SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW MLECZARSKICH I NABIAŁU WRAZ Z USŁUGĄ TRANSPORTU DO

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW MLECZARSKICH I NABIAŁU WRAZ Z USŁUGĄ TRANSPORTU DO OŚRODKA PRZYGOTOWAŃ OLIMPIJSKICH WE WŁADYSŁAWOWIE
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoWładysławowo
  • WojewództwoPomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoInny
  • Termin składania wniosków2020-08-13
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyCentralny Ośrodek Sportu w Warszawie, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich im. Feliksa Stamma we Władysławowie
  • Data publikacji ogłoszenia2020-08-05
  • Numer ogłoszenia570299-N-2020
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 570299-N-2020 z dnia 2020-08-05 r.

Centralny Ośrodek Sportu w Warszawie, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich im. Feliksa Stamma we Władysławowie: SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW MLECZARSKICH I NABIAŁU WRAZ Z USŁUGĄ TRANSPORTU DO OŚRODKA PRZYGOTOWAŃ OLIMPIJSKICH WE WŁADYSŁAWOWIE
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Centralny Ośrodek Sportu w Warszawie, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich im. Feliksa Stamma we Władysławowie, krajowy numer identyfikacyjny 32790700060000, ul. Żeromskiego  52 , 84-120  Władysławowo, woj. pomorskie, państwo Polska, tel. 586 746 314, e-mail przetargi.wladyslawowo@cos.pl, faks 586 746 350.
Adres strony internetowej (URL): www.bip.cos.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny (proszę określić):
Instytucja gospodarki budżetowej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
www.bip.cos.pl

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
www.bip.cos.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
Wymagane jest złożenie oferty w formie pisemnej za pośrednictwem operatora pocztowego, osobiście lub za pośrednictwem posłańca
Adres:
Centralny Ośrodek Sportu, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie, ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW MLECZARSKICH I NABIAŁU WRAZ Z USŁUGĄ TRANSPORTU DO OŚRODKA PRZYGOTOWAŃ OLIMPIJSKICH WE WŁADYSŁAWOWIE
Numer referencyjny: 17/2020
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:

Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. BIO napój sojowy/mleko/. Opakowanie Kartonik 1 l.typu Alpro lub produkt rownoważny…......................................... l 202 Bita śmietana w sprayu opak 250 ml typu Bacoma lub produkt rownoważny…............................................ szt 203 DESER -składający się z 2 warstw : mus smakowy a nad nimi bita śmietana. Smaki : czekolada, wanilia, karmel, truskawka. Opakowanie o pojemności min.160 g typu ZOTT, BAKOMA lub produkt równoważny ............................................................*/ szt 18004 Deser Mleczny z czekoladą i orzechami Opakowanie 1 szt. o pojemności min.55 g typu ZOTT lub produkt rownoważny, ............................................................*/ szt 18005 Drożdże - opakowanie kostka 0,1-0,2 kg ,typu Lasaffre,Lalemand lub produkt rownoważny ............................................................*/ kg 36 JOGURT owocowy- zwierający minimum 5 rodzajów zbóż np. pszenicy, jęczmienia, żyta, owsa, ryżu, gryki i prosa / oraz żywe bakterie jogurtowe o smaku: śliwkowy, truskawkowy, brzoskwiniowy, jabłkowo-gruszkowy. Opakowanie o pojemności min 140 g typu BAKOMA, ZOTT, DANONE lub produkt równoważny............................................................*/ szt 40007 Jogurt naturalny- o aksamitno-kremowej konsystencji, zawierający żywe kultury bakterii jogurtowych bez cukru o obniżonej zawartości tłuszczu maksymalnie 1,50%. Opakowanie o pojemności min. 150 g BAKOMA, Grajewo lub produkt równoważny ............................................................*/ szt 24008 Jogurt naturalny- stanowiący bazę do wszystkich sosów i dipów typ GRECKI, Bałkański. Barwa biała do lekko kremowej.konstystencja jednolita,zwarta w przekroju,zawartość tłuszczu 9-10% Opakowanie o pojemności min. 340 g BAKOMA, Mlekpol, Zott lub produkt równoważny............................................................*/ szt 9009 Jogurt owocowy składający się z 2 pojemniczków,w mniejszym znajduje się wsad/różne smaki konfitur lub różne kształty płatek w czekoladzie,o kremowo aksamitnej konsystencji,zawierający żywe kultury bakterii np. Fantasia o wadze 106/122 gr- typu Maluta, Danone, Muller lub produkt równoważny............................................................*/ szt 220010 JOGURT owocowy- zawierający żywe kultury bakterii jogurtowych i duże kawałki owoców. O smaku: truskawka, pieczone jabłko, owoce leśne, brzoskwinia, poziomka, wiśnia, malina, kiwi, mango, ananas, banan. Opakowanie o pojemności min 140-150 g . typu ZOTT Jogobella, Mlekowita . lub produkt równoważny...........................................................*/ szt 640011 Jogurt typu greckiego z owocami/maliny,jagody i,t,p/produkowany z mleka pasteryzowanego,żywych kultur bakterii i aromatycznych owocow,kremowa konsystencja,nie zawiera tłuszczu-opak min 150 gr typu Piątnica lub produkt rownoważny…........................... szt 150012 Jogurt z owocami typu light -powinien zawierać naturalny cukier pochodzący z owocow i soków,różn smaki Opakowanie o pojemności min.150 g typu ZOTT Jogobella, Mlekowita, lub produkt równoważny............................................................*/ szt 12013 KEFIR-orzezwiający napój mleczny,ukwaszony przy pomocy drożdży kefirowych i żywych kultur bakterii.płyn jednolity z pęcherzykami dwutlenku węgla lub bez pęcherzyków,dopuszcza się lekkie wydzielenie serwatki/do 3 mm/,barwa biała z odcieniem lekko kremowym,smak i zapach lekko kwasny ,do kwaśnego,charakterystyczny dla kefiru-lekko drożdżowy,Opakowanie o pojemności min. 200 g typu Maluta ,Danone lub produkt rownoważny ............................................................*/ szt 200014 Kremowy jogurt z musem owocowym-waga min 125 gr typu MiaMu-firmy Mlekowita lub produkt równoważny…....................... szt 100015 Majonez dekoracyjny - Klasy I gęsty koloru blado-żóltego typu Winiary lub produkt równoważny ............................................................*/ kg 70016 Masło ekstra - o zawartości tłuszczu min 82 %, bez dodatku oleju, łatwe do rozsmarowywania.Masło extra jest produktem wysokotłuszczowym otrzymywanym wyłącznie z mleka krowiego w wyniku tzw.zmaślania odpowiednio przygotowanej śmietany lub śmietanki Opakowanie - kostka o wadze 200-300g typu Sieradz, Mlekowita, Warlubia łOWICZ . lub produkt równoważny............................................................*/ kg 160017 Masło klarowane opak min 250 gr max 1 kg,typu Mlekowita,Mleczna Dolina lub produkt rownoważny…....................... kg 1018 Maślanka - naturalna,pasteryzowanao zawartości tłuszczu do2%,wzbogacona żywymi kulturami bakterii mlekowych opakowanie /kartonik lub butelka./o pojemności 1 l typu Mrągowo, Grajewo, ZOTT lub produkt równoważny ............................................................*/ l 10019 Maślanka owocowa/różne smaki/wsad owocowy do 4%,pasteryzowana o zawartośći tłuszczu do2%,wzbogacona żywymi kulturami bakterii mlekowych,opakowanie/kartonik lub butelka/o pojemności 0.5-1 litr typu Mrągowo,Grajewo ;ub produkt równoważny…………………… litr 8020 Mleko bez laktozy - opakowanie kartonik o pojemności min. 1 litra. Typu ŁACIATE ,Mlekovita LUB PRODUKT ROWNOWAŻNY............................................................*/ litr 2421 Mleko kokosowe Opakowanie puszka o pojemności min 350g,typu Alpro,Tao-Tao lub produkt rownoważny…...................... szt 2022 Mleko skondensowane niesłodzone - typu SM Gostyń,Pilos,Mlekowita opakowanie puszka lub kartonik o wadze min. 350g. . lub produkt równoważny...........................................................*/ szt 3023 MLEKO Świeże 2% - typu Łaciate, opakowanie butelka plastikowa-pet o pojemności min. 1 litra. Lub produkt rownoważny ............................................................*/ litr 400024 MLEKO UHT 3,20% - opakowanie kartonik o pojemności min. 1 litra. Typu łowicz,Mlekowita lub produkt rownoważny............................................................*/ litr 600025 Mozzarella-małe kulki w zalewie.Ser podpuszczkowy,dojrzewający,wyrabiany z pasteryzowanego mleka krowiego,z parzonej masy serowej,w postaci spłaszczonej kulki zanurzonej w zalewie solankowej.opakowanie 125-150 gr typu ZOTT,Mlekowita,Euroser. lub produkt równoważny...........................................................*/ kg 10026 Puszysty serek twarogowy/różne smaki/opakowanie o wadze 140-150 gr typu Almette lub produkt równoważny...........................................................*/ szt 12027 Ser żółty typu tylżycki -kl. I o zawartości tłuszczu minimum 45% opakowanie- prostokąt o wadze 3-4 kg typu MALUTA, WARMIA lub produkt równoważny ............................................................*/ kg 15028 SER GORGONZOLA - podpuszczkowy, miękki, dojrzewający ser pleśniowy produkt równoważny typu Igor lub produkt równoważny............................................................*/ kg 329 Ser Grana Padano - ser dojrzewający twardy blok ok. 1-1,5kg, Typu TEMAR lub produkt równoważny............................................................*/ kg 2030 Ser Mascarpone - śmietankowo-kremowy, doskonały do tiramisu, spaghetti i pieczywa.ser dojrzewający,produkowany z mleka krowiego.masa tłusta,kremowa jednorodna o kolorze białawym.zawartość tłuszczu -rzędu 80% w suchej masie Opakowanie min 250. typu PIĄTNICA, lub produkt równoważny............................................................*/ kg 2531 Ser miękki solankowy ,sałatkowo-kanapkowy tłusty typu FETA ,ser podpuszczkowy,dojrzewający,półmiękki, solankowy wyrabiany z pasteryzowanego mleka krowiego.kształy kostki z opływem wydzielającej się solanki.Barwa biała jednolita,konstystencja struktura-jednolita,zwarta,miękka,lekko krucha,niedopuszczalna zbyt miękka lub mazista, opakowanie kartonika o masie netto 270-300g typu MLEKOWITA lub produkt równoważny............................................................*/ kg 7032 Ser morski-ser podpuszczkowy,dojrzewający,o zawartość tłuszczu co najmniej 45% w suchej masie,produkowane na bazie mleka krowiego,normalizowanego.-opakowanie blok o wadze 2,50-3 kg typu Mońki lub produkt równoważny………………………. kg 20033 Ser Parmezan - jest serem twardym typu podpuszczkowego z centralnych Włoch,produkowany z mleka krowiego leżakującego w solance. Ser w postaci proszku Opakowanie 40-50g. Typu TEMAR lub produkt równoważny............................................................*/ kg 534 Ser pleśniowy -aromatyczny o delikatnej konstystencji typu Camembert,ser podpuszczkowy dojrzewający wyrabiany z mleka pasteryzowanego o ustalonej zawartości tłuszczupełnotłusty,pleśniowy,powierz- chnia pokryta białą pleśnią,dopuszcza się lekkie nierówności porostu pleśni i nieznaczne pomarszczenia skórki.konstystencja miękka,miąższ elastyczny,o smaku naturalnym,wędzonym.zielonym pieprzu,żurawinowym-opakowanie min.120 gr typu-Turek,Hochland lub produkt równoważny............................................................*/ kg 12035 Ser Ricotta - miękki,niedojrzewający ser zwarowy produkowany z serwatki,pozostającej po serach podpuszczkowych/z mleka krowiego lub owczego/ poprzez długie gotowanie,przypominający twaróg,niesolony Zawartość tłuszczu 20-30%. Opakowanie 250-300g. Typu TEMAR lub produkt rownowazny ............................................................*/ kg 536 Ser topiony śmietankowy,ziołowy zwykły- powinien posiadać konsystencję kremową. Kostka min 100g typu Lactima, Polmlek, MLEKOWITA lub produkt równoważny............................................................*/ szt 22037 Ser topiony zegary min. 25 gr- powinien posiadać konsystencję kremową. W opakowaniu powinno być 8 szt. trójkątnych serków w różnych smakach o łącznej wadze min 200g.Produkt powstały przy użyciu topników z serów podpuszczkowych dojrzewających jako podstawowego surowca oraz z innych produktów mleczarskich,z dodatkami pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego,zawierający około 60% tłuszczu w suchej masie.barwa i konstystencja jednolita,bez ziarnitości,smarowna: typu HOCHLAND lub produkt równoważny............................................................*/ szt 300038 Ser TORT CAMBOZOLA Z CZOSNKIEM typu TEMAR lub produkt równoważny............................................................*/ kg 539 SER TORT CHAMPINGNON z pieprzem, czosnkiem typu TEMAR lub produkt równoważny ............................................................*/ kg 540 Ser typu Lazur ROKPOL- podpuszczkowy ,miękki dojrzewający ser pleśniowy,ma głęboko przerośniętą pleśnią kruchy i kremowy miąższ o lekko słonawym smaku.typu Lazur lub produkt rownoważny............................................................*/ kg 3041 SER VALBON brie - opakowanie 120-150g typu HOCHLAND, TUREK ,Mlekowita.. lub produkt równoważny ..........................................................*/ kg 2542 Ser żółty MOZARELLA kl. I o zawartości tłuszczu minimum 45%, (opakowanie blok) typu, MLEKOWITA, WARMIA lub produkt równoważny............................................................*/ kg 1543 Ser żółty salami - kl. I o zawartości tłuszczu minimum 45%, opakowanie o wadze 1-2kg typu WARMIA, OSM SIERPC, MLEKPOL lub produkt równoważny ............................................................*/ kg 13043 Ser żółty typu EDAMSKI - kl. I o zawartości tłuszczu minimum 45%, opakowanie- blok o wadze 3-4 kg typu Łowicz , MASMAL, WARMIA lub produkt równoważny............................................................*/ kg 25044 Ser żółty typu GOUDA/z dziurami/ - kl. I o zawartości tłuszczu w suchej masie minimum 48%,ser podpuszczkowy,dojrzewający wyrabiany z mleka pasteryzowanego o ustalonej zawartości tłuszczu opakowanie blok, typu , MALUTA, GRAJEWO lub produkt równoważny............................................................*/ kg 30045 Ser żółty typu KRÓLEWSKI - klasy I powinien zawierać minimum 45% tłuszczu. Opakowanie jednostkowe -blok o wadze 3-4 kg typu OSM SIERPC, Kolno ............................................................*/ kg 20046 Ser żółty typu Książęcy - kl. I o zawartości tłuszczu minimum 45%, (opakowanie blok) TYPU Żuromin, GRAJEWO, Mlekowita lub produkt równoważny ............................................................*/ kg 20047 Ser żółty typu Masdamer -kl. I o zawartości tłuszczu w suchej masie minimum 40%, opakowanie blok o wadze 2-3 kg typu MALUTA, lub produkt równoważny ............................................................*/ kg 3048 Ser żółty typu Podlaski - kl. I o zawartości tłuszczu minimum 45%, opakowanie jednostkowe -prostokąt o wadze 3-4 kg typu MALUTA, Warmia lub produkt równoważny ............................................................*/ kg 25049 Ser żółty typu RYCKI - o zawartości tłuszczu minimum 45%, (opakowanie blok) typu RYKI, Grajewo lub produkt równoważny............................................................*/ kg 20050 Serek homogenizowany- powinien być gęsty, o różnych smakach.czysty ,łagodny ,lekko kwaśny posmak pasteryzacji o wyraznym smaku i zapachu użytych dodatków.Konstystencja i struktura jednolita ,pastowata,dopuszcza się lekki wypływa serwatki i lekką mączystość.Zawartość tłuszczu nie mniej niż 3,50%,,różne smaki/naturalny,wanilia,truskawka itp/Opakowanie o pojemności min. 140 g. typu DANONE, Włoszczowa lub produkt równoważny ............................................................*/ szt 120051 Serek topiony pakowany w plastry powinien posiadać aromatyczny smak i delikatną konsystencję, różne smaki, opakowanie o wadze max 150g typu HOCHLAND, Lactima, Warmia lub produkt równoważny ............................................................*/ kg 11052 Serek wiejski lekki -o zawartości tłuszczudo3,%,serek powinien być o konsystencji ziarnistej. Opakowanie kubeczek o wadze min. 150 g typu PIĄTNICA, Grajewo lub produkt równoważny ............................................................*/ szt 36053 Śmietana 12 % typu ŁOWICZ,Mlekowita- homogenizowana opakowanie 0,2 - 0,5l lub produkt równoważny ............................................................*/ l 1054 Śmietana 30 % -produkt mleczny otrzymywany w procesie odwirowywania mleka surowego. opakowanie kartonik 0,5 lub 1 litr, typu ŁOWICZ , MLEKOWITA, MLEKPOL lub produkt równoważny............................................................*/ l 100055 Śmietana 36 % - opakowanie kartonik 0,5 lub 1 litr, typu ŁOWICZ, MLEKOWITA lub produkt równoważny............................................................*/ l 82056 Śmietana zakwaszana o zawartości tłuszczu 18 % - homogenizowana opakowanie 0,2 - 0,5l typu Piątnica lub produkt rownoważny............................................................*/ l 1057 Twaróg śmietankowy- zmielony o zawartości tłuszczu maksymalnie 8%. Opakowanie: wiaderko o wadze min 1 kg max 5 kg typu PRESIDENT, Mlekowita lub produkt równoważny............................................................*/ kg 74058 Twaróg wiejski tłusty,półtłusty - ser twarogowy niedojrzewający ,wyprodukowany z mleka pasteryzowanego przez odpowiednią obróbkęskrzepu uzyskanego przez dodatek zakwasu czystych kultur mleczarskich lub czystych kultur mleczarskich i podpuszczki.twaróg nie powinien posiadać konserwantow ani sztucznych dodatków.konstystencja i struktura-jednolita,zwarta be grudek. Hermetycznie zamknięty o wadze min 250 gr max 1 kg typu PIĄTNICA, Mlekpol lub produkt równoważny............................................................*/ kg 55059 Twaróg wiejski chudy do 8% tłuszczu,wilgotny,soczysty o wysokiej wartości odżywczej,bogaty w wapń,sole mineralnei łatwo przyswajalne białko,bez konserwantów ani sztucznych dodatków. Hermetycznie zamknięty o wadze 200-300g typu PIĄTNICA, Mlekosz lub produkt równoważny ............................................................*/ kg 15

II.5) Główny kod CPV: 15500000-3
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15540000-5
15551300-8
15510000-6
63200000-1


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:  6   lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia:
Okres w miesiącach Okres w dniach Data rozpoczęcia Data zakończenia
6

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:






Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp)
III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
Oświadczenie, że dostarczane produkty będą wysokiej jakości, będą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach przenoszących normy europejskie oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia, a Wykonawca posiada atesty i/lub pozwolenia potwierdzające, że poprzez odpowiednie odniesienie dokładnie oznaczone produkty będące przedmiotem dostawy odpowiadają wskazanym normom, a na żądanie Zamawiającego, do wskazanej dostawy zostanie załączony dokument potwierdzenie tych wymagań o treści wskazanej pkt. 8, Załącznika nr 1 do SIWZ– Formularz oferty
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
W terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy PZP, Wykonawca składa oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowe, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy oraz, w przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, dowody potwierdzające, że powiązania z innym wykonawca uczestniczącym w niniejszym postępowaniu. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców oświadczenie składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
Cena 100,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. Strony dopuszczają następujące możliwości zmiany umowy w trakcie jej wykonywania:.a) zmiana stawki podatku VATb) w przypadku nieosiągnięcia całkowitej wartości wynagrodzenia Wykonawcy, o którym mowa w § 4 ust. 1, w okresie, o którym mowa w § 2 ust. 1, Strony dopuszczają możliwość zmiany terminu obowiązywania Umowy do czasu osiągnięcia kwoty wynagrodzenia wskazanej w § 4 ust. 1, jednak nie dłużej niż do sześciu miesięcy.2. Wykonawca może w trakcie realizacji umowy zgłosić produkt równoważny jako zmianę do umowy. Wniosek o dokonanie zmiany Umowy należy przedłożyć na piśmie, a okoliczności stanowiące podstawę zmiany Umowy powinny być uzasadnione i w miarę możliwości, również udokumentowane przez Wykonawcę. Należy także wskazać termin w jakim będzie obowiązywała zmiana. Wniosek o dokonanie zmiany Umowy nalezy zgłosić przed dokonaniem dostawy, w której wystapi zmiana. Wniosek winien zostac zaakceptowany przez uprawnionego przedstawiciela Zamawiającego, wskazanego w § 8 ust. 5, i nie wymaga sporządzania aneksu do umowy, ale stanowi załącznik do umowy.3. Zmiany Umowy nie mogą skutkować wzrostem cen brutto przedmiotu umowy.4. Zmiana postanowień zawartej Umowy może nastąpić za zgodą obu Stron wyrażoną na piśmie, pod rygorem nieważności.5. W razie wystąpienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie Umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia Umowy, Zamawiający może odstąpić od Umowy w terminie 30 dni od powzięcia wiadomości o powyższych okolicznościach. W takim wypadku Wykonawca może żądać jedynie wynagrodzenia należnego mu z tytułu wykonania części Umowy
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2020-08-13, godzina: 12:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> Polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH






NAJNOWSZE ZLECENIE
Zakontraktuję duże ilości zendry - Gdańsk
  • Lokalizacja zleceniapomorskie
  • Data dodania21-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zakontraktuję duże ilości zendry. Wymagania: Fe 70%, objętość 3.5kg/L. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.