4. Uwaga: Zamawiający zastrzega sobie prawo do wystąpienia do Wykonawców przed dokonaniem wyboru oferty najkorzystniejszej o przedłożenie próbek artykułów będących przedmiotem zamówienia w celu stwierdzenia, czy artykuły te spełniają wymagania określone w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia – formularzu cenowym.5. W przypadku stwierdzenia, że któryś z oferowanych artykułów nie spełnia wymagań SWZ, Zamawiający odrzuci ofertę tego Wykonawcy na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, jako ofertę, której treść nie odpowiada treści SWZ.6. Zamawiający przyzna zamówienie oddzielnie w każdej z części Wykonawcy, który złoży ofertą niepodlegającą odrzuceniu, i która zostanie uznana za najkorzystniejszą (uzyska największą liczbę punktów przyznanych według kryteriów wyboru oferty określonej w niniejszej SWZ).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
˜1. Kryterium wyboru oferty najkorzystniejszej będzie cena całkowita brutto – 100%. Oferta najtańsza spośród ofert nieodrzuconych otrzyma 100 punktów, pozostałe proporcjonalnie mniej, według wzoru: Cn/Cb × 100 × 100% = ilość punktów Gdzie: Cn – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych Cb – cena oferty badanej 100 – wskaźnik stały 100% - procentowe znaczenie kryterium ceny2. Zamawiający uzna za najkorzystniejszą tę ofertę, która uzyska największą ilość punktów.3. Standardy jakościowe, odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia zostały wskazane przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia. Uwzględniając, iż dokumenty opisujące przedmiot zamówienia są precyzyjne i zestandaryzowane, Zamawiający jest uprawniony do zastosowania ceny jako jedynego kryterium wyboru oferty.4. Uwaga: Zamawiający zastrzega sobie prawo do wystąpienia do Wykonawców przed dokonaniem wyboru oferty najkorzystniejszej o przedłożenie próbek artykułów będących przedmiotem zamówienia w celu stwierdzenia, czy artykuły te spełniają wymagania określone w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia – formularzu cenowym.5. W przypadku stwierdzenia, że któryś z oferowanych artykułów nie spełnia wymagań SWZ, Zamawiający odrzuci ofertę tego Wykonawcy na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, jako ofertę, której treść nie odpowiada treści SWZ.6. Zamawiający przyzna zamówienie oddzielnie w każdej z części Wykonawcy, który złoży ofertą niepodlegającą odrzuceniu, i która zostanie uznana za najkorzystniejszą (uzyska największą liczbę punktów przyznanych według kryteriów wyboru oferty określonej w niniejszej SWZ).4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
˜2. Nabiał – przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy: mleka, masła, jogurtów, sera śmietany, jaj. Szczegółowy wykaz produktów stanowi załącznik nr 1b do swz.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03142500-3 - Jaja
15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜1. Kryterium wyboru oferty najkorzystniejszej będzie cena całkowita brutto – 100%. Oferta najtańsza spośród ofert nieodrzuconych otrzyma 100 punktów, pozostałe proporcjonalnie mniej, według wzoru: Cn/Cb × 100 × 100% = ilość punktów Gdzie: Cn – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych Cb – cena oferty badanej 100 – wskaźnik stały 100% - procentowe znaczenie kryterium ceny2. Zamawiający uzna za najkorzystniejszą tę ofertę, która uzyska największą ilość punktów.3. Standardy jakościowe, odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia zostały wskazane przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia. Uwzględniając, iż dokumenty opisujące przedmiot zamówienia są precyzyjne i zestandaryzowane, Zamawiający jest uprawniony do zastosowania ceny jako jedynego kryterium wyboru oferty.4. Uwaga: Zamawiający zastrzega sobie prawo do wystąpienia do Wykonawców przed dokonaniem wyboru oferty najkorzystniejszej o przedłożenie próbek artykułów będących przedmiotem zamówienia w celu stwierdzenia, czy artykuły te spełniają wymagania określone w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia – formularzu cenowym.5. W przypadku stwierdzenia, że któryś z oferowanych artykułów nie spełnia wymagań SWZ, Zamawiający odrzuci ofertę tego Wykonawcy na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, jako ofertę, której treść nie odpowiada treści SWZ.6. Zamawiający przyzna zamówienie oddzielnie w każdej z części Wykonawcy, który złoży ofertą niepodlegającą odrzuceniu, i która zostanie uznana za najkorzystniejszą (uzyska największą liczbę punktów przyznanych według kryteriów wyboru oferty określonej w niniejszej SWZ).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
˜1. Kryterium wyboru oferty najkorzystniejszej będzie cena całkowita brutto – 100%. Oferta najtańsza spośród ofert nieodrzuconych otrzyma 100 punktów, pozostałe proporcjonalnie mniej, według wzoru: Cn/Cb × 100 × 100% = ilość punktów Gdzie: Cn – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych Cb – cena oferty badanej 100 – wskaźnik stały 100% - procentowe znaczenie kryterium ceny2. Zamawiający uzna za najkorzystniejszą tę ofertę, która uzyska największą ilość punktów.3. Standardy jakościowe, odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia zostały wskazane przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia. Uwzględniając, iż dokumenty opisujące przedmiot zamówienia są precyzyjne i zestandaryzowane, Zamawiający jest uprawniony do zastosowania ceny jako jedynego kryterium wyboru oferty.4. Uwaga: Zamawiający zastrzega sobie prawo do wystąpienia do Wykonawców przed dokonaniem wyboru oferty najkorzystniejszej o przedłożenie próbek artykułów będących przedmiotem zamówienia w celu stwierdzenia, czy artykuły te spełniają wymagania określone w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia – formularzu cenowym.5. W przypadku stwierdzenia, że któryś z oferowanych artykułów nie spełnia wymagań SWZ, Zamawiający odrzuci ofertę tego Wykonawcy na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, jako ofertę, której treść nie odpowiada treści SWZ.6. Zamawiający przyzna zamówienie oddzielnie w każdej z części Wykonawcy, który złoży ofertą niepodlegającą odrzuceniu, i która zostanie uznana za najkorzystniejszą (uzyska największą liczbę punktów przyznanych według kryteriów wyboru oferty określonej w niniejszej SWZ).4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
˜3. Warzywa, owoce i przetwory – przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy: warzyw i owoców krajowych, owoców cytrusowych, kiszonek, koncentratów warzywnych, dżemów, warzyw konserwowych itp. Szczegółowy wykaz produktów stanowi załącznik nr 1c do swz.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜1. Kryterium wyboru oferty najkorzystniejszej będzie cena całkowita brutto – 100%. Oferta najtańsza spośród ofert nieodrzuconych otrzyma 100 punktów, pozostałe proporcjonalnie mniej, według wzoru: Cn/Cb × 100 × 100% = ilość punktów Gdzie: Cn – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych Cb – cena oferty badanej 100 – wskaźnik stały 100% - procentowe znaczenie kryterium ceny2. Zamawiający uzna za najkorzystniejszą tę ofertę, która uzyska największą ilość punktów.3. Standardy jakościowe, odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia zostały wskazane przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia. Uwzględniając, iż dokumenty opisujące przedmiot zamówienia są precyzyjne i zestandaryzowane, Zamawiający jest uprawniony do zastosowania ceny jako jedynego kryterium wyboru oferty.4. Uwaga: Zamawiający zastrzega sobie prawo do wystąpienia do Wykonawców przed dokonaniem wyboru oferty najkorzystniejszej o przedłożenie próbek artykułów będących przedmiotem zamówienia w celu stwierdzenia, czy artykuły te spełniają wymagania określone w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia – formularzu cenowym.5. W przypadku stwierdzenia, że któryś z oferowanych artykułów nie spełnia wymagań SWZ, Zamawiający odrzuci ofertę tego Wykonawcy na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, jako ofertę, której treść nie odpowiada treści SWZ.6. Zamawiający przyzna zamówienie oddzielnie w każdej z części Wykonawcy, który złoży ofertą niepodlegającą odrzuceniu, i która zostanie uznana za najkorzystniejszą (uzyska największą liczbę punktów przyznanych według kryteriów wyboru oferty określonej w niniejszej SWZ).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
˜1. Kryterium wyboru oferty najkorzystniejszej będzie cena całkowita brutto – 100%. Oferta najtańsza spośród ofert nieodrzuconych otrzyma 100 punktów, pozostałe proporcjonalnie mniej, według wzoru: Cn/Cb × 100 × 100% = ilość punktów Gdzie: Cn – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych Cb – cena oferty badanej 100 – wskaźnik stały 100% - procentowe znaczenie kryterium ceny2. Zamawiający uzna za najkorzystniejszą tę ofertę, która uzyska największą ilość punktów.3. Standardy jakościowe, odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia zostały wskazane przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia. Uwzględniając, iż dokumenty opisujące przedmiot zamówienia są precyzyjne i zestandaryzowane, Zamawiający jest uprawniony do zastosowania ceny jako jedynego kryterium wyboru oferty.4. Uwaga: Zamawiający zastrzega sobie prawo do wystąpienia do Wykonawców przed dokonaniem wyboru oferty najkorzystniejszej o przedłożenie próbek artykułów będących przedmiotem zamówienia w celu stwierdzenia, czy artykuły te spełniają wymagania określone w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia – formularzu cenowym.5. W przypadku stwierdzenia, że któryś z oferowanych artykułów nie spełnia wymagań SWZ, Zamawiający odrzuci ofertę tego Wykonawcy na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, jako ofertę, której treść nie odpowiada treści SWZ.6. Zamawiający przyzna zamówienie oddzielnie w każdej z części Wykonawcy, który złoży ofertą niepodlegającą odrzuceniu, i która zostanie uznana za najkorzystniejszą (uzyska największą liczbę punktów przyznanych według kryteriów wyboru oferty określonej w niniejszej SWZ).4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
˜4. Produkty ogólnospożywcze – przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy: przypraw, oleju, ryżu, mąki, kasz, cukru, majonezów, musztard, makaronów itp. Szczegółowy wykaz produktów stanowi załącznik nr 1d do swz.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜1. Kryterium wyboru oferty najkorzystniejszej będzie cena całkowita brutto – 100%. Oferta najtańsza spośród ofert nieodrzuconych otrzyma 100 punktów, pozostałe proporcjonalnie mniej, według wzoru: Cn/Cb × 100 × 100% = ilość punktów Gdzie: Cn – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych Cb – cena oferty badanej 100 – wskaźnik stały 100% - procentowe znaczenie kryterium ceny2. Zamawiający uzna za najkorzystniejszą tę ofertę, która uzyska największą ilość punktów.3. Standardy jakościowe, odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia zostały wskazane przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia. Uwzględniając, iż dokumenty opisujące przedmiot zamówienia są precyzyjne i zestandaryzowane, Zamawiający jest uprawniony do zastosowania ceny jako jedynego kryterium wyboru oferty.4. Uwaga: Zamawiający zastrzega sobie prawo do wystąpienia do Wykonawców przed dokonaniem wyboru oferty najkorzystniejszej o przedłożenie próbek artykułów będących przedmiotem zamówienia w celu stwierdzenia, czy artykuły te spełniają wymagania określone w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia – formularzu cenowym.5. W przypadku stwierdzenia, że któryś z oferowanych artykułów nie spełnia wymagań SWZ, Zamawiający odrzuci ofertę tego Wykonawcy na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, jako ofertę, której treść nie odpowiada treści SWZ.6. Zamawiający przyzna zamówienie oddzielnie w każdej z części Wykonawcy, który złoży ofertą niepodlegającą odrzuceniu, i która zostanie uznana za najkorzystniejszą (uzyska największą liczbę punktów przyznanych według kryteriów wyboru oferty określonej w niniejszej SWZ).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
˜1. Kryterium wyboru oferty najkorzystniejszej będzie cena całkowita brutto – 100%. Oferta najtańsza spośród ofert nieodrzuconych otrzyma 100 punktów, pozostałe proporcjonalnie mniej, według wzoru: Cn/Cb × 100 × 100% = ilość punktów Gdzie: Cn – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych Cb – cena oferty badanej 100 – wskaźnik stały 100% - procentowe znaczenie kryterium ceny2. Zamawiający uzna za najkorzystniejszą tę ofertę, która uzyska największą ilość punktów.3. Standardy jakościowe, odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia zostały wskazane przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia. Uwzględniając, iż dokumenty opisujące przedmiot zamówienia są precyzyjne i zestandaryzowane, Zamawiający jest uprawniony do zastosowania ceny jako jedynego kryterium wyboru oferty.4. Uwaga: Zamawiający zastrzega sobie prawo do wystąpienia do Wykonawców przed dokonaniem wyboru oferty najkorzystniejszej o przedłożenie próbek artykułów będących przedmiotem zamówienia w celu stwierdzenia, czy artykuły te spełniają wymagania określone w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia – formularzu cenowym.5. W przypadku stwierdzenia, że któryś z oferowanych artykułów nie spełnia wymagań SWZ, Zamawiający odrzuci ofertę tego Wykonawcy na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, jako ofertę, której treść nie odpowiada treści SWZ.6. Zamawiający przyzna zamówienie oddzielnie w każdej z części Wykonawcy, który złoży ofertą niepodlegającą odrzuceniu, i która zostanie uznana za najkorzystniejszą (uzyska największą liczbę punktów przyznanych według kryteriów wyboru oferty określonej w niniejszej SWZ).4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
˜5. Mięso i wędliny – przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy: mięsa drobiowego, udek z kurcząt, filetów z kurczaka i indyka, porcji rosołowych, mięsa wieprzowego, mięsa wołowego, wędlin drobiowych i wieprzowych, parówek. Szczegółowy wykaz produktów stanowi załącznik nr 1e do swz.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15110000-2 - Mięso
15111100-0 - Wołowina
15112100-7 - Świeży drób
15113000-3 - Wieprzowina
15131130-5 - Wędliny
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜1. Kryterium wyboru oferty najkorzystniejszej będzie cena całkowita brutto – 100%. Oferta najtańsza spośród ofert nieodrzuconych otrzyma 100 punktów, pozostałe proporcjonalnie mniej, według wzoru: Cn/Cb × 100 × 100% = ilość punktów Gdzie: Cn – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych Cb – cena oferty badanej 100 – wskaźnik stały 100% - procentowe znaczenie kryterium ceny2. Zamawiający uzna za najkorzystniejszą tę ofertę, która uzyska największą ilość punktów.3. Standardy jakościowe, odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia zostały wskazane przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia. Uwzględniając, iż dokumenty opisujące przedmiot zamówienia są precyzyjne i zestandaryzowane, Zamawiający jest uprawniony do zastosowania ceny jako jedynego kryterium wyboru oferty.4. Uwaga: Zamawiający zastrzega sobie prawo do wystąpienia do Wykonawców przed dokonaniem wyboru oferty najkorzystniejszej o przedłożenie próbek artykułów będących przedmiotem zamówienia w celu stwierdzenia, czy artykuły te spełniają wymagania określone w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia – formularzu cenowym.5. W przypadku stwierdzenia, że któryś z oferowanych artykułów nie spełnia wymagań SWZ, Zamawiający odrzuci ofertę tego Wykonawcy na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, jako ofertę, której treść nie odpowiada treści SWZ.6. Zamawiający przyzna zamówienie oddzielnie w każdej z części Wykonawcy, który złoży ofertą niepodlegającą odrzuceniu, i która zostanie uznana za najkorzystniejszą (uzyska największą liczbę punktów przyznanych według kryteriów wyboru oferty określonej w niniejszej SWZ).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
˜1. Kryterium wyboru oferty najkorzystniejszej będzie cena całkowita brutto – 100%. Oferta najtańsza spośród ofert nieodrzuconych otrzyma 100 punktów, pozostałe proporcjonalnie mniej, według wzoru: Cn/Cb × 100 × 100% = ilość punktów Gdzie: Cn – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych Cb – cena oferty badanej 100 – wskaźnik stały 100% - procentowe znaczenie kryterium ceny2. Zamawiający uzna za najkorzystniejszą tę ofertę, która uzyska największą ilość punktów.3. Standardy jakościowe, odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia zostały wskazane przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia. Uwzględniając, iż dokumenty opisujące przedmiot zamówienia są precyzyjne i zestandaryzowane, Zamawiający jest uprawniony do zastosowania ceny jako jedynego kryterium wyboru oferty.4. Uwaga: Zamawiający zastrzega sobie prawo do wystąpienia do Wykonawców przed dokonaniem wyboru oferty najkorzystniejszej o przedłożenie próbek artykułów będących przedmiotem zamówienia w celu stwierdzenia, czy artykuły te spełniają wymagania określone w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia – formularzu cenowym.5. W przypadku stwierdzenia, że któryś z oferowanych artykułów nie spełnia wymagań SWZ, Zamawiający odrzuci ofertę tego Wykonawcy na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, jako ofertę, której treść nie odpowiada treści SWZ.6. Zamawiający przyzna zamówienie oddzielnie w każdej z części Wykonawcy, który złoży ofertą niepodlegającą odrzuceniu, i która zostanie uznana za najkorzystniejszą (uzyska największą liczbę punktów przyznanych według kryteriów wyboru oferty określonej w niniejszej SWZ).4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
˜6. Ryby - przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy: ryb mrożonych, ryb wędzonych i ryb w puszkach. Szczegółowy wykaz produktów stanowi załącznik nr 1f do swz.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15221000-3 - Ryby mrożone
15234000-7 - Ryby wędzone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜1. Kryterium wyboru oferty najkorzystniejszej będzie cena całkowita brutto – 100%. Oferta najtańsza spośród ofert nieodrzuconych otrzyma 100 punktów, pozostałe proporcjonalnie mniej, według wzoru: Cn/Cb × 100 × 100% = ilość punktów Gdzie: Cn – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych Cb – cena oferty badanej 100 – wskaźnik stały 100% - procentowe znaczenie kryterium ceny2. Zamawiający uzna za najkorzystniejszą tę ofertę, która uzyska największą ilość punktów.3. Standardy jakościowe, odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia zostały wskazane przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia. Uwzględniając, iż dokumenty opisujące przedmiot zamówienia są precyzyjne i zestandaryzowane, Zamawiający jest uprawniony do zastosowania ceny jako jedynego kryterium wyboru oferty.4. Uwaga: Zamawiający zastrzega sobie prawo do wystąpienia do Wykonawców przed dokonaniem wyboru oferty najkorzystniejszej o przedłożenie próbek artykułów będących przedmiotem zamówienia w celu stwierdzenia, czy artykuły te spełniają wymagania określone w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia – formularzu cenowym.5. W przypadku stwierdzenia, że któryś z oferowanych artykułów nie spełnia wymagań SWZ, Zamawiający odrzuci ofertę tego Wykonawcy na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, jako ofertę, której treść nie odpowiada treści SWZ.6. Zamawiający przyzna zamówienie oddzielnie w każdej z części Wykonawcy, który złoży ofertą niepodlegającą odrzuceniu, i która zostanie uznana za najkorzystniejszą (uzyska największą liczbę punktów przyznanych według kryteriów wyboru oferty określonej w niniejszej SWZ).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
˜1. Kryterium wyboru oferty najkorzystniejszej będzie cena całkowita brutto – 100%. Oferta najtańsza spośród ofert nieodrzuconych otrzyma 100 punktów, pozostałe proporcjonalnie mniej, według wzoru: Cn/Cb × 100 × 100% = ilość punktów Gdzie: Cn – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych Cb – cena oferty badanej 100 – wskaźnik stały 100% - procentowe znaczenie kryterium ceny2. Zamawiający uzna za najkorzystniejszą tę ofertę, która uzyska największą ilość punktów.3. Standardy jakościowe, odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia zostały wskazane przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia. Uwzględniając, iż dokumenty opisujące przedmiot zamówienia są precyzyjne i zestandaryzowane, Zamawiający jest uprawniony do zastosowania ceny jako jedynego kryterium wyboru oferty.4. Uwaga: Zamawiający zastrzega sobie prawo do wystąpienia do Wykonawców przed dokonaniem wyboru oferty najkorzystniejszej o przedłożenie próbek artykułów będących przedmiotem zamówienia w celu stwierdzenia, czy artykuły te spełniają wymagania określone w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia – formularzu cenowym.5. W przypadku stwierdzenia, że któryś z oferowanych artykułów nie spełnia wymagań SWZ, Zamawiający odrzuci ofertę tego Wykonawcy na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, jako ofertę, której treść nie odpowiada treści SWZ.6. Zamawiający przyzna zamówienie oddzielnie w każdej z części Wykonawcy, który złoży ofertą niepodlegającą odrzuceniu, i która zostanie uznana za najkorzystniejszą (uzyska największą liczbę punktów przyznanych według kryteriów wyboru oferty określonej w niniejszej SWZ).4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
˜7. Produkty głęboko mrożone – przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy: warzyw i owoców mrożonych. Szczegółowy wykaz produktów stanowi załącznik nr 1g do swz.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone