Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Krajowej Szkoły Sądownictwa

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury, Ośrodek Szkoleniowy w Dębem.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoKraków
  • WojewództwoMałopolskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna
  • Termin składania wniosków2022-01-12
  • ZamawiającyKrajowa Szkoła Sądownictwa i Prokuratury
  • Data publikacji ogłoszenia2021-12-28
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00333792
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury, Ośrodek Szkoleniowy w Dębem.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Krajowa Szkoła Sądownictwa i Prokuratury

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 140580428

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Przy Rondzie 5

1.5.2.) Miejscowość: Kraków

1.5.3.) Kod pocztowy: 31-547

1.5.4.) Województwo: małopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL213 - Miasto Kraków

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@kssip.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.kssip.gov.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury, Ośrodek Szkoleniowy w Dębem.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d36c9134-636f-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00333792

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-28

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00181816/03/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.7 Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury, Ośrodek Szkoleniowy w Dębem

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://www.kssip.gov.pl/Postepowania_w_trybie_ustawy_Pzp

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://www.kssip.gov.pl/Postepowania_w_trybie_ustawy_Pzp

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Komunikacja Wykonawców z Zamawiającym, w szczególności składanie ofert, wszelkich oświadczeń,
wniosków, zawiadomień oraz informacji odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, za
pośrednictwem kanału elektronicznej komunikacji pod adresem: https://www.soldea.pl/epz/epz/ .
2. Oferta składana jest pod rygorem nieważności w formie elektronicznej tj. postaci elektronicznej
opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem
zaufanym lub podpisem osobistym.
3. Szczegółowe informacje są zawarte w rozdziale 8 SWZ.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Klauzule informacyjne z art. 13 i art. 14 RODO znajdują się
w SWZ, w zał. nr 1 do SWZ

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: BA-X.2611.26.2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.5.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 533973,74 PLN

4.1.6.) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 413434,56 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 12

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Tak

4.1.14.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub etykiet w opisie przedmiotu zamówienia:

Zamawiający określił wymagania dotyczące wydajności lub funkcjonalności, zgodnie z art. 101 ust. 1 ustawy

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych dla KSSiP ośrodka szkoleniowego w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).

4.2.5.) Wartość części: 46531,52 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

15430000-1 - Tłuszcze jadalne

15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

15613310-4 - Gotowe zboża śniadaniowe

15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze

15850000-1 - Produkty z ciasta makaronowego

15851100-9 - Makaron niegotowany

15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty

15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

15891000-0 - Zupy i buliony

15892000-7 - Wywary warzywne, ekstrakty, substancje peptydowe i zagęszczacze

15893000-4 - Produkty suszone

15894000-1 - Przetworzone produkty spożywcze

15898000-9 - Drożdże

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:

(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej


Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa pieczywa dla KSSiP ośrodka szkoleniowego w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).

4.2.5.) Wartość części: 6642,68 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15811100-7 - Chleb

15811400-0 - Bułeczki

15813000-0 - Wyroby śniadaniowe

15821000-9 - Pieczywo tostowe i wyroby piekarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:

(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej


Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa ciast i wyrobów ciastkarskich dla KSSiP ośrodka szkoleniowego w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).

4.2.5.) Wartość części: 49092,20 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15812100-4 - Wyroby ciastkarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15812000-3 - Wyroby ciastkarskie i ciasta

15812200-5 - Ciasta

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:

(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej


Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa nabiału dla KSSiP ośrodka szkoleniowego w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).

4.2.5.) Wartość części: 12203,19 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15510000-6 - Mleko i śmietana

15530000-2 - Masło

15540000-5 - Produkty serowarskie

15550000-8 - Klasyfikowane produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:

(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej


Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa mrożonek i wyrobów mącznych dla KSSiP ośrodka szkoleniowego w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).

4.2.5.) Wartość części: 22621,30 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15311000-1 - Ziemniaki mrożone

15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:

(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej


Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa przetworów warzywnych i owocowych dla KSSiP ośrodka szkoleniowego w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).

4.2.5.) Wartość części: 10491,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15332291-0 - Dżem morelowy

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15331110-1 - Przetworzone warzywa korzeniowe

15331120-4 - Przetworzone warzywa bulwiaste

15331130-7 - Fasola, groch, papryki, pomidory i pozostałe warzywa

15331142-4 - Kapusta przetworzona

15331150-3 - Przetworzone jadalne części warzyw strączkowych

15331400-1 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane

15331420-7 - Pomidory konserwowane

15331460-9 - Warzywa puszkowane

15331462-3 - Groch puszkowany

15331464-7 - Puszkowana cała fasola

15331466-1 - Oliwki puszkowane

15331500-2 - Warzywa konserwowane w occie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:

(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej


Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa świeżych owoców i warzyw dla KSSiP ośrodka szkoleniowego w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).

4.2.5.) Wartość części: 59799,76 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03212100-1 - Ziemniaki

03212200-2 - Warzywa strączkowe suszone, łuskane

03221110-0 - Warzywa korzeniowe

03221200-8 - Warzywa owocowe

03221300-9 - Warzywa liściaste

03221340-1 - Szpinak

03221400-0 - Warzywa kapustne

03222110-7 - Owoce tropikalne

03222200-5 - Owoce cytrusowe

03222310-9 - Owoc jagody

03222313-0 - Truskawki

03222314-7 - Maliny

03222320-2 - Jabłka, gruszki i pigwy

03222330-5 - Owoce pestkowe

03222340-8 - Winogrona

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:

(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej


Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa ryb przetworów rybnych dla KSSiP ośrodka szkoleniowego w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).

4.2.5.) Wartość części: 18001,34 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03310000-5 - Ryby, skorupiaki i produkty wodne

03311000-2 - Ryby

03311300-5 - Śledź

03311400-6 - Tuńczyk

03311700-9 - Łosoś

03312000-9 - Skorupiaki

15211000-0 - Filety rybne

15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

15230000-9 - Ryby suszone lub solone; ryby w solance; ryby wędzone

15241000-9 - Ryby w folii lub puszkowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:

(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej


Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin dla KSSiP ośrodka szkoleniowego
w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).

4.2.5.) Wartość części: 17217,92 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15111000-9 - Mięso wołowe

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15112000-6 - Drób

15113000-3 - Wieprzowina

15114000-0 - Podroby

15131120-2 - Produkty wędliniarskie

15131134-3 - Kaszanka i inne wędliny krwiste

15131135-0 - Wędliny drobiowe

15131200-7 - Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane

15131400-9 - Produkty wieprzowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:

(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej


Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 10

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa jaj dla KSSiP ośrodka szkoleniowego w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).

4.2.5.) Wartość części: 5340,45 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:

(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej


Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 11

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa wody źródlanej gazowanej i niegazowanej dla KSSiP ośrodka szkoleniowego w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).

4.2.5.) Wartość części: 24153,33 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15980000-1 - Napoje bezalkoholowe

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15981000-8 - Wody mineralne

15981200-0 - Gazowane wody mineralne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:

(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej


Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 12

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa napojów gazowanych oraz soków owocowo – warzywnych dla KSSiP ośrodka szkoleniowego w Dębem. Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia (załącznik nr 2 SWZ), formularza asortymentowo- cenowy (załącznik nr 1 do formularza ofertowego) projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 SWZ).

4.2.5.) Wartość części: 5977,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15320000-7 - Soki owocowe i warzywne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15321000-4 - Soki owocowe

15321100-5 - Sok pomarańczowy

15321200-6 - Sok grejpfrutowy

15321400-8 - Sok ananasowy

15321600-0 - Sok jabłkowy

15322000-1 - Soki warzywne

15322100-2 - Sok pomidorowy

15831500-7 - Syropy cukrowe

15982000-5 - Napoje orzeźwiające

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Cena brutto zamówienia – 100 pkt [C]
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100,00 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:

(najniższa cena brutto )/(cena brutto oferty ocenianej) x 100,00 pkt=liczba punktów oferty ocenianej


Maksymalnie oferta w ramach każdej z części zamówienia może uzyskać 100 pkt.
Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit a

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit b

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit c

Art. 109 ust. 1 pkt 3

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

3. Przedmiotowe środki dowodowe (jeśli dotyczy).
W celu wykazania równoważności oferowanych produktów/rozwiązań zgodnie
z zapisami Rozdziału 3 ust. 3 i 4 SWZ należy złożyć przedmiotowe środki dowodowe. Przedmiotowym środkiem dowodowymi będzie: informacja pochodząca od produ-centa np. opis produktu lub wydruk/ów ze stron internetowych producenta lub kar-ta katalogowa producenta lub opis/specyfikacja techniczna produktu lub inny przedmiotowy środek dowodowy, który wykaże równoważność oferowanego przez Wykonawcę produktu. Przedmiotowe środki dowodowe należy złożyć wyłącznie w przypadku oferowania produktów/rozwiązań równoważnych do wskazanych przez Zamawiającego w Opisie przedmiotu zamówienia - załącznik nr 2 do SWZ oraz w za-łączniku nr 1 do formularza ofertowego (formularz asortymentowo- cenowy, część 1 -12).

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1. Wykonawca dołącza do oferty ( załącznik nr 1 do SWZ) oświadczenie, wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SWZ, o niepodleganiu wykluczeniu w zakresie wskazanym w rozdziale 6 SWZ. Oświadczenie to stanowi dowód potwierdzający brak podstaw wykluczenia, na dzień składania ofert.
1) Oświadczenie składane jest pod rygorem nieważności w formie elektronicznej tj. postaci elektronicznej opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
2) Oświadczenie składają odrębnie:
a) Wykonawca/każdy spośród Wykonawców wspólnie ubiegających
się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku oświadczenie potwierdza brak podstaw wykluczenia Wykonawcy.

2. Przedmiotowe środki dowodowe (jeśli dotyczy).
W celu wykazania równoważności oferowanych produktów/rozwiązań zgodnie
z zapisami Rozdziału 3 ust. 3 i 4 SWZ należy złożyć przedmiotowe środki dowodowe. Przedmiotowym środkiem dowodowymi będzie: informacja pochodząca od producenta np. opis produktu lub wydruk/ów ze stron internetowych producenta lub karta katalogowa producenta lub opis/specyfikacja techniczna produktu lub inny przedmiotowy środek dowodowy, który wykaże równoważność oferowanego przez Wykonawcę produktu. Przedmiotowe środki dowodowe należy złożyć wyłącznie w przypadku oferowania produktów/rozwiązań równoważnych do wskazanych przez Zamawiającego w Opisie przedmiotu zamówienia - załącznik nr 2 do SWZ oraz w załączniku nr 1 do formularza ofertowego (formularz asortymentowo- cenowy, część 1 -12).

3. Do oferty Wykonawca załącza również:
1) Dokumenty rejestrowe / pełnomocnictwo
W celu potwierdzenia, że osoba działająca w imieniu Wykonawcy
jest umocowana do jego reprezentowania, Zamawiający wymaga
od Wykonawcy złożenia wraz z ofertą odpisu lub informacji z Krajowego
Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru. Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru jeżeli Zamawiający może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, o ile Wykonawca wskazał dane umożliwiające dostęp do tych dokumentów.

a) Gdy umocowanie osoby składającej ofertę nie wynika z dokumentów
rejestrowych, Wykonawca, który składa ofertę za pośrednictwem pełnomocnika, powinien dołączyć do oferty dokument pełnomocnictwa
obejmujący swym zakresem umocowanie do złożenia oferty lub do złożenia oferty i podpisania umowy.

b) W przypadku Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie
zamówienia Wykonawcy zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika.
Dokument pełnomocnictwa, z treści którego będzie wynikało umocowanie
do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia
tych Wykonawców należy załączyć do oferty.
Pełnomocnictwo powinno być załączone do oferty i powinno zawierać
w szczególności wskazanie:
- postępowania o zamówienie publiczne, którego dotyczy,
- wszystkich Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie
zamówienia wymienionych z nazwy z określeniem adresu siedziby,
- ustanowionego pełnomocnika oraz zakresu jego umocowania.
2) Zastrzeżenie tajemnicy przedsiębiorstwa – w sytuacji, gdy oferta lub inne
dokumenty składane w toku postępowania będą zawierały tajemnicę przedsiębiorstwa, Wykonawca, wraz z przekazaniem takich informacji, zastrzega, że nie mogą być one udostępniane, oraz wykazuje, że zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z 16 kwietnia 1993 r.
o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji. Wykonawca nie może zastrzec informacji,
o których mowa w art. 222 ust. 5 ustawy Pzp, 3) informacje o których mowa w Rozdziale 13 ust. 11 SWZ (jeśli dotyczy)

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

3. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypad-ku Wykonawcy występujący wspólnie są zobowiązani do ustanowienia pełnomocni-ka
do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępo-waniu i zawarcia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego.
Wszelka korespondencja będzie prowadzona przez Zamawiającego wyłącznie
z pełnomocnikiem.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Projektowane postanowienia umowy (wzór umowy) , które zostaną wprowadzone
do umowy w sprawie zamówienia publicznego –zawarte są w załączniku nr 3 do SWZ.
2. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania istotnych zmian postanowień zawartej umowy w przypadkach opisanych w projektowanych postanowieniach umowy- załącznik nr 3 do SWZ.
3. Wykonawca wnioskujący o zmianę umowy, przedkłada Zamawiającemu pisemne uzasadnienie konieczności wprowadzenia zmian do umowy.
4. Inicjatorem zmian w umowie mogą być obie strony umowy, z tym że ostateczna decyzja co do wprowadzenia zmian i ich zakresu należy do Zamawiającego.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Tak

7.6.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

obejmujące, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty srodowiskowe

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-01-12 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Oferty należy składać za pośrednictwem kanału elektronicznej komunikacji pod adresem: https://www.soldea.pl/epz/epz/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-01-12 10:05

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-02-10

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

Informacja o formalnościach, jakie powinny zostać dopełnione
po wyborze oferty, w celu zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego
1. Zamawiający zawrze umowę w sprawie zamówienia publicznego z Wykonawcą, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą, w terminach określonych
w art. 308 ust. 2 lub 3 ustawy Pzp.
2. Wykonawca będzie zobowiązany do podpisania umowy w miejscu i terminie wskazanym przez Zamawiającego.
3. Wybrany w drodze niniejszego postępowania Wykonawca winien przed podpisaniem umowy złożyć Zamawiającemu:
1) informacje niezbędne do wypełnienia treści umowy na wezwanie Zamawiające-go;
2) pełnomocnictwo, chyba że dokumentach postępowania znajdują się dokumenty lub pełnomocnictwa upoważaniające osoby lub osobę do podpisania umowy
w sprawie udzielenia zamówienia publicznego w imieniu Wykonawcy lub w imieniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia pu-blicznego;
3) ewentualny wykaz podwykonawców.
4. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o niniejsze zamówienie, których oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą, przed podpisaniem umowy o realizację zamówienia,
są zobowiązani przedstawić Zamawiającemu kopię umowy regulującej współpracę Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
5. Niedopełnienie ww. formalności, nieprzedłożenie ww. dokumentów przez Wykonawcę w wyznaczonym przez Zmawiającego terminie, przed podpisaniem umowy, rozumiane będzie przez Zamawiającego, jako uchylanie się przez Wykonawcę od zawarcia Umowy oraz będzie potraktowane przez Zamawiającego jako niemożność zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy.
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę naprawę futra, zszycie na rękawy i szycie peleryny futrzanej ze sztucznego futra - Kraków
  • Lokalizacja zleceniamałopolskie
  • Data dodania24-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę naprawę futra, zszycie na rękawy i szycie peleryny futrzanej ze sztucznego futra.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI