Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa warzyw, owoców, ziemniaków, jaj i ryb dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8 na rok 2022
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W STRZELCACH OPOLSKICH Z FILIĄ W SZYMISZOWIE I Z FILIĄ W LEŚNICY
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000310491
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Strażacka 8
1.5.2.) Miejscowość: Strzelce Opolskie
1.5.3.) Kod pocztowy: 47-100
1.5.4.) Województwo: opolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL524 - Opolski
1.5.7.) Numer telefonu: +48774613480
1.5.8.) Numer faksu: +48774613480
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@dps.strzelceop.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps.strzelceop.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
pomoc społeczna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa warzyw, owoców, ziemniaków, jaj i ryb dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8 na rok 2022
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-3ff70c69-695e-11ec-ae77-fe331fedffdc
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00338704
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-30
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://miniportal.uzp.gov.pl
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Postępowanie prowadzone jest przy użyciu środków komunikacji elektronicznej za pośrednictwem miniPortalu pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl, Elektronicznej Platformy Usług Administracji Publicznej - ePUAP pod adresem www.epuap.gov.pl oraz poczty elektronicznej: przetargi@dps. strzelceop.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Postępowanie prowadzone jest w języku polskim przy użyciu środków komunikacji elektronicznej za pośrednictwem mini Portalu pod adresem http://miniportal.uzp.gov.pl Elektronicznej Platformy Usług Administracji Publicznej – ePUAP pod adresem https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej.
2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postepowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji.
3. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do komunikacji wynosi 150MB.
4. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu oraz Regulaminie ePUAP .
5. Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.
6. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja pomiędzy Zamawiającym, a Wykonawcami w szczególności składanie oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz przekazywanie informacji odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez mini Portal (Formularz do komunikacji). We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się ID postępowania, które znajduje się przy numerze postępowania udostępnianego przez miniPortal.
7. Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, email: przetargi@dps.strzelceop.pl (nie dotyczy składania ofert).
8.Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie dokumentów lub oświadczeń składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem Formularza do komunikacji jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń za pomocą poczty elektronicznej, na wskazany w powyższym punkcie adres email. Sposób sporządzania dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie oraz rozporządzeniu Ministra Rozwoju Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych została zawarta w części II SWZ.
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych została zawarta w części II SWZ.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: DPS.3313.ZP.401.2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 4
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część I - warzywa i owoce w ilościach: Arbuz - 600kg, banan - 1200kg, botwinka – 100pęczek, buraki – 3200kg, cebula żółta– 1100kg, cytryna – 80kg, fasolka szparagowa żółta - 150kg, jabłka krajowe soczyste słodko-winne - 3200kg, kalafior świeży – 500szt, kapusta biała – 920kg, kapusta biała młoda – 400szt, kapusta czerwona - 600kg, kapusta czerwona młoda – 400szt, kapusta kiszona w wiaderkach min. 5kg – 1600kg, kapusta pekińska – 450kg, koper świeży – 600pęczki, mandarynka – 620kg, marchew - 4300kg, ogórek kiszony - 750kg, ogórek zielony – 750kg, owoce suszone (śliwka 5kg, gruszka 5kg, jabłko 5kg, morela – 5kg) – 20kg, papryka czerwona - 10kg, papryka zielona - 5kg, papryka żółta - 5kg, pieczarka świeża - 325kg, pietruszka korzeń - 480kg, podgrzybek suszony 40g – 60opakowań, pietruszka zielona natka - 1200pęczki, pomarańcza - 500kg, pomidor - 2300kg, por - 290szt, por - 220kg, rabarbar - 80kg, rzodkiewka - 490pęczki, sałata zielona - 660szt, seler korzeń - 600kg, szczypior świeży - 400pęczki, śliwka polska typu węgierka - 250kg, truskawka krajowa - 400kg, czosnek świeży krajowy – 60szt, brokuł świeży min. 0,5kg - 120szt, szczaw - 80pęczek, czosnek świeży – 50szt, ziemniaki młode krajowe w ilości 10t, ziemniaki krajowe jadalne (zdatne do przechowywania zimowego) w ilości 25t.
. Realizacja zamówienia dla części I –warzywa, owoce, ziemniaki będzie następować zgodnie z zasadami:
a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć warzywa i owoce 2-3 razy w tygodniu własnym transportem z wniesieniem do pomieszczeń magazynowych i na swój koszt do DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2. Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179z późn. zm.) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności w ilościach podanych w załączniku nr 1,
b) dostawy warzyw i owoców odbywać się będą 2-3 razy w tygodniu,
c) wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu obejmująca min. brak zwiędnięć, przemarznięć, obić, uszkodzeń mechanicznych, pleśni, zgnilizny, robactwa kiełkowania,
d) asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie co najmniej na dwa dni przed dostawą,
e) dostawy na niedzielę lub święto powinny następować w dniu poprzedzającym niedzielę lub święto,
f) dostawy ziemniaków młodych odbywać się będą dwa razy w tygodniu w partiach od 250kg-350kg,
g) dostawy ziemniaków (zdatne do przechowania zimowego) odbywać się będą cztery razy w miesiącu w partiach 1,5t-2t,
h) ziemniaki pakowane powinny być w workach 20kg-30kg,
i) asortyment zamawianej dostawy ziemniaków będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie co najmniej na dwa dni przed dostawą,
j) dostawy ziemniaków na niedzielę lub święto powinny następować w dniu poprzedzającym niedzielę lub święto,
k) przedstawiciel odbiorcy jest obecny przy odbiorze przedmiotu zamówienia lub inna osoba go zastępująca ( liczenie, ważenie, sprawdzenie uszkodzeń, sprawdzenie jakości, terminu przydatności do spożycia oraz zgodność z zamówieniem itp.),
l) wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu obejmującą min. brak zwiędnięć, przemarznięć, obić, uszkodzeń mechanicznych, pleśni, zgnilizny, robactwa, kiełkowania,
ł) dostarczone ziemniaki nie mogą mieć objawów zmarznięcia, zgnilizny, chorób przebarwień zewnętrznych i wewnętrznych, kiełkowania oraz solaniny i innych związków trujących powstałych wskutek działania słońca,
m) przedstawiciel zamawiającego jest obecny przy odbiorze przedmiotu zamówienia lub inna osoba go zastępująca ( liczenie, ważenie, sprawdzenie uszkodzeń i terminów gwarancji itp.),
o) wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio oznakowany,
p) wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu,
r) wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy,
s) zamawiający zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania umowy w całości,
t) zamawiający zastrzega sobie prawo możliwości niewykorzystania ilości objętej umową oraz możliwości zmiany wybranych pozycji w ramach niewykorzystanego asortymentu objętego umową i wartością umowy, powiadamianie o zmianie asortymentu następować będzie telefonicznie ( za pisemnym potwierdzeniem ), DPS złoży dostawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem i zwiększeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.
u) fakturowanie odbywać się będzie fakturami częściowymi dostarczanymi po każdorazowej dostawie.
w) wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio oznakowany, produkowany i dostarczany asortyment powinien być zgodnie zachowaniem wymogów sanitarno-epidemiologicznych i sytemu HACCP,
y) zamawiający dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów warzyw, owoców ziemniaków przy uwzględnieniu bieżących potrzeb odbiorcy:
1) w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, odbiorca złoży dostawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy wykonawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie.
2) w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, odbiorca złoży dostawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03212100-1 - Ziemniaki
03221000-6 - Warzywa
03221110-0 - Warzywa korzeniowe
03221112-4 - Marchew
03221113-1 - Cebula
03221310-2 - Sałata
03221410-3 - Kapusta
03221420-6 - Kalafior
03222220-1 - Pomarańcze
03222240-7 - Mandarynki
03222321-9 - Jabłka
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
15331142-4 - Kapusta przetworzona
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: gwarancja przydatności do spożycia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część II – mrożonki w ilościach: – brokuł 1400szt, brukselka 450g – 260szt, bukiet warzyw 3 składnikowy 450g (marchew, kalafior, brokuł) – 850szt, Czarna porzeczka – 50kg, fasolka zielona 450g – 250szt, fasolka żółta 450g- 150szt, groszek mrożony 450g – 250szt, mieszanka kompotowa – 1500kg, szpinak 450g – 1400szt, truskawka mrożona – 80kg, uszka z kapustą i grzybami – 25kg, włoszczyzna 450g – 84szt.
2. Realizacja zamówienia dla części II –mrożonki - będzie następować zgodnie z zasadami:
1) Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć sukcesywnie mrożonki co najmniej jeden raz w tygodniu własnym transportem, z wniesieniem do pomieszczeń magazynowych i na swój koszt, do magazynu w budynku DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2 w godz. 800- 1400, Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności,
2) asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie co najmniej na dwa dni przed dostawą,
3) wykonawca wydaje dostarczane mrożonki przedstawicielowi odbiorcy, który je przelicza, sprawdza jakość, termin przydatności do spożycia oraz zgodność z zamówieniem,
4) wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć
asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio oznakowany,
5) dostarczony towar powinien być nierozmrożony, pakowany w folię, mieć co najmniej
półroczny okres gwarancji, liczony od dnia dostarczenia do odbiorcy,
6) dostarczone zamawiającemu w ramach niniejszego zamówienia mrożonki muszą być pierwszego gatunku, wolne od wad i uszkodzeń,
7) wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu obejmującą min. braki ilościowe, brak uszkodzeń, rozerwanych folii, każdy z worków powinien być oznaczony napisami dotyczącymi znajdującego się w nim produktu i terminem przydatności do spożycia lub dzień mrożenia produktu,
8) wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy.
9)Zamawiający dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów mrożonek przy uwzględnieniu bieżących potrzeb odbiorcy:
w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, odbiorca złoży dostawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy dostawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie.
w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, odbiorca złoży dostawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.
10)faktury będą wystawiane sukcesywnie po każdorazowej dostawie.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15331170-9 - Warzywa mrożone
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: gwarancja przydatności do spożycia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część III : jaja w ilości - jaja kurze świeże średnie rozmiar M – w ilości 55 000szt.
3. Realizacja zamówienia dla części III–dostawa jaj - będzie następować zgodnie z zasadami:
1)Dostawca zobowiązuje się dostarczyć sukcesywnie jaja kurze świeże średnie rozmiar M co najmniej cztery razy w miesiącu własnym transportem z wniesieniem do pomieszczeń magazynowych i na swój koszt do budynku DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2, w godz. 800- 1400. Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179 z póź. zm.) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności.
2) przedstawiciel zamawiającego jest obecny przy odbiorze przedmiotu zamówienia lub inna osoba go zastępująca ; odbiór obejmuje liczenie, sprawdzanie stempli i uszkodzeń, sprawdzenie terminów przydatności do spożycia,
3) dostarczone jaja powinny być świeże, pakowane w wytłoczkach tekturowych, mieć co najmniej tygodniowy okres gwarancji, liczony od dnia dostarczenia do Zamawiającego,
4) wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu obejmującą min. braki lub uszkodzenia,
5) wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy.
6)faktury będą wystawiane sukcesywnie po każdorazowej dostawie.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: gwarancja przydatności do spożycia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część IV: ryby w ilościach : filet z miruny bez lodu – 620kg, karp świeży – 150kg, kostka panierowana z mintaja – 360kg, makrela wędzona – 350kg, matyjas solony – 288kg, śledź kwaśny – 288kg.
4. Realizacja zamówienia dla części IV–dostawa ryb będzie następować zgodnie z zasadami:
1)Wykonawca zobowiązuje się sukcesywnie dostarczać filety rybne i inne przetwory rybne co najmniej dwa razy w tygodniu własnym transportem, z wniesieniem do pomieszczeń magazynowych i na swój koszt do budynku DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2, w godz. 800 -1400,
2) asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie lub drogą elektroniczną co najmniej na dwa dni przed dostawą,
3) wykonawca wydaje dostarczane filety rybne i inne przetwory rybne przedstawicielowi
odbiorcy, który je przelicza, waży sprawdza jakość, termin przydatności do spożycia oraz zgodność zamówieniem,
4) wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortyment
w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio oznakowany,
5) dostarczane filety rybne i inne przetwory rybne powinny być pierwszego gatunku, świeże, mieć co najmniej dwudniowy okres gwarancji, liczony od dnia dostarczenia do odbiorcy,
6) dostarczone puszki powinny mieć gwarancję nie krótszą niż pół roku od dnia dostarczenia wyrobu,
7) wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu obejmującą min. braki uszkodzeń,
8) wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy.
9) Zamawiający dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów artykułów rybnych przy uwzględnieniu bieżących potrzeb wykonawcy:
a) w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy dostawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie.
b) w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
15241500-4 - Makrela
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: gwarancja przydatności do spożycia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
Wykonawca musi posiadać doświadczenie polegające na wykonaniu dostaw (zakończeniu) co najmniej dwóch zadań w okresie 5 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie o wartości większej niż 80.000zł brutto (warzywa, owoce, ziemniaki) oraz o wartości większej niż 20.000zł brutto (mrożonki) oraz o wartości większej niż 15.000zł brutto (jaja) oraz o wartości większej niż 40.000,00zł brutto (ryby).
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) Wykaz dostaw o wartości większej niż 80 000,00zł brutto (warzywa, owoce, ziemniaki) oraz wartości większej niż 20.000,00zł brutto (mrożonki) oraz o wartości nie większej niż 15.000,00zł brutto (jaja) oraz o wartości nie większej niż 40.000,00zł brutto (ryby) wykonanych nie wcześniej niż w okresie ostatnich 5 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich rodzaju, wartości, daty i miejsca wykonania oraz podmiotów, na rzecz których dostawy te zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te dostawy zostały wykonane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy zostały wykonane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – inne odpowiednie dokumenty – załącznik nr 8 do SWZ.
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
Ofertę stanowi wypełniony formularz ofertowy - załącznik nr 1 do SWZ oraz niżej wymienione dokumenty:
a) formularz cenowy na warzywa, owoce i ziemniaki – załącznik nr 2 do SWZ,
b) formularz cenowy na mrożonki - załącznik nr 3 do SWZ,
c) formularz cenowy na jaja - załącznik nr 4 do SWZ.
d) formularz cenowy na ryby - załącznik nr 5 do SWZ.
2. Wraz z ofertą powinny być złożone:
zobowiązanie w przypadku gdy Wykonawca polega na zdolnościach innych podmiotów w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu;
W przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia – załącznik nr 7 do SWZ oraz oświadczenie dot. spełniania warunków udziału w postępowaniu, w zakresie jakim wykonawca powołuje się na jego zasoby – załącznik nr 6 do SWZ.
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia pełnomocnictwo do reprezentowania, ewentualnie umowa o współdziałaniu, z której będzie wynikać przedmiotowe pełnomocnictwo. Pełnomocnik może być ustawiony do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy, a także oświadczenie, z którego wynika, które dostawy wykonają poszczególni wykonawcy.
W przypadku występowania pełnomocnika, pełnomocnictwo do podpisania oferty ( np. gdy w imieniu wykonawcy występuje inna osoba) względnie do podpisania innych oświadczeń lub dokumentów składanych wraz z ofertą, chyba że Zamawiający może je uzyskać w szczególności za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadanie publiczne, a Wykonawca wskazał to wraz ze złożeniem oferty.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2022-01-13 15:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Oferta wraz z załączonymi dokumentami, oświadczeniami itd. składana jest za pośrednictwem dedykowanego formularza dostępnego na ePUAP udostępnionego przez miniPortal wobec osób trzecich. Sposób złożenia oferty, w tym zaszyfrowania oferty, opisany został w Regulaminie korzystania z miniPortal.
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-01-13 16:30
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
• Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dom Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy, ul. Strażacka 8, 47-100 Strzelce Op. tel. 77/461-34-80 reprezentowany przez Dyrektora Domu
• Inspektorem ochrony danych osobowych w Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy jest Pan Piotr Czusik, kontakt: iod@powiatstrzelecki.pl, tel. 77 440 17 82
Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. C RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na „Sukcesywna dostawa warzyw, owoców, ziemniaków, mrożonek, jaj i ryb dla Domu Pomocy Społecznej z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy, ul. Strażacka 8 na rok 2022” w trybie art. 275 pkt. 1;
• Odbiorcami Pani/pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 421 ust. 4 ustawy z dnia 11 września 2019r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019r. poz. 2019), dalej „ustawa Pzp,”;
• Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postepowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
• Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postepowaniu o udzieleniu zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
• Posiada Pani/Pan:
- na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
- na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych**;
- na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO***;
- prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
* nie przysługuje Pani/Panu:
- w związku z art. 17 ust. 3 lit. B, d lub e RODO prawo do usunięcia danych
osobowych:
- prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
- na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania
danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych
osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.