Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G w okresie od 01.01.2021 r. do 31.12.2021 r.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoBochnia
  • WojewództwoMałopolskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoAdministracja samorządowa
  • Termin składania wniosków2020-12-08
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyDom Pomocy Społecznej w Bochni
  • Data publikacji ogłoszenia2020-12-01
  • Numer ogłoszenia759733-N-2020
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 759733-N-2020 z dnia 01.12.2020 r.

Dom Pomocy Społecznej w Bochni: Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G w okresie od 01.01.2021 r. do 31.12.2021 r.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
30%
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Bochni, krajowy numer identyfikacyjny 85001278100000, ul. ul. Karolina  , 32-700  Bochnia, woj. małopolskie, państwo Polska, tel. 146 125 990, e-mail dps@powiat.bochnia.pl, faks 146 125 990.
Adres strony internetowej (URL): www.dpsbochnia.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
www.dpsbochnia.pl oraz https://bip.malopolska.pl/dpswbochni

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
www.dpsbochnia.pl oraz https://bip.malopolska.pl/dpswbochni

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
Składanie ofert odbywa się za pośrednictwem operatora pocztowego, osobiście lub za pośrednictwem posłańca w siedzibie Zamawiającego tj. w Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G
Adres:
Dom Pomocy Społecznej w Bochni, ul. Karolina 14G, 32-700 Bochnia

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G w okresie od 01.01.2021 r. do 31.12.2021 r.
Numer referencyjny: KS-271-1/4/20
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
jedenaście części - Każdy z Wykonawców może złożyć ofertę na całość zamówienia lub na dowolnie wybraną/e Część/ci. Dla każdej z Części zamówienia Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę (formularz oferty, formularz asortymentowo-cenowy, oraz inne dokumenty wymagane w ofercie – określone w SIWZ).


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G w okresie od 01.01.2021 r. do 31.12.2021 r.2. Zamówienie zostało podzielone na XI (jedenaście) Części grupujących artykuły żywnościowe według asortymentu:- pieczywo (Część I zamówienia) weka, bułka tarta, chałka, chleb: graham, pszenno- żytni, słonecznikowy Wg grupy CPV 15800000-6 (art. spożywcze)- ciasta (Część II zamówienia) drożdżówki, bułeczki maślane, ciasta: jojo, sernik, szarlotka, drożdżowe, zawijaniec orzechowy, zawijaniec, z makiem, piernik, babka; ciastka kruche kapuśniaki, rurki z kremem, pączki Wg grupy CPV 15800000-6 (art. spożywcze)- jajka (Część III zamówienia) jajka konsumpcyjne kurze Wg grupy CPV 03142500-3 (jaja)- ryby (Część IV zamówienia) makrela wędzona, śledź marynowany „rolmopsy”, dorsz czerniak Wg grupy CPV 15200000-0 (przetwory rybne)- wędliny drobiowe (Część V zamówienia) szynkowa z indyka, pasztet drobiowy pieczony, polędwica z indyka w galarecie, polędwica z piersi kurczaka, kiełbasa podsuszana z indyka Wg grupy CPV 15100000-9 (produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne)- mięso drobiowe (Część VI zamówienia) kurczak tuszka, udo z kurczaka, filet z piersi kurczaka, wątróbka z kurczaka, żołądki z kurczaka, porcja rosołowa, udziec z indyka, filet z piersi indyka Wg grupy CPV 15100000-9 (produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne)- mięso wołowo-wieprzowe i jego przetwory (Część VII zamówienia) mięso wołowe - gulasz, mięso wieprzowe – schab, łata wołowa, szynka wieprzowa, łopatka wieprzowa, mięso wołowe rosołowe z kością, kiełbasa: wiejska, toruńska śląska, podwawelska, biała parzona, szynka konserwowa, kiełbasa: szynkowa, parówkowa, kaszanka wieprzowa, szynka gotowana, parówki z szynki, flaki parzone, kiełbasa parzona, podsuszana, polędwica, schab pieczony, szynka cygańska, kiełbasa z liściem laurowym słonina, smalec boczek, itp. Wg grupy CPV 15100000-9 (produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne)- mleko i produkty mleczarskie (Część VIII zamówienia) mleko, kefir, twaróg, ser żółty, ser topiony, ser twarogowy homogenizowany, serek typu „fromage”, serek maślany, śmietana, jogurty, masło itp. Wg grupy CPV 15500000-3 (Produkty mleczarskie)- art. spożywcze (Część IX zamówienia) różne artykuły spożywcze: produkty sypkie – produkty przemiału ziarna (mąki, kasze, płatki, makarony), sypkie inne (sól, cukier, ryż), herbaty, artykuły puszkowane, w butelkach i słoikach (majonez, chrzan, musztarda, oleje, koncentraty, groszek, sałatki, ogórki, soki, dżemy itp.), konserwy rybne, tłuszcze roślinne, przyprawy sypkie, aromaty i dodatki do ciast, budynie i kisiele, cukierki itp. Wg grupy CPV 15800000-6(art. spożywcze) Wg grupy CPV 15800000-4(produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych) Wg grupy CPV 15300000-1(owoce, warzywa i podobne produkty) Wg grupy CPV 15980000-1 (napoje bezalkoholowe) Wg grupy CPV 15100000-9(produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne) Wg grupy CPV 15400000-2(oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne) Wg grupy CPV 15200000-0(ryby przetworzone i konserwowe) - warzywa i owoce mrożone (Część X zamówienia) mrożonki: mieszanka warzywna, włoszczyzna, mieszanka kompotowa, fasola szparagowa, truskawka, śliwka, kalafior, brokuł, jagoda, borówka, marchew, papryka, porzeczka, leczo, pieczarki, szpinak itp. Wg grupy CPV 15331170-9 (Warzywa mrożone)- warzywa i owoce świeże (Część XI zamówienia) banan, burak, cebula, cytryna, czosnek, fasola, grapefruit, groszek, gruszki, jabłka, kapusta, kiwi, koper, mandarynka, marchew, ogórek, papryka, pieczarka, pietruszka, pomarańcza, pomidor, por, rzodkiewka, sałata, seler, szczypior, ziemniak, arbuz, brzoskwinia, śliwa, owoce suszone itd. Wg grupy CPV 15800000-6 (Różne produkty spożywcze).

II.5) Główny kod CPV: 15800000-6
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
03142500-3
15200000-0
15100000-9
15500000-3
15800000-4
15300000-1
15980000-1
15400000-2
15331170-9


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: 01.01.2021   lub zakończenia: 31.12.2021
Okres w miesiącach Okres w dniach Data rozpoczęcia Data zakończenia
01.01.2021 31.12.2021

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: 1.W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:1.1 nie podlegają wykluczeniu1.2. spełniają warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22, ust.1 dotyczące:- kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów,- sytuacji ekonomicznej lub finansowej,- zdolności technicznej lub zawodowej,1.3. złożą pisemną ofertę zgodną z wymogami Zamawiającego określonymi w niniejszej SIWZ.Zamawiający nie stawia wymagań w zakresie spełnienia warunków udziału w postępowaniu dotyczących kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej.Zamawiający stwierdzi, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu na podstawie art. 22, ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych w oparciu o podpisane Oświadczenie Wykonawcy - Załącznik nr 3 do SIWZ. W celu wykazania spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu o których mowa w art. 22, ust. 1 Ustawy należy przedłożyć podpisane Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - Załącznik nr 3 do SIWZ;Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów, musi udowodnić Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia – Załącznik nr 5 do SIWZ - pisemne Zobowiązanie innego podmiotu, na zasobach którego polega Wykonawca, do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia (jeżeli dotyczy).
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia wymagań w zakresie spełnienia warunków udziału w postępowaniu dotyczących sytuacji ekonomicznej lub finansowej. Zamawiający stwierdzi, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu na podstawie art. 22, ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych w oparciu o podpisane Oświadczenie Wykonawcy - Załącznik nr 3 do SIWZ.W celu wykazania spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu o których mowa w art. 22, ust. 1 Ustawy należy przedłożyć podpisane Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - Załącznik nr 3 do SIWZ;Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów, musi udowodnić Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia – Załącznik nr 5 do SIWZ - pisemne Zobowiązanie innego podmiotu, na zasobach którego polega Wykonawca, do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia (jeżeli dotyczy).
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia wymagań w zakresie spełnienia warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności technicznej lub zawodowej.Zamawiający stwierdzi, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu na podstawie art. 22, ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych w oparciu o podpisane Oświadczenie Wykonawcy - Załącznik nr 3 do SIWZ.W celu wykazania spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu o których mowa w art. 22, ust. 1 Ustawy należy przedłożyć podpisane Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - Załącznik nr 3 do SIWZ;Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów, musi udowodnić Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia – Załącznik nr 5 do SIWZ - pisemne Zobowiązanie innego podmiotu, na zasobach którego polega Wykonawca, do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia (jeżeli dotyczy).
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
-
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
-
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
-
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
-
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
Zamawiający nie stawia wymagań w zakresie spełnienia warunków udziału w postępowaniu dotyczących kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, sytuacji ekonomicznej lub finansowej oraz zdolności technicznej lub zawodowej.Zamawiający stwierdzi, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu na podstawie art. 22, ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych w oparciu o podpisane Oświadczenie Wykonawcy - Załącznik nr 3 do SIWZ.1. W celu wykazania spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu o których mowa w art. 22, ust. 1 Ustawy należy przedłożyć podpisane Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - Załącznik nr 3 do SIWZ;Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów, musi udowodnić Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia – Załącznik nr 5 do SIWZ - pisemne Zobowiązanie innego podmiotu, na zasobach którego polega Wykonawca, do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia (jeżeli dotyczy).Zamawiający nie stawia wymagań w zakresie dostarczenia dokumentów w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia Wykonawcy z postępowania w okolicznościach, o których mowa w art. w art. 24, ust. 1, pkt. 12-23 oraz w art. 24, ust. 5 pkt. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.Zamawiający stwierdzi, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu na podst. art. 24, ust. 1, pkt. 12-23 oraz w art. 24, ust. 5 pkt. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych w oparciu o podpisane Oświadczenie Wykonawcy -Załącznik nr 4 do SIWZ.2. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia Wykonawcy z postępowania w okolicznościach, o których mowa w art. 24, ust. 1 pkt 12-23 oraz w art. 24, ust. 5 pkt 1 Ustawy należy przedłożyć podpisane Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia – Załącznik nr 4 do SIWZ3. Zamawiający – zgodnie z art. 26 ust. 2 ustawy PZP (wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11, ust. 8) – może wezwać Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni terminie, aktualnych na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust.1.Może to być następujący dokument:3. 1. aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 Ustawy, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o którym mowa wyżej składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, wystawiony w języku polskim nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.;jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o którym mowa w pkt 1, zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania Wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby; dokument powinien być wystawiony w języku polskim nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.4. Wykonawca – zgodnie z art. 24 ust. 11 ustawy Prawo zamówień publicznych w terminie 3 dni od dnia przekazania przez Zamawiającego informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 w/w ustawy („Zamawiający niezwłocznie po otwarciu ofert zamieszcza na stronie internetowej informacje dotyczące: 1) kwoty, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia; 2) firm oraz adresów wykonawców, którzy złożyli oferty w terminie; 3) ceny, terminu wykonania zamówienia, warunków płatności zawartych w ofertach”) przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Prawo zamówień publicznych – Załącznik nr 6 do SIWZ.Wraz ze złożeniem ww. oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.5. Ponadto oferta musi zawierać:5.1. Formularz ofertowy dla danej Części zamówienia – stanowiący Załącznik nr 1 do SIWZ, prawidłowo wypełniony i podpisany przez osobę/y upoważnione do reprezentowania Wykonawcy z oświadczeniem Wykonawcy, że zapoznał się z treścią SIWZ5.2. Formularz asortymentowo-cenowy dla danej Części zamówienia - stanowiący Załącznik nr 2 do SIWZ,5.3. Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy – w przypadku podpisywania oferty przez przedstawiciela Wykonawcy (w formie oryginału lub poświadczonej przez uprawnioną osobę kopii)5.4. Pełnomocnictwo do reprezentowania podmiotów występujących wspólnie w postępowaniu o udzielenie zamówienia (jeżeli dotyczy), a w przypadku wybrania oferty Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego - stosowną umowę regulującą ich współpracę.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
najniższa cena 100,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Nie
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:

IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):
Oferta jest jawna z wyjątkiem informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, a Wykonawca składając ofertę zastrzegł ich poufność. W przypadku braku wykazania - tj. złożenia właściwego uzasadnienia w terminie składania ofert – iż zastrzeżone dane stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa, zamawiający uzna, iż nie została spełniona przesłanka podjęcia niezbędnych działań w celu zachowania ich poufności i dane staną się jawne od momentu otwarcia ofert.
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
Wykonawca winien, nie później niż w terminie składania ofert, w sposób niebudzący wątpliwości zastrzec wraz z uzasadnieniem, które spośród zawartych w ofercie informacji stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa i nie mogą być udostępnione innym uczestnikom postępowania. Informacje te winny być umieszczone odrębnie od pozostałych informacji zawartych w ofercie w osobnej wewnętrznej kopercie z napisem: „Zastrzeżona część oferty – nie udostępniać – informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji”. Zamawiający nie odpowiada za ujawnienie informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa przekazanych mu przez Wykonawcę wbrew postanowieniom opisanym wyżej. Przez tajemnicę przedsiębiorstwa – zgodnie z ustawą z dnia 16 kwietnia 1999r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (tekst jednolity: Dz.U. 2020 poz. 1913) – rozumie się nieujawnione do wiadomości publicznej informacje techniczne, technologiczne, organizacyjne przedsiębiorstwa lub inne informacje posiadające wartość gospodarczą, co do których przedsiębiorca podjął niezbędne działania w celu zachowania ich poufności. Informację o zastrzeżeniu dokumentów stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa należy podać również w formularzu oferty. Wykonawca nie może zastrzec informacji, o których mowa w art. 86, ust. 4 ustawy PZP.
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 08.12.2020, godzina: 09:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):

Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> Polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: Pieczywo
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Pieczywo (Część I zamówienia) weka, bułka tarta, chałka, chleb: graham, pszenno- żytni, słonecznikowy.1.Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy wyrobów piekarskich (pieczywo świeże) do Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G do magazynu kuchni (miejsce dostawy i wniesienia przez pracowników Wykonawcy) w budynku przy ul. Karolina 14F transportem Wykonawcy i na jego koszt w godzinach od 6.00 do 6:30 codziennie od poniedziałku do soboty.2.Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczanego towaru.3.Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości, nie kruszący się, dopieczony, posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania, tożsamy ze wskazanym w ofercie, wolny od wad uniemożliwiających jego spożycie, mający odpowiedni termin ważności do spożycia podany na opakowaniu, oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwę środka spożywczego, wykaz składników występujących w środku spożywczym, nazwę producenta, termin przydatności do spożycia.3.1.Wraz z każdorazowym dostarczeniem towaru Wykonawca ma obowiązek dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego.4.Dostawy realizowane będą etapami w miarę potrzeb Domu.4.1.Wykonawca otrzyma zapotrzebowanie na rodzaj i ilość artykułów niezbędnych dla Domu najpóźniej na trzy dni przed datą ich dostarczenia od upoważnionych pracowników Zamawiającego.4.2.Wykonawca dokonuje nieodpłatnego użyczenia pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.5.Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczonego towaru i dokonania dostawy odpowiedniego towaru do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji.6.Uchybienia w zakresie jakości towaru, naruszenie w sposób rażący warunków umowy bądź SIWZ przedmiotu zamówienia będą podstawą do rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym.7.Wykonawca zobowiązany jest podać w formularzu ofertowym części zamówienia, które zamierza powierzyć podwykonawcom. Wykonawca odpowiada za działania i zaniechania ewentualnych podwykonawców jak za własne.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 01.01.2021
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
najniższa cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: Ciasta
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Ciasta (Część II zamówienia) drożdżówki, bułeczki maślane, ciasta: jojo, sernik, szarlotka, drożdżowe, zawijaniec orzechowy, zawijaniec, z makiem, piernik, babka; ciastka kruche kapuśniaki, rurki z kremem, pączki. 1. Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy ciast (ciasto świeże) do Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G do magazynu kuchni (miejsce dostawy i wniesienia przez pracowników Wykonawcy) w budynku przy ul. Karolina 14F transportem Wykonawcy i na jego koszt w godzinach od 6.00 do 7.00 od poniedziałku do soboty co najmniej jeden raz w tygodniu. 2. Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczanego towaru.3. Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości, nie kruszący się, dopieczony, posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania, tożsamy ze wskazanym w ofercie, wolny od wad uniemożliwiających jego spożycie, mający odpowiedni termin ważności do spożycia podany na opakowaniu, oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwę środka spożywczego, wykaz składników występujących w środku spożywczym, nazwę producenta, termin przydatności do spożycia.3.1.Wraz z każdorazowym dostarczeniem towaru Wykonawca ma obowiązek dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego.4.Dostawy realizowane będą etapami w miarę potrzeb Domu.4.1.Wykonawca otrzyma zapotrzebowanie na rodzaj i ilość artykułów niezbędnych dla Domu najpóźniej na trzy dni przed datą ich dostarczenia od upoważnionych pracowników Zamawiającego.4.2.Wykonawca dokonuje nieodpłatnego użyczenia pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.5.Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczonego towaru i dokonania dostawy odpowiedniego towaru do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji.6.Uchybienia w zakresie jakości towaru, naruszenie w sposób rażący warunków umowy bądź SIWZ przedmiotu zamówienia będą podstawą do rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym.7.Wykonawca zobowiązany jest podać w formularzu ofertowym części zamówienia, które zamierza powierzyć podwykonawcom. Wykonawca odpowiada za działania i zaniechania ewentualnych podwykonawców jak za własne.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 01.01.2021
data zakończenia: 31.01.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
najniższa cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: Jajka
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Jajka (Część III zamówienia) jajka konsumpcyjne kurze.1.Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy jaj kurzych konsumpcyjnych świeżych do Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G do magazynu kuchni (miejsce dostawy i wniesienia przez pracowników Wykonawcy) w budynku przy ul. Karolina 14F transportem Wykonawcy i na jego koszt w godzinach od 8.00 do 13.00 od poniedziałku do piątku średnio 4 razy w miesiącu.2.Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczanego towaru.3.Dostarczony towar musi być klasy A, o wadze 63-73 g (klasa wagowa L), świeży, czysty, w nienaruszonej skorupce, z co najmniej 21 dniowym terminem ważności, dezynfekowany promieniami UV, pakowany w wytłaczanki a’ 30 szt.3.1.Wraz z każdorazowym dostarczeniem towaru Wykonawca ma obowiązek dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego.4.Dostawy realizowane będą etapami w miarę potrzeb Domu.4.1.Wykonawca otrzyma zapotrzebowanie na ilość artykułów niezbędnych dla Domu najpóźniej na trzy dni przed datą ich dostarczenia od upoważnionych pracowników Zamawiającego.4.2.Wykonawca dokonuje nieodpłatnego użyczenia pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.5.Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczonego towaru i dokonania dostawy odpowiedniego towaru do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji.6.Uchybienia w zakresie jakości towaru, naruszenie w sposób rażący warunków umowy bądź SIWZ przedmiotu zamówienia będą podstawą do rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym.7.Wykonawca zobowiązany jest podać w formularzu ofertowym części zamówienia, które zamierza powierzyć podwykonawcom. Wykonawca odpowiada za działania i zaniechania ewentualnych podwykonawców jak za własne.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03142500-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 01.01.2021
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
najniższa cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4 Nazwa: Ryby
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Ryby (Część IV zamówienia) makrela wędzona, śledź marynowany „rolmopsy”, dorsz czerniak 1.Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy ryb (makrela wędzona, śledź „rolmopsy i mrożonka – dorsz czerniak) do Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G do magazynu kuchni (miejsce dostawy i wniesienia przez pracowników Wykonawcy) w budynku przy ul. Karolina 14F transportem Wykonawcy i na jego koszt w godzinach od 8.00 do 13.00 od poniedziałku do piątku średnio 4 razy w miesiącu.2.Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczanego towaru tj. do zachowania tzw. ciągu chłodniczego tj. przechowywania i transportu wyrobów w urządzeniach chłodniczych spełniających warunki techniczne przewidziane w Polskiej Normie.3.Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości, tożsamy ze wskazanym w ofercie, wolny od wad uniemożliwiających ich spożycie, prawidłowo opakowany i dostarczany, dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami i atestami, posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania, oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwę środka spożywczego, wykaz składników występujących w środku spożywczym, nazwę producenta, termin przydatności do spożycia, mający odpowiedni termin ważności/przydatności do spożycia – nie krótszy niż: 14 dni (makrela wędzona, śledź „rolmopsy).3.1.Wraz z każdorazowym dostarczeniem towaru Wykonawca ma obowiązek dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego.3.2.Do każdorazowej dostawy towaru Wykonawca ma obowiązek uwzględnić ubytek towaru na opakowania (np.folie, siatki, sznurki itp.).4.Dostawy realizowane będą etapami w miarę potrzeb Domu.4.1.Wykonawca otrzyma zapotrzebowanie na rodzaj i ilość artykułów niezbędnych dla Domu najpóźniej na trzy dni przed datą ich dostarczenia od upoważnionych pracowników Zamawiającego.4.2.Wykonawca dokonuje nieodpłatnego użyczenia pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.5.Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczonego towaru i dokonania dostawy odpowiedniego towaru do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji.6.Uchybienia w zakresie jakości towaru, naruszenie w sposób rażący warunków umowy bądź SIWZ przedmiotu zamówienia będą podstawą do rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym.7.Wykonawca zobowiązany jest wskazać w formularzu ofertowym część zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom. Wykonawca odpowiada za działania i zaniechania ewentualnych podwykonawców jak za własne.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15200000-0,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 01.01.2021
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
najniższa cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5 Nazwa: Wędliny drobiowe
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Wędliny drobiowe (Część V zamówienia) szynkowa z indyka, pasztet drobiowy pieczony, polędwica z indyka w galarecie, polędwica z piersi kurczaka, kiełbasa podsuszana z indyka.1.Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy wędlin drobiowych do Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G do magazynu kuchni (miejsce dostawy i wniesienia przez pracowników Wykonawcy) w budynku przy ul. Karolina 14F transportem Wykonawcy i na jego koszt w godzinach od 8.00 do 11.00 od poniedziałku do piątku co najmniej dwa razy w tygodniu. 2.Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczanego towaru tj. do zachowania tzw. ciągu chłodniczego tj. przechowywania i transportu wyrobów w urządzeniach chłodniczych spełniających warunki techniczne przewidziane w Polskiej Normie.3.Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, nie przesolony, odpowiedniej jakości, tożsamy ze wskazanym w ofercie, wolny od wad uniemożliwiających ich spożycie, prawidłowo opakowany i dostarczany, dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami i atestami, posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania, oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwę środka spożywczego, wykaz składników występujących w środku spożywczym, nazwę producenta, termin przydatności do spożycia, mający odpowiedni termin ważności/przydatności do spożycia – nie krótszy niż: 10 dni podany na opakowaniu.3.1.Wraz z każdorazowym dostarczeniem towaru Wykonawca ma obowiązek dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego.3.3.Do każdorazowej dostawy towaru Wykonawca ma obowiązek uwzględnić ubytek towaru na opakowania (np.folie, siatki, sznurki itp.).4.Dostawy realizowane będą etapami w miarę potrzeb Domu.4.1.Wykonawca otrzyma zapotrzebowanie na rodzaj i ilość artykułów niezbędnych dla Domu najpóźniej na trzy dni przed datą ich dostarczenia od upoważnionych pracowników Zamawiającego.4.2.Wykonawca dokonuje nieodpłatnego użyczenia pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.5.Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczonego towaru i dokonania dostawy odpowiedniego towaru do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji.6.Uchybienia w zakresie jakości towaru, naruszenie w sposób rażący warunków umowy bądź SIWZ przedmiotu zamówienia będą podstawą do rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym.7.Wykonawca zobowiązany jest wskazać w formularzu ofertowym część zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom. Wykonawca odpowiada za działania i zaniechania ewentualnych podwykonawców jak za własne.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15100000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 01.01.2021
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
najniższa cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6 Nazwa: Mięso drobiowe
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Mięso drobiowe (Część VI zamówienia) kurczak tuszka, udo z kurczaka, filet z piersi kurczaka, wątróbka z kurczaka, żołądki z kurczaka, porcja rosołowa, udziec z indyka, filet z piersi indyka.1.Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy mięsa drobiowego do Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G do magazynu kuchni (miejsce dostawy i wniesienia przez pracowników Wykonawcy) w budynku przy ul. Karolina 14F transportem Wykonawcy i na jego koszt w godzinach od 8:00 do 11:00 od poniedziałku do piątku co najmniej dwa razy w tygodniu.2.Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczanego towaru tj. do zachowania tzw. ciągu chłodniczego tj. przechowywania i transportu wyrobów w urządzeniach chłodniczych spełniających warunki techniczne przewidziane w Polskiej Normie.3.Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości (mięso - młode sztuki, drób nieuszkodzony, pozbawiony resztek pierza, zasypany lodem w pojemnikach itp.), tożsamy ze wskazanym w ofercie, wolny od wad uniemożliwiających ich spożycie, prawidłowo opakowany i dostarczany, dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami i atestami, posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania, oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwę środka spożywczego, wykaz składników występujących w środku spożywczym, nazwę producenta, termin przydatności do spożycia, mający odpowiedni termin ważności/przydatności do spożycia – nie krótszy niż 14 dni podany na opakowaniu.3.1.Wykonawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie przedstawi stosowne zaświadczenie lekarza weterynarii.3.2.Wraz z każdorazowym dostarczeniem towaru Wykonawca ma obowiązek dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego.3.3.Do każdorazowej dostawy towaru Wykonawca ma obowiązek uwzględnić ubytek towaru na opakowania (np.folie, siatki, sznurki itp.).4.Dostawy realizowane będą etapami w miarę potrzeb Domu.4.1.Wykonawca otrzyma zapotrzebowanie na rodzaj i ilość artykułów niezbędnych dla Domu najpóźniej na trzy dni przed datą ich dostarczenia od upoważnionych pracowników Zamawiającego.4.2.Wykonawca dokonuje nieodpłatnego użyczenia pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.5.Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczonego towaru i dokonania dostawy odpowiedniego towaru do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji.6.Uchybienia w zakresie jakości towaru, naruszenie w sposób rażący warunków umowy bądź SIWZ przedmiotu zamówienia będą podstawą do rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym.7.Wykonawca zobowiązany jest wskazać w formularzu ofertowym część zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom. Wykonawca odpowiada za działania i zaniechania ewentualnych podwykonawców jak za własne.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15100000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 01.01.2021
data zakończenia: 31.01.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
najniższa cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 7 Nazwa: Mięso wołowo-wieprzowe i jego przetwory
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Mięso wołowo-wieprzowe i jego przetwory (Część VII zamówienia) mięso wołowe - gulasz, mięso wieprzowe – schab, łata wołowa, szynka wieprzowa, łopatka wieprzowa, mięso wołowe rosołowe z kością, kiełbasa: wiejska, toruńska śląska, podwawelska, biała parzona, szynka konserwowa, kiełbasa: szynkowa, parówkowa, kaszanka wieprzowa, szynka gotowana, parówki z szynki, flaki parzone, kiełbasa parzona, podsuszana, polędwica, schab pieczony, szynka cygańska, kiełbasa z liściem laurowym słonina, smalec boczek, itp. 1.Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy mięsa wołowo-wieprzowego i jego przetworów do Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G do magazynu kuchni (miejsce dostawy i wniesienia przez pracowników Wykonawcy) w budynku przy ul. Karolina 14F transportem Wykonawcy i na jego koszt w godzinach od 8:00 do 11:00 od poniedziałku do piątku co najmniej dwa razy w tygodniu.2.Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczanego towaru tj. do zachowania tzw. ciągu chłodniczego tj. przechowywania i transportu wyrobów w urządzeniach chłodniczych spełniających warunki techniczne przewidziane w Polskiej Normie.3.Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości (wędliny-nieprzesolone, mięso - młode sztuki itp.), tożsamy ze wskazanym w ofercie, wolny od wad uniemożliwiających ich spożycie, prawidłowo opakowany i dostarczany, dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami i atestami, posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania, oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwę środka spożywczego, wykaz składników występujących w środku spożywczym, nazwę producenta, termin przydatności do spożycia, mający odpowiedni termin ważności/przydatności do spożycia – nie krótszy niż 14 dni podany na opakowaniu.3.1.Wykonawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie przedstawi stosowne zaświadczenie lekarza weterynarii.3.2.Wraz z każdorazowym dostarczeniem towaru Wykonawca ma obowiązek dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego.3.3.Do każdorazowej dostawy towaru Wykonawca ma obowiązek uwzględnić ubytek towaru na opakowania (np.folie, siatki, sznurki itp.).4.Dostawy realizowane będą etapami w miarę potrzeb Domu.4.1.Wykonawca otrzyma zapotrzebowanie na rodzaj i ilość artykułów niezbędnych dla Domu najpóźniej na trzy dni przed datą ich dostarczenia od upoważnionych pracowników Zamawiającego.4.2.Wykonawca dokonuje nieodpłatnego użyczenia pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.5.Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczonego towaru i dokonania dostawy odpowiedniego towaru do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji.6.Uchybienia w zakresie jakości towaru, naruszenie w sposób rażący warunków umowy bądź SIWZ przedmiotu zamówienia będą podstawą do rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym.7.Wykonawca zobowiązany jest wskazać w formularzu ofertowym część zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom. Wykonawca odpowiada za działania i zaniechania ewentualnych podwykonawców jak za własne.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15100000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 01.01.2021
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
najniższa cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 8 Nazwa: Mleko i produkty mleczarskie
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Mleko i produkty mleczarskie (Część VIII zamówienia) mleko, kefir, twaróg, ser żółty, ser topiony, ser twarogowy homogenizowany, serek typu „fromage”, serek maślany, śmietana, jogurty, masło itp. 1.Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy mleka i produktów mleczarskich do Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G do magazynu kuchni (miejsce dostawy i wniesienia przez pracowników Wykonawcy) w budynku przy ul. Karolina 14F transportem Wykonawcy i na jego koszt w godzinach od 6:00 do 7:00 codziennie od poniedziałku do piątku.2.Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczanego towaru.2.1.Wykonawca zobowiązuje się do zachowania tzw. ciągu chłodniczego tj. przechowywania i transportu wyrobów w urządzeniach chłodniczych spełniających warunki techniczne przewidziane w Polskiej Normie.2.2.Do obowiązków Wykonawcy należy przedstawienie w momencie rozpoczęcia dostaw lub na żądanie SANEPID-u Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego dla środka transportu zezwalającego na przewóz produktów mleczarskich i tłuszczy jadalnych.3.Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości, posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania (worki foliowe czyste, nieuszkodzone; wiaderka zamknięte, czyste, nieuszkodzone), tożsamy ze wskazanym w ofercie, wolny od wad uniemożliwiających jego spożycie, mający odpowiedni termin ważności do spożycia podany na opakowaniu, oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwę środka spożywczego, wykaz składników występujących w środku spożywczym, nazwę producenta, termin przydatności do spożycia.3.1.Wraz z każdorazowym dostarczeniem towaru Wykonawca ma obowiązek dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego.4.Dostawy realizowane będą etapami w miarę potrzeb Domu.4.1.Wykonawca otrzyma zapotrzebowanie na rodzaj i ilość artykułów niezbędnych dla Domu najpóźniej na trzy dni przed datą ich dostarczenia od upoważnionych pracowników Zamawiającego.4.2.Wykonawca dokonuje nieodpłatnego użyczenia pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.5.Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczonego towaru i dokonania dostawy odpowiedniego towaru do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji.6.Uchybienia w zakresie jakości towaru, naruszenie w sposób rażący warunków umowy bądź SIWZ przedmiotu zamówienia będą podstawą do rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym.7.Wykonawca zobowiązany jest podać w formularzu ofertowym części zamówienia, które zamierza powierzyć podwykonawcom. Wykonawca odpowiada za działania i zaniechania ewentualnych podwykonawców jak za własne.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 01.01.2021
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
najniższa cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 9 Nazwa: Art. spożywcze
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Art. spożywcze (Część IX zamówienia) różne artykuły spożywcze: produkty sypkie – produkty przemiału ziarna (mąki, kasze, płatki, makarony), sypkie inne (sól, cukier, ryż), herbaty, artykuły puszkowane, w butelkach i słoikach (majonez, chrzan, musztarda, oleje, koncentraty, groszek, sałatki, ogórki, soki, dżemy itp.), konserwy rybne, tłuszcze roślinne, przyprawy sypkie, aromaty i dodatki do ciast, budynie i kisiele, cukierki itp. 1.Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy art. spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G do magazynu kuchni (miejsce dostawy i wniesienia przez pracowników Wykonawcy) w budynku przy ul. Karolina 14F transportem Wykonawcy i na jego koszt w godzinach od 8:00 do 13:00 od poniedziałku do piątku średnio 4 razy w miesiącu.2.Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczanego towaru.3.Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości, dostarczany w czystych nie uszkodzonych opakowaniach (słoiki bez zarysowań, pęknięć, wypukłości zakrętek, puszki bez bombażu), tożsamy ze wskazanym w ofercie, wolny od wad uniemożliwiających jego spożycie, posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania, mający odpowiedni termin ważności do spożycia podany na opakowaniu, oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwę środka spożywczego, wykaz składników występujących w środku spożywczym, nazwę producenta, termin przydatności do spożycia.3.1.Wraz z każdorazowym dostarczeniem towaru Wykonawca ma obowiązek dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego.4.Dostawy realizowane będą etapami w miarę potrzeb Domu.4.1.Wykonawca otrzyma zapotrzebowanie na rodzaj i ilość artykułów niezbędnych dla Domu najpóźniej na trzy dni przed datą ich dostarczenia od upoważnionych pracowników Zamawiającego.4.2.Wykonawca dokonuje nieodpłatnego użyczenia pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.5.Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczonego towaru i dokonania dostawy odpowiedniego towaru do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji.6.Uchybienia w zakresie jakości towaru, naruszenie w sposób rażący warunków umowy bądź SIWZ przedmiotu zamówienia będą podstawą do rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym.7.Wykonawca zobowiązany jest podać w formularzu ofertowym części zamówienia, które zamierza powierzyć podwykonawcom. Wykonawca odpowiada za działania i zaniechania ewentualnych podwykonawców jak za własne.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15800000-4, 15300000-1, 15980000-1, 15100000-9, 15400000-2, 15200000-0

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 01.01.2021
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
najniższa cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 10 Nazwa: Warzywa i owoce mrożone
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Warzywa i owoce mrożone (Część X zamówienia) mrożonki: mieszanka warzywna, włoszczyzna, mieszanka kompotowa, fasola szparagowa, truskawka, śliwka, kalafior, brokuł, jagoda, borówka, marchew, papryka, porzeczka, leczo, pieczarki, szpinak itp.1.Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy warzyw i owoców mrożonych do Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G do magazynu kuchni (miejsce dostawy i wniesienia przez pracowników Wykonawcy) w budynku przy ul. Karolina 14F transportem Wykonawcy i na jego koszt w godzinach od 8:00 do 11:00 od poniedziałku do piątku co najmniej dwa razy w tygodniu. 2.Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków (chłodnie)transportu i przechowywania dostarczanych mrożonek.3.Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości, tożsamy ze wskazanym w ofercie, wolny od wad uniemożliwiających ich spożycie, dostarczany w czystych nie uszkodzonych opakowaniach (worki lub pudła opakowania max do 2,5 kg), posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania, mający odpowiedni termin ważności do spożycia podany na opakowaniu, oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwę środka spożywczego, wykaz składników występujących w środku spożywczym, nazwę producenta, termin przydatności do spożycia.3.1.Wraz z każdorazowym dostarczeniem towaru Wykonawca ma obowiązek dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego.4.Dostawy realizowane będą etapami w miarę potrzeb Domu.4.1.Wykonawca otrzyma zapotrzebowanie na rodzaj i ilość artykułów niezbędnych dla Domu najpóźniej na trzy dni przed datą ich dostarczenia od upoważnionych pracowników Zamawiającego.4.2.Wykonawca dokonuje nieodpłatnego użyczenia pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.5.Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczonego towaru i dokonania dostawy odpowiedniego towaru do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji.6.Uchybienia w zakresie jakości towaru, naruszenie w sposób rażący warunków umowy bądź SIWZ przedmiotu zamówienia będą podstawą do rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym.7.Wykonawca zobowiązany jest podać w formularzu ofertowym części zamówienia, które zamierza powierzyć podwykonawcom. Wykonawca odpowiada za działania i zaniechania ewentualnych podwykonawców jak za własne.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15331170-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 01.01.2021
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
najniższa cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 11 Nazwa: Warzywa i owoce świeże
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Warzywa i owoce świeże (Część XI zamówienia) banan, burak, cebula, cytryna, czosnek, fasola, grapefruit, groszek, gruszki, jabłka, kapusta, kiwi, koper, mandarynka, marchew, ogórek, papryka, pieczarka, pietruszka, pomarańcza, pomidor, por, rzodkiewka, sałata, seler, szczypior, ziemniak, arbuz, brzoskwinia, śliwa, owoce suszone itd. 1.Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy warzyw i owoców świeżych i przetworzonych kiszonych do Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G do magazynu kuchni (miejsce dostawy i wniesienia przez pracowników Wykonawcy) w budynku przy ul. Karolina 14F transportem Wykonawcy i na jego koszt w godzinach od 8.00 do 11.00 od poniedziałku do piątku co najmniej dwa razy w tygodniu.2.Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczanego towaru.3.Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości, bez objawów chorób pleśni, nie uszkodzony, nie robaczywy, bez obcych zapachów, tożsamy ze wskazanym w ofercie, wolny od wad uniemożliwiających jego spożycie, posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania, mający odpowiedni termin ważności do spożycia podany na opakowaniu.3.1.Wraz z każdorazowym dostarczeniem towaru Wykonawca ma obowiązek dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego.4.Dostawy realizowane będą etapami w miarę potrzeb Domu.4.1.Wykonawca otrzyma zapotrzebowanie na rodzaj i ilość artykułów niezbędnych dla Domu najpóźniej na trzy dni przed datą ich dostarczenia od upoważnionych pracowników Zamawiającego.4.2.Wykonawca dokonuje nieodpłatnego użyczenia pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.5.Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczonego towaru i dokonania dostawy odpowiedniego towaru do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji.6.Uchybienia w zakresie jakości towaru, naruszenie w sposób rażący warunków umowy bądź SIWZ przedmiotu zamówienia będą podstawą do rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym.7.Wykonawca zobowiązany jest podać w formularzu ofertowym części zamówienia, które zamierza powierzyć podwykonawcom. Wykonawca odpowiada za działania i zaniechania ewentualnych podwykonawców jak za własne.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 01.01.2021
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
najniższa cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę dostawę materiałów laboratoryjnych - Kraków
  • Lokalizacja zleceniamałopolskie
  • Data dodania26-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę dostawę materiałów laboratoryjnych. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI