Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury, Ośrodek Szkoleniowy w Dębem.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Krajowa Szkoła Sądownictwa i Prokuratury
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 140580428
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Przy Rondzie 5
1.5.2.) Miejscowość: Kraków
1.5.3.) Kod pocztowy: 31-547
1.5.4.) Województwo: małopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL213 - Miasto Kraków
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@kssip.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.kssip.gov.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury, Ośrodek Szkoleniowy w Dębem.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d36c9134-636f-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00333792
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-28
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00181816/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.7 Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury, Ośrodek Szkoleniowy w Dębem
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://www.kssip.gov.pl/Postepowania_w_trybie_ustawy_Pzp
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://www.kssip.gov.pl/Postepowania_w_trybie_ustawy_Pzp
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Komunikacja Wykonawców z Zamawiającym, w szczególności składanie ofert, wszelkich oświadczeń,
wniosków, zawiadomień oraz informacji odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, za
pośrednictwem kanału elektronicznej komunikacji pod adresem: https://www.soldea.pl/epz/epz/ .
2. Oferta składana jest pod rygorem nieważności w formie elektronicznej tj. postaci elektronicznej
opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem
zaufanym lub podpisem osobistym.
3. Szczegółowe informacje są zawarte w rozdziale 8 SWZ.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Klauzule informacyjne z art. 13 i art. 14 RODO znajdują się
w SWZ, w zał. nr 1 do SWZ
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: BA-X.2611.26.2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.5.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 533973,74 PLN
4.1.6.) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 413434,56 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 12
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Tak
4.1.14.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub etykiet w opisie przedmiotu zamówienia:
Zamawiający określił wymagania dotyczące wydajności lub funkcjonalności, zgodnie z art. 101 ust. 1 ustawy
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych dla KSSiP ośrodka szkoleniowego w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).
4.2.5.) Wartość części: 46531,52 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15430000-1 - Tłuszcze jadalne
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15613310-4 - Gotowe zboża śniadaniowe
15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości
15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne
15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze
15850000-1 - Produkty z ciasta makaronowego
15851100-9 - Makaron niegotowany
15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty
15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne
15891000-0 - Zupy i buliony
15892000-7 - Wywary warzywne, ekstrakty, substancje peptydowe i zagęszczacze
15893000-4 - Produkty suszone
15894000-1 - Przetworzone produkty spożywcze
15898000-9 - Drożdże
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej
Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Sukcesywna dostawa pieczywa dla KSSiP ośrodka szkoleniowego w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).
4.2.5.) Wartość części: 6642,68 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15811100-7 - Chleb
15811400-0 - Bułeczki
15813000-0 - Wyroby śniadaniowe
15821000-9 - Pieczywo tostowe i wyroby piekarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej
Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Sukcesywna dostawa ciast i wyrobów ciastkarskich dla KSSiP ośrodka szkoleniowego w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).
4.2.5.) Wartość części: 49092,20 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15812100-4 - Wyroby ciastkarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15812000-3 - Wyroby ciastkarskie i ciasta
15812200-5 - Ciasta
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej
Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Sukcesywna dostawa nabiału dla KSSiP ośrodka szkoleniowego w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).
4.2.5.) Wartość części: 12203,19 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15510000-6 - Mleko i śmietana
15530000-2 - Masło
15540000-5 - Produkty serowarskie
15550000-8 - Klasyfikowane produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej
Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Sukcesywna dostawa mrożonek i wyrobów mącznych dla KSSiP ośrodka szkoleniowego w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).
4.2.5.) Wartość części: 22621,30 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15311000-1 - Ziemniaki mrożone
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej
Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Sukcesywna dostawa przetworów warzywnych i owocowych dla KSSiP ośrodka szkoleniowego w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).
4.2.5.) Wartość części: 10491,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15332291-0 - Dżem morelowy
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15331110-1 - Przetworzone warzywa korzeniowe
15331120-4 - Przetworzone warzywa bulwiaste
15331130-7 - Fasola, groch, papryki, pomidory i pozostałe warzywa
15331142-4 - Kapusta przetworzona
15331150-3 - Przetworzone jadalne części warzyw strączkowych
15331400-1 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane
15331420-7 - Pomidory konserwowane
15331460-9 - Warzywa puszkowane
15331462-3 - Groch puszkowany
15331464-7 - Puszkowana cała fasola
15331466-1 - Oliwki puszkowane
15331500-2 - Warzywa konserwowane w occie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej
Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Sukcesywna dostawa świeżych owoców i warzyw dla KSSiP ośrodka szkoleniowego w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).
4.2.5.) Wartość części: 59799,76 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03212100-1 - Ziemniaki
03212200-2 - Warzywa strączkowe suszone, łuskane
03221110-0 - Warzywa korzeniowe
03221200-8 - Warzywa owocowe
03221300-9 - Warzywa liściaste
03221340-1 - Szpinak
03221400-0 - Warzywa kapustne
03222110-7 - Owoce tropikalne
03222200-5 - Owoce cytrusowe
03222310-9 - Owoc jagody
03222313-0 - Truskawki
03222314-7 - Maliny
03222320-2 - Jabłka, gruszki i pigwy
03222330-5 - Owoce pestkowe
03222340-8 - Winogrona
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej
Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Sukcesywna dostawa ryb przetworów rybnych dla KSSiP ośrodka szkoleniowego w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).
4.2.5.) Wartość części: 18001,34 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03310000-5 - Ryby, skorupiaki i produkty wodne
03311000-2 - Ryby
03311300-5 - Śledź
03311400-6 - Tuńczyk
03311700-9 - Łosoś
03312000-9 - Skorupiaki
15211000-0 - Filety rybne
15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
15230000-9 - Ryby suszone lub solone; ryby w solance; ryby wędzone
15241000-9 - Ryby w folii lub puszkowane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej
Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin dla KSSiP ośrodka szkoleniowego
w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).
4.2.5.) Wartość części: 17217,92 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15111000-9 - Mięso wołowe
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15112000-6 - Drób
15113000-3 - Wieprzowina
15114000-0 - Podroby
15131120-2 - Produkty wędliniarskie
15131134-3 - Kaszanka i inne wędliny krwiste
15131135-0 - Wędliny drobiowe
15131200-7 - Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane
15131400-9 - Produkty wieprzowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej
Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 10
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Sukcesywna dostawa jaj dla KSSiP ośrodka szkoleniowego w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).
4.2.5.) Wartość części: 5340,45 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej
Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 11
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Sukcesywna dostawa wody źródlanej gazowanej i niegazowanej dla KSSiP ośrodka szkoleniowego w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).
4.2.5.) Wartość części: 24153,33 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15980000-1 - Napoje bezalkoholowe
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15981000-8 - Wody mineralne
15981200-0 - Gazowane wody mineralne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej
Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 12
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Sukcesywna dostawa napojów gazowanych oraz soków owocowo – warzywnych dla KSSiP ośrodka szkoleniowego w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).
4.2.5.) Wartość części: 5977,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15320000-7 - Soki owocowe i warzywne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15321000-4 - Soki owocowe
15321100-5 - Sok pomarańczowy
15321200-6 - Sok grejpfrutowy
15321400-8 - Sok ananasowy
15321600-0 - Sok jabłkowy
15322000-1 - Soki warzywne
15322100-2 - Sok pomidorowy
15831500-7 - Syropy cukrowe
15982000-5 - Napoje orzeźwiające
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej
Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit a
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit b
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit c
Art. 109 ust. 1 pkt 3
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
3. Przedmiotowe środki dowodowe (jeśli dotyczy).
W celu wykazania równoważności oferowanych produktów/rozwiązań zgodnie
z zapisami Rozdziału 3 ust. 3 i 4 SWZ należy złożyć przedmiotowe środki dowodowe. Przedmiotowym środkiem dowodowymi będzie: informacja pochodząca od produ-centa np. opis produktu lub wydruk/ów ze stron internetowych producenta lub kar-ta katalogowa producenta lub opis/specyfikacja techniczna produktu lub inny przedmiotowy środek dowodowy, który wykaże równoważność oferowanego przez Wykonawcę produktu. Przedmiotowe środki dowodowe należy złożyć wyłącznie w przypadku oferowania produktów/rozwiązań równoważnych do wskazanych przez Zamawiającego w Opisie przedmiotu zamówienia - załącznik nr 2 do SWZ oraz w za-łączniku nr 1 do formularza ofertowego (formularz asortymentowo- cenowy, część 1 -12).
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
1. Wykonawca dołącza do oferty ( załącznik nr 1 do SWZ) oświadczenie, wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SWZ, o niepodleganiu wykluczeniu w zakresie wskazanym w rozdziale 6 SWZ. Oświadczenie to stanowi dowód potwierdzający brak podstaw wykluczenia, na dzień składania ofert.
1) Oświadczenie składane jest pod rygorem nieważności w formie elektronicznej tj. postaci elektronicznej opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
2) Oświadczenie składają odrębnie:
a) Wykonawca/każdy spośród Wykonawców wspólnie ubiegających
się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku oświadczenie potwierdza brak podstaw wykluczenia Wykonawcy.
2. Przedmiotowe środki dowodowe (jeśli dotyczy).
W celu wykazania równoważności oferowanych produktów/rozwiązań zgodnie
z zapisami Rozdziału 3 ust. 3 i 4 SWZ należy złożyć przedmiotowe środki dowodowe. Przedmiotowym środkiem dowodowymi będzie: informacja pochodząca od producenta np. opis produktu lub wydruk/ów ze stron internetowych producenta lub karta katalogowa producenta lub opis/specyfikacja techniczna produktu lub inny przedmiotowy środek dowodowy, który wykaże równoważność oferowanego przez Wykonawcę produktu. Przedmiotowe środki dowodowe należy złożyć wyłącznie w przypadku oferowania produktów/rozwiązań równoważnych do wskazanych przez Zamawiającego w Opisie przedmiotu zamówienia - załącznik nr 2 do SWZ oraz w załączniku nr 1 do formularza ofertowego (formularz asortymentowo- cenowy, część 1 -12).
3. Do oferty Wykonawca załącza również:
1) Dokumenty rejestrowe / pełnomocnictwo
W celu potwierdzenia, że osoba działająca w imieniu Wykonawcy
jest umocowana do jego reprezentowania, Zamawiający wymaga
od Wykonawcy złożenia wraz z ofertą odpisu lub informacji z Krajowego
Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru. Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru jeżeli Zamawiający może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, o ile Wykonawca wskazał dane umożliwiające dostęp do tych dokumentów.
a) Gdy umocowanie osoby składającej ofertę nie wynika z dokumentów
rejestrowych, Wykonawca, który składa ofertę za pośrednictwem pełnomocnika, powinien dołączyć do oferty dokument pełnomocnictwa
obejmujący swym zakresem umocowanie do złożenia oferty lub do złożenia oferty i podpisania umowy.
b) W przypadku Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie
zamówienia Wykonawcy zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika.
Dokument pełnomocnictwa, z treści którego będzie wynikało umocowanie
do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia
tych Wykonawców należy załączyć do oferty.
Pełnomocnictwo powinno być załączone do oferty i powinno zawierać
w szczególności wskazanie:
- postępowania o zamówienie publiczne, którego dotyczy,
- wszystkich Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie
zamówienia wymienionych z nazwy z określeniem adresu siedziby,
- ustanowionego pełnomocnika oraz zakresu jego umocowania.
2) Zastrzeżenie tajemnicy przedsiębiorstwa – w sytuacji, gdy oferta lub inne
dokumenty składane w toku postępowania będą zawierały tajemnicę przedsiębiorstwa, Wykonawca, wraz z przekazaniem takich informacji, zastrzega, że nie mogą być one udostępniane, oraz wykazuje, że zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z 16 kwietnia 1993 r.
o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji. Wykonawca nie może zastrzec informacji,
o których mowa w art. 222 ust. 5 ustawy Pzp, 3) informacje o których mowa w Rozdziale 13 ust. 11 SWZ (jeśli dotyczy)
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
3. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypad-ku Wykonawcy występujący wspólnie są zobowiązani do ustanowienia pełnomocni-ka
do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępo-waniu i zawarcia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego.
Wszelka korespondencja będzie prowadzona przez Zamawiającego wyłącznie
z pełnomocnikiem.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Projektowane postanowienia umowy (wzór umowy) , które zostaną wprowadzone
do umowy w sprawie zamówienia publicznego –zawarte są w załączniku nr 3 do SWZ.
2. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania istotnych zmian postanowień zawartej umowy w przypadkach opisanych w projektowanych postanowieniach umowy- załącznik nr 3 do SWZ.
3. Wykonawca wnioskujący o zmianę umowy, przedkłada Zamawiającemu pisemne uzasadnienie konieczności wprowadzenia zmian do umowy.
4. Inicjatorem zmian w umowie mogą być obie strony umowy, z tym że ostateczna decyzja co do wprowadzenia zmian i ich zakresu należy do Zamawiającego.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Tak
7.6.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:
obejmujące, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty srodowiskowe
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2022-01-12 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Oferty należy składać za pośrednictwem kanału elektronicznej komunikacji pod adresem: https://www.soldea.pl/epz/epz/
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-01-12 10:05
8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-02-10
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
Informacja o formalnościach, jakie powinny zostać dopełnione
po wyborze oferty, w celu zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego
1. Zamawiający zawrze umowę w sprawie zamówienia publicznego z Wykonawcą, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą, w terminach określonych
w art. 308 ust. 2 lub 3 ustawy Pzp.
2. Wykonawca będzie zobowiązany do podpisania umowy w miejscu i terminie wskazanym przez Zamawiającego.
3. Wybrany w drodze niniejszego postępowania Wykonawca winien przed podpisaniem umowy złożyć Zamawiającemu:
1) informacje niezbędne do wypełnienia treści umowy na wezwanie Zamawiające-go;
2) pełnomocnictwo, chyba że dokumentach postępowania znajdują się dokumenty lub pełnomocnictwa upoważaniające osoby lub osobę do podpisania umowy
w sprawie udzielenia zamówienia publicznego w imieniu Wykonawcy lub w imieniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia pu-blicznego;
3) ewentualny wykaz podwykonawców.
4. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o niniejsze zamówienie, których oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą, przed podpisaniem umowy o realizację zamówienia,
są zobowiązani przedstawić Zamawiającemu kopię umowy regulującej współpracę Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
5. Niedopełnienie ww. formalności, nieprzedłożenie ww. dokumentów przez Wykonawcę w wyznaczonym przez Zmawiającego terminie, przed podpisaniem umowy, rozumiane będzie przez Zamawiającego, jako uchylanie się przez Wykonawcę od zawarcia Umowy oraz będzie potraktowane przez Zamawiającego jako niemożność zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy.